Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20951) #40553216 válasza canniball (#20948) üzenetére


#40553216
törölt tag

Csini. :DDD Bár 2200 W maximális fogyasztással és (állítólagos) 500 W szívóerővel egy kis lyukon, ami körben teljesen érintkezik a felülettel, talán nem olyan nehéz. Mint írtam, a Miele a kombifejen kinyomott kefékkel, tehát nem a végig felfekvő szőnyeg módban volt. Abban csak a motor állt.
Nyilván sok porszívó tudja ezt, nekünk nem sok porszívónk van, csak ez a Miele. :DDD

(#20952) Teodor52 válasza Ice&Lime (#20950) üzenetére


Teodor52
senior tag

Szia!

Én a delimano termékeit ajánlanám.

Egy csepp olaj a szalvétára mivel kitörlöd a serpenyő belsejét és nem fog leégni benne semmi.

Mi is kipróbáltunk ezer félét de csak a delimano hozta a papírformát!

(#20953) Ice&Lime válasza Teodor52 (#20952) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Köszi.
Vajon ezeket csak a szakboltjukban lehet kapni egy helyen Budapesten vagy esetleg más áruházakban is ? (nem online).

(#20954) HellGreg válasza #40553216 (#20947) üzenetére


HellGreg
őstag

Végül Electrolux ZUSORIGWR+ lett a Media Marktban áfafelezős eksönben, így csak 53K volt a vége. De valami brutális ereje van és fülelni kell hogy be van-e kapcsolva :)

(#20955) Teodor52 válasza Ice&Lime (#20953) üzenetére


Teodor52
senior tag

Szerintem csak Pesten személyesen illetve online.

[ Szerkesztve ]

(#20956) Viperator válasza Ice&Lime (#20953) üzenetére


Viperator
őstag

WS Teleshop, Interspar.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#20957) Ice&Lime válasza Viperator (#20956) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Az interspar jó ötlet, köszi.
Teodor52: köszi.

(#20958) Teodor52 válasza Ice&Lime (#20957) üzenetére


Teodor52
senior tag

Szívesen!

(#20956) Viperator: Interspar az nekem is új mert csak online rendeltünk a Top-Shop-ból

Ide kapcsolva a ws teleshop az nem jó! Ott nem lehet kapni!

(#20959) Viperator válasza Teodor52 (#20958) üzenetére


Viperator
őstag

Rosszul írtam, a Top Shopban láttam ma az egyik plázában.

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#20960) zoltan6 válasza Ice&Lime (#20957) üzenetére


zoltan6
őstag

interspárban van most pontgyűjtés wmf edényekre akciósan.[link]

(#20961) Cheesy


Cheesy
őstag

Elektromos, alacsony hőfokon való főzésre-sütésre alkalmas készüléket keresek. Angolul "slow cooker".
Van valami best buy típus?

www.vakbelmutet.hu

(#20962) ribarszki


ribarszki
őstag

Gőztisztító benyomások:

Hátha érdekes lehet a fórumtagok, látogatók számára, szívesen megosztom tapasztalataimat egy gőztisztítóval kapcsolatban. Múlt héten kölcsön kaptam a szomszédom Karcher 1020-as gőztisztítóját, amit egy hétig használtam. Ez nagyobb modell mint a gőzkacsa, de a húzós, kerekes modellek között a legolcsóbb, belépő szint. 30 ezer Forint körül lehet megkapni, az utódja az SC2 lesz. 1,2L a víztartálya, 1500W-os, és 3.2bar a gőz nyomása. Már régebb óta szemeztem a gőztisztítókkal és nagyon sok vélemény, tesztet elolvastam, de a legtöbbször két véglettel találkoztam: mennyire fantasztikus, milyen nagy segítség vagy pedig a totális lemondással. Szerettem volna kipróbálni, hogy mi igaz a vegyszermentes takarításról, így kapóra jött a kölcsön kapott készülék.

Leginkább ezeken a helyeken akartam bevetni: 1, Gáztűzhely 2, páraelszívó 3, mosogató 4, WC 5, zuhanykabin hozzáférhetetlen részei 5, műanyag ajtó 6, felmosás

Szóval az összes területen szépen egyesével végigmentem és mindenhol kipróbáltam a gőztisztító tudását.

Először is célszerű desztvízzel, vasalóvízzel használni, vagy otthoni fordított ozmózis elven működő víztisztítóval szűrt vízzel. Lehet csapvízzel is, de akkor többször kell a rendszert vízkőtleníteni.

Fontos megjegyzni, hogy 6-7 percet várni kell amíg a vizet felforralja a készülék és gőz keletkezik, valamint az utántöltéssel is várni kell amíg visszahűl a rendszer. Én ezt kibekkeltem azzal, hogy vízforralóban felforraltam a vizet, majd azt öntöttem bele. Illetve ha kifogyott, szintén forrásban lévő vizet öntöttem bele, így semmit nem kellett várni az újratöltések között. Tehát ez kipipálva.

Na de a lényeg, vegyszermentes a takarítás? Sajnos nagyrészt nem..

1,A gáztűzhellyel kezdtem de hamar csalódnom kellett. Csak a forró gőz nem hozza le az odaégett zsírt, olajat. Sem a gáztűzhelyről, sem a mellette lévő csempéről. Maximum maszatolja. Ezért kapott egy kis zsíroldót, majd utána a forró gőzt körkefével. Itt már nagyon szép eredmény született. A páraelszívó dettó. Hideg zsíroldó, majd kis várakozás után tényleg fehérre tisztította a rácsot. Valószínűleg ugyan ez az eredmény született volna egy körömkefével is, de az biztos, hogy így sokkal kisebb erőkifejtésre volt szükség.

2, A vízkővel sem jobb a helyzet. De ezt a használati is jelzi, hogy előtte használjunk ecetet a kezelendő felületen. Nem szedi le a vízkövet, csak ha előtte átkenjük ecettel.

3, WC. Itt már némi javulás látható. A vízkő itt is vízkőoldót kíván, de a kagyló nagyrészét tényleg gyönyörűen le lehet tisztítani vegyszerek nélkül. Ami nagy piros pont, hogy a gőz egyben fertőtlenít is. Különösen jól szerepelt a zsanéroknál, rengeteg koszt kiszedett.

4, Zuhanykabin. Mint az előbb, itt is a kerekeknél, vezetősínnél volt jelentős a tisztítás. Illetve a zuhanykabin és csempe találkozásánál sziloplaszt van kihúzva, és ez az évek alatt elszíneződött. Próbáltam régebben szavóval is kifehéríteni, de nem ment. A gőztisztító viszont ezt tényleg patyolat fehérre varázsolta vegyszer nélkül.

5, Fuga. Ha van kitartásunk, akkor elszíneződött fugák esetében itt is jelentős eredmény érhető el. A porúzus felületet nagyon szépen ki tudja tisztítani

6, Műanyag ajtó. Itt is csak jókat írhatok a gépről, tényleg nagyon szépen dolgozik. Ablakkeret, redőny, ajtó.

Ezek alapján elmondható, hogy a szűk, keskeny, megközeltíhetetlen helyeken érzi otthon magát a gép, és ott tényleg nagyon jó az eredmény: (Lefolyó pereme, gázrózsék alatti rész, mosogatógép/mosógép házának illesztései, zsanérok, peremek, sütő gombjai illetve azok alatt, redőny, stb.)

7, Felmosás. Egészen korrekt felmosó szettet adnak a géphez, amivel fel lehet gőzölni a metlakit, linóleumot. (Laminált parkettán nem javasolják!) Valójában ez inkább felgőzölés mint felmosás. Az tény, hogy nagyon kevés vízzel (3-4dl) lehet felmosni egy igen nagy konyhát és semmivel sem dolgozik rosszabbul mint a hagyományos felmosó. A fejre lehet gyári feltétet is tenni, de bármilyen frottír anyag beszorítható a körmök közé. Szóval a felmosás eredményével semmi gond. Az már más kérdés, hogy ki fogja minden alkalommal elővenni a gépet, várni amíg felmlegszik, stb.. Gyorsabbnak érzem a hagyományos felmosást.

Verdikt: Amit a reklámok állítanak, azok egy része nem igaz. Nem váltja ki teljesen a vegyszereket és nem úgy bánik el a szennyeződéssel mint a reklámokban. Az viszont igaz, hogy egy-egy nagytakarítás alkalmával komoly segítség lehet a háziasszonyoknak. Tipikusan az a gép, amit nem veszünk elő hetente, inkább 1-2 havonta, de akkor jó ha van. Ez a 30 ezer Forint körüli ár még éppen-éppen emészthető. Ennél többet semmi esetre sem költnék ilyen gépre. A gőzkacsát viszont kicsinek és kevésnek érzem ezekre a feladatokra.

(Az már utózönge, hogy a szomszédnak családi okok miatt -gyereke válása- ez a gépe fölösben volt, így fél áron megvettem tőle. Ennyit megért, a teljes árat azért többször átgondoltam volna)

[ Szerkesztve ]

(#20963) Mate válasza ribarszki (#20962) üzenetére


Mate
nagyúr

Nekem sc2 van. Nagyjából ezek a tapasztalataim nekem is.

Pár kiegészítés. Az enyém simán utánatölthető. Nem kell megvárni, hogy lehűljön. Vannak helyek ahova tényleg kell vegyszer, vagy ecet stb. A gond, hogy gőz hatására maró, párás, meleg levegőt kell szívni ami elég kellemetlen. Ablaknál télen óvatosan kell használni, mert a jéghideg ablak-forró gőz nem jó páros.

(#20964) Zola007 válasza #40553216 (#20951) üzenetére


Zola007
veterán

Nekem ilyen porszívóm van
Abszolút nem olyan hangos
Nem hangosabb mint a korábbi 1500-1800 wattos gépek, de cserébe legalább szív is rendesen.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20965) Emu


Emu
őstag

Kerámia talpas vasalót rá lehet tenni a vasalódeszka fémhuzalból hajtogatott vasaló tartójára, vagy ezzel hosszabb időt nézve tönkreteszem a bevonatot rajta?

(#20966) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok!

tippre lenne szükségem. árulok egy kávéfőzőt, szeretném megkérdezni, hogy mi lenne a reális ára. az új ár 85k, és ez a gép gyakorlatilag új. jó kávéfőző ez? jött és megy, de kíváncsi vagyok rá, hogy van-e vele tapasztalat.

csak mert ahogy tudom, egy jobbnak titulált automata darálós kávéfőző bőven 100k felett kezdődik.

köszönöm előre is :R

A hirdetést töröltem mert itt tilos.

[ Módosította: CoolMan ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#20967) ribarszki válasza hoffman_ (#20966) üzenetére


ribarszki
őstag

Az árról nem tudok nyilatkozni, de kb jól lőtted be. A családban 4 Saeco is van. Sima belépő Odea és komolyabb Incanto is. Ez a kis kávéfőző otthoni kis mennyiségre lett kitalálva, napi 2-3 kávéhoz. Nagy valószínűséggel a kávé ízében nem lesz egetrengető különbség a drágább társaihoz képest. /Igaz, a nagyobbakban van krémességszabályzás, régebben ez SBS néven futott/ Viszont igencsak alulterveztt gépről van szó. Olcsón gagyit, ez a jelszó, erre van kereslet. Régebben egy Incanto 250ezer Forintba került. Kb 2005-ben, amikor az nem kis pénz volt.. De el is mennnek 10-15 évet némi karbantartással. (Az enyémben eddig 32.000 kávé lett lefőzve!) Dög nehezek, fém burkolat, stb.. nincsen kispórolva. Ezek a kis Philips Saeco elmennek 3-4 évet, jobb esetben kicsit többet és ennyi. Gagyi csatlakozók, gagyi tömítések, gagyi tömlők, gyengébb minőségű kazán, stb... Mindenen lehet spróolni egy kicsit és kész is az olcsó, darálós kávéfőző. De ennek semmi köze a régi Saecohoz. Ezt már nem én mondom, hanem a szervízes ahová hordom a gépemet és beszélgettünk a mai gépekről. Amíg megy, addig jó. Utána úgyis újat veszel, mert a javítása majd annyiba van mint egy belépő gép ára. És már pörgeted is a fogyasztást, gyártást. Fogyasztói társadalom pacsi :U

[ Szerkesztve ]

(#20968) hoffman_ válasza ribarszki (#20967) üzenetére


hoffman_
nagyúr

használtam/használok darálós gépet nap, mint nap, minden cégemnél volt új a nap alatt, ennek többszöröséért, ezért kérdeztem. volt egy régi Saeco pár éve az egyik helyen, már használtan se nagyon lehet kapni, szerintem finomabb kávét főzött 15 év után is, mint az újonnan vett 400 ezres high-end gép.

köszi szépen a választ. ez a bajom nekem is, megtartanám, csak nem tudom, hogy elmenne-e 8-10 évet rendszeres karbantartás mellett.

szerk.:

haha, de, megtaláltam, még a végén elcserélem :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#20969) ribarszki válasza hoffman_ (#20968) üzenetére


ribarszki
őstag

Jobban is járnál vele mint ezzel a minivel az biztos! 😁

(#20970) Zola007 válasza Zola007 (#20964) üzenetére


Zola007
veterán

Cső nélkül az orosz videón hangosabb, de csináltam róla egy rövid videót, ha valaki kíváncsi a Philips porcippóra:
[link]
Szerintem nem vészes a hangja

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20971) #40553216 válasza Zola007 (#20964) üzenetére


#40553216
törölt tag

Mármint milyen? A cannibal féle 2200 W-os?

Szerk.:
Most már látom.

[ Szerkesztve ]

(#20972) gF válasza Zola007 (#20970) üzenetére


gF
senior tag

Becsüld meg, mert a tied még lengyel gyártmányú Philips. Egész jó porszívó, ha a tömítési problémáktól most eltekintünk. A mostani török gyártmányú Performer Expertek, nem egészen ezt a szintet képviselik.

[ Szerkesztve ]

(#20973) Zola007 válasza gF (#20972) üzenetére


Zola007
veterán

Megbecsülöm, főleg, hogy nincsenek tömítési problémái :)

Egyébiránt az esetleges szűrőtömítettségi problémák könnyen orvosolhatók

Csak nem szidni kell, hanem gondolkodni.

Anyámnak Philips FC 8611-et vettem, ott az első filter és a hátsó Hepa nem illeszkedett tökéletesen, mert látszott, hogy enged át port a motor felé és a rácsra.
Tettem alá dekorgumiból és kétoldalú ragasztóból egy vékony csíkot körbe, azóta minden oké.
Ha valaki még jobbat akar, akkor vágat bele tömítéstechikai szaküzletben 500 Ft-ból pont olyan keretet puha szilikongumiból mint aszűrők mérete

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20974) gF válasza Zola007 (#20973) üzenetére


gF
senior tag

Én ezt azért nem jelenteném ki ennyire határozottan: [link]

(#20975) V/ válasza hoffman_ (#20966) üzenetére


V/
titán

73k és 85k közt van az ára, ez otthoni használatra vagy kisebb cégnek, nem vendéglátóipari gép, azok a drágábbak. Gyártás helye: Európa Jó kávét főz, jó minőségű kávéból, jó kávégép. Ha nem a nagyobb testvére lenne, akkor elfogadnám.
A Viennánál lényegesen jobb.Kávégépre 8-10 évet ?Mennyi kávét akarsz naponta inni? Csak napi 2 kávé és 70000-ről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

(#20976) Williamgrant válasza hoffman_ (#20968) üzenetére


Williamgrant
veterán

A linkelt főző egy ótvar cucc saját tapasztalat szerint (vagy csak kifogtam két rossz gépet egymás után), több időt töltöttek szervizben mint itthon. Végül 30-ért mentek el, frissen felújítva. Nem ért annyit sem.
Azóta használt Jura főzőket használunk mindenhol 60 és 75 körül vettük őket, nagyon strapabíró gépek évek óta napi 10-15 kávé lemegy rajtuk. Egy titkunk van vele: tisztított vizet öntünk bele. Kvázi csak zsírmentesítő programot kér, vízkő képződés nulla.

[ Szerkesztve ]

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#20977) hoffman_


hoffman_
nagyúr

vannak azért ellentmondások, ahogy nézem :)

köszönöm az összes hozzászólást, valószínűleg marad akkor eladó sorban :R

ui.:

a cégnél instant ioncserélt víz is van, plusz ballonos, a kettő keveréke elég jól bevált.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#20978) Zola007 válasza gF (#20974) üzenetére


Zola007
veterán

Te nem, de én igen

Engem nem kell meggyőzni, 5 éve megvan a Philips. Most se vennék elektroluxot, akárhogy tolják.

A videó életszerűségét meg inkább hagyjuk.
A 100 ezres mielet is rá lehet kötni füstgenerátorra, az is fog valamennyit engedni.
No offense, csak mocskosul tudom imádni mikor egy fórumon látatlanban megkérdőjelezik a szavam, közben egy másik vadidegennel érvelnek ellenem. Mi alapján adsz jobban egy youtube feltöltő videójára mint az én 5 éves tapasztalatomra, hmm? :U

Egyébként én nem füstöt akarok szívni egy porszívóval, hanem járólapot, szőnyeget, kutyaszőrt, morzsát, port, sarat, porcicát.

Az enyém jól zár, nem poros a tömítésen kívül, nincs szaga, túl van legalább 20db S-bag porzsákon, innentől kezdve nem érdekel, hogy milyen videót raktak fel róla a világ másik felén.

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20979) Williamgrant válasza Zola007 (#20978) üzenetére


Williamgrant
veterán

Nem töltötted fel a tapasztalatod youtubera vagy fészre, instára. Ami nincs fent nem létezik.. :D

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#20980) Zeki válasza Williamgrant (#20979) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ami meg fel van töltve és ott a fészen, az a szent igazság aranyba öntve.

[ Szerkesztve ]

(#20981) #40553216 válasza Zola007 (#20973) üzenetére


#40553216
törölt tag

Ezzel csak az a baj, hogy ez a kőleves mese modern változata. Veszel egy 40+ ezer forintos porszívót és neked kell olyanná barkácsolni, amilyennek gyárilag kellene lennie. Holott kiemelt tulajdonsága: „HEPA AirSeal szigetelés”.

(#20982) #40553216 válasza Zola007 (#20978) üzenetére


#40553216
törölt tag

Talán elkerülte a figyelmedet, hogy egy Miele is szerepel a videóban. És messze nem a Mielére van kihegyezve, ugyanis más gépekkel is átmegy a teszten.
A tiédnél az a gáz, hogy tömítettnek állítják, te meg leírod, hogy nem ereszt, de gazdag mégis, akkor...

(#20983) Williamgrant válasza Zeki (#20980) üzenetére


Williamgrant
veterán

Ennyi. Látom érted a "szép" új világ működését.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#20984) Williamgrant válasza #40553216 (#20982) üzenetére


Williamgrant
veterán

"hogy nem ereszt, de gazdag mégis, akkor..."
Elárulnád mi a franc az a "gazdag mégis"???

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#20985) koma106


koma106
senior tag

Sziasztok! Kézi porszívót keresek hagyományos porszívó kiegészítésére, főként egy 30-40m2-es járólap burkolatos nappali porszívózására - a napi behordott kosz gyors eltávolítására. Visszaolvastam a fórumban és Li-Ion akkus gépet kerestem:

Amit árban is elfgadhatónak találtam az a makita CL104DWY. Kéredésem, hogy menniyre ajánlanátok ezt a gépet, ár/érték arányát is figyelembe véve?

-

(#20986) gF válasza koma106 (#20985) üzenetére


gF
senior tag

Turbókefe nélküli akkus gépet venni nem sok értelme van.. :N

(#20987) Zola007 válasza #40553216 (#20981) üzenetére


Zola007
veterán

oké főnök, értem, sz.r a Philipsem
Lehet, hogy ereszt, de én legalább használom és tiszta a lakásom

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#20988) ribarszki válasza koma106 (#20985) üzenetére


ribarszki
őstag

Semennyire, gf fórumtárs jól írja, forgó kefefejes megoldást keress. Pl Ergorapido széria, de valaki pár napja több lehetőséget is felvázolt. Mindeképpen kell a forgó kefe, mert alapból kevés a szívóerő, de ha a kefe felszedi a koszt, úgy már sokkal könnyebb felszívni a porszívónak.

És jól látod, Lithiumos akkumulátorosat keress. Az enyén még Ni-Mh, 2 éves és bedöglött.

Viszont jó hír, hogy 10db sima AA méretű 1,2V-os tölthető elem van benne. A szervíz 25k körül cseréli, de te is megoldhatod otthon kb 9k-ból.

Itt egy német oldal a csere menetéről.

A lithium akksinál sokkal később lesz ilyen probléma.

[ Szerkesztve ]

(#20989) koma106 válasza gF (#20986) üzenetére


koma106
senior tag

Nincs elég szívóereje? (Szőnyeget nem fogok vele porszívózni, csak járólapot)

-

(#20990) #40553216 válasza Williamgrant (#20984) üzenetére


#40553216
törölt tag

A prediktív szövegbevitel kreálmánya. :DDD

"hogy nem ereszt, de ha mégis, akkor..." lett volna.

[ Szerkesztve ]

(#20991) koma106 válasza ribarszki (#20988) üzenetére


koma106
senior tag

Ez már jó lehet? ELECTROLUX ZB3101

-

(#20992) ribarszki válasza koma106 (#20991) üzenetére


ribarszki
őstag

:K Sokkal! Ráadásul van kivehető morzsaporszívója ami tényleg nagyon praktikus. Nagyon jól fordul a feje, ami motoros hengerkefe.

(#20993) gF válasza koma106 (#20989) üzenetére


gF
senior tag

Pontosan ez a baj. Nem véletlen, hogy az akkus gépek nagy részében ott van egy elektromos turbokefe.
Szerk: A ZB3101 már nagyságrendekkel jobb választás.

[ Szerkesztve ]

(#20994) Gsx-rr válasza koma106 (#20991) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Nezd meg a Bosch Bbmove 6-ot.
Olcsobb ennel az Euronicsos akcios arnal is.

(#20995) gF válasza Gsx-rr (#20994) üzenetére


gF
senior tag

Abban sajnos még Ni-MH akkumulátor van.. :(

(#20996) canniball válasza Zeki (#20917) üzenetére


canniball
nagyúr

Szóval ezek szerint ennek is van hátránya. Kérdés milyen gyakran és mennyiért kell emiatt szerelőt hívni, mert ha ez ugyanannyiba vagy netán többe fáj mint a kondenzációs plusz üzemeltetési költsége akkor eben guba...

(#20918) laszlo168!
Azt hiszem nem kell mondanom, hogy ilyesminek azért elég kevesen állunk neki otthon. :D

(#20988) ribarszki!
Ezt a linket (én is) köszönöm! :R Mint már említettem nálunk is itt áll a sarokban (döglött akksi okán) használaton kívül az Electrolux Unirapido s mivel a szerviz egy új gép áráért csinálná meg azon filóztam meg lehet-e házilag oldani; ezek szerint meg. :C Jól értem: a német kolléga a gyári 1300mAh-s akkuk helyett 2000mAh-seket tett bele, tehát némileg "javítható" is a gép teljesítménye?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20997) ribarszki válasza canniball (#20996) üzenetére


ribarszki
őstag

Igen, sima tölthető 2000mAh akksit tett bele. De jó lenne ha össze tudnánk beszélni, mert nekem is cserés lesz. Megpróbálok lithiumos akksit szerezni hozzá, de ha nem megy akkor találtam egy ilyet:

8db-os 3600mh Így ha közösen rendelnénk ebből, akkor csak 2-2 maradna fölösben.

Vagy vannak 20 db-os készletek is az pedig pont a fele-fele.

Ez meg cask 9 dollar fejenként 2500ft.. Ez AAA méretű

Megpróbálok lithiumosat vadászni bele, de eddig nem találtam.. :( Hátha te nagyobb sikerrel jársz.

Szóval ha gondolod konzultálhatunk a beszerzésről :)

[ Szerkesztve ]

(#20998) koma106 válasza koma106 (#20991) üzenetére


koma106
senior tag

Köszi minden hozzászólónak. Megrendeltem az ELECTROLUX ZB3101 típust.

-

(#20999) canniball válasza ribarszki (#20997) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem értek a lovakhoz, de a Li-ion-hoz nem kell más elektronika?

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#21000) ribarszki válasza canniball (#20999) üzenetére


ribarszki
őstag

Ezt sajna én sem tudom. Van egy villanyszerelő ismerősöm, akinek a mikroelektronika és az ilyen szerelések a hobbija. Tőle megkérdezem. De valószínűleg marad a sima Ni-Mh akku. Nekem ő fogja kicserélni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.