Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-17 19:00:18

LOGOUT.hu

AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#96001) Czo válasza MasterDeeJay (#96000) üzenetére


Czo
őstag

Azt nem irja, hogy mi utkozik?

(#96002) Fücsök007 válasza MasterDeeJay (#96000) üzenetére


Fücsök007
őstag

Rengeteg ddr3-as lap van amibe könnyen megy 8-16GB ram, ha úgy sem megy, akkor mást hiányol.

(#96003) MasterDeeJay válasza Czo (#96001) üzenetére

Maga a lap nem is látja a kártyát. Azaz az integráltal indul el. Driver felment de panaszkodott hogy nem sikerült a firmware frissítés (intelnél minden driverben van fw és telepítéskor frissül) bár az lehet a legacy telepítés miatt van.
Letiltottam minden fölösleges eszközt (hang, lan, soros, lpt stb) de így se jó.
Van egy rakás 775-ös lapom, majd próbálom másba. Viszont kell másik kártya mivel uefi only ez miatt bootkor nem lenne kép. Előszedem az Abit IP35 Prót. (4x2gb ddr2 rammal)
Esetleg még pcie 4.0 kompatibilitás hiánya lehetne.
Nem ír ütközést mivel semmilyen címet nem is kap a kártya.

Fücsök007
6gb-os kártya is ment benne (Tesla C2075). Viszont nem mindegy hogy a rajta lévő ramok címei hogy vannak felosztva. Alapból nem gond ha több a vram mint a rendes ram.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#96004) Czo válasza MasterDeeJay (#96003) üzenetére


Czo
őstag

Nem lehet, hogy a benn levo "masik kartya" zavarja? Az eroforrasoknal mit ir? Azt, hogy semmit nem hasznal, vagy azt, hogy valami utkozik? Ha kiveszed a masik kartyat, ugy is be fog bootolni a gep, csak ugye nem lesz kep, addig, amig a BIOS-tol at nem veszi a vezerlest az operacios rendszer. De erre rak fel az ember pl VNC-t, amivel ra tud lepni a konzol screenre (itt fontos a konzol screen, ezert nem lesz jo az RDP) es meg tudja nezni, hogy ugy mit ir ki.

Egyebkent, ha a kartya drivere barmennyire is tamaszkodik UEFI hivasokra, akkor UEFI nelkul nem fog menni. A 16 bites BIOS hivasokkal ellentetben, az UEFI hivasokat lehet hivogatni rendesen bebootolt 64 bites operacios rendszer alol is. Az egyik lenyegi kepessege is ez, hogy az eszkoz inicializalast at lehet adni a firmwarenek.

(#96005) P41N válasza Bile Demon (#95997) üzenetére


P41N
senior tag

Véletlenül nem Vaterán vetted ? :DDD

(#96006) Czo válasza Czo (#96004) üzenetére


Czo
őstag

Tovabb folytatva, az elvart ut is az egyebkent, hogy az eszkoz inicializalasat elvegzi az UEFI, ezzel egyutt allokalja is a linearis framebuffert, igy rogton lesz egy beallitott uzemmodod. Amikor az UEFI betolti az operacios rendszer kernelet, majd elinditja, nem torli ezt a framebuffert. Az operacios rendszerben a videokartya driver pedig elkeri a firmwaretol a framebuffer cimet es egyszeruen hasznalja. Igy kikerulheto, hogy ugraljon a felbontas boot kozben.

Tehat siman lehet, hogy az Intel driverben nincs feldolgozva az az ut, hogy az UEFI nem vegezte el a nekiszant feladatot.

(#96007) Pikari válasza MasterDeeJay (#96000) üzenetére


Pikari
őstag

az is lehet, hogy avx kell neki

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#96008) MasterDeeJay válasza Czo (#96004) üzenetére

Valami elcseszedt oknál fogva a legtöbb lapom ami itthon van nem indul el videókártya nélkül (nem kikapcsolhatóan pittyeg hogy nincs vga). Az újabbak igen de az haswell alapú nem poén abba alapból megy. Azaz nem mind megy így, nem is értem miért, kínai és szerver lapoknál nem gond ott megy vga nélkül is.
Dell T5810 sem látja induláskor, azt nem érdekli hogy nincs kártya (pedig uefi), nincs kép csak windows logintól.

Czo
Intelnél nem tudom de amd és nvidiánál is a hotswap miatt menet közben is cserélgethetek kártyákat. (kivéve akkor ha valamely más kártya drivere már be van töltve de az csak nvidiánál szokott gond lenni mert ott csak egy drivert enged)
Ez miatt nem gondolom hogy intelnél is máshogy lenne. Azaz ha van hotswap akkor mennie kell a menet közbeni inicializálásnak (uefi és legacytől függetlenül) viszont azt nem tudom hogy ez melyik pcie szabványnál hozták be.

Pikari
AVX még lehetne igaz de hogy a driver alap működéséhez kelljen az furcsa.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#96009) Pikari válasza Czo (#96006) üzenetére


Pikari
őstag

ezek már frame buffer nélkül is működnek másodlagos eszközként. a grafikai funkcionalitás és a 3d funkcionalitás a mai oprendszerek alatt már külön dolog, mivel a win10 kernel szinten szabályozza azt, és nem pedig a driver kezeli. win10 alatt a videókártyák 3d gyorsítóként is működnek, kb mint a voodoo1, csak itt nem kell átkötő kábel.

[ Szerkesztve ]

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#96010) Pikari válasza MasterDeeJay (#96008) üzenetére


Pikari
őstag

azt a kártyát fixen olyan rendszerekhez tervezték, amelyek nem régebbiek 2-3 generációnál. a régebbi processzorokkal biztosan nem fog működni.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#96011) Czo válasza MasterDeeJay (#96008) üzenetére


Czo
őstag

A Hot-Swap sem gond, mert azt is intezheti az UEFI. Marmint, eleg a kartya UEFI firmwarebe belerakni ezeket, hotswap esemenykor, majd az OS meghivja a megfelelo UEFI hivast es megtortenik a dolog. Azert lett ez kitalalva, hogy ne kelljen 2x dolgozni, es megirni ugyonazt a kodot UEFI firmwarebe es oprendszer driverbe is.

(#96012) Czo válasza Pikari (#96009) üzenetére


Czo
őstag

Oke, de a kartya inicializalasat vegezheti UEFI hivassal is a driver. Ez az ajanlott ut is. Ezt pedig bukja, ha nincs UEFI.

(#96013) MasterDeeJay

Azt akarjátok írni hogy uefi kártya nem működne legacy only rendszerben? Pontosabban a driver nem képes rá mert uefi hívást akarna ami nincs...

Fordítva megy azaz uefi only rendszerben megy legacy only kártya (sas vezérlő). Ezért gondolnám hogy legacy onlyban is menne uefi kártya mert az OS fogja észlelni.

Na akkor volt-e uefi-s core2? Efi az biztos volt, egyik szerverem netbrustos az efi-s volt persze az lehet nem ugyan ez.

Pikari
haswellel megy, szerintem sandy/ivy-val is menne de én egyből vissza akarok ugrani még pár generációt azért tesztelném core2-vel.

Valami speckó van ezzel a kártyával, erre írták régebben a ph-n hogy csak megadott rendszerekkel megy. [link]

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#96014) FoxiestFox válasza Bile Demon (#95999) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Miért nem szeded szét, ahelyett, hogy kívülről kukkolod? :))
Ezeket még könnyű szerelni.

(#96015) Czo válasza MasterDeeJay (#96013) üzenetére


Czo
őstag

Nem ezt irom :) Forditva se biztos, hogy megy.

Azt irom, hogy a drivertol fugg. BIOS hivast nehezen csinalsz 32/64 bites kernel alol, mert ossze-vissza kell valtogatni 16 bites modba es vissza, figyelni a memoriacimek transzlaciojara, stb. Viszont 32 bites OS alol hivhatsz 32 bites EFI hivast es 64 bites OS alol 64 bites EFI hivast. A PC-ken elterjedt UEFI, az 64 bites.

Tehat ha a driver, amit hasznalni akarsz, megprobal BIOS vagy EFI hivast hivni es nincs ami ezt fogadni tudna, akkor a driver koppanni fog.

Alapvetoen nem hivogatunk 32/64 bites kernel alol 16 bites BIOS hivast, igy nem szokott hianyozni a VGA BIOS hianya UEFI-s gepen, a driver pedig nullarol inicializalni szokta a GPU-t.

(#96016) Czo válasza MasterDeeJay (#96013) üzenetére


Czo
őstag

Az EFI 2.0-t szokas UEFI-nek hivni :) Tehat, az az ujabb verzio. Videokartyanal, ez pont azert problemas, mert UEFI/EFI 2.0 -nal a grafikus katya interfacehez GOP driver kell a kartay firmwarebe, mig EFI 1.0 eseten UGA driver kell ugyonoda :D Ez okozza pl. azt, hogy hiaba van UEFI-s GPU-d, megsincs boot kepernyo Mac Pro-ban, mert a Mac Pro oreg, UGA-t hivna, de a kartyaban csak GOP van.

Ki kell probani. En anno probaltam EFI 1.1-en, Windows 7-et es 8-at inditani, a kepernyo megjelenitesnel leakadt. A rendszer bejott, de latni nem lattam semmit (VNC-ben viszont ment), az nVidia drivert felrakva sem lett mukodokepes a VGA (8600GT).

(#96017) MasterDeeJay válasza Czo (#96016) üzenetére

Köszi a választ!
A gond az hogy uefi képes lga775 kommersz lapom nincs szerintem itthon. Brandből rémlik hogy azokból vannak olyanok, illetve notijaim mintha azok lennének core2-esből.
Az viszont érdekes hogy a haswell uefi only gépben sincs kép bootkor magyarán a kártya elvileg ott sem működik normálisan csak windows indítás után. De a másik kártya ami egy A380-as az meg ad képet bios alatt is. Mintha valami nem lenne jó a kártya biosával.
Lehetséges hogy ez lenne az a limitáció hogy intel szándékosan elcseszte a biosát?
Megkérdezem (megtrollkodom) intel supportot :DDD

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#96018) Czo válasza MasterDeeJay (#96017) üzenetére


Czo
őstag

Az UEFI idoszak elejen, lattam olyan UEFI implementaciot, ami a VGA-t mindenkeppen BIOS modon keltette eletre (de ez szerintem valami Sandy Bridges lap volt). Van itthon olyan lapom (amiben a Broadwell van), ahol tudom allitani, hogy a VGA az legacy vagy UEFI initet kapjon.

(#96019) MasterDeeJay válasza Czo (#96018) üzenetére

Elvileg a T5810-esem totál uefi onlyra van rakva és kiszedtem a pipát az enable legacy rom-ból is, mégsincs biosnál kép. Viszont nem dob semmilyen errort de csak a windows logint látom elsőnek indításkor.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#96020) Czo válasza MasterDeeJay (#96019) üzenetére


Czo
őstag

Karakteres, vagy grafikus a "BIOS"-a a gepnek? Mert valamikor a multban megszunt a kotelezettsege a text modok tamogatasanak igy a kotelezo font is megszunt. VGA-nal a kartya ROM-ja tartalmaz egy alap betukeszletet is. Tehat, akar az is lehet, hogy az Intel minden ilyen legacy modot kihagyott az implementaciobol.

(#96021) DarthSun válasza Czo (#96018) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Olvasgatom a postokat, mondjuk nemigen értek hozzá, csak tapasztalati úton nyomulok ilyen téren. Annyit látok hogy B450- en lehet állítani hogy UEFI/Legacy/UEFI and Legacy. Nálam az utóbbi van beállítva, megy a retro 7900GS és az újabb GTX1650 is. POSTtól az oprendszerig van kép mindegyikkel. Ez most szerencse vagy törvényszerű ?
UEFI/Legacy/UEFI and Legacy : valamint ez a kínai X99 lapon is beállítható.

(#96022) Czo válasza DarthSun (#96021) üzenetére


Czo
őstag

Az alaplapgyartotol fugg, hogy ki/mit implemental. De pl. a referencia UEFI implementacioban, amit az Intel szallit, 2020 ota nincs elvileg CSM mod. De ettol fuggetlenul, a nem Inteltol erkezo firmware eseten, pl AMI, az alaplapvendor visszarakhat minden fele-fajta tamogatast.

De alapvetoen, UEFI mod§on, csak UEFI VGA-val lesz kep, es csak UEFI firmwares storage controllerrol tudsz bootolni es alapvetoen csak UEFI rendszert, mig csak Legacy modon, ugyonez lesz Legacyval es Legacy rendszerrel. Az igazan erdekes, az a mixed mode, mert ott elvileg a firmware kepes a hianyzo modokat "emulalni", tehat Legacy rendszer indithato UEFI VGA-val, UEFI storage eszkozrol (tehat akkor egy ilyen Intel GPU-val, lehetne NVMe-re rakott FreeDOS-t inditani). Forditva is megoldhato (tehat UEFI rendszert inditani, Legacy VGA-val, Legacy storagerol), de a 16-32-64 bit valtogatas miatt, ez kelloen nyugos.

(#96023) Pikari válasza DarthSun (#96021) üzenetére


Pikari
őstag

Inkább szerencse.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#96024) MasterDeeJay válasza Czo (#96020) üzenetére

A Dellnek grafikus biosa van.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#96025) Fücsök007 válasza MasterDeeJay (#96013) üzenetére


Fücsök007
őstag

Ivy-bridge lapokkal már 100% hogy elindul, ott már alap az UEFI támogatás, S775-nél csak igen kevés lap tudja amikre utólag megírták az új bios-t.

(#96026) fatpingvin válasza Czo (#96018) üzenetére


fatpingvin
őstag

úgy rémlik az Ivy Bridge Lenovo workstationök is tudnak valami ilyesmit, az biztos hogy full UEFI csak van legacy módja, de volt valami ilyen setting lehetőség emlékeim szerint (thinkstation e31 for reference), csak annak már annyira szétgyaktam a BIOSát hogy nem tudom tudja-e még. tényleg be kéne fejezni azt a nyomorult coreboot portot rá, félig kész van csak időm nincs :DDD

[ Szerkesztve ]

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#96027) DarthSun válasza Czo (#96022) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Elolvastam a linkelt cikket. Eszerint az Asus 2020- ban még nem lépte meg a csak UEFI- t, legalábbis AMD fronton. CPUz szerint a B450 BIOS- a 07/14/2020, nem frissítettem. Akkor lehet ha feltennék egy újabbat, már nem biztos hogy működne az NV7900 :U . Meg eddig az volt a tippem hogy Alder/Raptorra is megoldható a Win98, de akkor ha az Intel ajánlása szerint készülnek, már nem indul bennük a retro videokártya.

(#96028) DarthSun válasza Pikari (#96023) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Akkor valószínű, meg talán az előző hsz- ban a tippem, hogy nem frissítettem a BIOS- t.

(#96029) Czo válasza fatpingvin (#96026) üzenetére


Czo
őstag

Legalabb 10-12 eve mar minden UEFI, csak kezdetben vagy csak Legacy mod volt, vagy valaszthato volt. Van olyan 12th genes Supermicro lapom, ami viszont, mar nem tud Legacy modon indulni.

(#96030) jokeph válasza Czo (#96022) üzenetére


jokeph
nagyúr

Elvileg nincs (azaz nem kötelező lennie), gyakorlatban ha a lapgyártó úgy dönt, akkor meg van. :D
B660-as Asrock lapban pl. van legacy support, de annyi a kitétel, hogy csak akkor lehet engedélyezni ha van dVGA a rendszerben, IGP only esetén nem engedélyezhető. :))
Ebben a lapban a legrégebbi VGA egy 6600GT volt, ami simán működött és felállt vele a W10x64 is (nyilván driver nincs hozzá), és mene. ;]
s775-ben (G41 és X38-as lapokban) meg mene az R9 380, az RX550 és az RX 460 is (elvileg ezek UEFI only VBIOS-os VGA).
Az RX 550-nel még az nForce4-es DFI Lanparty lap is elindult. :D
Nem is malacom van, egy egész kondám. :U

#96027DarthSun: 6600GT! :DD

#96013MasterDeeJay: EFI-sről tudok (Asus-ból, valamelyik P5-ös), UEFI-s s775-ről nem. :(

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#96031) DarthSun válasza jokeph (#96030) üzenetére


DarthSun
Topikgazda
LOGOUT blog

Nem is malacom van, egy egész kondám :D

6600GT- re gondoltam, hátha jobban sikerül most, bár nem kifejezetten tuningos idő van, de lehet kipróbálom. Gép maradhat a próbapadon, napira az 1600AF- et használom.

(#96032) Bile Demon


Bile Demon
őstag

Tisztítás előtt (ennyi paszta volt rajta):

És után:

Bruhe

(#96033) Bile Demon válasza P41N (#96005) üzenetére


Bile Demon
őstag

Tudsz valamit? :DDD

Bruhe

(#96034) Czo válasza Bile Demon (#96032) üzenetére


Czo
őstag

Hat, csoda, hogy nem volt meltdown. :DD

(#96035) Bile Demon válasza Czo (#96034) üzenetére


Bile Demon
őstag

Azt nem értem, miért nem kapcsolt le vagy throttlingolt, vagy valami. Vígan belerohant a 110 fokba.

Mondjuk volt 8800GT-m, amikor megjelent és nem lehetet kapni. Milleniumi gépházban (az is csendesítve). Na az vígan ment 105 fokon.

Azért is kérdeztem, mennyire normális ez, mert itt nem volt hotboxba zárva.

Bruhe

(#96036) Pikari válasza Bile Demon (#96035) üzenetére


Pikari
őstag

miért nem kapcsolt le vagy throttlingolt

Mert ez 2006-os technológia, és az képtelen erre.
Amúgy a 8800gt is meghal 90 fok fölött nagyon gyorsan.

Az nvidia első olyan chipcsaládja a fermi, ahol van néhány kártya, aminek 95 fok az üzemi hőmérséklete normál körülmények között, és bizonyíthatóan nem nyuvad ki tőle. Az összes korábbi kártyát 90 fok alatt kell tartani.

De ezek a fokok, amikről beszélsz, annyira abnormálisak, hogy 100fokon már a fermi is rálép a fékpedálra.

[ Szerkesztve ]

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#96037) envagyok válasza Bile Demon (#96032) üzenetére


envagyok
veterán

Nem akarlak elkeseríteni, de ez így nagyon gyanús.
Legalább olcsón vetted?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#96038) arn


arn
félisten

A korabeli tesztekben mar voltak homersekletadatok, tajekozodasnak jo.

[link]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#96039) Bile Demon válasza envagyok (#96037) üzenetére


Bile Demon
őstag

10k HUF.
A kártya szép állapotú, de a hűtő nem. Nem csak a karcok, hanem az, hogy nem a referencia hűtős. De végülis jó hűtő.

Újrapasztáztam, alaposan elkenve bankkártyával.
0.5mm thermalpad a RAM-okra és a RAM DAC-ra. Fotó alapján próbáltam besaccolni, nem tudom jó e.

Bruhe

(#96040) arn válasza Bile Demon (#96039) üzenetére


arn
félisten

Ez referencia huto, csak a boritasa mas.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#96041) FoxiestFox válasza Bile Demon (#96039) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Így már barátságosabb. :K

(#96042) Bile Demon válasza arn (#96040) üzenetére


Bile Demon
őstag

Igazad van. Úgy értem, hogy olyan hűtőt szerettem volna, amin az 5 hosszúkás kivágás van a kiszellőzésnek. Olyan kártyát is vettem... aztán kb. két hét után ezt kaptam.
Reggel visszaolvastam a topikban és láttam Te is hasonlóan jártál.

Mindegy, lehetett volna rosszabb is.

Majd veszek egyet, ha látok. Nem érdekel mennyiért, de olyan legyen, amilyen szeretnék.

Bruhe

(#96043) arn válasza Bile Demon (#96042) üzenetére


arn
félisten

A leadtek legalabb kicsit egyedi :) nekem bejon, hogy nem csak a matrica mas, homersekletben nem hinnem hogy sokat szamitana.

Jah azota nem vaterazom, meg en kaptam rossz ertekelest, mert mast kuldott…

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#96044) envagyok válasza Bile Demon (#96039) üzenetére


envagyok
veterán

Csak valaki valamiért szétszedte, és arra se vette a fáradtságot, hogy padozza, pasztázza.
Vajon miért?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#96045) Fücsök007 válasza jokeph (#96030) üzenetére


Fücsök007
őstag

Intel Desktop Board P45SG-re is van 2 UEFI bios, egyébként ddr3-as lapokhoz írtak kizárólag. ;)

(#96046) Pikari válasza envagyok (#96044) üzenetére


Pikari
őstag

Ha valaki nem ért a favágáshoz, mégis láncfűrészelni kezd, akkor levágja a farkát, vagy a fejét, és azon nyomban megdöglik. Az informatikusok között nincs hasonló szelekció :D

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#96047) Bile Demon válasza envagyok (#96044) üzenetére


Bile Demon
őstag

Sok a kérdőjel bennem is.
Mi tartott 10 napig a kapcsolatfelvételben. Talán nyaralt, akármi lehet. Elfoglalt. Sokféle ember van, nem feltételezek semmi rosszat.
El lehet menni hozzá kipróbálni...

Konkrétan rákérdeztem az eladónál tegnap, hogy tesztelte e. És a tapasztalatai alapján mi van, ha 110 fokos, mit javasol, kell e pasztázni vagy megtette.

Hamar válaszolt röviden:

"ahogy küldtük, nem kell újrapasztázás. Ha jól van rajta a hűtő, semmi gond nem lehet. Használd nyugodtan"

Talán összekevertek valamit.
Talán valaki reklamált és az én kártyámat odadta cserébe másnak a kollégája nekem meg küldött egy "hasonlót".

Én sem értem, hogy lehet kifelejteni a pasztát. Vagy így tesztelte kibírta a kártya.

Nálam is órákat ment. Betettem egy random 775 lapba, amiben memtestelni akartam. Volt kép, látszólag minden OK. Aztán pár óra után amikor jó volt a RAM indítottam windowst. Felismerte. 80 fokos. Indítom a GPUZ terhelését (közepesen liteos). 90 fok. Heaven 110. Amúgy nem szemetelt vagy semmi probléma, de azért kiléptem, mert nem tűnt normálisnak a 30 fok hőmérséklet ugrás terhelésre.

A Heven ment 1 órát, azóta a valley is futja a köröket. Valami játékot akarok még nézni. Crysis 1-hez lenne is kedvem, de nem valami "straigthforward" Win10 alá belőni.

Bruhe

(#96048) arn


arn
félisten

De jo iras :) vegulis ugyanazt csinaltak a sracok penzert, mint mi a demoscenen nem sokkal kesobb ingyen. De a lelkesedes ugyanaz.

[link]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#96049) envagyok válasza Bile Demon (#96047) üzenetére


envagyok
veterán

Nem a vaterás imitől vetted?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#96050) Bile Demon válasza envagyok (#96049) üzenetére


Bile Demon
őstag

De igen.

Végülis Metro 2033-aztam, most meg a DOOM3 BFG editiont nézem. Jónak tűnnek.

Bruhe

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.