Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67034) DarthSun


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Mielőtt leveszem a már összeszerelt P4- et, belőttem az indítófileokat DOS- hoz. Az egyszerűség kedvéért a Windows\command tartalmát a c:\dos7 könyvtárba másoltam, így dos6.22 esetén csak át kell nevezni a hivatkozott útvonalakat. Google dokumentumokba feltöltöttem, hátha valakinek hasznos lesz. Config.sys, Autoexec.bat . A rem és a kettősponttal szereplő sorok nem használtak aktuálisan, más konfighoz kellhetnek. Az aktuálisokból amely éppen nem kell rem- el tiltani lehet > nő a konvencionális memória. A Fastvid ahogy arn jelezte némely játékkal képhibákat okoz, némelyiket pedig döbbenetesen gyorsítja.

Néhány melyet próbáltam :
Doom Fastvid- el : kép hang ok
Quake Fastvid- el : kép hang ok
Arkanoid : Fastvid nélkül jó kép-hang, gyors de játszható
Supaplex : Fastvid nélkül jó kép-hang, gyors de játszható
Wolf3D : Fastvid nélkül jó kép-hang
Chasm, Tyrian2000, Bats : nem indulnak

Doom és Wolf3D : meglepően jó az emulált midi/hullámtábla és a PCM hang is. Végülis a P4 is használható korlátozottan DOS7.1 alatt, de ennyi elég is, a Win98 lényegesebb. Később megnézem DOS6.22 alatt is.

Most inkább elkezdtem előkészülni a VLB teszthez. Uralkodó az SB hang a gépeimben, ezért előkerestem az ISA Yamaha kártyát, a változatosság kedvéért, ha beválik ez marad benne. Yamaha driverek itt, a chip-felirat alapján az YMF719 elvileg jó lesz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.