Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23001) Parci válasza mozso (#22996) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Mondjuk tényleg az a legjobb :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23002) daneel_hu válasza Parci (#23001) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szputnyik V a legjobb, plusz az ráadásul full lifetime immunity. :DDD

(#23003) Dare2Live válasza daneel_hu (#22997) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Így saccoltam 2,0-2,5 millió lehetséges fertőzendő delikvensre még."

Az nem kevés. Ha a delta olyan brutál mód terjed mint ahogy sejtjük a pakliban benne van, hogy újra túlterhelődik az eü rendszer és emiatt megint dobogós helyen leszünk pop/deathban.

Amúgy nagyon-nagyon nehéz számolgatni mert titkos, vagy nehéz elhinni. ÉS amikor más sokadikra nehéz elhinni, többedszerre nem áll össze a stat akkor nagyon bejön, hogy mennyire hiszel a korábbi adatoknak. De ezt hagyjuk mert értelmetlenné válik az egész.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#23004) #86564352 válasza Vesa (#22924) üzenetére


#86564352
törölt tag

Valahol itt keresd a választ: Orbán megvette a kínai szurit, gyár is lesz, Merkely a Kínai és a Közép-Kelet-Európai Kórházak Együttműködési Szövetségének társelnöke, plusz szépen felmondja a győzelmi jelentést.

#22992Ringman
Őt trollkodni kellene az újságíróknak, a hülyeségeiket komolyan véve pl. ha szerinte a kínai a legjobb, miért is a hanyatló nyugati Pfizerrel oltja a kormány a gyerekeket? Hát ennyi családbarát propaganda közben nem érdemlik meg a legjobbat a jövő szavazói? Hadd izzadjon kicsit, őrült ellen őrültséggel lehet harcolni. Ha nem számít az antitest, miért ahhoz van kötve a rendeletükben a védettség? Ha szerinte Szputnyik a másik legjobb, miért rendeltek olyan keveset? Hát a magyar nyugdíjasok nem érdemlik a legjobbat? Bár ezekkel még viccelni se lehet, mert komolyan vennék és megcsinálnák. Összevissza beszélőknek már értelme sincs kérdést feltenni, mert csak cinikus kamu válaszokat adnak elő tájékoztatás címén.

Az meg kurva biztos, hogy ha kell 3. shot booster, Pfizerre nem fogok AZ-t beadatni a tudományos eredmények jelen állása szerint.

(#23005) Kékes525 válasza Sir Pocok (#22998) üzenetére


Kékes525
félisten

Végül is a Sinopharm mindenre jó. Az örök életet is az okozza.

---------------------------------------------------------------------------------------

Merkely Béla nyilvánosságra hozta az egyetemi antitestszint-vizsgálat eredményeit – Kiderült, mennyire hatásosak a vakcinák

"A Semmelweis Egyetem orvosszakmai véleménye ugyanakkor továbbra is az, hogy az egyes vakcinák hatásosságának mértéke csak az oltást követően fellépő fertőzések, megbetegedések, kórházi felvételek és halélesetek számának alakulása alapján határozható meg. A Semmelweis Egyetem – mint Magyarország egyik legnagyobb COVID-ellátó intézménye – december 26. óta (a hazai oltások megkezdésétől) követi a klinikáin megjelenő eseteket és összeveti azokkal az adatokkal, hogy a betegek kaptak-e, és ha igen, akkor hány db és milyen vakcinát"

Így van, ha már meghaltak és eleget szenvedett nagyon sok ember, akkora már tudni fogjuk. :U

"Merkely Béla azonban kiemelte: az antitestszint meghatározásának a védettség kimutatására nincs értelme. Azt mondta: nagyon heterogén a különböző laborokban levett vérminták vizsgálatainak érzékenysége, és az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) sem ajánlja ezt a módszert."

Az antitest vizsgálat jó közelítéssel mutatja a védettséget. Ezt nagyon sok szakmai cikk is alátámasztja. Nem halottam még olyan nagy tekintélyű virológus vagy immunológust aki mást mondott volna. A szakmai lapok és a más akkreditált laborok vizsgálatai is ezt támasztják alá.

"A rektor továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy a védettség több tényezőből áll: az antitestes immunitás mellett a sejtes immunitásból, a memóriasejtek jelenlétéből, amelyhez a nyálkahártya immunitása is hozzáadódik, ezért nehéz mérni."

Ez hatalmas csúsztatás:

1. Nyálkahártya immunitás kizárólag csak fertőzéskor alakul ki. Majd ha lesznek spray formájú vakcinák, akkor mesterséges immunitással is kialakítható ez a védelem.

2. Sinopharm esetében NINCS sejtes immunitás.

3. Az FDA mást mondott. Ez is csúsztatás:

Antibody Testing Is Not Currently Recommended to Assess Immunity After COVID-19 Vaccination: FDA Safety Communication

"Test results from currently authorized SARS-CoV-2 antibody tests should not be used to evaluate a person’s level of immunity or protection from COVID-19. If the results of the antibody test are interpreted as an indication of a specific level of immunity or protection from SARS-CoV-2 infection, there is a potential risk that people may take fewer precautions against SARS-CoV-2 exposure. Taking fewer precautions against SARS-CoV-2 exposure can increase their risk of infection and may result in increased spread of SARS-CoV-2."

Nyers fordítása:

"A jelenleg engedélyezett SARS-CoV-2 ellenanyag-tesztek vizsgálati eredményei nem használhatók fel egy személy immunitási szintjének vagy a COVID-19 elleni védelem szintjének értékelésére. Ha az antitestvizsgálat eredményeit a SARS-CoV-2 fertőzéssel szembeni immunitás vagy védelem egy bizonyos szintjének jelzéseként értelmezik, fennáll annak a kockázata, hogy az emberek kevesebb óvintézkedést tesznek a SARS-CoV-2 fertőzéssel szemben. A SARS-CoV-2 expozícióval szembeni kevesebb óvintézkedés meghozatala növelheti a fertőzés kockázatát, és a SARS-CoV-2 fokozott terjedését eredményezheti."

Azaz kizárólag csak gyakorlati okai vannak ennek, nem az, hogy ne mutatná a védelmet.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#23006) Mr K válasza daneel_hu (#22997) üzenetére


Mr K
senior tag

Jelenleg 5,2 millió teljesen oltott van. Jelenlegi tempóval nyár végéig nem lesz több 5,5 milliónál. (Mert az egyszer oltottak közül nem ment/megy el mindenki a második adagért.) 800 ezren voltak igazoltan betegek. A tünetmentes fertőzéseket már nem becsülik 25%-nál magasabbra, és az igazolt fertőzöttek között sok tünetmentes is volt, azaz a latencia nem feltétlenül magas. Szóval legyen mondjuk 1 millió a "természetes" úton immunizáltak száma. Ebből nekem az jön ki, hogy legalább 3 millióan vannak azok, akik teljesen védtelenek. Plusz mivel a delta nagyon fertőző, ehhez jöhet még 1-2 millió potenciális fertőzött a 6 és fél millióból, akiknek elvileg van valamilyen védettsége.

A teljesen védteleneknél arra lehet számítani, hogy kétszer gyakoribb lesz a súlyos lefolyású betegség (pl. a kórházba kerülések száma). Az immunizáltaknál arra, hogy a töredéke (tizede? huszada?). (Ez leginkább az oltottakra vonatkozik, kérdés, hogy a természetes immunitás mire lesz elég.)

