Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41001) Healbacsi válasza Beri (#40999) üzenetére


Healbacsi
őstag

Oke de mennyi ido alatt akarsz eladni 30 stack barmit? Mire elmegy siman alad pakolnak 5x annyit.. Az mar eleg tetemes mennyiseg amit a vevok megvettek.
A bajod mindossze annyi amit korabban is irtal, hogy 0 munkaval par ora leforgasa alatt akarod rongya keresni magad. Ha ez nem sikerulne arrol nem az ah, es a magas alapanyagarak tehetnek, hanem tul nagyok az elvarasaid. Az ah mindig hullamzo, akkor kell csak meglovagolni amikor beindul.. amikor lecseng, akkor csak turelem kell semmi mas.
A valodi aruval szemben az itteni keszleted nem fog radrohadni, nem fog megrosdasodni. Ha nem megy el annyiert amiert az ember akarja, akkor elmegy par nap mulva.

[ Szerkesztve ]

(#41002) Beri válasza Argos (#41000) üzenetére


Beri
addikt

Ekkora mennyiséget nem is szabad berakni egyszerre.
Ez már túlkínálat. Azért nem fogy.

Erről beszélek.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41003) Argos válasza Beri (#41002) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog (1)

Nos, akkor a probléma forrása megvan.
Innen már -akár a tanácsok alapján-, csak ki kell választani a neked megfelelő új üzleti stratégiát. ;)
Fogyasztói igényt kétféleképpen tudsz generálni, vagy az alacsony kínálat, nehéz beszerezhetőség végett fog megnőni a kereslet egy adott termékre, vagy a kedvezményes ár miatt, illetve persze az újdonság- de, ezt most hagyjuk.
Tehát, vagy felvásárolod az adott áruból az összes fellelhetőt és mivel így jóformán csak nálad lesz elérhető, te szabhatod a(z) -jóval magasabb- árat.
Tömegterméknél, mint pl. a titanium nem nagyon, vagy legalábbis hosszú távon nem fog bejönni, mert más is kereskedik a bányászattal, és ha látják, hogy nincs az AH-ban, akkor ráállnak és pakolják ők is, előbb magas áron, majd mindenki megy a másik alá, újra túlkínálat keletkezik, és az árak zuhanni kezdenek.
Másik lehetőség, hogy eleve a többiek alá mész árban, de itt sem jó, ha túl nagy mennyiséget raksz be egyszerre, mert azzal egyrészt nem biztos, hogy el fog kelni mind, másrészt csak másnak okozol úgymond kárt, de mivelhogy ez nem valós üzlet, nem megy bele tönkre, nem leszel egyeduralkodó a piacon, nincs értelme, se jelentősége.
Szóval ilyen cuccokból, csak viszonylag kis mennyiséget - ~10-15 stack- kell egyszerre berakni, az még kontrollálható, ha egy idő után és mondjuk 50%-os eladás után, alád mennek árban. Ez az érték hétvégén, content patch-ek után hatványozódhat, amennyiben szükséges az új itemek fejlesztéséhez.

(p.s.: bocs, hogy ennyit szájalok, nem is csak kifejezetten neked szól, de hátha segít akár egy idetévedő kezdőnek mondjuk :) )

[ Szerkesztve ]

...elmúlik...

(#41004) Beri válasza Healbacsi (#41001) üzenetére


Beri
addikt

Oke de mennyi ido alatt akarsz eladni 30 stack barmit? Mire elmegy siman alad pakolnak 5x annyit
Ha nem pakolnak alám, akkor sem megy el. Egyszerűen nem fogy az anyag.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41005) Sn[4k3] válasza Beri (#41004) üzenetére


Sn[4k3]
senior tag

Lehet neked az is bevállna, hogyha kint hírdetnéd, hogy mondjuk kovácsolsz akármit (anyag+kis pénz/pénz), nekem ez a stratégia bejött (csak tailoringgel). Igaz, ehhez kellene nyersanyagnak lennie nálad amit vagy farmolsz vagy veszel, de ugye utóbbi drága dolog...

Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?

(#41006) Beri válasza Sn[4k3] (#41005) üzenetére


Beri
addikt

Ha veszed az anyagot, zéró haszon van rajta, tehát életképtelen ötlet.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41007) parandroid válasza Beri (#41004) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az egész közgazdaságtan hülyeség. Mindennek úgy kéne lennie, ahogy te akarod, teljesen érthetetlen, hogy mi ez a kereslet-kínálat baromság. Igazán megérthetné már végre a világ, hogy ez egy olyan tankönyv szerint tökéletesen működőképes, amit még meg sem írtak.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#41008) Beri válasza parandroid (#41007) üzenetére


Beri
addikt

Csak új szerverre jöttem és éhes vagyok. Ennyi az egész.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41009) Argos válasza parandroid (#41007) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog (1)

Ez így abszolút nem igaz.
Nem hülyeség a gazdaságtant levetíteni erre a játékra, értelemszerű módosításokkal.
Ez olyan mintha a világgazdaság általános modelljére mondanád azt, hogy hülyeség, azért mert 'kishazánkban' nem működik.
Attól az még -úgy ahogy- jól működik, csak pont, hogy itthon más a keresleti oldal hozzáállása a nemzetközi viszonyokhoz, árakhoz, ezért nem úgy és annyira életképes.
Az okokat ne firtassuk.
Másrészről, úgy sehol és sosem lesz,ahogy te akarod. Legalábbis, ameddig hús-vér emberek irányítják a játékbeli karaktereket, ezáltal a in-game gazdaságot. Akarva akaratlan, valamilyen szinten a való életbeli protokollok szerint fognak üzletelni.
Tehát, ahogy írtam feljebb ugyan specializáltan, de alapjában véve a mindennapi életből vételezett gazdasági, kereskedelmi formulák mentén fog alakulni a játék gazdasága.

Szerintem, pont az lenne a furcsa, ha nem így működne. Az okozna csak igazán káoszt és kiszámíthatatlanságot. Ami mondjuk nem lenne feltétlenül rossz, de abban az esetben lehetetlen lenne a szerencsén kívül bármire is hagyatkozni, amennyiben egyről a kettőre szeretnél jutni.

Beri: Ne is mondd... most kezdtem új accountot nulláról. Eddig, cimborával közösen toltuk. Nem kicsit fura jelenleg. De, megvan kissé mégis megvan valahol az újdonság varázsa.. :)

[ Szerkesztve ]

...elmúlik...

(#41010) Wolverine válasza Beri (#41008) üzenetére


Wolverine
félisten

Minden szerver más, és mindnél megvannak azok a trükkök, amelyekkel meg lehet tollasodni. Javaslom, hogy nézz bele a wow.hu Banki napló rovatába, az kimondottan arról szól, hogy lehet az AH-ból a legtöbb pénzt kivenni.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#41011) Sn[4k3]


Sn[4k3]
senior tag

Amúgy az MMO-k gazdaságát tudósok is megfigyelték ingame. Az eredményre nem emlékszem, csak arra hogy sok, frissen regisztrált tudós meghalt, mert egy PvP-szervert vizsgáltak :D

Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?

(#41012) parandroid válasza Argos (#41009) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Jelentkezz be karbantartásra az iróniadetektoroddal... ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#41013) steveetm válasza Beri (#40975) üzenetére


steveetm
őstag

:D
Akkor hazudok, biztosan.
Egyébként nem tudom ki beszélt crystalized earth-ről, főleg ki beszélt "annakidején"-ről. Én jelenről( jelen jelentése = Az az időpont, amikor a hsz-t írtam) beszéltem. Biztos kobold varázslat volt, hogy egyik nap volt 20000 arany a karakternél, vettem belőle 0-ra elementiumot és bumm, lett 60000. It's a kind of magic.

Nem is szólva arról, hogy 80-85g ig veszek meg minden elementiumot, ha olyan a kedvem akár 90-95ért is és nem ritkán adtam el inferni ruby-t 300g fölött, bár biztos megint a hazug ah goblin beszél belőlem. Ilyen árral számolva az kell, hogy 3-4 stack elementiumból essen 1 azaz egy darab inferno ruby, amire az esély konvergál a 100%-hoz. Segítségképp annyit, hogy a carnelian IS számít, és abból 1-2 esik, 20%-al.(Carnelian = inferno ruby, csak annál sokkal jobb, mert transmute master(hopp, most megint elárultam egy titkot:( Még a carneliant is fel szoktam vásárolni ah-ból, bár lehet az se éri meg, szólni kéne már a bankomnak, hogy fogyjon a pénz) ).
Na most ez megint csak és kizárólag inferno ruby. Az, hogy naponta 300 gyűrűt meg nyakláncot összetörök amiből dust lesz, ami szart se ér, igen, el is szoktam ajándékozni, vagy essence, ami meg sokat, és mégsem adom el. Helyette gyártok 15g-s enchantot és eladom 150-300g ért. És akár tetszik akár nem, ez is a jc "mellékterméke" bár kell hozzá más prof, de önmagában működésképtelen a dolog(Legalábbis messze nem ekkora haszonnal). Na és itt jön az, hogy marad minden más vendortrashnek amivel lehet MÁR nem vagyok nullszaldóban, de egész jól kompenzálja a kiadásokat.

TLDR:
Kivitelezhető volt és kivitelezhető most is.
Üdv.: steveetm

(#41014) Wolverine válasza steveetm (#41013) üzenetére


Wolverine
félisten

Na ez az, hogy szakmák (és adott esetben karakterek) rendszerében kell gondolkozni és akkor lehet pénzt csinálni azokból, akik nem így játszanak :D

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#41015) steveetm válasza Beri (#41006) üzenetére


steveetm
őstag

Az ötlet 100%-ig életképes, tailorral kapásból 5 olyan cuccot tudok, amit visznek, csak az ahból veszem hozzá az anyagot, kb. 3-400%-os haszonnal lehet túladni rajta. És nem csak úgy beszélek, mert bár már nem napi szinten(Azt 1-2 hónapja csináltam utoljára), de hetente 3-4 darabot eladok, szóval az 5 perc alatt 3-4k g simán megvan tailorral is. Persze a kereslet itt közelében sincs a gemeknek, de közel sem annyira szar, hogy azt életképtelennek kelljen hívni, sőt.
Van ugyanilyen craftolt cucc, tehát NEM gem, jc-nél, aztán bs-nél 1-2 darab, bár az tényleg szarabbul megy.
Az előzőhöz hszemhez pedig még annyit, hogy van jc craft ->enchant heavenly shard is, úgy hogy megérje:D

És ezekkel sem merült még ki közel sem teljesen az üzlet.

Üdv.: steveetm

(#41016) steveetm válasza Beri (#40999) üzenetére


steveetm
őstag

Ha 600 ore-t nem tudsz eladni pár nap alatt, akkor vagy szar szerveren vagy(low pop, vagy akármi), vagy simán csak kis pangás van, mert én egyedül 2-3 ezer darabot(100-150 stack) szoktam venni egyedül, mikor olyanom van. És gondolom elég beképzelt lenne feltételezni, hogy a szerveren egyedül én vásárolok ilyet.
Bár az ore-t nem eladni kell, azt csak a botosok csinálják, vagy akinek nincs jc-s karijuk:P

Üdv.: steveetm

(#41017) steveetm


steveetm
őstag

Egyébként, csak hogy érezni lehessen a mennyiségeket, jelenleg be van spájzolva minden raw gemből kb. 4-600 darab, kivéve ocean sapphire mert azokat kivágom és inferno ruby mert abból csak 100. 2-3000 dust és 4-500 greater essence, emellé még 4-500 darab töretlen gyűrű, a shardokat most nem tudom fejből. Kb. ezek azok a mennyiségek, amikor már kevés a heti 2-3 óra ah, legalábbis nekem, más lehet meg tudja oldani(Mondjuk én elég nyugdíjas tempóban csinálom ezeket, közben lepörög pár family guy). Szóval már kicsit lassul a tempó amiben török, és veszem az utánpótlást, de néha amikor valami oknál fogva behülyül a piac és aztmondja hogy a haste enchant 300g, és megveszik, vagy a brilliant 360 és megveszek, akkor nem szarom össze magam, hogy húbazmeg, most rohanok törni, hanem nyugisan berakom a mennyiséget ami kell, kb -20% undercuttal, és instant veszik meg(Az, hogy miért nem 1c vel pakolok alá megér egy vitát, de talán nem most).
És akkor még van virágos alt, akivel majd hülye leszek farmolni, csak vásárolom ki az ah-t, transmutehoz betárazva kb 30-40 stack, ruhákhoz és jc crafthoz további 100 stack ebből abból. Ja meg persze volatilekból jópárszáz darab, mert az mindig jól jön.
Üdv.: steveetm

(#41018) Beri válasza steveetm (#41013) üzenetére


Beri
addikt

Amíg a blizzard le nem vitte a kövek árát 9 goldról, a lusta jc-sek csak törtek és eladták a vendornak. A lomokból meg craftoltak kis szintű gyűrűket, nyakláncokat (ide kellett az earth, vagy a shadow), disenchantolták és jött plusz pénz. De a második részre szükség sem volt igazán, csak plusz profitot jelentett. Most ezt nem lehet játszani. Te azt mondtad, hogy "Hát, jewelcrafterrel, ha csak az alapanyagot veszem ah-ből, és vendornak adok el mindent amit legyártok, akkor is van, hogy jobban jövök ki goldban, mint amennyit alapanyagra költöttem.", most meg arról beszélsz, hogy AH-zod el a köveket, meg az enchantokat.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41019) steveetm válasza Beri (#41018) üzenetére


steveetm
őstag

Amit írtam az igaz volt, akkor amikor írtam, de még ha nem is lett volna teljes mértékben igaz, értsd túloztam, akkor az azért lett volna, hogy érzékeltessem hogy a jc-vel szarrá tudod magad keresni, anélkül, hogy 1 másodpercet is farmolnod kéne. Ha emellé még van másik 6 szakmád akkor mocskosul sokakkal többet hozol ki belőle.
Igen, most másról beszélek mint akkor, azért mert azota eltelt 7 azaz hét hónap, szerinted azóta semmi sem változott?
tkpen mit is akarsz bizonyítani most? Jcnél most se nagyon számít az alapanyag ár, ez még ugyanúgy fennáll, persze nem 150g ért kell venni az ore stackjét, de annyiért csak úgyis 1-2 napig szokott menni, be kell spájzolni előre.
Egyébként meg a kis szintű gyűrűkhöz korábban sem, és most sem kell semmilyen earth meg akármi. De ha level 70-es, 80-as állapotokról akarsz vitázni akkor ezt tisztázzuk, mert sok értelme nincs így.
Üdv.: steveetm

[ Szerkesztve ]

(#41020) Healbacsi válasza Beri (#41018) üzenetére


Healbacsi
őstag

Igazabol kezd mar kicsit uncsi lenni a tema.. Ugy nez ki, hogy jo paran penzunknel vagyunk, semmi baj se a serverrel se massal, nalad van vmi gaz.. vagy nem alkalmazkodtal a helyzethez, vagy nagyok az elvarasaid, ezt dontsd el magad, szerintem lapozzunk, mert meg 5 oldalon keresztul mondja majd mindenki ugyanazt.

(#41021) steveetm válasza Beri (#40987) üzenetére


steveetm
őstag

Még szerintem erre az egyre.

A farmerek igy szabadon alakitjak az arakat, mert nincs versenytarsuk.
Inkább csak nem fogy semmi, de az életükért sem viszik lejjebb az árakat.

Ha valaminek, amire van kereslet ÉS kínálat, nem megy lentebb az ára, az nem azért van, mert a sok eladó hülye és nem adja olcsóbban, hanem azért, mert így is nagyobb a kereslet, mint a kínálat, vagy minimum egy szinten van. Az, hogy te akár fél óránként is csekkolod az ah-t, az 1c-el undercutolt ore-d miatt, kb nem jelent semmit, mert van másik 100 alkalmi farmer, aki berakd 2-3 stacket, és másik alkalmi crafter aki megveszi. Fél óra alatt ilyenből lepörög sok. Undercutolhatod te az ore-t éjjel-nappal, de az egy olyan nagy volumenű piac, hogy a 600 ored, de akár ennek a duplája is annyira jelentéktelen mennyiség, hogy az elképzelhetetlen.
Nekem nem egyszer voltak olyan beszállítóim, akik folyamat codolták nekem az elementiumot, és emellé pakolták ah-ba. Na most, ők sose panaszkodtak, hogy ah-ban nem menne. Miért is?
Üdv.: steveetm

