Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31301) Ringman válasza Viktoár (#31296) üzenetére


Ringman
nagyúr

semmi ilyesmi :)

csak pont belinkeltem ezt a cikket ma és volt benne férfi-női összehasonlítás

(#31302) kolopele válasza Viktoár (#31299) üzenetére


kolopele
nagyúr

Hiába állna ki hidd el, az lenne a válasz, hogy max. egy sima influenza lehetett. Az én nejem pedagógus, tavaly ment át rajta a covid, 4 hétig tartott mire újra lett ereje 5 percnél tovább felkelni, a gyerekeim meg jól letaknyosodtak, köhögtek, meg minden. Én voltam az egyetlen aki vagy megúszta, vagy enyhe tünetekkel átvészelte. Nyilvánvaló volt, hogy amint lesz oltás máris megyünk, ugye a pedagógusok kapták alapból a két Pfizert, én meg Modernát kértem. Egy pillanatig nem volt kérdés, hogy a gyerekek megkapják majd amint lehet. A long tüneteket eddig úgy néz ki mindenki megúszta, de ismerek embereket akik különböző tünetekkel bajlódnak azóta is.
t72killer: Nem lehet velük mit kezdeni, plusz így hogy még jóformán egy minimális szigorítás sincs az országban.

[ Szerkesztve ]

(#31303) Viktoár válasza t72killer (#31300) üzenetére


Viktoár
addikt

Így van, ha adnak egy lehetőséget hogy üres tárral játszam az orosz rulettet akkor miért ne élnék vele? :)

Anyám nagy antivaxer, hiába mondom neki hogy ne a propaganda videókat nézze hanem olvasson utána. Nem tudom rávenni hogy oltassa be magát. Sőt még én vagyok a hülye. :U Nem tudok vele mit kezdeni, jön a szokásos régen is volt infuenza amiben meghaltak.......stb. Amióta van ez a szarság azóta többször összekülönböztem vele emiatt, már elengedtem, csináljon amit akar. :(

Üdv:Viktor

(#31304) t72killer válasza Viktoár (#31303) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+#31302: evvan, majd jön és parkol, nem fog meghatni ha a delikvens visít a lábujj-műkörmeiért... :R

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31305) syberia


syberia
veterán

(#31306) t72killer válasza syberia (#31305) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

TEGNAP még 37 ezer eset volt, egyetlen napi csökkenésből nem vonnék le messzemenő következtetést.

Borisz megmondta:

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31307) Vesa


Vesa
veterán

Első hsz.-t elolvastam, aszondja: az USA/Kína fejlesztette ki közösen a Sars2 biofegyvert... :F :F
Érted...! A maga 2-5% mortalitásával, azt is főleg csak a 60+ korosztályban tudja. "Ideális" és egyben szörnyű biofegyver valóban. :W

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31308) Dottorei


Dottorei
tag

Hi! Sputnikra elég egy pfizer (ami fél adag) hogy ausztriába utazhassunk? Vagy az egy lövéses jansen kell ?

(#31309) t72killer válasza Vesa (#31307) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:DDD . Másik megfejtőpilóta meg magyarázza nekem FB-on, hogy a "covid-halottak" a maszkhordás miatti tüdőgyuszi áldozatai. Komolyan, írok annak a Vuhani labornak, hogy a következőt legalább MERS erősségűre csinálják, és min. úgy terjedjen, mint a kanyaró, mert az ilyenektől rövidtávon kiég az agyam :W .

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31310) bigdady válasza Dottorei (#31308) üzenetére


bigdady
nagyúr

Eu útlevél meg egy pfizertől nincs.
Második Sputnikot semlegesíti a harmadik Janssen ezért nem ajánlott.

[ Szerkesztve ]

(#31311) Tigerclaw válasza mozso (#31279) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Szerintem meg az is optimista tipp. Olyan kicsi az vakcina gyartokapacitas globalisan, hogy kell 2-3 ev tisztan csak egy korhoz, mikozben ez ido alatt lehet, hogy jon 5-10 dominans varians is ismeretlen hatassal, rezisztenciaval.

A nyugati oltasellenes vilagban valahogy igazodni kellene a valos "igenyekhez" es nem lefoglalni feleslegesen a keszleteket. Regisztralni kellene egy x hatridoig vakcinara, es a kormany csak annyit rendelne be, nem annak a tobszoroset. A boosterekre szinten regisztralni kellene. Ha pedig valaki nem veszi fel a vakcinat, az elvesziti a foglalasat.

Amugy az EU-s Pfizerbol valo kimaradas nem feltetlenul lesz problema, hiszen pont amiatt a tobbi gyarto eleg nagy fizeto piacot veszit, igy valaszthatnak hogy eladjak a maradek - meg viszonylag jol fizeto - fejlett vagy fejlodo orszagnak, vagy mondjuk odaadjak a COVAX programba valoszinuleg kisebb profittal.

Idealis esetben johet ide pl. Moderna, miutan falnak szaladt a kormany kinai/orosz/magyar vakcina terve, ahol mar eleve a gyar nem fog 2023 elott gyartani. Ha meg a kormany ragaszkodik a sajat megoldasahoz, konnyen a lampavason logva talalhatjak magukat, mert azt mar nem fogja benyelni a fel orszag, hogy visszaterunk a KGST-be.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#31312) t72killer válasza Tigerclaw (#31311) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"mert azt mar nem fogja benyelni a fel orszag, hogy visszaterunk a KGST-be."

Fogd meg a söröm ;) !

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31313) Ringman válasza Tigerclaw (#31311) üzenetére


Ringman
nagyúr

nyugati oltasellenes vilagban

nézd meg a számokat, közép- és kelet-európában alacsonyabb az oltottak aránya mint ny-európában, egyedül az egyesült államok kivétel.

(#31314) Dottorei válasza bigdady (#31310) üzenetére


Dottorei
tag

semlegesíti? akkor 3 sputnik meg miért ajánlott az előző kettőre....fél adagnak meg eleve mi értelme? 2 pfizerre a harmadik is semlegesít?

[ Szerkesztve ]

(#31315) Tigerclaw válasza fokukac (#31282) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Korabbi munkatarsam nekem is ilyen. Abszolut intelligens, de egyszeruen elkapta a gepszij es a vilagnezete arra epul, hogy a tudomany az altudomany, a tudosok pedig altudosok akik egy globalis osszeeskuves resztvevoi, vagy megzsarolt, megfelemlitett emberek. A saman, taltos, tunderlato, angyalfigyelo, "UFOhivo" youtube/facebook szakerto pedig egyenesen profeta. Erdekes latni, hogy az o valosagaban szimbiozisban elnek a mesek, mitoszok, legendak, vallasok osszes eleme. Mint valami dupla-tripla turbon porgo Marvel univerzum, amiben elfernek a sarkanyok, a Mad Max, Umbrella Corporation, Matrix, Zeusz, Hadesz egy vilagban es a hindu reinkarnacio, a katolikus ordofuzessel. Ezek az emberek a jarvany ota olyanok, mint a kisgyerek amelyik beszabadult az edessegboltba.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#31316) Ringman válasza syberia (#31305) üzenetére


Ringman
nagyúr

be prepared -> addigra lehetőleg mindenki fertőződjön meg, a brit kormány segít is ebben

(#31317) Dottorei válasza Dottorei (#31314) üzenetére


Dottorei
tag

sőt az astra is vektor az sem semlegesíti a sputnikot meg a kínai vektor sem? Csak a jansen mert azzal lehet utazni (1 szuri és elfogadott nyugaton). Hogy is van ez?

(#31318) Ringman válasza bigdady (#31310) üzenetére


Ringman
nagyúr

szerencsére nincs ilyen, lásd:
Booster shot of J&J vaccine raises antibody levels, company says

The company has not yet published the detailed data in a scientific journal, but said they were submitted yesterday for posting on the preprint server medRxiv. In its press release, J&J said the booster shot raised levels of antibodies ninefold in the volunteers compared with their levels 28 days after a single-dose injection of the vaccine, which earned an emergency use authorization from U.S. regulators in February. The company’s research involved two small studies. One involved just 17 volunteers, the other had 79 participants. The New York Times reported that the booster was administered 6 months after they received the first J&J shot.

(#31319) Parci válasza Dottorei (#31317) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem így :)

nem "semlegesít" semmi semmit, az van, hogy ha azonos vektoron utazik az oltóanyag, akkor a szervezeted esetleg felismeri a vektort (hordozóvírust) és védekezik ellene, így az hiába hordozza a lényegi infót, az el sem jut az immunrendszeredhez.

de azért ez nem fekete-fehér, hiszen az astra esetében ugyanaz a két oltásnál a vektor (AdOx1), mégis működik: az is számít, hogy mikor adod be a másodikat az elsőhöz képest.

a sputnik két különböző vektor (Ad26, Ad5), a janssen meg csak egylövetű (Ad26), az viszont egyezik a sputnik egyik komponensével.

utazási szempontból janssent kell kérni, bár nem evidens, hogy attól még utazhatsz-e, mert az eu is az eredeti oltásod fogja nézni szerintem. orvosi szempontból viszont nem a legjobb a janssen, mert kockáztatod, hogy részben vagy egészben hatástalan lesz.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31320) t72killer válasza Ringman (#31313) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+1, nálunk az 50+korosztályban van, ahol 90% feletti az átoltottság, az emberek élnek vele, amilyen gyorsan csak lehet. Merő jótékonyságból nem passzolnék le egy ampullát se a szaporisztánoknak pont azok kárára, akik picit óvatosabbak és később kérnék. Az persze más, ha egy ország a lakosság számának többszörösét rendeli egyetlen gyártótól.

#31314 "akkor 3 sputnik meg miért ajánlott az előző kettőre..." - tippelj ki ajánlotta és mennyi köze van az immunológiához. Normáliséknál nem adnak ugyanolyan vektorral 3.dózist, mert idő előtt negfogja az immunrendszered és nem lesz neki min tanulni.

#31315: egyre több ilyen FB-profilba botlok, regényíróknak képzelik magukat, de el is hiszik, amit írnak. Nem tudom, mennyi lehet köztük a szándékos hazudozó, aki tudja pl a valós adatokat de direkt leír mást, "odébbviszi a kurzort" és mennyi az, aki csak benyeli az így legyártott "infókat", de sajnos úgy tűnik, hogy az emberi hülyeség szintjei gyakorlatilag a teljes védekezést befolyásolják.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31321) Ringman válasza Parci (#31319) üzenetére


Ringman
nagyúr

utazási szempontból janssent kell kérni, bár nem evidens, hogy attól még utazhatsz-e, mert az eu is az eredeti oltásod fogja nézni szerintem.

szerintem az eu szempontjából az első 2 oltás = 0, így csak egy marad, a legutolsó, szóval nem látom a hibát.

orvosi szempontból viszont nem a legjobb a janssen, mert kockáztatod, hogy részben vagy egészben hatástalan lesz.

ugyan nagyon kis mintás a j&j studyja, de ott azért a booster shot raised levels of antibodies ninefold in the volunteers compared with their levels 28 days nem hangzik rosszul.

(#31322) Parci válasza Ringman (#31321) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem hangzik rosszul, de... moderna :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31323) Dottorei válasza Parci (#31319) üzenetére


Dottorei
tag

értem de akkor sputnikra miért javasolt egy fél adag sputnik? [link]

(#31324) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha a harmadik oltás nyugati, mintha eltűnne a kínai oltás az uniós Covid-igazolványról

Persze bármi változhat akár hetek-napok leforgása alatt is, szóval erre nem alapoznék hosszabb távon. Após nem véletlenül "játszotta a burzsuj válogatósdit" amikor sorban 3x ajánlottak neki Szputyint tavasszal...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31325) radi8tor válasza t72killer (#31324) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

"Ma beadtam neki egy Pfizert, és ezen az igazoláson úgy tűnik, mintha három Pfizert kapott volna”

Istenem és erre alapoznak egy 1 oldalas cikket. :D
Nehogy már a valósággal próbálkozzanak: x nap letelte után EESZT-n keresztül töltse le az EU igazolást. Engedi vagy nem engedi a rendszer?
Én majd kedden/szerdán rápróbálok aztán megyek is a tetováló szalonba felvarratni a kézfejemre a QR kódot. ;]

⭐ Stella

(#31326) Ringman válasza Parci (#31322) üzenetére


Ringman
nagyúr

jó, aki top-tier boostert tud szerezni magának :DDD

(#31327) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Meg jött édesanyám (dupla Pfizer második kép), testvérem (dupla AZ első kép) Komplex védettségi vizsgálat (S+N fehérje ellenanyag) eredménye. Segítenétek eligazodni, hogy mi mit jelent? Konkrét leírást nem találtam róla. Illetve szerintetek ezek az eredmények indokolják-e a 3, oltást, vagy sem? Mellékelem az eredményeket.

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

battletag: bossi#2666

(#31328) bigdady válasza Dottorei (#31314) üzenetére


bigdady
nagyúr

Semlegesíti. [link]
Mind a Szputnyik, mind a Janssen vektorvakcina, ráadásul mindkettő ugyanazt az adenovírust tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a két adag orosz oltóanyag által keletkezett immunválasz semlegesíti a harmadikként beadott Janssent, vagyis ez a kombináció kifejezetten hátráltatja a védelem kialakulását. Semmiképp sem ajánlom, komoly gondokhoz vezethet
– jelentette ki lapunknak Falus András immunológus, akadémikus.”

