Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44001) szabi__memo válasza Soulfly842 (#43998) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Akkor okés. Ha dönteni kell nyilván én is afelé hajlok aki napi szinten ezzel foglalkozik. De akkor sem az a baj hogy állatorvosi víruszakértő hanem hogy nem a covid-al foglalkozik. Mert egy átlag állatorvos többet ért a virologiához mint az általános orvosok, nemhogy egy virologus. De persze a sorrend azért konkrét esetben a konkrét vírussal foglalkozó felé billen. Merkelyt is azért írtam mert ha sorba kell tenni azért őt Rusvai mögé tenném bőven

[ Szerkesztve ]

(#44002) PuMbA válasza Vesa (#43972) üzenetére


PuMbA
titán

Sinopharm is normálisan dokumentált, hiteles adatokkal:

"It completed Phase III trials in Argentina, Bahrain, Egypt, Morocco, Pakistan, Peru, and the United Arab Emirates (UAE) with over 60,000 participants.[7]"

"Peer-reviewed results published in JAMA of Phase III trials in United Arab Emirates and Bahrain showed that the vaccine 78.1% effective against symptomatic cases and 100% against severe cases (21 cases in vaccinated group vs. 95 cases in placebo group).[14]"

Nem tudom mi a problémád vele, mikor tudjuk az Argentin adatokból, hogy a biztonságban épp a legjobban áll, ugyanis a legkevesebb mellékhatással rendelkezik az összes oltás közül 10-10-10 millió beadott oltást nézve.

[ Szerkesztve ]

(#44003) szabi__memo válasza PuMbA (#44002) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Csupa hiteles ország. Na jó, nálunk azért vannak hitelesebbek köztük :K

(#44004) Soulfly842 válasza Parci (#43999) üzenetére


Soulfly842
addikt

Nagyon óvatosak mindketten a napi megszólalásokban, ez tény. Pedig ők biztosan sokat tudnának még mondani - de ők értik a társadalmi felelősséget is, vagy/és a felső nyomást is.

[ Szerkesztve ]

(#44005) Parci válasza Ricardo (#44000) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

https://hvg.hu/vilag/20211126_koronavirus_jarvany_covid19_ukrajna

50:150000 (= 1:3000) a szomszédban. igaz, ott aztán fullba tolják a káoszt, valószínűleg sokkal-sokkal több a fertőzött gyerek igazából

ezzel együtt: mi szól a gyerekek oltása ellen?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#44006) Soulfly842 válasza szabi__memo (#44001) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ok, békjobb! :D

(engem kifejezetten irritál egyébként :D )

(#44007) panoly válasza Drizzt (#43875) üzenetére


panoly
tag

Köszönöm neked is, és mindenkinek a választ!
Az a baj, hogy ezt így tényleg baromira nehéz mérlegelni - jó lenne jövő látni. Az biztos, hogy ez a védelem most karcsú, egy covid nagyon megboríthatja.

(#44008) Parci válasza panoly (#44007) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kérdés, hogy azok a problémák, amiket az oltás előidéz (tfh. az idézi elő), mennyire jönnének elő egy éles fertőzésnél. ott azért kapsz tüskefehérjét... bőven...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#44009) Vesa válasza szabi__memo (#43981) üzenetére


Vesa
veterán

"Egyből korlátozták a beutazást és a légiforgalmat? Nem rémlik"

Dehogynem

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#44010) szabi__memo válasza Vesa (#44009) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Na de ebből pont hogy lett valami...

(#44011) Eagl3


Eagl3
veterán

Akkor most visszakanyarodhatunk arra a megállapításra, mikor arról írtak, hogy a fertőzésen átesett és oltott emberek olyan antitesteket termelnek, amik semlegesíteni tudják a jövőbeni mutációkat is?
Ha jól emlékszem mesterségesen létrehoztak egy olyan vírus változatot, ami merőben eltért a korábbi változatoktól.