(#41022) Beri válasza steveetm (#41019) üzenetére


Beri
addikt

Amit írtam az igaz volt, akkor amikor írtam, de még ha nem is lett volna teljes mértékben igaz, értsd túloztam, akkor az azért lett volna, hogy érzékeltessem hogy a jc-vel szarrá tudod magad keresni, anélkül, hogy 1 másodpercet is farmolnod kéne. Ha emellé még van másik 6 szakmád akkor mocskosul sokakkal többet hozol ki belőle.
Nyilván lehet vele keresni, csak minden kezdet nehéz. Sokba kerül eljutni addig, hogy az embernek legyen 6 525ös szakmája. Én is azért kaparok, csak egy karakterrel lassan megy.

Igen, most másról beszélek mint akkor, azért mert azota eltelt 7 azaz hét hónap, szerinted azóta semmi sem változott?
Dehogynem változott. Leverte a blizzard a vendoroknál a felvásárlás árát, hogy az emberek egymás között tologassák a goldot, ne jöjjön egy npc-ből.

Nekem nem egyszer voltak olyan beszállítóim, akik folyamat codolták nekem az elementiumot, és emellé pakolták ah-ba. Na most, ők sose panaszkodtak, hogy ah-ban nem menne. Miért is?
Én csak egyszer csavartam be cirka 700 pyriumot, ami nem kelt el a 48 óra alatt, pedig két teljes arannyal vágtam az árat mindenki alá (darabonként, nem stackenként). Ennyi az egész.
Azóta inkább beolvasztom bar-nak és adom még lassabban, mert nagyobb rajta a haszon. Szépen lassan kifarmolok elég goldot egy jc-hez, aztán mehet a shuffle. Enchanter ismerősöm van, ha valaki be akar szállni egy alchemy-vel, sikítson.

Healbacsi: WoW topic, goldfarmolásról van szó. Lehet, hogy unalmas, de nem off és sokak számára hasznos lehet az, amiről beszélünk.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41023) steveetm válasza Beri (#41022) üzenetére


steveetm
őstag

Nyilván lehet vele keresni, csak minden kezdet nehéz. Sokba kerül eljutni addig, hogy az embernek legyen 6 525ös szakmája. Én is azért kaparok, csak egy karakterrel lassan megy.
Az a baj, hogy ez megint, semmilyen téren nem kapcsolódik az eddigi eszmecseréhez, tudniillik egy szóval, sehol nem vitattam, hogy drága lehet egyes szakmákat felhúzni, hét hónapja is drága volt, most is az, az totál más kérdés, hogy megéri a befektetést.

Dehogynem változott. Leverte a blizzard a vendoroknál a felvásárlás árát, hogy az emberek egymás között tologassák a goldot, ne jöjjön egy npc-ből.

Ok, azt hittem világos, hogy én is tisztában vagyok vele, hogy változott, csak nem én válaszoltam egy 7 hónapos hozzászólásra úgy, hogy kvázi lehazugozon a hozzászólót. Tudom, azzal is tisztában vagyok, hogy sarkítok.

Pyrium téma.
Igen, ha relatíve nagy árréssel dolgozol, akkor lasabban megy el az anyag, ha pedig a gyors haszon kell, akkor kisebb árréssel kell dolgozni. Bár elég hülyén jön ki itt az árrés, mivelhogyan te magad farmolod az anyagot, így minden ami több mint a vendor ár, az neked nyereség. Ami qq-t okozza az, hogy te a vendor ártól jóval magasabb hasznot akarsz, nem elég az 1g, pedig akkor tényleg kb. 3sec alatt tolnád el az egész pakkot. De ilyen ez a popszakma. Nekem sem elég az 1g, mielőtt ebből is valami nagyobb kerekedne ki, csak érzékeltetni akarom hogyan arányul a haszonszerzés sebessége a nagyságához.
Üdv.: steveetm

(#41024) Beri válasza steveetm (#41023) üzenetére


Beri
addikt

Az a baj, hogy ez megint, semmilyen téren nem kapcsolódik az eddigi eszmecseréhez, tudniillik egy szóval, sehol nem vitattam, hogy drága lehet egyes szakmákat felhúzni
Úgy indítottam az egészet, hogy új szerveren húztam karaktert, semmim nincs, pénz kell gyorsan és /cry, mert nem fogy elég gyorsan a portékám.

Tudom, azzal is tisztában vagyok, hogy sarkítok.
Én sem mondtam mást.

Ami qq-t okozza az, hogy te a vendor ártól jóval magasabb hasznot akarsz, nem elég az 1g, pedig akkor tényleg kb. 3sec alatt tolnád el az egész pakkot.
Mindenkinél olcsóbb vagyok, amikor bepakolom. Az, hogy valaki alámrakjon 1 copperrel három stacket, kivédhetetlen.
Konkrétan a pyrium bar darabja 19g körül volt (buyout) két héttel ezelőtt, amikor elkezdtem pörgetni. Most ~12, de láttam már 10 alattit is párat. Folyamatosan mindenki alá ígérek, mert nekem még 8-ért is hasznom van rajta, sikerült is szépen leverni az árakat.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41025) steveetm válasza Beri (#41024) üzenetére


steveetm
őstag

Úgy indítottam az egészet, hogy új szerveren húztam karaktert, semmim nincs, pénz kell gyorsan és /cry, mert nem fogy elég gyorsan a portékám.

Az ok, hogy így indult, csak ezután válaszoltál egy 7 hónapos hsz-emre, amit meghazudtoltál, nem nagyon hiszem el, hogy ennyire nem érteni miről beszélek.
Az konkrétan úgy volt, ahogy leírtam, és a jc-vel most is kereshetsz. pont.

Most ~12, de láttam már 10 alattit is párat. Folyamatosan mindenki alá ígérek, mert nekem még 8-ért is hasznom van rajta, sikerült is szépen leverni az árakat.
Igen, épp ez a lényeg, ha TE farmolod ki, akkor akár 3g-ért is tehetnéd, és instant megvennék, komolyan nem értem mi a probléma.
Neked az is haszon, és gyors, de nem sok, ha sok kell akkor meg idő amíg elmegy.

Üdv.: steveetm

(#41026) Beri válasza steveetm (#41025) üzenetére


Beri
addikt

Neked az is haszon, és gyors, de nem sok, ha sok kell akkor meg idő amíg elmegy.
Gyors? Egy stack ore-t kikopácsolni tíz év hat hónap.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41027) steveetm válasza Beri (#41026) üzenetére


steveetm
őstag

Igen, mert a gather szakmánál szarabb pénzkeresési forma nincs, ezért mondtam, hogy csak a botosok és a jc-vel nem rendelkezők adják el a gemet, ettől függetlenül, ha olcsón adod akkor hamar pénzzé válthatod az ore-t, ha drágán akkor meg lassan. Ez totál egyszerű matek.
Ha mining helyett jc-d lenne akkor meg vehetnéd az ah-ból az alapanyagot, és lehet, hogy a haszon nem "tiszta" haszon lenne, viszont azt addig csinálhatnád amíg nem szégyelled, és tíz év hat hónap helyett zeró-t kéne kopácsolni.
És ehhez minimális kezdőtőke kell, jc-t ingyen felhúzod mininggel együtt, aztán mining lead, enchant felvesz és $$$.

Üdv.: steveetm

(#41028) Beri válasza steveetm (#41027) üzenetére


Beri
addikt

És ehhez minimális kezdőtőke kell, jc-t ingyen felhúzod mininggel együtt, aztán mining lead, enchant felvesz és $$$.
A JC-t ingyen csak úgy húzod fel, ha egy 50-60 órán át farmolsz hozzá (legalább). Nameg az enchantot mocsokdrága húzni még ezután.
Kedvem szerint vennék IRL pénzért ötszázezret és soha többé nem gondolnék a farmolásra. Csak ugye tiltott.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41029) Cathfaern válasza Beri (#41028) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

JC-t Ragnaros ally oldalon, pillanatnyi árakkal számolva 10k goldból fel lehet húzni. Nehogy már ez olyan hatalmas összeg legyen :) (ez alapján, és igen, jól számol, én már 3 szakmát ez alapján húztam fel, és kb. ennyi is jött ki) Főleg, hogy ahhoz ami a pénzkeréshez kell, nem is kell az 525, úgy meg aztán még kevesebb.
Ez az egész tipikusan olyan, hogy nem azt kell nézni, hogy miért nem megy, hanem azt, hogy hogyan mehetne. De megjegyzem az egész "gold farmolás" olyan, hogy van szereted csinálni, és akkor ömlik a pénz, vagy csak kényszerből csinálod, és akkor sose lesz sok pénzed. Én pl. utálok farmolni ore-okat, ezért mindig AH-ról veszem. De van ismerősöm, akit kikapcsolja hogy berak zenét és elmegy farmolni. Múltkor farmolt 8 órát, lett is csomó ore-ja. A gold farm totál analóg erre...

(#41030) Khelben válasza Beri (#41028) üzenetére


Khelben
nagyúr

Csak ugye tiltott.

Ahhoz képest elég sokan csinálják.
Enchantingot AHból húztam fel, 12k gold volt.

(#41031) Beri válasza Cathfaern (#41029) üzenetére


Beri
addikt

Igen, fel lehet annyiból, pont arra hajtok. Most tekertem ki az első 100-at :)
De amúgy új szerveren, friss karakterrel nagy összeg :K
Az AH-ból JC húzás azért sem egyszerű, mert ebből a guide-ból is sok alapanyag egyszerűen nincs benn.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41032) Beri válasza steveetm (#41013) üzenetére


Beri
addikt

Nem is szólva arról, hogy 80-85g ig veszek meg minden elementiumot, ha olyan a kedvem akár 90-95ért is és nem ritkán adtam el inferni ruby-t 300g fölött
Sajnos most már ez sem működne. Igaz, hogy az ore ~60 körül van, de az inferno ruby 150. A carnelian meg 40.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41033) Beri


Beri
addikt

Másrészt számolgattam egy kicsit. Találtam egy írást egy tagtól, aki prospectelt 144 stack obsidiumot. Leírta, miből mennyi esett, miből mennyit sikerül disenchantolni. [link]
A ragnaros árai alapján ~11520g lenne az anyag és 13816g jönne ki a végén, ha nem számoljuk az AH cutot. Ez egyszerűen túl kicsi haszon, ha azt vesszük, hogy bármikor tovább eshet a kövek ára és minket csak egy hajszál választ el a veszteséges üzlettől.

A tanulság? A blizzard megint összehozta.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41034) LucifeI2 válasza Beri (#41033) üzenetére


LucifeI2
őstag

A tanulság az, hogy nem az alapanyagot kell eladni, hanem az enchantokat. De a cikk végén is írja. Mondjuk én az alapanyagot is AH-ból veszem, mert francnak van kedve 200 stacket prospectelni, craftolni a cuccokat aztán még disenchantolni is.

(#41035) Wolverine válasza Beri (#41033) üzenetére


Wolverine
félisten

Mi köze van a Blizzardnak az AH áraihoz? :P Azokat a játékosok szabják meg.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#41036) H.O.D. válasza Beri (#41033) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Nem tudom, arról szól-e a fáma, hogy mennyi időbe telik ennyi ore kivásárlása, prospectelése, stb. Én bg/insta finder queue alatt szoktam bányászni, naponta összejön így 10-12 stack ore, ami simán van 1000g és akkor csak hasznosan használtam ki a holtidőt.

Where do you want to go today?

(#41037) Telda válasza Wolverine (#41035) üzenetére


Telda
addikt

Pl. a mage fő statja az int, ezért szinte mindenben piros int gemet raksz, piros gem ára az egekben. Na erről ki teget :P .

(#41038) Beri válasza Wolverine (#41035) üzenetére


Beri
addikt

Az AH áraihoz közvetlenül semmi (bármilyen meglepő, ők is manipulálják a piacot, de most ez nem számít). Viszont azokat a köveket, amiket most 3 goldért AH-zol, 9ért tolhattad bele a vendorba. Úgy nem kell AH cutot fizetned, nagyobb a profit és főleg biztos.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41039) Wolverine válasza Beri (#41038) üzenetére


Wolverine
félisten

És a fejlesztők szerint túl sok volt, ezért visszavágták. Van ilyen...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#41040) DopeBob válasza Beri (#41038) üzenetére


DopeBob
addikt

Lehet, hogy ez az MMO nem Neked való :U

MZ/X

(#41041) Beri válasza Wolverine (#41039) üzenetére


Beri
addikt

Inkább csak használható volt. Gondolj csak bele. Mit adsz el a vendornak? Azt, ami senkinek sem kell, zéró pénzért. Eddig profitot lehetett termelni belőle.

DopeBob: Mert előre számolok és próbálom maximalizálni a profitot?

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41042) Wolverine válasza Beri (#41041) üzenetére


Wolverine
félisten

A JC szakma így is a legnagyobb profitot hozza értő kezekben, nem volt szükség arra, hogy további zsákokkal öntsék a pénzt a művelőinek.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#41043) Beri válasza Wolverine (#41042) üzenetére


Beri
addikt

hozza értő kezekben = akik az AH ár feléért veszik az ore-t

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41044) lakisoft válasza Beri (#41043) üzenetére


lakisoft
veterán

esetleg farmolással szerzi az alapanyagokat?

(#41045) steveetm válasza Beri (#41032) üzenetére


steveetm
őstag

Úristen ember, te beteg vagy.
Hidd már el, hogy MOST is ezt csinálom. Kerek 24 órája törtem 80 stack elementiumot, 79g volt stackje.
carnelian 40g, az azt jelenti, hogy egy raw ruby, transmute nélkül 120g, hozzá még virág, és talán még mindig a RAW gem alatt vagy.

Azzal tisztában vagy, hogy ez az egész szerverfüggő egyébként, de 60g-s stack és 150g-s raw ruby mellett 1000% hogy megéri?

Üdv.: steveetm

[ Szerkesztve ]

(#41046) Lirion válasza Beri (#41038) üzenetére


Lirion
addikt

Nem érzed úgy, hogy kezd egy kicsit ciki lenni, amit csinálsz? Napok óta azon sírsz, hogy kevés a bevételed, akkor nézz más megoldás után vagy tanuld meg jobban kihasználni a szakmákat.. Leírták már páran, hogy lehet pénzt keresni, még azzal se kell fáradnod, hogy te fejleszd ki a módszeredet, csak alkalmaznod kell.

(#41047) Beri válasza lakisoft (#41044) üzenetére


Beri
addikt

Aki sokat keres, nem kopácsol.

steveetm: Igen, beteg. Betegesen éhes.
A carnelian 50g. Ha simán eladod a fenti 128 darabot, 6400 goldod van. Ha transmute-olod 4g-ért vett virággal, 5946 tisztán. Nem látom, hol az üzlet.

Lirion: Egyáltalán nem az. Számolok, aztán adatokat közlök.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#41048) steveetm válasza Beri (#41047) üzenetére


steveetm
őstag

:D:D
Azért, mert a transmute procolhat, 5öt is, de a 2 elég gyakori. Na most, ha 150g a ruby, akkor 75 transmuteonkénti EGY darab proc behozza a -2g kiesést.
Lehet, hogy nem sok haszon, de NULLA, 0, zeró munka az egész, és TUTI, 10000000000000% hogy MINDET megveszik amit csinálsz. Egy nap csinálhatsz 2000-et, és akkor max 1 hét.
Nem is szólva arról, hogy a raw gemet le is lehet vágni...áh mind1, hagyjuk, kopácsoljál obsidium ore-t, meg elementiumot:D

Mostmár marhára vicc kategória ez az egész egyébként, én semmiről nem akarlak már meggyőzni, de fejezd be a qq-t kérlek, amiről már öten mondtuk legalább, hogy nálad a user error.

Üdv.: steveetm

[ Szerkesztve ]

(#41049) LucifeI2 válasza Beri (#41047) üzenetére


LucifeI2
őstag

Transmute master.

(#41050) Sn[4k3] válasza Beri (#41047) üzenetére


Sn[4k3]
senior tag

Halkan megjegyezném (én ugyanis kvázi külső szemlélő vagyok, lévén nem WoW-oztam ~2 éve + a szavam sem lehet mérvadó), hogy eleinte valóban érdekes volt olvasgatni egy kis statisztikát, de már kissé unalmas, hogy csak neked nem megy a szekér, mindenki másnak meg igen.

Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.