Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamcsik
aktív tag
Sziasztok! van egy 2019-es MacBook Pro gépem és olyan problémám van a Safari-val hogy ha simán a gépen nyitom meg akkor egyből lefagy és használhatatlan a könyvjelzők hátterét és az ikonok képét sem tölti be de ha telefonról nyittatok meg egy oldalt akkor hibátlanul és fagyásmentesen fut, ez mitől lehet? [kép] [kép]
-
bump3r111
tag
Sziasztok lenne egy kérdésem. 2021 áprilisban áfás számlával vásároltam istyle-ban m1 macbookot cégre, így 1 év garit kaptam rá ami most április közepével lejár.
Szeretnék + garit venni rá (apple care) Ezt meddig tudom megtenni? Vásárlástól számított 1 évig? Mennyi idő kiterjesztett garanciát ad ez nekem pluszba 77.900 Ft-ért? Istyle-ban nem voltak túl segítőkészek, elhajtottak hogy nem értenek hozzá és a webshopon tudom megrendelni és kész. -
Pano
addikt
válasz r3dsnake #104151 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de a logitech (szoftver) m1 támogatása nem a legjobb. Nincs natív megoldás rá, rosetta alatta meg sokan panaszkodnak, hogy nem működnek dolgok, meg megbolondul az egész. Inteles macek alatt állítólag kifogástalan, de m1-el a mai napig nem akar foglalkozni a logitech.
Plusz a régebben, általam említett finomgörgetés (nekem fontos) sem működik úgy, ahogy kéne más gyártók egereivel. Vannak appok erre, de azok se tudják teljesen kiváltani (pl chrome alatt + pár progiban durván csuklik velük a görgetés. Rosszabb lesz, mint nélkülük).
Jelenleg nekem is egy G szériás logitech egerem van.[ Szerkesztve ]
-
mazsiii92
aktív tag
válasz WhiteAngel89 #104150 üzenetére
Gratulálok! Jó választás!
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
Hegyirabló
veterán
Kedves Hölgyeim és Uraim!
Én akkor napokon belül megveszek egy M1-es Airt, az egyik üzlet készletet vár a színből, ami nekem kell. De még így a cél előtt eszembe jutott, hogy esetleg az Air helyett M1 Pro-t (2020) érdemesebb-e venni, vagy nincs olyan különbség köztük, ami jelentős?
Köszönöm szépen!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Sumi
aktív tag
válasz Hegyirabló #104160 üzenetére
Ne. Az a pro lényegében egy air+, mintsem igazi pro.
Viszont ha lenne pénz a 2020 m1 pro-ra, akkor vehetnél 16 gigás air-t inkább a base helyett.
-
csaba1203
addikt
válasz Hegyirabló #104160 üzenetére
Eget verő nincs árban viszont tetemes.....
-
TigerCat
nagyúr
Bármilyen egeret nyomtam a gépemre, tökéletes a görgetés a SmoothScroll-lal. illetve az oldalsó gombok is működnek BetterTouchTool-lal. Így nem kell gyártóspecifikus alkalmazás. Sajnos mindkettő fizetős, de nekem ennyit megér. Ha nem lennének, talán már Mac-et sem használnék, olyan idegesítő a darabos görgetés...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Pano
addikt
válasz TigerCat #104164 üzenetére
SmoothScroll-t én is néztem, de a financiális megoldása nem tetszik. Nem tartom reálisnak, hogy évente fizessek több mint 6.000 Ft-ot, ami nem kevés pénzt egy ilyen appért. Ami ráadásul ennyit tud:
Szerintem ez nagyon túlzó. Ennyi fejlesztői munka azért nincs ebben az appban, hogy éves számlázással ennyibe kerüljön.
Ez az én "problémám", de vannak elveim. -
TigerCat
nagyúr
Jogos. Nekem sem tetszik, de őszintén szólva emiatt nem vágom fel az ereimet. Viszont tényleg jó, nekem bevált. Az összefoglalóban van ingyenes (mint waccamár is írta) alternatíva, akinek az jobban tetszik, használja egészséggel.
-
Hegyirabló
veterán
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
Szia! Jaj, elsikkadtam a második mondatod felett, telefonról olvastam.
Ha csak Office, netezés, levelezés, néha filmnézésre kell a laptop, mert erősebb dolgokra ott van az adatlapomon látható asztali gép, akkor is jobb a 16GB-os?
Köszönöm!
-
törölt tag
-
mazsiii92
aktív tag
válasz Hegyirabló #104169 üzenetére
Ez rajtad múlik szerintem, ha van rá keret, akkor érdemes lehet 16 GB-osban gondolkodni. A 16GB-os picit időtállóbb, viszont a felsorolt tételekre elég az alap 8GB-os Air is még a következő pár évben biztosan. Nekem van 8 és 16os Air is, egyik magán, másik céges, azért lényegesen többre használom mint amit te felsoroltál hogy majd arra fogod, és mindkettő kiszolgál maximálisan.
De nem akarok álszenteskedni, ha annak idején lett volna pénzem 16GB-osra, biztosan azt vettem volna mert én viszonylag sokáig tervezek a saját alap Air-emmel.iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
-
Hegyirabló
veterán
válasz mazsiii92 #104171 üzenetére
Köszönöm! Sajnos úgy tűnik, ez is csak elméleti kérdés, mert nem lehet kapni 16GB-osat sehol. Bár lehet, hogy ez egyedi konfigurációs, és rendelni kell.
-
Jano_023
őstag
válasz Hegyirabló #104172 üzenetére
Hali, azzal nem tudok vitatkozni, hogy a 16GB időt állóbb, de én is végig mentem ezen nagyon sok videót néztem át és arra jöttem rá, hogy nekem az én alap felhasználásomra bőven jó a 8GB RAM.
Nem tudom hány évre tervezel a géppel, de én meglátásom szerint 4-5 évet simán ki fog bírni a 8GB RAM-mal.''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Hegyirabló
veterán
válasz Jano_023 #104173 üzenetére
Neked is köszönöm! Kettő, talán három év. De még az is lehet, hogy ha ősszel jön valami értékelhető Air, akkor lecserélem. Viszont most már nem tudom nélkülözni, mert a munkámhoz kell, ezért nem tudok őszig várni, veszek egyet. Arra számítottam hogy a március 8-i eseményen bemutatnak egy Airt, ezért vártam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
válasz Hegyirabló #104169 üzenetére
Elég lehet a 8 gigás is, de azt tudnod kell, hogy 6-7 giga kell kb. az alap rendszer futtatásához eleve, szóval most pl nyitva van egy safari (1tab) és egy mail nálam, és ez így 7.53GB-ot fogyaszt. Oké persze ott a swap is ha ennyi nem lenne elég, ráadásul az nvme ssd miatt gyors is a swap, mint a villám. Egy szó mint száz, ha nem zavar hogy swappel (picit lassabb lesz gyakorlatilag mindig egy 16 gigáshoz képest és picit jobban használódik az ssd), akkor elég a 8 giga.
Igen a 16 gigás CTO sajnos, és általában nincs is akcióban, mint a base-ek.. Szóval jah, jobban meggondolva ha Air (és nem 14" pro), akkor szerintem vegyél base-t inkább!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
-
Jano_023
őstag
válasz CharlieDrop #104177 üzenetére
Igen, ezt akartam én is írni. Ez a rendszer mindent felhasznál kb. Ebből nem kell következtetéseket levonni.
Használatnál lehet szerintem tapasztalni ha valami lassú mert nincsen elég hely a memóriába és ki-be kell töltenie valamit emiatt. De ez a számokból csupán nem fog kiderülni.Hegyirabló: annyit tudok neked mondani még, (ez ne RAM, inkább CPU) én a munkám során egy távoli asztal elérést használok (VMWare) azon dolgozom, mellette YouTube vide vagy Twich stream megy, Safari általában 3-5 ablakkal és CPU teljesítményem nem ment még soha 30% felé. De ez csak az én munkamenetem. Ezek nem olyan megerőltető feladatok és ezért gondolom, hogy ha neked is hasonló könyebb és nem annyira CPU és RAM heavy appokkal kell dolgoznod akkor jó lesz a 8GB is.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
TigerCat
nagyúr
Egyszerre használok 8 és 16 GB-os gépet. A mindennapokban nincs különbség, pedig 25-30 Tab meg van nyitva Safariban, ebből 8-10 aktív, plusz 2 Excel doski, Mail, Skype, Messenger, Viber, Zenelejátszó online rádióval, Pixelmator Pro (képszerkesztő), Megtekintő pár oldalas PDF doksikkal. Ezek futnak jellemzően és hibátlan. MacBook Pro és Mac Mini.
-
Sumi
aktív tag
válasz CharlieDrop #104177 üzenetére
Ez egy faszság/tévhit amit az apple fanboi-ok terjesztenek, illetve félreértelmeznek/elferdítenek..
32 gigás gépem van és teljesen jól látszik hogy mennyit lakik be a memóriából / mennyi van cachelve / mennyi szabad / mennyi swapet használ és el kell mondjam, hogy nem, nem lakja be a rendelkezésre álló memóriát. Most pl. éppen 10 giga teljesen szabad memóriám van (se nem használt, se nem cache-elt).
Az igaz, hogy pl. a nem használt/bezárt safari tabok cache-elve vannak a normál memóriában, de egyrészt ha bezárom a safarit akkor ez felszabadul, másrészt nem fogyasztja el, nem lakja be csak úgy magától előre a teljes 32 gigámat.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
Valószínűleg ketőtök között van az igazság. Gondolom van egy határ, ameddig ha tud, terjeszkedik a rendszer a memóriában is. Ha kevesebb memória van, akkor ahhoz igazodik, ha meg több, akkor marad üresen x GB. Talán pont a 16GB a vízválasztó a rendelhető memória mennyiségek közül.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
M3aN
senior tag
Istyle szülinapi kuponkód 5% MacBook-ra vagy 25% istyle kiegészítőre. Akit érdekel PM. A kódok egyszer használatosak.
-
r3dsnake
nagyúr
A 15"-es gépeknél melyik évjáratig volt béna a billentyűzet? 2018-ban már alá került az a gumírozott réteg?
-
tl-x
őstag
Sziasztok. Egy core 2-es sima alu házas MacBookot mire lehet még használni? Aksi kb fél órát bír a tulaj szerint (cserélt). Lehet megvenném második gépnek. Mennyit érhet? Progikat lehet még arra telepíteni?
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
2020 as mb prohoz, milyen usb hubot ajanlotok ?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
mazsiii92
aktív tag
válasz WhiteAngel89 #104197 üzenetére
Attól is függ, hogy mire használnád. Pl. 4K monitort használnál 60Hzen vagy csak néha rákötnél két külső vinyót vagy pendriveot? Tizenpárezertől a csillagos égig vannak dokkolók árazva.
Nekem iStyle-os van [link] , cég vásárolta, teszi a dolgát, viszont magamtól ennyi pénzért lehet mást vennék, sőt ennyi pénzt ki se adnék érte.
iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , Beats Studio Buds+, R7-5700x+4070+32G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest