Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34001) BlackV válasza t72killer (#33999) üzenetére


BlackV
senior tag

az EU meg kapja össze magát és fogadjon el egy mRNS boostert a k.va életbe.

Az nehéz ügy lesz mert az maga lesz a közröhej, én legalábbis biztos besírok ha ezt beveztik. Azonkívül, hogy teljes mértékben inkompetens határozat lenne, azzal azt üzened, hogy a keleti oltások "félig" azért jók. Most jó vagy nem jó? Ha csak félig jó, akkor miért? :)) :DD
Amúgy megy is a fejvakarás rendesen a keleteurópai vendégmunkások miatt. Azt azért látjuk, hogy 100 000 kamionsofőr képes kifektetni egy UK-t.

[ Szerkesztve ]

(#34003) Chesterfield válasza Ringman (#33998) üzenetére


Chesterfield
senior tag

A bizonytalanságot az okozza, hogy mindkét oltás ugyanolyan típusú, azaz vektorvakcina, és az ilyen kombinációról egyes szakértők úgy vélik, hogy nem feltétlenül alakít ki kellően erős védelmet.

De legalább baromságokat ne írnának. Mert nyilván nem az a gond, hogy "vektorvakcina" mindkettő. Amúgy meg nem értem a problémát. Janssenre adnak Janssen boostert, szóval úgy tűnik, hogy nem gond az azonos vektor.

(#34004) Mr K válasza t72killer (#33999) üzenetére


Mr K
senior tag

A teszt pozitivitás ma 5,17%. Tegnap 5,20%. Egy hete (csütörtökön) 3,64%.

(Az első "változás" százalék azt mutatja, hogy az aktuális napi érték mennyit változott a 7 nappal korábbi értékhez képest, azaz pl. a mai (csütörtöki) érték a múlt csütörtökihez képest. A második "változás" azt mutatja, hogy az elmúlt hét nap átlaga hogyan változott az azt megelőző hét nap átlagához képest. Tehát pl. a múlt hét péntektől ma csütörtökig terjedő időszak, a szeptember 24-30 közöttihez. Amennyire tudom, ez a szokásos értelmezés, az angol adatokat is így közlik.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34005) t72killer válasza fatal` (#34000) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Noigen, ez az egész oltás-nemelfogadósdi a fizetős tesztekkel való üzérkedésről szól :W. UK ennek ékes példája, ahol 2 friss szputyinnal még karanténba is zárnak, hiába van 5x annyi antitested, mint az őslakos, márciusban Astrázott polgárnak.

#34001: egyébként PONTOSAN ez a helyzet, a sino "félig" jó (a szputnyik meg egészen, de az legyen akkor másik mese, uis sinoból adtak be többet): akár 1 adag sino +1 adag mRNS is igen valószínű jó erős védelmet adna, és ez az egyetlen faktor, amit egy ilyen utazási kedvezményes szabályozásnál figyelembe kéne venni.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34006) BlackV válasza t72killer (#34005) üzenetére


BlackV
senior tag

Ez teljesen értelmezhetetlen és logikátlan. Az egyetlen kiút ebből a tébolyból, ha ezentúl lehetne eus passt antitestre is kiváltani. A nagyobb teszt gyártók eredményeit korreláltatni kell a vírus neutralizációs vizsgálatokkal - ezt meg is teszik egyébként - és ez alapján meghúzni a védettség szintjét, vagy legalábbis a "bürökratikus védettség" szintjét.

[ Szerkesztve ]

(#34007) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Az anyagcsere rendellenességek és a COVID-19

Elsősorban orvosok számára lehet részeteiben érdekes ez a Lancet című szaklap október 4-i számában megjelent áttekintés a COVID-19 betegség és az anyagcsere rendellenességek/betegségek kapcsolatáról. Ismeretes, hogy a COVID-19 következtében elhunytak mintegy fele anyagcsere-rendellenességekben és érbetegségekben szenvedett. Számos közvetlen kapcsolat áll fenn a COVID-19, valamint az anyagcsere és az endokrin működések között. Nemcsak arról van szó, hogy az anyagcsere-rendellemességekben szenvedők (pl. metabolikus szindróma, elhízás, magas vérnyomás, nem alkoholos eredetű májzsírosodás, cukorbetegség) esetében nagyobb az esélye a súlyos COVID-19-nek, hanem a SARS-CoV2 vírusfertőzés is vezethet újonnan kialakuló cukorbetegséghez és súlyosbíthatja a fennálló anyagcsere-rendellenességeket.

Nagyon fontos a járványra való tekintettel is az egészséges életmód (táplálkozás, mozgás), a normál testsúlytartomány elérése és fenntartása, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, magas vérzsírszint, a magas vérnyomás, a krónikus vesebetegség megfelelő kezelése.

Hivatkozás: Charlotte Steenblock, Peter E H Schwarz, Barbara Ludwig,et al.: COVID-19 and metabolic disease: mechanisms and clinical management. Lancet; Published Online October 4, 2021 https://doi.org/10.1016/ S2213-8587(21)00244-8

https://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587(21)00244-8/fulltext

(#34008) t72killer válasza BlackV (#34006) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Az egyetlen kiút ebből a tébolyból, ha ezentúl lehetne eus passt antitestre is kiváltani. "

Pontosan. Főleg, hogy 2 oltás és egy ütősebb hullám után a népesség akár 20+%-a is rendelkezhet tökéletesen elegendő, a vakcináknál is jobb védelemmel, nekik teljesen felesleges oltóanyagot venni és beadni. Ez egy UK méretű országban mondjuk lehet 10-15M ember, akinek az oltási költsége oltóanyaggal, logisztikával, munkaerőktg.-gel simán megvan 1-2Mrd£, EUR-zónában ennek 5-6x-osa, teljesen feleslegesen kidobva az ablakon, a mérsékeltebb antivaxxereket is radikális irányokba rugdosva.

Sőt, továbbmennék: eu-passt CSAK antitestre lehessen kiváltani, teljesen függetlenül, honnan származik. Uis lehet bármilyen plecsni az oltóanyagon, ha az adott szervezetben kevés antitestet generált, az vastagon fogja export-importálni a vírust amerre csak jár. Láthattuk, hogy egy kvantitatív antitest-vizsgálat megvan kb 10eFt<30€-ból, ezzel kb el is költenénk a fentebb megspórolt pénzt, viszont rájönnénk, hogy a VALÓSÁGBAN kinek hiányos a védelme.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34009) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Lassan világbetegség lesz a long Covid? Rengeteg embernél okozhat szívbetegséget

"A kutatást vezető Ziyad Al-Aly, a Missouri-beli veteránokkal foglalkozó egészségügyi intézmény epidemiológiai központjának igazgatója úgy látja, a kormányoknak és az egészségügyi rendszereknek fel kell készülniük arra, hogy a koronavírus árnyékként vetül a világra long Covid formájában és pusztító következményei lesznek. Aggódom, hogy nem vesszük elég komolyan ezt a veszélyt – tette hozzá."

(a Portfólió cikkben a Bloomberg hyperlink, ott pedig elérhető a preprint)

(#34011) BlackV válasza #72445440 (#34010) üzenetére


BlackV
senior tag

Én nem lennék hajlandó szuratni magam kifejezetten az utazási vágyért.

Ezért is lenne jó egy ilyene xtra lehetőség. Az eunak megmaradhatna a nyugati oltás privilégiuma, hogy ott nem kell ilyen.
(Egyébként én inkább 10 vérvétel, mint egy pcr, az annyira gusztustalan dolog.)

vagy ott a tesztelés lehetősége is.

Ezzel az a bajom, hogy egy esetlegesen tünetmentes pozitív eredmény esetén buknám a befizetett utam, hiszen pozitívan eléggé btk-s elindulni..

[ Szerkesztve ]

(#34012) t72killer válasza Z.É.T. (#34009) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Erre szoktam mondani, hogy én már tavaly májusban megmondtam - mégse akar Borisz: "t72, neked igazadvót, jár a nyugdíj" jutalmat adni.

#34011: gusztustalan PCR, te mondod? Az ingyen NHS antigéntesztet úgy kell csinálni, hogy először mindenféle szutykot összegyűjtök a torkomból, utána dugjam fel az agyhártyámig :Y. 1x voltam hajlandó pontosan így követni a protokollt, mondom, cs.sszék meg, ha emiatt összefertőzök valamit fent. Nem tudom, melyik volt az az idióta, aki kitalálta, hogy taxiszolgáltatást kell nyújtani az egyik testüregben lakó baciknak, hogy jussanak el a másikba...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34013) fatal` válasza t72killer (#34012) üzenetére


fatal`
titán

:Y

Nekem antigént is csak orrból vettek. Aztán mivel negatív, másik pálcával orrból PCR.

(#34014) Drótszamár


Drótszamár
őstag

(#34015) t72killer válasza fatal` (#34013) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ilyet kaptunk, 11.oldal.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34016) Ringman válasza t72killer (#34008) üzenetére


Ringman
nagyúr

akár 20+%-a is rendelkezhet tökéletesen elegendő, a vakcináknál is jobb védelemmel, nekik teljesen felesleges oltóanyagot venni és beadni

Nem felesleges

(#34017) t72killer válasza Ringman (#34016) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Miért nem :F? Ok, annyi pontosítással, hogy AKKOR nem - és mivel ez úgy tűnik egy évenkénti booster, ez az érintettek körében simán lehet x millió darabbal kevesebb megrendelt vakcinaadag az adott évben.
Ha valaki antitest-szintben ténylegesen übereli az aktuális (nem épp boosterért sorban álló "lejárt") oltottakat, annak nem látom be, hogy miért kellene abban a boosterezési körben részt vennie. Én tuti nem oltatnék, ha az "aktuális árfolyam" felett lenne 4-5x faktorral az antitest-szintem, függetlenül attól, hogy ez vírusrandinak vagy szurinak köszönhető.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34018) koncsik válasza Drótszamár (#34014) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:Y uuh. elég kemény (eredeti BBC) - ez alapján nem az a kérdés, hogy kinek áll érdekében elnyomni, hanem kinek az érdeke mindenáron nyomni... :F

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34019) DrBubo77 válasza Ringman (#33976) üzenetére


DrBubo77
addikt

A stadionokra kell a pénz. Debrecenben is felépítettek egy 20 ezrest, de ötezernél többen csak a Karneválon meg a yoUDay-en vannak benne. :W

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#34020) kolopele válasza DrBubo77 (#34019) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nem hiszem, hogy pont a stadionokra kellene ezt fogni. Még sehol nem volt a covid, amikor már én is kizárólag vérvételre jártam be államiba, minden másra magánba jártunk családostól. Szerintem elég sokan vagyunk, akik szívesebben bízzuk az egészségünket, a kedves és szívélyes, türelmes, stb. orvosi ellátásra a pénzünket a tb - n felül is.

(#34021) Z.É.T. válasza koncsik (#34018) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Melyik része :Y ?
(ezek külön külön mind tudhatóak voltak korábban is, kizárólag a szektások és kevéssé tájékozottak számára nem, viszont téged nem gondolnálak egyik csoportba sem sorolni)
Szóval, tényleg érdekel, mi lepett meg a BBC cikkben :K

(#34022) koncsik válasza Z.É.T. (#34021) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Most, hogy végiggondolom semmi, de kíváncsi vagyok pl. Syberia véleményére… :B

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34023) Vesa válasza koncsik (#34018) üzenetére


Vesa
veterán

Nincs ebben semmi meglepő, eddig is egyértelmű volt, hogy nincs semmiféle tudományosan hiteles bizonyíték a szer hatásosságára Sars2 esetén. Jelenleg. Ez eddig kb. egy klorokin 2 sztori, nem kizárhatóan azzal az "apró" különbséggel, hogy ebben a történetben valahol, valakik rájöhettek, most mindenre harapnak az emberek ami hatást _ígér_. Az pedig eladást jelent, az eladás pedig profitot.

De mi ebben a csodaszép? Hogy azok szedték tonnaszámra, akik "gonosz gyógyszerlobbiznak". Már ott tettenérhető a tudathasadás, hogy az IVM is gyógyszer, amit gyógyszercégek gyártanak...de logikát konteóséknál ne keressünk, mindig mondom.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#34024) t72killer válasza koncsik (#34018) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Konteó vonalon ezek divatok, mint a szarvasagancs-bőr, egyéb homeopátiás cuccok, stb. Egy konteót össze kell rakni, covid esetén pl kell "egy biztos terápia" - ami lehet egy esetleges korai vagy állatkísérletekben még épp működő megoldás is.

