Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Aggodalmak a járvány miatti extra hatalmi jogkörök miatt:
"Nem a vészhelyzeti hatalomra. Eddigi hatalmával is túllőtt." - mondta egy jogászprofesszor. "Jogi aktivisták attól tartanak az új hatalmi jogkörök miatt veszélyes lehet ellenvéleményt megfogalmazni a járvány kezelését illetően."
disclaimer: tessék megnyugodni a link és a hír nem magyar vonatkozású, bármilyen hasonlóság a véletlen műve, nyomokban tejet és mogyorót tartalmazhat, ne igyon mosatlan gyümölcslevet, kérdezze meg gyógyszerészét és tisztifőorvosát -
-
Depression
veterán
válasz Hieronymus #12791 üzenetére
Ezt a fertőzésláncot nem fogja meg semmilyen életképes karantén.
300-an dolgozunk élemiszeripari gyárban, jönnek-mennek a kamionok külföldről/re. Néhány pánikvásárló megmutatta, hogy a boltok nem képesek ellátni mindenkit hónapokra pár nap alatt. Ha 2-3 hét alatt sikerülne, akkor pont eljutunk oda, hogy az első felvásárlók újból indulnának boltba. De a gépeink kapacitása is korlátozott, azaz nem tudunk holnapra egy hónapnyi mennyiséget legyártani, hogy utána a rolót lehúzva egy hónapig otthon várjuk a fizut.
Egye fene, zárjunk be mindent, mindenki maradjon otthon egy teljes hónapig, meggyógyul minden fertőzött, és utána bejut egyetlen fertőzött külföldről a védettség nélküli nép közé. Na, pontosan hol fogunk tartani?
Ide gyógyszer vagy oltás kell! Nincs mese, amíg ezek nincsenek, addig a tesztek, és védőfelszerelések csak lassítani tudják, de megállítani nem. Nem véletlenül beszélnek egyelőre a görbe lapításáról, ami ugyanannyi beteget jelent, csak elnyújtva, és nem stop-ról.
Na, de a görbe ellapítása 0 termeléssel, és munkanélküli segélyen nem tartható fent sokáig.
Ezt csinálta Kína is, beáldoz több millió embert (1,5mrd-nak ez csak jelképes százaléka), és gyorsan végig engedik az országon, aki túlélte, az mehet vissza a gyárba robotolni, maszkot gyártani a világ többi részének.
É-Kóreában is csak nagyon rövid ideig van csak fertőzött, sőt család is.
Az itthoni helyzet pedig, hogy tilos nyilatkozniuk a kórházaknak, csak a hivatalos nem tesztelős kormány adatait szabad közölni, de legalább ma sikerült kontroll nélküli teljhatamat szerezniük.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Vesa
veterán
"Az benne a jo, hogy ha van esetleg bakterialis fertozodes, azt jol at lehet adni, meg mindenki ugyanazt a nyomast kapja (kb. mint az univerzalis hajnyirogep)."
Jogos, de mi van akkor ha -csak ötlet szinten-, csövenként kap egy HEPA filtert? A nyomást is biztos lehetne eghszerű módszerrel a csövekben bizonyos határok között állítani.
Depression
Éppen ezért kell csökkenteni a fertőzések számát karanténokkal, és kihúzni addig, amíg lesz gyógyszer! Miért állítod, hogy nem lehet lassítani, ha már több konkrét példa is mutatja, hogy lehet?[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Rive
veterán
válasz Depression #12810 üzenetére
Ide gyógyszer vagy oltás kell! Nincs mese, amíg ezek nincsenek, addig a tesztek, és védőfelszerelések csak lassítani tudják, de megállítani nem.
Korrekt. A jelen feladat annyi, hogy lehetőleg az egészségügyi rendszer teherbírásán innen kihúzzuk, amíg legalább kezelés lesz.
Kezelés - nem gyógyszer: csak kezelés - szerencsés esetben akár 3-4 héten belül nagyot fejlődhet. Elég sok, már bizonyítottan biztonságos régebbi gyógyszer vizsgálata folyik.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Vesa
veterán
válasz freeknight #12813 üzenetére
+1
Egyébként olyan jó látni, ahogy szinte mindenben igazunk lesz. 1,5 hónapja még le lettünk hurrogva, és most....A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz freeknight #12813 üzenetére
Sajnos ezzel új dolgot tanultam meg a modern "demokratikus" társadalmakról
Más: upsz...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Alex91
félisten
válasz Depression #12810 üzenetére
de legalább ma sikerült kontroll nélküli teljhatamat szerezniük.
Es innentol akar rank is engedhetik az egeszet...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
t72killer
titán
válasz Alex91 #12816 üzenetére
Eddig nem azt csinálták? Ha komolyan vennék, akkor a Rovó féle figurák most 5éves karanténjukat töltenék egy szűk, zárt helyen... (Nem csak a "rektor úr" problémás, ezernyi olaszoló-osztrákoló jött haza dicsekedve, hogy ők bizony nem mennek karanténba, hiába kéne)
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
Megtiltották a szájmaszk viselését az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozóinak
Köpenyben, tunikában és gumikesztyűben veszik le a vért a donoroktól, akiket önbevallás alapján szűrnek. Sem a véradókat, sem pedig a donorokat nem tesztelik koronavírusra, a maszkot sem viselhető dolgozók aggódnak.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Darmol
senior tag
A maszk témában jó összefoglaló végszónak.
[link]Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
macikos
addikt
Nem akarok vészmadár lenni, de nem lett félrenézve az olasz csökkenés? Márc 20. körül ott nagyon megugrott az esetszám, ahhoz képest nézve csökken a fertőzöttek száma, de ha azt a pár napot normalizáljuk az egészhez képest, akkor egyáltalán nem csökken és jövő héten megugrik. Eddig ott katasztrófa volt, most meg hirtelen pár nap alatt kimásznak belőle? Pont ők?
Persze ez csak az én hülye véleményem, meg nem is értek hozzá, csak leírtam. Bocsi.
-
syberia
veterán
A németek ebben (is) élen járnak.
(#12818) vzsryl: Köszi, most akartam kajálni.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Elektrosokk
addikt
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
törölt tag
Svéd hozzáállásról Guardian cikk:
3700 ismert esetnél, 110 halottnál tartanak
A kormány szakértője úgy gondolja a rendszer elbírja a terhelést a szigorúbb korlátozások nélkül, menjen át lassan a vírus csak ne nevezzék a módszert nyájimmunitásnak mivel a britek próbálkozása miatt az most tabu szó kommunikációban
2000 orvos viszont petíciót írt a további szigorításokértProfesszor Cecilia Söderberg-Nauclér nem ért egyet a kormány szakértőinek döntésével: “We’re not testing enough, we’re not tracking, we’re not isolating enough – we have let the virus loose,” - "Nem tesztelünk eleget, nem követünk, nem izolálunk eleget - elengedtük a vírust"
-
Depression
veterán
válasz Elektrosokk #12825 üzenetére
Ennek mi a lényege? Gagyogok kicsit angolul, de azért az ilyet nem merném bevállalni, hogy hiteles legyek...
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
-
proci985
MODERÁTOR
-
stawros
tag
válasz Motion_Blur #12833 üzenetére
Szia!Ezt a csökkenés hol figyelhető meg?Mármint amire Macikos is utal?
[ Szerkesztve ]
Ha nem érsz el telón hagyj privit, mindenképp válaszolok, ahogy időm engedi.Ha privátra nem válaszolok az azért van mert nem vagyok gép előtt, jelenleg.
-
törölt tag
válasz proci985 #12832 üzenetére
Így megfelel?
Svéd hozzáállásról Guardian cikk:
Anders Tegnell, Sweden’s chief epidemiologist, who is leading the government’s handling of the crisis, advocates a strategy of mitigation: allow the virus to spread slowly without overwhelming the health system, and without recourse to draconian restrictions. Just don’t call it “herd immunity”, a phrase that Tegnell, and the authorities, have steadfastly refused to use.
Professzor Cecilia Söderberg-Nauclér: “We’re not testing enough, we’re not tracking, we’re not isolating enough – we have let the virus loose,”
On Monday, Sweden said it had recorded 3,700 cases and 110 deaths.A petition signed by more than 2,000 doctors, scientists, and professors last week – including the chairman of the Nobel Foundation, Prof Carl-Henrik Heldin – called on the government to introduce more stringent containment measures.
-
törölt tag
válasz macikos #12823 üzenetére
Jobb oldalt, # of cases oszlop, és ott is a százalékot nézd. Hó elején még napi 25%-okat nőttek, ma alig több mint 4%-ot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #86564352 #12835 üzenetére
nem, nem felel meg. sikeresen atvetted az eredeti cikk egy reszet, egyoldaluan olyat sugallva, ami leegyszerusiti a mondanivalojat, valoszinuleg egy magyar oldalrol. ezek utan mentel es kiszedted a megfelelo reszeit, de ez tovabbra is mazsolazas marad.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Elektrosokk
addikt
válasz Depression #12827 üzenetére
Az Amerikai Szemészeti Akadémi AAO Arról számolt be hogy a koronavírus enyhe kötőhárytagyulladást okozhat.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
llax
senior tag
válasz Motion_Blur #12828 üzenetére
Ez az új igazolt esetek száma, a pontos érték nagyban múlik a tesztelés pillanatnyi módszerein. Az olaszoknál elég régóta elsősorban az ellátásra szoruló eseteket tesztelik, az ellátásba bevonás küszöbe is változhat (akár a kapacitás függvényében). A tesztelt egyének száma mindössze ~4,5x több az igazolt eseteknél. Hiába a nagy szám, a helyzethez mérten alig tesztelnek.
A halálesetek száma biztosabb pont, ott a változásnak néhány nap késéssel kell jelentkeznie. Ha több napon át ki tudnak lépni (lefelé) a 700-900 tartományból, akkor valóban lehet csökkenésről beszélni. (Már az is jelentős javulás, ha megáll 1000 alatt, nincs további emelkedés.)
-
t72killer
titán
-
syberia
veterán
válasz Motion_Blur #12833 üzenetére
Na szegény, akkor még nem mehet délelőtt bevásárolni a boltba.
https://howbad.info/
-
Ringman
nagyúr
New innovation could help solve ventilator shortage
A new innovation from the University of Oxford may soon be able to boost that number, thanks to an innovative design for a cheaper 'off-the-shelf' version.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
jó lenne már egy poszt Narxistól, hogy na, itt vagyok srácok, jó szarul voltam, de már minden oké
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
törölt tag
Indexen van ez a cikk, lehet már linkelte más is, most kicsit jobban utánaolvastam. Megnéztem, hogy kötelező, és tádám, elég jó korrelációt mutat azzal, hogy hol súlyos a járvány. Közben megtaláltam ezt a tanulmányt is a témában:
"We found that countries without universal policies of BCGvaccination(Italy, Nederland, USA) have been more severely affected compared to countries with universal and long-standing BCG policies. Countries that havealate start of universal BCG policy (Iran, 1984) had high mortality, consistent with the idea that BCG protects the vaccinated elderly population."
"BCG is a live attenuated strain derived from an isolate of Mycobacterium bovisused widely across the world as a vaccine forTuberculosis (TB), with many nations, including Japan and China,having a universal BCG vaccination policy in newborns 1. Other countries such as Spain, France, and Switzerland, have discontinued their universal vaccine policies due to comparatively low risk for developing M. bovisinfections as well as the proven variable effectiveness in preventing adult TB; countries such as the United States, Italy, and the Netherlands, have yet to adopt universal vaccine policies for similar reasons."
Az a szép ebben az egyelőre csak elméletben, hogy egy csapásra megmagyaráz több dolgot: látszólag éles, korhoz kötődő választóvonal a súlyosságban (idehaza pont a 65 évesek, akik még nem kaptak oltást), megmagyarázza az országok közti éles eltéréseket, megmagyarázza, hogy a kötelező oltással időközben felhagyó országokban miért abnormálisan magas a kórházba kerülő fiatalok száma. -
törölt tag
válasz proci985 #12837 üzenetére
De a második nekifutásban (#12835 amire most is válaszoltál) nincs semmi MAGYAR cucc. Figyelj beszéld meg a Guardiannel, ha a cikk tartalma nem tetszik, én a szóvátételed után is csak betettem az ANGOL cikket és abból másoltam pár ANGOL bekezdést hogy aki a TELJES cikket nem akarja elolvasni láthatja nagyjából miről szól. Kérdezem akkor ezt se lehet? Kiemelni a linkelt cikkből eredeti nyelven pár bekezdést nulla saját hozzáfűzéssel? Mert akkor a jövőben csak ennyit teszek: link
Különben én nagyon kíváncsi leszek pár hét múlva a svédekre, bejön-e amit terveznek vagy kénytelenek lesznek ők is szigorítani.
-
törölt tag
Legyen úgy. De most kell igazán az a milliónyi antigén-teszt, hogy kiderüljön, van-e sok-sok már immunis egyén.
Ami nem világos számomra, hogy a nagyobb légszennyezés vagy a dohányzás az a tüdőgyulladás kialakulási valószínűségét is növeli, vagy csak súlyosbítja, ha kialakul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info