Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#169351) aelod válasza Janaboy (#169349) üzenetére


aelod
veterán

Ezt [link]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169352) Woodslave válasza Janaboy (#169349) üzenetére


Woodslave
nagyúr

mit lehet szólni?

Akik edzenek azok nyilván próbálnak sok fehérjét enni, ezért az ilyen cikkekre és álláspontokra már csak "önvédelmi" reflexből is azt mondjuk hogy hülyeség. Lehet itt más tanulmányokat is hozni amik szerint semmilyen káros hatása nincs a magas fehérje bevitelnek.

De ahány orvossal én beszéltem az mind ugyanazt mondta. Nekem is évek óta elég off a vérképen a fehérjebevitellel kapcsolatos veseértékek. Nincs semmilyen romlás de a kreatinin, kreatin kináz meg a kalkulált eGfr mind határértéken felül/alul van attól függően melyik a xar.

Voltam veseultrahangon egyszer. Kint a váróban 4-5 nem kicsit túlsúlyos asszonyság gondolom nem a túl sok fehérje bevitel volt a legnagyobb hibájuk amit életükben a táplálkozás során elkövettek. Mondja nekem bent az orvos gyönyörűek a vesék stb. Majd az asszisztens kijön és aggódva a vállamra teszik a kezét, hagyja abba a fehérje fogyasztást, tönkre teszi magát... :C

Másrészt aki járt egyetemre vagy bármilyen iskolába azt tudja hogy tanítanak olyan dolgokat is amik némileg meghaladottak a tudomány jelenlegi állása szerint, és vannak olyan emberek akik szentírásnak vesznek tanult dolgokat és nem tudnak túllépni ezen.

Arra lennék kíváncsi, hogy a vese dialízis kezelés kapó emberek közül mennyien vannak ténylegesen naturál testépítők (vagy gyúrósok inkább) akiket ez az életmód jutatott oda. Amúgy meg bármilyen ezzel kapcsolatos vizsgálat max úgy történik hogy megkérdezik Mari nénit vagy Józsi bácsit hogy sok húst tetszett enni.... :F

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#169353) aelod válasza Woodslave (#169352) üzenetére


aelod
veterán

Pontosan. A legrosszabbat nem a "túlzott" fehérje bevitellel teszik az átlag emberek a veséjüknek. Hanem sokkal inkább azzal, hogy nem isznak elég tiszta vizet. Asszony egyik vendége 25 évesen már vese gondokkal küzd, kezelésre jár. Energiaital megy, kóla, üccsi, tiszta víz egy deci sem.

Nyilván egy sportoló, esetünkben súlyzós edzést végző egyén magasabb fehérje bevitel mellett teljesen más értékeket produkál egy nem edzett emberke.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169354) Qtya123 válasza aelod (#169353) üzenetére


Qtya123
őstag

A megfelelő mennyiségű folyadék szerintem nagyon sok embernél probléma. A feleségemet is mindig noszogatni kell, mert egyszerűen elfelejt inni napközben és van úgy, hogy délután hazaér úgy, hogy fél liter ivott meg. :(

Szerintem nagyon sokan vannak, akik 2 liter víznél többet nem isznak meg naponta.

Amúgy visszatérve a húsra. Sok embernek magas a húgysav értéke, akik nagyobb mennységű húst esznek. Köztük több olyan ismerős is, akik tényleg tisztán kajálnak az edzés miatt. Nem tudom ebben mennyire van összefüggés.

[ Szerkesztve ]

(#169355) aelod


aelod
veterán

Itt pedig azt vizsgálták, hogy pre-diabéteszes férfiaknál és 55 vagy annál idősebb nőknél nem volt vese károsodás a magasabb fehérje bevitel esetén egy év után.

#169354Qtya123

Dettó. Nem fér az agyamba, hogy lehet elfelejteni inni? Túlzásba sem kell esni de azért a 2 liter víz/nap nem egy eget rengető mennyiség, hogy ne lehessen meginni.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169356) Madwe válasza Woodslave (#169352) üzenetére


Madwe
nagyúr

Volt már jópár tanulmány ami mind a magasabb fehérje mind a kreatin vesekárosító hatását cáfolta.
ha azonban valakinek problémája van a vese működésével akkor viszont gondot okozhat, akkor sem a kreatin se a fehérjében gazdag étrendet nem szokták ajánlani.

(#169357) Angel2014 válasza aelod (#169355) üzenetére


Angel2014
addikt

Nem csak a mennyiség a lényeges, hanem a folyamatosság, Szóval fél óránként pár korty pár deci a helyes bevitel.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#169358) t256 válasza Janaboy (#169349) üzenetére


t256
őstag

Hány hobby gyúrósnak lett vese elégtelensége? Hány profi testépítőnek lett vese elégtelensége?

Valamint erős kontraszt, de érdemes megnézni Natgeon, Discoveryn vagy esetleg Youtube-on a nem éhező, de minimális/0 fehérjét fogyasztó afrikai gyerekekről szóló műsort.
Nem halnak éhen, de az átlagnál alacsonyabbak, kisebb a súlyúk és sajnos butábbak is, mert nem jutnak fehérjéhez.

Ha valaki nem sportol, akkor is szüksége van napi 1g/tskg fehérjére. Sajnos a tradícionális magyar konyha üvölt a szegénységtől. Lakjál jól körettel. Paprikás krumpli minimál hússal, vagy nagy "kedvencem" a krumplis tészta. A leveseket már meg sem említem.
Nem is értem, hogy ezek az emberek hogyan maradtk egészségesek. Ja, nem! Magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri megbetegedéssel van tele a lakosság.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#169359) Woodslave válasza Madwe (#169356) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja csak ez egy ördögi kör. Honnan tudod hogy a vese működésével gondok vannak, ha nem a vérképből ha meg abból indulunk ki amit magamról írtam, akkor pont gondok vannak a vese működésével...

Mindegy valamiben tényleg meg kell halni, mondjuk a vese dialízis pont nem az amire vágyom. De azt el se tudom képzelni mit ennék hogy 56 gramm fehérje legyen. :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#169360) aelod válasza t256 (#169358) üzenetére


aelod
veterán

Pluszban hozzájön a kóros elhízás amiben az EU-ban éllovasok vagyunk sajnos.

Woodslave

Krumplis tésztát :DDD

[ Szerkesztve ]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169361) Madwe válasza Angel2014 (#169357) üzenetére


Madwe
nagyúr

Mióta hangoztatom ezt péntek esténként ;]

magyar konyha meg tényleg katasztrófa, a fehérjét egy dolog h nélkülözi de még jól meg is locsolja a dolgokat zsírral, liszttel, cukorral, csak h tuti jó legyen :) nem is értem hamár szóba jött a krumplistészta miért nem szórják meg porcukorral vagy lekvárral ;]

(#169362) Apollyon válasza aelod (#169351) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ennyi, sakk-matt. Még mindig fergeteges számomra, hogy pont a legfontosabb tápanyagra mondják azt laikusok, hogy káros, miközben minden mást is kizárólag cukorral megszórva képesek megenni, aztán a szarkopénia meg mindenkit be fog találni idővel.

A sima vízre meg azt szokták mondani, hogy "nem oltja a szomjam", ezért isznak ezt meg azt. Érdekes, hogy a modern korban eljutottunk oda, hogy már a folyadékbeviteltől is (akár az emelkedő inzulinszintet kiváltó) teltségérzetet várnak el, így ha totál cukrosnak nem is, de szénsavasnak legalább kell lennie.

#169361 Madwe: magyar konyha már ezeréves, és akkor alakult ki amikor táplálkozástudomány még sehol nem volt.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#169363) Woodslave válasza Apollyon (#169362) üzenetére


Woodslave
nagyúr

a sima víz "nem finom" , "nem ízlik" én ettől megyek a falnak :W

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#169364) BÁ Nutrition válasza Apollyon (#169362) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

" sima vízre meg azt szokták mondani, hogy "nem oltja a szomjam""
ilyet meg sosem hallottam :U
amugy egy turmix kepes teltsegerzetet kivaltani, de azert nem raknek feltetlen minden pohar vizbe feherjet.

