Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionk
senior tag
válasz Winnie The P #34002 üzenetére
Sziasztok !
BOLDOG KARÁCSONYT Kívánok Mindenkinek ! !
Köszi szépen. Elolvastam az olvasnivalót, amit linkeltél.
Igazából csak arról bizonyosodtam meg, hogy valóban nem szabad leállítani ezt az svchost.exe fájlt, mert valóban kell a rendszer helyes működéséhez.Azonban az szerintem nem normális, hogy egyik pillanatról a másikra mindig 30%on eszi a procit az egyik svchost.exe. Tehát ha bekapcsolom, akkor akármennyit várhatok, mindig 30%on fogja használni a procit, egészen a kikapcsolásig. Ez a 30% os használás ingadozik 27 és 33 % között.
Tehát itt valami megváltozott a háttérben, mert ez nem volt régen így. Így folyamatosan hangos a ventilátor, mert jobban pörög és jobban melegszik a laptop.
Újratelepíteni nem akarom ez miatt, hogy helyreálljon és nem is lenne rá lehetőségem, még legalább 1 hónapig, mert használnom kell a rendszert.
Esetleg van valami ötleted ?, ötletetek ?
Itt ebben a válaszodban : VÁLASZOD mutattad, hogy vannak progik, amikkel részletesen meg lehet nézni, hogy mi használja az svchost.exe fájlt. Tudnál ajánlani ilyen progit ?, vagy ezzel sem lennék előrébb ?
köszi szépen.
-
energy4ever
addikt
Ezt a windows action center-t hogyan tudom kivegezni?
Regebben sikerult, de ujrapakoltam a rendszert, es most nem talalom.
Services-ben, illetve msconfig-ban sem talalom. -
Habugi
addikt
Sziasztok
Olyan problémám van hogy alulirott konfigon fut egy Win7 64 Ultimate, integrált hangkártyát használok a legfrissebb driverekkel és maxra húzott hangerővel sok mindennek mondható a hangerő de hangosnak nem.
Két órája flángálok ugyan azon beállítások között és nem jövök rá miért ilyen tetves halk a rendszer max hangerőn. Sennheiser PC320-as fülhallgatót használok.
Bármi 5tletetek van mi lehet a gond nagyon szívesen fogadnám mert kezd idegileg tönkretenni a dolog, erős a gyanúm h szoftveres probléma. Két progit használok rendszeresen, amikről tudom h egyes pluginjaik hajlamosat szétbarmolni a hangvezérlést, TS3 illetve winamp. Biztos ami tuti mindkettőben elkaszáltam az összes plugint a probléma maradt, továbbá az integrált hangkártyához való utolsó driver a gigabyte honlapról tartalmazott egy Dolby Theater nevü alkalmazást amit szintén agyonvágtam. Semmi. Nagyon halk a rendszer!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
energy4ever
addikt
válasz energy4ever #34252 üzenetére
+kerdes. A DVD meghajto betujelet, marmint G-rol szeretnem atirni E-re. Azt hol lehet megoldani? Lemezkezelobe tudom beallitani a tobbit, de ott nincsen ertelemszeruen DVD, csak HDD, SSD, stb...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Habugi #34253 üzenetére
Nincs boost opció ami erősítené a hangot? Másik hangkimenetre dugva?
#34255) energy4ever
Start menü futtatásba írd be kezelés, itt válaszd a számítógép-kezelést ott lemezkezelő és ott tudod a betűjeleket változtatni, adott meghajtón jobb klikk és betűjel módosítása.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az létezik, hogy egy sima realtekes audio driver (fejhallgató miatt lett felrakva) meghülyíti az egész rendszert, pl nem enged programokat telepíteni? Nem indulnak játékok stb?
F.K.T.
-
föccer
nagyúr
Önmagában a drivertől nem kellene. Max azoktól a kártevőktől, ami benne volt. Tiszta forrásból lett beszerezve a driver? Nem lehet, hogy fertőzött volt?
Futtatásból is próbáltátok az indítást?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Hűha. Nem lehet, hogy egy véletlen egybe esés miatt éppen meghalt benne valami HW? Egyszer én is jártam így. 2 napig szívtam vele, amíg rájöttem, hogy a memória hibádzik és amiatt omlik mindig össze a rendszer.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
zozogtti
tag
Sziasztok.
Volna egy olyan problémám,hogy néha netezésnél megfagy a képernyő pár másodpercig majd megy minden rendesen tovább,és ez ismétlődik és ilyenkor ha megnyitom a total commandert és elkezdek másolni vagy installálni akkor is megfagy és utána megy tovább de semmi probléma nem lesz az anyaggal vagy az installált progival. Majd ha nyomok egy restartot után helyre áll.Az az érdekes ,hogy most cseréltem configot AMD-ről INTEL-re
Amd-nél még néha restartolt is magától.Win 7 64 ultimate van fent ami eleinte jól működött.Lehet nem szabadna engedni neki valami frissítést,vagy mindíg rosszul megy fel valami ?
A winyót folyamatosan figyelem hd sentinellel de a fagyásnál se írt ki semmi hibát.A ramok is jók.
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
zozogtti
tag
Bocsi azt még hozzátenném ha le megy stendby-ba néha nem lehet feléleszteni csak restartal.Amúgy a legfrissebb firefox-ot használom.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz zozogtti #34261 üzenetére
Task managerben miért nem nézed meg, hogy olyankor mi terhelődik? Esetleg egy olyannal, ami logol is. Amúgy erre a sok fagyásra akár a rossz minőségű tápegység is lehet magyarázat, de egy ócskább védelmi program is lefoghatja a rendszert. Így, hogy több konfiggal tapasztalod a problémát, olyasmit kell keresni, ami mindkét esetben jelen volt: valamelyik túlmelegedő hardware, ugyanaz az esetleg elavult driver, vagy egy megszokott programod, amit csak frissíteni kéne. Nameg ott vannak a bóvli win release-ek is (ha nem 64-bites, normális forrású win-t pakoltál, akkor lehet is kezdeni az újratelepítést). Neked kell tudni kiszűrni a hibalehetőségeket, itt max találgathatunk.
A mindig pedig rövid i...
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz föccer #34260 üzenetére
Nah még csináltunk egy mégrégebbire visszaállítást. Még egy kék halál volt ezután, de azóta minden jól működik. Gondolom ez csak ideiglenes lesz, majd újrahúzás lesz belőle.
Ha nem lett volna kék halál egyszer a rendszervisszaállítás után, biztosan szoftverre gondolnék, de így...F.K.T.
-
psg5
veterán
Rendszervisszaállítás után, egyik programot újra telepítettük volna, azonban azt mondja win, hogy már telepítve van, de nem találjuk, így törölni sem tudjuk. (hisz a rendszervisszaállításkor törlődött)
Viszont nem is működik a program.
Mit lehet tenni, hogy töröljük vagy újra tudjuk telepíteni?(Egyébként az Ubisoft-os Uplay alkalmazásról van szó, bár gondolom ez mindegy.)
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz LonGleY #34268 üzenetére
Kipróbáltuk feltelepíteni, de nem engedi mert már fent van (szerinte). Azonban letörölni nem tudjuk hisz nem találjuk. Működni pedig nem működik, (elindítani sem tudnánk hiszen nincs meg.)
Tényleg nem tudom, hogy lehet újra "életre" kelteni a progit.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Pityesz78
tag
Nagyon kérem segítsetek!
OP rendszerem, valamiért nem hajlandó telepíteni biztonsági szoftvereket mint pl nod32, windows8 firewall control.
"A következő kulcs selfdefens értéke nem írható" írja
A telepítéseket rendszergazda jogosultsággal indítom, illetve indítanám de a Nod telepítőjére ha jobb klikkelek nincs futtatás rendszergazdaként lehetőség.
A firewall control feltelepült ugyan de a nem műxik. "service not running"
Mi lehet a gond? Kérem segítsetek.
köszi -
popp
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy notebook 500gb WD merevlemezzel, azon egy 65GB rendszer ill. egy 400GB adat partíció. Az adat partícióm egyik pillanatról a másikra láthatatlanná vált a win7 számára. A HDD-t egy XP-s géphez USB-n keresztül csatlakoztatva látszik a 400G adatpartícióm is, az adatok olvashatóak róla.
Utánaolvasva a problémának, próbálkoztam a disk managementben címkét rendelni a láthatatlan partícióhoz, de sajnos a következő hibaüzeneten nem tudok túljutni:"The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view by using the refresh task. If the problem persists close the Disk Management console, then restart Disk Management or restart the computer."
Tudna valaki segíteni, hogyan tehetném ismét win7 alatt is láthatóvá a partíciómat?
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
coolgames10
újonc
Szijasztok a probléma ez lenne a szolgáltatást nem lehet elindítani mert tiltott vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz, Mit csináljak??
[ Szerkesztve ]
{Feri}
-
w.miki
veterán
Win7-re tudtok olyan programot, ami ha töltőre teszem a laptopot, maximumra teszi a fényerőt, ha akkuról megy, akkor pedig minimumra veszi?
Dell Latitude D430 laptopról van szó, és a Win7 Energiagazdálkodás lehetőségei között nem találok ilyet.
A Dell oldalon pedig csak XP-s drivert találtam...[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Tegnap újratelepítettem a gépemet, a géphez kapott kóddal aktiváltam. Amikor windows update-tel frissítenék, nem látom a frissítéseket. Tehát kiírja, hogy hány frissítés van, de hiába kattintok rá, nem mutat semmit, így a nem kötelezőket nem is tudom kiválasztani. Ez a kép fogad:
Valami ötletetek van?
-
petya2012
őstag
sziasztok
olyan kérdésem lenne,hogy win7-nél kell drivereket frissíteni,felrakni??
ha igen ti milyen progival csináljátok??
próbáltam már ezt a driver genius-t,de az nem az igaziköszi előre is
-
LonGleY
veterán
válasz petya2012 #34285 üzenetére
Semmiféle programmal nem kell, sőt nem is jó a dologhoz.
Fogod, és leszeded a hardverhez megfelelő meghajtóprogramot a gyártó vagy a chipsetgyártó hivatalos oldaláról, és felpakolod.
Attól függ, hogy milyen masinád van. A laptopoknál a gyártó oldala segít ki driverekkel, PC-nél inkább a chipsetgyártók vagy az alaplap hivatalos oldalán kell kutakodni.
Ugyan a Windows az Update-en keresztül sokmindent felismer, amihez mégis kézzel szokás drivert pakolni, az pl. a videokártya. Ott a chipset gyártó, azaz az AMD vagy az NVIDIA oldaláról szedheted le a megfelelő drivert.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz petya2012 #34287 üzenetére
Attól függ. Ha a windows update-et is használod, akkor lehetséges, hogy elég. Viszont ha nem az integrált videokártyát használod, esetleg gamer egered vagy bármilyen nem szokványos és elterjedt hardvered van, akkor elkélhet a kiegészítés. Ilyenkor nem árt azért egy hozzáértőbb barátnak szólni, de én is vállalok ilyesmiket.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz petya2012 #34293 üzenetére
Lehet, egy bizalmat generáló hátbaveregető robot kéne neked. Működik a gép? Megy az Aero (átlátszó-e az ablakok széle, és nem szaggat)? Minden kívánt program megy rendesen? :] Ha igen-igen-igen a válasz, akkor kapcsold be a robotot! :]
Ha nem, akkor próbáld leírni, hogy mire lenne szükséged, mi az, ami nem megy. Konkrét hibajelenség nélkül nehéz általánosan, minden lehetőséget lefedve cikkezni arról, hogy mit csinálhattál jól és rosszul, nameg azt sem tudjuk, hogy neked merre van az a tovább. :]
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz petya2012 #34295 üzenetére
Nyugodt vagyok, csak kicsit beboroztam. :]
Azokból még egy értelmeset sem láttam, pedig nekifutottam pár évente ezeknek. Képtelenség különben is olyan adatbázist fenntartani, ami hatmillió különféle alkatrész mindenféle kombinációira jó és naprakész megoldást nyújt. A legjobb módszer az, amit te is követtél e téren.
A rosszabbik aspektusa pedig a dolognak az, hogy mivel pont a kevésbé hozzáértő felhasználókat célozzák a szolgáltatással, ők könnyebben hisznek a leírásaiknak, és esnek konkrétan áldozatul a fizetős, semmire sem való programok készítőinek.
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ez most akkor azt jelenti, hogy a rendszer lapozó file-ját áttettem másik meghajtóra, vagy azt, hogy a windowsnak nincs, a játékoknak viszont van egy 9gb lapozója?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest