Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20901) Csabroncka válasza attiati (#20899) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Márkát nem lehet mondani.

Nehéz konkrét választ adni, mert a Miele kimondottan prémium. És mosógép gyártásban valamint mosástechnikában egyszerűen azért verhetetleneken, mert a legtöbb gyártó az ő vívmányaikat utánozza több-kevesebb sikerrel.
Hasonlóan van pl az LG. Ezt a DD-s meghajtású technológiát valószínűleg ők tudják a legjobban, hiszen ők találták ki és fejlesztették.

Én sokszor elmondtam itt a topicban, hogy egyedül a mosógép és mosogatógép esetén érzem azt, hogy tényleg a mérleg nyelve a Miele oldalára billen. Na most erre vagy van valakinek pénze, vagy nem, ezen ne vitatkozunk.
Az viszont vitathatatlan a cégtől, hogy ezeknek a gépeknek a műszaki megoldása, valamint maga a mosástechnológia teljesen egyedi - volt is idejük erre az évtizedek alatt a fanatikus német mérnököknek agyalni. (kár azt hinni, hogy a gépi mosás csak egy fémdob ruhalötykölése jobbra vagy balra)

pjen: Energiatakarékosságban azt mondom igazad van, de szolgáltatások terén ez azért kevésbé igaz, mert a prémiumból 5-10 év alatt csorognak le a kommersz kategóriába. Én pl nem cserélném csak azért le a W142-őt mert 10 évesen csak A-s.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#20902) atees


atees
őstag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, 30K-ig keresek jó erőssen szívó😀 Porzsák nélküli porszívót. Létezik ilyen ? 😀Ha igen, mit ajánlanátok?
Köszi!

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#20903) zoltan6 válasza atees (#20902) üzenetére


zoltan6
őstag

porzsák nélkülit ne akarjál,de majd úgyis írják még páran,csak szívás az állandó szűrő mosás takarítás,meg nem is olyan hatékony. :K

(#20904) Viperator válasza attiati (#20899) üzenetére


Viperator
őstag

Ha panelban laksz és kicsi a fürdőszoba, akkor jó lesz az keskeny kivitelű LG elöltöltős mosógép... és plusz még 3 év garancia meghosszabítással! (a gyári két év)

Nekünk most a harmadik mosógépünk az elöltöltős LG van, a második mosógépünk szintén is elöltöltős LG volt (5 év garancia lejárta előtt vettünk meg a harmadikat (szintén 5 év garanciával). A másodikat odaadtam anyámnak és most is működik jól. A második LG-nek csak egyfajta alkatrésze szokott kilyukadni (egy gumis cső), mert nem kapott megfelelő védelmet a súrlodás ellen! Azóta tettem rá védelmet (valami szivacsszerű anyagot)... más problémája nem volt.

Nekünk volt felültöltős, most is működik és 14 éves, az egyik idős ismerősünknek odaadtunk. Ezért cseréltem le az elöltöltősre, mert akkor a tetejére tudunk tenni dolgokat (nem állandóan) és az ajtót résnyire nyitva hagyunk. Ennek egyszer tönkrement a motorja, garanciában kicserélték. Más problémája nem volt.

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#20905) Viperator válasza atees (#20902) üzenetére


Viperator
őstag

Porzsák nélkülinek gyenge a szívóereje. Inkább porzsákosat ajánlom! Pl Philips 9170 (nekünk az van és meg vagyunk elégedve).

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#20906) #94529552 válasza attiati (#20899) üzenetére


#94529552
törölt tag

Én Electroluxot mondanék, mert jobb minőségben készítik, mint a szegény kistestvért, de azért a Zanussi is megbízhatónak számít. A hűtőknél még nagyobb a különbség dizájnra és tartalomra is.

atees Porzsákost vegyél, ha jót akarsz magadnak(és kevés port akarsz magad is beszippantani). Electrolux, Philips, Bosch.Találsz köztük 5 év garanciásakat is.

(#20907) BaLee válasza Zeki (#20869) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Kíváncsi lennék tapasztalatokra, hogy volt-e már valakinek dolga ilyen áruházban vásárolt plusz garancia érvényesítésével, hogy ez hogyan működik a gyakorlatban.

Mert az eladó elmondása szerint varázslatos és ugyanolyan mint a gyári garancia azzal a különbséggel, hogy a gyári garancia időn belül a szervizt kell hívni utána meg őket és ők küldik a szervizt. Sőt +500Ft-ért már nem csak javítják a gépet, hanem ha úgy gondolják a gép vásárlási értékének megfelelő csereutalványt adnak amin bemehetünk és vehetünk egy másik gépet helyette.

Ugyanitt amikor mobilt akartam venni arra is rá akartak beszélni biztosításra, hogy ha megunom 2 év múlva "leejtem" és ha összetörik akkor vásárolhatok náluk egy újat a kapott csereutalványon.

Azt tudom, hogy pl. a MM-ban vásárolható kiterjesztett garanciánál javításkor van önerő is amit még egyik eladó sem említett eddig...

(#20908) Viperator válasza BaLee (#20907) üzenetére


Viperator
őstag

"Azt tudom, hogy pl. a MM-ban vásárolható kiterjesztett garanciánál javításkor van önerő is amit még egyik eladó sem említett eddig... " - semmit nem kell fizetni.... nekünk is volt (és van), mindent ingyen kijavították.

"Mert az eladó elmondása szerint varázslatos és ugyanolyan mint a gyári garancia azzal a különbséggel, hogy a gyári garancia időn belül a szervizt kell hívni utána meg őket és ők küldik a szervizt. " - az első két év a gyári garancia és semmi köze a kiterjesztett garanciához! Gyári garancia lejárta után, a biztosítót kell felhívni és majd ő kiküldi egy általa megbízott szerelőt, a szerelő megvizsgálja, képet csinál és elküldi a biztosítónak a problémáról és utána a biztosító dönti el, hogy mehet a javítás/csere vagy sem. Ha nem, akkor csereutalványt fog küldeni. (mi már megkaptunk a csereutalványt, a kiterjesztett garancia lejárta előtt valamikor)

[ Szerkesztve ]

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#20909) gF válasza BaLee (#20907) üzenetére


gF
senior tag

Viszont a csereutalvány esetén van megkötés. Tehát ha veszel 200k-ért egy mosógépet és bedöglik. Akkor a csereutalványon nem vehetsz 200k-s televíziót, csak mosógépre költheted el az összeget.

Mobilra én biztosan nem kötnék biztosítást mert havonta 1,5%-kal csökken a készülék értéke elavulás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#20910) Gabesz87 válasza Viperator (#20908) üzenetére


Gabesz87
addikt

Ezzel a kiterjesztett garancia dologgal kapcsolatosan van valami, ami nem teljesen tiszta nekem. Vettünk a Médiában egy Samsung mosógépet, szombaton hozzák majd ki. Alapból 2 év gari van rá, de a Samsungnál van most ez a "4 év alatt sok minden elromolhat" promóció, és 4 év garit adnak rá. Gondolom, ehhez be kell regelni a honlapjukon a mosógépet, és így lesz a 2-ből 4 év!? Viszont ezen felül a Médiában vennék még utána kiterjesztett garanciát is. Azt nem tudom, hogy ez a +1/2/3/4 év, amit veszek, akkor most a bolti 2 év garitól kezdve számít, vagy a 4 év letelte után? Illetve van egy ilyen rész a Garanci Plusz leírásánál: "A kiterjesztett garancia időtartama a vásárlástól számítva maximálisan 5 év lehet.". Na ezt nem egészen értem, mit jelent. Hogy akkor a 2+2 év gyári garin felül már csak 1 év kérhető pluszban a Médiánál?

(#20911) gF válasza Gabesz87 (#20910) üzenetére


gF
senior tag

Pontosan ezt jelenti.

(#20912) BaLee: Nem mert a termék kategóriája számít. Tehát azt bármilyen mosógépre levásárolhatod.

[ Szerkesztve ]

(#20912) BaLee válasza Viperator (#20908) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Igen most nézem ez az önrész dolog telefonok és táblagépek balesetből adódó garanciája esetén van.

(#20909) gF v: akkor ha mi vettünk egy mosó-szárító gépet ami ha (ne adj isten) tönkremegy majd és kapok érte csereutalványt akkor azon csak mosó-szárító gépet vehetek majd? Az bajos lenne mert ez az egyetlen modell volt ami műszakilag rendben volt mellé pedig keskeny kialakítású volt. A nem keskeny mosó-szárító gépet nem lenne hová raknunk. :)

Más: Nálunk már a THM-es hitelnél is össze vissza kevertek, mert először mondták, hogy glamour akciós kedvezménnyel nincs THM-es hitel, csak az eredeti áron. Végül kihoztak egy egész jó konstrukciót az eredeti árra 0% THM-re, de a végén a mosó-szárító 200 ezres ára helyett, az akciós 170 ezres ár szerepelt számlán... Holott az amúgy 0%-os hitellel 215öt fizetünk majd vissza (200 a gép ára + 15 biztosítás). Nekem ez fura, de csak otthon vettem észre. Tuti biztos vagyok benne ha véletlenül cserére kerül a sor akkor a 170-es áron választhatunk majd gépet....

(#20913) Dzsolo


Dzsolo
senior tag

Sziasztok,

Szárítógép vásárlás előtt állok, igazából fogalmam sincs milyet vegyek, kondenzációsat vagy hőszivattyús kondenzációsat, gondolom az utóbbi a modernebb, de állítólag ezekben a szöszöket nem lehet otthon házilag leszedni a hőcserélőről, ugyanis csak a szerviz tudja mert darabokra kell szedni hozzá. Már olvastam mindenféle dolgot, igazából a szöszösödéstől félek csak, esetleg ha valaki ismer olyan hőszivattyús kondenzációs gépet amit takarítani is lehet az ne tartsa magában, konkrét márka elképzelésem nincs de valami minőségi darabot szeretnék kb. 200-ig bezárólag, a méret mindegy mert van hely.
A videó alapján úgy tűnik, hogy a AEG T8DBE48S teljes mértékben takarítható. Minden segítség jól jön a választáshoz :)

(#20914) st6969 válasza Dzsolo (#20913) üzenetére


st6969
őstag

Bosch/Siemens gépei "öntisztító" kondenzátorral vannak ellátva. (Talán az AEG is csinál valami ilyesmit) Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy időnként a kondenzvízzel leöblíti a szöszöket. De hogy ez milyen hatékonysággal történik, azt nem tudom, mivel nem látok bele. Nálunk 1 éve üzemel egy ilyen, eddig gond nélkül. A villanyszámlát havi kb. 1500Ft-tal emeli meg, nyilván ez annak a függvénye, hogy mennyit megy. Nálunk heti 3-4x biztos, és nyáron is, mivel baromi kényelmes.
Nézz be az index fórumba, ott mélyebben vesézgetik ezt a témát, és tudnak ajánlani pontos típust is (ami valamelyik Miele lesz :)) )

(#20915) Zeki válasza Dzsolo (#20913) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nekünk nem öntisztítós az AEG hőszivattyús szárítógép, de már talán 5 éves lesz. Minden nap megy. Van amikor (pl. ágynemű mosás) 4x is egy nap. 34Ft-ból végez egy adag ruhával.

(#20916) canniball válasza Zeki (#20915) üzenetére


canniball
nagyúr

És az igaz amit a kolléga írt, hogy "ezekben a szöszöket nem lehet otthon házilag leszedni a hőcserélőről, ugyanis csak a szerviz tudja mert darabokra kell szedni hozzá"?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20917) Zeki válasza canniball (#20916) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ez igaz. Van benne szösz gyűjtő, de a hőcserélőkre így is megy. Igaz nem tartotta karban még szerelő ez ügyben.

(#20918) laszlo168 válasza canniball (#20916) üzenetére


laszlo168
senior tag

Ez olyan mint mikor nekem azt mondták, hogy csak szervizben lehet kicserélni a kocsiban a fűtő radiátort, hát ki lehet otthol is.

(#20919) Gsx-rr


Gsx-rr
veterán

Akkumlatoros porszivolrol van valakinek tapasztalata?

(#20920) ribarszki válasza Gsx-rr (#20919) üzenetére


ribarszki
őstag

Áruházakban egyre többször találkozhatunk akkumulátoros porszívókkal. Ezek a készülékek remekül kiegészítik a már meglévő porszívónkat például a konyhában, különösen ha kisgyermek is van a családban. Egy pillanat alatt lehet levenni a töltőről és átszívni a morzsákat, kiömlött lisztet, cukrot, stb... Praktikus, ha kivehető morzsaporszívóval is el van látva. Ha anyagi lehetőségeink engedi, akkor a Lithium akkumulátoros verziókat keressük.
Ugyanakkor nem alkalmasak arra, hogy az egész lakást csak ezzel az egy porszívóval tartsuk tisztán sem a teljesítménye, sem az üzemidejük miatt. Kiegészítő porszívónak viszont tökéletesek.

Előnyök: Nagyon könnyű, gyors a használatuk. Praktikusak, remek kiegészítő a konyhában.
Hátrányok: Nem váltják ki a klasszikus társaikat.

(#20921) Csabroncka válasza ribarszki (#20920) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nevükben a végzetük: Morzsa porszívó, de inkább morzsa szívó, a porhoz sok közük ebből a szempontból nincs, de az étkezőben almolást követően nagy segítség :D

"in medias res"

(#20922) Zeki válasza Csabroncka (#20921) üzenetére


Zeki
nagyúr

A morzsával a port is felszívja... Ahogy az enyémnek a belső szűrője kinéz...

(#20923) Gsx-rr válasza Csabroncka (#20921) üzenetére


Gsx-rr
veterán

En is ilyen esetekre gondoltam, vagy ha valaki behozza a koszt (kutya,macska)pl este mikor nem áll neki az ember egy rendes takarításnak.

(#20924) gF válasza Gsx-rr (#20923) üzenetére


gF
senior tag

Gyakorlatilag pont az ilyen gyors takarításra jók az akkus kézi porszívók.

(#20925) Csabroncka válasza Zeki (#20922) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Azért a szűrési hatásfoka nem összehasonlítható a normál gépekkel! Persze a hajszálat és az összetömörödött porcicákat megfogja nyilván.

"in medias res"

(#20926) Viperator válasza Gsx-rr (#20923) üzenetére


Viperator
őstag

Kutyát/macskát kopaszra nyírni és akkor nem lesz gondod :DDD

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#20927) pjen válasza Csabroncka (#20925) üzenetére


pjen
félisten

Nem is a normál gép kiváltására van.

(#20928) Timmcsy válasza w.miki (#20786) üzenetére


Timmcsy
tag

Szia! Bocsánat a késői válaszért, most volt időm a fórumra. Nem tudom, mi a keret, száz ezer alatt én eddig csak Rowenta porszívót láttam, ami mindenben A, persze a gyártó határozza ugye meg a címkén szereplő adatokat: Rowenta RO6477EA, ROWENTA RO6355EA, Rowenta RO6441EA. Nézegest a véleményeket a Rowentaról és ha szimpatikus nézd meg az elérhető típusokat, több is van nekik különböző árban. Nekem electroluxom van, nekem nem számított a szőnyeghatékonyság...

(#20929) Antonio válasza gF (#20924) üzenetére


Antonio
senior tag

Nálunk szinte mindenkinek van a családban valami hasonló vagy régebbi Ergorapido 2in1 [link], nagyon meg lehet szeretni, sokszor az ember csak végigrohan vele a lakásban ha éppen vendégek jönnek és gyorsan kell nagyjából rendet rakni, vagy kiömlött a ropi! sütimorzsa stb. De valóban ilyet csak olyan vegyen akinek megvan az alap porszívó, és nincs jobb ötlete karácsonyra, egy normális LiIonos nem két forint (ellenben minőségi hi-tech db).
(Először csak nekünk volt azóta ... konkrétan minden rokoni vonalon (barátoknál) elterjedt mikor is meglátták kipróbálták :D ... a háziasszonyok imádják)

Ennek van kivehető kézi morzsa porszívója (maga a gép lelke). Külön morzsa porszívót én amúgy sose vettem volna de így praktikus.

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#20930) gF válasza Antonio (#20929) üzenetére


gF
senior tag

Nekem nem kell bemutatni mert ismerem. Nálam egy régebbi ergorapido teljesít szolgálatot.. :)

(#20931) (Bundás)


(Bundás)
addikt

Sziasztok!

Levegő illatosítására, "szagtalanításra" valami berendezés, vagy egyéb tipp érdekelne, ami lehetőleg természetes(ebb). Illatgyertya hatásos, de füstöl, egy idő után fejfájás a vége. Gyertyás illóolaj párologtató szintén füstöl.
Vannak elektromos kütyük, diffúzor, illóolajos, de annyi van mint égen a csillag és elég vegyesek a vélemények róluk. Sőt, elég sokról még 20-30 vagy drágább kategóriában is írnak csalódásokat (vivamax első évben jó, másodikban vége).

Köszi a tippeket

(#20932) Zeki válasza (Bundás) (#20931) üzenetére


Zeki
nagyúr

(#20933) Met válasza Zeki (#20932) üzenetére


Met
nagyúr

Valami tapasztalat róla?
Ár, hatékonyság, fogyasztás?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#20934) Antonio válasza (Bundás) (#20931) üzenetére


Antonio
senior tag

Esetleg még légmosó jöhet szóba (vagy persze bármilyen átlagos/normális légszűrő)
korábban én is nyomozgattam ez ügyben ... majd nyáron ha beindul a pollen szezon megint eszembe jut :DDD

[link]

Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800

(#20935) Zola007


Zola007
veterán

Használ valaki kisméretű (6-8 literes) kompresszort?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20936) Zeki válasza Met (#20933) üzenetére


Zeki
nagyúr

Passz. Nekem Daikin légtisztítóm van. Most is szűri ezerrel a levegőt, mert lázasan kellett hazahozni a fiam az oviból.

(#20937) Timmcsy válasza Zeki (#20936) üzenetére


Timmcsy
tag

Es a tiedrol esetleg osztanal meg kerlek reszletesebb tapasztalatot? Nem tudom, miota hasznaljatok, de tenyleg van ezeknek a berendezeseknek gyakorlati haszna? Fokent allergia miatt kerdem. Valoban jobb a levego, miota van nektek? Enyhiti az allergias tuneteket vagy megakadalyozza akar, hogy egymast megfertozzetek? Eleg borsos aruk van, csupan placebo miatt nem ruhaznek be ra. Koszi!

(#20938) (Bundás) válasza Zola007 (#20935) üzenetére


(Bundás)
addikt

Kérdés?

(#20939) salieri.


salieri.
őstag

Megvettem a BOSCH BGL3A230 gépet. Első benyomások. Masszívabb,jobban összerakott cső. Csendes ,kiváló szívóerő,előszűrő is rámegy, bár ezt nem tudom érdemes e rátenni :F . Bátran ajánlom mindenkinek Electrolux ZPFCLASSICOT cseréltem be rá.

(#20940) Csabroncka válasza salieri. (#20939) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A 2000-es Menalux a te zsákod! Érdemes először kipróbálni a méretet, de alapvetően az összes G-s zsák jó bele, ez a kiválasztásnál is látszik!

Huh milyen kemény ára van ;] csak bírd pénztárcával, jó porszívót választottál!

Előszűrőt akkor érdemes feltenni, ha olyan anyagot szívsz fel esetleg amitől büdösödne a zsák, vagy hamar telítődne.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#20941) B-L-A-C-K válasza salieri. (#20939) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ezt is néztem mielőtt a Philips mellett döntöttem, itt is a cső/fejjel voltak gondjaim nem olyan jó, viszont jó kicsi volt, és ez is jó gurult. ZPF CLASSIC-kal mi volt a gond amúgy?

(#20942) salieri.


salieri.
őstag

Nagyon jó, olcsó hozzá a porzsák. :C
Akkor viszont ez a twister fej feleslegesen lett vásárolva :)
Az Electrolux vékonyabb csővel rendelkezik ,be volt horpadva nekem ,emiatt visszacseréltem erre a boschra ( 27K-ba került)

(#20943) HellGreg


HellGreg
őstag

Sziasztok,

Tudnátok ajánlani nekem egy igazán erős szívóerejű porzsákos porszívót kb 50 ezer forintig? energiatakarékosság nem szempont, hangerő igen. Bosch, Electrolux, Miele ezeket nézegettem, de különbséget nem sok helyen találok. szinte mindenütt csak az elektromos teljesítmény van feltüntetve amivel nem sokra megyek.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#20944) ribarszki válasza HellGreg (#20943) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem is adják meg mostanság. Nagy általánosságban elmondható, hogy a 7-8-900W-os modellek is elégnek bizonyulnak a háztartásban mind szőnyegre, mind kemény felületre. Ha mégsem bízol az 1Kw alatti modellekben, úgy ajánlom a z 1400-1200W-os Miele porszívókat.

(#20945) gF válasza HellGreg (#20943) üzenetére


gF
senior tag

Ha a zajszint az elsődleges szempont akkor egy Electrolux Ultrasilencert próbálj ki valahol élőben. Meg fogsz döbbeni.. :D Igaz ez már 50k felett van, viszont most a MM-ban van ez az ÁFA felezős akció így már csak ~53k körül van.

[ Szerkesztve ]

(#20946) HellGreg válasza gF (#20945) üzenetére


HellGreg
őstag

Az még belefér. Kisgyerekek vannak és a szőnyeg minden este olyan mint a disznóól, morzsák apró szirszarok, a mostani porszívó valami kis tizenezres gorenje és nem igazán szív fel semmit, ezért az erő a legfontosabb a zajszint mellett.

[ Szerkesztve ]

(#20947) #40553216 válasza HellGreg (#20943) üzenetére


#40553216
törölt tag

Akkor megint. :DDD
Miele Classic C1 PowerLine suction power in carpet grade
Szőnyegszívó (tehát relatíve gyenge) módban, de kitolt padlókefével, azaz relatíve nagy résekkel. Elég az erő? :DDD

(#20948) canniball válasza #40553216 (#20947) üzenetére


canniball
nagyúr

Philips FC9170 (1:30) ;]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20949) Dluinet válasza canniball (#20948) üzenetére


Dluinet
nagyúr

ezen a hangerőn az ETA 7400-as porszívónk is tudta

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#20950) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani tényleg !csak tapasztalatból! valami normális serpenyőt, aminek nem gagyi a bevonata és nem sül le benne semmi, és a bevonat bírja legalább 2 évig?

Előre is köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.