Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#14451) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Én alapvetően az amerikai eseményeket követen nagyon szorosan, folyamatosan nézem az NBC-t, CNN-t és a FOX News. Plusz minden reggel a White House Breifing-et Trump papával.

Az amcsi szakértők az alábbiakat látják:

Ameddig nincs vakcina vagy egyértelműen mindenkire hatásos gyógyszer a vírus nem lehet rövid távon megállapítani.

A vakcina kifejlesztése Anthony Fauci (aki nem kis név) szerint minimum egy vagy másfél év, ha hamarabb meglesz akkor az nagy szerencse. (Ne felejtsük el, hogy a SARS-ra 2002 óta nem sikerült kifejleszteni a vakcinát, mondjuk nem is kapott ennyi forrást.)

Amerikában senki se tudja mikor fog tetőzni, milyen dinamikát vesz a terjedés. Fauci mindig kiemeli, hogy a tetőzés nem egyenlő azzal, hogy vége is a járványnak. Annyit jelent csak, hogy a görbe nem nő ha lefele ívelő szakaszba lép. Praktikusan ha egy tetőzési fázis 3-4 hónapot vesz igénybe akkor nagy valószínűséggel a lefutás is nagyságrendileg ennyit, de ezt senki se tudja pontosan.

Jelenleg az Amcsi egészségügyi rendszer nem tudja lekövetni a járvány terjedését. A lélegeztető gépeket nem sikerül olyan nagyságrendben előállítani, mint ahogy a vírus terjed. Jelenleg a belügy olyan modellekkel dolgozik amelyek szerint államonként különböző görbékkel kalkulálnak, hogy a logisztika jobban menedzselhető legyen.

Ha azt mondjuk, hogy kiszámíthatatlan az egészségügyi lefutás, akkor a gazdasági még inkább. Én úgy látom a kinti megszólalások alapján, hogy nem nagyon meri Trump azt kommunikálni, hogy ez az egész nem csak egy-két hónapot fog tartani. Múlt héten még arról beszélt, hogy húsvét után nyit USA, de erről a tanácsadói lebeszélték. Nagy elemző cégek irgalmatlan gázt vetítenek előre, valószínűleg a Hilton láncot és a BOEING-et az államnak meg kell majd mentenie. Most a mértékadó kutatóintézetek a vírus lefolyási idejének minimum a 1,5 szeresére becsülik a gazdaság felépülését a tavaly év végi szintre.

Alapvetően az értelmiségi beszélgetések két álláspont mentén folynak a médiában:

Beáldozni az időseket, gyengéket és menteni a gazdaságot, amennyire lehetséges.

Elhúzni minél kevesebb áldozattal kerül amibe kerül.

Nos ilyen társadalmi összetettség mint amilyen az USA-ban van nagyon komoly konfliktusokat rejt magában. Ha nem lesz pénz akkor a feketék, a latinok és a fehérek között komoly összetűzések lehetnek, illetve a gazdag vs szegény kérdésről ne is beszéljünk. Ezt nagyon jól tudják ezért fontos az, hogy ameddig megtehetik megélhetést adjon az embereknek.

Trump amellett, hogy nagyon felelőtlen volt, még most is egy kicsit az elnökválasztásra játszik. Még az a szerencsére, hogy olyan emberek tartják pórázon, akik tudnak gondolkodni.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#14452) inf3rno válasza Kékes525 (#14304) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Igazából bizonyos politikai irányzatoknál nem divat öregnek lenni. Az egész nyuggerezés szerintem innen indult ki. Gondolom az a dolog lényege, hogy az idősebbek között több a konzervatív. Viszont ha ennél jobban belemegyünk az már megint politika lenne.

Buliban hasznos! =]

(#14453) inf3rno válasza szabi__memo (#14449) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem csak termelő munka létezik, sőt bár nem találtam meg most a magyar gazdaság adatait, de a többsége szerintem nem termelő munka, hanem szolgáltatás, idegenforgalom, hivatali munka, ilyesmik lehetnek. A legegyszerűbb példa, hogy amíg a szülők dolgoznak, addig a nagyi vigyáz a gyerekekre. Ha a nagyi kiesik, akkor az egyik szülőnek otthon kell maradnia vagy bébiszittert kell fogadniuk.

Buliban hasznos! =]

(#14454) inf3rno válasza Kékes525 (#14309) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez érvelési hiba, te állítasz valamit, neked kellene bizonyítanod, hogy igazad van.

Buliban hasznos! =]

(#14455) vzsryl válasza inf3rno (#14453) üzenetére


vzsryl
nagyúr

Adót (SZJA-t) nem termelnek, és nem terméket. Szerintem erre gondolt cinikusan a fórumtárs.

Btw. a termelés a technika fejlődésével amúgy is nagyrészt mindenhol elenyésző lesz, vagy megszűnik, és a munkavállalóknak muszáj lesz elhelyezkedniük más helyeken.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#14456) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

A németek most leshetik milyen az, ha az ő védőfelszereléseiket nyúlják le/tartják fel.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14457) llax válasza Sub-S (#14450) üzenetére


llax
senior tag

Pontosan tudjuk, ki teheti be a lábát. Kiránduló élből nem (magánbirtok), tv. által kivételnek tekintett lovagló, gombaszedő figyelmeztető tábla esetén nem ill. hiányában felszólításra köteles távozni.
Vadásztársasággal szerződés van, hatóságok és szakszemélyzet indokkal. (utóbbi családtag - profilunk a szaktanácsadás is)

(#14458) Rive válasza vzsryl (#14447) üzenetére


Rive
veterán

A legtöbb embertől viszont mindig azt hallom, hogy ők 1-2 hétig agonizálnak 1-1 ilyen felső légúti megbetegedéstől.

Ez elég sok dologtól függ. Egy átlag influenza egy évben a lakosság ~ tizedét érinti => sok embert akár egy évtizeden át is elkerül, úgyhogy igazából a legtöbb krahács az szimpla megfázás amit megpróbálnak lábon kihordani. Ami vagy sikerül felülfertőzés nélkül, vagy se.

Egy rendesen bekapott influenza az úgy nyolc-tíz nap, és ennek tekintélyes részében semmi kedve kikelni az embernek az ágyból mert fáj (minden) és lázas.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#14459) Csatravi


Csatravi
senior tag

Ha egy beteg akit leteszteltek és koronavírusos és később meghal akkor regisztrált koronavírusos halál. Ha valaki úgy hal meg hogy még nem volt tesztelve akkor a halála nem koronavírusos halál. Halála után nem tesztelik így nem ronthat a statisztikán pedig lehet hogy vírushordozó volt. Politikailag ez a cél hisz később a nagyvilág felé nem mindegy számukra, hogy 6000 vagy 10000 halott lesz a vírus számlájára írva hisz valahogy elő kell majd adni az egészet hogy micsoda jól levezényelték a járványhelyzetet.

(#14460) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Rómában elhunyt Giuseppe Conte olasz miniszterelnök rendőri kíséretének egyik tagja, egy 52 éves helyettes parancsnok - írja a Repubblica. A férfi a koronavírus által kiváltott tüdőgyulladásos komplikációkat követően halt meg.

A rendőr pár héttel ezelőtt kapta el a vírust, rögtön kórházba került és lélegeztető gépre kapcsolták. Két gyereke, felesége, és a rendőrség gyászolja." link:(

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14461) Rolly válasza Alex91 (#14412) üzenetére


Rolly
veterán

nagybátyám 67 évesen két mellék állást muszáj vinnie 4-4 órában, hogy ki tudja egészíteni a nyugdíját :( ... nem jó és most heti 2x jár csak ki amit tud otthonról végez (irodaházban "házkezelő"), de teljesen nem tud otthon maradni...

(#14462) Kékes525 válasza inf3rno (#14446) üzenetére


Kékes525
félisten

A szkepticizmus jó dolog, de a biológus mainstream butaságnak tartja a GMO-tól való félelmet. Beleértve én is, ha ez jelent is bármit. Én inkább ennek "hiszek" (gyorsan összeszedtem néhány cikket):

Régi cikk, de az alapgondolat ma is igaz: [Féljünk-e a génmanipulált élelmiszerektől? ]

Újabb: [A szellem elszabadult - Venetianer Pál molekuláris biológus, biokémikus]

Még újabb [GMO-hisztéria 4: A zöld biotechnológia kialakulása, növényvédőszer-fóbia, a bioélelmiszer nem jobb]

A szerző tanárom volt még a régi szép időkben...

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#14463) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Súlyos, már-már személyes fenyegetésbe torkolló szópárbaj tört ki Moszkva és Róma között az után, hogy a La Stampa újságírója arról írt, hogy az Olaszországnak küldött orosz segélyszállítmány négyötöde használhatatlan, s hogy félő, hogy a küldeménnyel orosz kémek is érkeztek a koronavírus-járvány által sújtott Bergamo térségébe." link

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14464) szabi__memo válasza vzsryl (#14455) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Igen

Amúgy UK rekord: +708

(#14465) Sub-S válasza llax (#14457) üzenetére


Sub-S
senior tag

Vagyis akkor pontosan tudod, hogy a 'bárkit' mennyire volt pontos. ;)

(#14466) vzsryl válasza Rive (#14458) üzenetére


vzsryl
nagyúr

"Egy rendesen bekapott influenza az úgy nyolc-tíz nap, és ennek tekintélyes részében semmi kedve kikelni az embernek az ágyból mert fáj (minden) és lázas."

Tehát akkor lehet, hogy én még sosem voltam influenzás, vagy csak kisgyermekkorban? Mert nekem azok az 1-2 napok tényleg nagyon intenzívek, főleg ha még lázam is van, de a 3. napon általában úgy kelek fel reggel, mintha előtte semmi bajom sem lett volna. Egyedül az orromon hámlik a bőr (túl sok orrfújás), de amúgy fizikailag semmilyen különbséget nem veszek észre. Ezért orvoshoz sem szoktam menni.

Vagy pedig előfordulhat, hogy az asztmám ellenére is nagyon erős az immunrendszerem? :F
Tudom, ezekre a kérdésekre senki sem tudja a választ, de azért van egy kis para, mert pont a leggyengébb szervemre pályázik a korona...

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#14467) freeknight válasza Csatravi (#14459) üzenetére


freeknight
őstag

Igen, ez a céljuk már a kezdetektől, ezért nem tesztelnek, de a számításban annyi hiba van, hogy ez csak egészen addig működőképes stratégia, amíg meg nem jelennek az első hűtőkamionok és tömegsírok.
A kormány szempontjából is egyszerűbb és olcsóbb lett volna a kezdetektől fullba nyomni a védekezést és tesztelést, de ezt senki nem látta be.

(#14468) omfgk válasza szabi__memo (#14464) üzenetére


omfgk
addikt

Még mindig keveset tesztelnek.

(#14469) t72killer válasza omfgk (#14468) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Csupán Londonba 15e ember tért vissza É-Olaszországból Február utolsó hetében korabeli hírek szerint. Nem csoda, hogy ezek effektív karanténezése és tesztelése hiányában elszabadult náluk a járvány.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14470) Alex91 válasza Rolly (#14461) üzenetére


Alex91
félisten

De a nyugdijat megkapja, mig akinek megszunik a munkahelye...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#14471) Kékes525 válasza Alex91 (#14470) üzenetére


Kékes525
félisten

Meg, ami nagyon sok nyugdíjasnak kevés a megélhetéshez, de az éhenhaláshoz sok. Pedig egész életükben dolgoztak. Ez a helyzet mindenkinek rossz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#14472) siemenss65


siemenss65
tag

Karácsonyi nyomor volt ma déltől amerre autóztam. Szszmiklós bauhaus - olyan helyen is autók álltak, ahol nincs is parkoló. Ugyanott auchan, full tömve a parkoló. Érdi aldiba a körforgalomig vissza volt torlódva a forgalom. Lazul a védőeszközök használata is. Két hét múlva erre a napra-hétvégére fognak úgy hivatkozni, hogy na AZT nem kellett volna.

(#14473) ubyegon2 válasza inf3rno (#14452) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

A nyuggerezés szerintem akkor lett általánosabban alkalmazott említés, mikor az agyhalottakat elkezdték etetni HírTV-n keresztül, hogy micsoda felháborító dolog már az, hogy egy vadászgép pilótája 40 évesen szolgálati nyugdíjba mehet! És utána még van pofája dolgozni is.

Ezt nyomták egy darabig, majd amikor az embereket fellázították a hivatásosok szolgálati nyugdíja ellen, akkor meg is szüntették, persze nem csak a büntetni kívánt 2006-os rendőröket szivatták ezzel. Ingyenélő meg hasonló jelzővel illették azokat a hivatásosokat, akiknek amőgy megszünt az alakulatuk a helyőrségben, ja persze egy olyan tv alapján lettek ezek jogtalan ingyenélők, mely törvényt épp egy előző Orbán kormány terjesztett be és fogadtatott el.

Eredetileg az öregeket emlegették ezen megalázó kifejezéssel, de a fent idézett esetek miatt lett divatos a kifejezés. Alkalmazásához természetesen szükséges nagyfokú uninteligencia is természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#14474) Nordik válasza siemenss65 (#14472) üzenetére


Nordik
őstag

Mégis azt mondják elegek ezek az intézkedések. :U

(#14475) Motion_Blur válasza siemenss65 (#14472) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Székesfehérvár ugyanez, fullon minden, maszkokat már veszik le az emberek és a távolságot se tartják.

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#14476) inf3rno válasza Kékes525 (#14462) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szükségtelen, nem akarom ezzel tölteni az időmet, az álláspontomon meg kizárt, hogy változtatna bármit is. A magyar mezőgazdaságnak nem érdeke, hogy itt GMO legyen, kivéve ha mi állítjuk azt elő. De valószínűleg még akkor sem, mert hiába a többlet termés, ha fele áron tudjuk csak eladni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#14477) inf3rno válasza Motion_Blur (#14475) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Veszprém ugyanez ahogy hallom. Én már lehet, hogy elkaptam, családtag hazahozott valamit, ami állandó köhögéssel jár, tegnap már én is köhögtem. Mára egy fokkal jobb.Mióta ez a karantén helyzet van már a második ilyen. Lehet most csak jobban észreveszem, ha 1-2 napig köhögök, egyébként meg nem érdekel.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#14478) szabi__memo válasza Kékes525 (#14471) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ezt mindig furcsán hallom mert azokat akiket személyesen ismerek és tényleg végigdolgozták az életüket, bejelentve, sima egyszerű alkalmazottként, nem vezetőként, azokra ez nem igaz. Nem is panaszkodnak és sokan kevesebbet is keresnek. Olyat is ismerek aki tényleg nem dolgozta végig, sőt.. na azért ahhoz képest ő sem kap olyan rosszul. Persze kinek mennyi a normális. Eu-hoz képest persze szar minden, de én a magyar fizetésekhez képest nézném

(#14479) fant0mi válasza Motion_Blur (#14475) üzenetére


fant0mi
addikt

A fos idoben konnyebb volt otthon maradni.
Elkezdtek csordogalni a fizetesek.
Egy het mulva husvet.
Mindenkinek tele a toke a otthonmaradassal.
A jovo het meg szarabb lesz.

(#14480) syberia


syberia
veterán

(#14481) ServerWorks válasza Csatravi (#14459) üzenetére


ServerWorks
tag

Te miről beszélsz? :U

syberia: a "felvétel" teljesen nevetséges és szánalmas... egyébként aki vért köp, függetlenül attól, hogy mi okozza vagy elballag sürgősségi osztályra vagy mentőt hiv és beviszik - azt hittem ez a bugyuta lódoktor ilyen szintre nem tud süllyedni, de hát a politikai érdek úgy néz ki megkívánja :((

[ Szerkesztve ]

(#14482) radi8tor válasza Csatravi (#14459) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pont hogy tesztelik, de csak akkor nyilvánítják COVID áldozatnak, ha kizárólag miatta halt meg. Külföldön ezzel szemben máshogy kezelik ezeket a számokat, ezért van több halálozási adat, mert ha COVID pozitív volt az elhunyt akkor bekerül a statisztikába. Nálunk ettől még nem kerülnek bele ezek a járulékos esetek. (ez a helyes megoldás)

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#14483) Kékes525 válasza syberia (#14480) üzenetére


Kékes525
félisten

Mit írjak erre? :W :W :W és ég ugyanez 100x.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#14484) [CS]Blade2 válasza radi8tor (#14482) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Van ahol, ha valakiről kiderül, hogy fertőzött, majd még aznap elüti a busz, akkor bekerül a covid statisztikába. Ezen kár is gondolkodni, mert 200+ országban vagy 100 eltérő módon számolnak.

A magyar halálozást azzal színezik, hogy mind krónikus beteg volt. A magyarok 3/4-e valszeg krónikus beteg. Nem tudom, hogy hányan vannak 65 év felett, de ez sem piskóta.
A kettő találkozásánál valszeg közel teljes az átfedés. Legalább egy vérnyomás vagy cukorbetegséget biztos, hogy minden 65+-os emberhez be tudnak írni, mert lassan 30 után már bármi bejöhet bárkinél.
Ez is olyan, hogy 200+ ország...
Lehet, hogy még 5-20 évet is megélt volna az adott fertőzött az alapbetegségével, és ezzel próbálják nyugtatni a helyzet képest az embereket, míg
pl. az előzőhöz visszatérve, lehetnek olyan országok, akik bekönyvelik a halál okát vérkeringés összeomlásának, és nem kerül be az adott beteg a covid adatokhoz. Hozzátenném, hogy lehet, hogy sok esetben joggal, mert lehet, hogy a tesztelt fertőzött delikvensünk épp a covid nélkül is meghalt volna még aznap vagy legkésőbb azon a héten az alapbetegségében.

Inkább csak a nagyságrendekről érdemes beszélni.

(#14485) szabi__memo válasza [CS]Blade2 (#14484) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

20% a 65 év felettiek száma

(#14486) Depression válasza radi8tor (#14482) üzenetére


Depression
veterán

Elárulod, hogy miért ez a helyes?
És van bármilyen statisztika/adat, hogy itthon hány tüdőgyulladásban elhunytat teszteltek?

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#14487) t72killer válasza [CS]Blade2 (#14484) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Van ahol, ha valakiről kiderül, hogy fertőzött, majd még aznap elüti a busz, akkor bekerül a covid statisztikába." - ezt azért erősen kétlem. És ha egy legyengült daganatos beteget elvisz egy 2oldali tüdőgyuszi, akkor ott a tüdőgyuszi lesz a hunyó.

Utólag szvsz úgy lehet legjobban becsülni a járvány pusztítását, hogy a 2020+21es év népmozgalmi adataiból kivonjuk az előző 5x2év átlagát: így kiszűrjük azokat, akik "úgyis meghaltak volna" 1éven belül. Persze ez nem darabra pontos, de legalább árnyalja a veszélyességet egy kicsit. És ugye hacsak a népmozgalmi főszámokat nem manipulálják, akkor szűrhető bármiféle politikai turpisság is.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14488) DS39 válasza fant0mi (#14479) üzenetére


DS39
nagyúr

pontosan ezt gondoltam ma én is.
fizetés és húsvét után, ha jön a rendes tavaszi idő, az emberek töredéke fogja kibírni otthon.
gyerekeknek, fiatal felnőtteknek kell a mozgás, levegő, közösség.
jelenleg két opciót látok. vagy meglépi a kormány, hogy tilalom és szankciók (bár nem egyértelmű, hogy valóban mindenki két hét bezárása megoldaná a helyzetet) vagy pedig hagyni, hogy természet tegye a dolgot, menjen végig a népességen. (svédeknél asszem pont ez van)

(#14489) t72killer válasza DS39 (#14488) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A svédeknél nagyjából ez van, szívnak is miatta: 358 halottjuk van a szomszéd norvég 59es számhoz képest - és ez még csak az eleje, csúcsszuper eü mellett.

Magyar eü mellett ha nem akarnak katasztrófát, akkor belekezdenek a tényleges kijárási tilalomba.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14490) szabi__memo válasza t72killer (#14489) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Viszont a végén nem biztos hogy más lesz az eredmény. Lehet csak a sebesség más

(#14491) Lauda válasza syberia (#14480) üzenetére


Lauda
félisten

Mindenféle hátsó gondolat nélkül írom, hogy ennek a felvételnek a valódiságtartalmát nem ismerhetjük. Lehet, hogy így van és valóban ilyen kaka a helyzet, de lehet akár egy megrendezett beszélgetés is. :F A köhögő, vért köpő embert otthagyja a mentő? Nem szeretnék politizálni, azért nem mennék abba bele, hogy érdekes ki a feltöltője. :U

[ Szerkesztve ]

(#14492) ServerWorks válasza Lauda (#14491) üzenetére


ServerWorks
tag

Csak ismételni tudom magamat: a "felvétel" teljesen nevetséges és szánalmas... egyébként aki vért köp, függetlenül attól, hogy mi okozza vagy elballag sürgősségi osztályra vagy mentőt hiv és beviszik - azt hittem ez a bugyuta lódoktor ilyen szintre nem tud süllyedni, de hát a politikai érdek úgy néz ki megkívánja :((

Természetesen aki ezt elhiszi, az se különb egy fagolyónál :))

T72killer: a svéd eü még véletlenül sem csúcsszuper, sőt... :N

(#14493) Alex91 válasza t72killer (#14489) üzenetére


Alex91
félisten

Ameddig birja az eü addig nem gond. Tehat van ágy, orvos, apolo, vedofelszereles, lelegeztetogep stb. Akkor van gond, ha mar nem birja, mert akkor olyanokat is elveszithetnek, akiket ellenkezo esetben megmenthettek volna...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#14494) Jablocskov válasza DS39 (#14488) üzenetére


Jablocskov
tag

Az megvan, hogy a svéd miniszterelnök legmagasabb iskolai végzettsége hegesztő szakmunkás. Ez a "természet tegye a dolgát duma" csak addig volt opció minden civilizált országban, amíg el nem kezdtek halomba gyűlni a halottak. Így lesz ez a svédeknél is. A hegesztőnek meg valószínűleg akkor lesz vége a politikai karrierjének. Ott is nagyon sokan látják, hogy nem megfelelően kezelik a járványt.

[ Szerkesztve ]

(#14495) Csatravi válasza ServerWorks (#14481) üzenetére


Csatravi
senior tag

Leírtam, hogy miről beszélek.

(#14496) szabi__memo válasza Jablocskov (#14494) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Lehet az ottani képzés jobb és egy ottani heggesztői képzls ér annyit mint itt egy átlag diplomás. Plusz előny hogy nem akarja ellopni az ország vagyonát

(#14497) t72killer válasza szabi__memo (#14490) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Összetett kérdés:

Gyors lefolyás: - túlterhelődik az egészségügy, igen lehet még a svéd is, akiknek nem jut rendes ellátás, azok többletként jelentkeznek a halálozási statisztikában
- viszont rövidebb ideig könnyebb elbújni a vírus elől, ha az ember teljesen izolálta magát. DE lesz olyan időszak, amikor minden 3. ember fertőzött: a legkisebb kapcsolat a túlvilággal (postás, ételt hozó ember, egészségügyis, szomszéd Marika) is óriási kockázatot jelent

Lassú lefolyás: - az egészségügy bírja, nem halnak meg a folyosón a betegek
- viszont aki el akar bújni előle lehet egész évre kell bunkerben konzerveken élnie. Lehet, hogy csak minden 100-1000edik ember fertőzött, de egy egész év alatt lesz esélye rá, hogy találkozzon egy hordozóval.

#14492: fura, nekem az volt az elképzelésem az északiakról, hogy jó az eü...

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#14498) szabi__memo válasza t72killer (#14497) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Egyelőre bármi lehet. Az hogy jelenleg több a halott semmit nem jelent

(#14499) #95561216 válasza szabi__memo (#14496) üzenetére


#95561216
törölt tag

Na a végén még az is kiderül, hogy a gázszerelő meg phd-val ér fel. :DD

(#14500) szabi__memo válasza #95561216 (#14499) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Egy itteni gázszerelő lehet üt egy gaboni diplomát :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.