Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2101) DeFranco válasza rii (#2099) üzenetére


DeFranco
nagyúr

[link] Nekünk is ilyen van, de ezt a programot még nem próbáltam, bevallom. tudni tudja.

(#2102) Monya78


Monya78
veterán

Sziasztok!

Ma vettem egy Orion vízszűréses porszívót, működés közben csöpög a víz belőle...mennyire jellemző ezekre a vízszűréses csodákra az ilyesmi?

(#2103) canniball válasza Monya78 (#2102) üzenetére


canniball
nagyúr

A konkrét választ nem tudom de az elektromosság és a víz ugye nem éppen jó barátok. Én a helyedben felhívnám a boltot/szervizt, inkább nézzenek tudatlannak minthogy nagyobb baj legyen...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2104) DeFranco válasza Monya78 (#2102) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Honnan csöpög? A porszívó fejéből, vagy a géptestből valahonnan? Nem mindegy. Ha nem a fejéből, hanem bárhonnan máshonnan, akkor mindenképp csere.

(#2105) Ariadne válasza Monya78 (#2102) üzenetére


Ariadne
őstag

Ha ma (vagyis tegnap) vetted, akkor három munkanapon belül érdemes visszavinned azzal hogy csöpög, kötelesek adni egy másik ugyanolyat, remélhetőleg tudnak is, ez a legegyszerűbb megoldás. ;)

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2106) Monya78


Monya78
veterán

Köszi srácok!

Vissza vittem, kaptam egy másikat az már jól működik! :K

(#2107) rii válasza DeFranco (#2101) üzenetére


rii
nagyúr

ha az elég volt, hogy én kézzel mostam néha, akkor ez a 15 perces is elegendő kell, h legyen, nem is szólva arról, hogy ez a program kevesebb áramot eszik (-:

köszi!

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

(#2108) klepto


klepto
addikt

Sziasztok!
Használtam a keresőt, ezért nem nyitok új topicot (még) ;]
A gondom az, hogy új tűzhely vásárlása előtt állok, de (nem is) picit tanácstalan vagyok a választásban. :B
Én panellakásban lakom, és gázáltalányt fizetek, mivel nincs külön gázórám. Jelenleg egy nagyon öreg Karancs kombi tűzhelyem van, aminek külön van kiépítve a hálózati vezeték.
Igazán takarékossági szempontból a teljes gázüzemre gondoltam, de az elektromos sütő előnyei is kecsegtetőek, bár az plusz kiadás, ami lehet, hogy az én esetemben oktalan lenne, mivel a gáz akkor is annyi, ha be sem kapcsolom egész hónapban a tűzhelyet, és akkor is annyi, ha azzal fűtök telente, vagyis ha éjjel-nappal üzemel.
Ennyi bevezető után jöjjenek a konkrét kérdéseim:
Láttam olyan gázsütőt, aminek a leírásában szerepel a gáz-grill megjelölés.
Az ilyen sütők rendelkeznek fölső gázsütéssel is? Ha igen, az csak grill funkcióban érhető el, vagy ahogy egy elektromos sütőnél, kiválasztható, hogy alsó, felső, vagy alsó-felső üzemben működjön?
A háztartási, hőlégkeveréses - elektromos sütők között létezik olyan kivitelű, ami az ipari sütőkkel megegyező módón a ventillátor mögött fűt, és az fújja be a forró levegőt a sütőtérbe, vagy csak a sütőtérben lévő cekászok által felmelegített levegőt legyezi?
A sütő tulajdonságairól ennyit, most a gázfőző résszel kapcsolatban lenne kérdésem.
Manapság divat, de szerintem értelmetlen, hogy a legnagyobb gázégőt teszik előre, a legkisebbet hátra.
Ez abból a szempontból nem tetszik nekem, hogy a legnagyobbon forr a 20literes leveske, én meg a böszme nagy fazékon átnyúlva, akrobatikusan kevergessem a rántást?! Aki a mai tűzhelyeket ilyenre tervezte, az nem főzött még életében, mert logika, és praktikusság az nincs benne!
Melyik konkrét tűzhelyek vannak még napaság is úgy kialakítva, hogy elöl van a legkisebb gázégő, és hátul a legnagyobb?
Melyik a legmegbízhatóbb megfizethető márka ma a piacon a szabadon álló kategóriában, és melyik a legszebb kivitelű gáztűzhely a piacon?
Összefoglalva: melyik tűzhelyet érdemes megvenni márka, és típus megjelöléssel, aminek elöl van a legkisebb, és hátul a legnagyobb gázrózsája, ami szép, és legalább 25 évig tűzhely marad, mint a régi, 1985-ben vásárolt magyar gyártmányú Karancs Kombi?
Ha valami nem tiszta a kérdésben kérdezz, lehet, hogy mire megírtam a gondolataimat, bele is keveredtem picit a mondókámba :B

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2109) canniball válasza klepto (#2108) üzenetére


canniball
nagyúr

Bocsi hogy segíteni nem tudok mégis belepofázok, de ha 25 évre tervezed a készüléket akkor azért kalkuláld bele hogy közel sem biztos hogy annyi ideig átalányod lesz. :R

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2110) philoxenia válasza klepto (#2108) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Sütőben mindenképp villanyt javaslok, ha megoldható a beépítés akkor pláne.
Főzőlapban ezeknél,ha jól látom, hátul van a nagyobb láng,de a méretek is fontosak, a jelenlegi főzőlapunknál a húszliteres mellé nemigen fér nagyobb lábas, vagy fazék....
Ez érdekes elrendezés, de marha drága.... :O

Ez már valamivel barátságosabb árú...

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2111) klepto válasza canniball (#2109) üzenetére


klepto
addikt

A rendszer nem teszi lehetővé, hogy gázórát építsenek ki, mert 0,5"-os a bejövő gázvezetékem, és hely sincs rá.
De tételezzük fel, hogy a kisnyomású vékony panel csövekre is kitalálnak valami óraféleséget, akkor sem biztos, hogy a gáz drágább lesz a villanynál.
De a 25 évet csak a megbízhatóság kedvéért írtam, mert a régi Karancshoz még mindig van alkatrész, de még soha nem is volt javíttatva.
Szóval, ha kifizetek 60-80.000.-Ft-ot egy tűzhelyre, nem szeretném 5 év múlva kidobni, mert tönkrement, és mondjuk az alkatrész hiánya, vagy irreálisan magas ára miatt gyakorlatilag javíthatatlan :(((

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2112) klepto válasza philoxenia (#2110) üzenetére


klepto
addikt

Na igen, ezek a beépíthető Fagorok tetszenek, de nekem szabadon álló kell.
Házgyári lakás, a konyha mérete kb. 2,5mX1,5m, a gyári szekrényt kidobni nincs pénzem, egy új szekrényt csináltatni csak a tűzhely miatt meg sokkal drágább, mint a szabadon álló tűzhelyek.
Szóval köszi az ajánlatot, de kizárólag szabadon álló tűzhely érdekelne.
Mellékelek egy képek a konyhámról, igaz, picit homályos, mert mobilos kép, de látható rajta, hogy miért nem jó a beépíthető tűzhely nekem :U

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2113) Ariadne válasza klepto (#2111) üzenetére


Ariadne
őstag

Philoxeniával pont egyetértek. Gyakorló háziasszonyként (izé, házinőként, vagymi :D) mondom, hogy érdemes szerintem is elektromos sütőt és gáz főzőlapot beszerezni, lehet simán beépíthetőt is, amit egymás fölé építesz be, aztán ha lesz nagyobb átalakítás, még mindig variálhatod. Az elektromos sütő sokkal jobban szabályozható és használható. De létezik "egybe" sütő-főzőlapból is olyan, ami felül gáz és alul elektromos.

Nekem egy beépíthető Teka főzőlapom van jelenleg (még nincs kész a konyhám), és bár arra ügyeltem, hogy a nagy rózsák legyenek belül (életveszélyes szerintem, ami másmilyen), de sajnos valóban keskenyebb, mint a régi fajták.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2114) klepto válasza Ariadne (#2113) üzenetére


klepto
addikt

És ezek a beépíthetők egymással is összeépíthetők, vagy mindenképp kell nekik egy külön szekrényt gyártani egyedi kivetelben horror áron (egyébként fentebb van egy kép a konyhámról, azon a képen hova építenél be egy tűzhelyet)?
Ha igen, akkor inkább szabadon állót vennék.
Az, hogy az elektromos sütő jobb, elfogadom, már csak az a kérdés, hogy melyik márka legyen ami szép, megbízható, és takarékos?
A háztartási, hőlégkeveréses - elektromos sütők között létezik olyan kivitelű, ami az ipari sütőkkel megegyező módón a ventillátor mögött fűt, és onnan fújja be a forró levegőt? Mert ha igen, azt tudom, hogy egész jól süt.

[ Szerkesztve ]

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2115) Ariadne válasza klepto (#2114) üzenetére


Ariadne
őstag

Igen, ezekhez állványt kell gyártani, akkor marad az egybeépített. Márkában nekem a Teka volt szimp konkrétan tűzhelyileg, de nem tudom, egybeépítettjük milyen van. Úgy általánosságban háztartási márkákból AEG, Bosch nekem bejött. Nagyon olcsókat biztos nem érdemes venni, egy ilyen low cost kombinált tűzhely volt a lakásban, amivel vettük, és iszonyú sokat fogyasztott (elektromos alul-felül), hivatalosan a hálózat sem bírta... A fogyasztást meg kell nézni, hogy az elektromos hálózat is elbírja-e, ez fontos.

mod: A légkeverés lehet ez így háztartási szinten, nagyon hasznosnak tartom, klassz piros sült csirkét lehet vele készíteni pl.. :K

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2116) klepto válasza Ariadne (#2115) üzenetére


klepto
addikt

Rákerestem a Teka-ra, csak beépíthetőket gyárt sajnos :((
A Zanussi, Elektrolux, AEG triumvirátusnak csak olyan tűzhelye van, ahol hátul van a legkisebb láng a legnagyobb mögött, a Fagorból viszont van olyan, ahol a legnagyobb, és a legkisebb is elöl van, a két normál pedig hátul, ami bár szerencsésebb, de nem az igazi :((
A Bosh nekem drága, és nem is tetszenek a gépei.
Ezért kértem segítséget, hátha van olyan márka, vagy típus, ami jó, de kevésbé ismert, vagy egyszerűen csak elkerülte a figyelmemet :U

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2117) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Ilyen készülék kell Neked...

Szerk.:Ezt találtam,volt Mora gáztűzhelyünk sok évig semmi gond nem volt vele,most is megvan,csak átalakítottuk a konyhát és külön sütőt akartunk...

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2118) klepto válasza philoxenia (#2117) üzenetére


klepto
addikt

Pontosíts kicsit kérlek, ez a link nem egy konkrét készülékre mutat :B

[ Szerkesztve ]

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2119) philoxenia válasza klepto (#2118) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Igazából csak a típust linkeltem ott... :B
A szerkesztés már egy konkrét, itt hátul van a nagy láng...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2120) klepto válasza philoxenia (#2119) üzenetére


klepto
addikt

A Mora nekem is feltünt, de ahol lakom nem kapható, ahol pedig a neten kérdeztem, ott közölték, hogy kifutott modell, és Fagort ajánlottak helyette...
Köszi a linket, majd rájuk kérdezek, hogy kapható-e náluk (a másik netes áruházban is volt árlistán).
Szerk:
Jaj nem, bocsánat, a Gorenje volt az, amivel a fenti leírás szerint jártam, és aminek olyan volt az elrendéze, mint az általad linkelt Mora-nak :B

[ Szerkesztve ]

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2121) philoxenia válasza klepto (#2120) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ezt találtam még..

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2122) Lenry


Lenry
félisten

a tescoban láttam 2500-ért kávéfőzőt. eléggé kávéhiányom van, de nem mertem megkockáztatni. szerintetek?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2123) canniball válasza klepto (#2111) üzenetére


canniball
nagyúr

Vedd úgy hogy nem szóltam. :R
A témához annyit tudok hozzátenni hogy mi egy gáz-elektromos kombi Pelgrim készüléket használunk kb. 7 éve, az egyetlen hibája hogy alul elkezdett korrodálódni (de legalább a legalja, ami nem látszik), bár ez szerintem annak tudható be hogy költözéskor megsérült aztán meg kis ideig mondhatni vízben állt. Meg a tetején lévő üveglap sérült, de arról valószínűleg csak az én erős kezem tehet. :D Szóval a fenti kis bakikat leszámítva egyben van, szerelő csak akkor látta amikor be lett kötve.

Lenry!
Most mégis: vagy lefőzi a kávét vagy nem, nemde? Ha megcsinálja örül, ha nem visszavisz. Ha nincs gyermek a közelben én nem gondolkodnék. :)

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2124) philoxenia válasza Lenry (#2122) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Acél tescos kávéfőzőt vettünk nemrég, tűzhelyre valót,négyszemélyeset,eddig semmi baja....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2125) klepto válasza canniball (#2123) üzenetére


klepto
addikt

A Pelgrim márkáról tudnál bővebben mesélni?
Ki gyártja, milyen az alkatrész ellátottsága, milyen a megbízhatósága stb.?
Ez a modell leírás alapján egész szupernek tűnik; légkeveréses gáz sütő világítással, első pici, hátsó nagyláng, szikragyújtás (vajon a sütőben is?) stb.
Egyedüla gombjai tűnnek gagyinak, és a kép alapján se sütővilágítás kapcsoló gomb, se a hőlégkeverőnek nincs kapcsoló gombja, ami fura :U
Egyáltalán ez valós kép a termékről? :F
Valaki hallott még erről a márkáról?
Egyéb vélemények a Pelgrimről?

[ Szerkesztve ]

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2126) philoxenia válasza klepto (#2125) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Azt írják gázsütő..... :U

Van grill és légkavarás, de alapból gondolom gáz...

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2127) canniball válasza klepto (#2125) üzenetére


canniball
nagyúr

Mi anno ennyire nem merültünk bele: minden "előképzettség" nélkül bementünk a Keravillba, kinéztük, megvettük, használjuk. Mivel gond nem volt vele ezért az alkatrész ellátottságról sem tudok mit mondani.

"...se sütővilágítás kapcsoló gomb..."
A miénk ha bekapcsolod a sütőt világít, ha lekapcsolod kialszik, gondolom ez is ilyen lehet.

"...se a hőlégkeverőnek nincs kapcsoló gombja..."
A baloldali gombja a funkcióválasztó, azon van a légkeverés is.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2128) klepto válasza canniball (#2127) üzenetére


klepto
addikt

Szóval akkor nincs túlbonyolítva...
Elgondolkoztató :K
A grill funkció elektromos benne, ugye?
Nektek is hőlégkeveréses?
Mi a véleményetek róla, szépen süt?
Inox kivitel nincs belőle, ugye?

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2129) canniball válasza klepto (#2128) üzenetére


canniball
nagyúr

A miénknek az egész sütő része elektromos (és hőlégkeveréses). Gondolom a grill ebben is.

"Mi a véleményetek róla, szépen süt?"
Párom még nem panaszkodott, nekem meg majdnem mindegy mi van előttem...na jó: ha a kaja egyik fele odaégett a másik nyers az azért feltűnne, de ilyen gond még nem volt. Viszont még egyszer: ez elektromos, amit te nézel az pedig gázos. Egyedül azt sajnálom hogy a hurkát nem lehet olyan szépen odaégetni benne mint édesanyám Komfort nevezetű sütőjében, pedig azt úgy szeressem! :D

"Inox kivitel nincs belőle, ugye?"
Hogy őszinte legyek erre megint nem tudok válaszolni: mivel minden egyszerű fehér a konyhában inoxot nem is kerestünk. Viszont erről eszembe jutott: az ajtaja kényes mint a veszedelem, kell pucolni ezerrel.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2130) nyunyu válasza canniball (#2109) üzenetére


nyunyu
félisten

de ha 25 évre tervezed a készüléket akkor azért kalkuláld bele hogy közel sem biztos hogy annyi ideig átalányod lesz

Azert azt is vedd eszre, hogy ugyanannyi homennyisegert 3x annyit fizetsz, ha villany, mint ha gaz. (~12000 Ft/GJ vs 3x00 Ft/GJ)
Lehet, hogy hosszu tavon nem igy lesz, de ha a joval magasabb berlini arakat nezem, ott is megvan a 2x a szorzo. (18k vs 7-8k)

Mondom mindezt ugy, hogy anyamnak kombi Pelgrimje van. (foldgazzal foz, villannyal sut)
Egy darabig eltartott, mire megszokta, hogy a villany gyorsabban sut, mint a korabbi PB-s Mora, viszont konstans eredmenyt produkal, mig gaznal elegge a szolgaltatora vagy utalva, sutesi ido nagyban fugg attol, hogy eppen mennyire higitjak a gazt...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2131) nyunyu válasza philoxenia (#2124) üzenetére


nyunyu
félisten

Acél tescos kávéfőzőt vettünk nemrég, tűzhelyre valót,négyszemélyeset,eddig semmi baja....

Kave topikban tegnap irtam meg a velemenyemet a kotyogosokrol...

canniball: Most mégis: vagy lefőzi a kávét vagy nem, nemde? Ha megcsinálja örül, ha nem visszavisz.

Ha neked mindegy, hogy keseru, baromi savas kavet iszol magyar modra, vagy aromasat keves savval olasz modra, akkor nincs mit hozzafuznom.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#2132) philoxenia válasza nyunyu (#2131) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem a kávéról volt szó, hanem a főzőről...A főzött kávé nekem borzasztó, nem is iszom meg, csak nesszkávét, pont a savasság és a kapható túlpörkölt előre darált kávé miatt... A valamikori Omnia minőségét a mai általunk kipróbált kávék meg sem közelítik. /pedig a nagy részét kipróbáltam/ A feleségem és a fiam ellenben a nesszkávét nem szeretik,de ők nem panaszkodnak a főzőre.
Most már a legtöbb presszóban kapható kávé sem az igazi sajnos, azonkívül úgy rettentően drága is.....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2133) Ariadne válasza nyunyu (#2130) üzenetére


Ariadne
őstag

mig gaznal elegge a szolgaltatora vagy utalva, sutesi ido nagyban fugg attol, hogy eppen mennyire higitjak a gazt

Na hadd ne kelljen huszadjára is leírnom, miért lehetetlen ez, "csak" fizikai, pénzügyi és technológiai okai vannak együttesen. A valódi ok koszos készülék/alacsonyabb hőrmérséklet, stb. És ezt első kézből tudom, a munkámhoz kapcsolódik.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2134) Lenry válasza Ariadne (#2133) üzenetére


Lenry
félisten

ezt én is olvastam, hogy baromi nagy befektetés lenne akár csak 1%-al megváltoztatni a földgáz összetételét

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2135) philoxenia válasza Ariadne (#2133) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem hígítják a gázt, ellenben kevernek hozzá hazait is, ez területtől függően javíthat, vagy ronthat a minőségen....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2136) klepto válasza canniball (#2127) üzenetére


klepto
addikt

Üdv ismét!
Sajnos negatív fejlemény van a Pelgrimmel kapcsolatban.
Még tegnap este írtam a forgalmazó mintaboltnak egy levelet, de visszapattant az e-mail címükről, így hát ma elküldtem a gyártóként megjelölt címre is ugyan azt a levelet, melyre az alábbi választ kaptam:

"Tisztelt X Y Úr!

Levelére válaszolva közöljük, hogy a gyártó céget felszámolták,
így hát segíteni nem áll módunkban.

Elekthermax Kft."

Úgyhogy a Pelgrim kiesett, pedig a kivitelén kívül nagyon megtetszettek a tűzhely tulajdonságai; a légkeverős gázsütő, és a kiegészítő elektromos grill betét :U
Nem tudna valaki segíteni, hogy a Pelgrimen kívül létezik-e még gyártó, aki gyárt olyan tűzhelyet, amiben hőlégkeverős gázsütőt szerel (a gázsütő mellé szerelt elektromos grill funkcióról inkább nem is álmodozom:U) :F

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2137) canniball válasza nyunyu (#2130) üzenetére


canniball
nagyúr

Egyrészt biztosan igazad van, fizikából mindig hülye voltam. Másrészt két mondattal lejjebb írod hogy a villany gyorsabban süt (tehát ha harmad annyi idő alatt megsül az étek máris egálban vagyunk :D ). Harmadrészt pediglen mi van ha Gazprom bácsi két év múlva bekeményít és azt mondja hogy "na gyerekek innentől tízszeres áremelés"? Szvsz hosszú távon a mai világban semmit nem lehet biztosra venni...

"Ha neked mindegy, hogy..."
Nem vagyok ínyenc, a jó Szarvasi minőség nekem bőven megfelel. Csak álljon meg benne a kanál. :D

philoxenia!
"...ez területtől függően javíthat, vagy ronthat a minőségen..."
Ez itt Vác környékén (Tigáz) vajon mit jelent?

klepto!
Nem mondom hogy kitörő örömmel fogadom a hírt... :(

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2138) Ariadne válasza philoxenia (#2135) üzenetére


Ariadne
őstag

Ez viszont így igaz, de csak azokon a területeken, ahol egyébként földgázkút van és abból is nyomatnak a rendszerbe. :K Az eltérés lehetséges mértéke viszont ilyenkor is szigorúan meg van adva, szóval hatalmas eltérést nem jelenthet. Na meg ugye amúgy is GJ-ban megy a számítás, nem m3-ben, vagyis ha kisebb a fűtőérték, kevesebbet is fizet az ember.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2139) klepto


klepto
addikt

Felvetődött közben még egy kérdés bennem.
A fentebbi képen bár nem látszik jól, de a gáztűzhelynek kb. 62cm-s helye van, tehát egy 60 cm széles tűzhely is befér pöcre a "lukba".
A tűzhely sütőjének az oldala mennyire melegszik fel kívülről az újabb típusoknál?
Ha tűzhelytől csak 05-1cm-re van a konyhaszekrény pozdorja oldala, az megéghet, netalán belobbanhat a hő miatt, vagy annyira nem forrósodnak át a mai tűzhelyek oldalfalai?
Az 50cm, és a 60 cm szélesség jelent valami műszaki, minőségi különbséget, vagy csak esztétikai különbség vannak a két méret között?
Melyik érdemes megvenni inkább, ha mindkét méret beférne a gyári helyre?

[ Szerkesztve ]

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#2140) philoxenia válasza klepto (#2139) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ha a szélesebbet veszed, még mindig befér valamilyen vékony hőszigetelés közéjük....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#2141) Ariadne válasza klepto (#2139) üzenetére


Ariadne
őstag

Szerintem is a szélesebbet, ha nem 60x60-as a teteje, akkor nem fog elférni kényelmesen két nagyobb fazék egymás mellett. Tapasztalat, sajnos ezek a beépíthetőek mind (legalábbsi amit láttam) olyanok, hogy csak az egyik oldaluk 60 cm, a faltól mért kiterjedésük kevesebb, ezért nehezen tudok egyszerre levest és tésztát is főzni. :O

Ja és érdemes figyelni, hogy a két legnagyobb rózsa belül legyen, mert veszélyes a nagy edényeket kívülre tenni és egy nagy levesesfazékon átnyúlkálni pl., hogy megkeverd a kis edényben fővő cuccot belül.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2142) makimano


makimano
tag

Kedves Fórumosok!

Segítséget szeretnék kérni.
Van egy AEG mosógépem, amihez kaptam egy AQUA STOP-os víz bekötőcsövet és persze rövid. Tudna valaki felvilágosítást adni, hogy ez a bekötőcső mire jó, mit csinál és van-e egyáltalán értelme használni?

Köszönöm a válaszokat.

(#2143) canniball válasza makimano (#2142) üzenetére


canniball
nagyúr

AQUA STOP. Gugli szerint lehet venni több méretben.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2144) makimano válasza canniball (#2143) üzenetére


makimano
tag

Köszi a válaszod, igen már találtam 2,5m-est is.
Csak azt nem sikerült még kibogóznom, hogy ez a cucc honnan tudja, hogy pl.lyukas a cső vagy pl. a mosógépben romlott el valami és folyamatosan engedi be a vizet és akkor ez az izé elzárja a csapot. Vagy mi.

(#2145) canniball válasza makimano (#2144) üzenetére


canniball
nagyúr

Hát azt nem én fogom neked megmondani. :N Talán nyomáscsökkenés alapján...vagy nem... :)

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2146) canniball


canniball
nagyúr

A mosógépünk éveken át a falba épített lefolyóba nyomta mosás után a vizet, most történt egy ki átrendezés és jelenleg a kádba/kádon keresztül távozik az elhasznált víz. Nem tudom eddig is ilyen volt-e, de meglehetősen szagos a kifolyó víz. A gép alján van egy kis slag, ezen keresztül leeresztettem a benne maradt vizet, talán valamennyit segített a dolgon de nem sokat. Tudtok esetleg valami trükköt arra, hogy rózsaillatú :) legyen a kifolyó víz?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2147) makimano válasza canniball (#2146) üzenetére


makimano
tag

Azt még nem próbáltad, hogy kimosol 5 kg rózsát, hátha segít a problémán. :D

(#2148) Ariadne válasza makimano (#2147) üzenetére


Ariadne
őstag

Ez egy nagyon bájos javaslat volt, komolyan tetszik. :B :) És mellékesen még lehet meg is oldaná a problémát. :D

Én tömény ecetből egy litert belelocsolva az üres mosógépbe, majd magas hőmérsékletű programmel átmosva a gépet tudtam szagtalanítani, persze direkt rövid programva állítva, hogy pl. ne centrifugáljon feleslegesen, csak álljon kicsit meg menjen át rajta. Szagtalan lett egy időre.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2149) canniball válasza makimano (#2147) üzenetére


canniball
nagyúr

Gondoltam rá, de csak 4kg-s a mosógép, így ezt az ötletet kénytelen voltam elvetni. :P
(#2150)
Majd meggondolom. :)

Ariadne!
És ettől nem lesz ecet szagú? :F

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#2150) makimano válasza canniball (#2149) üzenetére


makimano
tag

4 kg rózsa? :D :D :D

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.