Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#47101) S e t h válasza Kékes525 (#47098) üzenetére


S e t h
nagyúr

Légyszi mutass rá, nem itt, az egész fórumot érintő kommunikációmban egy hozzászólást is, ahol mentegettem az államot.
Előre is köszönöm!

Ha vmi nem egyértelmű számodra, akkor kérdezz rá és ne tényként közöld, megkönnyítendő az interakciót!

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#47103) proci985 válasza bacsis (#47093) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

egy tipp: az osszes online felulet tele van botokkal.

szoval ha azt latod, hogy twitter / insta / facebook / disgus alatt tele minden lazan kapcsolodo "draga XY aranyember" "[fioktulaj] legjobb", "bezzeg a Z" tipusu kommentekkel, akkor erdemes az adatlapra vetni egy pillantast.

privat alaplap, sokat kovet de ot nem kovetik (esetleg clusterkovetes), hasonlo semmitmondo hozzaszolasok: ha ilyeneket latsz akkor gyanus, hogy botnetbe futottal. kb mint amikor statisztakat vesznek egy megmozdulasra, csak ez olcsobb.

disgus alatt en jatszottam "nemitsd a hangulatkeltot", bizonyos topikok alatt egy ido -par topik vegigflaggelese- utan ot szinten valaszolgattak blokkolt felhasznalok egymasnak es csak egymasnak. egyebkent a "nemitsd a hangulatkeltot"nel nagyon enyhe kriteriumokat hasznaltam, azaz csak olyanra toltam nemitast, amire itt a forumon siman egy hetes forumtiltast adtam volna egy szakmai hirtopikban.

ugyanugy, ha 100+hsz van egy nem kapcsolodo hozzaszolason flamekent, akkor siman lehet az, hogy valaki aktivalta a fake acc csapatot.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#47104) proci985 válasza UberMutant (#47096) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Erre valaszokkal nagyon ovatosan, ha politikai flame lesz belole toroljuk a threadet.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#47105) BalanceR válasza bigdady (#47087) üzenetére


BalanceR
addikt

Csak egy példa:
Egy átlagos cikk a mai Covid statisztikáról, a hozzászólásokat érdemes átpörgetni, és a H/N arányt kiszámolni (hülye per normális):
[Újabb szomorú rekord dőlt meg, sosem volt még ennyi elhunyt 24 óra leforgása alatt.]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#47106) syberia válasza Kékes525 (#47098) üzenetére


syberia
veterán

Ma a Müller elejtette a "reméljük" varázsigét. A kormány is reméljük-üzemmódban intézi az egészet. Tavasszal is a szomszédos országuk után hozták csak meg a szükséges intézkedéseket, most sem lesz másképp. Nagy különbségnek látom, hogy akkor még komolyan vette az emberek túlnyomó többsége a vírust.

https://howbad.info/

(#47107) Drizzt válasza Amur (#47079) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ez szerintem tok jo, hogy ilyen tapasztalat is van. Meg egy masik pozitiv tapasztalatot hallottam ismerostol, neki a haziorvos csak megkerdezte, hogy kuldjon-e tesztet, vagy nem. Ugyanakkor szinten kb. ugyanazon ismerosi korokbol meg van negativ tapasztalat, ahol kb. ha haldokolsz, akkor se tesztelnek le. Tavasszal en is kemenyen megkuzdottem, hogy teszthez jussak, s vegul csak magan uton sikerult. Az negativ lett, bar antitest teszt volt, raadasul a korai szeriakbol. Persze nehezito tenyezo volt, hogy a haziorvos 230 km-rel arrebb volt, mint en. Viszont tappenzre igy is ki tudott irni szerencsere, arra szukseg is volt nagyon.
Mas: a szembeszomszedhoz viszont epp most jottek ebed kozben a szkafanderesek. :( Viszont kb. a mento erkezese, s a mintaval valo tavozas kozott szerintem meg 3 perc sem telt el, szoval ez igen hatekonyan ment.

I am having fun staying poor.

(#47108) Amur válasza Kékes525 (#47094) üzenetére


Amur
addikt

Hát a szerencse szerintem itt irreveláns volt.
Kijelölt járványkorházba mentem be covid tünetekkel. Ha itt volt rá kapacitás, ahová más megyékből is hozták közben be a betegeket, akkor máshol is van.(levenni a tesztet, nem kiértékelni, nem akarom hogy félreérthető legyen, mert érthető hogy a két dolog nem ugyanaz). Egyébként ahhoz képest hogy az asszisztens és a beteghordó is mondta hogy különösen sokan vannak, egyszerre 10 embernél több nem volt a covid ambulancián.
Ha százával jönnének az emberek, akkor biztos jobban szelektálnának, de itt kb. ha volt 1-2 tüneted akkor kérdés nélkül csinálták a mintavételt. Tehát én belülről úgy láttam hogy ha odamegy az ember tünetekkel akkor leveszik a mintát, az hogy labor oldalról mekkora kapacitás van, abba nem láttam bele.(de az én tesztemet pl. debreceni labor csinálta, így nyíregyházáról szombat este átment a minta(vagy másnap reggel, ki tudja), és hétfő reggel már fenn volt az eredmény a felhőben.
Többet kellene tesztelni ez nem kérdés! Én viszont úgy látom hogy ennek nem csak az a buktatója hogy a kormány nem akar kontaktot kutatni, többet tesztelni, hanem az is hogy az emberek sem akarják magukat tesztelni! Inkább mennek lázasan dolgozni, közösségbe.
Mert magyarhonban ez a bevett szokás! Dolgozni be kell menni!

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#47109) tboj válasza bacsis (#47093) üzenetére


tboj
tag

"Ülök jelenleg a meleg buszon, kènyelmes ruhában, telefon a kèzben, otthon majd meleg lakás vár, háztartási gèpek, autó stb.... A 21. Századra csak el jutottunk idáig... Ugye hogy annyira nem is xar? "

Pláne, hogy ezért a kevésbé szerencsés helyekre született többség nem kis árat fizet, helyettünk... Itt egy 3 perces tömény összefoglaló szösszenet a mai világról (Nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmaz, de nyilvánvalóan ez is a célja...)

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#47110) bigdady válasza BalanceR (#47105) üzenetére


bigdady
nagyúr

Sok a hülye, de pár száz emberből mit lehet levonni? Semmit, 10M lakos van Mo-on. Ez ne befolyásoljon senkit. Pont ez a baj hogy akik ezt bújják ha hozzászólnak ha csak olvassák olyan buták azt hiszik ez az átlag holott ez lepkefing. (Aztan meg meglepődnek választáskor pl)

[ Szerkesztve ]

(#47111) BalanceR válasza bigdady (#47110) üzenetére


BalanceR
addikt

Nem azt mondom hogy országosan többségben vannak a hülyék, csak azt, hogy többen, mint kellene, illetve, hogy amit mondasz, fordítva is igaz, aki nem "bújja" az ilyen jellegű hozzászólásokat, azt hiheti, hogy minden a legnagyobb rendben van a fejekben, pedig óóóó, dehogy...

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#47112) Ringman


Ringman
nagyúr

Operatív törzs: már 52 szociális intézményben van jelen a vírus

már 52 szociális intézmény érintett, 6630 gondozottból 641 pozitív személy van, ami 10 százalékos arány, 156 főt kórházban ápolnak, s 37-en hunytak el a második hullámban

(#47113) bacsis válasza proci985 (#47103) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Akkor léci' te is bizonyítsd, hogy nem vagy robot :DDD ;] :R
ezt nem is tudtam, köszi az infót, meg fogok akkor majd nézni egy-egy kommenthez tartozó adatlapot :R

(#47114) Lauda válasza Ezekiell (#47025) üzenetére


Lauda
félisten

Utána majd akar? Mikor nyilatkozott ilyesmit?

(#47115) proci985 válasza bacsis (#47113) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

mi ez itt, egy kinai szoba?

twitteren azt hiszem 10-15%ra irja a botok / cyborgok aranyat es meglepoen konnyu oket klasszifikalni, legalabbis unsupervised machine learninggel is eleg jo eredmenyeket lattam a teruleten. viszont ezeknek a fake felhasznaloknak az eloszlasa temak szerint nem egyenletes. es termeszetesen epul rajuk szolgaltatas is.

a fontos az az, hogy csak azert, mert latsz egy 10-30-100hozzaszolobol allo csapatot kemeny velemenyekkel (amivel vagy teljesen egyetertesz indulatbol, vagy egyaltalan nem), az nem jelenti azt, hogy ezeket a hozzaszolasokat emberek irtak. tehat adott esetben az a frocsogo habzoszaju orultek nem leteznek, es foleg nem csinalnak semmit eloben.

probald ki, mokas elfoglaltsag egyebkent :DDD.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#47116) Ezekiell válasza Lauda (#47114) üzenetére


Ezekiell
veterán

Utána se akar, mert a csúcstól lefelé vezet a járvány ugye. A járványcsúcsról nyilatkozott anno valamit, már nem tudom pontosan (számokkal, hogy mennyi beteg/stb lesz), de a lényeg olyasmi volt, hogy a csúcson több százas számú intenzíven kezeltet mondott - azoknak meg a 60%a meghal ugye...

De nem emlékszem pontosan, vissza kellene keresni, de időm nicns rá bocs.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#47117) tboj válasza Ezekiell (#47116) üzenetére


tboj
tag

Pár hete beszélt a várható tetőzésről a Kossuth rádió reggeli műsorában, és akkor mondta, hogy legrosszabb esetben napi 200 halálozásra számítanak, illetve egyidőben 16000 kórházi ápolttal 800-1000 körüli lélegeztetőgéppel. Azt mondta, hogy ezt bírni fogja az egészségügy, és ebből jött sokaknak a logikus következtetés, miszerint ebből kiindulva nem akar tovább szigorítani.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#47118) Lauda válasza Ezekiell (#47116) üzenetére


Lauda
félisten

:R

Vannak találgatások erről, hogy napi ilyen számú elhunyt is lehet és van ennél kedvezőbb forgatókönyv is: Év végéig eldurvulhat a hazai járvány

Csak amiatt kérdeztem rá, hogy a miniszterelnök mikor mondott ilyet, hogy addig nem avatkozik be, majd csak utána. Az elhunytakat jelölte meg mint fontos tényezőt a beavatkozások kapcsán, azonban számokat nem mondott. Bár ha jól emlékszem nem sokkal ezt követően már megint másra hivatkozott, hogy mit figyelnek. Szerintem nem nagyon fog befékezni semmit, tavasszal látták mit okozott a gazdaságnak és el is mondta, megbánta már, hogy "lezárta" akkor az országot.

[ Szerkesztve ]

(#47119) bacsis válasza proci985 (#47115) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

Még szeretnék a kommentedre reagálni, de tegyük egy kicsit ON-ba a beszélgetést...
Én úgy gondolom, hogy azért eléggé jártas vagyok az informatikában egy átlag emberhez képest... Ám amit most megosztottál velem, számomra ez teljesen új volt.
Na most egy tényleg átlag (alatti) ember itt most nem az értelmi szintre, hanem az informatikában való jártasságra gondoltam mit lát belőle? Elkezdi olvasni a kommenteket, és akkor azt látja: nincs is koronavírus, az egész egy átvágás, meg hülyeség, meg ne hordjunk maszkot stbstb... És akkor elkezd gondolkodni.. ennyi ember azt mondja hogy nincs is itt se vírus, se veszély... hát akkor lehet hogy tényleg nincs... és máris jönnek a hús vér emberek akik tényleg vírus tagadók...
Mint ahogy fentebb több kommentemből láthattad/láthattátok, van az egész helyzetről egy fajta véleményem, hogy én hogy látom az egészet, ezzel vagy lehet azonosulni, vagy nem, de én megpróbálok mindennek az értelmét meglátni... De hogy valaki ilyen vírustagadó kamu kommentet generáljon.. nem értem miért jó neki :U

(#47120) Elektrosokk válasza Parci (#46913) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Szerintem túlságosan szkeptikus vagy a témában, már rég túl vagyunk azon hogy azt vitassuk bizononyos vitaminok-kiegészítők előnyösek e számunkra. Az emberi szervezet müködése nagyon összetett.

[Akár 70 százalékkal csökkentheti a D-vitamin a Covid–19-halálozást] LEGÚJABB KUTATÁSUK SZERINT A MEGFELELŐ MÉRTÉKBEN ÉS MÓDON SZEDETT D-VITAMIN TÖBB MINT 70 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENTI AZ ÚJ KORONAVÍRUSSAL VALÓ MEGFERTŐZŐDÉS ÉS A HOZZÁ KAPCSOLHATÓ HALÁLOZÁS ESÉLYÉT! (sorry a nagybetű miatt, másoltam)

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#47121) tboj válasza tboj (#47117) üzenetére


tboj
tag

Nem tudom már szerkeszteni, de a halálozásokra tényleg nem mondott konkrét számokat, csak annyit, hogy bírni fogja az egészségügy, lesz elég lélegeztetőgép és mindenkit meg fognak tudni gyógyítani. :U

A napi 200 haláleset viszont reális ilyen számok mellett, és valószínűleg ebből a modellből származik.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#47122) Ezekiell válasza tboj (#47117) üzenetére


Ezekiell
veterán

Köszi a pontosítást :R

(#47118) Lauda szerintem sem lesz semmi szigorítás. Szép hosszú, elhúzódó járvány lesz, amikor megközelítjük a 100as nagyságrendű halottat/nap, akkor lesz majd talán valami intézkedés (de csak mert a 100as szám olyan lélekhatárnak tűnik, semmi racionális indok nyilván). Addig nem számítok semmire.

Illetve csak akkor lesz itt szigorítás, ha a népszerűségi mutatók azt adják ki. Rohadt egy cinikus szemétláda hozzáállás ez, de ez a valóság sajnos.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#47124) Ezekiell válasza #20749568 (#47123) üzenetére


Ezekiell
veterán

Honnan tudod, próbáltad? Melegedett, mennyire? Controll csoport? Van linked? Peer reviewzott kutatás? Na akkor meg ne terjessz fake newst...

;]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#47125) #16729600 válasza Lauda (#47118) üzenetére


#16729600
törölt tag

Túl sötétre festitek az eget. Szerintem sokkal enyhébbek lesznek még a csúcspontnál is a mortalitási adatok, mint amiket linkelgettek és vizionáltok. Herr Kancellár nálunk tavasszal már beégett súlyosan egy " százezer áldozat várható, mindenkinek lesz legalább egy halott ismerőse" kinyilatkoztatással.

[ Szerkesztve ]

(#47126) bacsis válasza #20749568 (#47123) üzenetére


bacsis
Közösségépítő

bakke' hogy még itt is ezt kapom :DDD :R
Igen, ez így van, de igen tetemes országunk lakosságának az a része aki khmm hogy is fogalmazzak szépen, aki mégis csak a FB kommentek alapján/után formál véleményt -->És itt jön képbe ismét az én nézőpontom, hogy a világban azért nem mernek a vezetők MEGFELEŐ döntéseket hozni, mert ha megint meglépnék azt amit tényleg meg kéne, fellázadnának azok az emberek akik a FB kommentek alapján tájékozódnak :U

(#47127) Ispy válasza #20749568 (#47123) üzenetére


Ispy
veterán

Lehet, hogy az épeszű így tesz, viszont az átlagos fészbuk polgár meg nem, és azokból több van....

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#47128) Ispy válasza #16729600 (#47125) üzenetére


Ispy
veterán

És majd ha mégsem lesz mindenkinek egy halott ismerőse, na akkor az kinek az érdeme lesz? Na kié? Fess borús képet, de nagyon, aztán meg ha mégsem, akkor lehet verni a mellényt, ha meg mégis, akkor én megmondtam. Ott is csak politikusból vannak a politikusok.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#47130) Ringman válasza Ispy (#47128) üzenetére


Ringman
nagyúr

a becslések szerint év végére az usa lakosságának ~egy ezrelékére rúg majd a covidban elhunytak száma. (most 215k-nál tartanak)

(#47131) Lauda válasza #16729600 (#47125) üzenetére


Lauda
félisten

Túl sötétre festitek az eget.

Legfeljebb a szakértők és a miniszterelnök. Az is egy jó kérdés lehetne (ha nem tudnánk az okát), hogy ha 800-1000 lélegeztetőgépre kapcsolt embert vízionálnak, akkor miért van szükség 16 ezer lélegeztetőgépre.

Szerintem sem lesznek ilyen állapotok.

szerk: ;)

[ Szerkesztve ]

(#47132) #16729600 válasza Ispy (#47128) üzenetére


#16729600
törölt tag

Nem értek egyet, ez azért komolyabb dolog a hollyweennél, mintsem, hogy szabadjára lehessen engedni a kontroll nélküli ijesztegetést. Járulékos károk sem mellékesek.
(#47131) Lauda
Akkor megkövetlek, rossz címzés.. :)

[ Szerkesztve ]

(#47133) tom_tol


tom_tol
addikt

(#47134) tboj válasza #16729600 (#47132) üzenetére


tboj
tag

Én csak azt nem értem, miért számít ijesztgetésnek, amikor egy az adott szituációban elérhető adatokból számolt, járványmatematikai modelleken alapuló becslést hoznak nyilvánosságra? Szerintem ez hozzátartozik a lakosság megfelelő tájékoztatásához, hogy tudja az ember, mire számítson. Olyan mint az időjárás-előrejelzés, és ugyanúgy vannak benne bizonytalanságok, rövid távon kisebbek, hosszú távon pedig akár jóval nagyobbak.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#47135) proci985 válasza bacsis (#47119) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

cybersecurity teruleten ez kozismert teny.

igen, ezert veszelyes a velemenybuborek, avagy arra hallgatni, aki megerosit. mondom ezt ugy is, hogy en tomegesen tiltottam le felhasznalokat disguson, de par account egyertelmuen es kizarolag zorejt kelteni van ott.

pl jo taktika az, hogy van egy hir, mondjuk "ma 12vel tobb koronavirusost talaltak Fjälljökullschledwichstein vonzaskorzeteben" (tok mindegy, minuszos hir kitolteni a helyet):
- erre bejon mondjuk 15 hozzaszolo (meg 60 like) amibol harom mondjuk vallalhatatlanul kemenyen szidja az X politikat (legyen mondjuk Napoleon az allatfarmrol), ketto vallalhatatlanul szidja az X politika ellentettjet (legyen mondjuk Hopehely az allatfarmrol), harom "ezderossz", ketto "jajjezjo". ez 11 hsz a 15bol, a maradek ketto off ("nem lepodok meg / +1" -> nulla informaciotartalom, ez gyakorlatban ures zorej), ketto meg ertelmes info lenne.
- ha ezt meglatod, meg fogod talalni azt a kettot, ami valos, relevans velemeny?
- be fogsz irni ugy, hogy a kommentek fele frocsog magas likeolassal, tehat a kommentszekcioban fenik a kaszakat es ha beirsz kockaztatod, hogy 10en radugranak?
- ugy is megtalalod, hogy a valos relevans velemeny nincs elobbresorolva, mert a tobbi 11 agyon van likeolva a botnettel?

na igy lehet a zorejbe belefullasztani az informaciot. van megoldas, de az az erto olvasas forrasanalizissel kombinalva. a funkcionalis analfabetak 25%os aranya Magyarorszagon egyebkent emiatt aggaszto: minden negyedik magyar ezek szerint az iskolabol kikerulve keptelen erto olvasasra.

a virustagadok egy reszenek egyszeruen anyagi vagy egyeb haszna van ebbol. pl youtubeon nezettsegbol direkte, vagy egyeb jaralekus szolgaltatasok kapcsan.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#47137) #16729600 válasza tboj (#47134) üzenetére


#16729600
törölt tag

Ne már, ez olyan lenne, mint amikor napsütést mondanak, de mégis megázol kicsit ??
Kurz is szakértői vélemények alapján mondta azt amit. A szakértőség nem jelent sajnos hülyementes státust. Ráadásul tavaszhoz képest van egy halom terápiás tapasztalat és pár hasznos medicina. ( ezzel nem azt mondom, hogy a plebsz Trump koktélját megkaphatja )

(#47138) Ringman válasza #20749568 (#47136) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez már az atlantic-ban májusban (!) is téma volt:

Quarantine Fatigue Is Real

But, as other epidemics have shown, trying to shame people into 100 percent risk reduction will be counterproductive. What Americans need now is a manual on how to have a life in a pandemic. If no one else provides the guidance that the CDC won’t, each of us will need to figure out our own.

(#47139) proci985 válasza #20749568 (#47136) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

passz.

ahogy nezem 1000 megtekintesenkent osszejon 3-5 USD, ami nem sok, de mondjuk ha van stabilan ilyen heti 10.000 megtekintes amibol esetleg meg jon nemi atkattintas is a sajat boltodra / szponzorok fele ugy mar fel lehet fogni kis mellekeskent.

pl 10000 nem sok, de ha kozben sajat homeopatias boltod van ahova ebbol par szazalek atmegy vasarolni ugy mar lehet egy ido utan mukodo business modellrol beszelni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#47141) tboj válasza #16729600 (#47137) üzenetére


tboj
tag

Nyilván nem teljesen ugyanolyan, mert nem ugyanolyan hangsúllyal múlnak emberéletek az egyiken, mint a másikon. Azért az időjárás-előrejelzésnél is van, amikor belengetik a nagyon heves, akár életveszélyes zivatarokat, legmagasabb riasztással és végül egy mezei eső lesz belőle. A cél a figyelem felhívása lenne mindkét esetben arra, hogy inkább észnél legyen az ember, nem az, hogy elkönyvelje tényként. Ezek a modell alapú projekciók megmutatják azt, hogy mi miatt hozzák a különböző korlátozásokat, és miért kellene ezeket betartani. Értem én, hogy pszichológiailag megviselhető lehet, de tényleg nem kellene jelezni az embereknek, hogy adott esetben veszélyben vannak és jobb a boldog tudatlanság?

Természetesen a szakértők sem tévedhetetlenek, de a korai modelleket nem érdemes számon kérni rajtuk, hiszen alig állt rendelkezésükre megfelelő adat, így kénytelenek voltak durva közelítéseket alkalmazni, ami alapján hát ez jött ki a modellekből. Nem a modellek voltak a hibásak, hanem a benne alkalmazott közelítések és kezdeti paraméterek együttese nem írta le megfelelően a valóságot.Természetesen ezekről a politikai és média-kommunikációban már nem esik szó, csak a belőlük levont következtetésekről. Ezért lenne szükség a megfelelő tudománykommunikációra minden területen.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#47142) t72killer válasza daneel_hu (#47008) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Elég sz.r ez így is, nem hiányzik h még rosszabbá mutálódjon.

#47014: késő. Max full kijárásival/utcákon vegyvédes katonasággal lehetne ezt megállítani.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#47143) Parci válasza tboj (#47141) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kitűnő példa a meteorológia, mert a feleségem meteorológus -- és látom, hogy milyen hatalmas arányban képtelenek az emberek értelmezni a jelentést, vagy egyáltalán csak tudni, hogy honnan érdemes tájékozódni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47144) Rive válasza t72killer (#47142) üzenetére


Rive
veterán

Max full kijárásival/utcákon vegyvédes katonasággal lehetne ezt megállítani.

Nemár. Ha picit döcögősen, de pl. az olaszok is megállították a magukét tavasszal, sokkal kevesebbel. A kínai módi ugyan extrém hatékony és gyors volt, de nem feltétlenül szükséges.

Annyi mondjuk a difi, hogy milyen gyorsan áll ereszkedő pályára az új esetek száma. Kínai módi szerint ~ két hét. Olasz módi szerint ~ egy hónap. Szumma és csúcs esetszámban ez elég jelentős eltérést hoz.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#47145) Rage47 válasza Ringman (#47138) üzenetére


Rage47
veterán

Pedig jobb lenne, ha felszívnák magukat az emberek, mert ki kell tartani, még jövőre is nyakunkon lesz a covid nagy valószínüséggel. Sokan azt hiszik, hogy január elsejével eltűnik, de már most meg kell barátkozni a gondolattal, hogy nagyon nem.

(#47146) syberia válasza Ezekiell (#47122) üzenetére


syberia
veterán

Szerintem a szomszédos országok járvánnyal kapcsolatos lépéseit érdemes figyelnünk, valószínűleg követni fogjuk a korlátozó intézkedéseiket.

https://howbad.info/

(#47147) #16729600 válasza Parci (#47143) üzenetére


#16729600
törölt tag

Sokaknál az az alap, hogy mit közölnek a médiák a Big Data univerzumból. Én akkor nem indulok el kirándulni , ha látom a borús eget. Vannak akiknek elég, ha olvasnak róla, hiába süt a nap :) Hány napot tud ma a meterológiai szimuláció nagyjából valóságosan előrejelezni? Max 2-3 nap.

(#47148) BalanceR válasza bacsis (#47126) üzenetére


BalanceR
addikt

+1
Ha az emberek (a többség) nem a populáris személyeket / eszméket támogatnák, hanem objektíven, kritikus és reális szemlélettel a megfelelő döntést hoznák, nem instacelebek lennének a példaképek, nem a trash folyna a csapból is és nem egy Trump lenne az USA elnöke...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#47149) Parci válasza #16729600 (#47147) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

eleve vannak jól és rosszul előrejelezhető változók. a szél könnyű, a csapadék nehéz. vannak stabil és instabil helyzetek.

de ha az ember megnézi ezt a kettőt (és csak ezt, nem mást), akkor nem fog mellé:
- időkép.hu radar (elinduljak-e most futni stb.)
- met.hu szöveges (!) előrejelzés
és a szöveget persze pontosan és értően kell olvasni, mert ugyanígy írták.

ilyen időkép 30 napos előrejelzés és társai, meg különböző telefonos ilyen-olyan appok felejtősek. a 2-3 nap egyébként jó közelítés nagy átlagban. egy hétre már csak nagyon stabil helyzetben lehet jósolni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47150) syberia válasza Ezekiell (#47122) üzenetére


syberia
veterán

“Mivel hadinyelven szólva ezt a csatát már elbuktuk a teszteléseknél, plusz rég elvesztettük a kontaktkutatással foglalkozó embereket, egyértelmű a további esetszám-növekedés. Ha kapkodva még akarunk bármilyen utólagos intézkedést a helyzet mentésére hozni, akkor most kellene korlátozni a lakosság mozgását ugyanúgy, mint az első hullámnál”
[link]

(#47145): Az év eleje fekszik a vírusoknak, esélyes hogy ennek is fog.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.