Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51801) wm2 válasza KD6-3.7 (#51800) üzenetére


wm2
őstag

Normális lehet, mivel a régi i5 ilyen.

Ozora <3

(#51802) TigerCat válasza KD6-3.7 (#51800) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nem voltam gépnél egy órája, ez teljesen normális 10 alkalmazás és 8 Safari tab mellett, szóval szerintem nálad is oké.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51803) OgreImre válasza general (#51798) üzenetére


OgreImre
senior tag

Nincs túlhúzva a kontraszt? Nekem akkor szokott rózsaszínesedni.

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#51804) Diokhan válasza Diokhan (#51787) üzenetére


Diokhan
addikt

Jelentem SSD bent van, Kapitány teljesít szolgálatot, idáig gond nélkül. Egy hét múlva megnézzük, mennyit lassul a rendszer. :)

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#51805) KD6-3.7


KD6-3.7
őstag

Thanks sracok!
54-60 kozott mocorog. Safari, mail es Plex transcoding a hatterben. Teljesen jo!

(#51806) TBMC


TBMC
addikt

srácok!
olyat ami stabil OSX környezetben, home office, 4 gép, kellene mono- lézernyomtató. (multifunkciós, szkenner, másol, nyomtat)
Routerbe utp csatlakozás.
Alacsony fenntartási ktg., dob nélküli.

tudtok ajánlani valamit (apukámnak kellene)?

köszi előre is! :R

szerk: 100 alatti vételár

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#51807) bmwk1200s válasza TBMC (#51806) üzenetére


bmwk1200s
őstag

Itt érdemes kutakodni, az igényeknek megfelelően keresni: [link] Éveket ment otthon is gond nélkül a canon, cégbe is van pár. Tejesen jók. Szerintem a fenntartás sem vészes.

Semmit sem írok alá!

(#51808) Ragnar95 válasza bmwk1200s (#51807) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Canon nekem is bevált, HP-t váltott több évnyi szívás után (5 vagy 6 nyomtató járt nálam, annyit kellett cserélni őket meghibásodás miatt), Canon megvan több, mint 1 éve és semmi gondja szerencsére.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#51809) bmwk1200s válasza Ragnar95 (#51808) üzenetére


bmwk1200s
őstag

Nekem is ez a tapasztalatom. Megbízható gépek :K

Olvastátok, hogy az nvidia mégis csak gyárt drivert a 10xx sorozathoz Mac alá? Azt ettől függetlenül továbbra sem hiszem, hogy az új gépekbe nvidia gpu kerülne, de jó hír lehet azoknak, akinek még a sajtreszelő van, vagy kísérleteznek az eGPU rendszerekkel Mac alatt.

[ Szerkesztve ]

Semmit sem írok alá!

(#51810) TBMC válasza bmwk1200s (#51807) üzenetére


TBMC
addikt

és Ragnar95, köszönöm!
szétnézek akkor a canonok között. :R

markbellus.hu 

(#51811) jozsef8


jozsef8
aktív tag

Udv!
Segitseget szeretnek kerni apple termekhez! Tudom hogy ez nem a topichoz tartozik de sajnos nem talaltam a ph-n ezzel kapcsolatos forumot. Lenne egy 4th generation apple tv-m. Sajnos mikor szoftvert frissitett elment az aram. Azt irja allitsam vissza az alap beallitasait az eszkoznek. Ezt meg is tennem de a legujabb itunes nem ismeri fel a gepen az eszkozt. Az elozo verzio nem tudta alapallapotba rakni (itunes) ezert leszedtem az ujat (12.6) de ez meg nem ismeri fel. A gep felkialtojellel jelzi a drivert eszkozkezeloben nem tudom miert (Apple mobile device recovery modenek irja ott).
Probaltam a drivert berakni kezzel de azt irja nem kompatibilis valamiert. Win 10-et hasznalok. Valaki tudna segiteni hogy elsosorban a gep felismerje es vissza tudjam allitani alapallapotba? Vagy adna egy megfelelo topicot? Koszi :)

(#51812) GSpecter


GSpecter
tag

Találkoztatok már olyan buggal, hogy felébresztés után az előzőleg kikapcsolt billentyűzetvilágítás bekapcsol magától és hiába nyomom a fényerő csökkentését, a kijelzőn megjelenő csúszka azt mutatja, hogy ki van kapcsolva. Csak úgy lehet kikapcsolni, ha előbb felnyomom a fényerőt majd újra leveszem.

(MacBook Air, El Capitan)

Marha idegesítő, mert napfényben nem is veszem észre, hogy világít, de az üzemidőt meg csökkenti. A billentyűzetbeállításoknál a "Billentyűzet fényerejének módosítása" ki van kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

(#51813) TBMC válasza GSpecter (#51812) üzenetére


TBMC
addikt

próbálj egy SMC resetet.

markbellus.hu 

(#51814) bmwk1200s


bmwk1200s
őstag

Orulunk ugye? :DDD [link]

Semmit sem írok alá!