A védekezést nehezíteni fogja, hogy az eddigi szabályok (másfél/két méter, 10 perc kitettség, stb.) nem fognak működni, mert a delta sokkal fertőzőbb. (Ausztráliában (ahol még mindig próbálkoznak a fertőzési láncok felderítésével) pl. jegyeztek fel olyan esetet, ahol egy másodperces kontaktus során sikerült átadni a fertőzést (ez persze nem 100%, elkaphatta mástól is). Vagy pl. látszik, hogy a karantén hotelek nem működnek többé (szobák között is terjed a vírus.)) Számos helyen olvasni, hogy ha valaki a deltát viszi haza, akkor az egész család fertőzött lesz (korábban ez legtöbbször nem volt így, egyes családtagok elkerülték házon belül is a megfertőződést), kérdés, hogy ez mit jelent az egyéb közösségekre nézve (munkahely, metró, stb.)

Szóval én szkeptikus vagyok a negyedik hullám enyheségével kapcsolatban, de nagyon-nagyon szeretnék tévedni...

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#23007) daneel_hu válasza Dare2Live (#23003) üzenetére


daneel_hu
addikt

Mármint mit nehéz elhinni? :)
Vagyunk elméletben 9,7 millióan, ebből 1,8-2m gyermek. (ők nincsenek oltva)

5,6m-5,8m tuti lesz a Deltáig... van még 800e+ aki pozitiv volt, vagy beteg vagy meghalt. De ez a 800e a hivatalos szám, alsó hangon 6x-os látenciával számoltam és az még nem sok, szerintem. :)

Kell lennie átfedésnek a fertőzöttek és az oltottak között is, ezt valóban nem tudjuk mennyi, de ezt senki se tudja mert nagy a látencia az átesettség terén.

Saccra 2,0-2,5m AKIT MÉG TÁMADHAT rövid idő belül a vírus... persze, hogy sok de jóval kevesebb mint a 9 millió amikor nekiindultunk a második hullámnak tavaly.
És a 2 millióba már beleszámoltam a gyerekeket is, hiszen közülük is sokan áteshettek már a fertőzésen. Nem mellesleg ott van az a morális probléma is, hogy felnőttként kétféle ember kerülhet nagy bajba amikor beindul a Delta.
1. Sinósok akiknek nincs védelmük (ez lehet addigra orvosolva lesz, nem tudjuk)
2. Antivaxxerok.

A 2. pontot leszarom, már bocsánat.

[ Szerkesztve ]

(#23009) Ezekiell válasza #32839680 (#23008) üzenetére


Ezekiell
veterán

Elfogy a Pfizer és besz.pod, mert nem rendelnek utánpótlást

Arad nagyon szép város, érdemes megnézni ;)

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#23010) Ringman válasza daneel_hu (#23007) üzenetére


Ringman
nagyúr

9,7m-ből kb 4-500k külföldön lakik, azt levonhatod.

(#23012) attiati válasza Sir Pocok (#22999) üzenetére


attiati
veterán

Ezt most azért, hogy szakmai véleménnyel leplezzék, hogy a Sinosokat miért kellene mással oltani?

Ezért kell majd az mrns-el oltottaknak nem mrns-t adni harmadiknak? Mondjuk Sinot? :D

(#23013) #86564352 válasza #32839680 (#23008) üzenetére


#86564352
törölt tag

Személy szerint annyira nem izgat ez még, mert jelenlegi adatok szerint átesett & Pfizer kombinációval bátran nézhetem majd Kudlik Júlia műsorát. Tavasszal a Pfizert is kitaktikáztam, nem dőltem be a keleti kampánynak, nem kértem akkor abban a helyzetben már AZ-t se. Csak megint ez az egész félrebeszélés dühítő. Arra van tanulmány AZ-re mRNA jobb, fordítva már kevésbé volt jó így azt nyugaton nem csinálják. Akkor ők ne jelentsenek ki erről így... kétlem pl. USA miután 99% csak messenger vakcina, akkor most hirtelen nekiállnak vektorost gyártani. EU is mRNA-t rendelt még. (jobban mondva EU mínusz Mo.)

(#23014) daneel_hu válasza Ringman (#23010) üzenetére


daneel_hu
addikt

Akkor még jobb a helyzet, legalábbis járvány szempontjából...

(#23015) Rolly válasza daneel_hu (#23007) üzenetére


Rolly
veterán

addig számolgatsz amíg kijön, hogy itthon a természetes / oltással szerzett védettségel rendelkezők hazai aránya 120% :D

(#23016) Jablocskov válasza Kékes525 (#23005) üzenetére


Jablocskov
tag

Ennek az egész vizsgálatnak az volt célja, hogy hiteltelenítsék a főváros által szervezett vizsgálat eredményét a kevésbé tájékozottak között és a harmadik oltást nem szükségszerűségként, hanem a kormány előrelátásaként próbálják meg eladni.

(#23018) Ringman válasza daneel_hu (#23014) üzenetére


Ringman
nagyúr

igen, a védettségi arány vsz. emiatt magasabb.

pontosan azt nem lehet tudni, hogy hányan jöttek haza oltásra, mert Mo-n már rájuk került a sor, míg külföldön meg heteket, akár 1-2 hónapot is kellett volna várniuk, de szerintem a karanténozás miatt annyira sokan nem lehettek ilyenek.

(#23019) Kékes525


Kékes525
félisten

Ismeri valaki a mostani operatív törzs szakértőinek névsorát, akik ténylegesen tanácsot adnak Orbánnak?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#23020) #86564352 válasza #32839680 (#23017) üzenetére


#86564352
törölt tag

És akkor próbáljunk politika nélkül beszélni a témáról. :(( Ebben az országban mi nem politika? Az utcára kilépsz és már ott a szar.

(#23021) Ringman


Ringman
nagyúr

astra + moderna [link]

(#23022) Sir Pocok válasza Kékes525 (#23019) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Én erről tudok:

Dr. Müller Cecília mb. országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője
Papp Károly rendőr altábornagy, a BM közbiztonsági főigazgatója, volt országos rendőrfőkapitány
Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány
Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója
Dr. Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa
Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója
Dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) főigazgatója
Dr. Gondos Miklós főorvos, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#23023) Lauda válasza mpo (#22931) üzenetére


Lauda
félisten

Mire gondolsz, mi a helyzet a görögöknél? Nem követtem a görög állapotokat. :)

(#23024) Lauda válasza Sir Pocok (#22978) üzenetére


Lauda
félisten

Mondjuk ezt alátámaszthatná valami tudományos cuccal is. :U

(#23025) Kékes525 válasza Sir Pocok (#23022) üzenetére


Kékes525
félisten

Köszi. :R

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#23026) headhunter


headhunter
addikt

Utólag nagyon "megérte" a közel 3x áron vásárolt "hatástalan" vakcina... [link] , [link]

[ Szerkesztve ]

(#23028) Mr K válasza #32839680 (#23027) üzenetére


Mr K
senior tag

Az elbénázott tesztelés, emlékeim szerint. (Az alanyok egy része másmilyen dózist kapott, másmilyen időközzel, ezért lett két eredmény.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#23029) BlackV válasza Kékes525 (#22901) üzenetére


BlackV
senior tag

"A védelem szempontjából csak a neutralizáló antitesteknek van jelentősége, a nem neutralizálók nem okoznak védettséget, legfeljebb csak nálam, mert nekem már van sejtes védelmem, remélhetőleg. A fertőzött sejtek felületén megjelennek a magi fehérjék is és a nem neutralizáló antitestek hozzájuk kötődnek. Ez még nem jelent semmit, de ha van sejtes védelem, akikor a CD8+ sejtek elpusztítják az így megjelölt sejteket. ..."

És mi a helyzet a veleszületett immunitás szerteágazó elemeivel?

Például:

- NK sejtek is képesek antitestek által vezérelt, nem autonóm felismerésre, ha jól tudom.

- Makrofágok melyek szintén tudnak ilyet ha jól tudom, és az így a felismert fertőzött sejteket fagocitózissal elpusztítják.

(#23030) Cs1csó válasza headhunter (#23026) üzenetére


Cs1csó
félisten

Hiába vergődik a kormány és nyomja a süket rizsát a mRNS vakcinák JOBBAK, kisebb vagy nagyobb mértékben azon lehet vitatkozni - a mértéken - de JOBBAK.

Nekem ennyi bőven elég tehát az olcsóbb, nyugat, engedélyezett, végig papirozott vakcina jobb és mivel sehol sem tartunk az oltásban, és nálunk haltak meg lakosság arányban a legtöbben ezért nyugodtan ki lehet jelenteni: TELJESEN fölösleges volt Pfizer-en kívül bármilyen egyéb vakcinát rendelni (Moderna rendelésének a jelentéktelen mennyiség miatt nem látom így utólag értelmét) mindenkit kivétel nélkül a Pfiezer-rel kellett volna oltani.

Persze ez utólagos okoskodás.

(#23031) bigdady válasza headhunter (#23026) üzenetére


bigdady
nagyúr

Pontosan. 4-ből 3 embernél rohadtul megérte igen. Ennyit a hatástalan vakcináról :DDD

[ Szerkesztve ]

(#23032) mozso


mozso
senior tag

Angliában elkezdett emelkedni a halálozás. Két hetente duplázódik a napi halottak száma, jelenleg 6x annyi, mint a nyugalmi időszakban volt (május eleje-június eleje között).

A felfutás nagyon hasonló az angol 2. hullámhoz. Ott szeptember 30 körül volt napi 60 halott és lett ebből napi 350-490 november első napjaira. Nagy kérdés mit látunk majd augusztus 15 körül.

(#23033) Mr K válasza mozso (#23032) üzenetére


Mr K
senior tag

Az esetszám (új fertőzött) is kezd imponáló (vagy inkább ijesztő?) lenni: 48553. Januárban (a második hullám csúcsán) szóródott pár napig 60 ezer környékén, ezt már erősen közelíti.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#23034) Kékes525 válasza BlackV (#23029) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen fontos szerepet töltenek be a nyálkahártya védelemben a IgA mellett. Másrészt a helyi gyulladásos folyamatokban vesznek részt. Ők is szerepet játszhatnak a fertőzött sejtek elpusztításában, de nagyon rossz hatásfokkal dolgoznak.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#23035) mpo válasza #32839680 (#23017) üzenetére


mpo
veterán

Sajnos igazad van, ezért teljesen mindegy, hogy kik adnak tanácsot vagy csak a nevüket adják ahhoz, hogy ott vannak a törzsben.
Itt már leírták többen, mit kellene tenni, hogy a 4. hullám kisebb kárt okozzon, sajnos az intézkedéseknek ehhez semmi köze nem lesz.
Nem a járványvédelmi szakemberek fognak dönteni.
„Ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az orvosoknak és a matematikusoknak” – mondta Orbán.

Ha érted, akkor már elavult.

(#23036) mpo válasza Lauda (#23023) üzenetére


mpo
veterán

Amit írtál [link], arra reagáltam a görögökkel, hasonló népességgel, mint mi.
Az oltások darabszámát is megnéztem.
A görög helyzet: [link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#23037) Ringman válasza mozso (#23032) üzenetére


Ringman
nagyúr

azért még más a trajektória: (innen)

(#23038) Parci válasza Ringman (#23037) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

érdekes, hogy az esetszámok viszont tényleg ugyanolyan lendülettel és abszolút mértékben futnak fel. azt várná az ember, hogy azok sem. a másik két grafikon különbsége kicsit megnyugtató.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23039) Drizzt válasza Ringman (#23037) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Igen, de ezen ábrák közül azért az admissions az nem valami szép. :(

I am having fun staying poor.

(#23040) bigdady válasza Ringman (#23037) üzenetére


bigdady
nagyúr

Tudni mennyi 2x oltott a kórháziból? Írják valahol? :R

[ Szerkesztve ]

(#23041) BlackV válasza Kékes525 (#23034) üzenetére


BlackV
senior tag

"nagyon rossz hatásfokkal dolgoznak"

Hát márpedig 100ból 80 oltatlan fertőzött embert elég jól megvédi valami. ( IGG neutralizáló antitestvédelemről esetükben ugye nem beszélhetünk. IGG is 7 nap után kezd el megjelenni, aztán van aki addigra meg is gyógyul, pedig tünete is volt..)

[ Szerkesztve ]

(#23042) mozso válasza Ringman (#23037) üzenetére


mozso
senior tag

A halálozási grafikonod azért ilyen alacsony, mert amihez viszonyítanak ott még nem futott ki a 3. hullám. Az első 10 napot nem kellene figyelembe venni a kéknél és akkor nem csak sima duplázás lenne.

plusz a delta csak május 15 után kezdett el komoly részt szerezni a variánsok között.

[ Szerkesztve ]

(#23043) Ringman válasza Parci (#23038) üzenetére


Ringman
nagyúr

úgy néz ki, hogy ez tényleg mindenkin végigmegy, akin eddig nem, vsz. a wuhani mércénél kb. mindenki superspreader lehet.

#23040 bigdady
nem tudok róla, a hivatalos kórházi adatoknál ez nincs feltüntetve.
age group meg elég szegényes: (fenti link aljáról)

(#23044) mozso válasza Ringman (#23043) üzenetére


mozso
senior tag

Pont ezt mondtam sok hete, hogy sehol nem talalok bontast a 18-54 eves korhazba kerult kategoriara, igy pedig nehez elemezni

(#23045) Parci válasza Ringman (#23043) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

daneel_hu agyalt rajta ma, hogy nem fog az olyan gyorsan végigmenni a népen. szerintem ősszel roppant gyors lesz, mert a gyerekek szétpasszolják, kb. mindenki elkapja, mindenki hazaviszi, ott meg szintén mindenki elkapja, aki el bírja kapni. amikor beindul majd a "nálunk a suliban is ott van mindenhol", onnantól szerintem egy-másfél hónap és "vége".

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23046) mozso válasza Parci (#23045) üzenetére


mozso
senior tag

Akkor viszont augusztus vegen kell egy booster shotra ragyurni, tuti ami biztos.

(#23047) Ringman válasza Parci (#23045) üzenetére


Ringman
nagyúr

pedig ugye pont ezt kellene elkerülni, mert akkor az intenzíven lévők esélyei rohamosan esni fognak. (gyerekeké és immunhiányosoké is, az általad "megfejtésben lévőknek" nevezett csoporton kívül is. meg ugye az időseknél még pre-deltánál sem olyan a hatékonyság, a dán idősotthoni számokat már linkeltem párszor)

(#23048) Mr K válasza Parci (#23045) üzenetére


Mr K
senior tag

Pár napja volt hír (UK), hogy minden kilencedik gyerek hiányzik. (Nem mind beteg, benne vannak a karanténosok is.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#23049) Asbee válasza mozso (#23046) üzenetére


Asbee
veterán

Van erre már döntő tanulmány, hogy csak úgy nyomni kell a booster shotokat? Lassan kezd ez átmenni egy határon. Össze vissza keverni a vakcinákat, így úgy tolni a 3-ik adagokat. Biztos, hogy van akinek indokolt, de engem pl hagyjanak békén 40k+ antitesttel, 2 pfizer után.

(#23050) mpo


mpo
veterán

Aki görögországi vagy tunéziai nyaralásból jön haza, hozni fog egy kis szuvenírt, amit ingyen fog osztogatni.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.