Hirdetés
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Udv,
par gyors kerdesem lenne. Abszolut nem vagyok Apple-user, Powerbookom volt egy hetig regebben (a legutolso szeria), azt utaltam.
Szoval az a kerdesem, hogy Bootcamppel lehet Linuxot felrakni OSX melle? Ezenkivul a masik kerdes, hogy OSX-en mennyire tamogatottak 'egyeb' okoszisztemak, azaz Microsoft es Google termekek? Tudom, hogy ez tulsagosan altalanos kerdes, igazabol az a helyzet, hogy elkepzelheto, hogy Mac-et kell majd hasznalnom ilyen-olyan okokbol, de mobiltelefonon pl. biztosan nem allnek at iOS-re. Milyen tapasztalatok vannak ezzel?
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Lentebb mar kerdeztem a Mac+Linux komborol. Velemenyek?
Masreszt: ha vannak a kovetkezo, egymasnak resztben ellentmondo kovetelmenyek, akkor ti mit valasztanatok?
- fejleszteni kell a gepen, tehat a nagy felbontas/munkaterulet fontos
- mobilitas kell, napi hurcolaszas is szobajohet
- akkuelettartam eleg fontos
- teljesitmeny fontos13" Retina? 15" Retina? 13" akarmi + kulso monitor? 11" Air + kulso monitor?
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz adamssss #13062 üzenetére
Nem par fps-rol van szo, eleg sok port van, ami irtozatosan gyenge minosegu (pl. Civ 5).
En eljutottam oda, hogy mostmar dolgozni is Windows 8-on dolgozom rMBP-n, ket dolog miatt:
- a multi-monitor support sokkal jobban meg van oldva
- az egere(i)m nem mukodnek kellemesen OSX alatt (Mionix Naos es Logitech M515).while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Oke, kiprobalom.
Bevallom, a legfobb ok, amiert OSX-et inditok, az a terminal meg a mac ports -- azaz hogy van egy gepem, amin meg tudom csinalni azokat a dolgokat, amit Linuxon (altalaban), viszont nincs vele plusz szopas.
Xcode egyelore parkolopalyan, most Scala megy, kicsit valtozott az iranyvonal.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
A CPU-hasznalat az MBP-n ugral 5-15% kozott. Ilyen CPU -hasznalat mellett normalis, ha folyamatosan fuj a ventillator (hangosan)?
Emellett meg lehet nezni valahogy, hogy melyik program okozza azt, hogy atvalt az NVidia-kartyara a gep? Szerk.: erre megvan a valasz, gfxCardStatus
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Igazabol nem zavar extrem modon, mert altalaban nem azon gepelek (amikor hasznalom, 80%-ban ki van kotve kulso monitorra+billentyuzetre, szentsegtoro modon egy Microsoft Natural Keyboardot hasznalok vele). De egyszer jatszottam rajta Civilization V-ot, es akkor a billentyuzet alatti femsavot megerinteni sem lehetett.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Valakinek van otlete, hogy Bootcampos Windows particio mellett levo HFS particiot hogy lehet atmeretezni (kicsinyiteni)? A Disk Utility nem ajanl fel ilyen lehetoseget.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz janitor01 #20123 üzenetére
> - Tudom, hogy a mac alapvetően nem való játékra de vajon egy LoL elfut még egy ilyen Haswelles 13" os rMBP-n? Természetesen nem natív felbontásba gondolkozom
Azt tudom mondani, hogy Bootcamp alatt a Dota2 nativ felbontasban is megy rendesen, OSX alatt 1440x900-ban is jatszhatatlan. Tehat a LoL-hoz en felraknek egy mikromeretu Windows-particiot.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
félisten
válasz ielektros #23215 üzenetére
SMC reset nem segitett (nem tudom, hogy egyaltalan sikerult-e resetelnem). Egyebkent nem toltodik, de nem is merul, kb. konstans %-on all az akku. A forras nem egy rendes tolto, hanem egy 27" Cinema Display, toltorol szerintem megy rendesen (bar nem nagyon probalgattam). Errol is hol megy, hol nem.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz buvartacsko #23275 üzenetére
Hat az Apple mast nem tamogat De akar Linuxon, akar Windowson, akar BSD-n kb. fenyevekkel elorebb jarnak a fajlrendszerek (foleg a Windowsos ReFS es a *nix-os ZFS) -- valahol ertheto, az Apple-nek nem igazan prioritas ez, volt mar errol szo a topicban. Egy ReFS vagy ZFS particio alol peldaul barmikor kiranthatod az aramot, nem fognak felborulni a particioid.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Cheesus #23295 üzenetére
En azt gondolom, hogy ezekre a feladatokra egy Air nem igazan jo valasztas.
- foto/video/zeneszerkeszteshez nem tulzottan eros, ezek mellett a hosszabb akkuido sem ervenyesul
- jatekra szinten kevesnek gondolom, OSX alatt meg egyaltalan nem nagy otlet jatszani (mar csak a driverek miatt sem)
- a leglenyegesebb ervem az, hogy kb. mindenhez, amit irsz, celszeru lenne egy jobb kijelzo. Az Air-ek kijelzoje a Mac-vilagban kifejezetten gyengenek szamit, eleg kis felbontasu TN+ panel van benne.En vagy keresnek egy IPS kijelzos Pro-t, vagy vennek egy Windowsos gepet.
@TBMC:
> egy macbook mindig mas kategoria lesz.
mas, de nem jobb vagy rosszabb, maradjunk ennyiben A Vaiok szegyenletesen szar gepek tudtak lenni, ez teny.[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Ragnar95 #23312 üzenetére
A Parallels-ben az a jo, hogy fasza adatveszteseket produkalt egeszen a legutobbi verzioig, ugy tudott elszallni a tomoritett kotet hogy semmifele esely nincs az adatok visszahozasara. Bevallom, en ezerszer inkabb hasznalnek mondjuk egy VMWare Workstation-t vagy akar VirtualBoxot is, mint Parallelst.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz brumi1024 #23310 üzenetére
> 13"-os Pro is kevés,
Jah, de azert joval erosebb, jobb a hutese es jobb a kijelzoje.
> MBA árban (kisebb konfigok) nem igazán van jó kijelzős Windows laptop
Most egy 13"-os MBA 1.4GHz/4G/128G TN+-filmmel 1100 euroba kerul itt, egy XPS13 2.4GHz/8G/128G fHD IPS-sel ugyanennyibe (a sulyuk pont ugyanannyi, az Air valszeg tovabb megy akkurol). Nem egymas helyettesitoi, mert egyik Mac, masik nem, tehat nem is akarom ugy beallitani, de teny, hogy a kijelzoben jobb az utobbi.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Sracok, tudom, hogy nem ez a topic temaja, de hatha tudtok segiteni: van egy early 2013 rMBP-m, es nyartol nem lesz ra szuksegem, tehat el szeretnem adni, de fogalmam sincs, hogy mi a realis hasznaltpiaci ara. Meg tudjatok tippelni? 512 SSD, 16G RAM, a masodik legerosebb i7 (3740QM) van benne, es tok jo allapotu. Mi penzt adnak (nagysagrendileg) egy ilyenert manapsag? Igazabol szeretnek helyette venni egy Lenovo W550s-et, de ha tul sokat kellene rafizetnem, akkor meggondolom a dolgot.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz NeAndrew #31379 üzenetére
Semmikepp ne tedd ezt, a kovetkezok miatt:
- az Apple gepek jobban tartjak az arukat, mint a tobbi, foleg azert, mert ha valaki OSX-et akar, akkor nincs mas valasztasa, stb.
- Macbookon lehet ugyan Linuxot futtatni, de nem kifejezetten kellemes, a driver-tamogatottsaga nem tul jo.Ha siman minosegi gepet akarsz, de Linuxszal, akkor vegyel egy Macbook Pro arkategorias business kategorias laptopot, Lenovo Thinkpad W520, HP Elitebook szeria, Dell Latitude. Ezek altalaban 100%-ig tamogatottak Linux alatt. (Nekem harom OS van a rMBP-n, es a Linuxszal van talan a legtobb gond, kezdve olyan aprosagokkal, hogy standby utan nincs wifi, meg ilyesmi.)
Tipikus egyebkent, hogy fospisztoly muanyag laptopokrol valtanak az emberek high-end Apple gepre, es meg vannak dobbenve, hogy milyen jol ossze van rakva..
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Ragnar95 #31418 üzenetére
A Visual Studio Code erheto el, aminek konkretan semmi koze a Visual Studiohoz, harom dolgon kivul:
- neve
- gyartoja
- mindkettoben lehet szoveget editalniA VS Code az egy editor, Chromium+Atom alapokon, nemi Javascript debugging lehetosegekkel. A VS meg alapvetoen egy rendkivul komplex fejlesztokornyezet. Semmi koze a kettonek egymashoz, konkretan ~0% kozos kod van a kettoben.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Letezik 2018-as vagy 2019-es 15"-os MBP, amiben nincs diszkret GPU, csak az integralt Intel 630?
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz Necroman_Mk2 #88085 üzenetére
Minek? Csak szivatod magad, ha Windows kell, vegyel egy sokkal modernebb PC laptopot.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Automata kávégépek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Motoros topic
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest