Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3951) Ariadne válasza DeFranco (#3946) üzenetére


Ariadne
őstag

A Fiskars meglátása a dologról klikk, amikor panaszkodtam egyszer, hogy az egyik kés "rozsdásodik". Annyiban igazuk volt, hogy sima dörzsis szivaccsal lejönnek ezek a kis rozsdafoltok. Nálam csak a kenőkések szoktak rozsdásodni, meg némelyik Fiskars nagykés időnként...

Mondjuk én a kombi tabletta (Auchan gazdaságos...) mellett használok öblítőt is, mivel anélkül vizesek maradtak a cuccok, ez nem tudom, befolyásol-e valamit rozsdailag.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3952) Integra válasza Ariadne (#3951) üzenetére


Integra
titán

de azt tudjátok hogy késeket alapvetően nem teszünk mosogatógépbe, sőt, ideális esetben hideg vízzel mosószer nélkül tisztítjuk és töröljük el azonnal? most nem a kenőkésre gondolok :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3953) DeFranco válasza Ariadne (#3951) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Igen, ezt én is olvastam, amikor rákerestem, a szokásos semmi, bármi okozhatja, kapard le, kész.

Azzal nem értek egyet, hogy a mosogatógép okozhatja, nagyok ramaty gépnek kell ahhoz lenni, az utolsó, amit el tudnák képzelni, az az, hogy a gép rozsdásodik.

Öblítőt mi is öntöttünk bele, most emeltül 1-ről 2-re az adagolását (0 nem is volt). Igen, nekünk is a kenőkések kezdtek el rozsdásodni, ugyan úgy, mint nálad.

Szerintem sikerült feltárnom a probléma gyökerét: a serpenyő csavarja, ami a nyelet fogja a serpenyőhöz, maró egy rozsda, éppen ezért ki is tiltottam a gépből. Amióta ezt észrevettem, azóta nincs rozsda máson sem. Szóval ezek alapján én a vakrozsda teóriára szavazok, valamilyen rejtett csavarról vagy alkatrészről mosódik át a rozsda.

Ha már itt tartunk: ki milyen tablettát használ, azt honnan veszi, és kb. mennyért (/db) és milyen programon mos vele?

Nekünk még az első adag tabletta tart, megpróbáltuk a legjobbat venni a viszonyítás végett: Finish Quantum, kb. 20Ft/db-ért vettük, és 50 fokos teljes programon mosogatunk rend szerint.

@Integra: na én erre mondom, hogy az evőeszköz van értem, és nem én az evőeszközért. Ezt már túlzásnak tartom. Ha szigorúan betartjuk a kánont, akkor nem mosogathatsz gépben:

- kést
- teflont
- bármit amin fa alkatrész van
- bármit amin akár csak egy csavarnyi vagy hegesztésnyi nem rozsdamentes felület van
- üvegpoharat
- kristálypoharat
- finom festésű edényeket

Magyarul a végén felmerül a kérdés, hogy miért is használunk akkor gépet? Az ebédelős műanyag dobozok elmosogatására? Vannak épeszű kompromisszumok (fa, procelán) de a többihez úgy állok, hogy na nem bírja, lecserélem olyanra, ami bírni fogja.

[ Szerkesztve ]

(#3954) Ariadne válasza Integra (#3902) üzenetére


Ariadne
őstag

Régebbi a kérdés, de eszembe jutott egy régebbi megoldás, amit jégkockára használtunk. Létezett olyan spéci zacsi, ami úgy volt összeforrasztva, hogy kis jégkockáknyi tasakok voltak benne. A tetején beletöltötted a vizet, és lett egy zacskónyi gömbölyű jégkocka alakú vized, fagyasztás után pedig persze jég. Nagyon sokat is frappánsan lehetett tárolni, csak egymásra tetted a zacskókat, kis helyen elfért. A felhasználás pedig annyi volt, hogy széttépted a zacsit. :) Na ennél fizikailag kizárt, hogy a felszíne megszöszösödjön, mivel közvetlenül a zacsiban van a felhasználásig.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3955) csemberlen válasza DeFranco (#3953) üzenetére


csemberlen
őstag

Eredetileg tabit használtam, viszont már vagy 2 éve áttértem a a porra.
Szerelő beszél rá: azt kérdezte, hogy szerintem a tabletta 2-3 egyvelege honnan tudja, hogy mikor oldódjon fel, pláne úgy, hogy 3 különböző hosszúságú progit használunk.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#3956) Integra válasza Ariadne (#3954) üzenetére


Integra
titán

ismerem, hoznának is kintről nekem egy vödörnyi ilyen zacsit de környezetszennyezés a köbön, így nem kell. viszont kaptam istenkirály szilikon jégkockatartót usa-ból, azóta nincsen bajom :DDD már szóltam is hogy hozzanak még 4 darabot :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3957) Ariadne válasza DeFranco (#3953) üzenetére


Ariadne
őstag

Életem első mosogatógépe egy olcsó Teka (DW7 71 S), csak annyi volt a szempont, hogy beépíthető legyen és kint legyenek a kezelőszervei, hogy lássam, megy-e még. Finish só van benne és Auchan gazdaságos öblítő meg 3 az egyben tabletta (öblítő nélkül nemjó.. :( ) Egyszóval haszonállatként van tartva, az a lényeg, hogy "dógozzon", addig se nekem kell mosogatni. :DDD Egyúttal csókolom a kis kezét annak, aki feltalálta, alig kell mosogatni kézzel egy-két cuccot, és soha nincs szem előtt ronda szennyes edény egy percre sem.

mod.: Programból pedig vagy az intenzív (65 fokos/125 perc), vagy legtöbbször az energiatakarékos program megy (50-60 fok/165 perc), csak ez elég hosszú. Az 1 órás meg 40 perces programja nem szárítja meg az edényeket, törölgetni meg nem akarok, a többi progi meg állat hosszú (160 perc körül).

Integra: Tudom, jól kellene bánni velük... :) A nagykések többségét egyébként nem szoktam betenni, csak ha nagyon dzsuvás és nincs kedvem mosogatni róla, tudom, hogy nem szeretik a gépbeli forró vizet.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3958) DeFranco válasza Ariadne (#3957) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ha só is van benne, meg öblítő is, akkor minek a 3 az egyben tabletta?

Szerintem egyébként mi is natúr tablettát fogunk venni, úgy is fel van töltve a gép nálunk is minden jóval, ne pangjon benne feleslegesen. Van ráció abban is, amit csemberlen mond (bár hallottam már ellenérveket erre is). Kipróbáljuk, milyen lesz így, ha elfogy a quantum.

(#3959) Ariadne válasza DeFranco (#3958) üzenetére


Ariadne
őstag

Hát az úgy volt kéremszépen, hogy tudtommal a só betöltés az mindenképpen kell, anélkül panaszkodna is a gép, ezért volt kezdetben a só+3in1 tabletta. Aztán kiderült, hogy nem száradnak le rendesen a cuccok, ezért lett hozzá öblítő. Következőleg szerintem már nem 3in1 lesz, csak még tart a doboz. :)

mod: Közben olvasom a használati utasítást: "Törje szét a zárat a régi mosogatógép ajtaján, amennyiben kidobja azt, nehogy a gyermekek bezárják magukat!". :Y Persze a macskát se tegyem a mikróba, tudom...

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3960) DeFranco válasza Ariadne (#3959) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mondjuk ez az utasítás tényleg hasznos, Magyarországon is volt már ebből haláleset, hogy egy gyerek bebújócskázott valami háztartási gépbe és megfulladt.

(#3961) Ariadne válasza Ariadne (#3959) üzenetére


Ariadne
őstag

Jut eszembe, ami viszont ennél a Tekánál nem tetszik, az az evőeszköz tartó. Páromék Indesitjébe simán passzolnak az evőeszközök nyelei, na ebbe nem, a lukak nagy része túl kicsi ahhoz, hogy beleférjenek a normál kanalak, villák és kenőkések... :( Erre nem gondoltam, amikor vettem, hogy számíthat, a következőt már egy evőeszköz készlettel felszerelkezve fogom kiválasztani, és mindegyiket beledugdosom vásárlás előtt. :D

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3962) DeFranco válasza Ariadne (#3961) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem tudom a tiétek milyen, a miénk olyan, mint egy füles kosár két felhajtható tetővel. Valami ilyesmi: [link] A tetőn vannak az ominózus lyukak. Na, mi ezt a tetőt egy-az-egyben levettük, és maradt a kis kosár a hat rekesszel. Problem solved :)

[ Szerkesztve ]

(#3963) Ariadne válasza DeFranco (#3962) üzenetére


Ariadne
őstag

Lehajtható itt is, de tartok tőle, hogy ha a megmaradó hat nagy rekeszbe teszem a cuccost, összefordulhat pl. több kanál, és akkor nem mossa el, ezért csak az egyik oldalon mertem lehajtani a rácsot. Viszont a probléma ezek szerint nem egyedi, akkor megnyugodtam, a mosógépgyártóknál(tervezőknél) van az eb elhantolva... :)

mod: Amit linkeltél, az milyen szép nagy lyukas! Képekre rákeresve találtam sokkal rosszabbat az enyémnél ebbe szerintem semmi nem fér bele.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#3964) DeFranco válasza Ariadne (#3963) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Egy próbát tehetsz vele, ügyesen kell elrendezni (12 kanál bepakolható gond nélkül a rekeszek 2-2 átellenes sarkába, plusz mellé a villa meg a kés, csinálnak azok akkora bulit, hogy a kanalak nem kiskifliznek össze) és akkor nem forog össze. Én egyesével vizslatom át az összes evőeszközt minden mosogatás után (feleségem forrongásától kísérve a hátam mögött) és rend szerint patyolat mind. Ami nem, az megy még egy kört a zuhanyban.

re:mod: szerintem kb. hasonló a méret, csak torzít optikailag. Mondjuk kb. mindegy is, mert nem pont ilyen a miénk sem, csak hasonló.

[ Szerkesztve ]

(#3965) Integra


Integra
titán

tegnap volt szerencsém egy miele elszívót megnézni, kipróbálni. szomorúan konstatáltam, hogy a teka-m egy ipari hulladék... :( :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3966) DeFranco válasza Integra (#3965) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Amikor vettük a mosogatógépet, elküldtem a feleségemet a mielékhez, nézze meg, mit szól hozzá. Nem tetszettek neki... vágtam egy erős WTF fejet, de szerinte rosszul pakolhatóak...

(#3967) Integra válasza DeFranco (#3966) üzenetére


Integra
titán

az simán lehet, hogy nem volt neki szimpatikus a pakolhatósága, a tálcák kialakítása. én is ezért választottam újra bosch-t, mert nekem az a legokosabban kialakított belsőre. meg mert nem adok ki 500k-t mosogatógépre:) szóval legkésőbb úgyis az árcímke leolvasása után mondtad volna, hogy ok, akkor a miele-t hagyjuk inkább :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3968) DeFranco válasza Integra (#3967) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Akkor már el volt döntve ( ;] ) csak játékon kívül mutattam meg neki. Nagyon jó a miele, de nekem szerintem csak álom marad, ha csak nem nyerek egyet.

(#3969) Integra válasza DeFranco (#3968) üzenetére


Integra
titán

jah ahhoz sokat kell dolgozni vagy lottón nyerni.. alaphangon 10 millát otthagysz csak a gépekre és akkor még nincsen konyhád :))

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3970) alázógyík válasza DeFranco (#3968) üzenetére


alázógyík
őstag

Mi pár hónapja váltottunk a 25 éves Hajdú után egy AEG mosógépre.
A+++, 7kg, Inverteres, 1400rpm...., bakker, egy álom ez a gép. :B

(#3971) DeFranco válasza alázógyík (#3970) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Anyu ~25 év forgótárcsás hajdú (+ rácsóücsülős centrifuga + öblítés a kádban) után váltott egy A+-os 1000 RPM-es Indesitre... na AZT add össze :DDD Fél évig csak azt hallgattam, hogy micsoda csoda.

Örülök, hogy örömötöket lelitek benne. Mitől álom egyébként? Mit szerettek benne különösen? Nekünk egy Whirlpool van (azt hiszem A+-os, 1000 RPM-es, de csak 600-at használunk), eddig megy már lassan 3 éve, jó lenne, ha ez még sokáig így maradna.

[ Szerkesztve ]

(#3972) gordonfreemN válasza DeFranco (#3971) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Azt mondta egy szerelobaratom, hogy ezek a mosogepek 90%anak az bsz oda, hogy allandoan a halozaton van. Allitolag ha kihuznad amikor nem hasznalod, akkor dupla annyit is elmegy.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#3973) Integra válasza DeFranco (#3971) üzenetére


Integra
titán

azaz, nekem is csak 800rpm a ruha centrifuga, hiába 1400 amit tud, még a törülközőket és az ágyneműket sem centrifugálom maxon, talán 1000-ren. de legjobban azt szeretem, hogy nem veszem észre azt sem hogy centrifugál.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3974) Retekegér válasza Retekegér (#3950) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

Na, Whirlpool hűtőt soha. 4 éves, megdöglött. A hátlapban futó cső megrepedt, drágább lenne a javíttatás, mint egy új hűtő.

Samsung hűtőkkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

<< Heimdal >>

(#3975) Integra válasza Retekegér (#3974) üzenetére


Integra
titán

én idegenkedek tőle. de sokan szeretik őket.
az a kérdés, hogy mennyi a kereted rá. ha megbízható, hosszú távra akarsz hűtőt és van rá zsozsó, akkor liebherr. utána bosch-siemens, aeg jön. (szerintem!) aztán a többi. és szerintem jó kis hűtőket kapsz a bosch-siemens-től, most 5 év garis akció is van rájuk.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3976) DeFranco válasza gordonfreemN (#3972) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez érdekes, ezt még nem hallottam. Mindenesetre mi ki is húzzuk, és a vizet is elzárjuk. Azt azért nem csinálom, mint Anyu, ő ki is törölgeti szárazra. (Ettől függetlenül tiszta rozsda, mert Indesit, de ez ellen nem lehet mit tenni.)

@Integra: mi azért halljuk* (igaz nincs is rendes ajtó a fürdőben, és a lakás is kicsi, de nem vészes, nem zavaró). Anyósomnak hasonló típus van, az is Whilpool, az viszont úgy zörög minden egyes centrifugálásnál, mint ha tégla lenne benne. Nem viccelek, szó szerint. Nem lett kiegyensúlyozva, mert a használatit elolvasni luxus, a szerelő meg alátett egy parafa lapot, 'sztójvan.

* a mosogatógép viszont szépen elhalkult :) Hallani, ha figyelek, de semmiben nem akadályoz ha mellette vagyok sem.

#3975: Gorenje?

[ Szerkesztve ]

(#3977) alázógyík válasza DeFranco (#3971) üzenetére


alázógyík
őstag

Hogy mitől ennyire jó? :)

Ultra csendes, szinte nincs is hangja. A nappalink szinte egybe nyílik a konyhával, ahol van a gép. De soha nem hallom hogy menne.
Nagyon keveset eszik, vízből és áramból is. Rengeteg program van, amit ki is használunk.
Télen nagyon jól fog jönni az 1400-as fordulat, mert szinte szárazak már a ruhák.
Az sem utolsó szempont, hogy nagyon jól mos. :K

(#3978) Integra válasza DeFranco (#3976) üzenetére


Integra
titán

igazi szakember lehetett :DDD
miért zárjátok el a vizet amúgy? van a mosógépben aquastop, nem? és miért nem raksz mondjuk be egy földelt megszakítós továbbítót? akkor csak egy kapcsoló és áramtalanítod a mosógépet, ha mindenképpen ki akarod húzni, kényelmes és gyors :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3979) alázógyík válasza Retekegér (#3974) üzenetére


alázógyík
őstag

Ahogy Integra mondja, én se vennék Samsung hűtőt.
Van jó pár olyan márka, akinek van rutinja hűtő gyártásban. Válassz közölük.
A Siemenst én is ajánlom, mi is azt vettünk, egyelőre tökéletes. ;)

Amióta beköltöztünk a felújított lakásunkba, kezdjük észre venni, mennyire sokat jelent, hogy szinte minden gép A++ minimum. Te is ilyet válasz, ha van rá lehetőséged.

(#3980) DeFranco válasza Integra (#3978) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem aquastopos, a mosógép nem az. Éppen be lehetne rakni egy ilyen továbbítót, de villám ellen az sem véd, és nem is szép. Hetente átlag egy- maximum kétszer van indítva a gép, tehát többször jó, hogy ki van húzva, mint ahányszor jó lenne ha be lenne dugva.

A mosogatógép az aquastopos, nem is zárjuk, és be is van dugva. Higiéniai okokból két naponta mosogatunk, ha megtelik, ha nem. (megtelik)

(#3981) Integra válasza alázógyík (#3979) üzenetére


Integra
titán

igen, hihetetlen sokat számít!! nálam is felújítás után minden led-re és kompakt fénycsőre lett kicserélve, egyedül a hűtőm az ami még valami B osztályú iszonyat (samsung..:DDD), de 1-2 héten belül jön az új helyette, az már A++ lesz és síri csönd, 37decibellel. boltban nem hallottam menni a kiállított darabot, nekem meg ez különösen fontos, mert a nappalim a konyhával egyben van.. és rettenet mikor olvasnék a kanapén és elkezd megindulni a világ a hűtő miatt..
valaki egy amúgy jól működő inox samsungot esetleg? :))

DeFranco: igen, ha nincsen b+c villámvédelem a lakásba bejövő vezetékeken, akkor érdemes kihúzni, de vihar esetén minden mást is :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3982) Retekegér válasza alázógyík (#3979) üzenetére


Retekegér
HARDVERAPRÓD

+ Integra

Részletre veszem, ha annyival jobb a Siemens, akkor azt a pár tízezer pluszt nem sajnálom rá. A lényeg, hogy tartós legyen, mert a 4 év élettartam felháborító. :(

<< Heimdal >>

(#3983) Integra válasza Retekegér (#3982) üzenetére


Integra
titán

nézd, alapvetően az olcsó hűtők ennyit bírnak. nem 20 évre tervezik ezeket. sajnos ez van :( ha a lakásod fix és tied és nem albi és nem kell költöznöd, akkor most is azt mondom liebherr. ne is nagyon nézz mást.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3984) alázógyík válasza Integra (#3981) üzenetére


alázógyík
őstag

Nálunk is minden izzó energiatakarékos, egyedül a régi 82cm-es 100Hz-es Pana Tv az energiafaló, a maga 130W-val. Még a klíma is Inverteres, nincs is sok villanyszámlánk. :N

Szerk.: Még a főzőlap is indukciós.

[ Szerkesztve ]

(#3985) alázógyík válasza Integra (#3983) üzenetére


alázógyík
őstag

Mi is néztük őket, de egy kicsit drágállottuk.
Ha lett volna rá tőke, akkor azt vettem volna én is. :K
Már maga az ajtó nyitása is más "minőségérzet".

(#3986) Integra válasza alázógyík (#3985) üzenetére


Integra
titán

relatív amúgy ez a drága jelző, mert pl elmentem a bosch-siemens boltba megnézni a hűtőiket, nekem alul fagyasztós felül hűtős, 180-200cm magas kell, 60cm szélesben, és mondjuk adják 220e körül 5 év garival. a liebherr hasonló méretű hűtőjét adja 240e körül 2 év garival, de ez utóbbi pont nem érdekel. egész egyszerűen bóvli a bosch-siemens hűtő a liebherr mellett. és az ár tényleg azonos.
ugyanakkor a bosch-siemens hűtők ilyen áron adják már a biofresh rekeszes kivitelt meg inoxban, a liebherr meg csak sima fehér, a biofresh verzió 100e-rel drágább :D (és biofresh és biofresh között is hatalmas a különbség az alkalmazott szabadalmak miatt) viszont totál más hűtési rendszere van, szigetelése, mechanikája, fényezése és még sorolhatnám. szóval én ezek után megdöbbentem, hogy a bosch-siemens milyen drága ahhoz képest amit elakar adni a nevével. de szüleim pl az új konyhájukba bosch hűtőt vesznek, mert a liebherr nem gyárt beépíthetőt abbana méretben ami nekik kell. és azok sem rosszak, nekem is van bosch is és siemens is a konyhánban (sütő, gőzpároló, mosogatógép), semmi bajom velük. :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3987) DeFranco válasza Integra (#3986) üzenetére


DeFranco
nagyúr

MI az a biofresh és mi ér meg rajta 100k forintot? (vagy akár a felét)

