Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz .:Kristian:. #34400 üzenetére
Talán ez jó lesz. Bár erre nem biztos hogy menni fog a 2 db windows 7.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
LonGleY
veterán
Van olyan release is, adok PM-ben.
-
Steelmanus
addikt
-
föccer
nagyúr
-
.:Kristian:.
addikt
Sikerült megoldani, köszi a válaszokat.
-
GAbre
veterán
-
föccer
nagyúr
Egyszerre csak 1 hálózat tagja lehet a gép. Vegyél egy wifi-s routert, azt kösd be a hálózatba és külön ahhoz csatlakoztasd a gépet. Így ugyan azt a hálózatot használja majd a teljes rendszer és a géped is 1 hálókártyát kell kezelnie. ami (szerencsés esetben) össze szokott jönni neki.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Lenry
félisten
válasz föccer #34411 üzenetére
hátőőő
egyébként amit a kolléga szeretett volna, annak is mennie kell gond nélkül, laptopok vezetékre kötve pl általában gond nélkül felcsatlakoznak WiFin is ugyanarra a hálózatra, persze a vezetéket priorizálva.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
yuri90
tag
A win 7 vizuális beállításainál mi az az asztal összeállítás?
-
GAbre
veterán
válasz sfdrakex #34410 üzenetére
Igen így szeretném,wifis net,kártyás lan!2 kártyás gépbe 1ikbe net,másik lanon kapcsolva wifis gépre.
föccer:
Van itt wifis router,de akkor a saját netem használja,én meg wifiset akarom.Próbáltam ip kiosztással,hálózatvarászlóval többféleképp.
De eddig jutottam,ha sikerült is,nem volt net a 2 karis gépen.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
Lenry
félisten
úgyse működik, ha kijelölöd mindkét hálókártyát és létrehozol köztük egy hálózati hidat?
(#34415) föccer igen. az 1.x-es a lokál hálózat, a 0.x-es VPN kapcsolat a szegedi albérletben lévő routeremmel, és a rákötött hálózati meghajtómmal.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
kispx
addikt
-
jorgall
újonc
sziasztok!
lenne 1 olyan kérdésem hogy 2 particiót egyesítettem és sajnos rossz sorrendet adtam meg így windows-omat könyvtáraztam és azt lehet e újra üzembe helyezni? (mini xp-ről lehet látni de másolni még nem engedi) de gondolom ha ezt a blokkolást feloldom és kimásolom használható marad
-
zoli62
addikt
válasz Steelmanus #34367 üzenetére
Azóta egy Vista Business SP2-es gépen is néztem, ott sincs online súgó. Az is lehet, hogy azért nem működik, mert én brand gépeken néztem. (Hp, Toshiba)
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz FіkuszKukіsz #34417 üzenetére
Mert nem a router netét akarom használni mind2 gépen,hanem egy külső wifiről menne a net!
-
FіkuszKukіsz
őstag
Jó lenne ha egy képet raknál be a két hálókártya konfigjáról, mert így nehéz véleményt mondani. Ha két kártya van benne akkor fontos, hogy külön vlanban legyen és itt jön a maszkolás.Ha nem vagy tisztába vele akkor nehéz lesz egyedül bekonfigolnod.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
zuzu000
őstag
Hello
Lenne egy kérdésem, ami lehet, hogy nagy hülyeség, de felteszem:
Meg lehet oldani, hogy egy gépen, 2 képernyőn lehessen játszani egy játékkal ketten? Úgy értem, hogy egyik képernyőn az egyik OS, másikon egy másik (virtualboxxal?). És ezt 2-2 egér/billentyűvel.
Win 7 64bit van a gépen.
Pl.: játék red alert 2, és úgy a két os-nek külön IP-je van, lehetne neten játszani.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zuzu000 #34425 üzenetére
Nem jó az. Nem tudsz egy gépen 2 billt, egeret külön írányítani.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
krisztian922
tag
Hali, remélem jó helyre írom.
