Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20701) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Sziasztok. Mosógépet szeretnénk cserélni, mert a jelenlegi eléggé kivan már sajna. Egy kb. 10 éves felültöltős Zanussi, és elég sokszor csinálja már jó ideje, hogy centrifugálásnál baromira "vergődik" a dob, és hatalmasat ugrik az egész gép. Nem tudom mitől lehet, de nem pakoljuk túl, mert pl. most negyedig sem volt bepakolva a gép. Olyasmire gondolok, hogy túl sok vizet enged be, és annyira megszívják magukat a ruhák, hogy egy tonnát nyomnak, és gondolom, nem bír vele a gép. Na meg a fedél éle, a gombok alatt szanaszét van már rozsdálva, ill. a dob belül szétverte már a műanyag elemeket, le vannak törve itt ott.
Szóval, a kérdésem, hogy milyen gépet érdemes nézni? Az igényeink a következők:
- Elöltöltős
- Energiatakarékos (A+++, A++) - már ha ez nem valami humbuk marketing fogás
- Digit. kijelző
- AquaStop
- Időzített mosás
- Valami kímélő, kézi mosó program
- Közeljövőben gyereket is tervezünk, és láttam, hogy vannak olyan gépek, amin van ilyen antibakteriális mosás (persze lehet hogy ez is csak humbuk)
- A fal, és az ajtó között, ahová kerülne a gép, 70, max 72 cm a hely, de ebből a falnál még kb. 7 cm-t elvesz a bekötés, csap helye.
Meg persze jó lenne, ha csendes lenne. Nem kell hajtómű sebesség, a mostani is 800-as, szóval 1000-1200-as fordulattal biztosan ellennénk.
Milyen márkát érdemes nézegetni? Vagy esetleg ha a fentieknek megfelelő konkrét típust is ajánlanátok, azt megköszönném.

(#20702) B-L-A-C-K válasza fireman123 (#20700) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

MM-ben ma még 20% van minden porszívóra, csak jelzem...

(#20703) Csabroncka válasza Gabesz87 (#20701) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

A hely miatt lehet inkább felültöltőset kellene nézned (pontosan ez az előnye), mert a jobb minőségű elöltöltős nem elég keskeny. Persze van keskeny modell, de kevés és pont emiatt rizikósabb.

"in medias res"

(#20704) ribarszki válasza fireman123 (#20700) üzenetére


ribarszki
őstag

Eltökélt szándékod, hogy zsáknélkülit veszel? Miért döntöttél emellett? Azt írod nem ismered a rendszert, utananéztél milyen kompromisszummal jár?

(#20705) DarkByte


DarkByte
addikt

Gáztűzhely beszerelésénél jól értettem hogy az adott márka szakszervizének kell elvégeznie a bekötést, különben nem érvényes a garancia? Ez általános gyakorlat minden márkánál és esélyem sincs hogy megússzam olcsóbban? :(

Egy gázkazán szerelőt hívok ki jövőhéten a lakáshoz, aki megnézi hogy minden rendben van-e a kazánnal és azt mondta a gáztűzhelyet is be tudja nekem kötni, de akkor ez valószínűleg kiüti a garanciát új sütőnél és hívhatok még külön valakit a márkaszerviztől?

[ Szerkesztve ]

(#20706) fireman123 válasza B-L-A-C-K (#20702) üzenetére


fireman123
őstag

igen tudom, de még így is drágább mint az edigitálnál ugyanez a porszívó 13%-os akcióban (nem mintha számítana a 600 ft)

(#20707) Gabesz87 válasza Csabroncka (#20703) üzenetére


Gabesz87
addikt

Miért, milyen/melyik a jó minőségű elöltöltős? Árban amúgy kb. 120-125e-ig mennék el szerintem. Hirtelen egy kereséssel leszűrtem a szóba jöhetőket árukeresőn, és kettőt láttam, ami úgy tetszik is, Panasonic NA127VB6WGN, és Whirlpool AWO/C 7420 S. Nem tudom ezek keskenyek-e, az egyik 57,5, a másik 53 cm mély.

(#20708) fireman123 válasza ribarszki (#20704) üzenetére


fireman123
őstag

Porzsákosat nem szeretnék :D . A porzsák nélküliről annyit tudok amit a neten lehet olvasni (biztos nem mindent) Amúgy milyen lényeges kompromisszummal jár?
Az eredeti kérdésre: Hepa kontra Mikroszűrőre tud-e valaki valami infót?

[ Szerkesztve ]

(#20709) canniball válasza Csabroncka (#20699) üzenetére


canniball
nagyúr

Értem. Szóval nem úgy gondolod hogy ez maga az ördög, csak erős megfontolást javasolsz.
Egész eddig eszembe sem jutott hogy kéne, de most hogy megint itt a hűvös idő és reggelre folyik a víz a hálóban (csak ott tudunk teregetni) erősen elgondolkodtam rajta, mivel nem hiszem hogy ez így túl egészséges lenne.

Egy a neten látott ábra szerint a hőszivattyús készülék 60 százalékkal gazdaságosabb, mint a kondenzációs - ez vajon tényleg így van?

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20710) Csabroncka válasza Gabesz87 (#20707) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Félreértesz, keskeny modellből van kevés (40cm mély vagy a fene tudja), egy biztos, felültöltős helyére nem fér normális elöltöltős, de ha van elég helyed akkor persze nincsen gond, de számolj az ajtókinyitással is.

canniball: Az hogy párával telített a levegő nem okoz gondot egészen addig amíg nincsen penész a lakásban. Alapvetően növeli a komfort érzetet.

Több dolgot tudsz tenni:
0. növeled a centrifuga fordulatszámát.
1. gyakrabban szellőztetsz többször rövid ideig.
2. Abba a helyiségbe teszel elszívót ahová teregetsz.
3. A szabadba teregetsz
4. Ha egyik sem működik, vagy nincsen rá lehetőséged, akkor veszel szárítógépet

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#20711) Gabesz87 válasza Csabroncka (#20710) üzenetére


Gabesz87
addikt

A keskeny akkor ez a 45-47 cm körüli, ahogy elnézem, de ezek szerint nálunk befér a normál méretű. 60 cm még vígan. Az ajtónyitás nem gond, míg ki-bepakolunk, úgysem nyitogatjuk az ajtót, szóval nem verjük le. Az ajtó meg nincs útban neki amúgy, mert a másik irányba nyílik, nem a mosógép felé.
Szóval még mindig fennállna a kérdésem, típus ajánlatokra volnék kíváncsi. Vagy netán az általam találtakról mi a vélemény? Ill még egy kérdés: mit lehet csinálni a régi mosógéppel? Van olyan bolt, akik el is viszik a régi gépet? Vagy pedig ha nem, akkor hol lehet azonnal leadni? Hirdetgetni (akár csak alkatrésznek) nem akarom, hogy addig is itt foglalja a helyet.

(#20712) Morris válasza canniball (#20709) üzenetére


Morris
veterán

Vegyél! Életem legjobb döntése volt. Másfél óra és csontszárazak a ruhák. Rengeteg szöszt összegyűjtött. Ezáltal kevesebb a por is a lakásban.

(#20713) canniball válasza Csabroncka (#20710) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem az a problémám hogy párás a levegő, hanem hogy mint írtam teregetés után reggelente folyik a víz az ablakon. Hogy van-e penész nem tudom, de mivel a külső falon van a szekrénysor könnyen előfordulhat hogy van mögötte, a másik szobában is miután elszedtük onnan derült ki hogy volt.
A tippeket köszönöm, de:
Régebbi mosógépünk van, ezen nincs 1000+ fordulatos centri.
Szellőztetni többször szoktunk, de a pára jellemzően éjszaka keletkezik.
Elszívó mellett én nem tudnék aludni.
A szabadba teregetni nem szeretnék, pláne nem hiszem hogy lenne értelme télen (jó időben nincs párásodási problémánk).
Még néminemű lakásátrendezős ötleteim vannak megpróbálkozunk azzal, aztán ha nem válik be majd a feketepénteki vagy karácsonyi akcióban lövök egy szárítót.

Morris!
Igen, olvastam hogy neked pozitív a tapasztalatod. De sajna korlátos a büdzsé így ha van más opció akkor az lesz, ha nincs akkor meg a szárító.
Nem tudom mennyire olvastál utána, a hőszivattyús/kondenzációs közti imént említett eltérésről tudsz valamit? Ahogy nézegettem a kondenzációs készülékek 100k, a hőszivattyúsok 140k körül mennek, így ha tényleg igaz hogy utóbbi 60 százalékkal kevesebbel beérik akkor bő két év alatt visszahozná a különbözetet.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20714) Csabroncka válasza canniball (#20713) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nem lebeszélni akarlak róla! Télen hamarabb száradnak kint a ruhák, mert a levegő páratartalma alacsonyabb :K

"Régebbi mosógépünk van, ezen nincs 1000+ fordulatos centri." -> valószínűleg ez a gond, nálam az 1200-as mellett könnyen beszélek arról, hogy 1 nap alatt leszárad minden.
Ha penész van akkor tényleg vegyél szárítógépet és mielőbb szüntesd mert, mert nem egészséges.

"in medias res"

(#20715) Morris válasza canniball (#20713) üzenetére


Morris
veterán

Én kondenzációsat vettem. Nem volt többre pénz. Jó ez

(#20716) ribarszki válasza fireman123 (#20708) üzenetére


ribarszki
őstag

Ha jól értelmezem, akkor ebben is lamellás szűrő van, csak nem Hepa, hanem Epa. Nekem ennek a porszívónak az elődje van és abban is Epa van. Minden oldal Epa szűrőt ír hozzá, csak az általad linkelt ír mikrofiltert. Ennek utána kell kérdezni. Úgy olvasom, hogy a mikrofiltert opcionálisan megvásárolható az Epa vagy Hepa helyett. Vagyis ha telítődik a szűrőd 1év után, akkor van értelme lecserélni mikrofilterre. A mikrofilternek viszont sokkal rosszabb a szűrési képessége! A Hepa, Epa pedig nagyon drága hozzá. De lehet az edigital valami spéci modellt árul amiben alapból mikrofilter van.. nem tudom, mindenesetre mindenhol Epat írnak a tengerkék Samsungnak. Kérdezz rá a forgalmazónál, az gyorsabb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#20717) Voice24


Voice24
őstag

Ha emlékeztek még rá, nyár elején írogattam ide az új Electrolux sütőnk kapcsán, miszerint nem találtam megfelelőnek a sütési hőmérsékletét. Aztán vettem egy sütőhőmérőt, és az valamelyest megnyugtatott, hogy nincs gond. De úgy emlékszem, a tesztelést üres sütőnél végeztem.
Ma ismét eljutottam odáig, hogy megint elő kellett vennem a hőmérőt, mert gyanús volt a dolog, mármint az a végeredmény, amit produkált a sütő.
A lényeg, hogy 1 órát sütöttem 200 fokra állítva csirkemellet (zöldségekkel megspékelve) alsó-felső módban, fóliával lefedve, majd fólia nélkül további 20 percig. Mivel csirkemellről van szó, ennyi idő alatt bőven meg kellett volna sülnie. De sajnos nem ez lett, a hús és a zöldségek is félig nyersek maradtak. Kénytelen voltam visszatenni sülni, de ekkor már ment be a hőmérő is. Ledöbbentem! Ismét 200 fokra állítottam, alsó-felső módra, és először már 150 foknál kikapcsolt a fűtés ledje, de a további működés során sem volt hajlandó 160 foknál jobban felmelegedni. (megjegyzem, az alsó fenéklemezre tettem a hőmérőt). Ekkor feltekertem kb. 230 fokig, ez annyit hozott, hogy a hőmérő szerint már 190 fokot el tudtam érni. :U Tehát a kb. 40 foknyi különbség a beállított és a mért között megvolt.
Ezután áttettem a hőlégbefúvásra, és csodák csodája, egyből fel tudott menni a fok a beállított értékre a hőmérő szerint is. (tehát nem a hőmérő a rossz :D )

Oké, használjam a hőlégbefúvást, de úgy gondolom, nem normális dolog, hogy cirka 40 fokos eltérés van ahhoz képest egy normál sütésnél, mint amire beállítom. Így tényleg várhatom, hogy rendesen megsüljön benne bármi...

[ Szerkesztve ]

(#20718) #94529552 válasza fireman123 (#20700) üzenetére


#94529552
törölt tag

Valószínűleg van mindkettőben hepa/epa és mikroszűrő is, egyik a motor előtti, másik a kifújt levegőnél van, ezeket nem cserélgetheted, főleg a Hepa helyett mikroszűrőt ne tegyél, mert ezeknek a tartályosoknak ezek a fontos részei, mivel a ciklon vagy akármilyen rendszer nem sokat tud kiszűrni a porból. A porzsákosok jobbak, mert simán elmennek egy db mikroszűrővel is, mert ott a porzsák(a mikroszálas eldobhatós, nem a textil)) végzi az igazi szűrést 99,x %-ban. Ha rontanál a szűrésen, akkor több port fújna a levegőbe neked.
Mi éppen a porzsák nélküliről váltottunk zsákosra, mert már elég volt a porszívózás utáni macerás porolásról és állandó tartály és szűrő tisztogatásból. Előbb én is bepróbálkoztam egy drágább tartályos Electrolux Aeroperformer típussal, de csalódás volt(kicsi 1.2 literes tartály, drága szűrő, stb.), semmivel nem praktikusabb és nem jobb, mint régi. Ezért vissza vittem, és porzsákost vettem helyette.

[ Szerkesztve ]

(#20719) Stehe válasza Zeki (#20695) üzenetére


Stehe
aktív tag

Köszönöm a sok választ!

Akkor kombi mosó-szárító kilőve... :(

Már csak egy kérdésem maradt: Szárítógépből is létezik keskeny kivitelű? Az Electrolux honlapja szerint igen, viszont nem találok ilyen készüléket sehol... Jelenleg van egy keskeny 40cm mély Samsung mosógépem, ami jól szuperál... Arra rá is tudnék tenni egy keskeny szárítót...

(#20720) Morris válasza Stehe (#20719) üzenetére


Morris
veterán

Amit én vettem Electrolux, keskeny. Persze ez kondenzációs ha ez számít.
Edp gw3
54cm mély.

[ Szerkesztve ]

(#20721) BaLee válasza Stehe (#20682) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Sok dolgot kell mérlegelni kombi gépnél. Ha van helyed és lehetőséged akkor tényleg legjobb 2 külön gép. Ezzel én is így voltam olvastam az itteni tanácsokat, elmondom, miért vettünk mégis kombi gépet pénteken.

Szerintem ez egy hosszú poszt lesz akit nem érdekel a szárítógép és kombinált gépes téma az ugorja át. :)

A mi helyzetünk ahova egy mosógépet kerestünk az a következő. Adott egy panel lakás, ahol a fürdő kialakítása olyan, hogy vagy egy felültöltős vagy egy keskeny előtöltős gép fér csak el, ha nem akarjuk hogy belelógjon az ajtóba. Ezt továbbgondolva, két külön gép sem megoldás, mert egymásra nem lehet tenni őket, másol meg nincs hely. Be lett építve az erkély, így ott sem lehet szárítani a ruhákat nyáron, télen meg amúgy sem lehetne. Egy szárogató elég nagy helyet elfoglal és nedvesíti a levegőt, ha sokat mos az ember akkor előjöhet a penész.

Ennek ellenére nem akartunk kombi gépet, mert nem ajánlotta senki, aztán kicsit gondolkodni kezdtem + utánaszámoltam.

Ha én két külön gépet akarnék (persze hőszivattyúsat) akkor az kb. 250 ezer ft. Sok hely, illetve a fürdőt is alakíttathatnánk át de ezt most ne számoljuk.

Egy A++-os mosógép éves energiafogyasztása 187kwh, egy A++-os hőszivattyús szárítógép 260kwh. Számoljunk 40Ft/kwh árral, az összesen 17880Ft évente.
A mosógép éves vízfogyasztása 9999 liter. Egy liter víz legyen 0,5Ft, az 5000Ft évente.
Azaz összesen 22880Ft évente.

Amit mi vettünk az egy B energiaosztályú mosó+szárítógép. Ez 1134kwh-t fogyaszt évente ha folyamatos mosás+szárításra használjuk, az 45360Ft évente, vízből sem keveset 25000 litert, ami 12500Ft ez 57860Ft évente. Ez nem kevés. A kombi gép kerüljön 150 ezerbe, akkor láthatjuk, hogy a két külön gép 3 év alatt behozza a különbséget és onnantól már úgymond takarékoskodik nekünk. Persze ha el nem romlik... :)

Nagyban változik viszont a helyzet, ha a szárításra csak ritkán van szükség és ésszel van használva (teszem azt mondjuk csak lepedőket, ágyneműket száríttatunk vele, a ruhákat 1200as centrifugálás után kiteregetjük (ekkor ugye tényleg nem túl sok víz marad bennük).
A mi kombi gépünk ha csak mosásra használjuk, akkor egy A osztályú mosógépnek felel meg, ami 16000 liter vizet használ, ez több mint 1.5 szerese mint egy normál mosógép, ez 8000Ft/év, energiafogyasztása is 2x annyi, 204kwh évente ami 8160Ft.

Így már kicsit árnyaltabb a kép. Egy hasonló A++ mosógéphez viszonyítva ha mosásra használjuk akkor (7480Ft+5000Ft=12480Ft). Itt láthatjuk, hogy ugyan még mindig vagy 4000Ft-al több energiát fogyaszt a kombi gép de ott van egy szárító funkció amit akár ha csak ritkán is de tudunk használni.

Azzal tisztában vagyok, hogy nem ennyi a különbség a kombi gépek és a külön szárítógépek között, mert egy külön szárítógépnek nagyobb a kapacitása, több állítási lehetőség van benne, ruhákat sem gyűri úgy stb. de bízom benne, hogy nem fogjuk megbánni döntésünket. Mosógép része meg szerintem teljes értékű.

Mi egy ilyen mosógépért indultunk EWS1476EDU majd egy ilyen mosó-szárítógéppel jöttünk el: LG FH2U2HDM1N. LG Direct drive-os, keskeny kialakítású (ez volt nálunk a fő szempont). Azóta már 4-5 mosást ill. mosás-szárítás ciklust lenyomtunk vele és eddig teljesen elégedettek vagyunk vele. A direct drive meghajtásnak köszönhetően iszonyat halk, péntek este 1200-as centrifugálás közben aludtunk el éppen, reggelre meg ott vártak minket a megszáradt ruhák a dobban. Jól összegyűrve persze mert nem vettük ki őket egyszerre. :B
Vettünk hozzá kiterjesztett garit, hogy 5 évig ha probléma lenne ne kelljen a zsebünkbe nyúlni.

(#20722) fireman123 válasza #94529552 (#20718) üzenetére


fireman123
őstag

Mindkét típusnál a kimenő szűrőnél írja, hogy opcionálisan lehet Hepa vagy Mikroszűrő, beollózom a két manuálból az ide vonatkozó részt.

kék porszívó

piros porszívó

Nekem úgy tűnik ezek alapján, hogy megválaszthatom, hogy kimenő szűrőként használhatok akár Hepa akár Mikroszűrőt mindkét porszívónál?

[ Szerkesztve ]

(#20723) ribarszki válasza fireman123 (#20722) üzenetére


ribarszki
őstag

Te olvasod amit írok neked?

[ Szerkesztve ]

(#20724) #94529552 válasza fireman123 (#20722) üzenetére


#94529552
törölt tag

Kérdezd meg a Samsung képviseletet, de hasonlóképpen a lényeget (#20723) ribarszki is leírta:
A mikrofilternek viszont sokkal rosszabb a szűrési képessége! A Hepa, Epa pedig nagyon drága hozzá. De lehet az edigital valami spéci modellt árul amiben alapból mikrofilter van.. nem tudom, mindenesetre mindenhol Epat írnak a tengerkék Samsungnak. Kérdezz rá a forgalmazónál, az gyorsabb lesz.

pjen :R Pont azt mondtam én is korábban, hogy mindenki azzal süt, amivel akar/tud. Csak hogy belátod.

[ Szerkesztve ]

(#20725) fireman123 válasza ribarszki (#20723) üzenetére


fireman123
őstag

Persze, hogy olvasom, viszont továbbra sem tudok semmi biztosat (azért kértem itt segítséget, hátha van valakinek tapasztalata a HEPA/Mikrofilter cseréről), ....írtam emailt a Samsungnak, a forgalmazó (edigital) korábbi tapasztalatok alapján nem fog semmi konkrétat mondani, csak ami a weblapjukon olvasható. (más termékeknél is azt szajkózták amikor rákérdeztem a pontosításra)

[ Szerkesztve ]

(#20726) pjen válasza #94529552 (#20724) üzenetére


pjen
félisten

Nem akarlak idézni,már nem érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#20727) #94529552 válasza pjen (#20726) üzenetére


#94529552
törölt tag

:R

(#20728) Intel fan11


Intel fan11
őstag

Üdv! Van egy phillips fc9071 porszívóm! Most vettem bele hepaszűrőt a media marktban, de van 1 másik szűrő a porzsákfelöl annak mi a neve vagy hol lehet kapni? Media marktban adtak vmi villedához hasonló vmit, de az vékonyabb mint ami gyárilag benne van!

Battletag: hojszi#2983

(#20729) canniball válasza Csabroncka (#20714) üzenetére


canniball
nagyúr

Majd meggyőzök egy ismerőst, hogy segítsen a bútormozgatásban és minden kiderül.

Morris!
Nem kétlem hogy jó. :N De pont a tiétekről olvastam hogy 250Ft/szárítás, az kb. 2500-3000Ft havonta, nem kevés; ha ehelyett a hőszipkás csak 1000Ft/hó akkor hosszabb távon gondolkodva jobban megéri kinyögni rá a különbözetet. Kérdés hogy az tényleg ennyivel takarékosabb-e...

Intel fan11!
Az a motorszűrő. Úgy rémlik itt láttam (de végül komplett készletet vettem).

Voice24!
Mérget nem vennék rá, de nekem úgy rémlik a miénk útmutatója eleve azt írja, hogy az alsó/felső sütést eleve nem ajánlott hosszú ideig járatni. Vagy lehet az csak a vagy alsó vagy felsőre vonatkozik, az alsó+felsőre nem..?
De mindegy is: légkeveréssel gyorsabban és egyenletesebben sül át az áru, akkor miért is ne használnánk azt? :)

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20730) ribarszki válasza Intel fan11 (#20728) üzenetére


ribarszki
őstag

Az a motor előtti szűrő. Fölösleges külön venned, mert a porzsák csomag mellé adnak egyet, amit méretre kell vágni. Ha gyári porzsák akkor tuti van, de az utángyártottak nagy többségében is. A philips S-bag rendszert használ, azért nézz bele a porzsák dobozában vásárláskor, de ott kell lennie.5-6 porzsákonként szokták cserélni, illetve amennyit a használati előír.

[ Szerkesztve ]

(#20731) #03969024 válasza Gabesz87 (#20707) üzenetére


#03969024
törölt tag

Na, pont megtaláltad azt a két gyártót, amelyektől nem vennék mosógépet, bár, ha vállalnak öt év gyári garit, talán.

(#20732) Csabroncka válasza canniball (#20729) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Látom számoltál! Pontosan emiatt fogalmaztam a korábbi gondolataimat. Nálam például elkerülhetetlen a klíma felszerelése, mert nyáron (idén megközelítőleg 5 hétig) 28 fok fölé ment a hőmérséklet a lakásban, ami kibírhatatlan számomra, tehát ezen nem tudok spórolni.

"in medias res"

(#20733) Zeki válasza canniball (#20729) üzenetére


Zeki
nagyúr

kb 34 Ft / alkalom nálunk a hőszivattyús szárítógépes szárítás.

(#20734) #40553216 válasza canniball (#20713) üzenetére


#40553216
törölt tag

Itt van, mi a különbség a különböző centrifordulatokhoz tartozó száratási fogyasztások között:
Washing machine spin speed efficiency

(#20735) Csabroncka válasza #40553216 (#20734) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

Nem tudom, hogy Canniball mekkora fordulatszámon centiz (lapinfók alapján <1000), de ez csak alátámasztja azt amit korábban írtam, a 800 és 1200 között 20% a különbség, ami rengeteg víz.

"in medias res"

(#20736) canniball válasza ribarszki (#20730) üzenetére


canniball
nagyúr

Gyári porzsákot szoktunk venni és abban bizony nincs szűrő.

Csabroncka!
Persze hogy számoltam, ez alap. :)
(#20735)
A centri 600-on szokott menni. A mosógép tud még 800-at, de a ruhák kímélése miatt többnyire az alacsonyabb fokozatot szoktuk használni.

CineDOG1!
Na az már nem kis különbség... Milyen gépetek van?

tomtyi!
Köszi! Nem perfekt az angolom, de majd kibogarászom.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20737) ribarszki válasza canniball (#20736) üzenetére


ribarszki
őstag

Milyen márkájú porszívótok van? A gyárihoz nem adnak motorfiltert? Mekkora skótok, pff.. Eddig nem tudtam olyan utángyártottat venni a Samsunghoz, ahol ne lett volna. Aspico, Menalux, Swirl - mindegyikhez volt.

(#20738) Gabesz87 válasza #03969024 (#20731) üzenetére


Gabesz87
addikt

Ok, de eddig csak azt kaptam, hogy mit ne. De akkor mi az, amit nézzek? Melyik gyártó számít jónak?

(#20739) Csabroncka válasza canniball (#20736) üzenetére


Csabroncka
Topikgazda

"A centri 600-on szokott menni. A mosógép tud még 800-at, de a ruhák kímélése miatt többnyire az alacsonyabb fokozatot szoktuk használni."

Akkor ez a probléma forrása.
Azt alapvetően jó ha tudod, hogy az új dobok (ebben a legtöbb gyártó óriásit fejlesztett) már olyan kialakításúak, hogy nem roncsolják a ruhák anyagát ilyen fordulat mellett.
Lehet érdemes lenne az egészet átgondolni, és esetleg mosógépcserén gondolkozni. Kipróbálni viszont mindenképpen javasolnám ha el tudsz jutni ilyen ismerőshöz vagy fórumtárshoz.
Nálunk a kislányom ruháit külön mossuk (4 hónapos), de ugyan úgy 1200-on centizzük, pedig ebben a Mieleben még nem is a méhsejtes dob van!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#20740) salieri.


salieri.
őstag

Na megrendeltem ezt a Bosch gépet 5 év garancia miatt döntöttem mellette.

(#20741) Voice24 válasza canniball (#20729) üzenetére


Voice24
őstag

Nem tudom, milyen sütőd lehet, én még egy használatiban sem olvastam ilyesmit. Főleg úgy, hogy a régebbi sütőkben nincs is mindegyikben légkeverés. :)
Amúgy konkrétan azt írja a mienknél (de szerintem majdnem mindnél):

alsó + felső sütés - 1 szinten történő tészta- és hússütéshez

Mindegy, azért valószínűleg megkérdezem a szervízt, mit mondanak rá.

(#20742) canniball válasza ribarszki (#20737) üzenetére


canniball
nagyúr

Philips FC9170. Motorszűrő csak a "nagy pakkban" van Filipszéknél (porzsákokkal és HEPA-val), a "sima" porzsákos dobozban csak porzsák van.

Csabroncka!
12-13 éves a gép, nem tudom ez újnak számít-e mosogép években, de az alapján amiket itt az új gépek élettartamáról szoktatok írni ameddig megy nem nagyon óhajtom cserélni. :N

Voice24!
Pelgrim, pontosabbat ne kérdezz! :D Alul elektronyos, felül gáz. Ez sem mai darab. És mint írtam lehet rosszul emlékszem és csak az alsó vagy felső sütésre írta, de ha jól tévedek párom 99 százalékban légkeveréssel használja mer' úgy a tuti. :)

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20743) Intel fan11 válasza canniball (#20742) üzenetére


Intel fan11
őstag

Mit értessz nagy packon? Amúgy nekem ilyen kellene

[link]

Phillips porzsákot szoktam venni abban nincs semmilyen szűrő!

Battletag: hojszi#2983

(#20744) canniball válasza Intel fan11 (#20743) üzenetére


canniball
nagyúr

Philips starter kit

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#20745) ribarszki válasza canniball (#20742) üzenetére


ribarszki
őstag

Aha, ez ilyen 3 rétegű spéci motorszűrő. Azt hittem ebben is egy sima egyszerű filter van. Egyébként a 8db porzsák, Hepa szűrő, motor szűrő 9k-ért csomagban nem rossz ár.

(#20746) #94529552 válasza canniball (#20742) üzenetére


#94529552
törölt tag

Nem inkább alul gáz, és felül villanyos a sütő? Csak ilyen kombókat látok most.

(#20747) Intel fan11 válasza canniball (#20744) üzenetére


Intel fan11
őstag

Köszi az infót :D

[ Szerkesztve ]

Battletag: hojszi#2983

(#20748) Atesz 666 válasza #94529552 (#20746) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

-Hol?
-Mert én speciel ezt a kombinációt,hogy alul gáz felül elektromos még sosem láttam.
-Az általában elterjedt kombi az alul elektromos felül gáz. :U

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#20749) Intel fan11 válasza canniball (#20744) üzenetére


Intel fan11
őstag

Amugy ha nekem csak ez a 3retegu motorvedo szuro kell kulon kapni olyat is?

Battletag: hojszi#2983

(#20750) #03969024 válasza Gabesz87 (#20738) üzenetére


#03969024
törölt tag

Nehéz kérdés. Indesit, Whirlpool nálunk rozsdásodott, az előző gariidő után elektronikahibával gazdasági totálkáros lett. Gorenje még időben csapágyas lett, garanciában javították, igaz, ezt féláron vettem.
Ha most vennék mosógépet, azt nézném, mennyibe kerül egy év gyári garancia. Kiindulópont a Gorenje 3 éve, ez alap, aztán kérdés, hogy mások 4, vagy 5 éve mennyibe kerül.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.