(#3988) Integra válasza DeFranco (#3987) üzenetére


Integra
titán

külön szabályozza a hőmérsékletet és külön szabályozza a páratartalmat is ezekre a rekeszekre, 2 zónás a hűtőtér. vagyis amit ide raksz zöldséget és húst, az sokkal tovább eláll, romlás nélkül. de ezt így, hogy mindkettő külön szabályozható csak a liebherr tudja. a bosch-siemens biofresh rekesze annyi tesz, hogy tilitolizol egy műanyag csappantyút ugyanazon a hőmérsékleten (sokat nem ér). a hideg levegőt alulról fújja be, először a rekeszeken és csak utána a hagyományos hűtőtérbe. teljesen más is az ilyen hűtőinek a kialakítása alul. ennek egy hátránya van azért: kevesebb az ajtóba pakolható palack.. és nincsen egy fiókos biofresh, csak kettő vagy három, mérettől függően. nekem a kettő sok, elég lenne egy fiók is és akkor többet tudnék tárolni az ajtóban. rohadt jó dolog amúgy, de meg is kérik az árát... nem véletlen gyártja az összes miele hűtőt a liebherr. ők a legjobbak, klímatechnikában is. szóval nekem is sima biofresh mentes hűtőm lesz, nem vásárolom túl magam, csak annyit amennyit el is pucolok, így oldom meg és punktum:)
kedvencem... csak hát fizesd meg :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3989) alázógyík válasza Integra (#3988) üzenetére


alázógyík
őstag

Másfél milla? :Y

(#3990) Integra válasza alázógyík (#3989) üzenetére


Integra
titán

ez még olcsó is, mert azért ez egy kompakt hűtő.. :DDD ha nagy házad van, külön spejzban van fagyasztó szekrényed, és külön van a hűtőd beépítve a konyhában és külön van a borhűtőd is.. akkor már simán 3 gurigánál jársz :))
amúgy két részből áll, csak helyszínen szerelik össze egybe.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3991) sysrq


sysrq
őstag

A A+++ hűtők falvastagsága majdnem 10-10 centi, a szabvány szélesség mellet alig több mint 40 a belső szélesség (kis túlzással). Látott valaki olyan hűtőt ami szélesebb az átlagnál?

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#3992) Integra válasza sysrq (#3991) üzenetére


Integra
titán

mi az átlag? a standard 60 cm mellett van 65 és 75 cm széles is.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3993) sysrq válasza Integra (#3992) üzenetére


sysrq
őstag

75-re tudsz linket mert kiállítva még sehol nem láttam, a weben meg eddig elkerülte a figyelmemet.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#3994) Integra válasza sysrq (#3993) üzenetére


Integra
titán

75 centise van szinte minden márkának, bosch-siemens, aeg, liebherr, attól függ mennyi pénzed van rá. ezek a drága hűtők amúgy :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3995) adalbert1 válasza Integra (#3986) üzenetére


adalbert1
veterán

Én egy alap modelljüket vettem meg tavaly (3021) nagyrészt az itt tanácsoltak miatt (inkább úgy voltam vele, hogy tudjon kevesebb feature-t, de legyen minőségi), de azóta az is drágult 26%-kal. Az árazásuk tényleg elég kemény, pár extra és röpködnek a plusz 100 ezrek (pl. a 4023 kicsit nagyobb, kicsit többet tud, és rögtön 95k-val drágább), egy bizonyos szint felett meg tény, hogy nem az átlag magyar ember pénztárcájához van szabva.

(#3996) sysrq válasza Integra (#3994) üzenetére


sysrq
őstag

Olajsejk vagyok, a titkárom intézi, most csak érdeklődőm.
Kiállítva van valahol, mert más látni, megtapogatni mint olvasgatni róla.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#3997) Integra válasza adalbert1 (#3995) üzenetére


Integra
titán

ugyanígy vagyok vele én is, kevesebb fícsőr, de az alapot, ami a lényeg, azt irdatlan profin tudja. amit én veszek az alap comfort fokozatú hűtő, mellette állt egy rozsdamentes acél hűtő, ugyanakkora méretre, de az már 597e volt.. :DDD úgyhogy marad ez, ebből a biofresh verziós 340.. brühühü

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3998) Integra válasza sysrq (#3996) üzenetére


Integra
titán

ha van keret, akkor irány a liebherrpartner bemutató bolt :K
tegnap jártam náluk, itt van minden ami szem-szájnak ingere, van kiállított 75 centis miele hűtőjük is (liebherr gyártja ugye), szóval ha az nem elég jó akkor semmi.. :)

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#3999) sysrq válasza Integra (#3998) üzenetére


sysrq
őstag

450 a legolcsóbb? Azért lehet megnézem, van egy fixa ideám, hogy nekem kicsi a mostani hűtők belső szélessége.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#4000) Integra válasza sysrq (#3999) üzenetére


Integra
titán

a 75 centisből? jah, ez már nem a szarral gurigázós kategória :)
nézd, ha van helyed hova tedd, és cash is, akkor hajrá. ezek ennyibe kerülnek.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.