Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz solties #52099 üzenetére
Attól függ, a fájlokat el szeretnéd-e érni másik rendszer alól.
A TimeMachine-nek mindenképp HFS+ kell (Disk Utilityben ez Mac OS Extended (Journaled) néven fut). Amennyiben csak a MacBookról érnéd el az adatokat, akkor mehet az egész tároló HFS+-ra, de ha Windows alól is elérnéd, akkor vagy kelleni fog Windowsra egy program, ami tud írni/olvasni HFS+-t vagy másik típust kell választani az adat partícióhoz. ExFAT-ot tudja gyárilag írni/olvasni mind a Windows, mind a macOS, NTFS-t Windows tudja írni/olvasni, macOS csak olvasni, írásához külső program kell vagy Terminalban egyszer lefuttatsz egy parancsot.
A partícionáláskor arra figyelj, hogy a Time Machine felhasználja idővel az elérhető helyet.[ Szerkesztve ]
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
TayRol
nagyúr
milyen dokkolót érdemes venni 13"-as MB Pro 2015-höz?
-
wm2
őstag
mondjuk van egy 160 gigás sata2 Intel SSD-m, van pár éves és kizárólag filmek/zenék másolására használom, és napi szinten fordul meg rajta 50 giga kb., 100/100... ezt szeretem az Intel SSD-ben, hogy lassabban ír/olvas, mint a konkurencia, de jól bírja a gyalulást, persze drágább is
Ozora <3
-
MNBT
tag
Commander One pro-val egy 5,4 GB-os film másolása nem megy végbe egy pen drive-ra amin 7,1 GB hely van rajta, mert azt írja a program hogy túl nagy a fájl a másoláshoz.
Ezt mégis miért írja ki? -
r4z
nagyúr
Sata2? SLC vagy MLC? Amugy regen tenyleg minden jobb volt - tele van a hocipom, hogy manapsag mar az MLC-s modelleket is ugy kell vadaszni a sok TLC-s kozott. ...bar lekopogom, a 850 EVO-m 2 ev utan hibatlan, pedig nyuzom ezerrel.
MNBT: Mert FAT32-re van formazva a pen drive.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
wm2
őstag
Intel 320 Series MLC, miután elavult adatra tökéletessé vált (nem használok HDD-t már), az 540 Series is lassabb volt, mint egy Samsung, de 60 hónap garit adtak rá, 1 évvel többet, mint a Samsung, drága az Intel (lásd árukereső) de ahhoz képest, hogy "lassabb", sokáig él, persze én is Samsungot vennék, nem vitás, csak mellékesen jegyeztem meg, hogy egy régi sata2 intel alig kopott 5 után, pedig küldöm neki rendesen
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
FIREBLADE78
addikt
Nálatok is lassan töltődik be a rendszer? Jó fél perc mire végig megy a csík. Pedig nem ezer éves konstrukció. 13late 8gb ram
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Lazika
senior tag
Az miért van, hogy a laptopon nem szinkronizálódnak az imessage üzenetek? Be van állítva pedig. Csak azokat mutatja amit gépről küldtem el.
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
törölt tag
Nálatok megy a Skype? Folyamatosan az X jelenik, hogy ki vagyok jelentkezve.
-
lmno
őstag
válasz FIREBLADE78 #52107 üzenetére
Nem. Nálam pár másodperc. (mid '14 16 gb ram)
Tudom, ez most nagy segítség volt
Esetleg ki lehet íratni bootnál hogy mit csinál, én nem próbáltam még, pl itt írnak róla [link] -
TigerCat
nagyúr
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Smiley
addikt
@wm2 @bmwk1200s
Szoval a PearPC az felejtos, legalabbis OS X-en ezt a fost nem lehet leforditani, arrol nem is beszelve, hogy egy okadek az a kod.
Gondoltam keresek mas megoldtast, es basszus beugrott, hogy a qemu tud ppc-t emulalni. (kb 7 eve hasznalom meloban napi szinten, nem is ertem miert nem ezzel kezdtem) Gyorsan leforgattam, kellett egy par perc mire kezzel osszeraktam hozza a configot, mert azert a libvirt ide agyuval verebre kategoria lenne.A jaguar telepito az nem boot-ol, vagyis betolt, aztan bele is doglik... ennek meg utananezek, viszont a parduc mar telepul is.
Szoval ha van ra igeny, akkor majd leirom hogyan kell csinalni...Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
zsolesz06
tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy végre meglesz az első Macbookom, egy Macbook Air.
Ismerőstől fogom venni azonban még árat nem sikerült megbeszélnünk rá. A gép paramétereit leírom, mennyit érhet meg?Macbook Air 13", mid 2012, 1,8Ghz i5, 4GB ram DDR3. Az akkuja már gyengécske ezen kívül nincs hibája.
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.
-
Diokhan
addikt
válasz Smiley #52116 üzenetére
A program amit használsz az átlátszó, vagy mókoltad az OSX-et, hogy ilyen legyen?
mellette a kis ablakban a 10.3-as mennyivel jobban néz ki, mint a mai Sierra... Ha nem lenne "elavult", mai napig az lenne fennt.
(#52118) zsolesz06:
HDD vagy SSD van benne és mekkora? Külsérelmi nyom? Tartozékok?[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Diokhan
addikt
válasz zsolesz06 #52121 üzenetére
Nézd, szerintem az ára 130-150 között reális, de mivel baráti alapon veszed, ez mehet (?!) lejjebb.
Az biztos, hogy csalódni nem fogsz benne.Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
zsolesz06
tag
-
Smiley
addikt
válasz bmwk1200s #52117 üzenetére
@bmwk1200s Tiger/Leopard/Snow Leopard eseteben ki kellene probalni az intel-es verziot, azert x86-al szerintem joval gyorsabb lenne, mint pcc emulalas... Snow Leopard-ot meg siman lehet tolni virtualbox-ban, csak ugye nincs QE/CI tehat eleg doccogos lesz a felulet.
@Diokhan Igen, szerintem is a 10.3 volt a legszebb, az a halvany csikozas, az ikonok, meg ugy az egeszre jo ranezni, itt meg latszott az hogy nem a futoszalagrol gordult le. Az atlatszo ize pedig az iTerm2, azt ossze-vissza lehet configolni.
@wm2 Be kell rippelnem a tiger telepitot aztan kiprobalom valamelyik nap. Vagy esetleg egy tiger hackli. kb 10e-bol ossze lehetne szorni szerintem, aztan az sebessegben biztos szakitana. Csak egy SSE2-es intel proci (p4/coredou/xeon) kell, meg egy Radeon 9600 vagy FX5200.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Diokhan
addikt
válasz zsolesz06 #52123 üzenetére
Igen, netezni, filmezni tökéletes.
Én ugyanekkora pro-n filmezek úgy, hogy az ölemben van, számomra teljesen elfogadható a kijelző mérete.
A processzor és az SSD magáért beszél, egyedül a 4Gb ramot sajnálom, mert ha jól tudom, az általad venni kivánt air-ben nem cserélhető a ram, és az néha, ha átmész "hardcore" felhasználóba, azért kevés tud lenni.Nekem 2010 mid pro-m van, sima C2D-s, 4Gb 1066-os ram, 128Gb SSD és egy 256-os VGA. Net, film teljesen jól megy rajta, egyedül a youtube-al vannak gondjaim, de az a böngésző hibából ered és nem a rendszer vagy hardver hibából. Még a játékot is megkockáztatom néha rajta, F1 2013 pl egész jól megy, windows alatt pedig a 2013-as Tomb Raider-el játszok. Attól függetlenül, hogy ez nem air hanem pro, nem hinném, hogy jobb lenne a két évvel fiatalabb air-nél, szóval szerintem neked is simán meg fog felelni napi használatra.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Diokhan
addikt
válasz zsolesz06 #52130 üzenetére
A topic tetején látható összefoglalóban lehet erről olvasni, de idézem Neked:
"Mit tegyek, mielőtt eladom a gépem?
Mentsd le az adataidat, jelentkezz ki iCloud-ból, iMessage-ből és a Face Time-ból és indítsd újra a gépet. CMD+R billentyűk lenyomásával lépj a Recovery menübe és töröld a Macintosh HD-t, majd ugyanitt indítsd el az online telepítőt. "(#52132) zsolesz06 : Igen, ha nem akarod, hogy más használja a Te Apple ID-dat és az adataidat. Meg egyébként is ez a korrekt menete a dolognak.
[ Szerkesztve ]
-
Nocsesz1
senior tag
Sziasztok. A Finderben be lehet allitani automatikusan hogy teljes fajl nev latszodjon? Ne kelljen minden egyes inditasnal alul a csuszkat huzogatni hogy lassam a teljes file nevet.
KösziHAJRÁ VIDI !!
-
TigerCat
nagyúr
válasz Nocsesz1 #52135 üzenetére
Kicsit melós, de igen, be lehet.
Először is töröld az összes .DS_Store fájlt (rejtett) a home könyvtáradból (vagy rákeresel, vagy használod a DotCleaner appot), mert ez tárolja a mappák beállításait. Ezután állítsd be olyan nézetre, amilyenre szeretnéd, majd tedd alapértelmezetté. Ha mindent jól csináltál, ez a nézet fogad az adott mappákban.
Ha ez nem segít az oszlopszélességeken, akkor automatorral végigmehetsz az összes mappán. Mappaművelet, majd a listából kiválasztod a Mappanézetek beállítása műveletet és futtatod az összes mappádra.
Ha nem boldogulsz, szólj és segítek privátban...
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz bmwk1200s #52139 üzenetére
Leopardbol es Snow Leopardbol csak a Server verzio hajlando telepulni VM-kent elozetes takolas nelkul. Parallelshez van egy EFI hack, amivel hajlando telepulni a sima kiadas is. Elkuldhetem, es megprobalhatod mukodesre birni VBox alatt.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Diokhan
addikt
-
HarryPotter
őstag
contact manager-t keresek osx alá, lehet fizetős is. köszi előre is
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
tDr1v3r
veterán
válasz Diokhan #52142 üzenetére
Pont ma jött meg az új iPhone SE-m, tökre megörültem hogy volt rajta gyárilag Garage Band és tsai és nem kell megvennem. Erre meg nem ingyenes lett mind?
Macre megvettem anno, de így megy fel az iPadre is.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
megema
őstag
Valaki próbálkozott már azzal, hogy mondjuk Ubuntuból komplett Apple szervert csináljon? Netatalk, VNC/RDP?
A VNC elérést nem tudom megoldani sehogy sem. Addig oké, hogy jelenjen meg a "Képernyő megosztása..." lehetőség Finderben, de bejelentkezésnél a gyári kliens mindenképpen jelszót kér (még ha nem is szükséges), nem felhasználónév és jelszó kombinációt, és nem is sikerül csatlakoznia. VNC Viewer-rel be tudok lépni jelszó nélkül, majd a szerveren kiválasztani a fiókot és belépni. Valaki tudja hogy lehetne megoldani a gyári klienssel? A gyári kliens (Screen Sharing app) csak úgy működött, ha konkrét felhasználó futtatta adott porton a VNC-t.
[ Szerkesztve ]
-
Mohhoj1986
tag
válasz megema #52145 üzenetére
Ubuntura apt-get install tightvncserver
Aztan tightvncserver paranccsal elinditod az ubuntun (ez mar automatan ujra fog indulni minden restartnal)
Finderbe cmd+k.....vnc://ubuntugepneve.local:5901
Password: tightvncserverEzt a jelszot le tudod cserelni a tightvncserver conf-jaba
-
TigerCat
nagyúr
válasz HarryPotter #52143 üzenetére
A Kontaktok alkalmazás elég jó, az nem elég?
-
megema
őstag
válasz Mohhoj1986 #52146 üzenetére
Köszi, de nem erre gondoltam. Lehet kicsit felületes voltam...
Így egy konkrét felhasználóval lépsz be, nem tudod kiválasztani, hogy melyik fiókot akarod használni. Adott porton adott felhasználó futtatja a VNC-t. A kérdés az, hogy lehet-e a gyári klienssel olyan szerverhez csatlakozni, ami egy porton fut és választható milyen felhasználóval akarsz belépni. Kb. úgy mintha macOS-re VNC-znél.
-
Smiley
addikt
Qemu tuti el fogja vinni, csak ugye a sebesseg a kerdes, ezert is lenne jo qemu alatt tiger hackli, mivel a x86-os procit hardware-sen tudunk csinalni. Ide mar lehet jo lenne a libvirt-et is forgatni, mivel ott azert konnyebb lenne modositgatni a vm-en, addig amig az ember el nem talalja a megfelelo beallitast.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kitűnő MacBook Pro 13 8/256 (94%-os akku)
- Apple Magic Mouse 3 - hibátlan.
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest