Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#47051) Micsurin válasza aprokaroka87 (#47046) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Hogyne lehetne csak nem akarásnak... a sok állását vesztett pincér, recis etc szerinted 160-200 nettóér nem menne el napi 8 órában call centerezni kontakt kutatás céljából? :)

Jah de ahhoz a mutyi perselyből kicsit vissza kéne tenni az állami malacba.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#47052) agyarka válasza bigdady (#46995) üzenetére


agyarka
aktív tag

Itt látszik a különbség az olyan patikus akinek ez a hivatása és az között , akinek ez csak egy munka. A COVID ellen nem csak az alkoholos fertőtlenítő hatásos, csak azokkal dolgozni kell, ráadásul a jogszabályban meghatározott aprópénzért.

(#47053) bacsis válasza andor80 (#47035) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Nem (nagyon) szoktam hozzászólni itt a fórumban, pedig amúgy többé-kevésbé követem.
De most engedd meg kérlek, hogy válaszoljak neked, hogy én hogy látom...
Nem mondok újat, hogy van 2 tábor... az első tábor az akik vagyunk itt (többségben) a fórumban, hogy itt a vírus, ésszel kéne lenni...
Aztán ott a másik csoport, akik lázonganak, hőbölögnek, egyenesen azt mondják nincs is vírus... olvassátok el a facebookon a kormány által reklámozott napi adatokat... 10-ből 11 ember vírustagadó!!!!
Na most tegyük fel, hogy hoznának egy olyan döntést, mint amit kora tavasszal, hogy bezár a bazár... szerinted ez a sok vírustagadó mit csinálna? így is nyomják hogy a mocskos állam csak a zsebét tömi, meg "Orbán átvágja a népeket" abba most ne menjünk bele, hogy nem csak Magyarországon van a vírus, de nem baj :DDD :U :W Szóval ha jönne megint egy bezárás, a sok hőbölgő nem csak hőbölögne, simán benne van, hogy utcára menne... Szóval szerintem muszáj ezt a húzd meg, ereszd meg politikát játszani...
Oké, nem lesz karácsnyi vásár, oké, maszk hordás kötelező, oké szigorítunk a szórakozóhelyek nyitva tartási idején, de muszáj engedni, muszáj a cirkusz a népnek, így a focit meg ezt azt muszáj engedni.
én tökéletesen tudok azonosulni ezzel a politikával, riszpekt a kormánynak :R

(#47054) Alex91 válasza Micsurin (#47051) üzenetére


Alex91
félisten

Szerintem ezt siman kozfoglalkoztati berbol is meg lehet oldani... ;]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#47055) BalanceR válasza #16729600 (#47050) üzenetére


BalanceR
addikt

Szerintem sem kell aggódnod, 22.-én már szinte minden zökkenőmentes lesz, és végre meleg, szép hónap a június... :DDD

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#47056) Ringman válasza Micsurin (#47051) üzenetére


Ringman
nagyúr

erről van szó!

a mentősök túráztatása is tipikus last mile problem.

kb fél év volt arra, hogy kidolgozzanak egy működő protokollt.

(#47057) Alex91 válasza bacsis (#47053) üzenetére


Alex91
félisten

A(z) (nem) intezkedeseknek semmi koze a virustagadokhoz...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#47058) BalanceR válasza bacsis (#47053) üzenetére


BalanceR
addikt

Számomra még mindig az lenne a legjobb megoldás, (ami sajnos sehogyan sem lenne kivitelezhető) hogy ha a "hőbörgők, bagatelizálók, tagadók, maszk-ellenesek..." szépen kapnának egy papírt, hogy Oké ne hordj maszkot, ne tartsd be a javaslatokat, menj, ahova akarsz, DE mostantól bár a TB-det ugyanúgy fizetned kell ("Társadalom Biztosítás" -a többiekért fizetsz, mert veszélyezteted őket), viszont minden jellegű ellátást még a sürgősségit is megtagadja töled az állam a következő 5 évre. (úgyis lefizetett orvosok, megy gyógyszermaffia van szóval biztos nem hiányzik majd nekik.... )

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#47059) bacsis válasza Alex91 (#47057) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Sajnos a lényegen nem változtat... a kormánynak magát a társadalmat kell néznie...
Sarkított példa: lehet hogy valós probléma a koronavírus, de csak 5% tudja ezt, míg 95% ellenzi.. és meg kéne hozni a bezárós döntést, de nem fogják meglépni, mert a maradék 95%-a az embereknek fellázad... Szóval marad az "ezt akartátok hülyék, akkor had hulljon a férgese" hozzáállás :U
Ezzel a húzd meg ereszd meg hozzáállással meg próbálnak el lavírozni a 2 tábor között úgy, hogy a gazdaság is csak minél kevésbé szenvedje meg...

(#47060) Alex91 válasza BalanceR (#47058) üzenetére


Alex91
félisten

Hi-Hi. Most vegyem komolyan azok intezkedeseit, akik jarvany vedekezes cimszo alatt elso korben eltoroltek a diplomahoz a nyelvvizsgat es bevezettek a 13. havi nyugdijat, kiuritettek foloslegesen a korhazakt, es azt mondtak, hogy nem kell maszk...?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#47061) Kékes525 válasza Ezekiell (#47025) üzenetére


Kékes525
félisten

Mi a lehetőbb legdrágább és a leghatástalanabb módszert választottuk, a kevés tesztet. Azt gondoljuk, hogy a kórházi kezelések, a munkából kiesett idő, nem beszélve az emberéletekről, az egészségről, az esetleg visszamaradt szövődményekről, olcsóbb. Keserves árat fogunk fizetni érte. :(((

(#47026) Csatravi

Ha így mard minden, akkor lehet, hogy több.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47062) Alex91 válasza bacsis (#47059) üzenetére


Alex91
félisten

a kormánynak magát a társadalmat kell néznie...

Azt is nezi! Azert nem zarnak... Az elquras ott volt, hogy vagy marciusban se kellett volna (nem csak itthon, mashol se) zarni, vagy ha mar zartunk, akkor utana kellett volna esznel lenni...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#47063) Ringman válasza bacsis (#47059) üzenetére


Ringman
nagyúr

na le is írtad hogy miért hibás a kormány döntése: a saját népszerűségére ügyel a problémamegoldás helyett.

a kormány által sokat és előszeretettel hivatkozott nemzeti konzultáció eredménye az alábbi:

ennek tudatában milyen 95%-ról beszélsz?

[ Szerkesztve ]

(#47064) DarkByte


DarkByte
addikt

14,4% :Y

(#47065) BalanceR válasza Alex91 (#47060) üzenetére


BalanceR
addikt

[Fontos Tudnivaló]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#47066) Parci válasza #46372352 (#47049) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

rohadt nehéz megállni, hogy ne reagáljon az ember minden ilyen kommentre, hogy amikor szegény hármas mércével mért usernek bármi pattanása van, azonnal kezdi, hogy a moderáció...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47068) Ezekiell válasza bacsis (#47059) üzenetére


Ezekiell
veterán

Eleve nicns igazad, lásd nemzeti konzultáció (lol mintha hiteles lenne, de nem számít a valóságban, hisz a kormánynak hiteles, és ők hozzák a döntéseket), de ezt már írták neked.

De önmagában az, hogy egy járványhelyzetben PR kormányzást folytatnak, az gáz, és ezzel azonosulni nem lehet.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#47069) bacsis válasza Alex91 (#47062) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Ismét az én nézőpontom: Márciusban ill előtte még kb xart sem tudtunk a vírusról.. ellenben láttunk olyan (fake) videókat, hogy a faszi sétál az utcán, egyszer csak összeesik, azt kampec... Szal bexart az egész világ.. aztán ahogy teltek múltak a hetek hónapok --> a kormány, sőt a többi országok nézőpontja: ááá nem is olyan veszélyes az... "meghal pár ember, veszteséges járulék, de a gazdaság ha nem is dübörög, de el tud döcögni" -->még egy zárás akkor nem is annyira szükséges, téma lezárva...
szvsz simán benne van, hogy ez egy tudatos megmozdulás... és ezzel számoltak... ne felejtsük el, hogy mi a 10 millió politikus országa vagyunk, és mindenki jól megmondja.. de valójában SENKI SEM TUDJA VALÓJÁBAN mi zajlik a színfalak mögött ;)
Ringman! Igen, úgy gondolom, hogy biztosan az is benne van, hogy a kormány a saját érdekét is nézi... De ezért én megint nem tudom hibáztatni az adott kormányt, mert bárki lenen hatalmon, ugyanezt játszaná.. lásd: egész világ összes kormánya... kb kisebb eltérésekkel de a világon mindenhol ugyanez zajlik :)

[ Szerkesztve ]

(#47070) gergobaby válasza BalanceR (#47058) üzenetére


gergobaby
aktív tag

Aki meg nem vállalja, hogy dolgozzon ilyen körülmények közt, azt 5 évre kizárni a segélyekből és bármilyen állami támogatásból...
Ugyanakkora baromságot mondtunk mindketten :R pacsi

[ Szerkesztve ]

(#47071) Alex91 válasza gergobaby (#47070) üzenetére


Alex91
félisten

:R

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#47072) Ringman válasza #20749568 (#47067) üzenetére


Ringman
nagyúr

nyilván nem az :)

viszont nem lehet elválasztani a kormány cselekedeteitől, ugyanis eddig ezzel magyarázták azt, hogy mit és hogyan csinálnak.

(#47073) andor80 válasza bacsis (#47053) üzenetére


andor80
senior tag

"zóval ha jönne megint egy bezárás, a sok hőbölgő nem csak hőbölögne, simán benne van, hogy utcára menne.." Ebben a pillantaban jöhetnének a gépfegyveres katonák/rendőrök mint tavasszal és az ilyen ócska mások életét veszélyeztető elemeket nem az ellenzékieket vegzálni mint tavasszal hanem betartatni a törvényt és a virustíagadó elemeket eltávólítani a társadalomból.Nagy lónak a bal szemét a kormánynak nem risapect hanem szégyen amit csinálnak virusügyben. :R Jelen pillantban a kormány a népszerüsége szerint hoz döntéseket nem szakmai alapn .EZ VESZÉLYES!

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#47074) andor80 válasza BalanceR (#47058) üzenetére


andor80
senior tag

+1

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#47075) azbest válasza Ezekiell (#47048) üzenetére


azbest
félisten

Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy vajon egyéni nemtörődömség mennyire van mögötte.
Mármint, hogy személyes beszámolókból hallani, hogy vannak nagyon alapos és nagyon nemtörődöm emberek mindenütt. A nemtörődömség meg most lehet pont egybe is esik azzal, hogy kedvezőbb színben lehessen feltünteti a helyzetet.

(#47076) bacsis válasza andor80 (#47073) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Akkor nem csak a kormány szégyene, hanem az egész VILÁGÉ ;) hiszen ahogy fentebb is írtam: kisebb nagyobb szórásokkal, de mindenhol így csinálják ;)

(#47077) andor80 válasza bacsis (#47076) üzenetére


andor80
senior tag

Ez nem igaz.A világ nagyrészén nem üldőzték el a saját szakembereiket virus témában itthon meg...És ne hozd ellenpéldának oroszt meg usa-t mert az speciális.Két elmebeteg.
A világ józan nagyrésze hallgat a saját szakembereire együtt nyilatkoznak velük nem mint itthon bábú cili beszéli a m ár már sajnálni való modján A BLŐDSÉGEKET.

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#47078) Jablocskov válasza bacsis (#47059) üzenetére


Jablocskov
tag

Fellázad... Itt?!

A "fejlett" nyugati világ meg ott kúrta el az egész járvány témát, hogy azt hitték lehet ezt szabályozni "húzd meg ereszd meg hozzáállással".

(#47079) Amur válasza Ispy (#47018) üzenetére


Amur
addikt

Én nem akartam covid tesztet, mégis simán eljutottam odáig:
hétvégén felhívtam az ügyeletet hogy fulladok, hőemelkedésem van, és esem össze annyi erőm nincs. Rögtön a Covid ambulanciára irányítottak, ahol a vizsgálatok közben kérdés nélkül levették a mintát a covid tesztre is, és a szombat este levett tesztnek hétfő reggelre fenn volt az eredménye az ügyfélkapun.(ezen én is meglepődtem).
Tehát aki tényleg tesztet akar az hétköznap a háziorvosnak pár fő tünetet mond(ha nincs csak 1 akkor kiegészíti kreatívan), vagy hétvégén az ügyeletet hívja így, és megcsinálják.
Szerintem inkább az van hogy az emberek többsége fél hogy ha pozitív akkor munkahely, mit gondolnak a szomszédok stb.. ezért el sem indul ezen a vonalon.
Merész kijelentés, de megkockáztatom hogy nem csak a tesztlabor kapacítással van gond, hanem az emberek hozzáállásával is.
Ugyanaz mint az infulenzánál, inkább nem mondom hogy beteg vagyok, megyek dolgozni, mert ha kiesek az minusz pénz.

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#47080) bacsis válasza andor80 (#47077) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Köszönöm, hogy te is elmondtad, hogy te hogy látod ezt a részét :R

(#47081) Ispy válasza Amur (#47079) üzenetére


Ispy
veterán

Igen, ez is benne van a pakliban (kamuzás), de úgy voltam vele, hogy megvárom mik lesznek a tünetek...szóval eddig pont olyan, mint minden évben: torokkaparás, orrfolyás, orrfujás, ízvesztés (de nem ilyen dúrva, hanem amikor a bedugult orr miatt nem érzel annyira erős ízeket). Láz és köhögés még nem volt, így megszakértettem magamnak, hogy ez nem covid, hanem valami szokásos takonykor. Ha meg mégis, akkor letudom ennyivel. De igazából én még influenzás sem voltam soha, szóval a láz, ízomfájdalom, tüdőgyuszi eddig mindig elkerült. Persze, ha 1-2 hétig nem kommentelnék, akkor....emlékezzetek meg rólam majd, pls.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#47082) Ajándékok válasza bacsis (#47069) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Azért kapják a fizetést, hogy döntsenek, és a döntéseik következményeiért vállalják a felelősséget.
Ha a nép szavazata alapján döntenek, mi szükség van rájuk?
Amikor felesküdtek a hivatalukra, nem arra esküdtek, hogy "mindig csak a saját érdekemet nézem".

#47073 andor80: "Jelen pillantban a kormány a népszerüsége szerint hoz döntéseket nem szakmai alapn .EZ VESZÉLYES!"
Nem csak veszélyes. Bűncselekmény.

[ Szerkesztve ]

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#47083) dobolan


dobolan
senior tag

Én meg házi karanténban vagyok vasárnap óta. Feleségemet tesztelték hivatalosan (egyetemen dolgozik), és pozitív lett :Y
Most mindenki itthon dekkol 10 napot. Szerencsére home officeban tudok dolgozni. Még csak 2 nap telt el, de már is borzasztó, hogy hivatalosan még az utcára sem mehetsz ki. És akkor nekünk még szerencsénk van, mert full fizut kapunk mindketten.

(#47084) Parci válasza dobolan (#47083) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

teljesen tünetmentes?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47085) Ispy válasza bacsis (#47076) üzenetére


Ispy
veterán

Szerintem ez az egész mai modern kori demokrácia el van b...va: a politikust azért választják meg, hogy azt csinálja, amiért a többség megválasztja, tehát elemi érdeke, hogy a többség kénye-kedve szerint csinálja a dolgokat, mert ki lesz b...va, mint az a macska. Innentől kezdve sokkal kevesebb energia és kockázat a többségnek politizálni, mint a többséget meggyőzni valamiről. Persze vannak, akik ezt profibban üzik és vannak, akik még a látszatra sem adnak, aztán vannak akik megunják ezt a választósdit, aztán körbebetonozzák magukat. De végső soron a politikusok a szavazatokért hajtanak, mindig, mindenhol, mert különben mehetnek a kispadra.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#47086) dobolan válasza Parci (#47084) üzenetére


dobolan
senior tag

Igen. Legalábbis eddig biztosan.

(#47087) bigdady válasza bacsis (#47053) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ne mond már hogy reprezentatívnak gondolod a napi fb hozzászólókat, akár pár százat is, nem hogy 10-11-et... Ha ezt vennéd akkor akár mindenki anti fideszes lenne az országban stb. Ugyanez a virusnál is, csak az ír aki hőzöng, ettől még a lakosság nem ugyanilyen arányú..

(#47089) radi8tor válasza dobolan (#47083) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Azt mondták hogy nem kell mindenkinek otthon dekkolnia csak akit teszteltek pozitívra. Ti milyen tájékoztatást kaptatok erről?

⭐ Stella

(#47090) #16729600 válasza bacsis (#47069) üzenetére


#16729600
törölt tag

Szerintem nem lelkeket, vallástagokat kell begyűjtenie a kormányoknak. Egy a lényeg: mindenki tartsa be az előírásokat. Bennem is rengeteg kétség van, ám mindent betartok. Ellenben sem most, sem a jövőben nem óhajtok egyetlen lövészároknak sem a tagja lenni és minden ezzel kapcsolatos agitációt visszautasítok és utálok.

(#47091) pjen válasza #16729600 (#47090) üzenetére


pjen
félisten

+.

(#47092) Parci válasza #16729600 (#47090) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ennyi.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47093) bacsis válasza Ispy (#47085) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Egyet èrtek :R
Illetve annyiból nem, hogy èn inkább azt mondom, a társadalomban/demokráciában illetve a gèpwzetben vannak homokszemek...
Ülök jelenleg a meleg buszon, kènyelmes ruhában, telefon a kèzben, otthon majd meleg lakás vár, háztartási gèpek, autó stb.... A 21. Századra csak el jutottunk idáig... Ugye hogy annyira nem is xar? ;)
Ehhez viszont az kell, hogy a világ vezetői ne az egyèn tyúkszaros èletèt nèzze... Mert nem azt nèzik... Nem azèrt vannak a kórházak, meg a koronavìrus intèzkedèsei, hogy a fostos èletedre vigyázzanak, mert az senkit sem èrdekel... Hanem hogy amìg menthető vagy, addig tesznek èrted... Hogy utána tudj dolgozni ès termeld a gdp-t ;] :U
Persze itt-ott rogyadozik az egèsz, ès mi kis emberek itt a fórumban is ezekbe tudunk belekötni, hogy ez xar, az xar... Ami igaz, de alapjába vève, te is, èn is, meg ti kedves fórumozók, ti is dolgoztok, van munkahelyetek, kènyelmes lakás vár otthon, tehát azèrt valójában mèg is csak el karistolunk úgy globál :)

(#47094) Kékes525 válasza Amur (#47079) üzenetére


Kékes525
félisten

"Tehát aki tényleg tesztet akar az hétköznap a háziorvosnak pár fő tünetet mond(ha nincs csak 1 akkor kiegészíti kreatívan), vagy hétvégén az ügyeletet hívja így, és megcsinálják"

Lehet, hogy szerencséd volt. Egy esetből nem lehet általánosítani.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47095) Kékes525 válasza dobolan (#47083) üzenetére


Kékes525
félisten

Otthon védekeztek valahogy, hogy ne kapjátok el?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47096) UberMutant


UberMutant
őstag

Egy másik orvos helyzetjelentése tegnapról: diverdoc megfogadtam nem irok, de utoljara meg is megteszem, mert az orszag fenysebesseggel rohan a katasztrofaba!
Tegnap kijott az uj eljarasrend, hogy Eu dolgozo ha nem tunetes dolgoznia kell hiaba szoros kontakt. Aki erti, erti, aki nem az nem.
Ma kuldtek ki az emaileket 50 orvost vezenyelnek el HOLNAP reggeli munkakezdessel Szekszardra.?Pecsrol. ( kerem ne irjad le war forumtars, hogy a katonak is hadgyakorlatoznak 2 hetig, mert szarom le es jelen posztomhoz irrelevans)
Eddig birta a rendszer.
Ugyhogy hordjatok azt a kibaszott maszkot!!! Ha kell szabadteren is, minimalis komfortcsokkenes, de adott esetben elet!
Kurva kemeny vilag jon, segitsetek amiben tudtok (maszk)
Ennyit akartam csak

(#47097) S e t h válasza Parci (#47033) üzenetére


S e t h
nagyúr

Van kapcsolatom kormányhivatalban dolgozó ántsz melóssal.
Van aki elhiszi, hogy ilyen számok mellett működhet a kontaktkutatás?
Erre semmilyen hivatal nem volt felkészülve, ántsz, egészségügy, köztük orvosok, mentősök, rendőrök.
Hallottam cifraságot az ántsznél zajló dolgokról, ami annyira abszurd, hogy minimum Monty Python szkeccs, de komolyan véve, leírva rémhírterjesztésre is alkalmas dolog, pedig sajnos a szomorú valóság.
Nincs egységes direktíva, sajátságos és differens jogértelmezés, hullafáradt, kimerült kollektíva, de papíron kifelé működés látszatát keltő a végrehajtás.

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#47098) Kékes525 válasza S e t h (#47097) üzenetére


Kékes525
félisten

"Van aki elhiszi, hogy ilyen számok mellett működhet a kontaktkutatás?"

Van, csak fel kellett volna készülni erre. Másrészt nem 30 ezer fertőzöttel kezdődött az egész. Az elején nagyon könnyen meg lehetett volna fogni az egészt. Úgyhogy helyedben nem mentegetném az államot. Hatalmasat hibázott!

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#47099) dobolan válasza radi8tor (#47089) üzenetére


dobolan
senior tag

Akik egy háztartásban élnek, azoknak kell. Vagy, ha van egyéb kontakt kutatás, akkor ott is aki bele kerül, és kap vmi határozatot. Hatósági végzést is küldött a kormány hivatal, benne a szabályok, a karantén vége, a bírságok, ha megszeged stb. 3eFt-tól 5millióig, nem aprózták el a határokat :D
Fellebbezni is lehet a határozat ellen, illeték köteles, ami 30eFT, és csak postai úton ajánlott levélben lehet eljuttatni, vagy ügyfélkapun keresztül- ha van. Szerintem mire érdemben hozzányúlnak, már le is járt rég a 10 napod :)

(#47095) Kékes525
Nem, szerintem nincs értelme, ha ilyenre gondoltál, hogy pl. maszkhordás, vagy 1,5 méter...
Alapvető higiéniát betartjuk. Fogalmam sincs, hogy feleségemen kívül van-e más pozitív a családban (vagy volt-e, mert ez sem mellékes), mivel senki mást nem teszteltek le hivatalosan. Karantén. Ennyi. 10 nap múlva vége, ha nincs tünet, de azt is nekem kell jeleznem -mármint ha tapasztalok valamit-, és akkor a háziorvos kérhet tesztet, ha úgy gondolja. Ez a protokoll.

[ Szerkesztve ]

(#47100) Ringman


Ringman
nagyúr

a tesztelés elégtelenségét jól mutatja a megyékre lebontott stat is: [link]
pl. fejér megyében e szerint 3 (három) új eset volt egy nap alatt, múlt héten baranya megyében volt olyan nap, amikor nem volt új eset (!!), majd a rá következő nap 76 új fertőzöttet találtak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.