Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38751) Cathfaern válasza SzlobiG (#38748) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Meg tudod fogalmazni pár mondatban*, tényekkel**, hogy mi volt jobb régen, mint most?

* tehát nem úgy, hogy "azért, mert akkor nem volt casual"
** tehát nem úgy, hogy,"régen sokkal feelingesebb volt"

(#38752) Ribi válasza SzlobiG (#38748) üzenetére


Ribi
nagyúr

Pont ezaz, hogy BCben kezdted az egészet, akkor fejlődtél akkor fedezted fel az egész térképet amivel baromi sokáig elvan az ember, akkor az összes dungeon új, az összes preBC raid új, minden új, annyi felfedezni való van, hogy azt se tudod merre indulj. Ez idővel eltűnik és a köv kiegnek, hogy annyira érdekes legyen mint BC idején volt, teljes azeroth+outpand térképet kellene berakni, kb 20 dungeon és 7 raid instát. Ez tényleg nem tudják minden contentben megcsinálni. Ez van. Haldoklik a wow.
Bár Cata szerintem is kicsit karcsú. ICC alatt volt legalább több raid, nem csak 1be mehetsz. Már párszor leírtam, de nekem a legnagyobb érvágás, hogy main karival nem tudsz pug raidre menni, mert nincs külön 10-25 raid. Ezzel pedig igencsak bekorlátozzák az embert. Szóval nem is az 1 raid insta a gond igazán.

[ Szerkesztve ]

(#38753) Lirion válasza Viktor77 (#38745) üzenetére


Lirion
addikt

A játékélmény volt jobb. Emlékszem, mikor először betettem a lábamat MC-be és leöltük az első két molten giant-et 40(!)-en, aztán meg hamarosan elhullott Lucifron is, az valami frenetikus volt. A loot kb. senkit nem is érdekelt, csak a győzelem íze. Ez mára teljesen kiveszett a játékból.

Aztán az is nagyszerű érzés volt, mikor a karakter végre full epikben pompázott. Volt értéke az epiknek, mert lassan lehetett behúzni és nem úgy, mint most, hogy hetente veszel 3-4-et. Érték alatt pedig nem arra gondolok, hogy one-shotoltam a kék-zöld ruhásokat, hanem a játékba fektetett energia megtérülésére. Jelenleg sokkal kevesebb energiával lehet elérni ugyanazokat a célokat, mint régen. Ebbe beletartoznak a bosskillek is, hiszen normal módban a legtöbb guild viszonylag könnyen végig tud menni az instákon.

Persze nem állítom, hogy a wow most rossz, bár az end game-t még nem volt alkalmam megnézni, de már nem kelt bennem (sem) olyan érzéseket, mint vanilla idejében. :)

(#38754) F-ECT$ válasza Lirion (#38753) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha most kezdenéd, akkor most is epikus lenne az első bosskill.

Dive ever, work never.

(#38755) DrGonzo22 válasza Lirion (#38753) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Nekem más emlékeim maradtak a wowról. Szinte teljesen egységesen jó véleménnyel vagyok az összes kiegészítőről. Vanilla végén kezdtem, raidet ott csak casual szinten láttam, elavult contentként. BC-től pedig progress guildekben játszottam egészen icc-ig, amikor is kiszálltam. Vannak személyes kedvencek, de mind az alap wow, mind a bc, mind a wotlk tökéletes volt a maga módján. Nem mondhatnám, hogy Ulduar gyengébb volt, mint Kara, vagy BT, sőt nekem a maga módján még TOC is tetszett, csak nem volt valami nehéz, bár hc módban, nem overgearezve, ügyelve, hogy ne wipeoljunk azt sem nevezhetném könnyűnek. Talán ZA volt a legkönnyebb raid, mégis az egyik kedvencem, annyi minden határozza meg azt, hogy kinek mi tetszik.

Amúgy a játék szerintem egyre profibb, sokkal több réteg talál ma értelmes időtöltést a wowban, mint azelőtt. Aki a határait akarja feszegetni, annak ott vannak a hc raidek achievementekkel, wowprogress helyezés versennyel, aki pvpzni akar, annak rated bg, aréna. Ahogy elnézem a dolgokat a casual réteg végre értelmes időtöltést kapott a normál raidek által, régen nekik csak a hc 5 fős volt, de wotlk alatt irtó gyorsan farmolássá süllyedt az is, BC alatt azért szórakoztatóbb volt egy 5 fős. Aki kihívásokat keres megtalálja, de aki csak játszogatni akar az is aránylag színvonalas tartalmat kap - régen bg/5 fős farm/elavult content pugolása lootvadász hülyékkel maradt nekik, amit mindennek lehetett nevezni, csak színvonalas szórakozásnak nem.

"Jelenleg sokkal kevesebb energiával lehet elérni ugyanazokat a célokat, mint régen."

Ez pedig egyszerűen nem igaz, mert nem ugyanazt a célt éred el. Egy normal bosskill nem ugyanaz, mint egy hc, és egy ach-el sem uaz, mint nélküle, sőt egy realm 1st kill sem ugyanaz, mint egy 3 héttel későbbi. Ezek nagyon komoly különbségek, amiket egyszerűen összemosol. A Trabant sem Ferrari, bár igaz, hogy mindkettő autó, de attól még nem hiszem, hogy sok ember van, aki ne érzékelné a két kocsi között a különbséget.

"A loot kb. senkit nem is érdekelt, csak a győzelem íze. Ez mára teljesen kiveszett a játékból."

Szerintem ez a következtetésed a kis mintavétel hibájában szenved. Jó guildben kezdtél, vanilla idejére esett a progress pályafutásod, aztán valószínűleg egyre inkább a casual irányba mozogtál el, és ezért érzed úgy, hogy az emberek hozzáálása ilyen irányba mozgott. Én pont fordított utat jártam be, vanilla alatt gyenge guild, az emberek majdnem megvesztek a lootért, BC alatt kerültem be az első progress guildbe, teljesen más volt a hozzáállás, a loot nem érdekelt senkit, csak a bosskill. BT idején már a Sylvanas harmadik legjobb ally-s guildjében voltam, itt már kifejezetten foglalkozás-szerű hozzáállás uralkodott, az volt a cél, hogy tartsuk a pozíciónkat a guildek közötti ranglistán, és ne essünk ki a world első 100-ból. A lootot már nem is ep/rang alapján osztották, hanem a guild egészére kivetített hasznosság szerint, és senkit nem érdekelt, mert úgyis mindenki tudta, hogy a core tagok megfelelő gearben lesznek tartva, hiszen az egésznek kellett hatékonyan működnie. Én BT után egy jó időre kiszálltam, illetve átmentem kazuárba időhiány miatt, aztán wotlk-el jöttem vissza, más realmen (aerie peak) ismerősök, háttér nélkül. Naxxot egy korrekt, de nem nagy szám (wowprogress ~1500-2000) olasz guildben csináltam végig, ott már érződött a loot utáni vágy, de a fókuszban azért a bosskillek voltak. Aztán újra komolyabb guildbe kerültem (wp ~500), ahol szintén nem foglalkoztak a gearrel. Hiába volt ez realm első guild, mivel a realm elég színvonaltalan volt meg sem közelítette azt a profizmust, ami anno sylvanason volt az első 5-8 guildben (world helyezés sem volt olyan szinten hiába a realm 1st).