[ Szerkesztve ]

(#31329) bigdady válasza bajtokarpi (#31327) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ha jól látom egyikük sem esett a betegségen és többszöröse (első mérsékelten második erősen) az elvártnak a vakcina okozta antitest.

Kell-e harmadikhoz segítség:

Nagy kockázat:
-Nagy kitettség a fertőzésnek (pl. egészségügyi, szociális dolgozó, zsúfolt ügyfélterekben vagy nagy kontaktusszámmal dolgozó, zárt intézményekben élő ahol a távolságtartás nem biztosítható)
-Fertőződés esetén nagy a súlyos lefolyás valószínűsége (pl. magas életkor, súlyos lefolyásra hajlamosító társbeteg, immunfunkciót érintő betegség)
-Nagy az oltás hatástalanságának veszélye az oltott személy állapota miatt (pl. szervtranszplantáltak, immunszupprimáltak)”

[ Szerkesztve ]

(#31330) Drizzt válasza bajtokarpi (#31327) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Valószínűleg nem voltak Covid fertőzöttek, az oltás meg működött náluk. Viszont annyira azért nem kiugróak az értékek. Az én személyes - de laikus - véleményem az, hogy mindkettejük helyében kérnék harmadik oltást. Én ezen skála szerint akkor nem kérnék, ha mondjuk 1000 felett lenne a neutralizáló IgG. De mivel parázós gyerek vagyok, ezért valószínűleg még akkor is kérnék igazából. :D

I am having fun staying poor.

(#31331) Ringman válasza BlackV (#31298) üzenetére


Ringman
nagyúr

Ez a megfigyelés lehet ígéretes a jövőben egy (alcsoport)pánkoronavírus vakcinához, jól értem?

én abszolút nem értek ilyen szinten ezekhez, de vsz. igen.

még 1 cikk (többek közt a nejm-es study alapján)
Decades-old SARS virus infection triggers potent response to COVID vaccines

Barton Haynes, an immunologist at Duke University School of Medicine in Durham, North Carolina, says the study raises the question of whether a similar response could be generated if people vaccinated against COVID-19 were given a booster shot that targeted the original SARS virus. This might protect them against new variants of SARS-CoV-2 and other sarbecoviruses. Wang says preliminary studies in mice suggest that is possible.

But the latest study doesn’t identify exactly which sections of the viruses induce the broad immune response, something that would be needed to develop vaccines. That’s the “biggest question”, says Martinez. If it is a region of the virus that is present not just in sarbecoviruses, but in the entire group of coronaviruses, there is potential for creating a vaccine against all of them, he says.

(#31332) Soulfly842 válasza radi8tor (#31325) üzenetére


Soulfly842
addikt

Király, gyorsan le is töltöttem :DDD (2 szputnyikra 1 Pfizer-em van). Nekem is így néz ki az igazolás így, mintha 3 pfizer-t kaptam volna :D

2 szputnyikra csak 3 lehetőség van, amit a protokoll szerint adnak:
Sino, Moderna, Pfizer.

#31326Ringman
De ismerettségi körömben mindenki vagy pfizer-t vagy Modernát kapott

[ Szerkesztve ]

(#31333) BlackV


BlackV
senior tag

Nevetséges, hogy még mindig nincs klinikai gyakorlatra való hivatalos útmutatás sehol a világon, az antitest szintek alapján életkort-kitettséget figyelembe véve. Mikor már ezer éve tudjuk, hogy egyértelmű korreláció van az igg szint és a védettség között scovnál.
Webrendelőset kell játszani nekünk is meg a kérdezőknek is.

Soulfly842: próbálkozik a magyar, ahogy szokott, meglátjuk az eu beveszi-e :)

#31334 Ringman: arra a nyilatkozatra Dobson Szabolcs is felhördült, hogy mire alapozza Falus..

[ Szerkesztve ]

(#31334) Ringman válasza bigdady (#31328) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez 1 db nyilatkozat - vö. j&j study.

(#31335) radi8tor válasza Soulfly842 (#31332) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez csak optikai csalódás. :D

⭐ Stella

(#31336) OPiiPO válasza t72killer (#31324) üzenetére


OPiiPO
addikt

voltmár :P

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#31337) bigdady válasza Ringman (#31334) üzenetére


bigdady
nagyúr

17 és 79 fős study..
Ebben meg egyre adnak egy második ugyanolyan JJ-t? Az azért nem ugyanaz mint kétféle sputnikra egy harmadik JJ gondolom. Meg vannak kétségeim is azért hogy a JJ és az egyik sputnik mindenben de mindenben ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

(#31338) Soulfly842 válasza radi8tor (#31335) üzenetére


Soulfly842
addikt

Mostanában nem igazán voltam külföldön... beolvassák egyáltalán valamivel a QR kódot jellemzően? vagy csak ránéznek az igazolásra és rendben?

(#31339) radi8tor válasza Soulfly842 (#31338) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Passzolom, de szerintem azért van hogy beolvassák megfelelő alkalmazással a határon/reptéren.

⭐ Stella

(#31340) bajtokarpi válasza bigdady (#31329) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia!

Köszönöm a segítségedet. Most mindketten para faktorban vannak, hogy mit csináljanak. Nem egyszerű.
Drizzt neked is köszi.

battletag: bossi#2666

(#31341) radi8tor válasza bajtokarpi (#31340) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

De miért kell parázni ezen? Ha már bevágtak 2 oltást egy harmadik már nem kéne parának lennie...

⭐ Stella

(#31342) BlackV válasza radi8tor (#31341) üzenetére


BlackV
senior tag

te mióta tereled az embereket a 3. oltás felé? :) bejött a dolog mi? :)

(#31343) radi8tor válasza BlackV (#31342) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem terelem, pontosabban eszetlenül nem terelem. De aki vette a fáradtságot és laborlelettel bizonyította, hogy kell neki az ne gondolkozzon sokat.
Az eszetlen 3. körös oltásnak nem vagyok híve.

Amúgy biztos van benne az is, hogy bekerültem ebbe a felső 5.5 millióba. :DDD

⭐ Stella

(#31344) bajtokarpi válasza radi8tor (#31341) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia!

Fene tudja. Tesómnál azért voltak problémák az AZ után, de ő ugye azt már nem kaphat, és benne maradt egy ilyen alap félelem. Anyumnál nem igazán volt semmi. Szerintem itt megint az a probléma, hogy nincs kommunikálva, hogy mi mire elég, vagy elégséges. Oké most megcsináltatták ezt a vizsgálatot, de ezek az értékek mire elegendőek? Ha ne adj ég elkapják akkor ezek az értékek elégségesek ahhoz, hogy ne kerüljenek bajba? Ilyeneket lenne jó tudni. Tudom minden ember máshogy reagál, de egy tájékoztatás szerintem elkélne.

Köszi

battletag: bossi#2666

(#31345) radi8tor válasza bajtokarpi (#31344) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Azért nincs kommunikálva mert senki nem meri a hátát tartani érte.
Mire meglesznek a tanulmányok róla addigra már vége lesz ennek az őrületnek és senkit nem fog érdekelni.

Most az a mondás, hogy 6 hónap után illendő újra oltani főleg ha ezt laboreredmény alá is támasztja. Szóval ahogy előttem írták irány a szuri még október előtt hogy októberre megint toppon legyen az antitest szint.

⭐ Stella

(#31346) pit stop válasza Soulfly842 (#31338) üzenetére


pit stop
addikt

Olaszországban Étterem belső részébe akkor mehetsz ha leolvasták és rendben van.

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#31347) t72killer válasza radi8tor (#31325) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

" megyek is a tetováló szalonba felvarratni a kézfejemre a QR kódot. " ultrabénák ezek a chipek, h ii.vh-s technológiát kell még mindig használni. :DD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31349) t72killer válasza bajtokarpi (#31327) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Első, viszonylag gyengébb védettségi kategóriában vagytok, mondjuk novemberre beterveznék egy mRNS boostert. Lehet sakkozni a járványügyi helyzettel is, ha vmi csoda folytán nem durranna be a delta és keveset mozogtok vírusgazda helyeken, akkor lehet ki lehet bekkelni tavaszig. Kérdés persze meddig lehet pl modernát kapni Mo.-gon...

#31348: értelmezés kérdése. Ideálisan boosterezett pl dupla vektor +mRNS esélyes, h védőfelszerelés nélkül forgathat mü-s eseteket a covid osztályon majd énekelhet maszk nélkül egy karaoke-bárban műszak után. Persze ez a populáció <1%-a...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31350) Ringman válasza t72killer (#31349) üzenetére


Ringman
nagyúr

Kérdés persze meddig lehet pl modernát kapni Mo.-gon

hát az eu-s jelentés összehasonlítva a rendeléssel, kb 1,75m jön összesen Mo-ra (eddig 1,47m érkezett be, ebből az eu-s riport szerint 683k-t adtak be, amit keveslek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.