Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz bilon73 #52199 üzenetére
cmd+c kijeloles masolasra/athelyezesre
cmd+v beillesztes masolassal
cmd+alt+v beillesztes athelyezesselHuzas kozben a modositokat lenyomva lehet valtani masolas/athelyezes/alias letrehozas kozott.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
bilon73
aktív tag
tévedtem...a kivágás volt a gondom...
nem én írtam, de hasonló gondokkal küzdöttem:
http://koos.hu/2010/11/08/milyen-a-mac-10-honap-utan/
bár hozzáteszem, hogy én szerettem az osx-et, de az is tény, hogy okom nincs lecserélni a win-es laptopot, csak annyi, hogy iPhone, ipad, apple tv mellé néha egyszerűbb egy osx...
(nem is erőgépet nézek, egy 12-13 körüli air bőven elég lesz nekem)
ui.: igen a duplicate is idegesített...save as helyett, ha jól rémlik...
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Külföldön már van refurb 13" TB modell:
https://www.macrumors.com/2017/04/21/apple-selling-refurbished-13-inch-mbp-touch-bar/
-
bmwk1200s
őstag
Meglepo! Az osztrak media markt elkezdett magyar billentyuzettel szerelt gepeket forgalmazni, raktarrol: [link]
Aki erre jar, es amugy is akar uj gepet, erdemes lehet elgondolkodni rajta.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
TigerCat
nagyúr
válasz Smiley #52215 üzenetére
Én nem kódolok, nincs amerikai főnököm (meg szerencsére semmilyen főnököm), szóval a magyar billentyűzet a legjobb. Majd ha akkora cég leszünk, hogy az USA lesz a legnagyobb célpiacunk, akkor esetleg váltok. Vagy felveszek egy csókát, aki megoldja helyettem...
Egy szó mint száz, kis hazánkban - ha az ember nem kódol reggeltől-estig, vagy nem angol nyelvterülettel kommunikál - a magyar kiosztás a legpraktikusabb.
Amúgy igen, rém elcseszett a kiosztás...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
válasz Smiley #52215 üzenetére
Megszokás kérdése csak. Wines magyar kiosztástól tépem a hajam már évek óta, a Maces az alap számomra. A speciális karakterek gyors elérése mondjuk jól jönne a UK kiosztásról, melóban azt is használok, de váltogatni nincs kedvem a kiosztást a gépemen és programozáson kívül mindenhez kényelmesebb a magyar.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Imy
veterán
Másnak egy éjszaka alatt mennyit merül a gépe, alvó állapotban, lecsukott kijelzővel, kihúzott töltővel? Nekem 5-8% körül szokott lenni...
A régebbi OSX-nél ennyi nem volt... -
r4z
nagyúr
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Még eléggé új vagyok az apple világában, de egyre inkább megszeretem az új kis airemet. Most egy olyan problémába futottam bele, hogy van egy külső merevlemez ami a szüleimé (NTFS) ők windowst használnak alapvetően és sok-sok emlék, film fontos dokumentum stb. rajta van így nem is szívesen formáznám újra az egészet. Van esetleg valamilyen free program ami letölthető macre és ez úgymond átkonvtertálná a filmet amit szeretnék felmásolni erre a külső HDD-re? Tehát egyfajta hídként működne a külső NTFS vinyó és a gépem közt. Maga a film mérete is kb 10 gb, nem tudom, hogy ez probléma lehet-e. Elnézést ha nagyon alap/béna már a felvetésem is.
Üdv,
Krisz -
kenwood
veterán
Cserelni szeretnem a 2009 mid mbp 13ban az akksit.
elvileg A1322 kell bele.
A gyari 63,5-es 25 ezer ft, az utangyartott pedig 9 ezerMik a fo kulonbsegek az eredeti es az utangyartott kozott?
- elobb lemerul ? (mennyivel? )
- kevesebb ciklus utan adja meg magat (mennyivel ?)
- nagyobb a meghibasodas,kompatibilita beli problemak eselye (milyen problemak lehetnek?)Iphonenal raknak valami ic-t a toltokabelbe,ami nelkul (az utangyartott) kabelek jo reszet letiltja a szoftver.
Nem lehet tolteni,adatot tovabbitani veluk.
Mbpnel is szivatjak valami hasonlo trukkel az olcsobb aksi vasarloit ?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Smiley
addikt
En kb 13-14 eve csak US ANSI-t hasznalok, azota minden programban ertelmet nyertek a shortcut-ok.
Csak egy egyszeru mindennapos pelda. US-ben ugye egymas alatt van a 2 gomb, az`
es aTAB
, tehat ezeket egy kezzel meg tudod csinalni.cmd+`
masik ablak programon belul (ugye itt is ervenyes, hogy a shift-el meg visszafele megy)cmd+TAB
masik programEzzel szemben a magyarban, ehhez kell mind a ket kezed, hogy lenyomjad
alt+cmd+ű
kombot, es ha visszafele akarod akkoralt+cmd+shift+ű
Akiket ismerek es magyar kiosztasu mac-et hasznalnak a tobbsege nem is tud errol a funkciorol, helyette kattingatnak, mert meg eselyuk sincs felfedezni azaltal, hogy veletlenul mellenyomnak.
@TigerCat: Itt nem csak a kodolas, szerintem az egesz rendszer nem all kezre vele...
@bmwk1200s: az is gyonyoru lehet, nekem az egyik powerbook-nak van nemet kiosztasa, de az meg ISO english-el is szar.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
solties
tag
Az OS Sierra beépített naptár alkalmazáshoz hozzá lehet valahogy adni az Outlook naptárt? A fiókok felvételénél nem sikerül. Csak a mail.
-
megema
őstag
válasz Smiley #52226 üzenetére
Jó neked, másnak ékezetek is kellenek...
Amúgy lassan 3 éve kódolok magyar kiosztású, magyarra állított rMBP-n. Hozzá tudtam szokni, bár tény, hogy nem annyira kényelmes. Egy ideje átváltok US-re programozáshoz.
Alt + Cmd + Ű nem csinál semmit.
Alkalmazásokat ugyanúgy Cmd + Tabbal, ablakokat Ctrl + Cmd + Í-vel váltasz. Megy egy kézzel. Ezért nem US kiosztásút kell venni, hanem UK-t (vagy más ISO-t), ha kell más nyelv is.[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz megema #52231 üzenetére
Az US kiosztas egyetlen hatranya, hogy magyarra atvaltva a 0 helyet atveszi az ö, igy vagy ctrl+alt+0-val kell 0-t irnod, vagy vissza kell valtanod ideiglenesen. Cmd+alt+space komboval a valtas is gyors.
Ezt leszamitva csak elonye van szerintem.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ragnar95
félisten
válasz megema #52231 üzenetére
Nálam Safariban alt+cmd+ű ugyanúgy vált ablakot, mint ctrl+cmd+í.
Mondjuk nekem ezek pont a legkevésbé se hiányoznak magyar kiosztással, mivel ablakkezeléshez számomra sokkal kényelmesebb a touchpad, mint a billentyűzet. Egyedül a cmd+ + hányzik néha magyar kiosztásról.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
wm2
őstag
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
tDr1v3r
veterán
válasz Smiley #52226 üzenetére
#ansimasterrace
Nekem az MBP-m magyar, de a mecháim mind US... igazából nem használok semmi speckó kiosztást, egy Bachman-féle Hungarian PC Pro van felrakva de kiválóan gépelek magyarul, egyedül az
í
-hez meg a0
-hoz kell modifiert használnom (opt + i, opt + o), a többi mind patent. Meg őszintén megvallva, azí
még kényelmesebb is... konkrétan a noti billentyűzetén is így írom, egyszerűen jobban kézre áll.Kényelemre viszont csillagos ötös a kiosztás, a rövid enter és a hosszú shift sokkal ergonómikusabb mint az ISO-féle magas-rövid megoldás. Nem programozok vagy ilyenek (Brackets-el néha belenyúlok pár kódba, de nem ez a profilom), totál átlagfelhasználásra van de sokkal kényelmesebb számomra az a kiosztás. WPM-en is emelt egy keveset hogy átváltottam cca két éve.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
wm2
őstag
A SIP miatt nem működik a Geektool (bár lehet már igen, mert frissítették, viszont nekem sok kód nem töltött be). Az ÜBERSICHT egyszerübb és működnek a geeklets kódok is. Ez csak egy példa (a menübáron keresztül könnyen elérhető a widgets folder és tetszőlegesen szerkeszthető):
Ezzel picit egyedibbé lehet tenni az asztalt:
Ozora <3
-
wm2
őstag
-
wm2
őstag
válasz CharlieDrop #52245 üzenetére
Ennyivel jobb a Geektool-tól és az értesítési központtól (drága iStat sem kell):
Übersicht is extremely lightweight — it uses ±16 MB for RAM and ±0.9% CPU resource.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
MNBT
tag
Sziasztok
Macbook-hoz milyen hűtőpasztát ajánlotok ami tényleg minőségi és jól vezeti a hőt? 2012-es készülékről van szó
-
MNBT
tag
Azért is kérdeztem mert januárban Thermal Grizzly Krynoaut pasztát raktam a procira, és nagyon furcsállom hogy Opera böngészőt ha használok és mondjuk facebookon böngészgetek, vagy más oldalon, akkor felmegy a proci hőfoka 72 fokra, ami elég durva véleményem szerint egy sima böngészésnél :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest