Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30401) andor80 válasza Asbee (#30398) üzenetére


andor80
senior tag

+1 én aztán nem vagyok kormánypárti de én sem hiszem, hogy komoly balhét titkolni lehet .Nincs itt semmiféle járvány jelenleg. Majd ahogy írod 1,2 hónap.

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#30402) mozso válasza Asbee (#30396) üzenetére


mozso
senior tag

2021-ben volt olyan nap, amikor kiderült - véletlenül -, hogy igazából 2500 emberrel több Covidos van kórházban, de “ők csak Covid gyanúsak”.

A KSH utólagos halálozási adatai alapján cirka 10.000 emberrel több halt meg csak úgy extraként a hivatalos 30.000 Covid halott felett.

(#30403) andor80 válasza mozso (#30399) üzenetére


andor80
senior tag

Itthon melózók egész nap Pesti út mellett nyitott ablaknál egyáltalán nincs semmiféle érezhető mentő növekedés.SŐT kimondottan csendes laza őszkezdet van .

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#30404) Asbee válasza mozso (#30400) üzenetére


Asbee
veterán

Pont, hogy olyan körökben, és a tűzvonalban vannak ismerősök és kapcsolatok, ahonnan azonnal tudom mikor beindul a hullám. De az 5-6 háziorvos akit ismerek és szerencsére korrektül rendesen áll a kovidhoz, általuk is hamar kiderül mikor kezd emelkedni, mikor kérnek egyre több tesztet, jönnek a tünetek és társai. Ahogy mondják is, kezd valami beindulni, de jelenleg még semmi extra nincsen. A covid osztályos főorvos ismerősök szavaira és infóira is jobban adok, mint az itteni összeesküvés elméletekre , sajnálom. Ha nagy gáz van azt is elmondják, ha nincs azt is és hozzájuk eljut sok más helyről is. ;) Jelenleg még nincsen semmi különös. És sosem mondtam olyat, hogy nincs manipulálás, nincsenek furcsa dolog, de egy beindult, kórházakat megtelítő komoly hullámot nem lehet eltitkolni. Az a naív aki ezt elhiszi.

(#30405) mozso válasza andor80 (#30403) üzenetére


mozso
senior tag

De van, ne kamuzz. Vagy rossz a füled.

(#30406) Asbee válasza mozso (#30402) üzenetére


Asbee
veterán

Beszéltem pontos számokról, mondtam, hogy mindent elkell pontosan hinni amit mondanak? Azt mondtam, ismétlem magam, egy komoly, kórházakat megtelítő hullámot, ahol már sajnos sok a haláleset, nem lehet eltitkolni. Jelenleg pedig nem tartunk még itt közel sem. Felesleges azt sugallni az izraeli adatok alapján, hogy már most baj van, csak elvan titkolva.

[ Szerkesztve ]

(#30407) mozso válasza Asbee (#30406) üzenetére


mozso
senior tag

Nagymamám is eltitkolt Covidos halott lett (erről írtam korábban), mint az a 4 éves Covid miatti PIMS-es gyerek akinek 1 hete nem sikerült sajnos.

(#30408) t72killer válasza andor80 (#30401) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A ksh halálozási adatokból ki fog derülni, de csak 1 hónap késéssel.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30409) Asbee válasza mozso (#30407) üzenetére


Asbee
veterán

Látom a lényeget nem akarod megérteni a mondanivalómból, és most jönnek a kiragadások, amiket nem is tagadtam vagy kérdőjeleztem meg sosem. :( De akkor nyugodtan hidd azt , hogy már hullanak az emberek, tombol a covid, tele a kórházak, csak elvan titkolva....

[ Szerkesztve ]

(#30416) Rolly válasza andor80 (#30413) üzenetére


Rolly
veterán

Azért valami kezdődik...

[link]

(#30417) t72killer válasza Rolly (#30416) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ubazz, ez a kép... :Y

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30418) Soma01 válasza mpo (#30374) üzenetére


Soma01
veterán

Azt mondta a beszédében (valaki, már nem emlékszem ki), hogy a magyar fejlesztésű elölt vírus alapuló vakcinát fognak gyártani. De tárgyalnak Orosz, kínai, kanadai és izraeli gyártókkal is. [link]

[ Szerkesztve ]

(#30419) lacos001 válasza t72killer (#30417) üzenetére


lacos001
senior tag

Kb, mint vmi 1965ös szovjet boncolda, ami tök mind1 milyen... :D
Csak tudnám az idősebb, "ledolgozta éveit" dokikat ki fogja váltani. Lesz baj.
Legalább ma is lement egy sikeres meccs, ahogyan olvasom.

(#30420) Gothmog válasza Ringman (#30395) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A linkelt cuccot én is olvastam. Azért tegyük hozzá, hogy egy gyermekkorban megkapott Di-Per-Te oltás jó eséllyel nem fog egy 30+ életkorú embernél túl nagy hatást elérni.
Azért gondolom, mert én például kaptam belőle ismétlőt felnőtt fejjel külföldi utazás előtt - oltóponton ajánlották azzal, hogy ha "arrafelé utazok", akkor nem árt -, és a kis sárga oltási könyvem szerint 10 év szavatosság van rá. (Sajna két éve túl is léptem, pedig most jól jönne egy kvázi +1-es mentődobás módosítónak :DDD ) Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy ebben az esetben a memóriasejtek nagyjábólinak gondolt életidejére alapozva adták meg különben a tíz évet. Persze feltéve, hogy az oltástól számítva nem találkozol a kórokozóval, tehát nem kell bootolnia a rendszernek. Mert ez esetben természetesen értékel az immunrendszer, képződnek újra memóriasejtek stb. (Mindegy, ez is bonyolult téma, mert van olyan eset, amikor adott antigén ellen kialakult memóriasejtek akár az egész életen át fennmaradnak, még úgy is, hogy nincs ismételt találka az antigénnel, máskor meg csak néhány hónapot vagy évet húznak le, mielőtt az apoptózis bekopogna hozzájuk.)

[ Szerkesztve ]

Endure. In enduring, grow strong.

(#30421) t72killer válasza lacos001 (#30419) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Noigen, boncoláshoz még elmegy... A csempe valamikor a 80as években törhetett be... :F

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30423) Gothmog válasza t72killer (#30421) üzenetére


Gothmog
aktív tag

2020. májusi a kép.
A csempe valószínűleg ma is ugyanolyan állapotban van, de a védőfelszerelésben - bízzunk benne - javult a helyzet azóta.

Endure. In enduring, grow strong.

(#30424) t72killer válasza Gothmog (#30423) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, elsősorban a "háttérre" ugrottam, a szoba mintha a Call of Pripyat-ból ugrott volna elő.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30429) t72killer válasza syberia (#30425) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sztem szárazbilis ábrándokat kerget az, aki azt hiszi, hogy Vuhani szekvenciájú oltással, vmi oknál fogva nem kiemelkedő antitestszám mellett az oltás meggátolná a fertőzővé válást.

Ami eddig világos:
#1. az alfa terjedését egy optimumán lévő(!) duplaPfizer (=határérték 8-10x-e az antitestmennyiség) 90%-al tudja visszafogni, volt rá izraeli stat tavasszal.
#2. a delta és az alfa közötti "árfolyam" nagyjából 7x. Tehát a fentebbi 90%-os teljesítményt óraműszerelői szemmel a fentebbi antitestmennyiség 7x-esével lehetne hozni. Ennyi ugye nincs, csak annyi van, mint az #1-ben.
#3. még annyi se, mert ugye kijött, hogy 4-5, pláne 6hónap után a Pfizert elkapja a demencia

