Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30010) Laca19 (a)


Laca19 (a)
aktív tag

Látom az utóbbi időben előjött ez a vízfogyasztás téma. Én is azon az állásponton vagyok, hogy a mosógépet nem azért vesszük, hogy minél kevesebb vizet használjon, hanem hogy jól mosson. Jó olvasni, hogy más is ezen az állásponton van...eddig pár embernek akinek ezeket mondtam, kb "nemnormálisnak" nézett.

Bár igaz h ezek a mai gépek kevés vizet fogyasztanak, de azért szerintem a legtöbb gépen van olyan program, ami sok vizet használ, vagy egyéb kiegészítő funkció, ami ezt takarja. Szóval szerintem ezt a legtöbb gépnél meglehet kerülni.
Pl. a régi LG gépemen kipróbáltam a programokat, és láttam, hogy az Ágynemű program extra vízzel mos-öblít. Innentől fogva ezt használtam általános mosásra...észrevehetően tisztábbak, jobb illatúak voltak a ruhák kevesebb mosás idő alatt (80 perc), mintha a Pamut programmal mostam volna 3 órán keresztül, de alacsony vízszinttel. Ja és persze soha nem is lett penészes a gép, ami nem utolsó szempont.
De ha úgy gondoltam, hogy kell a hosszú 3 órás mosás, akkor meg a Pamut programot használtam, de hozzáöntöttem pluszba 4-5 liter vizet (sokat számított)...ennyi.
Nemrég egy Electrolux gépre cseréltem az LG-met, pedig nagyon szerettem. Elsősorban az alacsony vízhasználattól féltem...hát nem kell. Ezt a gépet nem nem víztakarékosságra találták ki (mint a tesóm Samsungját, amiben vizet még nem láttam az ablakon semmilyen programon sem), nagyon jól mos. Farmer, Paplan, Kímélő programok extra mennyiségű vizet használnak. De a szabványos Pamut programra is ha rányomok egy "Vasaláskönnyítő gombot", már emelt vízszinttel mos, és 6-szor öblít. Ezeken kívül is még van rajta "Extra öblítés" gomb, plusz "Halk mosás" opció, ami pl. szintén emel a vízszinten.

Ezzel csak azt akartam írni, hogy azért szerintem a legtöbb gyártó igyekszik megkerülni ezt az alacsony vízhasználatot, tudják ők, hogy alapból az nem jó...nem véletlen a sok extra funkció: Vasaláskönnyítés, Halk mosás, Farmer, Paplan, Kímélő programok stb...ami tulképpen a több vízhasználatot (is!) takarják burkoltan.

Én a mosógélt úgy adagolom, ha már előjött a téma, hogy van erre egy "1 literes" öblítős flakonom, és a kimért gélt felhigítom. Amikor a gép szívja magába a vizet hozzáöntöm. A kapszulát langyos vízbe feloldom, és szintén amikor engedi magába a gép a vizet hozzáöntöm. Nem lesz ott semmiféle feloldatlan mosószer.
De a későbbiekben penész sem a gépben. Lehet mondani h sok macera, de legalább a gép is tiszta marad, nem kell vele már 1 év múlva kínlódni, hogy vajon miért tiszta penész...

http://www.diesel.com

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.