Lenne nekem egy olyan problémám, hogy egy valamivel régebbi (3-4éves) gépet kellett újra raknom(win7-el ) amivel volt néhány probléma. Valamiért az egyetlen cd író/dvd író rajta nem működik és pendrive-ról való telepítéssel próbálkozva pedig azt sem akarta felismerni bootolható eszközként. Mivel nem tudtam mást kitalálni, gondoltam átrakom abból a gépből a hdd-t az enyémbe és úgy rakom újra. Ez működött is, viszont mikor átraktam a másik gépbe a rendszer ugyan bootol és elér egészen a windows logóig, viszont mikor pont összeállna a logó akkor újraindul.
Na már most a windows-t a saját gépemen ms-től letöltött iso-ból szintén ms-től letöltött win7 usb-dvd tool-al csináltam.
Sajnos úgy az egészhez annyira nem értek, hogy tudjam okoz-e gondot ha teljesen más hardver környezetben van egy hdd rendszer újrahúzáskor mint ahova az szánva van, de remélem nem ez a gond.Ha van valakinek valamilyen ötlete megköszönném!
Asus m5a97 evo r2.0 - AMD fx 6300 - AMD HD7850 1gb - 2x4gb Kingston hyperx black 1600mhz - Cooler Master Hyper Evo 212
-
sfdrakex
nagyúr
válasz krisztian922 #34429 üzenetére
Nem a legjobb másik gépen telepíteni, de akár működhet is. Hardver probléma is lehet viszont a géppel, lehet érdemes lenni szétszedni összerakni, lehet csak elmozdult benne valami, ha nincs szerencséd valami tönkre is ment.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Lenry
félisten
ha teljesen más hardver környezetben van egy hdd rendszer újrahúzáskor mint ahova az szánva van, de remélem nem ez a gond.
de igen, az. ez így nem működik, és nem is fog soha*
nem lenne egyszerűbb ha átszerelnéd a másik gépből az optikai meghajtót és arról telepítenél?* hozzáértőknek: igen, tudom, meg lehet csinálni, de az nem kezdőfelhasználós mutatvány
(#34430) sfdrakex vagy inkább sokkal valószínűbb, hogy boot után dob egy kékhalált a totálisan más hardverfelépítés miatt, és ezért indul újra.
[ Szerkesztve ]
-
lck
senior tag
Igen problémát okoz - mivel XP óta 1 gép (alaplap) = 1 windows alapesetben. Tehát köti a hardvert a MEGVÁSÁROLT rendszerhez. Nem lehet csak úgy HDD-kre windowst rakni és betenni egy tetszőleges másik gépbe.
Inkább raktad volna a te DVD-olvasódat a másik gépbe ( persze ha van ) és telepítetted volna úgy. -
krisztian922
tag
Itt a gond, hogy nálam sincs kb. 2 hónapja amikor teljes felújítás volt.
Akkor azt hiszem ebből egy olvasó vásárlás lesz. Amúgy maga a windows olyan, hogy van hozzá eredeti kód, csak maga a lemez nincs már meg de könnyebb is volt ms oldaláról leszedni. Kicsit vicces mert az én gépemen nem eredeti van, de most azt próbáltam arra rakni.
Akkor ez nem ilyen egyszerű, azt hittem az lesz. Köszi a segítséget.Asus m5a97 evo r2.0 - AMD fx 6300 - AMD HD7850 1gb - 2x4gb Kingston hyperx black 1600mhz - Cooler Master Hyper Evo 212
-
Lenry
félisten
válasz krisztian922 #34433 üzenetére
nem a kód lényeg, hanem telepítéskor az aktuális hardverkörnyezetnek megfelelő drivereket rakja föl a Windows, aztán te átteszed totál másik alkatrészek közé, ő meg gutaütést kap, hogy a driverek nem jók az alkatrészekhez.
ez csak akkor működik, ha teljesen egyforma gépek közt mozgatod a winchestert.
-
aclandiae
senior tag
Amikor Internethez akar a W7 csatlakozni, miért akar mindjárt Otthoni csoportot létrehozni?
-
zuzu000
őstag
válasz zuzu000 #34427 üzenetére
Hát barátaim, sikerült sok szenvedés árán, de sikerült elindítani a starcraft brood wart. 2 billentyű, 2 egér, 2 játékos, 2 képernyő. 1 gép.
Viszont más játék nem nagyon ment, mert nem találtuk egymás szerverét, amit készített.brd: igen, meg lehetett oldani. viszont a host billentyűje/egere tudott a másiknál babrálni, azt nem tudtam kikapcsolni. igazából nem is baj, nem az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
zuzu000
őstag
-
brd
nagyúr
válasz zuzu000 #34439 üzenetére
Elvileg tudsz olyat, hogy ha több hangkártyád van, vagy egy hangkártyád, de tud több független kimenetet, pl. speaker+headphone, akkor beállítod elsődlegesnek azt, amit a VirtualBox-ban szeretnél használni, elindítod a VirtualBox-ot, és esetleg a virtuális gépet is, majd visszaállítod az előző elsődlegest. Azért készülj fel egy fagyásra, ha kipróbálod.
A hálózattal pedig azt próbáld ki, hogy vagy átállítod bridged módra a NAT-ról az adott gép hálózatát, vagy ha csak a hosttal akarsz vele kommunikálni, akkor esetleg a host-only-ra.
Több CPU-magot csak akkor tudsz adni neki, ha a CPU-d képes a VT-x/AMD-V-re, és ezt be is kell kapcsolni a BIOS-ban, ill. az adott virtuális gép, acceleration fülén (jobbra magszám beállítást tartalmazó fültől), bár ez utóbbit elvileg automatikusan megteszi, ha feljebb állítod 1-ről a magszámot.The only real valuable thing is intuition.
-
félisten
Sziasztok
Le akarom menteni a windows 7-et a laptopon vagy a merevlemez másik partíciójára vagy egy külső vinyóra, mert meg akarom nézni, hogy futna rajta a windows 8. A gyári beépített programot, hogy kell helyesen beállítani? Egyszer csináltam teljes lemezképet a C-ről illetve a 150MB partícióról, aztán beraktam a telepítőt, elindítottam a javítást, kiválaszottam, hogy helyreállítás, megadtam,hogy honnan de kiírta, hogy nem tudja. Hogy is kéne pontosan használni vagy beállítani? Köszi előre is.
-
xcds
őstag
Hello!
Miért van az, hogy a win mindig ugyanazzal az energiasémával indul. Ha átállítom és kikapcsolom a gépet, a köv bekapcsoláskor már megint az előzőn van.
-
DS39
nagyúr
válasz szabonagyur #34442 üzenetére
rendszer-helyreállító lemezzel kell azt a win lemezképet betölteni. azt nem tudom hogy ugyanazon vinyó másik partíciójáról is megy-e neki, vagy csak külsőről.
-
félisten
-
DS39
nagyúr
válasz szabonagyur #34445 üzenetére
a leírás szerint az kell hozzá. egyébként egy cd elég rá. (ha jól rémlik vmi 180-200 MB-ot foglal a lemezen)
-
addikt
válasz szabonagyur #34445 üzenetére
Elég a telepítő lemez is.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
félisten
válasz genndy #34447 üzenetére
Na ha elég a telepítő lemez mit csinálok rosszul? Lementem a c és a rendszer számára fenttartott 150MB partíciót egy az egyben, utána beboot a telepítőről, ugyanarról nem másról, rámegyek, hogy javítás és kiválasztom, hogy rendszerhelyreállítás, az egyből fel is dobja, hogy van egy lemezkép adott dátummal stb, kiválasztom a beállításokat (itt próbáltam minden féle kombót) majd elindul de a végén nem fejezi be, kb csak letörli a C-t.
-
GAbre
veterán
válasz FіkuszKukіsz #34422 üzenetére
Én úgy gondoltam berakom neki,az egyedi ip-t átjárót magamét,ezt találtam neten is.
Ez semmit nem ért,hálózatvarázslót használtam,az ért vmit.
De nem értem miért mondja,h nincs kábel bedugva.Avatar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hardcore café
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Spórolós topik
- Half-Life 2
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs