Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz #93187072 #7822 üzenetére
"Sőt, büszke lennék magamra, mert megmentettem egy megmenthető embert."
Vagy ordítva sírnál a sarokban, hogy a te döntésed miatt egy ember eltávozott az élők sorából.Valaki a napokban szidta a facebook hozzászólókat, és dicsérte, hogy itt ph-n mennyire intelligens beszélgetés megy. Ugyan a facebookosat konkrétan nem ismerem, mert nincs facebookom, de azért itt is kitesznek magukért az emberek...
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
Elég sok az allergiás és egyre több, továbbá rengeteg asztmás is van a társadalomban. Nekem mindkettő fennáll.
Sorstársaimnak üzenem, hogy szedjétek rendszeresen az antiallergén gyógyszereket és járjatok el sportolni. Kikerülni valószínűleg nem tudjuk ezt sem, ahogy az influenzát sem, szóval pánikolni/idegeskedni felesleges, mert annál veszélyesebb, immunrendszer rombolóbb dolog nem létezik. Na jó, ha pofán lövöd magad egy Berettával, abban biztosabban elpatkolsz...
-
vzsryl
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #8260 üzenetére
Origonak mi a forrása?
-
vzsryl
nagyúr
Asztmások, allergiások számára egy viszonylag újabb cikk: [link]
"Krónikus légzőszervi betegségben szenvedők esetében ajánlott fenntartani a sportolást, viszont nem most kell egyéni csúcsokat dönteni. A jó fizikai erőnlét hozzájárul a kiegyensúlyozott pszichés állapothoz."
Az ajánlás szerint alig várom már, hogy megint picit jobb idő legyen, és elmehessek futni. Idén 3x tudtam eddig elmenni. (Hidegben nem tudok, mert akkor ágynak dönt pár napra.) Első esetben összesen 10 percet futottam, 3 részletben, és olyan szintű asztmás rohamom volt, hogy 6x kellett a Ventolinhoz nyúlnom 1 óra alatt. A 2. alakalomnál 12 percet toltam, szintén 3 részletben, de ott elég volt két puff a Ventolinból. Legutóbb pedig szombaton voltam, 15 percet, és az átlagos tüdőfáradtságon kívül semmi mást nem éreztem, tehát semmilyen asztmatikus rohamom nem volt már, sőt kifejezetten jól eső érzés töltött el, és könnyedén tudtam levegőt venni.
Tehát aki légzőszervi betegséggel küzd (de akár egészségesek is), és megteheti, az menjen el futni, vagy végezzen bármilyen intenzívebb mozgást, mert ebben az időszakban akár az életét is megmentheti. Lehetőség szerint kerülve az embereket, valami elhagyatottabb útvonalon.
-
vzsryl
nagyúr
"sokan még mindig azt hiszik, hogy pár hét és vége, én inkább arra tippelnék, hogy egy csomó szigorítás a vakcináig életben lesz, és mondjuk a kijárásin engednek néha, ahogy visszaesik a felfutás. nem lesz normális (= a régi) életünk nagyon sokáig."
Szerencsére ez csak egy tipp, de reméljük nem fog bekövetkezni. A jelenlegi kapitalista gazdaság láthatóan nagyon gyenge lábakon áll, és ez sokkal veszélyesebb a koronavírusnál.
Szerk.: Nem véletlenül csíkos a populista vezetők alsógatyájának belső fele.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Castell #10117 üzenetére
Az a baj, hogy a mentális leépülés rohadtul nem segít a vírus elleni védekezésben, mégis a hozzászólások 99%-a borzasztóan negatív.
Értjük, hullanak az olaszok, mint a legyek. Ezt le lehet írni ezerszer, meg azt is, hogy melyik politikus mekkora f@sz, de ezzel sem leszünk előrébb.
Azzal pl. tisztában vannak a kedves fórumtársak, hogy már 39478 gyógyult ember van a világon, ha a kínaiakat nem számítjuk bele? Pedig rengeteg országban csak márciusban kezdett el igazán terjedni a vírus...Btw. az már kiderült, hogy Narxisnak van-e még erekciója?
-
vzsryl
nagyúr
válasz szabi__memo #10126 üzenetére
& (#10129) Vesa: Akkor legyetek negatívak. Ha nektek így jobb.
Édesanyám haldoklik (rosszindulatú daganat), én asztmás vagyok és muszáj mennem dolgozni, de az itteni meg ehhez hasonló hangulat jobban rontja a közérzetem, mint bármi más. Vannak itt hasznos információk, de egyre nehezebb kiszűrni. Pedig úgy kezdődik a topik összefoglaló, hogy tilos a pánikkeltés.
