Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:30:44

LOGOUT.hu

Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21351) gF válasza Zeki (#21348) üzenetére


gF
senior tag

Szuper! És a fű zöld az ég meg kék.. :W
Szóltam én egy árva szót is a porzsák nélküli gépekről? Mert nem emlékszem rá.
Arra akartam felhívni a figyelmedet, hogy maradjunk a realitások talaján és ne írogassunk olyan baromságokat, hogy egy porzsákos porszívó teli porzsákkal nem veszít a szívóerejéből.

(#21352) Atesz 666 válasza #94529552 (#21329) üzenetére


Atesz 666
aktív tag

"és nemcsak a miele csinál lágy indítást."

+1 :K
-Hanem még sok más márka is,pld a mostani AEG-m is.. :C

Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.

(#21353) Zeki válasza gF (#21351) üzenetére


Zeki
nagyúr

8 éve nyúzok Mielét, ami csökken szívóerő, szinte nem észrevehető.

(#21354) 3.Aragorn


3.Aragorn
addikt

Üdv

Vasaló vásárlása vált esedékessé. (ezt is megértük :DDD ) Max. 10k, legyen új, gőzölős, szuper meg minden, nem értek a lovakhoz. Pls. segítsetek!

Nem minden vándorút céltalan...

(#21355) pjen válasza Zeki (#21353) üzenetére


pjen
félisten

Nem volt Mielém csak kíváncsiság.Adott egy porszívó egy bizonyos motor és turbina teljesítménnyel amellyel "X"szívó erőt tud kifejteni.Elé teszek egy fojtást(porzsák)ez minél sűrübb,koszosabb ,annál kevesebb levegő megy át rajta.Esetleg a Miele saját porzsákjáról el tudok képzelni egy speciális kalakítást,hogy telítődéstől függően lég áteesztő zónák nyilnak meg.De szerintem ugyanaz a porzsák minden porszívót ugyanúgy fojt,max a kezdeti szívó erő nagyobb.Ez csak egy vélemény.

(#21356) ribarszki


ribarszki
őstag

Természetesen minden porzsákos porszívó esetében van szívóerő csökkenés, azzal arányosan ahogyan telik a porzsák. Hiszen a fizikát nem lehet kikerülni. A beszívott levegő sebességét csökkenti ha minál több akadályon, jelen esetben porral teli zsákon, kell átszívni. (Egyébként az sem mindegy milyen porról beszélünk. Sima háztartási por, vagy gipszpor, liszt, nagyon finom por ami sokkal hamarabb eltömi a pórusokat.)

De maradva a sima háztartási :) pornál. Az nem mindegy, hogy mekkora ez a szívóerő csökkenés. A Miele porzsákjait használva alig észrevehető. Amikor telik és már 3 hónapos, akkor valamelyest érzem, hogy kevesebb a szívóerő, de nem annyival, hogy el fokozatot is feljebb kelljen kapcsolni. Szóval nem drasztikus.

A trükk abban van, hogy a Miele a porzskjaiban használ egy speciális porelosztó réteget. Mert egy sima porzsák hol kezd el telítődni? Ahol a motor szívja a levegőt, vagyis a porzsák motor felőli részén. A többi részén pedig üres a porzsák, így egyre nagyobb ellenállásba ütközik a beszívott levegő. A Mieleben ott a trükk, hogy a beszívott por egy "trambulin" hatást kiváltó betétnek ütődik, ami egyenletesen osztja el a port a zsák minden részére. Ez pedig nem marketing bullshit, hanem tényleg működik. Sokszor ellenőrzöm a porzsákot, minden része egyformán vastag porral van telítve. S ez a nem mindegy, és nagyrászt ezért marad meg sokáig a kiváló szívóerő, minimális csökkenéssel. (A másik, ott a porzsák pórusainak kiképzése, hogyan érik el, hogy a por bennt maradjon, de a légáteresztő képesség ne csökkenjen drasztikusan. Nagy érdekes kutatási terület ez is. A Miele HyClean porzsákja egyébként 9rétegű, s úgy kell elképzelni mint egy vastag, puha, gyapjúszerű tasakot. Olyan a tapintása mint egy téli bundakesztyű. Nyiván ez sem véletlen, s ezekkel a rétegekkel, fejlesztésekkel is el tudják érni, hogy ne csökkenjen jelentősena szívóerő, de ebbe a részébe már nem látok bele.)

0:55-től látható amiről írtam, így érthetőbb.

[ Szerkesztve ]

(#21357) gF válasza ribarszki (#21356) üzenetére


gF
senior tag

Nekem ez volt tapasztalatom a Mielevel, hogy ha már porzsák telítettség jelző ~80% körül járt, akkor már egy fokozottal feljebb kellett kapcsolnom. Hozzáteszem, hogy ilyenkor már kezdett pufi lenni a porzsák és évszaktól függően 4-5 hónapot után kellett zsákot cserélnem.
Mostani UltraOne-t az Ultra Long Performance porzsákkal használva is hasonlóak a tapasztalataim. Tehát 3-4 hónap után azért már rá kell kapcsolni +1 fokozatot és így még 1 hónapot lehet használni.

[ Szerkesztve ]

(#21358) ribarszki válasza gF (#21357) üzenetére


ribarszki
őstag

Azért ha belegondolsz, ezek nagyon durva számok mindkét esetben. 4-5 hónap egy porzsákkal. De ha csak 4 hóapig használod, akkor is 200ft kiadást jelent havonta. Én nem kell semmit mosogatni, szárítgatni, üríteni, mindig üzemkész. Azért milyen komoly kutatások és fejlesztések állnak mögötte, hogy 4-5 hónapig használva, ducira lehet szívni egy porzsákot drasztikus! szívóerőcsökkenés nélkül.

(#21359) gF válasza ribarszki (#21358) üzenetére


gF
senior tag

Én ezt nem vitatom. Sőt örülök is neki, hogy a papír porzsákhoz képest itt tart a technikai színvonal ma. Az Electrolux és a Miele sem tegnap kezdett el porszívókat gyártani és ennek az eredménye meg is látszik.
Porzsák nélkülire biztosan nem váltanék. Valószínűleg nagyon jó gépeket gyárt a Dyson is, de ezt az ürítgetést nem tartom higiénikusnak.

[ Szerkesztve ]

(#21360) #40553216 válasza #94529552 (#21339) üzenetére


#40553216
törölt tag

Baszki! Tényleg olyan nehéz megérteni, hogy amiket most a Mielére írtam, az NEM a Miele kiválóságának a kiemelése volt, hanem pjen azon előfeltevésének cáfolatára, miszerint míg a Miele nem fejleszti pl. az elektronikát, inkább túlméretezi az alkatrészeket, így pl. az öntöttvas súlyt, addig a többi cég az elektronikát fejleszti?

(#21343) Csabroncka
És van egy ilyen cukiság is.
„A vízkár elleni védelem garantálva!
A Miele minden vízvédelmi rendszerénél garantálja otthona védelmét - és mindezt 20 évre. Bármilyen anyagi kár keletkezne a vízvédelmi rendszer hibája miatt, az Ön anyagi biztonsága garantált. A Miele a vízvédelmi rendszer meghibásodására vonatkozó garancia keretében átvállalja az abból eredő anyagi károkat. Ennek előfeltétele a szakszerű telepítés.”

A PowerWash első blikkre ugyanaz, mint az AEG-nél (és talán másnál is) már sok éve meglévő esőztető rendszer. Egy apró különbség van: a Mielénél észrevették és kommunikálják a valóságot, azaz azt, hogy ezt csak kevés ruhaneműnél érdemes használni. Hiszen annak semmi értelme, hogy egy 9 kg-os töltőtömegű, fullra megpakolt gépnél folyamatosan működjön ez az esőztetés, mert a bent lévő ruhának mindig csak egy elhanyagolható részét éri csak.

(#21350) zolion01
Fentebb írtam „kritikát” a Dysonról.

(#21355) pjen
Most csináltam ;)
Miele Classic C1 PowerLine suction power after 2 months with dust bag full of dog hair
Nyilván nem csak kutyaszőr van benne, hanem minden, ami egy háztartásban alapesetben előfordulhat. Nincs benne gipsz és egyéb, építkezésekkel, falfúrással, bármi ilyesmivel keletkező por, de az utcáról behordott van. Meg morzsa, stb.

[ Szerkesztve ]

(#21361) pjen válasza #40553216 (#21360) üzenetére


pjen
félisten

Nem azt írtam,hogy nem fejleszti,esetleg máshová helyezi a hangsúlyt.

#21356) ribarszki
Valóban 3-4 hónapig nem cseréled a porzsákot,akármiz is szív fel?Hát csak gratulálni tudok. :((

[ Szerkesztve ]

(#21362) ribarszki válasza pjen (#21361) üzenetére


ribarszki
őstag

Mivel nem szart szívok fel, csak port, így igen megvárom amíg megtelik. Miért mi ezzel a probléma? Nem rohad benne semmi. De gratulalj nyugodtan, nem engem minősít.. gratulalj gf-nek, csabronckanak, tomtyinak, cinedognak és úgy a fórum 80%-nak aki porzsákos gépet használ. Bocs, hogy nincs nálunk a mindentudas gralja és nem találjuk az egy üdvözítő utat, örülnénk ha megosztanád velünk.

[ Szerkesztve ]

(#21363) Zeki válasza ribarszki (#21362) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nálunk havonta van porzsákcsere...

(#21364) pjen válasza ribarszki (#21362) üzenetére


pjen
félisten

Nem a porzsákkal van a gond,a 4 hónappal.... :((

[ Szerkesztve ]

(#21365) #40553216 válasza pjen (#21361) üzenetére


#40553216
törölt tag

Szerintem az egész gondolatod hibás előfeltételezésen alapuló tévedés.

(#21366) gF válasza pjen (#21364) üzenetére


gF
senior tag

Mi a baj a 4 hónappal? Háziállat nálam nincs. Nem fognak a porcicák kiszökni a porzsákból..

[ Szerkesztve ]

(#21367) pjen válasza gF (#21366) üzenetére


pjen
félisten

Nekem semmi,de például ahol gyerek van.Föleg mert az volt a fő érv a vizes ellen,hogy nem lehet csak úgy előkapni,ha hirtelen bármi történik.Egyébként Neked soha semmi nem esik le a konyhában amit nem veszel észre,de a porszívó megtalálja?De mindegy is mindenki úgy használja ahogy akarja.

(#21368) gF


gF
senior tag

Gyerek nincs. A konyhában meg egy Ergorapido teljesít szolgálatot a napi takarításhoz.

(#21369) pjen válasza gF (#21368) üzenetére


pjen
félisten

Hát úgy könnyű,ha a napi takarításhoz nem azt használod.

[ Szerkesztve ]

(#21370) blaca83


blaca83
őstag

Sziasztok!

Idén karácsonyra szárítógépet szeretnénk venni a családnak. Gondolkodtunk rajta, hogy olyan legyen ami egyben mosógép és szárítógép is, de erről a verzióról többen is lebeszélnének.

Nem tudom, hogy ezzel a témával mennyit foglalkoztok, de ha van valakinek ötlete azt szívesen meghallgatnám. ;)

Összegben 200 környékére gondoltunk, de ha van valahol v.mi kihagyhatatlan ajánlat akkor ész érvekkel mehet picit feljebb a dolog.

Kezdem figyelgetni az akciókat, illetve lehet, hogy megvárom a "Black Friday"-t is a vásárlásal, de az utóbbiban nem nagyon bizakodom, mert az elmúlt években harmatgyengék voltak, pedig a "csapból is az folyt"... :))

Köszi előre is. :R

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#21371) Zeki válasza blaca83 (#21370) üzenetére


Zeki
nagyúr

Hőszivattyúst vegyél, és extra biztosítós garancia legyen hozzá. Nálunk az AEG a 2 év gyári garancia után halt meg, jól jött a biztosítós garancia.

(#21372) #94529552 válasza #40553216 (#21360) üzenetére


#94529552
törölt tag

Baszki! Tényleg olyan nehéz megérteni,
Inkább magadnak írj ilyet duplán, és válaszolj is magadnak.
Ezt írtam: Egyébként az Electrolux is több fokozatban gyorsul fel. 90k-ért. Nem is rossz.
Nem tetszik hogy elégedettek vagyunk más márkával, Pjen és Atesz is, mint amit itt magasztaltok éjjel-nappal?

(#21373) #40553216 válasza #94529552 (#21372) üzenetére


#40553216
törölt tag

Nem érdekel, milyen elégedett vagy, nem kifogásoltam. De láthatóan tényleg nem érted. Hagyjuk!

(#21374) VIPowER válasza #94529552 (#21372) üzenetére


VIPowER
senior tag

Egyébként az Electrolux is több fokozatban gyorsul fel. 90k-ért. Nem is rossz.

Meg a 14 éves Whirlpool-om is, ami köszöni jól van. Nem, nem istenítem a Whirlpool-t, de a régiek tartósabbak voltak. Ma örülhetsz ha a gariidőt kihúzza majd némelyik.

Majd akkor legyél elégedett ha eléri a 10 évet, és nem idegeskedtél/költöttél miatta túl sokat.

(#21375) radi8tor válasza VIPowER (#21374) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Azért az élettartamot az is nagyban befolyásolja mennyit használják a mosógépet. Napi 3 nagymosás vagy heti 3 nagymosás nem ugyanolyan terhelés neki. :N

⭐ Stella

(#21376) #94529552 válasza VIPowER (#21374) üzenetére


#94529552
törölt tag

Ahogy a 27 literes hatodik érzékes Whirlpool VIP 27 mikróm is bőven megszolgálta az árát. Saccra az is van már 14 éves, és tökéletesen működik. A mai gépek ha 5 évet hibátlanul működnek, már szerintem megszolgálták az árukat. Néztem a mostani Whirlpool mikrókat, és még mindig Made in Sweden, ez azért biztató.

(#21377) #94529552


#94529552
törölt tag

Red Friday ma, 10 vagy13% engedmény mindenre itt.

[ Szerkesztve ]

(#21378) stickermajom


stickermajom
addikt

Sziasztok!

Picit több, mint 3 éves Whirlpool mosógépünk elkezdte ledobálni a szíjat magáról, látszólag kóvályog a dobon levő kerék, dobbetétre gyanakszom. Ezeken lehet azt külön cserélni, mint régen, vagy újat kéne néznünk? Elég sokat mosunk, szerintem 3 év alatt annyit, mint egy normális család 6 év alatt.. :D Az állapota látványosan romlott az utóbbi időben, a hangja egy felszálló repülőgéppel vetekszik..

Ha új kell, akkor erre a strapás használatra mi? Környezetemben LG-t vesz mostanában mindenki.

Üdv

(#21379) m@tthew válasza apholyon (#21336) üzenetére


m@tthew
csendes tag

Úgyszintén boscht ajánlanék, a samsungok túl vannak árazva.

(#21380) m@tthew válasza gF (#21344) üzenetére


m@tthew
csendes tag

Csak az nem mindegy mikor veszít az erejéből, a Bosch textilporzsákkal szinte teli porzsákkal sem/alig veszít az erejéből. A porzsák nélküli hamarabb gyengül.
Nekem egy Bosch BGL3A230 van otthon, padlószőnyegen használom és full kakaón már megemeli és komoly edzés vele porszívózni, általában 70%-on használom és nincs panasz a teljesítményre. +1 a porzsákosnak, hogy egészségesebb.

(#21381) m@tthew válasza blaca83 (#21370) üzenetére


m@tthew
csendes tag

Én is hőszivattyúsat ajánlok és csatlakozom a plusz garanciához is, az hiszem van amire alapból 4 évet is adnak, de találsz ajánlatot 5 év garira is. Írd be googleba, hogy szárítógépek és találsz "hogyan válasszunk szárítógépet?" cikkeket, ott vannak hasznos tanácsok.

A tapasztalatom, hogy black fridayen azokat akciózzák amik nagyon drágák vagy ami nem fogy és sok van raktáron.

(#21382) Morris válasza m@tthew (#21381) üzenetére


Morris
veterán

Én direkt kondenzációsat vettem. Persze azért mert éjszakai áramról megy. :))

(#21383) blaca83 válasza m@tthew (#21381) üzenetére


blaca83
őstag

Ez hasznos tanács, megfogadom! ;)
Most akarok minél jobban utánaolvasni a dolognak és ha lesz esetleg novemberben jó lehetőség akkor meg is kellene vennem a "karácsonyi áradat" előtt.

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#21384) sanzi89


sanzi89
addikt

Ha valakit érdekel a mostani Red Friday akcióban a Media Markt-ba egy 3%-os kupon, akkor használja a következő kódot:

FBFE2C

Csak november 4-én 18:00-24:00-ig használható fel az alap 10% kedvezmény mellé +3% kedvezményt ad. Én inkább nem vártam tovább és korábban rendeltem, nehogy elvigyék a szárítógépet, amit szerettem volna.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#21385) MPM


MPM
tag

Üdv!

Bojlervásárlás előtt állok. A két általam preferált bojler a Hajdu Z80EK-1 és a ZV80. Az egyik függőleges a másik vízszintes elrendezésű. Kérdésem lenne, hogy tapasztalatok alapján melyik a megbízhatóbb, illetve melyiket éri meg jobban megvenni?

(#21386) 7Sony7


7Sony7
addikt

Üdv. Technológia szerint melyik a modernebb?

-

(#21387) attiati válasza #94529552 (#21377) üzenetére


attiati
veterán

joy napokon is lesz 15% a MM-ban, bár nagyháztartási gépeknél nem egyértelmű nekem, hogy mire vonatkozik (lehet ma éjfélig megrendelek valamit, aztán legfeljebb elállok a vásárlástól :) )

viszont a Whirlpool shop-ban lesz 15% mindenre szerintem felejtős, nagyon drága minden
és a Whirlpool Premium Selections termékekre +2 év gari jár 2016. dec. 31-ig, termékregisztráció esetén

[ Szerkesztve ]

(#21388) Zeki válasza attiati (#21387) üzenetére


Zeki
nagyúr

A Whirlpool Prémium Selection nálam parasztvakítás, 1 év után tönkremenő mosógéppel, ahol még rátesz a dologra, hogy beteg a garis szerelő... vihettem mosodába a halom szennyest. :(

Amúgy Auchan, Tesco, és figyelni az árakat, kirakott akciós termékeket.
A kecskeméti Auchanban ma ebből a mikróból volt kirakva pár darab féláron 20-ért. Vettem is egyet. Az utolsót. 2 év garanciával eléggé bestbuy.

Ilyen akkus ablaktisztítók 9000-ért voltak.

(#21389) #40553216 válasza 7Sony7 (#21386) üzenetére


#40553216
törölt tag

Miért, ez alapján döntesz a vásárlásról? :DDD

(#21390) 7Sony7 válasza #40553216 (#21389) üzenetére


7Sony7
addikt

Viccesnek tűnhet, de ha tudnám, hogy valamelyik kiforrottabb, jobban szűri a port, nehezebben dugul el, akkor azt választanám.
Te melyiket választanád, és miért?
Z7860

vagy

Z9910

-

(#21391) ribarszki válasza 7Sony7 (#21390) üzenetére


ribarszki
őstag

Az első linkeden lévőt, Zanussi néven használja CineDOG1 fórumtárs. Kérdezd meg tőle, hogy mennyire szereti és milyen kiforrot konstrukcióról van szó. A takarításáról szóló beszámolója és videója külön érdekes ;)

[ Szerkesztve ]

(#21392) alázógyík válasza Zeki (#21388) üzenetére


alázógyík
őstag

A Whirlpool szerviztől rosszabbat én még nem láttam. :DDD :(

(#21393) gF


gF
senior tag

Röviden tömören: Mind a kettő egy Kínában gyártott hulladék. :( Ha jót akarsz magadnak ne vegyél zsáknélküli gépet..

(#21394) attiati


attiati
veterán

szerintetek ide hogy lehet betenni egy elöltöltős gépet?

Gondok:
1. a nem keskeny elöltöltősek mélyebbek 48 cm-nél, így fel kellene emelni a fürdőkádon át
2. keskeny elöltöltős becsúsztatható emelés nélkül, de mindegyiknek balra nyílik az ajtaja és lezárja az egyetlen nyitott helyet és szerintem nem lehet hozzáférni kinyitott állapotban
3. felültöltős befér, de valójában nem annak van kialakítva a hely

1. pontra:
Szerintetek megoldható, hogy felemelni (békával?), előretolni a 111 cm-es falra és balra elmozgatni a 68cm-es fal irányába annyira, hogy le lehessen tenni?

De a béka is max 48 cm széles lehet. Amikor rákerül a mosógép, akkor enyhén lelógna róla jobbra, és amikor felkerült a 111centis falra, akkor eltolni a béka villáin balra annyira, hogy le lehessen tenni. Egy 60-90 kg súlyú mosógépet :D

Egyáltalán vállal ilyet a kiérkező futár és lesz nála szerkezet?
Vagy van olyan emelő szerkezet, ami három irányba tud mozgatni? (fel, előre, balra)

Ha sehogy sem emelhető be oda, akkor mennyire oldható meg, ha a nyíl helyére kerül a mosógép, és kivezetni oda a vizet, áramot (1,5-2 méteren át). A beépíthető helyére meg tennék egy szekrényt.

(#21395) Met válasza attiati (#21394) üzenetére


Met
nagyúr

Ha a kádra rá lehet állni, kell 3 jó erőben lévő ember.
Kettő megfogja és felemeli a keskenyebbik oldalán a gépet, egy feláll a kádra, betolatnak a 111-es falig, aki a kádon van megfogja a sarkát a gépnek, a 111-es falnál lévő átcsúszik a 68-as falnak háttal. Elmozdulnak a 68-as fal felé annyira hogy a kádnál lévő le tudjon lépni a földre. Ezután már csak le kell engedni a gépet.
Persze így könnyű kitalálni :)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#21396) Zeki válasza ribarszki (#21391) üzenetére


Zeki
nagyúr

A videó sajnos törlődött a dropboxról. A lényeg, hogy mikor húzod maga után azt a hangos és gyenge ipari hulladékot, akkor mindig felugrik az eleje, aztán meg lehuppan. Az elektromos kábele 4.5 méter. Brutál rövid.
A hozzá adott sörtés kefe tú in van, meg másik nagyon gáz. Ürítéskor vidáman száll szét a por. A hengeres szűrőt meg azzal takaríttatnám, aki kitalálta. És aki megveszi, az azt hiszi, ez így természetes. Ezzel jár a porszívózás.
HÁT NEM!

[ Szerkesztve ]

(#21397) attiati válasza Met (#21395) üzenetére


attiati
veterán

Rá lehet állni a kádra, de akkor a két földön álló embernek már fejmagasságig kellene emelni, hogy a kádra állónak kézmagasságban legyen. Ami lehetetlen. Kádba beleállni nem lehet, mert ott van a ferde része.
És egyébként is, a 111 cm hosszú fal nem elég a lerakásnál arra, hogy két ember le tudjon gugolni, úgy több helyet foglalsz + mosógép mélysége. És majd valahogy ki is kell hozni onnan. Mindenképpen emelő szerkezet kell.

Várj, ne töröld ki a másikból :(

[ Szerkesztve ]

(#21398) #94529552 válasza 7Sony7 (#21390) üzenetére


#94529552
törölt tag

Egyiket se venném. A második, a Z9910, 20-as és 30-as végződéssel is ugyanolyan kialakítású, de eltérő színű. Már írtam itt, biztos olvastad, ha érdekeltek a tapasztalatok, de röviden: Vettem ilyet, és már első használatkor megtelt és eltömődött. Van a motor előtti higiénikus, vagy hepa szűrője, amire azt mondják, hogy mosható, de legalább évente cserélni kell(kb. 4-5000 Ft/db), papírból van, és papírt mosni....már 1 mosástól kicsit elszineződött(könnyen szétmállik és kiszakadhat). 1,2 vagy 1,3 literes mini tartálya van, ami zegzugos, ezért takarítani is nehéz.
Amíg egy zsákos 2,5 literes a többszörösét képes elnyelni, mivel ez tömörít is. Nem beszélve hogy akár 4 literes űrtartalmút is vehetsz.
Valóban kínai gyártás, de nem is ez a gond, csak az, hogy mivel Magyarországon van a cégnek egy nagy kapacitású gyára, ezért elvártam volna hogy itthonit áruljanak.
A 14 napos határidőn belül elálltam a vásárlástól. Visszavitel előtt jó sokáig tartott kisuvickolni, portalanítani az egészet, nehogy belekössenek, hogy használt, koszos, poros, stb.
#csakaporzsákost#

[ Szerkesztve ]

(#21399) 7Sony7 válasza #94529552 (#21398) üzenetére


7Sony7
addikt

Értem, köszi az infót.

-

(#21400) sysrq válasza attiati (#21394) üzenetére


sysrq
őstag

Erre a helyre két erősebb ember berakja gurtnival, igaz a kádba esélyesen bele kell lépni, de ki kell bírnia.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Háztartási gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.