Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65001) Cathfaern válasza lakisoft (#64999) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én nem tudok róla, hogy bárki is állított volna ilyet :N

(#65002) Whysperer


Whysperer
addikt

[link] Komolyan ezek az új talentek . Voodoo Totem . Hexing all enemys on X yard ;) Pulse every 5 sec. 8)

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#65003) lakisoft válasza Cathfaern (#65001) üzenetére


lakisoft
veterán

Ezért vettem jegyet ne idegelj :).

Előtúrom neked a marketing szöveget.

(#65004) Lirion válasza DrGonzo22 (#65000) üzenetére


Lirion
addikt

Azok random world droppok...

(#65005) #57919488 válasza lakisoft (#65003) üzenetére


#57919488
törölt tag

(#65006) Wolverine válasza lakisoft (#65003) üzenetére


Wolverine
félisten

Én sem emlékszem ilyesmire; de talán magán a BlizzConon mintha említették volna, hogy a valós és virtuális jegy birtokosai kapnak beta accesst... De ebben sem vagyok 100%-osan biztos.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#65007) Whysperer


Whysperer
addikt

[link] artifact weapon egy helyen.

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#65008) DrGonzo22 válasza Lirion (#65004) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Igen pont erről van szó, hogy ezek a BiS itemek RANDOM world droppok. Pont ezért őrjöng a raid-ező community az MMO-champion több topikjában is. Még ha nevetségesen alacsony is a droprate-jük 1:100millióhoz, akkor sem kell ilyesmi a játékba. Ha egyetlen esetben is azért kerül valaki ilyen komoly előnybe másokhoz képest, mert egy mackó dobott neki egy olyan minőségű itemet, amit a többiek majd 1-2 évvel később fognak csak beszerezni az utolsó raidtier mythic fokozatából, akkor ott valami nagyon nincs rendben... Szerintem, akik most nem mozgatnak meg minden követ azért, hogy ez a szégyen ne történjen meg a wow-ban, azok fel sem fogták, hogy miről is van itt igazából szó. Minden egyes Pyroblast cast 3 másodperccel csökkenti a Combustion cd-ját, és mindez egy nyak itemben? Ez egy komolyabb power, mint a talent verzió, azt ugye pedig senki nem gondolhatja komolyan, hogy az normális dolog, hogy a vakszerencse / bot használat miatt legyenek olyan emberek, akik +1 (de inkább 1,5) talentponttal játsszák a játékot, ez szimplán őrület. Vagy korlátozni kell ezeket az itemeket (rated bg/aréna; raid; CM alatt nem működnek), vagy (irányítottan) megszerezhetőnek kell lenniük mindenki számára - azaz 1 darabnak, utána pedig már nincs esély egy második beszerzésére. Még egy 1:1milliárd droprate mellett is lesznek emberek, akiknek kiesik ilyen, mivel összességében rengeteg mobot ölünk meg, így pedig előáll ez a nemkívánatos helyzet. Ezt egyszerűen nem szabad hagyni, hogy megtörténjen.

[ Szerkesztve ]

(#65009) Cathfaern válasza DrGonzo22 (#65008) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Számok még nem véglegesek. Abból a 3 secből simán lehet 0,3s is. Mondjuk ettől függetlenül én is furcsállom a dolgot. Egy dolog, hogy ez az egész a botolóknak kedvez, de az hogy world drop... így azok lesznek előnyben akik találnak valami olyan "exploitot" amivel nagyon sok mobot meg tudnak ölni gyorsan de a mobok dobják az itemet (lásd bodyguard repuzás). Ebből megszedi magát pár ember (guild?) legendary-val, aztán elterjed az "exploit", fixelik. Így csomó ember meg nem tud hozzájutni.
Szóval igen, ez így fura. Ha még úgy működne, hogy egy konkrét területen esne, akkor lehetne mondani, hogy legalább fellendíti a world pvp-t (tuti nagy ally - horda harcok lennének pvp realmeken az adott rész "birtoklásáért"), de így :F

Mondjuk botok bannolására jó lesz a rendszer, ha elég alacsony a drop rate, akkor simán kézzel át lehet nézni az összes esetet amikor esett, és jó eséllyel nagy %-uk bottal lesz kiütve :D

[ Szerkesztve ]

(#65010) warcat válasza DrGonzo22 (#65008) üzenetére


warcat
veterán

Butaság az egész sírás ahogy van,world first guildek kivételével kb senkit sem érint,ők szarnak ránk én meg rájuk.
Normális guildben többre értékelik a kiszámítható raidrészvételt és hogy nem halsz meg az első random tűzben mint az ilyen számonkérhetetlen valamit mint egy bop world drop.
Ugyanekkor nem bánnám,ha még mythic gearben is lenne értelme a világban mászkálni,mert hátha pont most esik ki valami.

EA: It's in the crate!

(#65011) tPedro_


tPedro_
őstag

Most megint az van, hogy a megjelenes elott tobb honappal az elso beta build alapjan vonunk le kovetkezteteseket?

Egyebkent pedig egyaltalan nem latom problemanak ha valaki elonyt szerez. Nekem pl. tokre nem tetszik (igazabol nem idegesit, mert inkabb elvezem a jatekot), hogy fixen mindenki megszerezhette a legendary kopenyt meg gyurut.
Igenis legyen kivaltsagos dolog megszerezni egy legendaryt es ne legyen mindenkinek.

Mondom ezt ugy, hogy mar par kieg ota total casual, lfr modban tolom.

[ Szerkesztve ]

(#65012) DrGonzo22 válasza warcat (#65010) üzenetére


DrGonzo22
őstag

World 1st guildeket semmilyen szinten nem fogja érinteni, hiszen nagyon alacsony droprate mellett egy kis számú csoportban várni dropra, kb. ugyanolyan, mint egy egyéni dropra várni. Itt arról van szó, hogy lesznek emberek, akik rng alapon nagyon komoly előnyhöz jutnak, és ez elfogadhatatlan.

tpedro: így van, nézd meg hány embernek van mythic Edict of Argusa... igen, akiknek van, azok megérdemlik. Na de, gondolj bele, hogy lvlup alatt ölt disznók dobnák ezt a fegyvert kis eséllyel. Akkor is kevés embernek lenne meg, csak éppenséggel egy őrület lenne az egész.

[ Szerkesztve ]

(#65013) Cathfaern válasza DrGonzo22 (#65012) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Na de, gondolj bele, hogy lvlup alatt ölt disznók dobnák ezt a fegyvert kis eséllyel."
Ez különösen úgy vicces, hogy ha jól rémlik ezek skálázódni is fognak abban az értelemben, hogy az ilvljük attól függ, hogy hányas voltál amikor kiesett. Gyanítom miután valakinek kiesik egy ilyen lvl109-en, megy is rögtön kötélért... :)

(#65014) warcat válasza DrGonzo22 (#65012) üzenetére


warcat
veterán

Akkor csak szimplán nem értünk egyet, én anno félmilliót költöttem WoD launchkor gearre (plusz az el nem adásból származó opportunity cost) akár ezen is lehetett volna háborogni, randomhcban meg is érkezett az észrevétel, de persze nekem lett igazam (az arany értéktelen/értelmetlen)
Most már tokent is lehetne venni,az jobb lenne ha boek lennének és az menne AHban,hogy ki rak rá hamarabb 953k aranyat? :P

Tudom-tudom te azt szeretnéd,hogy egyáltalán ne is legyenek ilyenek,én meg nem.A játék most sem fair,egy darab gemslotom van,más meg fürdik a warforged+slotos lootokban pedig sem az időt sem a pénzt nem sajnálom a játéktól,szimplán nincs szerencsém (kapásból gyűlölöm például,hogy nem lehet látni a set tokeneken,hogy mi van rajta)

Mindezen negatív tapasztalatok ellenére szerintem a játék lenne szegényebb az opció nélkül, Vérpistikén ugyanúgy kárba fog veszni mint a booston vett lootok,felőlem feszíthet ahogy akar Dalaranban,sosem adtam ilyesmire,viszont ahogy írtam feljebb,tetszik az esély,hogy belenyúlhatsz a tutiba a nagyvilágban még a kieg közepén/végén is.

EA: It's in the crate!

(#65015) DrGonzo22 válasza Cathfaern (#65013) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Én elfogadnám akár a lvl100-as verziót is:)

Warcat: az lényegtelen, hogy az egyébként nem raid-ező (vagy HC-ig raidező embereknek, ahol nincs raidspot a flex miatt) van-e ilyenje, vagy sem. De egy mythic guildben ezen raidspotok fognak múlni. A wf+gem rendszer is rossz. Hozzánk most jött egy igen közepes képességű mage 6db gemslottal és wf class trinkettel, meg talán wf még egy gyűrűje is. Nekem 1 db gemem van, és egy wf fegyverem. Néha elég komoly kihívás ledpselnem, pedig ahogy néztem a logokat gyenge az activity-je, vannak elvesztett proccai, stb. a prio addokra pedig gyalázatos milyen keveset visz be - magyarul facerollozik... Épp elég hiba, hogy már most így meg lehet élni a random geareződésből a gem/wf miatt, nem kéne ezt tovább tetézni. Például, ha ez a mage csak egy kicsit lenne jobb, vagy én rosszabb, akkor könnyen változhatna a guilden belüli rangsor pusztán az rng jutalmazás/geareződés miatt! Ez szerintem egy nagyon rossz irány, ahogy az sem normális, hogy milyen erejű trinketek vannak jelenleg... Egy PoF/class trinket nélküli mage eláshatja magát, egy wf bármelyiken akár +1k dps-t is hozhat... Ilyen itemeknek nem lenne szabad létezniük. A fokozatosan építgethető artifact ennek pont az ellentéte, hiszen mindenki megkapja, és az ő döntésein múlik majd a fegyver ereje, ez egy kellemes design, na de ezek a random droppok...

(#65016) Viktor77 válasza DrGonzo22 (#65015) üzenetére


Viktor77
titán

Mutasd már meg a karidat pls.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#65017) tPedro_ válasza DrGonzo22 (#65015) üzenetére


tPedro_
őstag

az ő döntésein múlik majd a fegyver ereje

Pontosabban azon, amit a pro playerek kiszamolnak, osszeallitanak.

(#65018) Telda válasza Viktor77 (#65016) üzenetére


Telda
addikt

Benne van az első hozzászólásban :K .

(#65019) Viktor77 válasza Telda (#65018) üzenetére


Viktor77
titán

Az nem az a kari amiről beszél, mert annak nincs WF fegyvere, és 2 gemslotja van.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#65020) DrGonzo22 válasza Viktor77 (#65016) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Régi (BRF) mainem: [link]
ezzel csak HC-ot raideztem; realm 8. legjobb firemage-e voltam Silvermoon-on HC difficulty-n: [link]

Új main: [link] akivel elkezdtem a mythic-et is pár hónapja. Direkt olyan guilddel, akik szintén akkor kezdték a mythic HFC-t, nem akartam carryztetni magam jobb progressű guilddel, mert annak semmi értelme, saját magam elől venném el a minőségi játék lehetőségét. Most Gorefienden vagyunk, volt egy 14% és több 20% körüli try, sajnos többen elég gyengék prio addokon, de szerintem szerdán lejön:) A mythic logjaim nyilván elég bénák: [link] gyakran eleve olyan taktikát követünk, ami dps eséssel jár, vagy pl. Kormrok-on rúnáznom kell, mert nincs elég rogue-unk, stb.Killrog-on melee-k mennek vision-be. de azért látszik egyfajta emelkedő tendencia, egyre inkább farm boss-ra kezd emlékeztetni az első néhány, szóval fejlődik a guild, nyílnak a lehetőségek a jobb logok felé. Szerintem lesz jövője ennek a guildnek, mert Gorefienden még a 10ilvl-es nerf előtt megvolt az áttörés alig 80 pull után, egyszerűen későn kezdtünk másokhoz képest; az első bosskill per addig eltelt pull-ok alapján elég jó társaságot sikerült összeállítani.

Amúgy amit a legendary-kről írtam, az minden olyan raiderre vonatkozik, aki limitált számú raidspottal üzemelő guildben van (minden mythic-et raidező guild ilyen, de túl népes normal/hc guildnél is előfordul). Szerintem senki nem akarná elveszíteni a raidspotját rajta kívül álló ok(ok) miatt; a raidspot mentalitásért/megbízhatóságért/skillért/motivációért járjon, a geart a guild adja, nem pedig a játékos hozza. Ha kiveszik a gearezést a guildek kezéből azzal egy nagyon súlyos hibát követnek el; az én gearemet adja a RL az EP-m alapján, ne meg egy lvl106-os outdoor mackó... ehhez ragaszkodom. (már így is épp elég baj van a gem/wf miatt...) Az, hogy a nem raidező, xy milyen gearben van, engem teljesen hidegen hagy, tőlem legyen ilvl10.000-es gearje, ha ő attól érzi jól magát, csak az a gear ne működjön normal/hc/mythic raidben, ahova ő amúgy sem járna. Mert, ha működik, akkor azzal engem a Blizz rákényszerít ezekre trash contentek-re. pl. ez a Legion-ös medve farmolás, vagy most a Valor pont... Minden mythic guild siker orientált (azok is akiknek, hozzánk hasonlóan rossz a progress-ük), tehát ha a Blizz behoz egy olyan mechanizmust, ami növeli a siker esélyét, azzal rákényszeríti ezeket az embereket ezekre a farmolásokra. Gondolom pvp-ben is hasonló lesz majd a helyzet, de ott van reális lehetőség arra, hogy valaki találjon 2-5 olyan embert, aki azt mondja, hogy ok, mi rendesen akarunk arénázni, de nem fogunk napi 2 órában medvét farmolni egy nyakláncért, és ezért nem a ladder 500. helyét, hanem a 2500. helyét célozzuk meg - már ez is egy lehetetlen kompromisszum, de talán járható, ugyanez 30-40 emberrel már utópia.