Hogy kik nyomatják? Pl a komplett republikánus tábor USA-ban, kifejezetten az oltás ellenében: egyed nyakló nélkül kb folyamatosan, de eszedbe ne jusson védőoltást felvenni mert az egyenesen az ördögtől van. A "nyomatók" szimplán meglovagolnak, felnagyítanak egy trendet, ami létezett a konteósok körében. Így sokkal egyszerűbb tábort építeni, mint az alapoknál kezdve.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#34025) Parci válasza koncsik (#34022) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

soha nem adod fel? :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34026) Parci válasza Vesa (#34023) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

amúgy szerintem:
- egy ideje elég nyilvánvaló, hogy ez a helyzet
- ide a rozsdás bökőt, hogy tóth sándor, syberia stb. ettől nem zökken ki
- maczika, hoool vagy? (csak viccoltam)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34027) Coyot válasza koncsik (#34022) üzenetére


Coyot
őstag

twitter.com

Má' nem

(#34028) Vesa válasza Parci (#34026) üzenetére


Vesa
veterán

Amikor a személyes hit működteti a gondolkodást, akkor nem az adatok objektív értelmezése zajlik, hanem önigazolás keresése, ami pedig valósághajlításba mehet át.

A tudomány a valóság költészete!

(#34029) Joci93


Joci93
senior tag

Sziasztok,
Szerbiába és vissza Mo-ra hogyan lehet kimenni oltás nélkül? Azt olvastam, hogy negatív teszt hiányában 10 nap karanténba kell vonulni. Ez tényleg így van?

Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.

(#34030) Ringman válasza t72killer (#34017) üzenetére


Ringman
nagyúr

Ha valaki antitest-szintben ténylegesen übereli az aktuális (nem épp boosterért sorban álló "lejárt") oltottakat, annak nem látom be, hogy miért kellene abban a boosterezési körben részt vennie.

a abszolút nem jellemző, hogy az mrns-vakcinák első pár hónapos antitestszintjét tudná a sima átesettség. (a legjobb az átesettség+ráoltás - akár 1 dózissal is (2×oltottnál is jobb))

+ mintha lett volna arról is stat pár napja/hete (?) hogy a simán oltottak nagyobb valószínűséggel (ill. hamarabb) újrafertőződhetnek, mint az átesett+oltottak.

(#34031) Csatravi


Csatravi
senior tag

30 milliárd forintnyi Sinopharm-vakcina áll a magyar raktárakban.
Szép lassan megromlik mert a kutyának sem kell itthon. Sőt, az EU-ban sem.

(#34032) koncsik válasza Parci (#34025) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:DDD Valahol ott feladtam, amikor nem szedtük be sem a madárcseppet, sem a humán tablettát, ami van otthon. Ugyanakkor 3x oltva vagyunk a feleségemmel, 2x a két fism, kislányom kora miatt csak hamarosan, fújom a Dymista-t, standby-on az AB-ok, pulmicort, két pulzoximeter + az órákba épített… szerintem régen feladtam :B

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34033) Chesterfield válasza koncsik (#34032) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Dymista-ban szteroid is van. Amúgy is használnád?

(#34035) Parci válasza koncsik (#34032) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én majdnem szereztem anno ausztriából humán stromectolt, szóval én adtam fel előbb :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34037) koncsik válasza Chesterfield (#34033) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:K Allergiás időszakban, ha az alap allergodyl már kevés.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34038) #16695808 válasza #16695808 (#34036) üzenetére


#16695808
törölt tag

[link] भाषा का चयन करें: 😀

(#34039) koncsik válasza #16695808 (#34038) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Azért itt meglepett, mennyi koronához kapcsolódó segélyvonaluk van :K

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34042) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Ez a nagyobb baj... 30 milliárd forintnyi Sinopharm hever raktáron, lassan kukába kerülhetnek

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#34044) Parci válasza koncsik (#34042) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez igen-igen nagy baj. mostanra megfuthatták volna a köröket legalább a kínaiak, hogy adható-e gyerekeknek. kidobni vakcinát mindenesetre bűn.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#34049) Ringman válasza koncsik (#34042) üzenetére


Ringman
nagyúr

ott a covax, szívesen fogadják.

btw nem 2 évig áll el a sino?

(#34050) t72killer válasza Ringman (#34030) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem találom a study-t, de nem egy vakcinahatékonysági mérésben láttam már, hogy az átesett minták kb fele eléri az mRNS-el immunizáltak szintjét.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.