Szóval engem abszolút nem lepnek meg a hasonló fejlemények, mifelénk is rengeteg ilyen sztori van. Ott tartunk, hogy az oltottak vastagon terjesztenek, enyhén megbetegszenek (=x% long...), egyelőre annyi előnyük van, hogy a kórházat sokkal jobb esélyekkel ússzák meg. Idősotthonban azért ez teljesítmény, védettség nélkül ott halottaskocsik járkálnának, nem tesztelő nővérkék.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30430) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Sweden: infected mink found on farm in Skara – “A kind never seen before in Sweden”

:#30425: közben a szomszédban (vagyis nálunk): Scotland: 70% of Covid deaths and 58% of hospitalizations are fully vaccinated

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30431) t72killer válasza t72killer (#30430) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A skót cikkhez: érdekes megfigyelni, hogyan romlik a duplán oltottak aránya a kórházi esetek között, ennyivel messze nem haladt az oltóprogram az elmúlt időszakban. Kb 1:1 kezdték az Augusztust, 3hétre rá már 1:1,7 a duplán oltottak aránya a kórházakban:

Pont ugyanaz a jelenség, mint Izraelben, csak pepitában, főleg AZ-vel. Kezdenek "lejárni" a Vuhani oltások. Hasonló angliából: a breaktrough-esetek aránya az idő előrehaladtával egyre növekszik.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30432) balojazz


balojazz
tag

Az aggódók és nem aggódók figyelmébe ajánlok egy kísérletet. Miközben nem bújja folyton a covid-híreket pár napig, figyelje meg, hogy a mindennapi beszélgetésekben fölmerül-e a téma. Múlt hét közepe óta offoltam a járványhíreket, és nem került elő a téma sehol sem. Ez a közhangulat-teszt. Megbízhatóbb, mint a szubjektív szirénagyakoriság-teszt.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#30433) Drizzt válasza balojazz (#30432) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Meg sokkal megbizhatobb, ha az ember figyeli a trendeket es levonja a racionalis kovetkezteteseket. Akkor sok meglepi nem erheti. Az meg, hogy az ignorans pornep mit csinal... Miert erdekes? Par het mulva meg majd panikolni fognak rendesen, de az se lesz erdekes. Azzal egyebkent nem ertek egyet, hogy tul sok kozmetika lenne a magyar szamokon. Egyszerun ennyi teszt mellett ennyi a megbizhatosag. Volt masfel evunk hozzaszokni. Mas orszagokban is van csomo eset, ami nem kerul be. Nem is olyan egyszeru pontosan merni, meg adminisztralni, fokepp ha nem kizarolagos feladata az embernek.

I am having fun staying poor.

(#30434) bigdady válasza mozso (#30400) üzenetére


bigdady
nagyúr

Mi látszik? Telnek a covid osztályok? Hol?

(#30435) Vesa válasza t72killer (#30429) üzenetére


Vesa
veterán

"Szóval engem abszolút nem lepnek meg a hasonló fejlemények"

Itt nincsenek fejlemények. Noname Józsi posztolt valamit az FB-re, amiben a keresztanyjáról zagyvál, aztán ahogy az lenni szokott 3 esetből -ami vagy létezik vagy nem, mert ugye messziről jött ember...-, mindenféle következtetéseket vonnak le laikusok, majd később tényként osztják tovább, mintha valamiféle tudományos kutatás erdményéről lenne szó, ami alátámasztja a...mit is??

Nekem meg elgázolták a piros szoknyás szomszédomat, az unokatesóm pedig mesélte, hogy a kollégájának a barátnőjét is elgázolták tegnap, szintén piros szoknyában, tehát osszuk tovább, hogy itt valami nagyon nem stimmel, és a piros szoknya közterületen egyértelműen veszélyes! Az a poszt. kb. ez a szint.

A tudomány a valóság költészete!

(#30436) koncsik válasza syberia (#30425) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Ez így önmagában semmilyen következtetésre nem alkalmas. :(
+ másoknak:
A gyakrabban szirénázást a jelenlegi időjárási helyzet is magyarázhatja, csakúgy, mint a C-19 "beindulását".
(Ha nagyon gonosz lennék, azt mondanám, hogy a Pesti/Cinkotai sarkán azért ritka a mentő sziréna, mert az előző hullámok már kinyírték a Pesti úti idősek otthonának lakóit.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#30437) balojazz válasza Drizzt (#30433) üzenetére


balojazz
tag

A legfontosabbat elfelejtettem: ez a kísérlet jót tesz a lelki egészségnek. Teljesen elfeledkeztem az egész járványról úgy, ahogy van, en bloc.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#30438) Ispy


Ispy
veterán

Lányom osztályában csak 4 gyerek nem kapta meg az első oltást, 2 nem is kaphat, 1 nem is fog kapni, 1 meg a lányom. Yeahh! :D

De ez egész jó aránynak tűnik, kiváncsi lennék egy iskolai összesítésre, amit gondolom sosem kapunk meg.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#30439) andor80 válasza balojazz (#30432) üzenetére


andor80
senior tag

Én se aggódó se nem aggódó nem vagyok. Ellenben a téma mégis felmerül baráti beszélgetések közben bár jóval kevesebbszer és akkor is a szándékosan a nem "oltakozó" retardokat szidva :D

Egyszerűen nincs mi másról beszélni mivel nincs járvány. Mind oltatva vagyunk.Éljük életünk mintha nem is lenne vírus.Max a sok kézmosás alapvető dolgok emlékeztetnek rá.
Figyelni kell a változásokat és annak megfelelően élni.

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#30440) andor80 válasza Rolly (#30416) üzenetére


andor80
senior tag

Ilyen mindig van ez nem kezdődés hanem helyi pillanatnyi állapot.

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#30441) t72killer válasza Vesa (#30435) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez eddig rendben is lenne, aztán ott az a fránya #30431.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30442) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az evolúció begyújtotta a rakétákat: C.1.2 variant mutating 41 times a year, twice as fast other known Sars-CoV-2 variants

Tehát esélyesen találkozunk majd a leszármazottjaival.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30443) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Nem tudom, hogy volt-e mar: Amikor az oltásszkeptikus találkozik a víruskutatóval

Jo kerdes, hogy a kormany miert nem keszittet tajekoztato musorokat, az atlagember tudas/ertelmi szintjere redukalva, amolyan "covid for dummies" sorozatot. Meg lehetne oldani onszorgalombol is a youtube-on, de egy reteg hisz semmiben csak ami a kiralyi tv csatornan van leadva.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#30444) t72killer válasza Tigerclaw (#30443) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem értelmezhető, amit írsz, az értelmi színvonal ezredpontos emelése ugyanabba a kategória Mo.-on, mint az alapjövedelem és a genderwc.

[ Módosította: Parci ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30447) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Two children, including newborn, die of COVID-19 at north Florida hospital

Közben UK/Scot/NI/HUN gov full denial módban tolja a sulikat, bizos nyelvi akadályok merültek fel...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#30448) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek száma: 648 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: + 401)
Új halálos áldozatok száma: 9 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: + 8)
Kórházi ellátást igénylők száma: 194 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: + 45)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 23 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: + 4)
Új mintavételek száma: 28 038 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest + 17 156)
Az első dózissal oltottak száma: 5 817 481 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: + 17 897)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 519 838 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest: + 7 720)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#30449) Parci válasza Sir Pocok (#30448) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem állapodjunk meg topikminimumként abban, hogy most tartunk ott, hogy bárki számára egyértelmű kell, hogy legyen, hogy benne vagyunk a negyedik hullámban (ami abszolút nem egy tomboló valami még, de hogy beindult, az most már látható is, ergo túl vagyunk az 1-2 hónapig tartó, nem igazán látható, lassú elterjedésen). innentől látványosabban fog pörögni a czucc :U

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#30450) Sir Pocok válasza Parci (#30449) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Igen, aki ezt tagadja az minimális statisztikai összefüggéseket nem fog fel -> nem való ide...

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.