[ Szerkesztve ]

(#65021) Telda


Telda
addikt

Úgy néz ki elindult a béta.

(#65022) k.kristof válasza Telda (#65021) üzenetére


k.kristof
őstag

Alpha. És kaptam is hozzáférést ^^

(#65023) malacka87 válasza k.kristof (#65022) üzenetére


malacka87
senior tag

Azt hiszem ebben a bétában sem fogok részt venni! :W Minden kieget megvettem aktív játékos is vagyok már évek óta. Emailt ha jól tudom nem kell csekkolni igaz? Appnál megjelenik egy új ablak nem?

btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I

(#65024) k.kristof válasza malacka87 (#65023) üzenetére


k.kristof
őstag

Ez még csak az Alpha a kliens szerint, szóval még ne add fel a reményt. Lesz több hullám is, amikor adnak hozzáférést.

Új ablak nincs, a WoW-nál a Region / Account legördülő menübe került be egy új elem, az Alpha: Legion. E-mailt az ilyenekről én rendszeresen egy-két nap késéssel kapok, erről itt értesültem a fórumon.

(#65025) DrGonzo22 válasza malacka87 (#65023) üzenetére


DrGonzo22
őstag

Pont ezért nem kapsz kódot; túl megbízható fogyasztó vagy. Tudják, hogy béta nélkül is megveszed majd ezt a kieget is:)

(#65026) malacka87 válasza DrGonzo22 (#65025) üzenetére


malacka87
senior tag

Hát basszus ezen jót nevettem! :C :DD

btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I

(#65027) whitezo88


whitezo88
nagyúr

[link] Kungenék a Project 60 keretén belül MC-t raidelnek. Ha nem lenne "illegális" twitchen a privát szerver, biztos ott tolnák, ez elég pótmegoldás, de egész jó. A facebook oldalán vannak a szabályok, pl nincsenek talentek, meg pár nehezítés.

(#65028) warcat


warcat
veterán

14.99€ a WoD battle.net boltban, giftelhető is akár.

EA: It's in the crate!

(#65029) ldave válasza whitezo88 (#65027) üzenetére


ldave
félisten

Hát, nem nagy cucc, épp Ragnaros-nál voltak, amikor belenéztem, úgy legyőzték, hogy le se ment, addok se jöttek. Ennek is aztán sok értelme van.

A Slime draws near! Command?

(#65030) whitezo88 válasza ldave (#65029) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Ráadásul fehérben volt, ennyire látszik hova lett szétnerfelve az egész, így is, hogy 60-on vannak. De poénnak jó. Illetve a revamp sorozat, scaling is közrejátszik, és erre nem figyeltek annyira, ki menne raidelni így?

Kár hogy Blizz nem akar Vanilla szervert fellőni, nyilatkozták is. Pedig nem kéne belőle húsz, sokan úgyis megunnák, de maradnának azért biztos.

Most mennek BWL-be, az biztos nehezebb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#65031) Louro


Louro
őstag

Már akcijós: BC: 5USD, WOD 12,49.

Mess with the best / Die like the rest

(#65032) Lirion válasza warcat (#65028) üzenetére


Lirion
addikt

Ez biza jó ár. :)

(#65033) Louro válasza Lirion (#65032) üzenetére


Louro
őstag

Öööö, már elkezdtem a kis lockom. :) Garrison már épült.....de még szerintem alap küldetéseket kaptam, mert a szakmák is kicsik és már az iLvl is 500 alatti. Hát ez a zord világ nem annyira bejövős, de meglátjuk. Ennyiért simán jó egy próbának is.

Anno BC-s időkben is kerültem Shadowmoon Valley-t. Inkább Nagrand vagy Outland északi részén levő terület.

Egyelőre baromi sok a tartalom és hirtelen sokmindent kaptam...Kicsit zavaros, hogy durr-bele, de legalább nem kell végig tolni a kis területeket. Sodródok az árral, majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

Mess with the best / Die like the rest

(#65034) Louro


Louro
őstag

Én is beírható vagyok Arathor alliance oldalára majd :) Hanczi

[ Szerkesztve ]

Mess with the best / Die like the rest

(#65035) birno


birno
addikt

Wod-ot be is szereztem frissibe, gametime-ot honnan lehet most a legolcsobban venni?

