Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darmol
senior tag
válasz Dyingsoul #9851 üzenetére
Nyilván más is mondta előttem, de most nem olvasok végig 10 ezer bejegyzést.
Ugyan az az alapvető probléma a maszkokkal mint az arc elé tekert sállal is. A száj és orr elé rakott cuccon a pára lecsapódik még melegebb időjárásnál is, nemhogy ilyenkor. A nedves meleg környezet ideális hely a bakteriális kórokozók felszaporodására, amelyek belélegezve tüdőgyulladást okozhatnak. Persze nincs semmi gond, ha a maszkot csak egyszer használod, vagy a mosható maszkot, illetve sálat naponta mosod 60 fokon (40 fok nem fertőtlenítő mosás), esetleg hipóval. Mindemellett a maszk alapvetően a beteg emberektől való továbbfertőződést akadályozza, és nem az egészségesek védelmét. A sebész nem azért vesz maszkot a műtőben nehogy elkapja a vesekövet a pacienstől.
A nagynemzeti alaptantervben nem a kreacionizmust meg a hittant kellene eröltetni, hanem az alapvető egészségügyi ismereteket. Pl.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Na még egy nekirugaszkodás a maszk témában: Akár helyesen akár helytelenül viseled a maszkot, a maszk egészségügyi kockázat. Keveset javít a koronavírus elleni esélyeken sokat ront egy rakás más betegség elleni esélyen. Szóval a modern nemzetközi hüdenagyeszek szerint az, hogy csökkenti a egyik megbetegedéssel szembeni koclkázatot 1%-al (mert az hogy csökkenti a kockázatot senk nem vitatja) megéri, hogy növeli másik 10 betegség kockázatát 5%-al (amely kockázatnövelés pedig régóta ismert tény). A kockázat nyilván eliminálható a maszk megfelelő kezelése esetén.
Nyilván mindenkiben buzog a társadalom iránti felelősségvágy, hogy maximálisan helyesen járjon el. Pont úgy ahogy pl. mindenki szépen megvárja a piros lámpát zöldre váltani, mert fegyelmezetten közlekedik minden autós és gyalogos a biztonságos közlekedés végett. És a közlekedési lámpák használata jóóóóval egyszerűbb mint a maszk helyes kezelése.
A ti szép rózsaszín gondolatmenetetek ott bukik el, hogy elméletben tök jó, gyakorlatban alkalmazhatatlan és több kárt okoz mint haszna van. Főleg Magyarországon.Kormány felelőssége:
A legtöbb ajánlás, pl. kézmosás wc után, vagy mikor hazaérkezel olyasmi amit az átkos szociban már alsósoknak is tanítottak az iskolában. Mint elvárható viselkedést az egészség érdekében ami elvárható a civilizált embertől. Most van helyette hittan, meg ÁVH utód előkészítő törvény jövő héten. A mindenkori kormány felelőssége valahol itt kezdődik, és nem a szájmaszkoknál. Az egészségügy túlterheldése a szétvert egészségügy miatt lehetséges.
Mindezek ellenére ha szigorúan a jelenlegi koronavírusos történetet nézzük szakmai (sok szakma és nem csak az orvosi) szemszögből (ahová egyes polgármesterek hatalommal való visszaélése nem tartozik), nem csináltak semmi olyat, amit ne kellett volna meglépni (ami ismerve ezeket a dilettáns idiótákat nyilván szerencsés véletlenek sozata) már csak a nemzetközi politikai elvárások miatt is.És igen, a vírus viselkedését ismerve a koronavírus velünk marad, a vírus"megszelidülése" azt takarja, hogy kihal a fokozottan veszélyeztetett érzékeny népesség, és már csakezért is értelmetlen túlreagálni karanténekkel a történetet. Intézkedések kellenek és vannak, de ha átesünk a ló túloldalára sokkal több ember fog éhenhalni mint koronavírustól. Ezt még Trump is belátta.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz Hieronymus #10043 üzenetére
A kézmosást illetően természetesen igazad van, köszönöm a kiigazítást, bár nem ez volt a mondandóm lényege. Egyébiránt a bélrendszerben leginkább baktériumok vannak, gombák inkább a kérődzők gyomrára jellemzőek nagyobb mennyiségben ott is csak realtíve, az „egysejtűek”-et mint meghatározás pedig inkább hagyjuk. Egyébiránt bizonyos, az egészséges bélflóra részét képező mikroorganizmusok túlszaporodása okozhat megbetegedést, és egészséges ember széklete (és egyéb testnedvek) is hordozhat patogént. Az egészséges nem annak a szinonimája hogy nem fertőzőképes.
Ha már pontosítunk.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz Top cat #10034 üzenetére
Ó igen. Jót nevettem. Az a lista egyértelművé teszi a Honvédség ezirányú működését.
Nulladik fázis: Valamit tenni kéne! Mégiscsak veszélyhelyzet van és ki kell vennünk a részünket az elhárításból.
Első fázis: Brainstorming! Mik azok az ágazatok amelyek stratégiai fontosságúak válsághelyzetben:
- víz, áram, gázszolgáltatók
- élelmiszerüzeletek
- gyógyszergyárak
stb.-stb.
Második fázis: Guglizzunk és akit kidob a keresésre azokhoz kimegyünk.Remélem katonáék tevékenysége kimerül abban, hogy ingyen isszák a kávét, mert ha bele akarnak szólni bármibe, na azt senki nem fogja megköszönni nekik.
Ha esetleg valaki illetékes olvassa: Komolyan ki kellene dolgozni egy ilyen helyzetre a forgatókönyvet és utánanézni, hogy mely cégek számítanak ténylegesen az ország működésében, valamint a hozzájuk viszonyulás protokollját is a későbbi félreértések elkerülése végett.[ Szerkesztve ]
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz Ajándékok #9940 üzenetére
A százalékok teljesen fals adatok, ahogy a betegségszám is. Próbáltam minél egyszerűbben és sallanktól mentesen előadni a lényeget, hogy minél több ember megértse. Ha ezt írom: Hiába szűnik meg a nátha a beteg fejének levágásával az nem gyógymód, avagy a műtét sikerült csak a beteg meghalt. Ez nem mindenkinek megy át, túl bonyolult. Tapasztaltam már.
-
Darmol
senior tag
válasz #22743424 #10051 üzenetére
Van amelyikkel azért mert nem mértékadó piaci szereplő, van olyan amelyikre ha azt mondanám kókler abban amit képvisel akkor erősen hízelegnék a szakmai szintjének, és van nagyon sok olyan cég amelyik nem szerepel a listán, pedig kellene.
-
Darmol
senior tag
válasz Top cat #10075 üzenetére
Majd rákérdezek ismerősnél, most már van néhány nap tapasztalat mit is akarnak.
-
Darmol
senior tag
válasz #22743424 #10223 üzenetére
Egen, ez nyilvánvaló. De attól hogy több lesz, az eddigiek alapján nem lesz több, ha érted mire gondolok.
-
Darmol
senior tag
válasz #95561216 #10093 üzenetére
Jaja, nekem is.
Aki beleáll, hogy maximális erőfeszítéssel meg kell fékezni ezt a járványt, de előtte is és utána is kussol mikor a jelenlegi járványnál sokkal nagyobb problémák kerülnek terítékre, pl. a védőoltás ellenes mozgalamak tényleg rémísztő térnyerése, az megérdemli hogy félcolos csővel addig üssék amíg mozog.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz gergo5991 #10107 üzenetére
Ömm. Nem. Klónozni nem. De rekombináns módszerrel elő lehet állítani. A fő probléma, hogy a fermentléből olyan tisztaságban kell kinyerni, hogy gyógyszerként alkalmazható legyen, ez viszont elég macerás. Ezért maga a módszer drága. A linkelt cikkben írt módszer jóval egyszerűbb és olcsóbb. Ott a fő probléma ugyanaz mint a vér és plazma központoknál, nincs elég donor. De ettől még alkalmazható.
-
Darmol
senior tag
-
Darmol
senior tag
válasz #22743424 #10246 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az egész Honvédség kuka. Annyit mondtam, hogy a közzétett lista miatt önkéntelenül elröhögtem magam, ennek okát megadtam és javaslatot tettem, hogy a jövőre nézve alaposabb (sokkal-sokkal alaposabb) felkészülésre van szüksége az illetékeseknek. Tisztában vagyok vele, hogy hirtelen nulláról indulni egyáltalán nem egyszerű. Az eredmény ilyenkor nem feltétleül az feladat végrehajtójának alkalmatanságára/alkalmasságra utal, de a tökéletes fejetlenségre igen. És nem akarom firtatni, hogy miért kellett hirtelen és nulláról indulni.
És csak a tények kedvéért. Voltam olyam katonai rendezvényen, hogy le a kalappal a szervezettség előtt. Csak ámultam és bámultam.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
-
Darmol
senior tag
válasz #22743424 #10286 üzenetére
Nyilvános fórumon természetesen nem nevezek meg név szerint cégeket negatív felhanggal, még akkor sem ha nagyon kéred. Hasonló okból nem jelölök meg hiányzóként más cégeket. Ha nem a te dolgod és elengeded, jól teszed.
-
Darmol
senior tag
Rive:
Folyamatosan beszólsz olyanoknak akik saját bevallásod szerint is jobban értenek valamihez. Az hogy vannak olyan haverjaid akiknek az unokatestvérei szobatársai hallottak róla hogy vannak olyan módszerek amik hasznosak attól még _nem_ fogsz érteni hozzá. Hallottál valaha mononukleózisról? Esetleg Streptococcusok? De a Pseudomonas-okról csak-csak?
Nem beszélve arról mi történik akkor ha egy tüdő gombás fertőzést kap, és az antibiotikumok amik alapvetően anti_bakteriális_ szerek teljesen használhatatlanok. Canestennel akarod kenegetni a tüdőd, vagy mi? Alig 1-2 alkalmazható gomba elleni szer van, és azokra is mutatkozik rezisztencia. Az antibiotikumok sem 100%-ban hatásosak képzeld! Amit nem akarsz megérteni az az, hogy az nem segítség ha egy problémát úgy kezelsz hogy nagyobb problémát okozol. Márpedig a tömegesen alkalmazott fertőzésveszélyes viselkedés (mint pl. védőmaszk abszolút helytelen használata), amit egyszerűen lehet azzal szemléltetni ha lemész bármelyik boltba és megnézed az eladót - hozzáteszem eddig csak azokon az elmaradott senkiházi kínaiakon láttam megfelelő viselést.
Kolerás vizet átszűrni koszos rongyon és meginni mert az tuti mi? Toljad csak a full kretént! Nehogy ám forrald! Mert azt évezredek óta csinálják Indiában mert hatásos. Ha máshogy nem is juthat tudomásodra a tea története általános műveltség kéne hogy legyen.
Azokhoz nem akarsz csatlakozni akik szerint több ima kell? Pestis idején is mennyit segített!
Nem az a nagy baj hogy _te_ nem értesz hozzá, hanem az hogy van egy rakás orvos aki hozzád hasonló tudással rendelkezik.[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
válasz Ereshkigal #10606 üzenetére
Ha van anyatej, akkor a baba szinte minden fertőzés ellen védve lesz, amíg kapja. A párodra sokkal jobban oda kell figyelni, különösen ha legyengül a szüléstől. Ez nem csak a jelenlegi helyzetre igaz, hanem úgy általában a szülésre. Gyerek elválasztása hozzáértőben fel sem merül pont az anyatej immunizáló hatása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Ha Svédországnak hívnák nem lenne szétverve az ország élén az egészségüggyel.
-
Darmol
senior tag
Ajj, érett már a C vitamin téma.
Duda doktor téved (ha tényleg ezt mondta), Szentgyörgyi nem feltalálta, hanem izolálta először. Nem mintha számítana.
A van-vesekő-nincs vesekő huzavona pont olyan, mint a vaj vagy a margarin az egészségtelenebb téma. Fejből írok, szóval lehetnek tévedéseim, de talán segítek jobban megérteni a dolgot.
Ha jól emlékszem valamikor a '60-as években arra jutottak, hogy megbetegedések esetén, különösen a gyulladásos folyamatoknál a szervezet C vitamin szintje csökken. Feltételezték, hogy a vitamin fogyása a betegség elleni harcban elhasználódik, így pótlása segít a betegség elleni védekezésben. Később, talán a '80-es évek végén tanulmány készült, hogy a túlzott C vitamin fogyasztás vesekövet okoz, mert segíti az oxalát lerakódását. Rá talán öt évre érkezett az ellen-tanulmány, hogy a veseköves cikk kevés mintából dolgozott, nagyobb mintaszám esetén semmi jele negatív hatásnak. Utána jött, hogy de a felesleg úgysem hasznosul. Utána jött, hogy nem mutatható ki javulás C vitamin hatására a vizsgált influenzás betegségeknél. Satöbbi-satöbbi.
Maradjunk annyiban, hogy a hús túlzott fogyasztása nagyobb kockázati tényező köszvény szempontjából mint a C vitamin szedése vesekő szempontjából.
A fent emlegetett cikk szerint Kínában is csak kísérleteztek a nagy dózisokkal, egyelőre semmilyen eredménnyel, tehát rosszabb sem lett a várhatónál.
Én napi 1000mg-ot simán beszedek, ennél jóval nagyobb mennyiség is gond nélkül távozik a szervezetből. Őszintén szólva én sosem tapasztaltam látványos javulást betegségnél, de ártani sem ártott.
Egyéb kedvező élettani hatása bizonyított, a szervezetnek szüksége van rá, ergo ha nem súlyosbítja a betegséget, akkor miért ne szedném. A cikk azt sugallja, a C vitamin elősegíti a gyulladásos folyamatokat a szervezetben. Szerintem ez egy *******, de minek vitatkozzak egy cikkel? Lehet nem is ezt mondta Duda Ernő.
Még valami: "se a betegség megelőzését, se hamarabbi gyógyulást nem érdemes várni". Paracetamolnál se, mégis használták Kínában. C vitamint is tünetek enyhítésére szokták javasolni influenzánál és vírusos megbetegedéseknél (amit mondjuk én személy szerint nem tapasztaltam magamon, de egyénenként eltérő lehet).
Ami nálam látványosan szokott használni légúti megbetegedéseknél, az a csontos húsokból főzött meleg húsleves.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz Depression #11310 üzenetére
Szerintem nyugodtan.
Mondjuk nekem a "nyugger"-ről a RED pattan be nagytotálban, elsöpör minden negatív hullámot, és nem értem ki miért problémázik.[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
válasz #93187072 #11313 üzenetére
Erről pedig az ugrik be hogy mi a baj a "küszöbmajom"-mal.
-
Darmol
senior tag
válasz kory24 #11457 üzenetére
Elkérheti, csak nem vagy köteles megmutatni vagy átadni.
Rendőrnek köteles vagy átadni, a rendőr személyazonosítás céljára felhasználhatja.
Egy boltban vásárolni viszont nem jog, hanem lehetőség. Ha nem mutatod be, a bolt megtagadhatja a kiszolgálásod. Ha ezért nem vagy hajlandó távozni, rád hívhatja a rendőrt aki kiszabhatja a félmilliós bírságot. Drága az a friss kifli.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz Castell #11509 üzenetére
Egyik napról a másikra hoznak egy rendelkezést. Mondjuk valaki nem a netet bújja honnét kéne értesülnie róla? Ezért szoktak hónapos türelmi időket alkalmazni. Jelen helyzetben sem meglepő, ha valaki nem értesült róla, de hétfőn azért már jóval kevésbé lennék megértő.
A pékáru kézzel tapogatása hogy friss e mindig is taplóság volt. Ha valamit kézzel megfogsz azt vedd el, ha mindenáron taperolni akarod akkor használd a zacskót ami ott van. Alapvető mint a kézmosás. Vagy hogy nem mész át nemhogy piroson, de villogó zöldnek sem vágsz neki. Vagy ha tüsszentesz akkor nem a vakvilágba. Vagy hogy nem parkolsz úgy, hogy akadályozod a közlekedést. Vagy nem tolakszol sorban állásnál. Stb.
Van egy rakás olyan dolgok amiknek nem csak akkor kellene figyelmet szentelni ha már késő. A legtöbb ember a következmények nélküli világban hisz, és alapvetően nem lehet hibáztatni őket , hiszen mindenhol azt látják hogy ez a működőképes életvitel. Elég ha azt nézzük kik és hogyan vezetik az országot. És biztos lehetsz benne, hogy a másokat oltók és okolók között rengeteg van akik normál időszakban pont mindenki mást messziről ballisztikusan...Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
-
Darmol
senior tag
válasz wanted5 #11462 üzenetére
Felhívod a választott háziorvosod, telefonon megkonzultálod vele a panaszaidat. Ő neten felhőbe felrakja a receptet amit az országban bárhol ki tudsz váltani ha éppen nem szart be a patika netje. Ha azt akarod hogy orvos lásson, akkor mentőt kell hívnod. Minden nem kritikus/ sürgősségi egészségügyi ellátás bizonytalan ideig szünetel. Ha ez alatt az idő alatt belehalsz valamibe a körülmények miatt, az az egyéni szoc problémád. Fő a járvány elleni kíméletlen fellépés, hogy megfutamodjon! ÖSSZETARTÁS POLGÁRTÁRSAK!
-
Darmol
senior tag
válasz Kékes525 #11492 üzenetére
Gazdálkodj okosan: "Eldobtál egy csikket az utcán. Fizess 5000Ft-ot!"
-
Darmol
senior tag
válasz bucihost #11513 üzenetére
Alapvetően igazad van, ennek így ebben a formában semmi értelme. De itt rengetegen vannak, akik szerint minden apróság számít.
Bár a csikk eldobálása mindig is taplóság volt, már száz éve is. És járványtól függetlenül mindig is egészségügyi kockázat volt, az utcán köpködéssel együtt, a papírzsepkendő eldobálásával együtt, stb.,
Emlékeim szerint a csikkeket anno a TBC egyik fő hordozójának tekintették.
Szóval maradjuk annyiban, hogy a csikket eldobálni sosem volt okés és most sem az.
És ne beszéljünk arról, hogy a dohányzás jelentősen növeli a megbetegedés kockázatát, ami tény. Bár ha akarjátok lehet indokolni, hogy miért okés a dohányzás mikor járványügyi veszélyhelyzet van.
Nahát, nem is olyan egyszerű ez a járvány társadalmi szinten, hogy "Maradj otthon és viselj maszkot! Összetartás". Mik vannak...Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz bucihost #11563 üzenetére
Nagyon helyes. Most hogy ekkora elánnal megvédted a dohányosok böcsületét, nézzünk szét egy tetszőleges utcán hány darab csikk van eldobálva.
A dohányzás pont olyan mint egy rakás más tevékenység. Lehet kulturáltan _is_ csinálni, és máshogyan _is_.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz fjudors #11665 üzenetére
Amit én látok, hogy általános a szemét, ideértve a csikkek eldobálása is, akár a kukától 5m-re.
Én pl. akkor sem hajigálok el szemetet ha kilométerekre van a legközelebbi kuka.
Nem a kuka a meghatározó ebben a tekintetben, hanem az ember.
Régen a jólneveltséghez tartozott a dohányosoknak a csikktartó maguknál hordása és használata. Manapság általános az emberek között, hogy alapvető illemszabályokkal sincsenek tisztában. Vagy ha mégis, nem igazán alkalmazzák. Ennyi.
Nem mellékesen, az illemszabályok kifejlődése sem öncélú sznobizmus volt. A legtöbbnek konkrét célja volt, lásd fent.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz envagyok #11671 üzenetére
Röviden: nem. Ha igény van rá hosszabban kifejtem.
-
Darmol
senior tag
válasz ubyegon2 #11678 üzenetére
Teljesen igazad van, én sem azt mondtam, hogy csak a csikkeldobást kellene büntetni. Ami azt illeti, semmi olyat nem mondtam hogy bármit büntetni kéne. Bár ha már így szóba került igen, szerintem a szemetelést durván büntetni kéne (miután biztosították a szemételhelyezés feltételeit), de semmi ilyet nem mondtam. Ami hasonlót mondtam az a Gazdálkodj Okosan nevű társasjáték szerencse kártyájából vett idézet.
-
Darmol
senior tag
válasz macikos #11732 üzenetére
De küldtek katonai felügyeletet, hogy feszes és szabályozott legyen a készletfelhasználás. Tehát ahol van bármilyen készlet (mert sok helyen az sincs) ott, nem ám pazarolni a pórnépre, mert kell a politikusoknak meg a sleppjüknek. A disznók mindig egyenlőbbek.
ÖSSZETARTÁS POLGÁRTÁRSAK!Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Miféle vita? Van itt valaki aki szerint Magyarországon nincs semmi baj az egészségüggyel?
-
Darmol
senior tag
válasz szabi__memo #11743 üzenetére
Kétlem hogy az utóbbi 10 évből bárki tudna olyat mutatni ami nem az. Ha van egy jó ötlet azt is kiherélik ilyen-olyan okokból. Nézzük pl. az elektronikus vény rendszert. Baromi jó ötlet. Most sem kicsit hasznos. Csak annyi a probléma, hogy alapesetben csak azok nem tudják kihasználni akiknek a legjobban jönne. Mit gondolsz mihez kell papír alapú vény? Fájdalomcsillapító? Antibiotikum? Vérhígító? Dehogy. Pl. csecsemő részére tápszert kiváltani. Szóval a kedves szülő aki mondjuk egyedülálló cuccolja fel a gyereket, ügessen el a dokihoz, majd vissza a patikába.
Na _én_ ez miatt a mentalitás miatt vettem két heti tartalék élelmiszert.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz ubyegon2 #11763 üzenetére
Az az egyel előtte lévő kiadás volt amiben még lábbal hajtós varrógép volt.
Értem, és mi számít szándékos környezetszennyezésnek? Egy lakás építési beruházás, amely szétrombolja a környezetet pl. annak számít? Budai erdős területre épített lakóházak annak számítanak? Szerintem pl. az erdő maradjon az erdőé, a házak maradjanak a városban.
Nézd szinte mindenki félreérti a környezetvédelmet, nagyon sok szempontból. Pl. sokan azt hiszik, a hulladék feldolgozás veszteséges. Pedig valójában nyereséges, nagyon kell a nem hozzáértés hogy negatív legyen a mérleg. És itt most nem az összesített globális társadalmi - stb. haszonnal együtt értem, hanem a szűk üzleti haszonra. De ugyanazért a beruházásért kapsz 5x jövedelmezőbb üzemet, amely friss ipari nyersanyagból dolgozik és nem hulladékból. Egy befektető szerinted melyiket választja? Amelyik 3 év alatt térül meg, vagy amelyik 15 év alatt?
Amíg társadalmi szintű problémák vannak addig a szemetelők rendkívül irritálóak, de nem ők a legfőbb problémák, hanem pl. az oktatás szétverése. És jelenleg látjuk azt is, hogy miért baj az egészségügy megnyomorítása.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Boldogok a sajtkészítők.
Egyrészt gondolkoztál te azon, hogy jelenleg pl. bármely csatornatisztító munkás bármely csatornaszolgáltatónál kb. 1000x nagyobb veszélynek teszi ki magát, mint egy orvos? A hagyományos védőoltások jelenleg nem nyújtanak védelmet, a vírus ellen. A következő taps mehetne nekik.
Másrészt meglehetősen biztos vagyok benne, hogy az egészségügyi dolgozók tapsnál jobban örülnének annak ha anyagi és eszközbeli támogatást kapnának katonai megmondóemberek helyett. Fizetés emelést szóba sem hozom.
Ez a tapsos dolog nálam erősen képmutatás kategória.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz Kékes525 #11774 üzenetére
+5. Mert minden ponttal külön külön is egyetértek.
És két mise között is mehetne némi felvilágosítás, van aki csak azokat nézi.
Hozzátenném nem kell elhinni, hogy a maszk viselése, illetve az egészségügyi ellátás korlátozása jelen helyzetben nagyobb baj is lehet mint haszon. Erre csak jóval a járvány után lehet választ kapni, mikor a különböző megbetegedések és halálok adatai rendelkezésre állnak majd. Senkit nem fog vigasztalni sem az ha igazam van, sem az ha tévedek. Ezek komoly dolgok.[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
válasz Tajrexi #11793 üzenetére
A képmutatás mindig is ilyen volt, és mindig is volt. De miért ne zavarna? Te nem szeretnél egy jobb világban élni?
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
Vagy csak az az összefüggés, hogy ahol nagy a légszennyezettség ott nagyobb a népsűrűség, vice versa.
-
-
Darmol
senior tag
válasz #95561216 #11868 üzenetére
Nem értem a gondolatmenetedet. Az elmúlt 10 évben kapott az ország egy naaaagy rakás pénzt bizonyos dolgokra, és el lett költve bizonyos teljesen más dolgokra. Amit írtál azt sugallja, hogy szerinted ez csak bizonyos ország előjoga átcímkézni a pénz felhasználásának célját. De annak aki adja, annak egészen biztos hogy nem joga.
-
Darmol
senior tag
válasz radi8tor #11892 üzenetére
Az antitest próba nem analitikai mérés hanem igen/nem vizsgálat. A fő jellemzője hogy mennyi pozitív fals és mennyi negatív fals eredményt ad. A PCR mindig valid eredményt ad, de jóval lassabb (és drágább, nem mintha jelenleg számítana). Mindkettő másra jó az első alapvetően szűrővizsgálat. Az akkreditációt értelmetlen becitálnod a témába. Kétlem hogy lenne olyan labor jelenleg ezen a sárgolyón amelyik COVID-19 vizsgálatra akkreditációval rendelkezik. De ha gondolod kérdezd meg hétfőn a NAT-ot, hogy mit szólnának ha szeretnél rá akkreditációt.
-
Darmol
senior tag
Igen, elgondolkoztató adat, ahogy a magas halálozás is. Nem véletlen hogy az oroszok és kínaiak küldtek orvoscsapatot (USA-nak van helyben a NATO miatt). A humanitárius segély jó PR de még én is kíváncsi vagyok mi a túró folyhat ott ilyen adatok mellett, hát még azok akiknek ez a dolguk.
- szakmai hibák
- statisztika manipuláció
- vírus mutáció
- interferencia más fertőzésekkel pl. influenza
- környezeti problémák, pl. hibás szellőztető rendszer
- rakás egyéb lehetőség, és minden lehetőség kombinációja is
A durva mutáció mindenesetre a legvalószínűtlenebb, mert már rég megjelent volna a magas halálozás máshol is, és a statisztika manipuláció a legvalószínűbb mivel gyökeresen mások az adatok mint máshol. Majd kiderül, bár lehet mi sose tudjuk meg.Parci:
A legjobb védőfelszerelés tutira megvéd bármitől. De ilyesminek akkor van értelme ha biztosítottak a feltételek, pl. depresszált helyiségek legyenek, hogy a levegővel ne jusson ki, zsilip + sterilizáló zuhany, stb. Olaszoknál nyilván nem ez a szintű védelem a protokoll ahogy a világ más részein sem erre a veszélyességi fokra.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz #95561216 #11980 üzenetére
Na ez konkréten úgy történt, hogy 2014-2017 alatt szinte semmi pénzt nem hívtak le, ugyanis először ki kellett alakítani a megfelelő cégcsoportokat, akik nyernek majd a pályázatokon. Az hogy ne a megfelelő cégek nyerjenek hanem más, az nem volt megengedhető. A maradék két évben akarták lehívni az összes pénzt viszont a feladatok annyira felgyűltek, hogy meghaladták az ország kapacitását. Ezért egy csomó pénz bent ragadt a ciklus végén. Most az új ciklusban rögtön az elején le akartak hívni mindent, aminek a fő oka, hogy tartanak a korlátozásoktól. Rengeteg energiát fektettek abba hogy ez sikerüljön, és most egy csomó szervezés és munka kárba veszett. Hüpp.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
A spanyolnátha is majdnem véget vetett az I. világháborúnak. A kulcsszó a "majdnem". És ezzel jól is lehet jellemezni az emberiséget.
-
Darmol
senior tag
válasz Ringman #12038 üzenetére
Tegye fel a kezét aki meglepődött, hogy fideszes polgármesterek következmények nélkül randalírozhatnak, mindenki másnak jobb ha fülét farkát behúzza? Egyébiránt a Csorba akár fideszes is lehetne esze alapján, de nem ez a lényeg.
-
Darmol
senior tag
Ezt hívják úgy, hogy orbitális csúsztatás. Nem vagy véletlenül politikai szóvivő?
-
Darmol
senior tag
válasz radi8tor #12072 üzenetére
Nem lekapcsolták (legalábbis amiről én tudok), hanem volt egy átlagos forgalomhoz szabott kapacitása, mire az igény hirtelen többszörösére nőtt. Ha mondjuk ez a 10x-es és nem tudják a rendelések 90%-át teljesíteni azt érzékelheti a külső szemlélő úgy, hogy megszűnt. A csomagszállító cégek nem véletlenül kezdtek azonnal durva bővítésbe.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
válasz Somatom #12119 üzenetére
Amennyire tudom a Tesco is döglődik.
Beavatkozni azért nem érdemes, mert ezek a cégek profik abban amit csinálnak, beszerzés, áruterítés, stb.
Az állami beavatkozásnak abban kell kimerülnie, hogy ezeket a kiskereskedelmi cégeket felhívják, hogy tudnak e segíteni az áruszállításban, tapasztaltak e problémát. Segítséget kell felajánlani, amit vagy elfogadnak ezek az elosztó láncok, vagy nem. Ők tudják jobban. Ha odarobognak megmondani a tutit amatőr katonanépek, azzal csak akadályoznak. Van extrém kiugró csúcs a keresletben kérdés, hogy érdemes e foglalkozni ezzel egyáltalán. Három napig nem volt tészta és/vagy liszt a polcon? Na és? Ezért még nem kell hadigazdálkodásra átállni. Majd ha nem lesz kávé! (lásd. Airplane 2.)Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Ukrajnai háború
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest