Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz TigerCat #26400 üzenetére
Egy 2011-es mbPro. Van, amikor külső monitorral használom, (sima 23"-os Dell, perifériák meg Apple bill, meg egy ezer éves Logi egér)
Hogy használom? Torrent, itunes, safari, mail, messages 0/24, word, parallels, aperture, vagy lightroom sokszor. Nem azt mondom, hogy ha sok mindent megnyitok, nem szokott strandlabdázni, de egyáltalán nincs meg az a kényszerem, hogy újraindítsam. Kb havonta, vagy pár hetente eszembe jut, és megszokásból újraindítom, de nem igazán érzem, hogy változna valami is.
A legnagyobb baj, hogy olyan rosszakat írtok az új gépekről, hogy egyre kevésbé van meg a kedvem lecserélni. :/
[ Szerkesztve ]
Do You Dream?
-
buvartacsko
addikt
válasz TheMarci #26399 üzenetére
ja meg a többi párezer user készülékében akik ugyanezzel szenvednek. 10.9 alatt nem volt ilyen. nyilván teljesen bugmentes a yosemite , én vagyok a szar és az apple mindent teljesen jól csinál mostanában. ja nem. az új gépekkel pedig semmi baj, a rájuk írt szoftverekkel vannak a gondok.
[ Szerkesztve ]
-
Krobi79
tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok és 2 év Ipad és Iphone használat meggyőzőtt, hogy a Apple-t vegyek, viszont még nem használtam soha Apple számítógépet. Nem munkára kell, átlagos otthoni használatra (internet, filmnézés, egyszerűbb szöveg- és táblázatkezelés, családi fotók rendszerezése, kisebb korrekciók elvégzése, párom szeret fotókból montázsokat, fotókönyveket készíteni, illetve ritkán videok vágása, tömörítése), nem fogom hurcolni, de helyhiány miatt asztali gépet nem tudok használni.
2 gépet néztem ki, amit megengedhetek magamnak, de nem tudom melyik lenne megfelelő számomra. Az egyik a nem retina kijelzős Macbook Pro, a másik a 13"-es Macbook Air (4gb / 128gb vagy 256gb). Elmentem megnéztem a gépeket, tulajdonképpen mindkettő tetszett, számomra csak a méret és súlykülönbség volt egyből szembetűnő, a többihez nem értek, az a lényeg menjen
Azt is megtudtam, hogy a kinézett Pro egy korábbi generáció (ha jól értettem), memóriája, merevlemeze bővíthető később, az Air frissebb fejlesztés, de vásárláskor el kell döntenem mire van/lesz szükségem, mert később már nem lehet benne memóriát, tárhelyet növelni.
Ti melyiket vennétek?
Előre köszönök bármilyen segítséget! -
rootkiller
őstag
válasz Krobi79 #26403 üzenetére
A nem retina Pro-t élből felejtsd el, ár/érték arányban nem éri meg, Pro-ból csak Retina, már csak az SSD sebessége miatt is, plusz a 4GB ram is karcsú manapság. Egyszerűen nem éri meg megvenni, nem is tudom minek árulják még.
Az Airt mindenképpen 8GB rammal ajánlom megrendelni (inkább azt mondom hogy kötelező) mert ugyebár ez nem bővíthető, tehát ha kevés lesz majd egyszer akkor b*szhatod, plusz sokkal jobb eséllyel lehet eladni a gépet később.
Szóval az Airt venném 13.3" 8GB/128GB verzióban, lehet hogy én is ezt fogok venni, eddig 11.6"-ban gondolkodtam de most van itt egy ekkora asus gép telepíteni és kicsinylem a kijelzőt.
Artengo TR 990 Pro
-
TigerCat
nagyúr
válasz TheMarci #26401 üzenetére
Irigyellek. De komolyan.
Teljesen tanácstalan vagyok gép ügyben, mert sok kedvem nincs Windowsra visszamenni, viszont valamit lépnem kell, ha a Yosemite így marad. Engem tényleg kiakasztanak a hülyeségei...Krobi79:
A Retina kijelző sokkal szebb, ráadásul a fekete keret szerintem dögösebb is, valamint nem utolsó sorban jóval erősebb az egész gép. Mobil eszköznek én ezt választanám.[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
zaiczd
tag
válasz Krobi79 #26403 üzenetére
Tegyük hozzá hogy az air nagyon aranyos vékony meg minden de hamar elfüstöl, főleg hogyha szeretnél videot is vágni. én nem mondom hogy ne vegyél nem retina prot, csak semmiképpen sem újonnan, úgy rohadtul nem éri meg, viszont egy pár éveset még egy ssd-vel, kis rammal nagyon harcképessé lehet tenni! természetesen ha van keret akkor retina, nem sokkal nagyobb és nehezebb az airnél, viszont sokkal keményebb a hardver
WonderWorks.hu | Termékfotózás | Ingatlanfotózás
-
doc
nagyúr
válasz buvartacsko #26397 üzenetére
legalabb egy honapja megy az Air ujrainditas nelkul, pedig nem kimelem...
-
zaiczd
tag
válasz buvartacsko #26410 üzenetére
úgy értem hogy annyira melegszik ami már nem egészséges
WonderWorks.hu | Termékfotózás | Ingatlanfotózás
-
TigerCat
nagyúr
válasz zaiczd #26413 üzenetére
Télen jól jön...
Tegnap teszteltünk egy i7-es gépet. 5 perc izzasztó konvertálás után kikapcsolt a melegtől, szóval valóban nem túl egészséges, de nagy baj nem történhet... Viszont legalább kiderült, hogy a hűtő volt a ludas.
Éljenek az éjszakai baglyok!
-
TigerCat
nagyúr
válasz buvartacsko #26415 üzenetére
Garis gépet nem szednék szét ez miatt, na meg egy évnél tovább amúgy sem hiszem hogy megtartom. Jövő tavasszal jöhet az új erősebb, szebb, jobb masina...
-
madle
őstag
válasz buvartacsko #26415 üzenetére
Nekem az Air max 60 fokra megy fel, de a venti is 1200-at pörög, abban az állapotban. Amikor videót vágtam akkor 70-80 fok körül volt de már hallhatóan felpörgött a hűtés is, ami szerintem baromi jól meg van csinálva a gépnél. Én nem bántam meg, hogy újonnan vettem és nekem teljesen elég a 4GB/SSD-s Air, szerintem az én igényeimet ki fogja elgíteni ameddig még nálam lesz, ha meg megkapja barátnőm, neki végképp elég a Chrome-hoz. Persze ha következőre vásárolok, akkor már én is a kötelez jellegű rMBP 8GB/128-at veszem meg.
TigerCat: Nekem szeptember óta van meg ez az új Air, azóta kb 10x volt újraindítva. Laggal nincs bajom semmi, lehet a rendszerben van a baj, de lehet az a perifériás dolog, nem? Mert a videódon ami laggot produkált az már durva.
-
TBMC
addikt
sracok!
adott egy halozat eleres mac alol. korabban egy vendeg fiokkal jelentkeztem be s annak a jelszavat mentette el, s akarhanyszor a parancsikonra kattintok mindig azzal jelentkezik be, hiaba irom at az admin hozzaferesemre, s mentem el azzal, u.ugy a vendeggel probal ujra csatlakozni ami azota torlesre kerul. ezaltal nem is mukodik.
hogyan tudom eltavolitani azt a jelszot s megjegyeztetni vele az uj felh nev+jelszo parost?
elore is koszi!
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz zaiczd #26409 üzenetére
Azért az se biztos hogy sokáig fogják bírni az rMBP-k... ott a 2011-es 15/17"-os MBP széria, év elején elkezdett rengetegben döglődni a GPU.
Most pont ezért akarok inkább Air-t venni, pedig ha nem lenne a hibásodás sokkal jobb döntés lenne számomra a fent említett gép.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Grougon
tag
válasz buvartacsko #26402 üzenetére
Nekem mavericks alatt laggolta szét magát a gép(2013 15"). Yosemite alatt megszűnt minden lagg
Usb3 asus dock(egér bill monitor ssd net kábel)-ot használok mellette.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Valamelyik nap írtad, hogy a Mail teleszemeteli a Gmail-t piszkozatokkal, minden egyes szerkesztésnél, mentésnél.
"Megnyugtatásra" jelzem, hogy most vettem észre, hogy windowson a naaaagy-naaaaagy fényestiszteletű Outlook pont ugyanezt csinálja, egy hosszabb levélnél (hosszabb=kb 1 db A/4-es oldal 3/4-e) 11 db piszkozattal piszkította tele a gmailt...
-
Krobi79
tag
válasz rootkiller #26408 üzenetére
kösz mindenkinek a hozzászólását! Akkor ezek szerint az Air lesz a befutó és javasolt 8gb-vel venni. A retinás pro-ra nincs keretem. A video vágásra, konvertálásra tényleg csak ritkán van szükségem, ne vegyétek olyan komolyan, fél évben pár alkalom és nagyon amatôr szinten egy 8 éves laptopot fog leváltani ahhoz képest biztosan minden szárnyalni fog rajta, ha mégis gond lenne a videoval, akkor tudom használni a melós gépem (Lenovo w540)
gyors keresés után a legtöbb helyen a 4gb-os verziót látom, esetleg privátban adnátok pár tippet hol találok 8gb-os verziót? -
rjg
őstag
Bachman megoldása a beszmac-ről:
"mitől van, és hogyan lehet eltüntetni a többi azonos ikont/programot a listáról?
Megsérűlt a “Launch Services” adatbázis. Terminal-ba ezt a parancsot:
/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user
Ez egy sor, egy parancs. Enter, megvárod amíg végez majd indítsd újra a gépet."MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
runner 125
nagyúr
Hi,
A Flash tartalmak lejátszásából adódó iszonyat melegedésre, indokolatlan maxmimális terhelésre van valami megoldás?
Kiakaszt, h egy egyszerű videtól 80 fokig kúszik és teker venti ezerrel."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kaviat
tag
tózse !
-
-
megema
őstag
Valaki nem küzdött monitor beállítással? Piros háttéren elmosódottak (főleg) a sötét betűk, és fordítva is. A monitornak semmi baja, Windows-os géppel hibátlan (ugyanazzal a kábellel). Ami még fura, hogy 0-10-ig állítható rajta az élesség. OS X-nél nem sokat számít bármennyire is állítom, Windows-os géppel meg totál elmosódott volt a kép 0-ra állítva...
HDMI-vel használom, de vettem mini DP - DP kábelt is. Azzal olyan halvány/fátyolos a kép, hogy teljesen használhatatlan.
Bármi ötlet? Nagyon jó lenne, ha össze lehetne hangolni a gépet a monitorral, mert amúgy remek darab.
[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz megema #26437 üzenetére
Tárgytalan. Megcsináltam az itt leírtakat, majd kihúztam és visszadugtam a kábelt. Azóta rendben van.
Sőt, még az élességet is ugyanúgy kell állítani, mint Windows esetén.
-
Ragnar95
félisten
válasz runner 125 #26431 üzenetére
Nincs rá megoldás, ez a flash sajátsága sajna, ezért nem is használja az Apple...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
brumi1024
veterán
válasz runner 125 #26431 üzenetére
Kerülni a flashes oldalakat, szerencsére egyre kevesebb van.
-
_Csaba_
senior tag
Nektek nem szokott lefagyni az itunes? Egyszerűen van hogy csak pattog az ikon de nem lehet leállítani.. Minden a legfrissebb.
-
madle
őstag
Az AirDrop az gyakorlatilag, hogy működik?
Ha telefonon kijelelöl a képeket amit át akarok dobni, akkor csak úgy indul el az átküldés ha a Macbook-on meg van nyitva az AirDrop ablak. Ha nincs megnyitva akkor el sem kezdi, sőt nem is látja a gépet, pedig be van kapcsolva a bluethoot. Azt hittem ez teljesen automatika, hogy rábökök a képekre és jelez nekem a Mac, hogy valami jön.. De mégsem ezek szerint, meg kell nyitni mindig az ablakot hozzá.
Meg a másik, ez akkor a bluethoot átvitelt használja vagy a Wifit? Mert a keresés-küldés alatt a letöltési folyamatom amit épp szedtem le teljesen lelassult, szinte 10%-ra visszaesett a sebessége, ezért gondoltam azt hogy lehet az airdrop a wifit használná?
-
TBMC
addikt
segitsegetekre lenne szuksegem meg mindig ezzel kapcsolatosan
ez egy routerbe csatlakoztatott usb drive elerese. s ez egy vendeg fiok volt probakepp. hogyan lehetne vele elfelejtetni ezt a felh.nev - jelszo parost.
mert adminkent szeretnek belepve lenni hogy teljes hozzaferesem legyen. tovabbamar a vendeg fiok is torlesre kerult.
hogyan tudnam vele az uj felh. nev es jelszo parost? s a regit teljesen elfelejtetni?
elore is koszi!
-
Nnobi
tag
Abban tudnátok segíteni, hogy milyen programmal lehet megnézni az aktuális memória használatot?
Köszi előre is....
üdv: Norbi
-
Nnobi
tag
válasz rootkiller #26448 üzenetére
Köszi !
az normális , hogy a fizikai mem 16gb és ebből felhasznált 12.04 gb?
semmi extra nem fut.... mail ,skype, viber, üzenetek, safari, finder[ Szerkesztve ]
üdv: Norbi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
- Macbook Pro 16" - 2019, 6 mag i7 16/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest