Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31901) Ringman válasza bigdady (#31894) üzenetére


Ringman
nagyúr

na hát ilyenkor illene a 3. dózis (mondjuk moderna) után is méretni, hogy kell-e 4. is.

[ Szerkesztve ]

(#31902) bigdady válasza t72killer (#31897) üzenetére


bigdady
nagyúr

Most majd az lesz egyelőre kb megörültek nem lett semmi baja a 4 hónap alatt…
Az néni 15 évet letagadhatna semmi baja nincs nem is volt kb sosem

[ Szerkesztve ]

(#31903) Parci válasza Ringman (#31901) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ja, azt nem is írtam: az eu-s igazolványon látszik, hogy spanyol modernával vagyunk oltva -- szóval sí, sí, mágnesgyár az!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31904) Ringman válasza mozso (#31900) üzenetére


Ringman
nagyúr

ezt már texas és florida szállítja most is, tényleg abban lehet reménykedni, hogy nagyon sokan átestek tavasszal.

(#31905) Parci válasza bigdady (#31902) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem biztos, hogy 4 hónapon át 0 volt, sőt

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31906) Ringman válasza Parci (#31903) üzenetére


Ringman
nagyúr

már az arcképeden is látszik

(#31907) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Havercsaj (43 éves) 19 hete kapta a második Sputnik V-t, 2 hete ~600AU/ml (synlab, abbott, cmia), 3 napja tünetek, tegnap délutánra íz/szag nulla. Doki nem küldte tesztre, ma hajnalban fizetős pcr (külföldi út miatt), természetesen pozitív. Mostanra elég szarul van. (férje vendéglátós, ő is lázas, nincs hangja, de azért ma dolgozik, majd holnap talán tesztel...)

Rövid hevenyészett konklúzió: a 600AU/ml a tünetes covid elkerülésére kevés.

(feketekömény + az összes szokásos vitamin megy nála tavaly ősz óta)

[ Szerkesztve ]

(#31908) bigdady válasza Parci (#31905) üzenetére


bigdady
nagyúr

Azért 4 hónapig kéne lenni valaminek…
Legalábbis nem nullának.
De lehet találkozott a 80 éve alatt mindkét vektorral…

[ Szerkesztve ]

(#31909) Parci válasza bigdady (#31908) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mindkét vektorral. az sem kizárt. de nekem is nagyon lecsökkent 3 hónap alatt. nem néztem meg 4 hónapnál, mert kértem egy modernát és kész, de simán lehet, hogy már negatív lett volna.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31910) bigdady válasza Sir Pocok (#31895) üzenetére


bigdady
nagyúr

Az faja…
Volt valami study hogy a 4 vagy 8 hétre adott astra hamar ürül?

(#31911) Parci válasza Z.É.T. (#31907) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nagybátyámat is elérte a két pfizer ellenére, ugyanúgy 3 nap után szaglás kuka, meg volt pár nap láz, köhögés, de már tök jól van.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31912) BlackV


BlackV
senior tag

Szeptemberi Sinopharm drámatagozatunk legújabb előadása, ezúttal is én tartom, kérem mindenki foglalja el a helyét, vegye fel a szerepének megfelelő jelmezt, kezdünk! :) Szeretném tudományos módon megközelíteni a témát, ehhez minden segítséget elfogadok nálam sokkal jobban hozzáértőktől. Tehát kérlek tekintsétek ezt egy nyíltan szerkeszthető vázlatnak, vitaindítónak, gondolatébresztőnek.
Morzsadarabkák, amelyek kezdenek összeállni, vagy legalábbis hitvány tudásom összefüggésként láttatja velem.

1. morzsadarab:

t72killer fórumtárs egy ideje sulykolja a minél hosszabb oltásköz előnyeit immunválasz szempontjából. Szerintem egyáltalán nem alaptalanul, erről több szakcikket is megosztott. Kicsit utánamentem hát a dolognak. A jelenség egyik tudományos háttere (csekély tudású értelmezésem szerint) az, hogy létezik a B sejteken egy aktiválást gátló receptor (FcγRIIb), amely az autoimmun folyamatok megelőzéséért felel, emiatt nehezebben aktiválódnak ezek a B sejtek.



"A nem megfelelő affinitású receptort hordozó limfociták apoptózissal elpusztulnak, míg a nagy affinitásúakból memóriasejtek fejlődnek. A csíraközpontban szelektálódott B-sejtek és a csíraközpont aktivált Th-sejtjei között kialakul a harmadik szinapszis, ami a preplazmasejtes memória, majd a hosszú életű ellenanyag-termelő plazmasejtek kialakulásához vezet. Ezutóbbiak a csontvelőbe vándorolnak."

"A csíraközpont B-sejtjein csökken a negatívan szabályozó FcγRIIb expressziója, ami a sejtek aktiválódásának és az ellenanyag-termelésnek kedvez."


Ezeket nagyon nehéz mérni, mert nem a vénás véráramban vannak jelen, hanem a nyiroktüszőben. Tehát itt laknak a "legkiválóbb", "kiszelektálódott" B sejtek, melyeken ez az aktiválást gátló receptor csökkent mértékű, ezért gyorsabbak, hatékonyabbak.
A szervezetbe került antigén, 1-2 óra elteltével a másodlagos nyirokszervekben halmozódik fel, a limfociták kapcsolatba kerülnek a szervezet különböző területein „csapdába ejtett” antigénekkel. Ha úgy tetszik a nyirokrendszer egyfajta vírusdúsító-szűrő berendezés, hogy könnyeben egymásra találhasson az antigén az immunsejtekkel.

2. morzsadarab:

Bár nem verik nagy dobra, húszasával érkeznek olyan Synlabos leletek 15-40 000 közötti, nem ritkán 40 000+ au/ml, és Centaur 3000+ BAU/ml leletek, melyek korábban negatív leletes sinopharmosoktól származnak, akik 4 hónap elteltével megkapták 3. oltásnak valamelyik mRNS oltást. Ilyen értékek még 2 mrns oltás után sem mindennaposak globálisan. Csakhogy ezek jellemzően idős, krónikus betegektől érkeznek, (hisz ők kaptak sinopharmot jellemzően.)

Mi történhetett?

Véleményem szerint: a korábbi 2 negatív sinopharm után beadott 1mRNS elkezdte legyárttatni a szervezettel a tüskefehérje antigéneket. Ezek eljutottak a nyirokszervekbe, ahol találkoztak ezekkel a high affinity B sejtekkel. Más magyarázatom nincs.
"Low dose prime and delayed boost can improve COVID-19 vaccine efficacies by increasing B cell selection stringency in germinal centres".
Tehát tulajdonképpen a sino gyenge immunválasza itt egyfajta "low dose prime"-ként funkcionált véleményem szerint.

Ezek a leletek egyébként ebben a ~7 ezer főt számláló csoportban koncentrálódnak.
(Időközben egyéb okokra hivatkozva a csoport láthatóságát rejtetté változtatták. A kormányt meg ugye egyáltalán nem érdekli az antitest, és ebben valószínűleg következetes lesz, így a dolog bezárult, valószínűleg a világon sehol nem fogják tanulmánnyal vizsgálni a negatív antitestes alu + mRNS kombót.)

3. morzsadarab:

Gothmog fórumtárs korábban írt róla, hogy korábbi szakirodalom szerint, az alu adjuváns tud érdekes dolgokat (nem scov2 témában.) Pl, hogy az elsődleges immunválasz mértékétől függetlenül is képes memória sejtek kialakítására. Bár ezt a CD8 T sejtek kapcsán írta, a 2. morzsadarab azonbanezt igazolni látszik B sejtek esetében is.

3. oltás téma:

Ez lehet az egyik oka a hosszú oltásköz előnyeinek: a magas "minőségű" B sejtek kiválasztódása a nyirokszervekből. Ehhez véleményem szerint az szükséges, hogy az alacsonyabb "minőségűek", amelyek a véráramban és egyéb helyen közlekednek "kikopjanak" apoptózis által és ne fogják ki a szelet a nyiroki B sejtek vitorlájából. Szerintem ez nagyjából korrelál a vérben mérhető antitest szinttel. Így ha ezek már eltűntek a véráramból, a B sejt kiválasztás is ezekre a mélyebb rétegekre koncentrálódik. (Tehát elképzelhetőnek tartom, hogy B sejt szelekció és így a minőségi immunitás kialakítása szempontjából nem feltétlenül előnyös egy fiatalnak/egészségesnek 4 havonta ráoltani, de ez már tényleg csak zárójeles.)

Összefoglalva tehát a negatív Sinopharmosok sem biztos, hogy védtelenek voltak, ha ezek a magas affinitású B sejtek a nyiroktüszőben (amiket nem lehet mérni) kialakultak, ráadásul a vírus esélyesen 1-2 órán belül a szervezetbe kerülés után találkozik is velük lsd fentebb. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne előnyös az, ha jelen vannak az antitestek a vérben és a szövetközi térben nagy mennyiségben. Szerintem nem mindegy, hogy az autópálya előre le van e zárva a vírus elől, különösen időseknél. De ez a skill amúgy is csak ideiglenes. Az oltás nem lehet egy állandó jellegű monoklonális antitest terápia, igazából nem erre találták ki. Így ha az oltás valódi célja, a hosszú távú immunitás felől vizsgáljuk a dolgot, a "teljesen védtelen" számomra erősen kérdőjeles "negatív" Sinopharmosok esetében is, a sino a maga feleadatát elvégezte mint oltás, mint antitest terápia megbukott. Mindenki gondolja végig. Évtizedek óta rengeteg minden ellen oltanak és oltottak mindenkit aluval, fiatalokat, időseket egyaránt. Ha annyira rossz lett volna ez a technológia, már sokkal régebben elhagyták volna.
Most viszont, hogy már van mRNS, időseknek ez a legjobb választás scov2 ellen véleményem szerint. Szóval ez itt nem egy sino propaganda, jó lett volna, ha a negatív sinosokat hamarabb ráoltják mRNS-sel.
Köszi a figyelmet, a színpad az Önöké! :)

források:
Immunológia Anna, Erdei, Gabriella, Sármay, József, Prechl (2012) Medicina Könyvkiadó Zrt.
https://prohardver.hu/tema/a_koronavirusrol_komolyan/hsz_4080-4080.html
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.09.08.21263248v1

(#31913) t72killer válasza bigdady (#31902) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mondanám, h nyugdíjasként bújjon el vmi nyaralóba, amíg hullik a férgese, de a fene se tudja, nálunk UK-ben ez a vidék vírusa lett. Világvégi skót megyék (Highland...) überelik a londoni körzeteket fajlagos esetszámban, lehet pont a Balatonalsóborzasztói postás kézbesítené neki a deltát :(((.

#31907: aztamocsok. Ezt a variánst feljelenteném szándékos vakcinakerülésért :(( , minimum megérne egy boncolást (szekvenciálást). Tudom, ilyet nem lehet kérni... Tippelnék, hogy a deltából is valami professional vagy enterprise edisön kapta el (van), esetleg csenget a μ...

#31912: :R, alapos munka :R. Nem véletlen szokott az a t72 hisztizni :)). Én január közepére (20.hét) tervezem a 2. lövetet, majd beszámolok a végeredményről. November vége felé, ha még lesz élő ember Mo.-gon, akkor beugrok egy Synlab-os tesztre (feleannyi ktg mint itt egy privát antitest-teszt) és Februárban egy második kör tesztre. Nálunk mostmár végre elkezdtek ereszkedni a számok, a következő cirkusz esélyesen kari+szilveszter után február-márciusban lesz, lehet vmi combosabb változattal - akkorra kéne kimaxolnom a védelmet.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31914) Sir Pocok válasza bigdady (#31910) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nem volt. Sőt inkább arról harsogtak, hogy tovább fogja bírni. Hát esetemben nem így van....

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31915) Ringman válasza bigdady (#31910) üzenetére


Ringman
nagyúr

[link]
hatékonyság és antitestszint vsz. korrelál.

(#31916) Tigerclaw válasza Z.É.T. (#31907) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Nem ertem. Ilyen tunetekkel miert nem kuldte tesztre? Ki van adva, hogy ne kuldjenek senkit sem tesztre barmennyire is egyertelmuek a tunetek? Ez mar a sokadik ilyen tortenet itt. Ezek fideszes orvosok es a parthuseg fontosabb az orvosi kotelessegenel, vagy az elmult 2 evben atombunkerben elt es nem kovette az esemenyeket?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#31917) Z.É.T. válasza Parci (#31911) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ő az egyik, aki miatt 12 éve "long-bárányhimlőzök" - szerinte hiszti - és senkinek nem kívánok rosszat, de itt kivételesen nem rázna meg, ha néhány hónapig kipróbálná a long-covidot, aztán persze maradéktalanul meggyógyulna.
Elnézést, ha bárkit megbotránkoztat... szemét g3ci vagyok...

(#31918) Parci válasza t72killer (#31913) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lehet, hogy london már eléggé immunizált így vagy úgy...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31919) Mr K válasza Sir Pocok (#31890) üzenetére


Mr K
senior tag

Briteknél kórházban 8 ezer, lélegeztetőgépen 1 ezer, azaz arányaiban nem különbözik szignifikánsan attól ami nálunk van. Napi kórházba kerülés is kb. napi ezer, azaz az átlag tartózkodási idő egy hét. (Vagy a betegség gyorsabb lefolyású, vagy az oltottak lehúzzák az átlagot.) A napi halálozás náluk most olyan 140 körül van, ami nem egy vidám érték a napi ezer kórházi felvételhez viszonyítva. A napi pozitív tesztek száma náluk most 30 ezer körül hullámzik lassan két hónapja - szóval ennyit a gyors lefutásról. (Felfutni a kezdeti bizonytalankodás után, nagyon gyorsan felfutott.)

Az anekdotikus beszámolók alapján is nyilvánvaló, hogy nálunk nagyon vigyáznak arra, hogy ne találják meg a fertőzötteket.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#31920) bigdady válasza BlackV (#31912) üzenetére


bigdady
nagyúr

Csak nekem tűnik fel hogy itt a fórumban sehol egy történet sem hogy kinaival oltott betegszik meg?
Mindig csak szinte a többit olvasni? :U :F

(#31921) Ringman válasza Mr K (#31919) üzenetére


Ringman
nagyúr

Vagy a betegség gyorsabb lefolyású, vagy az oltottak lehúzzák az átlagot

vsz mindkettő, csak a kimenetel más oltott vs oltatlanok esetén.

(#31922) Parci válasza bigdady (#31920) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hány kínaival oltott van itt a fórumban? ;)
és eleve mekkora a szórása egy topik méretű mintából készített hipotézisnek?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31923) Sir Pocok válasza Mr K (#31919) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Illetve az lehet most itthon, ami UK-be volt a kezdetek kezdetén:

Nem tudják az emberek a tüneteikről, hogy KOVID-osak-e vagy sem. Torokfájás, orrfolyás lázzal, hőemelkedéssel - > nátha, megfázás azaz semmi komoly.

Jövő hét elején 15-16 fokos átlaggal jön a hideg, már előre látom, hogy mindenki a hirtelen jött lehűlésre fog mindent fogni és el lesznek bagatellizálva a dolgok bizonyos esetekben...

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31924) Ringman válasza Parci (#31922) üzenetére


Ringman
nagyúr

ott vannak a bahreini sinós számok, ennél nem hinném hogy jobb lenne, mert ők nem oltottak ennyi idős embert [link]

meg jó lenne látni a sinósok koreloszlása mellett a lakóhelyüket és a mobilitásukat is.

(#31925) Ringman válasza Sir Pocok (#31923) üzenetére


Ringman
nagyúr

ezért kellene ingyenes gyorsteszt mindenkinek, ha már tünetesen keresnék fel az orvost.

(#31926) bigdady válasza Parci (#31922) üzenetére


bigdady
nagyúr

Fura hogy ismerősi körben sem illetve sehol nem is találkozok kínais sztorival. Itt sem. Te igen?

[ Szerkesztve ]

(#31927) t72killer válasza Parci (#31918) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Esélyes. Az előző hullámokat nagyon telibekapták, valószínű, hogy ott a sulizárás se jött eléggé időben és pl az alfa keresztülment a gyerekeken, amit a skótok valszleg megúsztak. Plusz az angol iskolák 2-3héttel később nyitnak szeptemberben, azalatt jó adag embert olthattak be odalent is, főleg a fiatalok közül.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31928) OPiiPO válasza bigdady (#31926) üzenetére


OPiiPO
addikt

A kínai a legjobb, nem hiába azzal oltatta magát Orbán is. Van még kérdés? ;]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#31929) Z.É.T. válasza bigdady (#31926) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Akitől a havercsaj elkapta, Sinopharmos, 50-es, azóta kórházban...

(nagyjából mindegy, hogy melyik oltás, vagy átesés, ha eltelt 4-8 hónap, akkor menjen a harmadik oltás, de minimum egy antitest mérés szvsz, mindenféléből van/volt már beteg a köreimben)

[ Szerkesztve ]

(#31930) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Tippek lakossági COVID-19 gyorstesztek vásárlása előtt

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31931) Tigerclaw válasza bigdady (#31926) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Tavasszal az egyeb karantenintezkedesek allitottak meg a jarvanyt, nem a vakcinak. Mondhatni most zajlik a vakcinak foprobaja nalunk, hiszen itt a delta es az egyetlen jelenleg felhuzott vedvonalunk csak a vakcinakra epit. Par honap mulva okosabbak leszunk a Sinoval Sputnyikkal kapcsolatban is, mert lesz sajat tapasztalat. Izrelbol, UK-bol, USA-bol nem fogunk adatokat kapni mert senkit nem oltottak Sinoval, nemhogy az idoseket. Mondhatni keves olyan orszag van, aki hasznal kinai vagy orosz vakcinat es nyilvanos statisztikat kozzetesz.

Persze nalunk az nem garantalt hogy nem nyul bele a kormany a statisztikaba a sajat erdekeben. Pont ezert van hirzarlat.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#31932) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Na Kékes fórumtársunk FB csoportjába kezd kiderülni a turpisság:

Aki oltott és tünetek észlel magán, ahhoz nem megy ki a mentő tesztelésre, mert azoknak már nem jár az ingyenes teszt. Az illető hozzátartozója lázas beteg szagokat nem érez és ennek ellenére elhajtották...

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31933) t72killer válasza Sir Pocok (#31932) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:Y .

#31931: tavasszal nem sokmindent fékeztek már az "intézkedések", az alfa közel full-potenciáljában lefutott végigfertőzve mindenkit akit ért. Max annyi, hogy nem lett belőle egy hosszú lapos konstans szenvedés a csúcs után...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31934) Mr K válasza bigdady (#31920) üzenetére


Mr K
senior tag

Chilei vagy mongol covid statisztikákat javaslom böngészésre. (Mindkét ország egyszerre vezette az oltottsági és a fertőzöttségi listákat...)

#31915 Ringman Vajon Modernánál mi az az extra széles sávú bizonytalanság?

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#31935) Ringman


Ringman
nagyúr

gyártói álláspont

The @Pfizer @US_FDA booster documents https://fda.gov/media/152161/download reviews all data on effectiveness (VE) vs infection —waning immunity not related to Delta, just a matter of time, 6% reduction of VE every 2 months —restoration to 95% VE by 3rd shot —recommends booster for all age 16+
The (Pfizer) bottom line, w/ antibody % safety data in this 53 page report. Their case is not made sufficiently for all age groups, predominantly relying on infections, not protection from severe illness, which exists now for age ≥ 60 That may change with ongoing follow-up data.
Little evidence of difference in booster effect by age or variant (WT/Wuhan vs Delta/DA)) difference for neutralization assays

(#31936) t72killer válasza Mr K (#31934) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kevés adat, összesen 5milliót rendeltek a britek, tiszta mázli, hogy sikerült szereznem.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31937) Ringman válasza Mr K (#31934) üzenetére


Ringman
nagyúr

kevés az adat.

(#31938) Ringman válasza Sir Pocok (#31932) üzenetére


Ringman
nagyúr

wtf :F

túl kevés a fertőzött, vagy miért?

[ Szerkesztve ]

(#31939) Sir Pocok válasza Ringman (#31938) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nem tudom, erről jó lenne egy állami hivatalos álláspont mert ha ez igaz elég meredek...

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31940) Ringman válasza Sir Pocok (#31939) üzenetére


Ringman
nagyúr

ha így is lenne, az sem fogja leverni a biztosítékot az átlagpolgárnál.

(#31941) Tigerclaw válasza Sir Pocok (#31932) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

A kormany es a "szakertoi" nem kovetik a fejlemenyeket? Nem tudjak hogy a duplan oltottak is elkaphatjak a betegseget es fertozhetnek is, meg korhazba is kerulhetnek sot bele is halhatnak? Foleg hogy egy idore esik a vakcinak hatekonysaganak csokkenese es a delta...

Vagy ha oltott vagy mar nem jar az egeszsegugyi ellatas sem? Hiszen mar kartyad is van arrol, hogy orokre vedett vagy minden ellen is.

Azt mondjuk ertheto hogy nem a mento viszi ki a tesztet, mar csak azert is mert jelenleg nulla jarvanyugyi intezzkedes van eletbe leptetve...szoval nincs szukseg mentore a teszteleshez. Ettol meg elkuldhetnek ingyenes tesztre, foleg ha egyertelmu tuneteket mutat.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#31942) Z.É.T. válasza Sir Pocok (#31939) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ugyan...
Egyszer Müller Cecília elszólta magát, hogy "minden a terv szerint alakult" - 20-25 ezer elhunyt körül - ennél hivatalosabb álláspontot sosem fogunk kapni...

[ Szerkesztve ]

(#31943) Vesa válasza tisn (#31799) üzenetére


Vesa
veterán

"miert terjesztesz faszsagokat bro?"

Tudsz szöveget értelmezni? Nem azt írtam, hogy az AZ összességében hatástalan, hanem azt, hogy azokban az esetekben, ahol pár hónap alatt nullázódott (pl. nálam, méréssel igazolva), ott vajon mit ér rá egy Pfizer? Ez is csak teoretikus kérdés volt, ami még gyk. is ki kéne derüljön, mert egyértelműen fogalmaztam.
Sino detto...Azokról volt szó, akiknél hatástalan volt, és úgy kaptak rá egy harmadikat.

Egyebekben, az általad idézett mondant végén kérdőjel volt, mivel kérdés hangzott el. Vagyis felfedezted a kérdés általi _tény terjesztés_tudományát! Ügyes vagy!

Sajnos nagy probléma manapság a funkcionális analfabetizmus!

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31944) Parci válasza bigdady (#31926) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a kórházban hamar voltak dupla sinósok anyám szerint (de dupla pfizeresek is stb.)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31945) BlackV válasza Vesa (#31943) üzenetére


BlackV
senior tag

Nem azt írtam, hogy az AZ összességében hatástalan, hanem azt, hogy azokban az esetekben, ahol pár hónap alatt nullázódott (pl. nálam, méréssel igazolva), ott vajon mit ér rá egy Pfizer?

Azt gondolom, hogy kifejezetten amiatt hogy "nullázódtál", nagyon király IgG-d lesz! :K

[ Szerkesztve ]

(#31946) Parci válasza BlackV (#31945) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

érdekes az eszmefuttatásod, én biztos nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni (mert egy dolog, hogy logikusan hangzik, egy másik, hogy tényleg lehetséges-e és valószínű-e, de ehhez immunológiában jártasnak kell lenni).

viszont nekem például nagyon király igg-m volt, de már elmúlt... :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31947) Vesa válasza Sir Pocok (#31890) üzenetére


Vesa
veterán

Nincs ehhez link? Nem találom az embert sehol.

A tudomány a valóság költészete!

(#31948) Gothmog válasza BlackV (#31912) üzenetére


Gothmog
aktív tag

A B sejtek szelekciójáról is írtam egy keveset korábban: #26273
Igaz, félig emlékekből merítve, félig meg abból a "biológiai gondolkodásmódból" vagy inkább a biológiai rendszerekre általánosan jellemző logikusságból kiindulva, ami az egyetemi tanulmányaim alatt ivódott belém. (Azután megnéztem én is az idehaza még meglévő régi immunbiológia tankönyvemet, plusz Syberia is linkelt - #26560 - egy elég modern kézikönyvet, és kicsit megnyugodva tapasztaltam, hogy nem írtam hülyeséget, illetve nem volt hiábavaló a biológus szak elvégzése. :DDD Na jó, most is biológusként dolgozom, de az immunológiától távol eső területen.)

Egyébként nálam a Sino hatása - szinte napra pontosan három hónappal a második oltás után - sajnos nulla szinten volt már az ellenanyag titert nézve. (És mivel korábban nem mérettem szintet, így nem tudom, hogy nulláról "csökkent" nullára, vagy volt azért valami - nyilván legfeljebb csekély mértékű - látható hatás is. De elvileg nem egészen két hét múlva kérhetem a harmadik lövést, ami esélyesen mRNS alapú lesz. Majd rá néhány hétre szerintem méretek egy ellenanyagszintet, és akkor kiderül, hogy nekem is nagy kiugrást mutat-e, tehát esélyesen volt reakció a Sino által az immunrendszerem számára a döglött koronavírusokkal megejtett [bábjáték] után, vagy pedig sima "első shot" hatása lesz a cuccnak.

Endure. In enduring, grow strong.

(#31949) bigdady válasza Sir Pocok (#31939) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ha belegondolsz hogy nem vonatkozik oltottra karantén akkor valóban felesleges tesztelni is hisz nincs semmi következménye ha pozitív…

(#31950) t72killer válasza bigdady (#31949) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mii? Olyan nincs, hogy hivatalosan pozitívnak nem sipirc karanténbe... Bár nem ez lenne az első covid-szabály, amit keresztbe-hosszába elb.sznak...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.