(#65036) lakisoft válasza Lirion (#65032) üzenetére


lakisoft
veterán

Ha lenne időm karaktereket húzni vennék még egy 4. bc-t :).

(#65037) Telda válasza birno (#65035) üzenetére


Telda
addikt

Én tőlük szoktam.

(#65038) Cathfaern válasza Louro (#65033) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

WoD-os Shadowmoon valley, mint zord világ? :F

[ Szerkesztve ]

(#65039) birno válasza Telda (#65037) üzenetére


birno
addikt

Köszi, bár ez most kicsit drágának tűnik, mert 7500ft körülire jön ki + paypal, kicsit visszaolvasva 6000 körüli összeget emlegettek, apron is 7-ert arulja egy megbízhatónak latszo repuval rendelkező emberke.

(#65040) ldave


ldave
félisten

Amúgy ezek a Class Order Hall-ok mik is lesznek pontosan? Valami Garrison-szerű dolog?

A Slime draws near! Command?

(#65041) Cathfaern válasza ldave (#65040) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Lényegében igen, csak nem te küldesz followereket missionökre, hanem téged küldenek :D

(#65042) Louro válasza Cathfaern (#65038) üzenetére


Louro
őstag

Tanaan volt elég zord. SHadowmoon valley egyelőre szintelen - szürkés - amerre jártam.

Egyelőre még azt se tudom merre menjek. Ahová küld a quest giver, arra megyek, ott akad már pár npc, akik adnak továbbiakat. EGyelőre sodródok. Nem maholnap lesz, hogy kiismerem ahol vagyok.

Ami egyelőre furcsa, hogy garrison miatt folyton vissza kellett hs-selnem, hogy küldetésre küldjem a követőimet. Vagy két HS vagy távolról is jó lenne őket küldözgetni. (Lehet van megoldás rá, de ez picit megakasztotta a játékmenetet. Igaz egyelőre fél órás küldetések voltak csak.)

Mess with the best / Die like the rest

(#65043) ldave válasza Cathfaern (#65041) üzenetére


ldave
félisten

És az is valami egyéni instance lesz vagy a szerver összes adott kasztja ugyanazt látja majd?

A Slime draws near! Command?

(#65044) k.kristof válasza ldave (#65043) üzenetére


k.kristof
őstag

Közös buli lesz.

(#65045) k.kristof válasza Louro (#65042) üzenetére


k.kristof
őstag

Később majd megszerezheted Leorajh-t followernek, akit ha beraksz a Barrackba dolgozni, és utána felfogadod testőrnek, megoldja ezt a gondot. Mobil Command Table-ként üzemel, nem kell majd folyton visszamenned a garrisonodba, illetve az egyes zónákban (Tanaan kivételével) lesznek outpostjaid, és azokban is lesz Command Table.

(#65046) Telda válasza birno (#65039) üzenetére


Telda
addikt

Hát sajnos qrva sz@r a forint...
Innen is vettem már. Viszont itt első vásárláskor igazolnod kell magad.
Ki kell tölteni egy formanyomtatványt, aláírva beszkennelni és visszaküldeni, valamint egy szelfit úgy hogy tartod a személyigazolványod.

(#65047) birno válasza Telda (#65046) üzenetére


birno
addikt

Pfff, akkor inkabb rafizetek. :D

(#65048) Giovan!


Giovan!
addikt

Ragnaroson alliban, vagy hordában van több magyar?

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

(#65049) Telda válasza birno (#65047) üzenetére


Telda
addikt

Engem is megszopattak vele...
Természetsen nincs kiírva ez sehova, csak már mikor szépen kifizettem jött a mail hogy a sok csalások miatt azonosítsam magam és csak utána kapom meg a kulcsot.
Ki kellett tölteni egy formanyomtatvány.
Ebay név, paypal email cim, az ebay rendelésem kódja, személy ig. és lakcimkártya szkennelve.
Valamint egy szelfi hogy tartom az igazolványom...
Soha nem szenvedtem ennyit egy rendeléssel.
Szerecse hogy van nyomtatóm.
Utána viszont küldték rögtön, nem volt gond. De hát akkor is, igazán kiírhatnák ezt.

Giovan! Horda és többszörös létszámfölényben is vannak, ha allizni szeretnél akkor az Arathort tudom ajánlani, igaz ez pve.

[ Szerkesztve ]

(#65050) Giovan! válasza Telda (#65049) üzenetére


Giovan!
addikt

Akkor marad az Arathor, köszi.

Speak softly and carry a big stick, you will go far.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.