(#51815) TigerCat válasza bmwk1200s (#51814) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Majd ha megjelenik, eldöntöm. De legalább van valami pozitív hír a házuk tájáról...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51816) TBMC válasza bmwk1200s (#51814) üzenetére


TBMC
addikt

nem, én nem :O :DDD :N
(mármint a macbookpro változtatását illetően...) - tudom önző vagyok ;]

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#51817) Diokhan válasza bmwk1200s (#51814) üzenetére


Diokhan
addikt

Hiszem, ha látom :)

:K

[ Szerkesztve ]

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#51818) TigerCat válasza TBMC (#51816) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Az eleve zsákutca, de lekaszálják a hype-ot. Megy egy-két évig és kész. Persze meg lehet szokni, talán valami értelmet is lehet találni benne, de ha nem lenne a 15-ösben, akkor szerintem senki nem hiányolná. Hardveresen teljesen rendben van, azonban ez egy teljesen felesleges fejlesztés.

Nekem például kell az fn sor. Nem kapcsolhatóan, nem tapicskolósan, hanem határozottan gomb formában. Ez az egyik első, amit telepítés után átállítok...

Arra kíváncsi lettem volna, ha kiadnak egy nem taccsos gépet ugyanazzal a hardverrel, melyik fogyott volna jobban...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51819) bmwk1200s válasza TigerCat (#51815) üzenetére


bmwk1200s
őstag

Igen, végre elismerték több fronton, több fórumon, hogy tévedtek, hibás volt a koncepció. Ez már nem igazi Pro vonal volt, max árban.

Csak azt sajnálom, hogy 2019 év elejéig kell várni az új Mac Prora (bár ebből talán már nyövő nyáron látni lehet vmit), hogy év végéig kell várni az új iMacre, Mac Minire. És jövő év végére jöhet egy teljesen új MacBook Pro vonal, szintén user által upgradelhető formában. Nagyon komolyan meg kell fontolni, hogy most milyen gépbe fektessünk.. ezek után...

Semmit sem írok alá!

(#51820) bLaCkDoGoNe válasza bmwk1200s (#51814) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

"It is claimed that demand for older notebooks went “through the roof” after Apple made its latest MacBook Pro lineup official, then climbed even higher when the first batch of reviews was published."

Ez simán hihető, én is akkor döntöttem el, hogy a nagyobbik 2015-ös 15" rMBP lesz a 2016-os modell helyett. Ha kicsit észhez térnek (amit szeretnék remélni), akkor még lehet, hogy a következő laptopom is tőlük lesz.
A rajztáblaként használható iPad Pro például egy kimondottan szimpatikus ötlet, ahogy a touchbar kihajítása is (pontosabban fogalmazva: nem kell, hogy kihajítsák, de legyen lehetőség rendes gépet venni anélkül is – a touchid viszont maradhatna, az szimpatikus fejlesztés). Kíváncsi vagyok, mikorra fog ebből bármi realizálódni – ha egyáltalán.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#51821) Rob\'s


Rob\'s
csendes tag

Sziasztok!
Tanácsért fordulnék hozzátok jelenleg egy asztali PC-t használok ami már elég gyenge és régi is, elgondolkoztam hogy agy Apple laptopra cserélném hobbi fotós vagyok utómunkázásra is használnám(photoshop, lightroom) később esetleg HD videók vágására illetve böngészés zenehalgatásra is használnám.Újat nem szeretnék főleg az USB c miatt úgyhogy használtban gondplkoznék fő kérdés hogy ezekre a fent említett feladatokra milyen lenne a legmegfelelőbb és hogy mennyit gyűjtsek ehhez?
Előre is köszönöm a segítséget :)

(#51822) bendefeco


bendefeco
tag

Sziasztok,

Vettem egy új fényképezőt és tudja a 4K-t, feltettem a vele készült videókat a Mac-re és SZAGGAT...
2015 13" mac-pro, elvileg ennek vinnie kellene ezeket mert jutubon mikor nézek 4K-t akkor semmi baj nincs, lejátszó probléma esetleg vagy kodek?
Valakinek valamilyen ötlete?
Köszi

(#51823) r4z válasza bendefeco (#51822) üzenetére


r4z
nagyúr

Milyen videoformatum, milyen lejatszoval? Beepitett kijelzo? 2015 MBP-n rendszeresen nezek 4K contentet, akadasnak nyoma sincs.

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#51824) TigerCat


TigerCat
nagyúr

Aki használja a Bartendert, ahhoz lenne egy kérdésem: Nem szokott előfordulni, hogy külső kijelzővel együtt az egyik kijelzőn levő ikonok beragadnak? Vagyis ha másik kijelző kerül fókuszba, nem halványulnak el, illetve a fókuszban levő ikonok nem sötétek, hanem maradnak halványan. Most kilőttem, nélküle nem jelentkezik a probléma (leszámítva a NitroShare-t, aminek rém béna az ikonja).

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51825) solties


solties
tag

Letöltöttem a Mac appstore-bol a "the Unarchiver" tömörítőt, de nem boldogulok vele. Kicsomagolni tudok, de tömöríteni nem tudom hogy kell vele. Tudna valaki segíteni? rar formátumban szeretnék tömöríteni, de nem jöttem rá hogy kell vele!
Köszi!

(#51826) r4z válasza TigerCat (#51824) üzenetére


r4z
nagyúr

Ha a bal felso, szoveges menusorral ellentetes az ikonok fokusza, akkor az nem tudom, mitol lehet. Nem szokott beakadni nalam. Olyan viszont megesik, hogy a komplett menu bar fokusza nem all at a masik kijelzore, de azt a rendszer vezerli, nem a Bartender.

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#51827) bLaCkDoGoNe válasza solties (#51825) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Ahogy a neve is mutatja, ez az app csak archívumok kicsomagolására alkalmas.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#51828) TigerCat válasza r4z (#51826) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Valami pedig van, mert nélküle egyáltalán nem jelentkezik... De köszi!

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51829) solties válasza bLaCkDoGoNe (#51827) üzenetére


solties
tag

Az app store-ban nem ezt írják a hozzászólásokban. Azt írja valaki mindent ki és becsomagol.
Akkor mivel tudok rar formátumba tömöríteni?

(#51830) r4z válasza TigerCat (#51828) üzenetére


r4z
nagyúr

Milyen elrendezessel hasznalod egyebkent?

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#51831) bLaCkDoGoNe válasza solties (#51829) üzenetére


bLaCkDoGoNe
veterán

Akkor majd @TigerCat kolléga megmondja, mert úgy látom ő írta az ominózus hozzászólást. :)
Ha van ilyen működési módja, akkor az az én figyelmemet teljesen elkerülte.
A kérdésedre a választ nem tudom, én mindig zippelek.

[ Szerkesztve ]

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#51832) bendefeco válasza r4z (#51823) üzenetére


bendefeco
tag

MP4, 25p, beépített kijelző, VLC, QuickTime,
Jutubon nekem sincs semmi baj, csak most ezzel a fényképezővel felvett videókkal.

(#51833) TigerCat válasza r4z (#51830) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Most épp sehogy, de egyébként így valahogy:

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51834) TigerCat válasza bLaCkDoGoNe (#51831) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Régebben még hozzáadtam szolgáltatásként, de mióta ForkLift a legjobb barátom, azóta nem használom. Esetleg kitömöríteni. Sajnos a hozzárendelés sem olyan egyszerű már, mint volt...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51835) bmwk1200s válasza TigerCat (#51833) üzenetére


bmwk1200s
őstag

Jeeeesszusss! :Y
MI ez a sok minden? :DDD

Más!

Minek Xeon processzor az iMac-be :F [link]

Mármint tudom, hogy ez csak pletyka. De ha még is igaz lenne... miért lenne jó egy szerverkörnyezetbe szánt chipnek egy alapvetően kreatív munkára kitalált gépben? Biztos van oka.. de én inkább egy combos GPU-ban reménykedem végre, alap 16GB ram, alap 512 SSD.

[ Szerkesztve ]

Semmit sem írok alá!

(#51836) lugosi válasza TigerCat (#51833) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Mi ez?!?
Nem semmi, ezeket mind használod?

(#51837) bendefeco válasza bendefeco (#51822) üzenetére


bendefeco
tag

Senkinek sincs ötlete erre? :)

(#51838) TigerCat válasza lugosi (#51836) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Már leredukáltam 8-ra, szóval nem vészes...

(#51837) bendefeco
Dobj egy linket és megnézem én is. VLC, IINA van telepítve, esetleg próbáld ki mindkettőt.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51839) kiki22


kiki22
senior tag

sziasztok!Van egy pár honapos airem.Az volna a kérdésem recsegö hanszoro miatt lehet gariztatni a gepet?

(#51840) bmwk1200s válasza kiki22 (#51839) üzenetére


bmwk1200s
őstag

Amennyiben azt hardverhiba okozza, természetesen.

Semmit sem írok alá!

(#51841) r4z válasza bmwk1200s (#51835) üzenetére


r4z
nagyúr

Lehet, hogy lesz iMac Pro? :D

bendefeco: Nem lehet, hogy a 25p miatt latod akadni? A beepitett kijelzo 60Hz-en megy, nem tud folyamatos 25p kepet eloallitani. Skalazast hasznalsz? Nekem nagyon megfogja a 4K videokat, ha nem a nativ felbontason (vagy annak a felen) nezem oket.

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#51842) bmwk1200s válasza r4z (#51841) üzenetére


bmwk1200s
őstag

Szinte biztosnak veszem. Csak akkor végre legyen úgy, hogy pl.

Nem pro:

- 2.5Ghz i5 (4 mag - hypertr. nélkül)
- 8-16GB ram (8 az alap - 16ig kérhető)
- 512GB SSD (kérhető 2TB-ig)
- DEDIKÁLT GPU saját 2-4GB rammal!
- 5K kijelző

Két méret: 23" és 30" - kezdőár: 1199€ és 1499€

Pro:

- 3.0-4.0Ghz (4 mag -hypetrt. aktív - 3.0 alap - 4.0-ig kérhető)
- 16-64GB ram (16GB alap - 64ig kérhető - felhasználó által bővíthető!)
- 1TB SSD (kérhető 3TB-ig)
- DEDIKÁLT Professzionális (pl. Firepro) GPU saját 4-8GB rammal! (min. 2x több számítási kapacitás, mint a nem Pro vonal)
- Professzionális, kalibrált, 8K kijelző

Egy méret: amit ide jogosnak gondoltok: 1999€

Mindkét esetben a csatlakozók megegyeznek: 2db USB 3, 4db USB-c, LAN, Optikai audio ki-,be, SD kártya

Ilyen árazás mellett (ott az alapvetően elérhető, jól felszerelt, szerethető Mac, de ott van a jó ár/érték arányú profi gép) ezek szerintem sikertermékek lennének.

(#51843) Diokhan: Kérdezz meg egy grafikust! :DDD

[ Szerkesztve ]

Semmit sem írok alá!

(#51843) Diokhan válasza bmwk1200s (#51842) üzenetére


Diokhan
addikt

Minek ekkora felbontású kijelző...? :F

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#51844) r4z válasza Diokhan (#51843) üzenetére


r4z
nagyúr

Peldaul 4K video szerkesztesehez teljes meretu elonezettel.

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#51845) bendefeco válasza TigerCat (#51838) üzenetére


bendefeco
tag

Holnap küldök.
Köszi

(#51846) bendefeco válasza r4z (#51841) üzenetére


bendefeco
tag

Szia.

Annyira nem értek hozzá az a helyzet. De az előző géppel felvett fhd videókkal semmi baj nem volt eddig, ezzel a géppel készült 4K pedig nagyon szaggat nem folyamatosan csak különböző időközönként be akad az egész. Milyen lejátszóval érdemes próbálkozni még? Esetleg át kellene konvertálni?

(#51847) TBMC válasza TigerCat (#51818) üzenetére


TBMC
addikt

fn sort itt is állítható fixre, ugyanúgy mint a gomboknál.
és esküszöm napról napra egre hasznosabbnak találom a tb-t, amennyire nem szimpatizáltam vele az elején, kellemes csalódás számomra.

egy dolgot hiányolom amúgy belőle, kár, hogy nincs benne taptic engine vagy hason ami produkálna vmi rezgő visszajelzést mikor megtapizod az adott részt.

bmwk1200s:"És jövő év végére jöhet egy teljesen új MacBook Pro vonal, szintén user által upgradelhető formában." én azért azt kötve hiszem, hogy MacBook Proból jöjjön user által upgradelhető gép. Max ssd tekintetében, de azt sem hiszem. Sajnos. Viszont nagyobb/szélesebb/erősebb választék jól jönne a cto konfigoknál, az tuti.

báááár én nem váltok most jó ideig az fix :D majd egy kimaxolt gépet min 3 évig nem fogom lecserélni. bármi is érkezzen ;]

markbellus.hu 

(#51848) bmwk1200s válasza TBMC (#51847) üzenetére


bmwk1200s
őstag

Ok nyilatkoztak igy, hogy vizsgaljak a lehetoseget. Az lenne a legjobb, ha cserelni lehetne a CPUt is a GPUt is. Egy kartyan lennenek es ha ki jon egy ujabb lehetne upgradelni. Persze ez tenyleg nagyon valoszinutlen :DDD
Mondjuk regen az iMacnel is lehetett CPU-t sot egy idoben GPUt is lehetett cserelni. :)

Semmit sem írok alá!

(#51849) TigerCat válasza TBMC (#51847) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Értem hogy állítható, de az nem gomb és jobban kell figyelni, hol tapogatom. Engem emiatt zavar csak...

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#51850) Honkydoo


Honkydoo
őstag

Sziasztok!

Van valami progi amivel a mac SSD-jét lehet tesztelni?
Mennyire van elhasználódva stb...?

Szerk.: Valami ingyenes lenne a legjobb.

[ Szerkesztve ]

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.