Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz tboldi #104699 üzenetére
Igen, ugyanazzal az Apple ID-vel gondoltam.
Ami még eszembe jutott kérdés, hogyha veszek még egy Apple iPhone mobiltelefont és ugyanazzal az Apple ID-vel bejelentkezem*1*, akkor arra is megérkezik a fő Apple iPhone mobiltelefonomra érkezett SMS üzenet?
*1*Az egyikben a Fő SIM kártya lenne és a másikban pedig a MultiSIM kártya lenne.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
arn
félisten
Az m1 tbon keresztul mekkora felbontast tud? Meg hogy skalazodik 5k 21:9 uw monitoron?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Nem ismerem hogy skalazodik, csak winnel. Ott nem nagyon erdemes bizonyos felbontas fole menni, mert tul apro lesz minden, ha meg allitja az ember, szetcsuszik vhol.
Itt alapbol mekkorak lesznek a betuk? 3440x1440nel nekem ok alapbol, de ha monitort cserelek lehet nem artana vmi jobb.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tigerclaw
nagyúr
Nalam is elegge lagos volt a logitech eger, aztán eszembe jutott, hogy monitor helyett TV-t kötöttem a minire, az meg ugye nem erre való. A játék kepmodot aktiválja maris sokkal jobb lett a helyzet, es monitorra visszatérve meg jobb.
Kerdes. Macre felraktam az HBO Max appot. Viszont ez 4:3 arany, igy hiába 16:9-es monitoron ezek 16:9-es filmet mind a négy oldalt fekete sav van es a kijelző felet se használja ki. Ez azért lehet, mert az HBO Max app az App Storeban csak egy iPad App? Uninstallalnom kellene es böngészőben nézni helyette?
szerk: uninstallalas utan, böngészőben mar teljes kijelzőn játsza a filmet, de a menurendszere fura, mert csak a kijelző bal felet foglalja el. Lehet hogy ez mar Safari problema.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
r4z
nagyúr
A macOS GUI-ja nem csuszik szet, mert a teljes kepet rendereli ki a beallitott felbontason (peldaul 3440x1440 retina -> 6880x2880), majd ezt skalazza vissza a kijelzo nativ felbontasara (5120x2160). Itt a gond inkabb abbol szokott adodni, ha tul nagy a kulonbseg a virtualis es a valos felbontas kozott, mert a visszaskalazasnal elveszhetnek finom reszletek, ami szovegeknel zavaro lehet.
Plusz ez a folyamat eroforrasigenyes is, ami az inteles gepeken sokat zabal, M1-en viszont ugy tunik, hogy eleg jol optimalizaltak.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Tigerclaw
nagyúr
Van OS megoldás arra, hogy a különböző appokhoz más audio kimenetet kössön?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
félisten
A Win sokkal jobban kezeli (igy, 2022-ben) az olyan felbontasokat, ahol nem integer scaling-re van szukseg. Tehat pl. itthon van egy 38" 3840x1600, azon kb. a 125% az idealis, de Windowshoz kepest homalyos szar. Ez azert van, mert a Win a betuket illeszti a keppontokhoz, a MacOS meg nem. Szoval Mac-hez olyan felbontas kell, ami vagy nem igenyel skalazast, vagy legalabb 150%-175%-os. Viszont ezek a tortszamu skalazasok meg lassitjak a rendszert, de M1 Pro/Max-on ez nem eszreveheto.
En LG Ultrafine-t hasznalok (5120x2880), azon pont 200%-os skalazas kell, ez igy fasza.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
arn
félisten
Es milyen nativ felbontasokat tamogat, ahol nem skalaz vissza?
Vagy minden felbontas nativ, csak ha belepiszkalsz, akkor erdemes az egeszertekes felbontasokat nezni?
emvy: ugyanaz a kerdes csak uw monitoron lattam tb porton, nincs osszehasonlitasi alapom. A 34es 3440x1440 nekem winen es macosen is idealis volt, linuxon kellett a browsert 125%ra allitanom, de inkabb azert mert annyira elcseszett a font render a masik osekhez kepest.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
> Vagy minden felbontas nativ, csak ha belepiszkalsz, akkor erdemes az egeszertekes felbontasokat nezni?
Mindig a nativ felbontason hasznalja a kepernyot (nyilvan). Viszont az egesz szamu skalazashoz tartozo 'nativ' PPI-k: 110, 220. Azaz ha neked a monitorod mondjuk 140 PPI-s, es ugy akarod nezni a MacOS-t, ahogy a gyarban szerettek volna, akkor kb. 25%-os scaling kell. Ugy meg nem az igazi szerintem.
while (!sleep) sheep++;
-
arn
félisten
jah hat ilyesmiket neztem:
alienware oled az ugyanaz, mint a mostani, viszont olyan a pixelrenderje, hogy valszeg epp gaz lenne macen.a 38as 3840x1600 (ez elvileg ugyanaz a ppi, mint a mostani)
es a 40es 5120x2160 (nah ez kisebb)facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Hat lenyegeben akkor ugyanaz a shit… olyan ppis monitort kell venni, amit megszokott az ember, azzal van a legkevesebb nyug. Amugy az egeszertekes skalazasnal minden aranyos marad, csak pl a feldolgozando kepek felbontasa lesz nativ?
Korabban sokat fotoztam, most ez minimalis felhasznalas, de nem akarok elszakadni azert tole teljesen, de 95%ban a homeofficeos fejlesztes az elsodleges, tehat a fontok olvashatosaga van a legmagasabb prioritason.
Amugy mi az a maximalis felbontas, aminel meg a rendszerikonok, es fontok is rendesen elesebbek lesznek, es nem csak skalazza? A 220ppis monitorok?
-
arn
félisten
hat ilyen ultrawidera asszem varni kell meg Ok, akkor maradok a 110 v 220 ppis vonalon. De te miert tekerted el a 38ason? Elvileg az is 110 ppi, csak nagyobb, mint a 34es.
-
arn
félisten
Koszi sracok az infokat, igy mar korvonalazodik a dolog, de lehet nem kapkodom el, hatha jon vmi normalisabb monitor. 34-38 uw, esetleg 42es 4k. Szep dolog ez a retina, de ilyen macskatappancs meretben sokra nem megyek vele, 10 eve hasznaltam 27es monitort.
Milyen volt a 38as monitor? 38WN95C? Sok szempontbol idealis lenne… van rajta thunderbolt port is, raadasul azt irja, hogy 144hzet is tud igy. Bar kicsit oregecske modell.Ezt a regi m1 meg tudna 60hz felett hajtani? Hiaba veszek magamnak 14eset, 90%ban a ceges 13as pro lenne hasznalva
Most van egy lenovo dockom, de szivesen szamuznem.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Nem lehet, hogy ez volt a gondod? [link]
Legalabb ket 27es kellene, en meg baromira megszoktam a 34es osztott kepernyot (ot eve megvan), hogy nem kell a fejemet ideoda forgatni, es az ide es a browser 10.5:9 aranyu kepe idealis.
Bar a 32:9 kijelzoket sose probaltam, de az tul sok a jobol.
Max 110es ppihez legalabb 42es kellene 4kban.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Hogy tudom elérni, hogy egy adott wifi hálózatot elfelejtsen a gép?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Head88
addikt
válasz sityupityu #104728 üzenetére
rendszerbeállítások/hálózat/wifi/haladó
-
veterán
-
Sumi
aktív tag
Lehet hogy csak szerencsém volt/van, de nekem egy legolcsóbb 100 ezres 32"-os 4k-s samsungon (hdmi-t és dp-t tud csak) jók a betűk.
-
Tigerclaw
nagyúr
En is azon gondolkozok mar egy ideje, hogy milyen monitort vagy TV-t kellene kotnom a minire. Az biztos hogy ppi-ben komolyan szeretnek előrébb lepni. Jelenleg épp egy 40 inches 4k-s TV-t tesztelek. Tavaly linux alatt elég sokáig használtam es nagyon jól bevált, de első blikkre a Mac os-nel más az elmeny. Mondjuk ez tényleg meg csak első blikk, szóval nem adom fel ilyen könnyen. Linux alatt nagyon jo volt, hogy kipakolhattam akar négy fullosan használható alkalmazást is, más komboban fel képernyőre egyet, meg kettőt melle. A másik monitor jelenleg egy 34-es ultrawide, de "csak" 1080 soros. Talán ezt kellene upgradelnem magasabb felbontásura, vagy csak visszafognom magam es elnapolni az upgradet.
-
HoppMaster
aktív tag
Olyan képnézegetőt keresek amiben egymás után tudom a képeket válogatni és nem kell egyenként a kép fileket megnyitni.
Átnéztem itt az összefoglalót, de az egyik már nincs AppStoreban a másikat letöltöttem, de elég kényelmetlen használni és nem is minden kép filet nyit meg. -
blakey
titán
válasz HoppMaster #104733 üzenetére
Csak nézni lehet úgy is, hogy rámész a fájlra és lenyomod a "space"-t, vagy a mappában a galéria nézetet választod, mindkettő esetében tudsz lépkedni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arn
félisten
válasz Tigerclaw #104732 üzenetére
A felosztasra gondolsz? Azt megteheted macosen is, csak program kell ra, ez a beepitett fullscreenes megoldas nagyon szerencsetlen, ket nap utan feladtam - a win es pl a gnome is tok szuperul tudja alapbol. Az ultrawideoknal, meg nagy kijelzokben ez a lenyeg, hogy felszelheted tobb reszre, a regimodi ablakozoval keptelenseg rendesen kihasznalni.
Nekem is meg rajta vannak a listan a 43asok 16:9ben. Szelesseg passzolna is, de lehet tul magas lenne, jo lenne hasznalni egy kicsit elesben.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
2015 early rMBP13-ban cseréltem gyári akkut iFixit akkura. Megcsináltam a kalibrálást, a csere jól sikerült, a fogyasztás is nagyon jó lett.
Viszont azt vettem észre, hogy ha úgy csukom le a gép tetejét, hogy a wifi be van kapcsolva, akkor képes éjszaka 15%-ot is merülni. Ha kikapcsolom a wifit, akkor semmit sem merül.
SMC resetet is megcsináltam, de nem segített.
Van valahol ilyen beállítás, hogy a wifit kikapcsolja lecsukott állapotban?
(Valószínűleg downgradelni kell az OS-t is, mert a legújabb biztonsági frissítés hazavágta a Tuxerát, nem tudok NTFS fájlrendszert olvasni, csak terminállal, "okosban" megoldva..)[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
Bocs ha hülye kérdés de az új M1-es Airt aktív hűtés híján pásztázni sem kell ugye?
-
csaba1203
addikt
válasz vadászcsiga #104740 üzenetére
-
NemMo
őstag
Az új macos is az új ios-el szokott jönni? Szokott lenni nagy változás az új os-el?
-
huan
őstag
Sziasztok
Szombaton szeretnék vásárolni egy APPLE MacBook Air 2020 13" M1 (8GB/256 GB SSD) -t. A garancia miatt a MediaMarkt-ot gondoltam. A kérdésem az lenne, ha videókat abszolút nem vágok, sőt semmi gépigényes programot nem futtatok, max 20-40 nyitott ablakos böngészést, akkor van értelme 16Gb-os változatnak, vagy megteszi a 8Gb-os is? (vagy nincs is 16Gb-os?)
Köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AliExpress tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest