Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42551) bajnokpityu válasza Peak (#42549) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Amikor a 24bites dac chip 120-128dba-t tud, sőt, a sabre32 sem többet,akkor mi értelme a 20 vs 24bit miatt dönteni? És ez még csak elmélet, a gyakorlat elég komoly előnyt mutat a DSD oldalán.

robi-k: Linnnek van HDMIs DSD képes készüléke egyébként. Vagy a Lumin. Nem filléres cucc,de tudása se.
Mi álítja Nálad elő a DSD fileből az analóg jelet?

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42552) BBéci válasza robi-k (#42550) üzenetére


BBéci
titán

Még nálam az OPPO BDP-105, összehasonlíthatjuk.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#42553) robi-k válasza bajnokpityu (#42551) üzenetére


robi-k
őstag

A DSD-t maga a BD lejátszó kódolja át PCM-be, és adja ki HDMI-n a Denon 2310-re. A PCM->analóg dekódolást már a Denon végzi.

Peak: mivel a lejátszó támogatja mind a DVD-Audio, mind az SACD lejátszást, kipróbáltam mind2. A szubjektív benyomásom az, hogy az SACD jobb, mint az DVD-Audio.

BBéci:megoldható, pl. hétfőn felviszem magammal Pestre a munkahelyemre, csak azt kell kitalálnunk, hogyan kerül hozzád?

[ Szerkesztve ]

(#42554) Peak


Peak
addikt

tekintettel arra, hogy a mastering PCMben történik, utána alakitják át DSDbe, majd aztán lejátszásnálo ismét PCM lesz, olyan szépen tele lesz konverziós zajjal mint a picsa.
teljesen felesleges és "halott" technológia. pont ugyan úgy el fog tűnni a gyakorlatból, mint az ATRAC a minidisc-kel, vagy a többi próbálkozás. egyszerűen a 24bit/192kHz nagyságrendekkel jobb, masterre is, consumernek is.
DSD 10kHz fölött már szarabb hangminőségre és kódolásra, mint a CD 16bites 44kHzes jele, mig a PCM lineárisan 48-96kHz frekiig egységes jelzajviszonyt produkál.

félreértés ne essék, én is szivesen hallgatom a sacd isot, kuriózum, ad egy hangulatot, szoktam vele játszani, keresztkódolni, mókázni, de 1000x inkább a highres PCM anyag, mint az.
az idő úgy is engem fog igazolni.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#42555) Peak válasza robi-k (#42553) üzenetére


Peak
addikt

rendben, értem :) tudomásul vettem, nem veszünk ezen össze :) :R

Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3

(#42556) BBéci válasza robi-k (#42553) üzenetére


BBéci
titán

Közösen kellene tesztelnünk, CA 751R és Norma erősítőkkel!
De csak szerdától lenne rá időm.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#42557) bajnokpityu válasza robi-k (#42553) üzenetére


bajnokpityu
félisten

azért jobb lenne dsd-pcm konverzio nélkül :)

dxdben masterelnek jobb esetben, ami még mindig közelebb van a dsd-hez.
elméletben egyébként nem lenne difi,csakhát a jitter közbeszól. miután dac gyártók kiugrási lehetőségnek látják (és olcsóbban lehet jobb hangot gyártani), ezért remélem nem tűnik el.

egy gyenge, v közepes dacon,mint a mytekem, ezerszer inkább dsd,mint hq pcm. amig sajnálnak normális órákat, tápokat berakni a dacokba milla alatt, addig bizony behozhatatlan az előnye a DSDnek.

diy dac más téma,ott magadnak nem sajnálod a jó tápokat, órát.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42558) bajnokpityu válasza Peak (#42554) üzenetére


bajnokpityu
félisten

azt javaslom,hallgasd is meg őket, sztem magáért beszél a dolog. mivel én nap,mint nap hallgatok DSDt, hidd el tudom,miről beszélek. tehát 24/192 nem jobb,sőt egyértelműen rosszabb olcsó cuccokon. drágán meg egál.

robi-k:akkor félreérthetően irtam. PCM alapú diy dac tud nagyon jó lenni. ott pl nekem nem hiányzik a DSD,de amig pl a mytek br 390 rugóért 10ps órát szerel, addig jóval analógosabb a DSDn átzavart hang.

DSD alapú usb bemenetű diy dac pl az amanero. nem túl drága az alapkiépítés, de kell hozzá majd sok jó táp, meg óra. HDMI revicereknek még nem köszöntött be a kora. sztem nem is fog sosem. HDMIN sajnos átküldöd a képet is a hang mellett, a recivernek meg ki kell váglogatnia az adatot. Ez lesz sztem a szűk keresztmetszet. Persze,ha egy gyártó ráállna, akkor fordulna, de ilyen recivert egyelőre elképzelhetetlennek tartom, hogy piacon meg lehessen venni mostanában.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42559) robi-k válasza bajnokpityu (#42557) üzenetére


robi-k
őstag

Elgondolkodtam a diy dac-on, de én még sehol nem láttam HDMI bemenetes DSD diy DAC kapcsolási rajzot...

(#42560) Rebell válasza Rebell (#42539) üzenetére


Rebell
senior tag

42539 -re valaki::?

(#42561) Patice válasza nuke7 (#42529) üzenetére


Patice
nagyúr

Én a szoba ajtó felöli részén raknám le a számítógép asztalt + széket. De úgy hogy egy nagy falap hátuljú TV tartó lenne a térelválasztó. (Mondjuk valami hasonló TV állvány, amit normál esetben egy falhoz kell rögzíteni, de az én ajánlásom esetén rögzíthető akár a PC-s asztalhoz is a megfelelő stabilitás érdekében.)

A PC nézne az ajtó felé, a nagy falap másik oldalán a TV és köré rendezve a házimozi,így nem kell annyira széthúzni hosszában a hangfalakat + a frontok mögött lesz elég sok tér, ami akusztikai szempontból nem lenne túl rossz.

Ezzel az elrendezéssel a szimmetria is meglenne a mozihangfalaknál és a géptől sem kell távolra elvezetni a jelet az AVR-ig.

A házimozi térrész közepére meg mehet a kanapéd.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#42562) Patice válasza Rebell (#42560) üzenetére


Patice
nagyúr

Szerintem azt, hogy csak továbbítja egy forrás jelét a kimenetén, azaz ha éppen mondjuk blu-ray lejátszóról nézel filmet és a PC-ről menne a netrádió, akkor annak a jelét az erősítő továbbítja a Zone2, 3 kimenetére.

Az, hogy csak analóg lehet ez a forrás, csak annyit jelent, hogy nem rendelhetsz ehhez a két kimenethez digitális forrást.

Ha asszonynak akarod megszólaltatni a netrádiót, akkor szükséged lesz egy második erősítőre, vagy aktív hangfalakra a konyhában.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#42563) masteryoda


masteryoda
tag

sziasztok!

elore is bocsi ha lama kerdeseim vannak, de gondoltam ebben a topicban esetleg tudtok segiteni...
van egy 5eves Orion TVm (klasszikus, nem lapos). illetve van egy regi Aiwa HiFim.
amit szeretnék: a HiFit valahogy osszekombinalni a TVvel, s a hangfalait szeretnem hasznalni, amikor TV-zek.

Lattam mar ilyen megoldast, de oszinten szolva nem ertek hozza. Milyen eszkozok szuksegesek hozza? A TV hatuljan ket AV (sarga, piros, feher) es egy SCART csatlakozo van csak, a HiFi hangfalainak a kabele a regi fajta...

Tudnatok segiteni? :F

- Yoda - "May the Force be with you..."

(#42564) MasterMark válasza masteryoda (#42563) üzenetére


MasterMark
titán

A "hifi"-nek milyen bemenetei vannak? A TV-nek milyen kimenetei? A TV általában a saját tunere hangját az egyik scart csatlakozón kiadja. Ahhoz kell majd egy kimenetes scart-RCA átalakító.

A hifi hangfal kábeleinek csatlakozója, hogy jön ide egyáltalán?

Switch Tax

(#42565) AtHoS válasza Patice (#42562) üzenetére


AtHoS
nagyúr

"Ha asszonynak akarod megszólaltatni a netrádiót, akkor szükséged lesz egy második erősítőre, vagy aktív hangfalakra a konyhában."

Miért kellene aktív hangfal?

A 807-es könyvéből nekem nagyon úgy tűnik, hogy normál stereo hangfalpárt, amit a surround back helyére lehet kötni alapból lehet használni Zone 2-nek (116.oldal Connect your Zone 2 speakers to the AV receiver’s SURR BACK/ZONE 2 L/R speaker terminals. With this setup, the Zone 2 volume is controlled by the
AV receiver)
és forrásként választható hozzá az erősítőbe épített NET forrás (120.oldal), aminek egyik funkciójában elérhetőek a vRadio "csatornái". Mivel ezeket wma és mp3 formátumban stream-elik, így analóg forrásként lehet kezelni.
Ráadásul Multiroom Control Kits segítségével a távoli (zone2) helyről is lehet távirányítóval vezérelni (122.oldal) az erősítőt.

read-only mode on the forum

(#42566) Rebell válasza AtHoS (#42565) üzenetére


Rebell
senior tag

AtHoS és Patice köszi a válaszokat. Ha úgy volna, ahogy Patice írta egy ilyen kütyü elég lenne?

(tegnap este még rongyosra olvastam a netet, és mint az eladó is írta a 807 es HDMI panelja javítva lett. (de nem cserélve?) Elég drága mulatság lenne, ha ismét bekrepálna a HDMI-mert onnantól kezdve az erősítő meg sem mukkan.

Esetleg még 1 tanács tőletek?.85lenne 1 609-es Onkyo,. Szerintetek?

:R :R

(#42567) zozy84


zozy84
senior tag

Kaposváron lakok de itt nincs egy rendes (semmilyen sincsen) hifi bolt vagy bemutató terem ahol meg tudnék hallgatni pár erősítőt és hangfal típust. Tudnátok segíteni, hogy hol lenne erre legközelebb esélyem?

(#42568) Tamoo válasza kimi02 (#42520) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nekem a Gotham nagyon nem tetszett. Bár ha jól emlékszem Te a dobozokat is azzal kábeleztetted be. :(

[ Szerkesztve ]

(#42569) Warter válasza kimi02 (#42520) üzenetére


Warter
őstag

Nekem az volt az első kábelem az RTi-khez. BBéci-t idézve, kevés hozzájuk, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. Max a hátterekhez tudom elképzelni. Én azóta 2x cseréltem kábelt jobbra és kb. most szolgáltam ki kábellel.

(#42570) bajnokpityu válasza Tamoo (#42568) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Gyárilag meg olyan kábel se volt belül..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42571) MPeter87


MPeter87
őstag

Szerintetek Mission M31i és M3c2 hangfalak mellé egy Denon 1911 vagy egy Pioneer VSX-1018AH lenne jobb választás? :)

(#42572) Tamoo válasza bajnokpityu (#42570) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Mondjuk ez is igaz.

(#42573) nuke7 válasza Patice (#42561) üzenetére


nuke7
veterán

:R az asztalhoz rogzitest szerintem kihagyom, max nem lesz olyan hangsúlyos a terelvalasztas.
Mindjart tolok fel egy képet a mostani elképzelésrol.

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#42574) nuke7 válasza nuke7 (#42573) üzenetére


nuke7
veterán

most így gondoltam hirtelen... :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#42575) Oldfighter válasza nuke7 (#42574) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Ezzel sajnos meg van ölve a jobb oldali terület hangvisszaverődése. Nincs meg a szimmetria; az egyenlő távolság a falaktól.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#42576) Dorian válasza Oldfighter (#42575) üzenetére


Dorian
félisten

Ugyanakkor ez nem olyan óriási probléma.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#42577) gyurczy válasza Dorian (#42576) üzenetére


gyurczy
őstag

Nálam csúnyán hazavágott kb mindent.

(#42578) Oldfighter válasza Dorian (#42576) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Akit nem zavar, annak tuti nem. De a hangsugárzógyártók nem hiába számolnak a hallgató helyiség határoló felületével.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#42579) BBéci válasza Oldfighter (#42578) üzenetére


BBéci
titán

Osztom a véleményedet.
Az is jelentősen befolyásolja a hangzást, ha az egyik oldalfalon lévő ajtót kinyitom, becsukom.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#42580) nuke7 válasza Oldfighter (#42575) üzenetére


nuke7
veterán

így jobb..? :F így a bal oldali front az ablak mellett lesz...

https://youtube.com/user/nuke7

(#42581) gyurczy válasza nuke7 (#42580) üzenetére


gyurczy
őstag

Én pont a másik irányba forgattam volna a kanapé-tv-hangszóró kombót. Az íróasztal meg maradhat a falon.

(#42582) kissdani


kissdani
senior tag

Ezt a kábelt érdemes megvenni a sorrundoknak? A frontoknak komolyabbat tervezek!

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#42583) bajnokpityu válasza kissdani (#42582) üzenetére


bajnokpityu
félisten

ez kb a villanydrót kategóriája.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42584) kissdani válasza bajnokpityu (#42583) üzenetére


kissdani
senior tag

Ettől a választól féltem! :D Ugyan ilyen csak 2.5-ösbe jobb választás lenne? Vagy esetleg ez? :U

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#42585) bajnokpityu válasza kissdani (#42584) üzenetére


bajnokpityu
félisten

az meg a 2.5ös villanykábel kategóriája lesz.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42586) Eddie141 válasza bajnokpityu (#42585) üzenetére


Eddie141
senior tag

Milyet érdemes szerinted akkor venni? Egy Pioneer erősítő hajt két JBL MK1000-est. Ezek közé te milyet vennél?

[ Szerkesztve ]

(#42587) bajnokpityu válasza Eddie141 (#42586) üzenetére


bajnokpityu
félisten

1000Ft méterár alatt szilikon szigetelésű villanykábel. utána a sinus live. mindkettő picit lágy hangú,jó lehet a piodhoz

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42588) kimi02 válasza Warter (#42569) üzenetére


kimi02
őstag

Csak itt az a kérdés , hogy megéri-e váltani , mert árban kb hasonló.
Vagy jóval drágább kábel hozna csak jelentős változást.

(#42589) kissdani


kissdani
senior tag

Most sajnos egy 0.5-ös kábel köti össze a sorrundokat ezt azért érdemes lecserélni egy 1.5-ösre vagy nem hozna változást?

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#42590) Tamoo válasza kimi02 (#42588) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Kölcsönadnám az enyém kipróbálni, de gondolom 2.2m Neked rövid.

(#42589) kissdani: Akkor már inkább 2.5-eset.

[ Szerkesztve ]

(#42591) MPeter87 válasza MPeter87 (#42571) üzenetére


MPeter87
őstag

Erre esetleg valaki? :F

(#42592) Oldfighter válasza nuke7 (#42580) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Fordítsd meg a hm-es részt. Mivel a fronthangfalaké általában a főbb szerep, így azoknál rendkívül fontos, hogy bizonyos távolságra tőlük falak/ felületek legyenek, szükségesnek tartott hangvisszaverődések miatt. Nem tudom, hogy a kép jobb felső sarkán az egy ablak e, de gondolom sok vizet az nem fog zavarni, ha a bal oldali front elé kerül.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#42593) Dorian válasza Oldfighter (#42592) üzenetére


Dorian
félisten

Én is megfordítanám. Egyrészt így aki bejön az ajtón, jó eséllyel felrúgja a frontot, hátsókat meg lehet az oldalfalra is tenni. Jobb is, ha távolabb vannak az ülő pozíciótól, mint ezen az ábrán.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#42594) Oldfighter válasza MPeter87 (#42591) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Ez a te ízlésedtől függ. Egyik készülékkel se fogsz mellényúlni, tisztességes középkategóriás gépek.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#42595) MPeter87 válasza Oldfighter (#42594) üzenetére


MPeter87
őstag

Köszönöm!
Akkor még alszom rá, hátha megálmodom. :DDD

Lenne még egy kérdésem így hirtelen: ha csak számítógépre lesz kötve, milyen kábellel érdemes összekötni a két eszközt? Ebben az esetben is jó a 3,5 mm jack és 2xRCA Y kábel? (a jelenlegivel ilyennel van összekötve)

(#42596) Vikthor válasza nuke7 (#42574) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Honnan lehet ezt a szobatervező progit megvenni-letölteni? lakásfelújításomhoz kellene.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#42597) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Hülye vagyok en, h linuxokat telepitek, hátha jobb a hang?

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42598) soldi3r válasza bajnokpityu (#42597) üzenetére


soldi3r
veterán

ezt kb 20 perc alatt megtudod, ha felteszed :)
en botfulu vagyok es nem erzek kulonbseget

E30 (oo=[][]=oo)

(#42599) bajnokpityu válasza soldi3r (#42598) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Pendriverol egyelőre nem bootol ubuntu.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42600) Oldfighter válasza MPeter87 (#42595) üzenetére


Oldfighter
senior tag

Digitális összekötő kábelre/csatlakozóra lesz szükséged, vagy HDMI-re. A számítógépek oldaláról ebben nem igazán vagyok képben, majd más legfeljebb kiigazít. Én médialejátszót használok.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.