Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101318) Floyd80


Floyd80
addikt

Kásler Miklós Emmi-miniszter pénteki Facebook-posztjában közölte, május 13-tól indulhatnak újra az elektív (halasztható) beavatkozások és rehabilitációs folyamatok a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával. A miniszter hozzátette, hogy a beteg felvételének feltétele az érvényes védettségi igazolvány, ennek hiányában az, hogy a páciens „a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel” rendelkezzen.

Lapunk megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát azzal kapcsolatban, hogy a a PCR-tesztet, illetve antigén gyorstesztet a kórház, vagy a beavatkozó intézmény állja-e az oltással nem rendelkező személyek esetén.

Az Emmi azt válaszolta, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek nem szükséges a PCR-teszt, viszont „Aki nem oltatja be magát, az saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet.”

Telex: Emmi: Magának fizeti a PCR-tesztet, ha halasztható műtétre, vagy rehabilitációra vár valaki, és nincs védettségi igazolványa

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.