Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31751) attiati válasza viharhozo (#31634) üzenetére


attiati
veterán

Gyakorlatilag megelőzés jelleggel is javasolja az utolsó bekezdésben.

Emlékeim szerint több allergiás orrspray szterodiot tartalmaz.

Hogy működik ez az azelasztin-hidroklorid?

(#31752) Sir Pocok válasza attiati (#31751) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Prof. Dr. Jakab Ferenc
Újabb, igen biztató eredmény, amelyhez kutatócsoportunk is hozzá tudott járulni! Már a KLINIKAI VIZSGÁLAT is igazolja!

‼ Az előzetes laboratóriumi eredményeket a klinikai vizsgáltok is igazolják: a széles körben elérhető allergiaellenes azelasztin tartalmú orrspray forradalmasíthatja a COVID-19 kezelést!

👉 A CEBINA osztrák biotechnológiai cég ma jelentette be az URSAPHARM Arzneimittel közösen szponzorált, 2. fázisú klinikai vizsgálatának első eredményeit, amely bizonyítja, hogy az azelasztin-hidrokloridot tartalmazó antiallergiás orrspray hatékonyan csökkentette a vírusfertőzést SARS-CoV-2 pozitív betegeknél!

👉 A CEBINA munkatársai Dr. Robert Konrat professzorral (Bécsi Egyetem, Ausztria) és Dr. Jakab Ferenc professzorral (Pécsi Tudományegyetem, Szentágothai Kutatóközpont, Virológiai Nemzeti Laboratórium) együttműködve már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy az azelasztin-hidroklorid erős SARS-CoV-2 vírusellenes hatást mutatott a laboratóriumi, in vitro vizsgálatokban. Ezen előzetes eredményeket az Innsbrucki Orvostudományi Egyetem Virológiai Tanszéke is megerősítette, vizsgálataikban a fő vírusvariánsokat (beleértve a delta változatot is) használva. A biztató laboratóriumi eredmények hatására, a CEBINA partnere, az URSAPHARM kettős-vak, placebo-kontrollos klinikai hatékonysági vizsgálatot végzett 84 SARS-CoV-2 fertőzött önkéntes bevonásával (Kölni Egyetem, Németország). Az első eredmények nagyon biztatóak, hiszen az egy hetes azelasztin-hidroklorid tartalmú orrspray-vel végzett kezelés nagymértékben csökkentette a SARS-CoV-2 vírusterhelést a vizsgált személyekben. Az azelasztinnal kezelt betegeknél a vírusok mennyiségének 97%-os csökkenését figyelték meg a kontrollcsoporthoz képest. A vizsgálat végén elvégzett molekuláris vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy az azelasztinnal kezelt betegek szignifikánsan nagyobb arányban váltak PCR negatívvá.

👉 „Ezek a klinikai adatok megerősítik a Pécsi Tudományegyetem virológusai által korábban, emberi orrszöveten elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, ahol az azelasztin kezeléssel drasztikusan sikerült csökkenteni a SARS-CoV-2 fertőzést. Mivel az orrban és a torokban megjelenő magas vírusszám súlyosabb lefolyású betegséget eredményezhet, valamint a vírus átadásának a lehetősége is nagyobb ebben az esetben, az orrspray használata mind a fertőzött, mind pedig a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő személyeknek egyaránt ajánlott lehet. Az azelasztint engedélyezett allergia-gyógyszerként már 30 éve biztonságosan használják szerte a világon, így a klinikai vizsgalatok eredményei alapján, akár azonnal be is lehetne vezetni, mint profilaktikus vagy poszt-expozíciós gyógyszert. - jegyezte meg Dr. Nagy Eszter a CEBINA alapítója és vezérigazgatója. „Ezen túlmenően úgy gondoljuk, hogy az azelasztin hatékonyságának bizonyítása a SARS-CoV-2 főbb változatai ellen – beleértve a delta változatot is – tovább növeli az azelasztin orrszöveten történő, helyi alkalmazásának fontosságát a COVID-19 kezelésében.”

☝ A sikeres védőoltási kampánynak köszönhetően a világ számos pontján a lakosság nagy része már védett lehet, aminek következtében csökken a kórházi kezelések és a halálozások száma. A fertőzés azonban ezekben a személyekben is megjelenhet és sajnos azt látjuk, hogy a fertőzöttek száma ismét emelkedik, elsősorban a delta variánsnak köszönhetően. Ezért sürgősen új lehetőségekre van szükség a vakcinák kiegészítésére, a korai stádiumú fertőzések kezelésére, valamint a vírus terjedésének csökkentésére. Pontosan ezen okokból kifolyólag nagyon fontosak az említett klinikai vizsgálat most közzétett első eredményei!

☝ A klinikai adatok első elemzéseiből készült kézirat első (preprint) verziója itt található meg: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3903170.

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31753) Vesa válasza attiati (#31751) üzenetére


Vesa
veterán

Úgy, mint a legtöbb antihisztamin. Gátolja számos gyulladásos mediátor, köztük a hisztamin felszabadulását. Allergodyl-ban nincs szteroid, a betegtájékoztató szerint:

"Az Allergodil orrspray hosszú távú kezelésre is alkalmas. A kezelés időtartamára vonatkozóan nincsenek megszorítások."

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31754) kolopele válasza Sir Pocok (#31752) üzenetére


kolopele
nagyúr

Erről beszélt ma nekem sógornőm is, aki szintén Pécsen "tudóskodik" :) Reménykedjünk.
Vesa: Ellenben olyan keserű, hogy hányni lehet tőle. Persze attól még lehet jó :)

[ Szerkesztve ]

(#31755) attiati válasza Rolly (#31659) üzenetére


attiati
veterán

"minél jobban megvisel valakit az oltás feltételezhetően annál nagyobb eséllyel lett volna gondja a vírus fertőzés miatt"

Ezt így önmagában nem lehet kijelenteni, mert:
- az egyes oltások eltérő "erősségűek" (és hatékonyságúak)
- gondolom attól is függ a "megviselés", hogy milyen állapotban van az immunrendszer
- 120 kilós férfi és 50 kg-os nő is ugyanazt a hatóanyag mennyiséget kapta

[ Szerkesztve ]

(#31756) Vesa válasza kolopele (#31754) üzenetére


Vesa
veterán

Mondjuk nekem az kérdéses az ilyen megoldásoknál, hogy mit ér ha az ember a száján vesz levegőt? Márpedig, mindenki vesz ott is...

Csak akkor keserű, ha helytelenül használod! ;)

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31757) Cs1csó válasza Vesa (#31753) üzenetére


Cs1csó
félisten

Semelyikben sincs szteroid ami vény nélkül kapható és persze az Antihisztaminok nem szteroidok.

Használtam antihisztaminokat nem segített semmit.

[ Szerkesztve ]

(#31758) kolopele válasza Vesa (#31756) üzenetére


kolopele
nagyúr

Lemegy az a torkon bármit csinálsz :D
Egyébként a vírusok jelentős része az orrban tanyázik, ha már ott sikerülne kipusztítani nagy részüket sokkal jobb lehetne a helyzet.

(#31759) Parci válasza kolopele (#31758) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

van egy trükk. befújsz az orrodba egyet-egyet, aztán lefekszel az ágyra és hátradöntöd a fejed, amennyire csak bírod és vársz egy kicsit. úgy nem megy a torokba.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31760) Parci válasza attiati (#31747) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem fogok, mindketten védettek voltunk a szputyin után, most alaposan kifeküdtünk az oltástól, szóval nem aggódom, hogy van-e antitestünk, mert tuti van. de ha nem lenne, akkor is mindegy, most már jön majd, aminek jönnie kell...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31761) Dottorei válasza kolopele (#31754) üzenetére


Dottorei
tag

dehogy kell hányni tőle, kétségtelen hogy van egy kis íze a garatban de nem vészes, én 2 hete használom, a taffixot akkor vetem be ha bedurvul a járvány

[ Szerkesztve ]

(#31762) Vesa válasza kolopele (#31758) üzenetére


Vesa
veterán

Folyamatosan használtam szénanátha miatt pár évig, nem megy le ha jól csinálod. Én úgy szoktam, hogy egyenes fejtartás mellett befújom -hátrahajolni tilos!-, majd egy pzs-vel azonnal befogom az orrot, hogy ne tudjon kicseppenni. Külön a két oldalt persze. 1 perc alatt felszívódik és annyi, így nem megy le, nem keserű!

A tudomány a valóság költészete!

(#31763) Csatravi válasza Parci (#31759) üzenetére


Csatravi
senior tag

Hűha :D

(#31764) Parci válasza Vesa (#31762) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mármint befújás közben tilos, gondolom..

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31765) Vesa válasza Parci (#31764) üzenetére


Vesa
veterán

Amíg folyik a cucc. Ugye az orrüregből/homloküregből a garatba vezet az út, ha egyenes a fej, akkor befújást követően a gravitáció nem engedi lefolyni a garatba, hanem vissza akar folyni az orron kifelé (ezért kell összenyomni az orrot befújást követően). A hátrahajlás viszont pont azt segíti elő, hogy a torokban kössön ki. Nekem is mindig lefolyt, ha hátrahajtottam a fejem, azért alakítottam ki ezt a módszert.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31766) Csatravi válasza Parci (#31764) üzenetére


Csatravi
senior tag

Meg utána. Inkább picit előre kell hajtani a fejet mint hátra. [link]
Az orvérzésnél is téves az az eljárás hogy hajtsa hátra a fejét.

[ Szerkesztve ]

(#31767) Parci válasza Vesa (#31765) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az az érdekes, hogy nekem olyankor tényleg nem megy a torkomra. lehet, hogy az agyamon köt ki az egész :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31768) BlackV válasza Parci (#31743) üzenetére


BlackV
senior tag

nem tűnik hatékonynak? :Y

Én arra gondolok, hogy általánosan erős oltási reakcióért és a többi technológiához képest "gyakoribb" nagyonritka-súlyos esetekért cserébe semmi kimagaslót nem látunk sem a valós eü adatokból készített hatékonysági eredményeken, sem pedig az antitest szinteken. Lásd pl. SirPocok, Drizzt eredményei. Vesának is elég hamar köddé vált, húgod melóhelyén több munkatársnak csont negatív lett stb stb..

De nem arról van szó, hogy nem hatékony, hanem az ár-érték aránya szar. Szerintem.

#31596Sir Pocok: +1

szerk.: ettől függetlenül azért gondolkozom egy Johnsonon a 2 sinora. Majd valmaikor nemtom még gondolkozom.

[ Szerkesztve ]

(#31769) Parci válasza BlackV (#31768) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát, szerintem teljesen ügyes és jó módszer ez a vektoros zsuga, csak pechére most, amikor elkezdték volna jobban használni, jött az mrns is. (elölt vakcina nem játszik egy pár vírusnál)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31770) Ringman válasza Parci (#31769) üzenetére


Ringman
nagyúr

afrikába meg dél-ázsiába jó lesz a vektoros, olcsóbb mint az inaktivált, nem kell spéci hűtés hozzá.
--

én a recombinant protein vakcina eredményeit várom, amit nem is védettek le (!), az az astránál is olcsóbb lesz.
We have not filed patents on this vaccine, our goal is to make as freely available as possible to the world's poorest people

(#31771) Vesa válasza Parci (#31767) üzenetére


Vesa
veterán

:D

A tudomány a valóság költészete!

(#31772) t72killer válasza Tigerclaw (#31739) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Erre kb a másodvonalbeli mutánsok feltűnéséig volt esély. Azóta az oltottak is egyre nagyobb arányban tudnak fertőzni-hordozni.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31773) Floyd80


Floyd80
addikt

Itthon: Kezdeményezi a kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítását | hvg.hu

except: A vadászati világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól – ez áll a kormányrendelet-módosításban, ami a friss Magyar Közlönyben jelent meg.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#31774) Vesa válasza Floyd80 (#31773) üzenetére


Vesa
veterán

Vicc...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#31775) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Közben nézem az izraeli Covid dashboard-okat, elég hasznosak. Mostmár a szétosztása a betegeknek oltatlan, harmadik oltást is kapott és háromnál kevesebb oltást kapott kategóriákra van véve. Érdemes megnézni az arányokat nagyon. A százezer főre vetített súlyos aktív esetek száma 60 év felett:
- oltatlanoknál: 158 / 100e
- 1-2-ször oltottaknál: 34 / 100e
- 3-szor oltottaknál: 4 / 100e.

A nem százezerre vetített kép persze máshogy néz ki, ott kisebbek az arányok.

Ezek alapján szerintem nem sok kérdés marad azt illetően, hogy érdemes-e három oltást adni.

I am having fun staying poor.

(#31776) t72killer válasza Csatravi (#31742) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezt nem értem, "hirtelen csecsemőhalál" mint alapbetegség - ehhez nemigen kell már covid. Esélyes, hogy a halálesethez kevés köze van a covidnak.

#31773: LoL, ez már szánalmas. Egyébként a brit delta-hullámba is esélyesen belejátszott az EB és a maszk nélküli grand prix.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31777) Vesa válasza Drizzt (#31775) üzenetére


Vesa
veterán

Jól hangzik, csak jó lenne tudni, hogy az össze-vissza kevert vakcinákkal mi a helyzet? Izraelben Pfizerre Pfizert adnak ha jól emlékszem (amit itthon még véletlenül sem preferálnak). Mondjuk két dózis közel nullázott Astrára, vagy eleve hatástalan sinóra egyetlen dózis akármi vajon mit tudhat? Tán sose tudjuk meg...

A tudomány a valóság költészete!

(#31778) Ringman válasza t72killer (#31776) üzenetére


Ringman
nagyúr

[link]
Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy az elhunyt csecsemőnél az alapbetegségnél korábban azt tüntették fel, hogy „hirtelen csecsemőhalál, oxigénhiányos állapot, újraélesztést követő szervkárosodás”. Ezt utóbb módosították arra: hirtelen csecsemőhalál.

[ Szerkesztve ]

(#31779) t72killer válasza Ringman (#31778) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez így semmi, nem derül ki, hogy igazából mi a halál oka. Kapásból, a covid nem szokott "hirtelen" ölni.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31780) Ringman válasza t72killer (#31779) üzenetére


Ringman
nagyúr

ez az összes publikus infó

(#31782) attiati válasza Parci (#31743) üzenetére


attiati
veterán

Oké, így nem igaz. Hatékony, de van jobb megoldás. Sztornó.

(#31783) t72killer válasza Ringman (#31781) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

#1-cikkre: a longcovid a probléma igazi sarkalatos pontja, nem a pár instant kórházba került gyerek. a cikkben szereplő 13ezernél én csak magasabb számokat láttam (legmagasabb 33ezer) úgy, hogy ebben a deltás hullám adatai még nincsenek benne. És ezen esetek nem kis része lehet hosszabb távú kardiológiai nyavaja, pont az, ami miatt az oltástól féltik őket.

#2-ra: marhaság, egy februárban rohamPfizerezett pedagógus pontosan ugyanilyen mechanizmussal, pont ugyanennyi diákot le tudott volna fertőzni. Ne toljuk antivaxxer szinten a propagandát, mert az csak nekik üzemanyag... (tudom, az amerikai csak végletekben képes gondolkodni)

Más: "A kormány a járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezi a Parlamentnél" <- delta hullám indul, 3,2,1...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31784) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Tudjuk a mágneses Moderna batch számokat?

Parci írta korábban, hogy valszeg a 3-assal kezdődőek okozták most a gondokat Japánban.
Ezen kívül van még valami, ami nem jó?

Vagy ha nem 3 az első karakter, akkor mehet?

(#31785) t72killer válasza Chesterfield (#31784) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem mész vele sokra, mert Mo.-on hóttziher nem szúrja ki a 3műszakban robotoló asszisztens, hogy aligátorok úszkálnak az ampullában. Ehhez Japán kellett, hogy észrevegyék. UK-ben se vagyok túl optimista, az én batchem is 3assal kezdődik egyébként, azóta nem fogdosom a winyót...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31786) UberMutant válasza Chesterfield (#31784) üzenetére


UberMutant
őstag

A hibás tételeket világszerte kivonják. Abból a sarzsból tuti nem kapsz itthon, még ha lett is volna.

(#31787) seredy


seredy
tag

sziasztok, nem tudom, hirtelen hova forduljak: iskolában dolgozom, az utóbbi egy hétben megnőtt a hiányzók száma, van olyan osztály, ami már feleakkora létszámmal megy, aki bejön, az is köhög meg tüszköl. Nekem vasárnap a torkom fajt, más bajom nem volt, ma már semmi bajom. