Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#45401) Kékes525 válasza Lauda (#45393) üzenetére


Kékes525
félisten

Van, ha már gyógyult, de még egy darabig vírustörmelékeket (ezek nem fertőznek) kimutathat a PCR. Másrészt olyan is lehet, hogy fertőzőképes vírusokat ürít, de nagyon kicsi mennyiségben. Ez utóbbi kvázi nem fertőz.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#45402) Parci válasza sajtos75 (#45396) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

új vírusjárvány közepette ez azért a péklapát kategória. nem hiszem, hogy kibírnám, hogy ne szóljak be neki. :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45403) nubreed válasza sajtos75 (#45396) üzenetére


nubreed
veterán

Sosem értettem az ilyen "mártírokat". Főleg azoknál az embereknél figyeltem meg ezt, akik egy ici-picike hatalomhoz jutottak, mert mondjuk csoport vagy később osztályvezetők lettek. Ők bejárnak lázas betegen is dolgozni, csak, hogy lássa a banda meg persze a nagy főnök is, hogy ő milyen fasza gyerek, a munka az első. Utálom, gyűlölöm ezt a hozzáállást, ez nem normális semmilyen szepontból sem, eleve sosem értettem a munkamániás embereket, hogy az miért jó, az életben meg találni az egyensúlyt a munka és magánélet között, egyszerűen a pihenésre/regenerálódásra szánt időt nem lehet és szabadna elsunnyogni, mert annak súlyos mentális és fizikai követketményei lesznek. Ez most COVID -tól függetlenül is igaz, de most, hogy itt van ez, így még jobban oda kéne figyelni nem csak magunkra, hanem a többi emberre is.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#45404) radi8tor válasza lacafaca (#45398) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Gyerekeknél már megy a kiközösítés ha kiderül valakiről, hogy elkapta.

Parci: nem kell(ene) ehhez lenkei, pusztán józan ész. PCR nagyon érzékeny, főleg ha 40 ciklus felett járatják a gépet. Olyan kevés vírust is kimutat a mintából, ami nemhogy tünetet nem okoz de nem is tudja tovább adni az ember másnak.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#45405) t72killer válasza bigdady (#45386) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Olvass vissza, bőven többx szóbakerült már a tünetmentesek aránya.

#45388: az ember elég változó összetételű valami, valamelyik pozitív egyáltalán nem fertőz, még ha képen tüsszent akkor se, valamelyik meg elég, ha a buszon 2 sorral mögötted normál hangon beszél.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#45406) lacafaca


lacafaca
őstag

:DDD itt ulok a korhaz elott a vasba, asszony lannyal szemeszeten...most hivott...eztfigyeld: lanyt meghomeroztek bejaratnal, muttit nem kell, o kisero :DDD :DDD :DDD :DDD...beszerok ezen a kabaren de tenyleg...es csodalkoznak a nagy tudosok a sok szkeptikuson

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#45407) bigdady válasza t72killer (#45405) üzenetére


bigdady
nagyúr

Engem a 200 borsodi érdekelt és hogy erről sosincs info csak a riogatás hogy 200 pozitív. De mennyinek nincs semmi baja és mennyinek van közülük nem tudni. Ezt kérdeztem.

(#45408) radi8tor válasza bigdady (#45407) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Az nem lenne hírértékű, ha egy 3000 fős építkezésen 5 ember beteg lenne.

⭐ Stella

(#45409) BalanceR


BalanceR
addikt

Mindenki: A tesztek számát növelni kell...
Eközben Magyarországon: "Mindössze 5699 tesztet végeztek el, ami szeptember eleje, a második hullám elindulása óta a legalacsonyabb adat."

5699 / 818 = 14.35% :C

[ Szerkesztve ]

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#45410) Parci válasza lacafaca (#45406) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

természetesen a kutatók tehetnek arról a kabaréról, ami itthon megy :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45411) t72killer válasza bigdady (#45407) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sajnos Borsod sose volt a kiterjedt, alapos orvosi tanulmányok célpontja :(

#45406: ezeket a helyi agymenéseket nem hiszem, h bármilyen szakértő látta volna. Az ott szolgáló mezei orvos meg lehet 3adjára ment át járványtanból 2essel.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#45412) Parci válasza radi8tor (#45404) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azt írtad, hogy a tudósok sokkal egyszerűbb kérdésekre sem tudják a választ -- de te most itt megadod, "józan ész" alapján? ha nem beszélünk el egymás mellett, akkor csak az unalomig tudom ismételni: azért ne legyünk már fotelfórumilag okosabbak a biológusoknál, virológusoknál (bocsánat, virnyákoknál).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45413) pjen válasza Drizzt (#45400) üzenetére


pjen
félisten

Ráadásul ugyanattól a vírus mennyiségtől lehet,hogy az egyik ember megfertőződik a másik nem.Tegnap olvastam,hogy a WHO szerint már minden tizedik ember fertőzött.Ha ez igaz úgyis végig megy mindenkin.

(#45414) Csatravi


Csatravi
senior tag

Mese egy járványról.
Messze egy távoli galaxisban egy aprócska bolygón járvány tört ki amely az egész bolygón elterjedt.
Az események úgy alakultak, hogy járványkórházakat jelölnek ki a fertőző betegek ápolására. Ezekbe a kórházakba a kevés ellátó személyzet miatt máshonnan vezényelnek át egészségügyi dolgozókat. Családok sírnak otthon, hogy mi lesz most mert félnek, hogy a butábbnál butább intézkedések, észszerűtlen döntések miatt akár az életük is veszélybe kerülhet. Később az is kiderült hogy az átvezénylés helyére akár 60-80km-ről való napi bejárást is saját zsebből kell fizetniük egyes vezényléseknél. Ott ahol meg bentlakással oldják meg ott családokat szakítanak széjjel akár több hétre is. Hogy ne legyen kedvük arra, hogy ellentmondjanak a vezénylésnek, azt a intézményt aki nem küldi a kvótába megadott dolgozói létszámot azt 5 millió Ft/fő összeggel büntethetik. A feszültség egyre nagyobb és a viták már elkezdődtek mert van olyan dolgozó aki bevállalná, hogy menne van aki meg nem. Van olyan járványkórház ahol nem függesztik fel az általános ellátást így nem szabadul fel annyi ellátószemélyzet a fertőzött betegek ellátására hogy elég legyen. Így aztán közel száz embert is átvezényelnek hozzájuk. Ez még csak a mese kezdete, és a történet majd folytatódik tovább.
A történet a képzelet szüleménye, és a valósággal való minden hasonlóság a véletlen műve.

(#45415) aprokaroka87 válasza pjen (#45413) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Csak ez lesz a kérdés hogy meddig fog tartani.
Meg hogy hány millió halott lesz a végére.

2 millió, 5 millió? 7 millió?

(#45416) t72killer válasza aprokaroka87 (#45415) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mi döntjük el. Ha észhez tér az emberiség <1héten belül, kb 2. Azt se felejtsük el, hogy a szabadon engedett járványnak vannak nem-regisztrált covidos, sőt egyenesen nem-covidos áldozatai is (ld a múltkori vakbeles srácot). Illetve azt sem tudjuk, hogy a túlélők x%-át sújtó maradandó károsodások hány embert visznek el a következő 10-20évben. (Ld Tóth Bendegúz)

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#45417) Drizzt válasza bigdady (#45407) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"csak a riogatás hogy 200 pozitív"
Egy tenyadat kozlese mitol riogatas?
A betegek szamat azert lenne nehez kozolni, mert a betegseg nem teljesen objektiv kategoria.

I am having fun staying poor.

(#45418) radi8tor válasza Parci (#45412) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Oké, akkor be lehet zárni a fórumot mert ha jól láttam még nem bukkant fel egyetlen molekuláris biológus vagy virológus itt. Tudod jól te is, hogy amit szeretnél - ne legyenek feltételezések tényként kezelve - az megoldhatatlan úgy hogy aki cáfolja az sem ért hozzá, hanem ugyanolyan fotelfórumos csak több szabadideje van a szakcikkeket túrni.

⭐ Stella

(#45419) pjen válasza aprokaroka87 (#45415) üzenetére


pjen
félisten

Igen,ezek a kérdések.Idővel biztos lesznek válaszok is.Tény,hogy minden halál egy személyes tragédia,de a föld népességére nézve elhanyagolható.

45416:A nem szabadon engedett járványnak is vannak covidos áldozatai és nem covidosak is,gondolok itt az ellátás hiányában meghalt betegekre.+A gazdasági összeomlás miatt egyszerűen csak éhen haló emberekre a harmadik világban.

[ Szerkesztve ]

(#45420) Csatravi válasza t72killer (#45416) üzenetére


Csatravi
senior tag

Nem fog észhez térni mert a hatalomhoz való ragaszkodás még az emberi élet megmentésénél is fontosabb így a döntéshozó politikusokat ez vezérli leginkább.

(#45421) tboj válasza lacafaca (#45406) üzenetére


tboj
tag

Mintha a tudósok hozták volna ezt a döntést. Még a lázmérőzésre is azt mondják, hogy felesleges vagy minimum kétes a hasznossága. Nem értem, miért kell összemosni megint a kormányzati látszatintézkedést a szakemberek véleményével.

Egyébként nem hinném, hogy a tudósok valóban csodálkoznának a szkeptikusokon, hiszen korábbi példák is jól mutatják azok tömeges megjelenését egy világjárvány idején. Inkább csak bosszantja és elkeseríti őket a jelenség.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#45422) Parci válasza radi8tor (#45418) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem azt mondtam, hogy ne agyaljunk dolgokon a mindenkori tudásszintünkön, hanem azt, hogy "ezek a gyenge virnyákok nem tudnak semmit sem, pedig tök logikus" az teljes aránytévesztés, na!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45423) Z.É.T. válasza Z.É.T. (#45169) üzenetére


Z.É.T.
őstag

818/20 (új rekord :(( )
5699/~14.35% (teszt/pozitív)
627/37 (kórház/lélegeztető)

(#45424) pjen válasza Z.É.T. (#45423) üzenetére


pjen
félisten

Ha Ha nincs kontakt követés,karantén akkor ezek csak számok,valós értelmük nem nagyon van.Ha lenne kotakt követés,következetes karantén az ország lehúzhatná a redőhyt.

[ Szerkesztve ]

(#45425) Ringman válasza BalanceR (#45409) üzenetére


Ringman
nagyúr

megérte ám a hatósági árat bevezetni!

(#45426) Parci válasza pjen (#45424) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a halott, kórház, lélegeztető számokból lehet fórum szinten becsülni a járványhelyzetet

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#45427) cappa72 válasza Drizzt (#45400) üzenetére


cappa72
nagyúr

És engem pont ez érdekelne.
Remélem a kutatások erre is mutatnak majd, viszont ez elég nehézkes dolog lehet. Főleg, hogy mindenkire egyéni tulajdonságok alapján hathat (akár ferőz meg) egy vírus(tömeg).

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#45428) BalanceR válasza Parci (#45426) üzenetére


BalanceR
addikt

Persze, az is sokat kivesz, hogy sok magánlabor bedobta, mert nem éri meg nekik,
de amit itt már sokan említettek, elkülönített EU-s büdzséből katonaság / katasztrófavédelem által felügyelt, és logisztikázott mobil teszt állomások még mindig nincsenek...

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#45429) Nazo


Nazo
tag

Szoktátok nézni a konkrét halálozásokat. Egyre sűrűbben csúsznak be ilyenek
840 Férfi 44 jelenleg nincs krónikus alapbetegségről adat 
a 70+ osok közé...

(#45430) Rive válasza pjen (#45424) üzenetére


Rive
veterán

De, van. A teszt/pozitív elmondja mennyire sz@r a tesztelés, az összes tesztszám a kormányzati sz@rkavarás mérőszáma, a kórház/lélegeztetőgép meg ~ a helyzet aktuális súlyosságát mutatja.

Hát, úgy nagyjából.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#45431) Z.É.T. válasza pjen (#45424) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ezek csak betűk, valós értelmük nem nagyon van, még így sem, hogy "hahával" kezdődik a mondat.
:U

(#45432) Wn2tl válasza Kékes525 (#45373) üzenetére


Wn2tl
tag

Valószínűleg csak alacsony dózisokat kapott azokból a szerekből. Nem akkorát, mint egy súlyos beteg.

(#45433) Drizzt válasza pjen (#45413) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Ha feltetelezzuk, hogy a 10% igaz, akkor:
- Ilyen tempoval terjedve 10-szer ennyi ido, mire mindenkin atmegy. Tehat kb. 90 honap(tobb, mint 7 ev). Addig kellene a mostani szinten lennie ehhez a vedekezesnek vilagszerte. Nyilvan ez egy csomo egyeb tenyezot nem figyelembe nem vevo, nagyon leegyszerusitett szamitas, ami biztosan nem realis(pl. nyajimmunitas lete es szukseges fertozottsegi arany, olyan csoportok, akik akkor is komolyabban vedekeznek, ha az eppen nem kotelezo). Es az olyan aprosagokrol nem is volt meg szo, hogy ha valaki mondjuk 2 ev utan ujra elkapja, nem igazan biztos meg, hogy lesz egyaltalan barmilyen immunitasa az ujabb fertozes/betegseg ellen.
- Ha nagyobb tempoval engedik terjedni, sokkal tobb lesz az aldozat(eletben es sulyos szovodmenyben), mert az egeszsegugyi kapacitast vilagszerte novelni szinte lehetetlen kategoria.
- Ha sikerul csokkenteni a tempot, az aldozatok szama alacsonyabb lehet. Ha lesz hatekony oltas(, ez is kerdeses meg mindig), akkor olyan jovo nyaron hozzajuthatunk(jo, ez sem 100%). Ha addig sikerul kihuzni minimalis fertozesszammal, akkor lesz sikeres a szememben a jarvanykezeles(aminek a sikeressege nalam = aldozatminimalizalas(elet es szovodmeny szamaban)).

I am having fun staying poor.

(#45434) radi8tor válasza Drizzt (#45433) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már az első feltételezésed is téves: a járvány nem lineárisan terjed. Ne legyen igazam de kb 1,5 év múlva végig mehet mindenkin.

⭐ Stella

(#45435) pjen válasza Rive (#45430) üzenetére


pjen
félisten

Ja ebben a formában igen,csak ezzel nem vagyunk előrébb.Látszat intézkedések és kimutatások helyett és a költségéből tényleg lehetne az ápolók fizuját emelni

(#45436) BalanceR válasza Nazo (#45429) üzenetére


BalanceR
addikt

Az azért viszont továbbra is érdekes, hogy mennyire random a vírus hatása az emberi szervezetekre, ami valakinél nátha, vagy tünetmentes, az valakinél halál, oké, ott vannak a kockázati tényezők, de azok minden más fertözés esetében is ott vannak, az még mindig nem találták meg, hogy mi az oka a randomitásnak.
Volt 101 éves aki simán túlélte, meg 25 éves aki belehalt...
Pedzegették már a korábbi védeőoltások (bcg) pozitív hatását, meg légszennyezettséget, táplálkozást, de egyik sem bizonyult biztosnak.
Van másik fertőzés, ami ennyire eklektikus?

#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

(#45437) pjen válasza BalanceR (#45436) üzenetére


pjen
félisten

Ott van mindjárt az influenza.

(#45438) andor80


andor80
senior tag

5700 teszt 14.5 pozitív..Ez már szándékos veszélyeztetés...

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#45439) t72killer válasza Csatravi (#45420) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

$. Mégjobb $$$, de gyorsan. Az, hogy a járvány kiváló alkalom lenne egy rahedli környezetterhelő dolog hathatós visszaszorítására, a döntéshozókban fel sem merül, csak a Dzsídípít ide de gyorsan...

#45438: Kb július, de legkésőbb szept1 óta tiszta sor, hogy az iszákos Borisz féle birkanyáj-modellt követjük, amiből se immunitás, se járványmegúszás se a gazdaság talpon maradása nem következik, de legalább hagyunk majd pártíz-százezer tüdőrottyos beteget a következő kormányzatnak:R

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#45440) bigdady


bigdady
nagyúr

1. Ez igaz hogy lagzit lehet tartani hotelben, mert arra nem vonatkozik a 23 órás zárás?
"COVID-19 tájékoztatás
Szállodánk normál nyitvatartással üzemel. Éttermünkre nem vonatkozik a 23 órai zárás az esküvői és a szállóvendégeinknek szervezett egyéni és céges rendezvényeket illetően. Mindenkit szeretettel várunk!"
Vagy mindenkit lejelentenek ott megszálló vendégnek...
2. Jól látom taxiban nem kötelező a maszk? Csak tavasszal volt?

[ Szerkesztve ]

(#45441) lacafaca válasza Parci (#45410) üzenetére


lacafaca
őstag

ööö...hl írtam én kutatókat? :U

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#45442) Ringman válasza bigdady (#45440) üzenetére


Ringman
nagyúr

kabaré, pontosabban tragikomédia.

(#45443) radi8tor válasza bigdady (#45440) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Amennyiben szállóvendégek igen. [link]

⭐ Stella

(#45444) bigdady válasza radi8tor (#45443) üzenetére


bigdady
nagyúr

Vagyis ha lejelentik szállóvendégnek kamuból az összes vendéget akkor mehet...

[ Szerkesztve ]

(#45445) lacafaca válasza bigdady (#45440) üzenetére


lacafaca
őstag

lehet, mivel a szállodaszövetség kiküldött az elején egy körlevelet róla és ezt azóta sem cáfolta senki...itt a környékünkön 4 lakodalom ment le ismeretségi körömben a hét végén minden probléma nélkül

#45444 bingó :D

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#45446) bigdady válasza lacafaca (#45445) üzenetére


bigdady
nagyúr

De ahhoz kell annyi szabad szoba is, persze papíron csak.. 100 férőhelyes hotel 150 fős lagzira... Fura hogy hirdetik is.

[ Szerkesztve ]

(#45447) lacafaca válasza bigdady (#45446) üzenetére


lacafaca
őstag

sok jó ember kis helyen is... :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#45448) pjen válasza andor80 (#45438) üzenetére


pjen
félisten

Ha most ennek a tízszerese lenne ideírva akkor mi van.Ezek csak számok,amig nem történik semmi.

(#45449) Asbee válasza andor80 (#45438) üzenetére


Asbee
veterán

Mindenki maradjon otthon? Amíg nem kritikus a kezeltek, halottak, adig lehet napi 9000 is.

[ Szerkesztve ]

(#45450) t72killer válasza Asbee (#45449) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Megvan, hogy nem instant derül ki, h egyáltalán elkaptad és ha elkaptad nem kell 2 percen belül intubálni/papot hívni?

Ha 5700 tesztből kihozol 9000 pozitívat, gyorsan felveszlek könyvelőnek;]

#45445: "minden probléma nélkül"=mindenki igazolt negatív így a bulik után is, vagy csak még sehova se vittek zsákot?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.