Érdekes sztori: az aerie peaken az icc előtti uborkaszezonban részt vettem a testvéremmel együtt egy 10 fős guild alapításában, amit egy ritka szimpatikus, és nagyon eltökélt fickó csinált. Semmilyen irl/vetrán játékostárs... ismerőse nem volt a guildben, egy 50 éves angol hullamosó nő volt az egyetlen komoly healerünk, akinek olyan mély hangja volt, hogy a Psota elbújhat mellette, stb. A mi kivételünkkel a gearek is elég gyengék voltak, mégis sikerült irreálisan nehéz bossfightokat is megcsinálni, vagy majdnem megcsinálni. De akkor ebben nem volt több lendület, kevesebb, mint két hét alatt összeomlott a guild, elég nagy részben miattunk is, mert a közelgő icc miatt bementünk egy újonnan alapított realm 1st-nek szánt (és rögtön azzá is váló) guildbe. Amikor kijött a Cataclysm felmentem wowprogressre, hogy megnézzem a top guildeket, és látom, hogy a 10 fős progress első helyén aerie peak, közel ugyanaz a guild, mint amit egy évvel azelőtt vadidegen játékosok próbáltak alapítani, de a sok gond miatt otthagytak. Alig páran voltak a guildben, a pacák minden elképzelése megvalósult: 15 fő alatti létszám, csak 10 fős content, 100%-os lojalitás, "kötelező" jó viszony guilden belül, gondolom a többi elég extrémnek számító kérése is megvalósult, és bejött neki a célja, a semmiből ismeretlen játékosokból létrhozott egy pici guildet, ami hónapokon keresztül world 1st volt 10 fős progressben, és mivel csupa nagyszerű emberből állt, biztosan iszonyúan jó hangulata is lehetett ebben részt venni. Tehát, hogy kinek, mikor és hol mit nyújthat ez a játék teljesen esetleges. Sőt még a régi iszonyúan nagy hatalmú top guildek ellenére is meg-megnyilnak olyan kapuk, ahol akár a világranglista élére lehet kerülni - mondjuk 25 fősben erre elég kis esélyt látok, ott van ~10 olyan guild, amikhez hasonlót ma már szerintem nem lehet alapítani, mert azokat az embereket, akik elég tehetségesek, tapasztaltak, tudnak, és akarnak annyit a játékba ölni, amennyi ilyen eredményhez kell ők már felszívták/folyamatosan felszívják a többi guild elől.

(#38756) D013


D013
aktív tag

A Blizzard azzal a tettével hogy 20as szintig ingyenessé teszi a játékot, rengeteg megkötéssel, potenciális előfizetőket szeretett volna gyűjteni. Ám nem gondolt a magyar Vér Pistikére (értsd. Én). Aki addig játszott (naná hogy dranei, most hogy az is INGYÉR elérhető) Disc priestjével hogy eképpen néz ki:
http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Aidfromabove/simple
A loomos staffot már nem szedem ki, egyszerűen rosszabb mint a jelenlegi, esetleg még medium armor kiteket rádobálok a cuccokra, amire lehet, meg a mininget felviszem 75ig a +3 sta miatt. Egy Wsg alatt 50k heal! Jó, oké, szégyellem magam!!!!

U.i.: aki Ragnaroson játszik, és unatkozik szivesen várom mint 24es twink akármi, legalább lesz kivel partyba írtani.

(#38757) steveetm válasza SzlobiG (#38744) üzenetére


steveetm
őstag

"az összes régi motoros ezen a véleményen van hogy régen jobb volt a játék mint most"
Azért kiváncsi vagyok, hogy ezt a megállapítást hány régi motoros véleményére alapozod:)
Vegyünk már végig néhány dolgot a "régi" wow-ból.

40 fős raidek. Feelingnek feelinges, személy szerint én is annak tartom, addig a pontik, amíg nem én vagyok a raid leader. Milyen jó is volt összeválogatni a csapatot, hogy az akkor még party-wide buffok a lehető legoptimálisabban legyenek szétosztva(persze a minden group-ba 1 sámánon felül. Régi "szép" idők?

40 ember mozgását koordinálni. Nem tudom hányan voltak c'thun-nál, de mi még az emperors termében is azt gyakoroltuk, hogy felállunk, és mint az oviban, most balra futunk, futfutfut, most jobbra futunk, futfufut és közben range és alakzat tartva. Nem mondom, hogy rossz volt, mert csinálta mindenki, és lett is eredménye, csak mikor 1 hét múlva 2 új ember, akkor megint mentünk gyakorolni előről, hát. Van, hogy most 25 emberrel is gáz a helyezkedés.(hc al'akir 40 fősben, vicces lenne?) (Lehetne arról vitázni, hogy szar az encounter dizájn, vagy bármi más, csak a lényegi dolgon nem változtat)

40 embert összehozni. Negyven. Biztos van más olyan guild is, ahol haladgatnak szépen, de a 10 fős is neccesen jön össze néha, mert ez hétfőn nincs, az kedden nincs, amaz csak szerdán van. De még éppen megoldható. 40 ember az picit nem casual friendly.
Szóval, feelinges, csak kinek, és milyen áron.

Vanilla raid kaja, flaska, elixir. Level 60on sosem álltam túl jól anyagilag, és világosan emlékszem, hogy az akkori flaska ára, néha megközelítette a mostani flaskák legalacsonyabb árát. Aki nem érzi, hogy ez mennyire durva volt(nem hiszem, hogy csak nekem), akkor csak annyit, hogy akkor néha volt 1000g-m, és epic mountról sokáig csak álmodoztam. Arra, hogy elmenjek raidre, szükségem volt a pénzem kb. 1%-ra. Ez kb akkor volt, mikor már tényleg "gazdagnak" éreztem magam. Most, a legcsoróbb karimnál van, mittomén, 40k, és ha drága a flask( és nincs cauldron, lol) akkor kerül talán 100g-be. Számoljon utána akinek kedve van:)

És sokan elfelejtik, hogy akkor volt flaska, és nem ütötték egymást a scrollok, elixirek, kaják. A poti nem combaton kívül kezdett el visszacd-zni. Voltak még fegyver kenőcsök. Nem úgy volt a raidre készülés, hogy besummoltak az instába, rákattintottál a cauldronra, aztán rákattintottál a grillrácsra, és fullra voltál buffolva. Na, level 60-on tényleg készülni kellett a raidre, és ezt a szó legszorosabb értelmében értem, és nekem nem hiányzik.

Régen minden sokkal jobb volt, ja, sokkal jobb volt pvp-zni is, nem. Emlékszem milyen jó is volt, mikor, ha megjött a kedvem AV-hoz, akkor felültem a zeppelinre UC fele, aztán szépen lerepülsz TM-hez, majd befutsz a portálhoz, és bejelentesz. Aztán vársz. És vársz, és vársz, és vársz, míg behív, felcsillan a szemed, és mikor betöltött az AV kép, aztán látod, hogy alliance wins, és az akkor megjelenő mosoly a szádon nem őszinte. Persze, ha szerencséd volt, akkor újba hív be, és elkezdesz vért gyűjteni, meg leadni, meg védeni meg támadni, és egyszer csak azt látod, hogy 13 órája bent vagy AV-ban, és már kb. csak te vagy az egyedüli csapatból, és éppen az az állás, hogy kezdődik minden előről. Ez feelinges, egyszer, maximum kétszer. Nem mondom azt, hogy nem lőttek túl a célon a mostani AV-val, de aki a régi AV-t sírja vissza a mostani rendszerbe, hát. Kiváncsi vagyok milyen BG sorok lennének.

Ugyanez instával. Megjött a kedved egy SM-hez? Semmi gond, rányomsz az LFD toolra, és max 20 perc múlva bent is vagy. Megszívtad, mert megint csak ugrasz a zeppelinre, UC, és akkor még közeli instát mondtan.
SM után szeretnél menni egy LBRS-t? Hát, van mountod, használd.
Megintcsak, nem mondom, hogy ebben nem volt feeling, de aki azt mondja, hogy nem volt már az összes töke tele azzal, hogy ha változatosan akart instát látogatni, akkor az 50% játékidő utazással telt, akkor az hazudik(Igen, túloztam, tudom).

Raid healelés. Ja, voltak spellrankok. És volt (egy ideig) healbot, és decursive. Akik nemtudják miért volt healbot a healbot neve, akkor azoknak annyit, hogy 1 azaz egy gombot kellett neki beállítani, és még csak az egeret se kellett a célpont fölé vinni, csak spamelni, és healelt neked. Decursive ugyanez, csak dispel,decurse stb.
Csupa móka és kacagás, és persze ez sokkal jobb volt, mint most. Mekkora szar már, hogy nem a játék dönti el, hogy kibe menjen a heal, hanem Te. /spit?
(azért sarkítok ennyire, mert mint tudjuk, régen minden jobb volt. Ez is régen volt.)
Sose felejtem el Lucifron taktikát(remélem jó névre emlékszem), miszerint minden mage addig spameli a decursive makrót, amíg van rajta név. Ennyi:)

Biztos a sok balance druidának is jobb volt régen minden, mikor mondták, hogy ők most dpselnének raiden, és /invite helyett mindig a /rofl -t kapták:D Class design error? Nembaj, régen volt:)

Néha tankként kellettél volna? Semmi gond, talentváltás. Mész retalentolni, és pengeted a g-ket.

Most hirtelen nincs kedvem többet írni, pedig részleteiben még sokminden másba is bele lehetne menni, akár Cata-BC, wotlk-vanilla, bc-wotlk szinten is, de szerintem mást nem lehet mondani a régi időkre, hogy régen minden más volt. És tényleg minden.

Üdv.: steveetm

(#38758) capafog23


capafog23
őstag

Valaki tud tapasztalatot írni aki laptopról wowozik hogy milyen videókártya kell hozzá legalább?
Gondolom az integrált Intel nem elég.

(#38759) Cathfaern válasza capafog23 (#38758) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Hát ha nagyon minimum, akkor múltkor ideiglenesen 1024-es felbontásban, minden minimumon egy radeon x1600-assal elfutott (gép többi része jó volt, csak vga halt le, azért lett ez belerakva). Még 10 fős raidelni is lehetett vele (10-15 fps, de szokással az használható kategória).

(#38760) capafog23 válasza Cathfaern (#38759) üzenetére


capafog23
őstag

Azért annyira nem minimum, hanem azért rendesen menjen.
Öcsémnek keresek laptopot, mert költözik el, de nem találok 100-120k-s kategóriába amibe i3 is van meg normális videókártya is. (nem intel)

(#38761) F-ECT$ válasza Cathfaern (#38759) üzenetére


F-ECT$
titán

Vanilla időkben talán x800-zal ment 1024-ben fullon, 40 fős raidben :DDD

Dive ever, work never.

(#38762) Ribi válasza capafog23 (#38760) üzenetére


Ribi
nagyúr

Az már inkább a 200k kategória.

Vanilla óta igencsak megnőtt a gépigény.

(#38763) lakisoft


lakisoft
veterán

Valaki használ itt SSD-t wowozáshoz? Mennyit gyorsít a játékon?

(#38764) capafog23 válasza Ribi (#38762) üzenetére


capafog23
őstag

:D hogyne.
140k-s gépen megy normálisan guildtársnak.

(#38765) dilipok válasza capafog23 (#38760) üzenetére


dilipok
veterán

nem akarlak elkeseriteni, de szerintem abban az arban nem is fogsz talalni ehhez megfelelelot

PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

(#38766) Ribi válasza capafog23 (#38764) üzenetére


Ribi
nagyúr

Oké, mondjuk a notinak igen alacsony a felbontása.
Néztem notikat és tényleg van i3-as mondjuk 5470-es atival, amin valszeg már egész normálisan elkocog. Viszont ez 140től indul.
100-120k az már eléggé súrolja a netbook határt.

(#38767) Viktor77 válasza capafog23 (#38760) üzenetére


Viktor77
titán

A notebookcheck oldalon nézelődj, nagyon sok noti le van tesztelve, és gyakorlatilag minden tesztnél ott a WoW is.

Itt egy jó kis táblázat.

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#38768) bbela0999


bbela0999
csendes tag

Egy prot palának kb. mikor jön meg az esze? Instára elég nehéz aggrot tartani vele, az egyetlen használható ability az avenger's shield, de az is 15 sec míg használható, plusz ott van még hogy gyorsan fogy a manám... lesz ez másképp, vagy hagyjam ezt is és kezdjem a tankolást majd dk-val, míg bele tanulok?

(#38769) Ribi válasza Viktor77 (#38767) üzenetére


Ribi
nagyúr

Hát azért az a táblázat elég érdekes.
Eleve nem tudni milyen procival tesztelnek és hogyan.
Olyan magas értékek vannak ott amit én kb a világ végén egy sarokba fordulva sem érek el.
És raid környezetben szokszor mindegy hogy ultra vagy low grafon van. Egy Gt210nek odaírnak 159-et low grafon. Hát az a vicc kategória. Városban én teszteltem és kb 60-40 között változik minimum és maximum grafika között az fps.
Lövésem sincs hogy csinálták azt a táblázatot, de hogy köze sincs a valósághoz az is biztos.
Lehet vanilla kliensel tesztelnek.

(#38770) Khelben válasza lakisoft (#38763) üzenetére


Khelben
nagyúr

Én most gondolkodok rajta, mert töltésnél van, hogy meg-megakad a játék. Magán a játékon (fps) nem fog gyorsítani, csak a betöltésen. Az is sokat segít, ha a rendszer az ssd-n van, a wow meg másik hdd-n (így van a notebookomon, ott nem is akadozik).

(#38771) capafog23 válasza Ribi (#38766) üzenetére


capafog23
őstag

Eddig 3 versenyző van 105-115-140 pénzért.
Elsőbe dual core, másodikba régi i3 harmadikba új i3.
radeon 6370, radeon 5470. geforce 540m (első2 félGb, utolsó 1Gb)
Mindegyik 4gb memória. cpu memóriával nem lesz gond, az a kérdéses hogy a 6370 meg az 5470 elég a wownak.

Viktor: köszi a linket, egyik vga benne volt a tesztbe (az utolsó)

(#38772) Viktor77 válasza capafog23 (#38771) üzenetére


Viktor77
titán

A 6370M kevés lesz. [link]

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#38773) capafog23 válasza Viktor77 (#38772) üzenetére


capafog23
őstag

Ja, én is így keresgélek most tapasztalatokat, abba a gépbe amit írt a srác ugyanaz a cpu van mint amit én néztem úgyhogy 1 versenyző már kilőve. 140-es gép tuti vinné szépen.

(#38774) Ribi válasza capafog23 (#38771) üzenetére


Ribi
nagyúr

c2d notebook szinten kevés. i3 kell. Szerintem.
Vgaból ha a 6370 kevés akkor az 5470 is. A fenti lista kb ugyanolyan gyorsnak írja. Lehet ugyanaz is. 540m viszont majdnem 2x olyan gyors.

(#38775) capafog23 válasza Ribi (#38774) üzenetére


capafog23
őstag

Igen a dual core 6370 volt az első versenyző, az kilőve, régi szériás i3 5470-el a második erről több helyen írták hogy medium-on 60 fps. Utolsó sandys új i3 540m azzal highon is menne.

(#38776) capafog23 válasza capafog23 (#38775) üzenetére


capafog23
őstag

Végeztem, fél napja bújom a netet, ennél jobbat nem találtam, ami olcsó és meg is felel az igényeknek link
Ezen gond nélkül fog menni a wow, csak kicsit túllépi a keretet.

(#38777) Healbacsi válasza bbela0999 (#38768) üzenetére


Healbacsi
őstag

Tokeletesen jol lehet tankolni palaval.. DK-val se konnyebb es nem is jobb (ez mindossze izles kerdese).
Ha mana gondod van, akkor hasznalj blessing of might-ot, es seal of insight-ot.
Amugy milyen szinten vagy most?.

(#38778) capafog23 válasza Healbacsi (#38777) üzenetére


capafog23
őstag

Van egy szerintem jó geares dk-m 215k hp buffolva, epic gear, masteryre gemelve, normális talent és bemegyek za-zg-be és azt látom hogy papír az egész dk, jön egy ninja pull vagy valami nem úgy jön össze ahogy el lett tervezve és nincs rúnám csak nézem ami történik, engem ez zavar. Másik oldalról healelgetek resto druidommal 359 ilvl, za-zg-be összes tankot simán kihealelem, de a dk-k olyanokat kapnak hogy fullra van hotolva spamelem a healt és meghal.

(#38779) Viktor77 válasza capafog23 (#38778) üzenetére


Viktor77
titán

A 215K nem sok egy kicsit? Nem gyúrtál túlságosan a staminára? Én jobb szeretem, ha kicsit kevesebb a hp, de nem kap be minden ütést a tank.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#38780) capafog23 válasza Viktor77 (#38779) üzenetére


capafog23
őstag

De, van staminán pár gemem, de csak kék socketekbe,
amit írtál hogy "de nem kap be minden ütést a tank" dknál aoe packnál pl ami sok van zg-zaba semmit nem számít hogyha több masterym lenne mert mastery után ugyebár több blood shiled, de blood shield csak akkor van ha death strike-al healelem magam, de aoe packnál nincs runád rá.

(#38781) Wolverine válasza bbela0999 (#38768) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem mindegy, hogy hányas szintű az a paladin. A frizbi mellett idővel lesz Hammer of the Righteous is, a manafogyás is meg fog szűnni...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#38782) bbela0999


bbela0999
csendes tag

#38777 és #38781

26-os. Valaki korábban írta, hogy dk hatalmas aggrot képes fogni, ezért gondoltam, hogy azzal érdemes kezdeni a tank "szakmát".

(#38783) F-ECT$ válasza capafog23 (#38780) üzenetére


F-ECT$
titán

Arra gondolt, hogy esetleg kevés a dodge és a parry ratingod.

Dive ever, work never.

(#38784) Wolverine válasza bbela0999 (#38782) üzenetére


Wolverine
félisten

Ne aggódj, ennyire alacsony szinten minden tanknak nehézsége van. A DK eleve lvl55-ön kezd (és az indításához kell egy minimum lvl55-ös karakter), ezért tűnhet alapból könnyebbnek - több eszközt kap, hogy ugyanolyan hatékony legyen, mint a vele azonos szintű tankok.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#38785) capafog23 válasza F-ECT$ (#38783) üzenetére


capafog23
őstag

Hát aki mastery-re "gyúr" annak nem lesz olyan sok avoidance-e.
Elvileg úgy is lehet tankolni hogy masteryre gyúrsz meg úgy is hogy avo-ra.
"Nobody knows if Mastery>Avoidance or the other way around. "

(#38786) birno válasza bbela0999 (#38782) üzenetére


birno
addikt

En irtam, de pala is siman tud aggrot tartani miutan lesz Hammer of Righteous.
Bar alacsonyabb szintu instakba tovabbra is tartom, hogy DK-rol nehezebb lehuzni a mobokat, viszont ha pala-val nem fogsz tudni aggrot tartani akkor a hiba benned lesz.

(#38787) bbela0999 válasza birno (#38786) üzenetére


bbela0999
csendes tag

Értem, köszi. Hát, ennyi abilityvel (gyakorlatilag 2, amivel lehet igazán húzni) nem hiszem, hogy lenne mit taktikázni. Meglátjuk, később hogy fog alakulni a dolog.

Wolverine, köszi neked is.

[ Szerkesztve ]

(#38788) Healbacsi válasza bbela0999 (#38787) üzenetére


Healbacsi
őstag

26-on bekezdesz egy exorcismel, aztan mehet a main targetbe a shield, kitargetelsz, megy a judgement, megint kitargetelsz meg egy crusader strike, ha van 4. mob, akkor azt hand of reckoningal befogod, 1-2 autoattack, aztan a main targetre vissza crusader stike, es aztan mar csak az offtargetekre kell kitargetelned 1-1 instan utes erejeig, a 4.-5. targetet nyugodtan hagyd alacsony agron, azt hand of reckoningal huzd vissza 1-2 autoattackal.. mire sokadszorra lehuznak, addgra mar 1-2 mob halott igy boven jut ra vagy judgement vagy crusader stikre. 26-on mar nagyon erdemes lesz glyphelned is.
A consecration marha jo, de nem lesz manad a harc feletol, azt addig amig nincs seal of insightod csak nagyon nagy packok eseten hasznald.

[ Szerkesztve ]

(#38789) bbela0999


bbela0999
csendes tag

Na köszi a segítséget. 30-on vagyok, avengers shield-hammer of righteous párossal simán tudom tartani az aggrot bármikor, de vész esetére még ott a holy wrath esetleg. Ez így nagyon fasza, egész jól megy. :)

(#38790) LuckyL válasza steveetm (#38757) üzenetére


LuckyL
őstag

Hali!
Teljesen megerősítem, amit írtál.
Anno még vanilla vége felé hívtak raidelő guildbe, de mikor elmondták hogy micsoda kockulás, egész napos farmolás előz meg egy-egy raidet, természetesen nemet mondtam.
Most felnyomtam a druidámat 50-re, úgy hogy ki sem léptem stormwindből....ha elég sok restedje van, nyomok egy-egy instát, amibe kb instant behív tankként...
régen ez nagyon nem így volt...eleve nem volt semmi cross realm dolog, nem volt dunegaon finder se...lehetett a tradet spammelni, meg álldogálni a meeting stonenál...ha meg valaki kilépett insta közbe, akkor az egész baszakodást előről kezdeni

cryptot minden termékemért elfogadom

(#38791) robyroby válasza bbela0999 (#38789) üzenetére


robyroby
tag

Lehet ki kellett volna prószálni lvl30ig a retritankolást :DDD

Sztem minden tank kb. ugyan olyan jó, persze mindenkinek megvan a maga kedvence (mint nekem a chargeolos tankok) és ha vki nem tud egyikkel.. akkor nagy valószínűséggel másikkal sem fog, de ekkor érdemes sokat olvasni^^ & jó leszel.

Illetve azon nem kell csodálkozni mikor bejön 8-10 heirloomba és lehúzza rólad a mobot/mobokat, ez high lvl-en is problémás szokott lenni pl. 85-ön bemész randomra 329es itm lvl-el és ott áll a warrior melletted full 359-be mert segít a haverjának ;]
v. csak szimplán minden DPS jó gearben van hozzád képest az insába, mert 329 a min. itm lvl h beengedjen...

(#38792) #57919488


#57919488
törölt tag

Karakter transfernél mennyi aranyat lehet átvinni?
Csak mert többen mondták, hogy 20k g max de ezt nem írják kari átvitel oldalon.
Lehet már nincs korlát?

szerk.:közben megtaláltam, 81+os karakter 50k max g-t tud vinni.

Már csak a heirloom küldés marad kérdéses, át tudom küldeni valahogy vagy batyuban érdemes átvinni, hogy ne vesszen el a többi karinál lévő honor? :)

[ Szerkesztve ]

(#38793) Wolverine válasza #57919488 (#38792) üzenetére


Wolverine
félisten

Heirloomot szerverek közt mozgatni jelenleg csak karaktertranszferrel lehet - a költöztetett kari táskájában vagy bankjában legyen a cucc.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#38794) #57919488 válasza Wolverine (#38793) üzenetére


#57919488
törölt tag

Köszi

(#38795) Onamish


Onamish
csendes tag

A shadow priest használ holy sebző képességeket, mint a holy fire/ smite, vagy azokat szedjem le a barról?

Imperare sibi maximum imperium est.

(#38796) Wolverine válasza Onamish (#38795) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem használ, mert azokra minimális bónusza van. Max. akkor, ha a shadow schoolt megszakítják és nem használhatja azokat a spelljeit.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#38797) ZozzHUN


ZozzHUN
addikt

Melyik a leghasznosabb karakter választás egy disc priest mellett? Csináljak egy melee dps? Huntert? Tankot, ha igen melyiket? Kellene valami élvezetes még, amit raidbe is keresnek. Ötlet?

(#38798) Wolverine válasza ZozzHUN (#38797) üzenetére


Wolverine
félisten

Próbálkozz, és ami tetszik, azzal játssz.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#38799) F-ECT$ válasza ZozzHUN (#38797) üzenetére


F-ECT$
titán

DK. Ha kell tank, ha kell dps, jó pvp-ben is jelenleg, és teljesen más, mint a pap.

Dive ever, work never.

(#38800) ZozzHUN válasza Wolverine (#38798) üzenetére


ZozzHUN
addikt

Ezt én is tudom, csak időt akartam spórolni azzal hogy másokat kérdezek meg :)
Na akkor DK lesz, lehet egy akkor már egy farkas DK hogy kerek legyen a világ ;)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.