(#44012) Ringman válasza Orlin (#43992) üzenetére


Ringman
nagyúr

hát ha a mezei jómunkásember tud angolul, akkor érdemes úgy tájékozódni.
ha nem akar sok mindent olvasni, akkor kövesse peter hotezt, és kb. ennyi elég is.

(#44013) Vesa válasza PuMbA (#44002) üzenetére


Vesa
veterán

Ugye nem kezdjük elölről? Nem, nincs rendesen dokumentálva. Mai napig sincs. Az utókövetéses adatokról nem is beszélve, ami konkrétan nincs. Az, hogy más országok saját szakállukra csinálnak adatokat, egy dolog, de kínától és a gyártótól ezek nem, vagy alig jönnek. Akkor sem átlátható módon.

A tudomány a valóság költészete!

(#44014) #86564352 válasza szabi__memo (#43940) üzenetére


#86564352
törölt tag

Komolyanvétel kérdéséről leszek az ördög ügyvédje:
Milyen volt a kommunikáció fentről? "elhunyt többségében idős, krónikus beteg" ami végül is igaz abban a halmazban kaszál a vírus, de annyit szajkózták, az átlag fiatal azt hiszi nem az ő problémája, főleg úgy ugyanúgy beengedték akárhova mert nem használjuk az igazolványt, amikor pedig kijárási tilalom szintű korlátozás kell (lásd most osztrákok, szlovákok) akkor is azt látja az oltatlan, hogy na az oltottra is vonatkozik.

Aztán itthon nem nagyon mutatták meg belülről a kórházakat. Aztán statisztikai alapon egy fiatal a környezetében inkább hallja azt, hogy könnyen vagy gond nélkül letudta a fertőzést, ami szintén igaz. A fiatalokat is érintő long covidról itthon nem igazán beszélnek, ellenben a hülyeség az terjed facebookon és beszéddel. Egy fiatal az Instagram pörgetés közben nem fogja a csodálatosan magyarosan gagyi koronavirus.gov.hu hulladék oldal eldugott statisztikájából bogarászni, hogy bizony 30 évesek is alapbetegség nélkül is halnak meg. Rosszabb esetben látja a fiatal ismerősét megcibálta és akkor kapcsol na mégis kell menni oltani.
Aztán az ország minimum harmada csóró, tehát nem számít neki külföldi utazáshoz milyen oltás kell. Aztán fentről a győzelmi kijelentések, nem lesz 4. hullám, nyári beleszarás a felkészülésbe. Alapból bármilyen témában milyen a társadalmi szolidaritás, egyéni felelősségvállalás, hatóságokban való bizalom? Béka segge alatt.

Szerintem ha már mutogatunk, akkor a kormány alkalmatlansága mellett én az 50-60 feletti korosztályra haragszom, rájuk veszélyesebb, ők inkább tapasztalják hasonló korú ismerőst elvitt a vírus, ők terhelik túl az eü-i rendszert jobban és mégis ebből a korosztályból több százezer oltatlannal indultunk neki az őszi deltának. [link]

Aztán jöhet a következő probléma, hogy valaki kettőnél megáll, idővel elkopik az oltása, a vírus már új variánssal támad. Akkor inkább olyan köhögjön mögöttem a boltban, aki bár késve kért első oltást, de most frissen oltott.

Ha nem ördög ügyvédje vagyok, csak a saját véleményem: Lassan majdnem egy éve ismert a vakcinák éles bevetése, hány milliárd adagot beadtak már, egyszerű kockázat/haszon elemzés, ideális esetben minden felnőttnek magától rá kellene jönni mi a helyes lépés. Ha nekem a covid aláírná személy szerint engem és szeretteimet soha nem bántja, akkor is elmennénk oltásért, mert unalmas, ha sok oltatlan miatt ősztől tavaszig korlátozások és űrgamma variáns kialakulási lehetősége.

#43943
Ez így nem igazságos oltás óta, ennyi erővel valaki egy 3x oltott tünetmentestől is elkaphatja bár az kevésbé durva adag, nem az oltott "hibája" lesz, hanem az oltatlané. Oltás óta mindenki a maga pajzsával foglalkozzon.
Simán látszik egyébként szerintem ilyen egyedi beszámolókból is, és az akcióhétből is, hogy normális kommunikációval van még sok meggyőzhető ember. Nem mindenki keményvonalas oltásellenes, csak bizonytalan.

(#44015) Ringman válasza #86564352 (#44014) üzenetére


Ringman
nagyúr

Simán látszik egyébként szerintem ilyen egyedi beszámolókból is, és az akcióhétből is, hogy normális kommunikációval van még sok meggyőzhető ember. Nem mindenki keményvonalas oltásellenes, csak bizonytalan.

vagy bármilyen meglepő (számomra is az volt) tényleg a kötelező regisztráció miatt nem ment el oltani sok ember (bár nem tudom mennyire lehet kiszűrni az állami alkalmazottak kötelező oltása miatti növekményt az első oltást kérőknél)

[ Szerkesztve ]

(#44016) Vesa válasza szabi__memo (#44010) üzenetére


Vesa
veterán

Persze, de itt most a találgatásról volt szó. A Britről is találgattak, volt szó eleinte arról is, hogy konkrtéan vakcinakerülő, aztán arról is, hogy a mortalitása is magasabb. Végül az igazolódott be, hogy lényegesen virulensebb és le is nyomott minden mást, de szinte semennyire nem keülte ki a vakcinákat, és a mortalitása sem volt nagyobb, maximum csak a magas fertőzőképessége miatti sokkal nagyobb esetszámból fakadóan.

Az Omicron aggályos, ez nem kérdés, de egyelőre alig tudunk róla valamit.

A tudomány a valóság költészete!

(#44017) szabi__memo válasza #86564352 (#44014) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ha a hivatalos kommunikációban bízik az ember, vagy arra támaszkodik itthon akkor nem nagyon van képben az országgal sem amiben él. Jó ha fel- és ráébred valaki erre, bármilyen idős is. Szerintem azért ezt 18 éves korra lehet abszolválni. Persze az állam tehet arról hogy ilyenek a polgárai, de az államot meg a polgárok építik fel. Ez egy tyúk vagy a tojás. De igazából a nép a hülye. Ma már van internet is, nem kell a Petőfi Rádiót hallgatni információért

(#44018) junior11


junior11
veterán

Sziasztok, van valami infó, hogy a vírus kb meddig marad életképes a tárgyak felületén (pl mobil, kilincs, bankjegy stb.)? 🤔 Köszönöm.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44019) Parci válasza junior11 (#44018) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nagyon sok mindenen múlik, pár órától kezdve akár heteken át is (fémen, műanyagon). jellemzően azért szerintem max. 1-2 nap.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#44020) emvy válasza junior11 (#44018) üzenetére


emvy
nagyúr

Annyit tudunk, hogy tárgyról történt fertőzést még talán egyáltalán nem jegyeztek fel.

while (!sleep) sheep++;

(#44021) Stanlee válasza #86564352 (#44014) üzenetére


Stanlee
őstag

En csak a nemet / bajor es magyar helyzetet tudom osszehasonlitani. A nemetek se keszultek fel jobban a mostani idoszakra, minta a magyarok. Persze azert se, mert valasztas volt es a kormanyon levo partok nem akartak maguknak nagyobb karokat okozni az elegedetlen valasztok miatt. Igy a nyari amugy is nyugalmasabb idosazk semmittevessel telt el, azon felul, hogy a Robert Koch Institut kiadott ilyen olyan elorejelzeseket, amikben felvazoltak, hogy mostanra elegge rossz helyzet fog majd kialakulni.

Iskolakban, ovodakban ugyanaz a fejetlenseg van, mint egy eve. A kulonbseg, hogy heti 3 alkalommal tesztelik a gyerekeket. Biztos orulnek neki, igaz a mi ismerosi korunkben a gyerekek jobban porgetik mar a tesztet, meg tudjak mibol mennyit hova kell csepegtetni, mint mi felnottek. Attol meg reggel beviszed oviba a gyereket, egy ora mulva mar szolhatnak is hogy mindenki megy haza, mert van egy pozitiv tesztes...

Az egeszsegugy allitolag mar osszeomlas koruli helyzetben van a bajoroknal, szerencsere Bergamoba (!) meg mas nemet varosokba reptetik a bajor intenzivrol a betegeket, mert kell a hely. Teljesen nyiltan beszelnek arrol, hogy mar van triázs, es az oltatlan az rosszabb lappal indul, mint az oltott.

Juniusban meg ugy neztek rad, mint egy gyerekgyilkosra amikor felhoztad, hogy a munkaadonak tudnia kellene a munkavallalok oltottsagarol, vagy hogy voltak-e betegek, ma minden gond nelkul koteleznek az oltasi igazolvanyod bemutatasara.

Ahogy meg 3 hete elkepzelhetetlen volt, hogy tomegkozlekedesen ellenorizzek az oltasi igazolvanyt, mert nem lehet, most torveny van ra es ellenoriznek.

Voltam olaszoknal par hete, teljesen normalis volt, hogy az etteremben, kavezoban megmutattad es ELLENORIZTEK egy appal, hogy tenyleg ervenyes oltasod van-e. Vonaton a kaller ellenorizte, nem hoborgott miatta senki.

Persze nekem is nehez elviselnem, hogy oltattam magam, mert az volt a mondas, hogy ha oltakozunk, akkor legyizzuk a virust, es most 70%-os atoltottsag mellett rosszabb a helyzet itt a bajoroknal, mint egy evvel ezelott volt. Annyi az egyetlen elony, hogy aki akarta, az beoltathatta mar magat es legalabb nem letolt gatyaval nulla vedelem nelkul kapja el a tobbseg a virust.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#44022) lacafaca válasza Soulfly842 (#43990) üzenetére


lacafaca
őstag

csak szólok, még soha egyetlen ló (se más állat) nem regélte el a problémáját a dokinál ;)

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#44023) szabi__memo válasza lacafaca (#44022) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nem véletlenül komolyabb a járványtan az állatorvosin. Na meg az állatoknál évente van járvány. Nálunk meg?

(#44024) junior11 válasza Parci (#44019) üzenetére


junior11
veterán

Köszönöm mindkettőtöknek, még egy kérdés, mivel ajánlott megtisztítani a mobilt, hogy az ne tegyen kárt benne? 🤔
Megteszi sima szappanos nedves szivaccsal mondjuk végig törölni aztán szárazra? 🤔 Ti mivel szoktátok?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44025) #86564352 válasza szabi__memo (#44017) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ne IT fórum angolul értők buborékból induljunk ki. Sok embernek internet = facebook, google nulla, szövegértés és forráskritika nulla. Virológus járhatja az utcát közérthető magyarázatokkal és tényekkel, akkor is sok embernél a saját egoja vagy az ismerőse véleménye erősebb.

(#44026) Ricardo válasza Parci (#44005) üzenetére


Ricardo
félisten

"ezzel együtt: mi szól a gyerekek oltása ellen?"

Jó kérdés.

(#44027) t72killer válasza junior11 (#44024) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Uaz a kézfertőtlenítő, amivel a kezemet pucolom. Nem vízálló mobiloknál csak pici, gyorsan elpárolgó adagot használnék biztos ami biztos.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#44028) Parci válasza junior11 (#44024) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lefújom fertőtlenítővel néha

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#44029) szabi__memo válasza #86564352 (#44025) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Tisztában vagyok vele. De azzal mit lehet tenni, hogy a nép tök hülye?

(#44030) zseko válasza balojazz (#43855) üzenetére


zseko
veterán

Én is rettentően utáltam, és utálom a tűt, pláne fogorvosnál ne is beszéljünk róla (gyerekkori emlékek elég rosszak), véradásra nemigen lehetne rávenni, és anno munkahelyi orvosnál meg inkább behazudtam hogy én nem igazán érintkezek sűrűn a gépen használt forraszanyaggal (hogyne, néha napi szinten turkáltam benne), hogy ne küldjenek félévente vérvételre. De egyrészt azóta felnőttebb lettem és más a tűréshatárom, másrészt találtam fogorvost akinél nem fáj az injekció, harmadrészt meg inkább fél-egy évente egy másodpercnyi szúrás egy igen vékony tűvel, mint egy vastag kanül napokig beültetve. Most meg antitest szint mérést szeretnék önként, ami ugye vérvétel, csak nem tudom melyik lenne jó.

Nem tudom, hogy aki ettől a kis injekciótól retteg, a másik opcióba belegondolt-e, hogy napokig egy kanül milyen lehet. Amikor eltörtem a kézfejcsontomat és nagydózisú fájdalomcsillapítót kaptam a tenyerembe egy nem kis tűvel, mert rosszul forrt és öt nap után újra helyre kellett törni, na az qrva szar volt...

(Ja, azt kihagytam, hogy a tű utálatom ellenére van tetoválásom... :B négy órán keresztül készült, és ha jól emlékszem és jól számoltam, több mint 500e szúrás :))

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#44031) junior11


junior11
veterán

Köszi srácok. Szóval alkoholos gél vagy egy kevés szappanos vízzel mehet. :R

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#44032) dnelb


dnelb
veterán

2 Pfizer után 6 hónappal :


Oltatni akartam de így már elbizonytalanodtam :D

(#44033) Parci válasza dnelb (#44032) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ráérsz :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#44036) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Nálunk is szigorítottak:

Két hét karantén vár a dél-afrikai régióból érkező magyarokra

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#44037) Ringman


Ringman
nagyúr

After Omicron found, Israel mulls new airport rules; Switzerland bars most Israelis

Dr. Sharon Alroy-Preis, the Health Ministry’s head of public services, said Friday that vaccinated individuals who have contracted the new variant appear to generally have a mild illness only.

ha az omicron enyhe tünetet okoz 3 (?) oltás után (nem derül ki a cikkből), akkor tényleg ne nagyon várjon senki itthon sem a 2. oltás után sokáig.

(#44038) Soulfly842 válasza Sir Pocok (#44036) üzenetére


Soulfly842
addikt

Helyes!

(#44039) #86564352 válasza Stanlee (#44021) üzenetére


#86564352
törölt tag

Németeknél talán a homeopátia divat is probléma, nem tudom. De legalább ott a vezetők - ha késve is - lépnek is szigorúan oltás felé terelve és jobb a tájékoztatás. Olaszoknál nyáron amikor béke volt, akkor is kérték bizony az oltási igazolást vagy tesztet. Mo-on most hullám közepén (?) is ugyanúgy nem tudom az étteremben szomszéd asztalnál ülő oltott vagy sem, mert nem használjuk az igazolványt, QR kódot.

"Persze nekem is nehez elviselnem, hogy oltattam magam, mert az volt a mondas, hogy ha oltakozunk, akkor legyizzuk a virust, es most 70%-os atoltottsag mellett rosszabb a helyzet itt a bajoroknal, mint egy evvel ezelott volt."

A wuhani óta lettek új variánsok. Nem lett elég átoltottság, teljesen tévesen dőlt hátra a politika több országban a nyári 60-70% átoltottságra. Portugáliától Dániáig igyekeztek 80-90%-ra feltornázni. Ha Németországnak van huszonvalahányezer intenzív lélegeztetős ágya, akkor amíg több millió oltatlan van, továbbra is lehet, lesz rossz helyzet.

Ha egyébként is öregebb, van betegsége ember akkor oltással is kerülhet intenzívre, az oltás nem örökélet, csak segítség. Ha az omikronról esetleg kiderülne kellene módosított vakcina, akkor megint egy mezőt vissza kell lépnünk.

Előfordulhat minden évben kell majd oltani, meglátjuk mit mond a tudomány eltelt idő és új információk alapján. Mi a terv, nem oltatsz többet mert valamikor wuhani idején a szarakodás elején azt mondták egy oltás örökre elég lehet?

(#44040) Izland` válasza dnelb (#44032) üzenetére


Izland`
tag

Hol érdemes csináltatni ilyet? Vagy igazából mindegy, bármelyik jó, amit a gugli kidob?

(#44041) Ringman


Ringman
nagyúr

hehe, az osztrákoknál az oltottak nevében indítana class action lawsuitot (ez közös polgári peres eljárás magyarul?) egy ügyvéd: [link]

(#44042) Ezekiell válasza Ringman (#44037) üzenetére


Ezekiell
veterán

Egyébként se, csak ha kiugroan magas az antitest szintje 2 oltás után jelenleg.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#44043) Ringman válasza Ezekiell (#44042) üzenetére


Ringman
nagyúr

ja persze, csak még 1 ok rá.

(#44044) Lauda válasza emvy (#44020) üzenetére


Lauda
félisten

Mintha tudná azt bárki is, hogy hogyan fertőződött meg.

(#44045) emvy válasza Lauda (#44044) üzenetére


emvy
nagyúr

?

while (!sleep) sheep++;

(#44046) Drizzt válasza Parci (#44008) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Én is így vagyok vele. Arra akartam rávilágítani, hogy van esély az oltástól meglévő betegség fellobbanásának, de arra lélekben fel kell előre készülni és aztán kibekkelni, ha bejön. Vírussal ugyanez valószínűleg sokkal durvább, főleg hogy azért GI rendszert igen fontosnak tartják az immunrendszer szempontjából. Ha azzal baj van, szerintem hatványozottan fontos az oltás.

I am having fun staying poor.

(#44047) dnelb válasza Izland` (#44040) üzenetére


dnelb
veterán

centaur félét érdemes elvileg

(#44048) #86564352 válasza szabi__memo (#44029) üzenetére


#86564352
törölt tag

Állami feladat a többség érdekében a hülyéket korlátozni. Ismét közlekedési példa: gondolj bele hány hülyét látsz az utakon vezetni, képzeld el nem lenne jogsi feltétel se.
A részletkérdés nekem teljesen mindegy, hogy de jure kötelező oltás vagy csak de facto "kötelező" oltás felé terelés. Ha ész és érzelem közül egyik se működik kommunikációban, akkor szigorral. Különben sokáig nem lesz vége a lófaszkodásnak.

#44032

Az szép eredmény! Én a család többi tagjával kértem most novemberben a harmadikat is, mert az ingyen van, a mérés nem. Annyira nem voltunk kíváncsiak fejenként 10+ ezerért, és később nem kell gondolkozni nem tettünk meg mindent tőlünk telhetőt. Tavaly ilyenkor wuhani veteránként és 3 Pfizer pajzs kombinációval szerintem egy darabig jó vagyok a csatatéren. De az is jó taktika aki teheti, érdekli, hogy időnként méretni és az alapján időzíteni a boostert.

(#44049) Lauda válasza emvy (#44045) üzenetére


Lauda
félisten

Mi a kérdés? :)

(#44050) szabi__memo válasza #86564352 (#44048) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Igaz, hogy a hülyékkel a kormánynak kéne valamit kezdeni. Na de ez egy spéci eset amikor a hülyék tartják ott a kormányt. Eléggé ütközik a két dolog.
Ja és ráadásul választás jön

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.