Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
JarrekStar
tag
válasz Tigerclaw #3213 üzenetére
Igen ez igaz, de mivel a családban van Arany- és Platinatárskártya is így ez nekem nem probléma. Tulajdonképpen, ha nincs is a netre szükséged, lehet, hogy akor is megéri mert, Aranykártyával RelaxNet M-ben 47760-al több a listaárnál. Ez még mindig kevesebb a legkisebb kamatnál is szerintem. És még netet is kapsz mellé. Szerintem azért érdemes így is átgondolni a dolgot, már ha van Társkártyája az embernek...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tigerclaw #37509 üzenetére
Válaszolok saját magamnak, mert közben megtaláltam a megoldást.
A hiba az, hogy miközben minden rendben a géppel hardveresen, nem indul el annak ellenére sem, hogy újratelepítem recovery módban a rendszer, akárhányszor.
Verbose módban indítva látszik, hogy egy "Waiting for DSMOS" üzenetnél áll meg a gép. Nem túl ritka hiba, jellemzően valami rosszul sikerül update eredménye. Van erről egy topik is:
https://discussions.apple.com/thread/7252280?tstart=0
Valami hibás kext van a dolog mögött és úgy néz ki, hogy reinstallal nem ír felül mindent a telepítő.
Ami nekem működött:
1. use cmd + R to boot into Recovery Mode
2. in terminal type:cd /Volumes/<your harddrive>/System/Library/Extensions
example: cd /Volumes/Macintosh\ HD/System/Library/Extensions
rm -rf *
reboot
3. use cmd + R to boot into Recovery Mode
4. Reinstall OS XVagyis revovery mód, terminalban az extensions könyvtárban mindent törölni majd újraindítva recovery módban újratelepíteni a gépet. (szerencsére nálam az alap telepítési útvonal volt, vagyis a fenti példa működött is)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
válasz Tigerclaw #64759 üzenetére
Én nem fogadnék sem új Mac Minire, se új Air-re. Sőt, szerintem mindkettőt temetni fogják. A Mac vonalat szűkítik (mini off, air off, marad a macbook meg a macbook pro, valamint imac/pro) az ios vonalat pedig szélesítik (idén 3-féle iphone jön).
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bmakszim
senior tag
válasz Tigerclaw #64759 üzenetére
Az AMD procit felejtsd el! Ha Ryzent tennének az Air-be, akkor erősebb lenne a jelenlegi 13" MacBook Pro-nál...
Szerintem is az lesz, hogy kivezetik az Airt és kapunk helyette egy 13" MacBook-ot, a 12"-es meg olcsóbb lesz. A nagyobb házat jól teletömhetik aksival, elmegy majd 12 órát simán. -
válasz Tigerclaw #64785 üzenetére
Bár én (és itt többen is) nagyon szeretné(n)k egy új, erős Mini-t (4 core cpu, 16 gb ram, ssd - instant buy), szerintem a cucc megy a süllyesztőbe. A kijelzőre kapcsolt gép fogalmát a cég az apple tv-vel azonosítja. Desktopra iMac/iMac Pro, laptopra meg MB/BMP megy. És talán majd egyszer (szerintem soha napján kiskedden) ismét lesz moduláris Mac Pro.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
SharpSA
veterán
válasz Tigerclaw #65005 üzenetére
A OWC és a Transcend Jetdrive megoldásai jók, de meg kell nézni, hogy milyen évjáratú a MacBook és aszerint kell rendelni.
Vagy van az átalakítós megoldás, de csak a PCI-e AHCI SSD-vel, tehát NVME-s nem jó.[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tigerclaw #65130 üzenetére
Most egyébként kiváncsiságból ránéztem arra a megosztott mappára, amit hónapok óta nem érek el és csodák csodájára most működik. Forklift alól néztem rá és vagy megjavult a Mac OS SMB hibája, ami talán a legutóbbi OS verzióval jött elő, vagy a Forklift saját SMB kezelőt használ.
Hónapokkal ezelőtt csak a jelszó nélküli területhez fértem hozzá Mac OS-en, a jelszóval védettnél nem fogadta el a megfelelő jelszót. Most megy és remélem hogy nem csak szerencse kérdése.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
galaxys80
veterán
válasz Tigerclaw #65130 üzenetére
3 napja használok mac-et.
Azonosítót én nem adtam meg. Jelszónak meg a bejelentkezésit adtam meg mikor megosztottam a mappát. Látja is a média lejátszó, de mindig login fail van.
Szerintem a felhasználó név nem jó valamiért.
Pedig nagyon jó lenne még ezt valahogy megoldani. -
megema
őstag
válasz Tigerclaw #65131 üzenetére
"Sajnos" nincs saját SMB kezelője. Ha nincs nyitva ugyanaz a mappa Finderben, akkor nem is frissül a tartalma Forkliftben, ha másik gépről módosítják. Jeleztem a fejlesztőknek, szerintük a macOS SMB API-ja hibás...
Én pont emiatt nem igazán használom. Kézzel persze lehet frissíteni a tartalmat, de...