-
vzsryl
nagyúr
válasz #93187072 #10554 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
Az alap felállás, miszerint az immunrendszerünk öl meg valójában, és nem konkrétan a koronavírus, az tény. De akkor azt mivel magyarázza a professzor úr, hogy mégis a "gyenge" immunrendszerrel rendelkező emberek halnak sorban? Érdekes módon azoknak működik helyesen az immunrendszerük, akik megfelelő életvitelt folytatnak, és elegendő vitaminokat tudnak a szervezetükbe bejuttatni.
Szóval ez a cikk és ez a professzor pontosan mit akar elérni?[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz HellGreg #11144 üzenetére
Ez egyértelmű, de Duda Ernő professzor úr azt írja, hogy inkább árt, mert nem erősnek kell lennie az immunrendszernek, hanem jól működőnek. De máshol ezt a kettőt nem választják külön. Szóval most WTF?
-
vzsryl
nagyúr
Választ most sem kaptam, viszont olyan alapvető/3 éveseknek való kioktatást kaptam, aminek semmi köze a kérdésemhez. Ez van.
Tisztában vagyok vele, hogy a vitaminok nem gyógyítanak. Arra irányult a kérdés, hogy az immunrendszerrel mi a helyzet. Valaki szerint nyugodtan szedjünk vitaminokat, mert erősíthetik az immunrendszert, és az segít a koronavírus elleni harcban. Valaki szerint meg inkább gyengítsd az immunrendszered, mert az segít a koronavírus elleni harcban, mert ha túl erős, akkor könnyen megölhet. Igen, azzal is tisztában vagyok, hogy nem a SARS-CoV-2 öl meg, hanem a saját immunrendszerünk nem megfelelő reakciója.
Ha ebben valaki tud segíteni, az válaszoljon. A többi okoskodásra nem vagyok kíváncsi, köszönöm!megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz freeknight #11308 üzenetére
Szerinted.
Szerintem csak pótolhatatlan ember létezik.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Snowy_owl #12433 üzenetére
Néhány ezer Nyugat-Európából származó emberrel találkoztam már az életem során, és a nagy részünknél komoly probléma volt az alapvető higiéniával, továbbá rengeteg olyan ismerősöm van, aki kint dolgozik/zott, és mindegyiktől kivétel nélkül olyan visszajelzéseket kaptam, hogy a helyiek nem szerettek túlzottan sokat fürödni, és az ismerőseimre úgy néztek, mint a véres késre, amikor látták, hogy minden este mennek zuhanyozni.
Lehet, hogy csak az én személyes tapasztalataim ilyen jellegűek, de nem tudom az ellenkezőjét állítani, ha ezt így láttam/hallottam/szagoltam. Simán el tudom képzelni, hogy ez az egész egy sima sztereotípia vagy csak rosszkor voltam/tunk rossz helyen.Továbbá a mi hősünk találta fel a "kézmosást". (Semmelweis Ignác)
(#12437) Motion_Blur: Igen, a kétoldalú tüdőgyulladás nagyon komoly betegség, és fokozottan életveszélyes, mint ahogy ezt látjuk is. Nekem gyermekkoromban rendkívül súlyos volt az asztmám és 3x volt tüdőgyulladásom is, de mivel egyoldalú volt mind, ezért 1-2 hetes kórházi kezeléssel "simán" átvészeltem őket. De ha a tüdő mindkét oldala elesik, akkor értelemszerűen a teljes légzés is leáll/hat.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
[link]
Szokásos félrevezető cikknek tűnik, de javítsatok ki, ha tévedek.
Ez a felvétel egy rendkívül súlyos tüneteket produkáló ember tüdejéről készült.
Gondolom a CT-n egy tünetmentes, vagy enyhe tüneteket produkáló ember tüdejéről készült felvételen nem látszana semmi.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Egy megfázás/nátha/influenza átlagosan hogyan szokott zajlani?
Én ugye asztmás vagyok, és a következőképpen szokott történni a dolog:
Évente átlagosan kétszer van felső légúti problémám, amik általában úgy zajlanak, hogy 1-2 napig taknyom-nyálam összefolyik (300 zsepi/nap), és nagyon ritkán (néhány évente) kíséri egy kis láz is. De az első tünettől számítva 48 óra múlva kb. semmi bajom sincs, csak annyi, hogy pár napig sűrűbb váladék formájában ürül a szervezetemből a kórság, de közben a közérzetem és fizikai állapotom 100%-os!
A legtöbb embertől viszont mindig azt hallom, hogy ők 1-2 hétig agonizálnak 1-1 ilyen felső légúti megbetegedéstől.
Mi a valóság?Ui.: Annak idején, kb. 10 éves koromig viszont minden felső légúti problémával kórházba kerültem 1-2 hétig, és 3x volt tüdőgyulladásom is (egyoldalú). Akkoriban az asztmám rendkívül súlyos volt, akár nagyobb mértékű allergiát okozó tevékenységtől is kórházba kerülhettem, pl. takarítás (házi poratka allergia).
-
vzsryl
nagyúr
válasz inf3rno #14453 üzenetére
Adót (SZJA-t) nem termelnek, és nem terméket. Szerintem erre gondolt cinikusan a fórumtárs.
Btw. a termelés a technika fejlődésével amúgy is nagyrészt mindenhol elenyésző lesz, vagy megszűnik, és a munkavállalóknak muszáj lesz elhelyezkedniük más helyeken.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
"Egy rendesen bekapott influenza az úgy nyolc-tíz nap, és ennek tekintélyes részében semmi kedve kikelni az embernek az ágyból mert fáj (minden) és lázas."
Tehát akkor lehet, hogy én még sosem voltam influenzás, vagy csak kisgyermekkorban? Mert nekem azok az 1-2 napok tényleg nagyon intenzívek, főleg ha még lázam is van, de a 3. napon általában úgy kelek fel reggel, mintha előtte semmi bajom sem lett volna. Egyedül az orromon hámlik a bőr (túl sok orrfújás), de amúgy fizikailag semmilyen különbséget nem veszek észre. Ezért orvoshoz sem szoktam menni.
Vagy pedig előfordulhat, hogy az asztmám ellenére is nagyon erős az immunrendszerem?
Tudom, ezekre a kérdésekre senki sem tudja a választ, de azért van egy kis para, mert pont a leggyengébb szervemre pályázik a korona...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz t72killer #15284 üzenetére
Előfordulhat, hogy a csávó a komoly sérülések miatt nem volt teljesen képben. Nem védeni akarom, de pontos információnk nincs, és nem is lesz, ráadásul az illető megvédeni sem tudja már az igazát...
-
vzsryl
nagyúr
Mivel rajtuk áll vagy bukik a világgazdaság, ezért ez nem biztos, hogy probléma.
Csak nézd meg, hogy tőlünk nyugatabbra hogyan működik a hitelezési rendszer, és rájössz, hogy miért jó, ha dübörögnek a bankok.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
Így van kölcsönök/hitelek nélkül megállna minden. Ezért is volt kis hazánkban súlyosabb következménye a 2008-as válságnak, mint máshol, mivel itt nagyon megrengett a bizalom a bankokban.
Btw. az észszerű hitelfelvételről beszélek, nem az egyszeri polgár hitel halmozásáról, aki a hónap közepén már vakarózik, aztán hitelből fizeti a hitelt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
"Tavaly tavasszal már pedzegették kollégáim az ország több pontjáról is, hogy olyan a helyzet, mint a 2008-as válság előtt."
Kb betűről betűre ezt fogalmaztam meg március 10-én az egyik ismerősömnek, mivel a Kondratyjev-ciklus többször is szóba került a cégünknél az elmúlt 1-2 évben, aztán egy kis marketing hiba után helyreálltak a dolgok, és az utóbbi fél évben elkezdettek durván felfele menni a számok.
Nem szeretem a konteokat, sőt kifejezetten felcsesznek, de most már kezd nagyon furcsa lenni minden. Ettől függetlenül a hulla hegyek tényleg megmagyarázhatatlanok. Előtte ilyet sosem hallottam a fejlett nyugatról...megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz carl18 #15521 üzenetére
Megoldás:
1. Még csak véletlenül se nézz rá a "hír"oldalakra (pl: index, 444, 24, origo, magyar hang stb...)
2. Ezt a topikot is felejtsd el örökre.
3. Ha TV-zel, akkor kerüld a híradókat.
4. Facebookon se lógj túl sokat. (Nem vagyok facebookon, de gondolom ott is mennek a rémhírek.)
5. Lefekvés előtti szex nagyon jól stimulálja az idegeket, és nagyobbat tudsz szundítani.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz keIdor #15617 üzenetére
"Ettől függetlenül a kínai szigor tényleg meghozta az eredményét. De ez nem a járvány végét jelenti, csak a második hullám késleltetését – amely a sok tünetmentes fertőzöttel minden bizonnyal meg fog érkezni."
Értem, tehát minden bizonnyal, kiemelve...
(#15618) Kékes525: Ez főleg a kedves fórumtársnak szólt. Egyértelmű, hogy a legtöbb betegség melegágya a rossz pszichikai állapot. Ha valaki agonizál a koronavírus miatt, akkor igen, jobb besz@rni, mint rettegni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával