Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Aránytévesztés. Ezen is sokat kellene javítani mindenhol. Minden országban. Nagyszerű, hogy zsigeri földrengés erősségű gyógyitási szándék van a covidos esetekkel kapcsolatban, ám jó lenne nem elfeledkezni a kismillió nem covidos betegről.....Van a palettán még kisezer egyéb gyilkos kórisme, ami szintén itt van a mindennapokban velünk.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Avicularia #46838 üzenetére
"A tavasszal meghalt kb. 5000 idősből kb. 4500 megmenthető lett volna, ha beküldik őket a kórházba és kapnak lélegeztetést."
Vs: a legtöbb helyről azt írják, hogy az intenzívre került betegek >2/3-a meghal
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Amur
addikt
válasz #16729600 #46853 üzenetére
Én pont azt tapasztaltam hogy kezdik a covid vagy covid gyanús eseteket is lepattintani!
Ambulancián volt az egyik beteghordónak egy olyan kijelentése mikor tolta ki az egyik beteget hogy: "a következő már a folyosón alszik mert tele vagyunk.."
Meg amit radi8tor idézet, a háziorvosom telefonos távgyógyítás keretében megállapította hogy ez csak asztma.. holott ha tüdőgyuszi nem is(csináltak mellkasröntgent), de egy bedurrant nyirokcsomó etc. ami komoly gondot csinálhat(hiszen légzési nehézség volt a fő problémám ami miatt a sürgősségire mentem).
Egy szónak is száz a vége, egyáltalán nem úgy állnak hozzá hogy csak a covid..
háziorvosok főleg, de a korházban is nálunk a covid ambulancia az alagsorba van eldugva, és csak a fertöző osztályon vannak betegek, nem vettek el mástól még területet pedig kijelölt járványkorház vagyunk! (tele is lett hamar, korházigazgatónk meg nincs, élet-halál között valahol pesten-covid fertőzött lett.....) kiváncsi leszek továbbtolják-e egy másik korházra a többi beteget, vagy kiürítenek majd gyorsan egy másik osztályt(szájsebészet pl. jelenleg nem fogad betegeket)[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
lacafaca
addikt
sajnos tetszik, vagy sem, egy államnak sem érdeke a népe kehes egyedeit megmenteni..."pénzügyileg" nem kifizetődő. tudom kegyetlenül és hihetetlennek hangzik, de ez a való világ...ennél még meredekebbeket is tudnék ide vetni, de gondolom ezt sem fogják tudni sokan földolgozni, így azt megtartom magamnak
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
Ringman
nagyúr
válasz lacafaca #46862 üzenetére
ezen már májusban túl voltunk:
Brazil Government Aide Says COVID-19's Toll on Elderly Will Reduce Pension Deficit As Country's Outbreak EscalatesEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Micsurin
nagyúr
válasz lacafaca #46862 üzenetére
Haver két hete elcsúszott kroszozás közben, nyílt lábszár. 2 kórház visszamondta közben meg fuvarozgatták őt a mentősök. 28 éves adatbázisfejlesztő srác aki amúgy tényleg makk egészséges még csak nem is dohányzik biztosan "kehes".
Lánybarátom akit nem vettek fel nehézlégzés --- > (embólia volt) tünettel csak mikor kialakult a trombózis akkor vitték be, na ő is biztosan kehes volt.
2-3 hét alatt két eset ismerősi-baráti körben egészen biztosan találnánk még itt topikon belül ilyeneket mostanában ha keresgélnénk...
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
lacafaca
addikt
jó, a hazai helyzet még meredekebb, ezért is általánosítva írtam itthon csak magadra számíthatsz és a megelőzésre, a kórházak lassan az eus szinten már a gerontológiákkal vetekszenek
#46864 szeptember közepe óta nézem a topikot, nem tekertem vissza
#46865 nem értetted meg, mit írtam
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
törölt tag
Párom egy rehab intézet ápolási vezetője. Motorbalesetes srác sokadik korrekciós műtétje után egyre szarabbul volt és zsibbadt a nyaka, keze. Írtak neki idegsebészeti beutalót, jött érte mentő, majd hozta is vissza, hogy ez nem sűrgős, majd talán jövő héten, mert covidosak a prioritás. Mivaaaan? Itt is ez az őrület megy. Aztán persze határozott telefonos üvöltözés után helit küldtek érte és megkapta az ellátást.
-
Micsurin
nagyúr
Nem szerencsére, de nevetséges az ami itthon most megy az EÜ-ben.
Évfolyamtárs hívja a dokit, hogy ízé magas a vérnyomása(felső érték napok óta el-eléri a 170-175-öt) és szédül kéne beutaló oké, lesz időpont majd decemberre...Az embóliás nem sokon múlt még a doki is röviden annyit mondott a korának köszönje és a szerencsének...
Egyébként mókás, hogy az amúgy is értelmes haveri csoportunkat egy két hasonló eset mennyire helyretette már azt az 1-1 személyt akit ideje volt kicsit leráncigálni a földre.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
headhunter
addikt
-
gergo5991
őstag
válasz headhunter #46872 üzenetére
ha már fizetések
[link] a csávókém 548 ezer euró évente (praxisbevétel - ez fizetést jelent vagy hogy kell érteni?, mert ha a fizetése az azért elég hihetetlen) -
BalanceR
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz gergo5991 #46873 üzenetére
az szerintem a teljes vállalkozói bevétel lesz, abból kell fizetni az infrastruktúrát, alkalmazottakat (pl nővér), alvállalkozókat - szóval mindent.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
syberia
veterán
válasz headhunter #46872 üzenetére
Ez kemény. Amúgy szerintem hamarosan jön nálunk is középiskolák lezárása.
https://howbad.info/
-
törölt tag
válasz gergo5991 #46873 üzenetére
Önmágában nem sokat fog érni a dokik fizuemelése, ha a szakszemélyzeté nem emelkedik jelentősen, marad a krónikus nővérhiány és nem lesz jobb az ellátás. Bár ez bonyolultabb dolog, csak a bér oldaláról nem is érdemes megközelíteni.Párom épp pár napja mondta, hogy szaknővérek kellenének hozzájuk, de sansztalan találni. Hiába 14X2000€ nettó és kedvezményes lakás. A képzésből alig kerül ki utánpótlás, a mai pályakezdő generációnak esze ágában sincs az . e.ü-ben dolgozni. Pedig tervezik, hogy már a suli idejére is jövedelmet kapjanak. Ráadásul Svájc, ha nagyon akar valakit megszerzi és megkínálja tripla bérrel.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz #16729600 #46878 üzenetére
nem fogja megérteni itthon egyik főmajom sem, hogy a győzelmi propaganda nem helyettesíti a stabil, építő, lelkesítő közeget. ha belebarmolnak felülről, odateszik a sameszt igazgatónak stb., az szar légkört teremt, ahol maximum páran átmenetileg maradnak meg a pénz miatt, ellentétben a motiváló légkörrel, ahol akár többen a szarabb fizu ellenére is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
törölt tag
Ebben óriási igazságod van. Egyáltalán nem minden a pénz ( bár fontos ). 2 éve már költözés előtt álltunk, párom hihetetlenül jó ajánlatot kapott Svájcból. Végzettség elismertetési eljárás befejeződött, interjúknak vége, munkaszerződés aláírásra várt, mikor is egyik nap azzal jött haza, hogy Ő itt nagyon jól érzi magát, szereti a kollégáit és viszont, megbecsülik a faluban stb, stb. A lényeg, hogy maradtunk a többszörös bér ellenére is. A megfelelő és inspiráló stresszmentes munkakörnyezet nem váltható bérre.
-
bigdady
nagyúr
Az milyen hogy vendéglátóhelyen kötelező a maszk? Rendeléskor és fizetéskor...
Rendesen meglepődtem. Persze kocsiban hagytam..[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Valaki tud arról adatot mennyit ér az influenza oltás az influenza ellen? Mennyivel csökkenti a lehetőséget? Igaz hogy 10%?
-
HÁZIGAZDA
válasz tom_tol #46884 üzenetére
én sem tananyagra értettem (pláne nem arra a hitvány, túlduzzasztott borzalomra, amit itthon lenyomnak és tényleg sokszor egy hajítófát sem ér), írtam is, nyilván szocializáló és millió hatása van, ami kritikus. sérülnek a gyerekek egy év ilyen otthoni zárkában, ez nem kérdés szerintem senkinek, ami kérdés, hogy hol van az egyensúly a súlyosan elöregedett magyar pedagógustársadalmat is figyelembe véve. én látom a gyerekem tanárainak szemében is a félelmet, látom, hogy a kormány szokás szerint cserben hagyta őket, most már olvasom, hogy el is kezdtek "hullani", és ezt nem veszi be a gyomrom így. nincs jó megoldás, csak rossz és rossz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
szabi__memo
nagyúr
Ez volt már?
9M/5nap, nem 10e/nap..[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szabi__memo #46887 üzenetére
Kína mindent jobban csinál, csak azt a fránya vírust nem tudták országon belül tartani. De azóta mindent jól csinálnak.
⭐ Stella
-
proci985
MODERÁTOR
válasz tom_tol #46884 üzenetére
az igaz, de a tavoktatas nem feltetlenul segit elerni a tantargyi celkituzeseket. tavoktatas tekinteteben egyebkent erdekes lesz latni, hogy mik a tapasztalatok. ugye egy dolog, hogy mit tanitanak, a mit tanulnak viszont egy egeszen masik (es nem feltetlenul korrelalo) dolog.
ettol fuggetlenul persze gyerekeknel nem ez a legnagyobb problema. meg felnotteknel se biztos, en pl home officeolhatnek is de bejarok.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
titán
válasz szabi__memo #46887 üzenetére
Mese habbal. Kozmetikáznak és cenzúráznak szinte mindent. 1,4 milliárdos országban, olyan népsűrűség mellett 7 új eset egy nap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz syberia #46877 üzenetére
Addig meg keményen megy a kormány részéről a hazudozás
-
törölt tag
válasz szabi__memo #46890 üzenetére
Jó konteo, még az is lehet , hogy igaz. Mindenesetre az emberi faj behatolt, kiirtott és megjelent olyan értintetlen természeti egységekben, aminek a következményeit nem lehet elkerülni. Szépen magára rántotta a virnyákot és sajnos nem ez lesz az utolsó. Visszanyalt a fagyi.
-
azbest
félisten
Eddig azt hittem, hogy a WHO az egy egészségügyi szervezet és leginkább orvosi témában jártasak. Nem teljesen értem, hogy az egyik "követük" miért érez késztetést arra, hogy a lezárás ellen beszéljen. Arra hivatkozik, hogy az komoly gazdasági károkat okoz. Némileg szereptévesztést érzek a helyzetben. Pláne, hogy azt mondja a videóban, "nem támogatják ők a WHO-nál a lezárásokat, mint elsődleges védekezési eszközt, hanem csak időnyerésre javasolják az újraszerveződéshez. Gondoljunk bele, hogy milyen rossz ez a Karib- vagy a Pacific-térségnek , hogy nem mennek oda most nyaralni az emberek. ... Csináljanak jobb rendszert a járvány kezelésére az országok"
Azzal egyet is értenék, hogy a lezárásoknak hülye részei is voltak: például az áruszállítás és a logisztika lábon lövésének semmi értelme nem volt. Hogy széjjel szivatták egy időben a fuvarozókat, az is kontraproduktív volt. De nekem úgy tűnik, hogy ő nem erről beszél, hanem arról, hogy "oldják meg" és döljön a lé. Persze van az a pénz, amiért hirtelen a közgazdaságot akarja meggyógyítani az egészségügyi szervezet....
Újabb nyilatkozat, ami teljesen hiteltelenné teszi ezt a szervezetet. Hagyják a gazdasági kérdéseket a közgazdászokra, nekik az egészségügy érdekeit kellene vizsgálniuk. Mi sülne kiabból, ha az orvos közgazdászkodik, a közgazdász poltizál, a politikus meg orvoskodik... ja várjunk csak.. ez.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #46897 üzenetére
feltaláltad a spanyolviaszt
When Fears of Tuberculosis Drove an Open-Air School MovementEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #20749568 #46898 üzenetére
tavoktatas tud jol mukodni es tud koltseghatekony es effektiv lenni, de ez kontextfuggo. van par specifikus nehezseg. van helyzet ahol a tavoktatas osszehasonlithatatlanul jobban mukodik. van helyzet ahol a tavoktatas katasztrofalis eredmenyt nyujt.
human / real felosztas szerintem nagyon leegyszerusiti a problemakort.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com