-
30z.Samu
félisten
válasz Tigerclaw #65133 üzenetére
Én is terveztem hogy veszek még egyszer iPad-et (korábban volt egy Mini, de eladtam), de az iPhone és a Macbook mellé jelenleg feleslegesnek érzem, ez a kettő nekem bőven jó. Egy Watch-al szemeztem, de igazából nem tudom, hogy kell-e az nekem. Jó pofa meg minden, csak eleve nem hordok karórát.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Tigerclaw #65149 üzenetére
Én ezt nem tudom, mert sok appot nem telepítek se gépre, se telefonra. Utóbbinál az átlaghoz képest elég basic felhasználó vagyok, anno a 16GB tárhelyes telefonomon is több, mint a fele szabad volt. Akkor gondolhatod mennyi mindent tehetek fel telefonra... Gépen sincs sok minden, lejátszó program, "Office", utorrent és csók.
Sic Parvis Magna
-
galaxys80
veterán
válasz Tigerclaw #65193 üzenetére
Én a fényerőt sem veszem le, mert lecsukva van a MacBook és a külső monitoron van a kép.
Nem megy non-stop a torrent, de van, hogy 1-2 napig fut a háttérben. Ennyit bírnia kell egy ennyibe kerülő gépnek. Azért vettem egy ilyen gépet, hogy ne kelljen babusgatni, hanem bekapcsolom és használom.(#65194) Tigerclaw
Majd jelezd légyszi, hogy ha jön frissítés, akkor az javít-e Samba dolgon.
Addig meg marad a bár kicsit körülményesebb, de tökéletesen működő SambaUp. -
Black Dragon
addikt
válasz Tigerclaw #65251 üzenetére
Minimális keret maradhatna de számomra már nem jön be ez az oldschool design. Jó lenne már valami más irányba elmozdulni, simán belerakhatnák a Face ID-t, alul végre lehetne még több hely a kijelzőnek és fölül is kisebbre vehetnék. Nyilván a Pro ára nem éppen baráti, más célokat szolgál (elvileg), mint egy mezei iPad, éppen ezért lenne már jó elmenni egy merészebb irányba, mint az iPhone X.
tboldi: Szerintem is nyugodtan vedd meg, várhatóan egy új verzió megjelenése esetén is több hetes várakozási idővel kellene számolni.
[ Szerkesztve ]
-
proger82
csendes tag
válasz Tigerclaw #65320 üzenetére
Van benne valami h jo lenne megvarni!
Macbook 12 esem volt mar a 2016 m5 512 8gb nagyon szep volt. de nem voltam vele kibekulve
friss tepelites osx , windows laptopom ami csak egy intel pentium n3540 volt 8gb rammal meg samsung ssdvel ez is passiv huteses kis gagyi acer , bena kis aceron 3x olyan gyorsan indult el a viber program h felbosszantott!
Meg ami meg nem tetszett a 12colosba h mar kenyelmetlenul vekony volt meg a billetyuzet nem jott be -
Aaron14
őstag
válasz Tigerclaw #70609 üzenetére
Azért ez sem olcsó, mert pl. az én gépembe ígyis 36.000 Ft egy új akksi, szettel együtt. Persze hivatalos szervizben ez majdnem a duplája lenne. Szerintetek megéri a felárat az a 3 hónap garancia + hogy nem neked kell beszerelni? Őszintén én nem mernék nekikezdeni.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Head88
addikt
válasz Tigerclaw #93377 üzenetére
Ugyanebbe a történetbe futottam bele én is a hétvégén. Próbáltam mindent amit találtam neten...sikertelenül. Megoldás az lett, hogy elővettem a 2015 13" Airt-t amire tesztből bigsur-t telepítettem. BigSur-on hibátlanul működött a hp nyomtatóm. (officejet 6500...szintén nem airprintes régi multigép)
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Tigerclaw #93379 üzenetére
Hp az tesz mindenre... Ez a húzásuk is csak arra volt jó, hogy cseréljük le a régi nyomtatókat...
Az enyém is wifi-s de nincs airprint támogatás. Azt az egyet nem értem, nem logikus...big sur alatt miért működik hiba nélkül ugyanaz a driver pack. Nem vinnyog a certifikációk hiánya miatt mint catalina-n. -
Pano
addikt
válasz Tigerclaw #103946 üzenetére
Hali!
Skálázással nincs úgy semmi probléma, legalábbis én nem vettem észre. A UI teljesen jól méretezi magát. Én a 27"-t elégségesnek találtam, de a méret tényleg egyéni preferencia kérdése. Ha nem akarsz skálázást használni, akkor a 27-en a betűk eléggé kicsik lesznek, az biztos. Próbáltam, de számomra nagyon megerőltető volt olvasni. Ilyen célok esetén minél nagyobb kijelzőt érdemes venni.
Az egyetlen ami bosszantó tud lenni az m1 külső kijelző kezelésében az, hogy ha elalszik tényleg marha lassan tudja visszaadni a képet a külső monitorra.
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki egy szoftver megoldotta ezeket a kis gliccseket. Még tesztelem, aztán ha továbbra is oké marad megosztom itt is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest