Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4301) Ringman válasza Soulfly842 (#4284) üzenetére


Ringman
nagyúr

Dél Korea valamit nagyon profin csinál. Félelmetes ez a visszafogott bővülés.

napi 14-15k tesztet csinálnak - gondolom egyből izolálják az eseteket

Experts Credit South Korea's Extensive Testing For Curbing Coronavirus Spread

[ Szerkesztve ]

(#4302) Ringman


Ringman
nagyúr

Does closing schools slow the spread of coronavirus? Past outbreaks provide clues

There have been a number of studies that have looked at reactive closures. These analyses, including a paper in Nature in 2006 using math models [of an influenza pandemic], typically find that such reactive school closures for a moderately transmissible pathogen reduces the cumulative infection rate by about 25% and delay the peak of the epidemic [in that region] by about 2 weeks. When you postpone the peak, you also typically flatten the epidemic and space out your cases. This has value. It means that the incidence on any given day is lower, so we don’t overburden our health care system.

(#4303) Ringman


Ringman
nagyúr

Tünet és kapcsolat egyszerre kell ahhoz, hogy teszteljenek valakit ma Magyarországon
---
[link]
Dél-Koreában egyáltalán nincs hiány a tesztekből, sőt maguk fejlesztették ki azt, és négy vállalatnak adtak engedélyt a gyártásra. Így hetente 140 ezer tesztet tudnak előállítani, amik 98 százalékos pontosságúak. Országszerte közel száz ponton teszteltetheti magát bárki szinte azonnal, és 24 órán belül meg is kapja az eredményt. Mindezt ingyen.
Akinél diagnosztizálják a koronavírust, de enyhék a tünetei, házi karanténba küldik, hogy a kórházakat ne terheljék túl. Amint valakinek súlyosbodik az állapota, mentők mennek érte védőfelszerelésben.

(#4304) Alex91 válasza lafaty80 (#4294) üzenetére


Alex91
félisten

Es akkor most a gyerekeinket rakjuk karanténba, nem?

Kulonben en sem ertem, hogy miert nem huzta meg senki unortodox modon, hogy az idoseket vedve oket koteleztek volna szigoru otthoni vesztegzarra?

Kinat megertem, nem tudta mivel all szemben, ezt kellet csinalnia. De a tobbi orszagnak mar rendelkezesre alltak adatok. Amibol kiderult, hogy ki a veszelyeztetett reteg.

Most otthon tartjuk a gyerekeket, akik kevesbe veszelyeztetettek. De, mivel a kiskoruakat nem lehet felugyelet nelkul hagyni, es akik gyerek felugyelukent szoba johetnek (nyugdijas nagyszulok) azok ugye veszelyeztetve vannak erosen, igy marad a szulo, mint gyerekfelugyelo. Na, de akkor nem tud dolgozni. Nincs tisztazva itthon, hogy hogyan maradhat otthon, milyen juttatasra lesz jogosult stb. Addig ilyen szempontbol a nyugdijas megkapja a nyugdijat (mondjuk, azert kivancsi leszek, ha netan bezuhan a gazdasag, akkor majd mibol?). Neki nem lesz anyagi kara.
Aposom szerint nem lehet az idoseket bezarni, mert el kell latni oket, ami megint problema. De szerintem azert csak mas, hogy egy egyebkent nem magatehetetlen embernek a munka utan bevasarol az ember, mint, hogy 24 oraban felugyelni, fozni kell ra. Akire meg igen, azt eddig is ellattak. Jo erre onkormanyzatoknak, kormanynak fel kell keszulni, hogy segitsek a karantenban az idos embereket.
Termeszetesen a most meghozott intezkedeseket ugyanugy be kellett volna vezetni, sot, meg.esetleg szigorubbakat is.

Es meg a gyerekek temajahoz: influenza jarvany idejen az egeszseges gyereket ki nem jaratja ovodaba, iskolaba...?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4305) envagyok válasza Alex91 (#4304) üzenetére


envagyok
veterán

"Most otthon tartjuk a gyerekeket, akik kevesbe veszelyeztetettek."
Nem a veszélyeztetettségük miatt kell maradni a gyerekeknek, hanem mert az iskolák minden járvány melegágyai, és elosztóközpontja.
Egy átlag iskolában tanul minimum 500 gyerek, akik között 2 nap alatt szétszéled a vírus, ha csak 1 megy is be. És mivel ők nem veszélyeztetettek, így tünetek se nagyon vannak, így észrevétlenül hazaviszik a betegséget, onnantól minimum 3*-ozódik (ugye 2 szülő, ha nincs testvér), akkor már 1500 beteg.
Ráadásul a gyerekek felelősségteljes magatartása a nulla szintjén konvergál. Főleg bölcsisek, ovisok mindent megfognak, lenyalnak, de az általános, és középiskolások sem veszik komolyan. És a tünetmentes 2-3 hétben szinte biztos találkoznak nagyszülőkkel, más gyerekekkel iskolán kívüli programokon is.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#4306) emvy válasza Rendo84 (#4282) üzenetére


emvy
nagyúr

Ha meg tudnank csinalni, hogy par honapra elszeparaljuk az idoseket, az szuper megoldas lenne. De nem latom, hogy tudnank..

while (!sleep) sheep++;

(#4307) Alex91 válasza envagyok (#4305) üzenetére


Alex91
félisten

Ez rendben, de igy be kellene minden gyarat, uzemet is zarni...

Meg itthon is a kvazi felnott egyetemistakat kuldtek haza eloszor...

Es igen, mint az influenza idejen el kell fogadni, hogy nagy valoszineseggel elkapjuk. A lenyeg, az ne kapja el, aki ebbe belehalhat...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4308) inf3rno válasza emvy (#4306) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ennyi erővel már miért nem nyitunk koncentrációs tábort nekik. Komolyan, néhányan teljesen meghülyültek. Egyébként meg nem csak az idősekre veszélyes, hanem szinte mindenkire, annyi a különbség, hogy az idősekre és a krónikus betegekre kifejezetten. Szóval akár már 30 évesen is lehet patkolni tőle, ha cukros valaki, vagy volt már szívrohama, de akár ritkábban anélkül is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#4309) Rendo84 válasza lafaty80 (#4294) üzenetére


Rendo84
senior tag

Én másképp látom a világot ezek szerint. Másképp cselekedtem volna az biztos, minden energiát abba fektettem volna, hogy a veszélyeztetett emberek között ne terjedjen a kór, így a halálozás jóval alacsonyabb lehetne. Mint ahogy az olaszok is már részben elkezdték, de egy kicsit későn. A karanténtól kezdve, mindenféle védőeszközt biztosítani kellene nekik ingyen és ingyenes segítséget nyújtani a hétköznapi ügyek intézésében, bevásárlásban, kiemelt figyelmet szentelni rájuk és számtalan erre irányuló intézkedéseket kellett volna hozni, hogy ne essenek bele. Az embereknek meg dolgozniuk kell(ene) hogy pénzt keressenek, hogy életben maradhassanak! Szóval nem az a megoldás, ha mindent bezárunk.
Sajnálom hogy te és a társaid akik ez ellen vannak nem így látják, ezért fogunk oda jutni ahová. Egyszereűbb a világot a feje tetejére állítani, mint hogy a tényleges veszélyben lévő embereket védeni, végül is logikus, igen...
Minden éven van influenza járvány, ahol többen belehalnak sajnos mint ebbe a kórba. Tudják is milyen vírussal állnak szemben, meg is van a lehetőség hogy beoltassa magát az ember és még sem teszik a legtöbben, pedig annak a vírusnak meg van az ellenszere. A pánikkeltés viszont most az egekben van.
Ez előtt is komolyabban kellett volna venni a minden évben köztünk terjedő tomboló vírusokat és sok millió ember életét megmenteni, nem csak most. Az országok EÜ ellátása mindenhol alul van méretezve, igaz sok helyen eddig nem is tudtak, vagy akartak tenni ez ellen.

[ Szerkesztve ]

(#4310) FіkuszKukіsz


FіkuszKukіsz
őstag

A gond az, hogy nem csak az idősekre veszélyes. Mi még nem jutottunk el erre a következtetésre, de az olaszok és a franciák már igen.

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Romanes eunt domus

(#4311) #76500480


#76500480
törölt tag

Remélem megáll itt a terjedés, mert az "intézkedések" nagyon szűkítik a mozgásteret...Szerencsére futópadból, ellipszistrénerből van raktáron.(hátha kijárásitilalom lesz). Ilyen jó időben kötelező napi 50-70km-t letekerni. Javaslom mindenkinek, megfertőződni nem fog, kitisztul az agya, tüdeje.Mindenesetre én megőrűlnék a sporthiánytól, ezért stresszelek.

Különben gyógyszerész ismerős mesélte, hogy nekik 6 db néhány óránként cserélendő maszk van bekészítve a szekrénybe.... megjegy. patika tulajdonosa építőiparban, autókereskedésekben is érdekelt, de milyen "rendes"

[ Szerkesztve ]

(#4312) Somatom válasza inf3rno (#4308) üzenetére


Somatom
veterán

Azért az erősen a ló túloldala. Sztem a pizzához hasonlóan meg kéne szervezni a gyógyszerkiszállítást és elrendelni a nyugdíjasoknak az otthoni karantént. Egy nyugdíjassal élek együtt. Semmi (illetve csak alibi) szüksége van arra, hogy bárhova is menjen, de megy. Amíg nem bünteti ezért a rendőr és hozza/viszi a BKK, addig legfeljebb erőszakkal tudnám itthon tartani.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4313) Ajándékok


Ajándékok
aktív tag

Ha nagyon elterjed a vírus, jó eséllyel elég nagy mennyiségben lesz ahhoz, hogy mutációk alakuljanak ki. Vagyis minden évben visszatérhet, mint az influenza. Emiatt meg kell állítani.
A megállításához pedig a #4305-ben írtak miatt, a gyerekeket érdemes elszigetelni.
Mivel súlyosabb esetekben okozhat maradandó tüdő károsodást, ha visszatér és CSAK (nem lesz halálosabb, nem támadja a gyerekeket is....) annyit mutálódott, hogy ismét mindenki megfertőződik, az idén súlyos esetek, másodszorra még rosszabb eséllyel indulnak.

Ha felébred valaki, aki ért hozzá, remélem kijavítja, kiegészíti.

[ Szerkesztve ]

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#4314) medica válasza envagyok (#4295) üzenetére


medica
senior tag

Jó idő lesz, átalakítják elfekvőknek
Amúgy ki van használva, több néző van meccseken mint a legtöbb magyar pályán, gyakran telt ház, utánpótlás nevelés, több pálya (műfüves), stb. Más kérdés hogy ez sem segít a magyar focin, 5-10 milliós keresetek ilyen a antisportolóknak miért kell juttatni...stb.

Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz

(#4315) Alex91 válasza Ajándékok (#4313) üzenetére


Alex91
félisten

Vagy immunis lesz az egyed, mert mar egyszer atesett rajta...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4316) Ringman


Ringman
nagyúr

Az evangélikus püspökök azt kérik, ne tartsanak istentiszteletet
„Elfogadjuk azon egyházközségek döntését, amelyek már március 15-én sem tartanak istentiszteletet, a többi gyülekezettől pedig azt kérjük, hogy ne legyen úrvacsoraosztás, kézfogás, a hívek lehetőleg 2 méter távolságban legyenek egymástól, és a létszám ne haladja meg a kormány által közösségi alkalomra meghatározott 100 főt”.

helyes!

(#4317) emvy válasza inf3rno (#4308) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem erről van szó. Pont az kéne, hogy megvédjük őket (akik fokozottan veszélyeztetettek).

De ezt nem lehet megcsinálni egyelőre.

while (!sleep) sheep++;

(#4318) envagyok válasza #76500480 (#4311) üzenetére


envagyok
veterán

Én szerencsére kis falu legutolsó zsákutcájában lakom az utca végén az erdő mellett :)
Itt senki se ellenőrzi a kijárási tilalmat, az erdei ösvényeken a kutya se jár.
Január óta újra futok, napi 90-15 perc között, és ez így is marad.

[ Szerkesztve ]

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#4319) blu79


blu79
addikt

Nem tudom volt e , de a francia egészségügyi miniszter azt ajánlotta hogy mefretőződés esetén aki lázas ne ibuprofen / kortizon lázcsillapítokat szedjen mert súlyosbíthatja a helyzetet ...

[link]

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#4320) omfgk válasza blu79 (#4319) üzenetére


omfgk
addikt

Volt már, de azóta nem volt senki aki ezt másodkézből megerősítette volna.

Lehozta minden híroldal, de mindenki a francia minisztert idézi.
Szerintem kacsa.

A paracetamol egyébként alapból egy problémásabb gyógyszer.
Mellékhatás van bőven. Hatása meg sokszor semmi.
Én is próbáltam pár éve. Szart sem ért. Italporokban általában ez van.
Adagolás se tiszta. 500mg-os tájékoztatójába be van írva ,hogy napi max 4. A másiknál 1000mg a hatóanyag, ott szintén napi 4...

A CDC 2-3 nappal ezelőtt pont ajánlotta az embereknek ,hogy legyen otthon valamilyen gyulladáscsökkentő is.

[ Szerkesztve ]

(#4321) blu79 válasza omfgk (#4320) üzenetére


blu79
addikt

Épp azt olvastam én is hogy a paracetamolt könnyen túl lehet adagolni és végzetes lehet , amit nem is azonnal veszel észre hanem csak pár nap után ...
Akkor marad az algopyrin ?

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#4322) FіkuszKukіsz válasza omfgk (#4320) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

kb fél perc volt megtalálni.
[link]

Romanes eunt domus

(#4323) omfgk válasza FіkuszKukіsz (#4322) üzenetére


omfgk
addikt

Mit?

Ezzel mit kell kezdeni?
Ez az eredeti írása a miniszternek.
Ez az amit senki nem erősített meg még. Mindenki innen veszi át.

[ Szerkesztve ]

(#4324) myckey válasza omfgk (#4320) üzenetére


myckey
veterán

Én használok ilyen fájdalomcsillapítót. parac. hatóanyaggal.
Béres trinelli pro

Lekopogom, nagyon nagyon ritkán kell. Ekkor is felet veszek be, az egy szemből. általában.
Mindig tette a dolgát. kopp.

remélem ez nem reklám :D

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4325) blu79


blu79
addikt

A Spanyol miniszterelnök felesége tesztje pozitív lett , de jól vannak

[link]

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#4326) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Azon agyaltam éjszaka, hogy páran itt megjegyezték , hogy a kormány miért nem jelenti be melyik településrn volt a legutóbbi fertőzött...

Szerintem ennél nagyobb probléma, hogy a liszt-cukor vándorlók egyszerre voltak egy légtérben.... Abból mi lesz még pár hét múlva...

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4327) gt0618 válasza blu79 (#4321) üzenetére


gt0618
tag

A paracetamol relatíve mégis biztonságosabbnak tekinthető újabban.....a túladagolás abból fakad, h Usa két néven is forgalmazta és egyszerre szedték, de a túladagolás úgyis elég masszív adag (mondjuk napi 8 000mg még nem)....nyilván akinek nem kell ne szedje

A másik vonal, NSAID (algopyrin, ibuprofen stb) sokkal könnyebben túladagolható , és van ám annak mellékhatása bőven rövid és hosszú távon is (csak még nem terjedt el kellőképpen), így ezt végképp azt szedje akinek muszáj, ne többet mint az előirat ír, ne tovább kint az előirat írja, és ne másik hasonlóval együtt

(#4328) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Ilyen a téves információ

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4329) Parci válasza gt0618 (#4327) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a paracetamol viszont nem bomlik le, soha. a másik kettő igen. miért nem lehet őket együtt szedni, amikor muszáj? az az ajánlás, hogy az egyes típusok maximális mennyiségét és minimális várakozási idejét szigorúan be kell tartani, de ha mégis kell lázcsillapítás közben is, szedhető azért a másikból. vagy rosszul tudom?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#4330) blu79


blu79
addikt

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#4331) myckey válasza Graphics (#4328) üzenetére


myckey
veterán

Eközben 32-re nőtt a fertőzöttek száma.
1236 mintavétel történt.
91 karanténban.

Legalább nő a mintavételek száma....nem úgy mind Svédeknél, ahol elég "szépen" rendezték le a dolgot.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4333) Graphics válasza #40993792 (#4332) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Azóta javították, csak kellemetlen tud lenni az ilyen

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4334) Wanderlust


Wanderlust
tag

A munkahelyemen rengetegen dohányoznak, a vírus ellenére ugyanúgy, mint régen (4-5 fős csoportokban kb. egy 2 méter sugarú körben álldogálva, beszélgetve). Megfertőzhetik egymást a kifújt füsttel?

(#4335) sayCet válasza Wanderlust (#4334) üzenetére


sayCet
aktív tag

Meg.

Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?

(#4337) envagyok válasza myckey (#4331) üzenetére


envagyok
veterán

Nem több százan vannak karanténban?

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#4338) gt0618 válasza Parci (#4329) üzenetére


gt0618
tag

Nem írtam, h a kettőt együtt szedni nem lehet (paracetamol+NSAID)

Azt írtam, h többféle NSAID nem szedhető együtt, amúgysem

Lebomlik mindegyik, idővel...a NSAIDoknak van egy maximum adaghoz tartozó hatásuk, afelett csak a mellékhatásaik fokozódnak, de még normál adagnál hosszú távon is vannak olyanok amik 10 éve nem voktak ismertek, ezért van mindnek a paírjában a max kb 2hét

(#4339) radi8tor válasza Graphics (#4326) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Már miért lenne? Attól hogy valakivel egy légtérben vagy nem leszel beteg.

⭐ Stella

(#4341) myckey válasza #40993792 (#4340) üzenetére


myckey
veterán

Köszönöm !
Így van, a kettő adat más jelentéssel bír. :K
Szerencsére ! :C

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4342) kekedi válasza Wanderlust (#4334) üzenetére


kekedi
senior tag

Jó kérdés. De szerintem semmiben sem különbözik az hogy a vírus levegővel van keverve, vagy dohányfüsttel.
Szóval akkor ennyi erővel ne lelegezzunk.

Az már más kérdés hogy aki dihanyzik, előtte mosson kezet, mert a szájához fog nyulkalni.
Valamint utána is mosson kezet mert a szájához nyulkalt (ha beteg akkor a keze tele van bacival)
Én cigizek és igy teszek mindig. (az időmből kitelik)

[ Szerkesztve ]

(#4343) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Ibuprofen témára bármilyen valid forrás van? Egy kétes kijelentés nem számít annak, azt feleslegesen ne linkeljétek, köszi. :)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#4344) Lauda


Lauda
félisten

(#4345) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Olaszországban tegnap óta megint 400 új halott, elképesztő ami ott megy. :(

Megyen!

(#4346) blu79 válasza CptAdamica (#4345) üzenetére


blu79
addikt

Tegnap óta új 400 halott ? Hól latod ezt ?

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#4347) CptAdamica válasza blu79 (#4346) üzenetére


CptAdamica
veterán

Johns Hopkins University térképét szoktam nézni, tegnap reggel még 1016 volt a halálozásnál, lehet csak lassabban frissül, ma meg 1441.

Megyen!

(#4348) Lauda válasza CptAdamica (#4347) üzenetére


Lauda
félisten

Itt tegnap este kint volt már az 1441 elhunyt adat. Szerintem érdemes ezt az oldalt követni. :)

[ Szerkesztve ]

(#4349) Top cat válasza Lauda (#4344) üzenetére


Top cat
őstag

Ha ez a kép valódi akkor elég elszomorító!

(#4350) myckey válasza Lauda (#4348) üzenetére


myckey
veterán

Én is azt követem, ami az összefoglalóban is szerepel.
Az általad mutatott statisztikát.
Ezt egész jól frissül, kavarodás sincs.

Tegnap is "nehezen" értettük meg egymást kollégával, mert ne megy helyet néztünk. :)

(#4349) Top cat
Vótmán :D

De sztm nem meglepő.
Nem vagyunk egyformák....van mindenféle emberi természet.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.