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#169365) BÁ Nutrition válasza Woodslave (#169352) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

azert azt lehet tudni, h a verkepben a normal ertekektol jelentosen elterot kaphatsz akkor is ha edzettel egy jot elozo nap, aki gyur az altalaban 3-5napot edz egy heten. mikor kene normal eredmenyt kapnia? konnyen lehet h akar tobb het kihagyas is kellhet attol fuggoen mire mersz ra. ill szintugy az is h mit es mennyit ettel az elotte levo idoszakban.
tulsagosan persze nem akarok belemenni, mert nem ertek hozza, de en ezzel gyozkodom magam :)
mondjuk nem edzek tobb mint egy eve, szal akar el is mehetnek vizsgalatra, ha lenne hova ;]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#169366) aelod válasza Apollyon (#169362) üzenetére


aelod
veterán

Anyós is cukros így ugye szomjas feszt 'de a víznek nincs íze'. Helyette az olcsó cola megy.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169367) Jim-X válasza Apollyon (#169362) üzenetére


Jim-X
őstag

A sima vízre meg azt szokták mondani, hogy "nem oltja a szomjam", ezért isznak ezt meg azt. Érdekes, hogy a modern korban eljutottunk oda, hogy már a folyadékbeviteltől is (akár az emelkedő inzulinszintet kiváltó) teltségérzetet várnak el, így ha totál cukrosnak nem is, de szénsavasnak legalább kell lennie.

Ez amugy nagyon vicces.
En pl kifejezetten szeretem a viz "izet". Raadasul ha mar szomjas az ember, akkor az regen rossz. Van, hogy megiszok egy sort, de olyan meg nem volt, hogy az oltotta volna a szomjamat...


A játék az nem játék!

(#169368) Qtya123 válasza Jim-X (#169367) üzenetére


Qtya123
őstag

Én sem értem ezt a víz nem oltja a szomjam dolgot. Pont az üdítők nem oltják, mert utána ottmarad az ember szájában az édes, cukros íz.

Mondjuk az is kemény, hogy nem iszok vizet, mert annak nincs íze. Azért ennyire minimális önuralomnak kellene lennie az emberben. És több ilyen embert is ismerek. Apám is ilyen például.
Én hiába mondtam neki, hogy ne igya a sok szar cukrozott gyümölcslevet, szinte csak azt itta. Most kezd cukorbeteg lenni, az orvos is mondta, hogy hagyja abba, persze így már rögtön abbahagyta. De nem vízre tért át, hanem citromlevet önt 1.5 liter vízbe és rak bele 2 szem édesítőszert... Felnőtt embereknek annyi az önuralma, mint egy 3 éves gyereknek.

[ Szerkesztve ]

(#169369) bbmt válasza Apollyon (#169362) üzenetére


bbmt
senior tag

A szénsavas vízzel mi a gond?
Hosszú évek óta csak savas vizet iszok( persze a turmixba sima víz megy🙂) a mentes víztől a nap végére ha csak azt iszok, konkrétan rosszul leszek, fáj a gyomrom és hányingerem van.

A kanál a gyengék villája

(#169370) aelod válasza bbmt (#169369) üzenetére


aelod
veterán

Pedig a fehérje milyen jól habzik a bubis vízben ;]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169371) savior


savior
őstag

Azért a magyar konyhára sokmindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem finom.
Én rizsre is hallottam már olyat, hogy nincs íze, vagy hogy nem elég finom. Aztán néztem a videókat, hogy nem tesznek bele fűszert vagy max sózzák.

https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home

(#169372) aelod válasza savior (#169371) üzenetére


aelod
veterán

Azért a magyar konyhára sokmindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nem finom.

Nem is erről volt szó, hogy nem finom :DDD

User error. Itt van a nyár lehet azt ízesíteni mindenfélével. Petrezselymet szoktam bele tenni, vagy kardamomot stb.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169373) Woodslave


Woodslave
nagyúr

basmati rizs de csak só, igaz össze van keverve aldi rusztikus és olasz fagyasztott zöldséggel. Mondjuk napi egy adag nem tudom megunni.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#169374) aelod válasza Woodslave (#169373) üzenetére


aelod
veterán

Sima bóti 'A' rizs. Belapátolom és kész. Ha finomat akarok enni akkor nem rizst eszem. Tészta, burgonya stb. :K

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169375) savior


savior
őstag

Én A vagy B rizst eszem, és delikát, só, bors kerül bele. Néha feldobom borsóval vagy kockázott répával esetleg kukorica.
Elég jó íze szokott lenni.
Általában úgy fűszerezem, hogy amikor kóstolom a levét, akkor jól érezni lehessen mindhárom fűszert, mert ahogy a rizs felissza a levet úgy tompul az íz is és pont jó lesz a végén.

[ Szerkesztve ]

https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home

(#169376) aelod válasza savior (#169375) üzenetére


aelod
veterán

Delikát. Brr utálom. Bár az is hungaricum :DD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169377) lionshamlet


lionshamlet
senior tag

Bulgur nem játszik nálatok?
En felváltva készítek rizst (jazmin) és bulgurt.
Párolóban készítem, soval - citromborssal ízesitve majd oliva olajjal a végén átforgatva.

(#169378) Madwe válasza lionshamlet (#169377) üzenetére


Madwe
nagyúr

Dede, szeretem, gyorsan kész van s nekem ízre is jobban adja mint a rízs (bár abból én barnát vagy feketét szoktam enni, a fehérnek egyáltalán nem szeretem az ízét, mindegy hogy fűszerezem :D )

(#169379) benfolds


benfolds
őstag

tenyánál eléggé beütött a növi. :DDD

(#169380) benfolds válasza lionshamlet (#169377) üzenetére


benfolds
őstag

én igazából a durumtésztát szeretem legjobban. a rizst is szeretném, de még mindig nem tudom rendesen megcsinálni. pontosabban lusta vagyok főzés előtt megpirítani.

ami nálam nagyon megy mostanában, az a fagyasztott mexikói zöldség. lazán betolok kevés majonézzel két nap alatt egy kilós zacskóval. többet is meg tudnék enni, de visszafogom magamat. :D

(#169381) lionshamlet válasza benfolds (#169380) üzenetére


lionshamlet
senior tag

En ugyanígy voltam - rizsugyileg.
Szeretném alapvetően a rizst, ha normalisan el tudnam készíteni, de amiket korabban csinaltam az még a bebipapitól is távolállt.

Ezért vettem egy párolót, es abban mindenfelé macera nelkul mar egész fogyaszthatóra sikerül megcsinálni, de persze meg mindig nem tökéletes de mar sokkal jobb mint volt.

Es ebben ugyanigy a bulgur/kuszkusz is maceramentesen elkészül.
Errol lenne szó:
[link]

(#169382) Madwe válasza lionshamlet (#169381) üzenetére


Madwe
nagyúr

Évek óta ebben párolom a zöldségeket krumplit édesburgonyát gombát stb de rízst/gabona/álgabonaféléket még eszembe nem jutott csinálni vele, na majd legközelebb megnézem. Mondjuk a rízst pirítani szoktam, s ha már ott van felöntöm abban… a bulgurt meg 1mp összerántani majd 10percig lángon hagyni szintén nem nagy kaland… de már csak az állag+íz miatt rálesek majd, kösz a tippet :)

(#169383) Angel2014


Angel2014
addikt

Ez a menyecske nem semmi Zolival. Lehet több a tesztó benne mint sok férfiban.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#169384) Qtya123 válasza Angel2014 (#169383) üzenetére


Qtya123
őstag

Én a képen két Zolit látok. ;]

[ Szerkesztve ]

(#169385) aelod válasza Angel2014 (#169383) üzenetére


aelod
veterán

Csajnak jobb lába van mint a Kohárinak ;]

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169386) Janaboy


Janaboy
veterán

A fehérje temahoz, örülök hogy sikerült feldobnom a topikot és köszi a sok választ :)

Janaboy

(#169387) benfolds válasza Angel2014 (#169383) üzenetére


benfolds
őstag

Azért versenyen itt már a lábak közé is be kéne nézni szerintem. :U

(#169388) atee_13 válasza benfolds (#169387) üzenetére


atee_13
őstag

Olimpián is elég a papír, h nő vagy ;]

(#169389) Woodslave válasza aelod (#169385) üzenetére


Woodslave
nagyúr

tudom én vagyok a jogász és hülyeség de ezt a Vidát már elővehetnék maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésben való közreműködésért ;] :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#169390) t256 válasza Angel2014 (#169383) üzenetére


t256
őstag

Volt szerencsém élőben látni tegnap. Pont kezdték a pózolást, amikor már mentem ki a teremből. Vida valami olyasmit mondott a többieknek, hogy "Tifani már férfiasan izmos, de nagyon izmos".

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#169391) aelod válasza Woodslave (#169389) üzenetére


aelod
veterán

Mondjuk senki nem fogott a csaj fejéhez fegyvert, hogy 'márpedig ezt a propit itt te most beszúrod minden nap' szóval ilyen megközelítésből nem helytálló a Vidát hibáztatni.

A testépítés az illúziók sportja és az extremitásé. A női testépítés meg szimplán csak az utóbbi :DDD

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169392) Woodslave válasza aelod (#169391) üzenetére


Woodslave
nagyúr

persze de mondjuk le is lehetne beszélni vagy mutatni neki normális női kategóriát. De persze csak hülyültem. Amúgy pont lexarom :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#169393) aelod válasza Woodslave (#169392) üzenetére


aelod
veterán

Ebben igazad van. :K

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169394) S e t h válasza Angel2014 (#169383) üzenetére


S e t h
nagyúr

Ő milyen gender?
Aki férfi létére ráizgul az felér egy beismeréssel.

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#169395) HussarF válasza S e t h (#169394) üzenetére


HussarF
addikt

Sztem gőzmozdony. Vagy ilyen gender nincs aközött a 70-valahány között, amit kitaláltak?

(#169396) Jim-X válasza aelod (#169385) üzenetére


Jim-X
őstag

Nekem bejon az arca is, olyan szep noies vonasai vannak... hat ha meg megszolal... :DDD ;]

Amugy minek a mellytarto? A mellebol ugyis csak egy kisebb gyno lett...azt meg a ferfiak sem takarjak el :D

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#169397) aelod válasza S e t h (#169394) üzenetére


aelod
veterán

Ízlés dolgában úriember nem vitázik.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#169398) ginola


ginola
addikt

Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni covid utáni edzéssel kapcsolatban.
Mivel a pulzusom igen gyorsan felugrik 140 fölé ezért a kardiológus azt tanácsolta, hogy edzés közben tartsam 130 a pulzust.
6 hét kiadás után 3 hete edzem úgy, hogy minden testrészre egy gyakorlatot csinálok négyszer 15 ismétléssel, persze a pulzusommat 130 alatt tartva. Ez szerintem még szinten tartásr sem elég.
Kardiológus szerint körülbelül három hónapig fog fenn állni ez a magasabb pulzusszám. A kérdésem az lenne, hogy maradjon el a fenti edzésterv továbbra is, vagy azért már csinálhatok osztott edzéstervet a és nappal. Akkor már nagyobb izomcsoportokra három gyakorlatot csinálnék kisebbekre pedig kettőt. Fene se tudja bírnám e...
Mi a véleményetek?

(#169399) bigmasterg válasza aelod (#169397) üzenetére


bigmasterg
addikt

Mondjuk izmosabb, mint a topikátlag. :DDD

#169398ginola
130 alatti pulzussal végezz hosszabb ideig tartó aerob munkát, biciklizz, sétálj fuss stb.

Súlyzós edzésnél úgyis felé ugrik. Csak ne köredzést, crossfit-et stb csinálj, amikor tartósan magasan van.

[ Szerkesztve ]

(#169400) aelod válasza bigmasterg (#169399) üzenetére


aelod
veterán

A topik átlag nem is versenyzőkből áll ;)

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.