Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4151) Alex91 válasza blu79 (#4148) üzenetére


Alex91
félisten

Nem kell menni sehova, most ezt kell tenni!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4152) stawros válasza blu79 (#4148) üzenetére


stawros
tag

Ezzel az a baj, hogy az adott érintett környéken lehet mindenki hirtelen elakarna onnan költözni.S már vinné is a rokonsághoz vagy máshová a vírust.

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#4153) Rive válasza smc (#4131) üzenetére


Rive
veterán

Izé. Én ott 4.6%-ot látok. Az úgy nagyjából minden huszonegyedik.
És még ez is csökkenni fog, a maradék esetek is felgyógyulóban vannak egyre kevesebb (arányaiban is) a halálozás. Saccra olyan 4.2% körül fog (ott) megállni, ha nem lesz újabb kitörés.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#4154) OPiiPO válasza blu79 (#4148) üzenetére


OPiiPO
addikt

Maradj otthon, mindenki ezt tanácsolja! Mit nem lehet ezen érteni :W

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#4155) Lauda válasza blu79 (#4148) üzenetére


Lauda
félisten

Véleményem szerint ennek semmi jelentősége. Akár több százszorosa is lehet a koronavírust magukban hordozók száma ahhoz képest, amit a regisztrált esetszám mutat. Lehet, hogy te is hordozod, terjeszted, ezt nem tudhatod.

a tünetek általában enyhék és fokozatosan jelentkeznek. Vannak olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek. A legtöbben (nagyjából 80%) bármely speciális kezelés nélkül felépülnek a betegségből. Minden 6. fertőzöttből nagyjából 1-nél alakul ki súlyos betegség és légzési nehézség. Azoknál valószínűbb ezeknek a kialakulása, akiknek már olyan meglévő egészségügyi problémáik vannak, mint a magas vérnyomás, szívproblémák, vagy cukorbetegség, valamint az idősebbeknél. A WHO adatai szerint eddig a fertőzés nagyjából 2%-a volt halálos kimenetelű. [link]

Gyakorlatilag nem tudhatod mikor és hol futsz össze egy "fertőzöttel", mivel még akkor is fertőzhet, ha tünetei nincsenek, vagy azok enyhék. Ebből kifolyólag nem fog telefonálgatni és orvoshoz fordulni és sosem derül ki, hogy magában hordozta a betegséget és továbbfertőzött. Ettől még terjeszti. ;) Ha annyira parázol, ne menj sehova inkább.

El lehet kapni a betegséget olyan személytől, akinek nincsenek tünetei?
A betegség terjedése főleg a fertőzött személyek által kiköhögött, kilélegzett cseppeken keresztül történik. Annak a kockázata, hogy olyasvalakitől kapjuk el a betegséget, akinek egyáltalán nincsenek tünetei nagyon alacsony. Ugyanakkor, sok betegnél csupán enyhe tünetek jelentkeznek. Ezért elképzelhető, hogy olyasvalakitől kaphatjuk el a betegséget, akinél csupán enyhe köhögés jelentkezik és nem érzi betegnek magát.

szerk: anyóslátogatás különösen jó ilyenkor. A kora miatt ő valószínűleg sokkal nagyobb veszélyben van a járvány miatt. Lehetséges, hogy pont ti viszitek neki oda a fertőzést.

[ Szerkesztve ]

(#4156) AMD Power válasza blu79 (#4143) üzenetére


AMD Power
titán

Ez sajnos szépen lassan egyre több lesz. Főleg ahogy egyre több teszt is lesz. Ami mondjuk "jó" hír ,hogy nincs válságos állapotban még senki sem!!

Soulfly842 Már csak a Voda hiányzik!

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#4157) stawros válasza Rive (#4153) üzenetére


stawros
tag

Hmm olaszoknál 1 nap alatt +2542 fertőzőtt és 250 halott.

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#4158) ubyegon2 válasza blu79 (#4148) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az a baj hogy nem mondják meg hol vannak az esetek

De bizony mondták, Magyarországon, ott vannak az esetek és azt is pontosan lehet tudni, hogyan kell védekezni és mit kell, mit nem kell tenni. Permanens családlátogatás...... :W Gratulálok!

[ Szerkesztve ]

(#4160) dugynok válasza blu79 (#4148) üzenetére


dugynok
senior tag

El vagyok képedve, hogy ilyet megkédez/àllìt valaki...
Mondjuk úgy védekezhetnél, hogy ha nem életbevàgóan fontos, akkor nem mész sehova... Tényleg ezt most le kell ìrni?? Vedd úgy, hogy pont ott, ahova mennél! Mivel nem tudhatod, hogy pont nem-e ott volt...

[ Szerkesztve ]

(#4161) Rive válasza Ringman (#4066) üzenetére


Rive
veterán

wtf?

Nem látom a cikket (nem vagyok előfizető), de ez a nyájimmunitás dolog ez alapvetően nem stratégia, hanem a dolgok (járványok) természetes egyensúlyi állapota. Ahogy egyre kevesebb a fogékonyak aránya a népességben, úgy egyre kevesebb az új fertőzés, a járvány lecseng.

Az, hogy ez milyen aránynál történik az adott kórokozó tulajdonságaitól függ - nem ismert, hogy ez épp mennyinél állna le. A gyakran emlegetett kétharmad egy olyan kényelmes becslés, benne van a +-15% hibában...

Stratégiává akkor válik a 'nyájimmunitás', ha velemi intézkedési terv részévé teszik. Tehát pl. az immunizálást védőoltással végzik, vagy pl. azon gondolkoznak, hogy az ellátórendszer terhelhetőségén belül mekkora terjedési sebesség/napi esetszám kezelhető és ezt hogyan lehetne tartani.

Tekintettel az akár hat hetes kórházi tartózkodásra illetve a 20% kórházi kezelést, 10% lélegeztetést igénylőre, ez a szám nem túl magas. Nyájimmunitás ide vagy oda, stratégiának csak akkor lehet valamit nevezni ha erre ad valamilyen tervet.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#4162) blu79


blu79
addikt

Hát már egy hónapja nem voltunk náluk aztán már varják nagyon....

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#4163) Floyd80


Floyd80
addikt

Franciák is bezárják a nem feltétlen szükséges üzleteket.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#4164) Rive válasza stawros (#4157) üzenetére


Rive
veterán

Az olaszok speciális eset. A legsúlyosabban érintett területeken már bő egy hete 100+ százalékon mennek a kórházak. A halálozási arányt részben ez, részben az a statisztikai hiba nyomja fel, hogy kórházba kerülés után a legtöbb haláleset az első héten megtörténik míg a felgyógyult esetek jelentős része csak az ötödik-hatodik hét környékén kerül be a statisztikákba - azaz több, mint egy hónappal később.

Ja, meg az is, hogy már szinte csak a kórházba kerülés esetén tesztelnek. A 'mild' esetek már alig kerülnek be a statisztikákba.

Ja, ez a 'mild'. Könyű ezt úgy érteni, hogy könnyű eset. De ez igazából inkább a tüdőgyuszi nélkül gyógyuló eseteket jelenti - a súlyosság felső határa az két hét igazán ütős influenzának felel meg. Nincs abban se semmi 'mild' :(

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#4165) dugynok válasza blu79 (#4162) üzenetére


dugynok
senior tag

Te most csak teszteled az itt levők tűrőképességét, ugye?

(#4166) Graphics válasza blu79 (#4162) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Ez remek. Akkor a döntés a tiétek...

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4167) OPiiPO válasza blu79 (#4162) üzenetére


OPiiPO
addikt

Rendben, akkor várnak még - ez most egy ilyen helyzet, mindenkinek meg kell érteni!

(#4169) blu79: :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#4169) blu79


blu79
addikt

Nem megyünk sehová úgy döntöttünk

¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »

(#4170) Tetsuo válasza Graphics (#4128) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Vagyis mit jelent a képsorozat?

(#4171) Tetsuo válasza smc (#4131) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

A vicc inkább az, hogy a hivatalos kínai statisztikának hiszel.

(#4173) stawros válasza Rive (#4164) üzenetére


stawros
tag

Tudom hogy ők milyen helyzetbe vannak sajnos, néztem őket, igaz csak a tv-ből, de azt is elég volt látni.A statisztikáról annyit hogy a tegnapi és a mai közzétett adatokbéli különbséget számoltam, ez bizony nem kevés.Remélem mérséklődik náluk, de ezaz én optimizmusom.A valóság ill.realitás mást mutat.

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#4174) Ajándékok válasza freeknight (#4110) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

"egyszerre elvihető áruk limitálása": Csak ne csökkentsék le túlzottan, mert nem sokat ér az önkéntes karantén, ha mindenkinek, minden nap boltba kell mennie.

Az előző hsz-ed viszont +1.
Az eddig ismert adatok alapján Olaszországban sokkal nagyobbak a számok, mint Kínában.
Valószínűleg a rendelkezésre álló kórházi erőforrások miatt.
És ha Olaszországban, egy olyan helyen, ahol jól felszerelt, a körzetben élő sok idős miatt talán extrém jól felszerelt kórház/ak mellet a kínai számoknál sokkal rosszabb adatokat látunk, mi várható nálunk?

De ha csak a kínai számokat nézzük, aki még még tanul, legalább 1 iskolatársát és talán egy tanárát is elveszíti, ha nem sikerül megállítani.
A fiataloknak is nagyon komolyan kell venniük.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#4175) myckey válasza stawros (#4157) üzenetére


myckey
veterán

Az tegnapi adat :)

Ma, """csak"""" 175 halálozást jelentettek. :(((
De 3497 új esetet.....

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4176) stawros válasza myckey (#4175) üzenetére


stawros
tag

Tegnapi adat 15113 fertőzött mai 17660.
Halottak tegnap 1016 mai 1266.
Sajnos kemény statisztika, bár nem mondom hogy valós, mert a site-nak sem biztos hogy mindent ellehet hinni, amiről néztem.Ez csak az Italy.

[ Szerkesztve ]

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#4177) Soulfly842 válasza myckey (#4175) üzenetére


Soulfly842
addikt

A spanyoloknál is durva volt a mai ugrás...

Úgy, hogy a 30%-ánál tart még az esetek száma az olaszokhoz képest és sokkal később kezdődött (sokan még most, vagy a későbbiekben kerülnek kritikus állapotba felthetőleg)

+60 haláleset.

6315 (1083) 193 haláleset (+60), 517 felépült.

(#4178) Tetsuo válasza Floyd80 (#4172) üzenetére


Tetsuo
aktív tag

Aham. Thx. Ilyen ócska viccek az sg humoros képek topikjában szoktak megjelenni. :U

(#4179) Ringman válasza blu79 (#4143) üzenetére


Ringman
nagyúr

még így is furcsa, hogy nem exponenciális a növekedés.

(#4180) stawros válasza blu79 (#4169) üzenetére


stawros
tag

Jó ötlet, tudjátok a mai modern technológiával sok mindent átlehet vészelni, találkozás nélkül is.Persze nem olyan mint a személyes találkozók, de azzá lehet tenni.Respect a döntésért.

[ Szerkesztve ]

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#4181) Graphics válasza Tetsuo (#4178) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Attól mert nem volt meg a poén neked, még nem ócska .. :)

Rengeteg jó mém született már erre a képre . Az hogy neked kimaradt... Ez van...

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#4182) myckey válasza stawros (#4176) üzenetére


myckey
veterán

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Én innen tájékozódom.
Ezen már van frissebb adat is.( vagy minek mondjam.....több )
sajnos.

(#4177) Soulfly842
Igen csak problémás a Spanyoloknál is a helyzet, már ahogy haladunk előre a napokkal. :(

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#4183) AMD Power válasza myckey (#4182) üzenetére


AMD Power
titán

A német statisztika nagyon "jó".

Germany 4,525 beteg és ehhez 8 halott.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#4184) envagyok


envagyok
veterán

Nem politika, mert ha a másik oldal szórta volna el hülyeségekre a pénzt, akkor most rájuk morognék, de:

Elkezdtem számolni, hogy a sok stadionra, felcsúti kisvonatra, fociakadémiára, és más tök felesleges dolgokra ami milliárdok elmentek, mennyi lélegeztetőgépet, intenzív kórházi helyet lehetett volna csinálni, és elkapott a méreg...
Egész európára elég lehetett volna.
Ebbe belebukhat a kormány, ha elkezdenek majd erről cikkezni.
Már jó pár éve téma ez, hogy az egészségügyet elsorvasztották, leépítették, miközben stadion nagyhatalom lettünk a világon.

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#4185) emvy válasza envagyok (#4184) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez politika, es egyebkent stimmel. Ezutan a jarvany utan az egeszsegugy es modern oktatas kerdeskoret sok orszagban elo fogjak venni.

while (!sleep) sheep++;

(#4187) Vladi válasza AMD Power (#4108) üzenetére


Vladi
nagyúr

Be lehet azért mérni az emberek reakcióját a válságra. Úgy vagy ezzel, mint én 1,5 hete. Te is a "vanelég szesz itthon?" fázisban jársz.. :DD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#4189) Vesa


Vesa
veterán

"Ez az, amit szerintem soha, senki nem fog megmondani pontosan mi honnan jött.."

Ez egy jól dokumentált dolog. Az első dokumentált esetek kínában történtek, ne vicceljetek már, nem figyeltétek az elejétől? Ott vannak a nyers adatok. Mi a kérdés?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#4191) stawros válasza myckey (#4182) üzenetére


stawros
tag

Én [innen] néztem de amit írtam az kb 24óra adata, kb.délután 16óráig, most ha rámész a site-ra háát inkább no comment.

[ Szerkesztve ]

Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.

(#4193) Depression válasza Soulfly842 (#4042) üzenetére


Depression
veterán

Ezúton szeretném megköszönni a * médiának, és minden kedves pánikkeltőnek, hogy a 72 éves cukorbeteg anyósom pánikbeteg lett (ténylegesen reszket, és sír), hisz csak ez a * ömlik minden csatornán, hogy ő a legveszélyeztettebb csoportba tartozik, és meg fog halni.
ÉS még be is vásároltatott 20 kiló cukrot meg lisztet, mert a * híradóban is azt sugallják, hogy hiány van, és ezek nem lesznek.
* helyére tetszőleges káromkodás és szidalmazás, mindenféle mennyiségben behelyettesíthető.
:W

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#4198) Ringman válasza emvy (#4185) üzenetére


Ringman
nagyúr

+ remélhetőleg a távmunkáét is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.