Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100779) Woodslave


Woodslave
nagyúr

Fehérjék emésztése:
A fehérjében lévő peptidkötések hasítását a gyomornedv ún. peszinje, és hasnyálmirigynedv (tripszinje, kimotripszinje, karboxipeptádáza) végzi el. Nagy mennyiségű tej elfogyasztása után a gyomortartalom pH-ja közel semleges, neutrális marad. A tejfehérje (kazein) kicsapását illetve emésztését, a gyomor által képzett rennin nevű enzim segíti elő.
A vékonybélben a továbbiakban számos fehérjebontó enzim található, a különféle aminosavak közti peptidkötéseket erre specifikusan proteolítikus (fehérjeoldó) enzimek hasítják szét. Az emésztési folyamatban a vékonybél- bélhámsejt kefeszegélyében a peptidek (oligopeptidek, di-és tripeptidek) aminosavakra bomlanak, s már így kerülnek a bélhámsejtbe, majd innen a vérerekbe, azaz a vérkeringésbe és a sejtekhez (lásd. még: emésztés és anyagcsere (nyál- gyomor- hasnyálmirigy- és vékonybélnedv).

nem tudom fenti szöveg mennyire tudományos. Sajnos úgy látom Zola nem hajlandó lealacsonyodni a beszélgetés ilyen szintjére ;] :D

Fentiek alapján akkor az lehet a helyzet, hogy a sok tej (nem tudom 2 deci minek számít) a gyomortartalom ph-ját semlegesség teszi, azaz a tejsavóproteinek emésztetlenül jutnak ki a gyomorból a vékonybélbe. Itt mivel hiányzik a gyomor által végzett előemésztés, a vékonybél fehérjebontó enzimjei nem tudják a dolgukat végezni. Na ez milyen? ;] ;)

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.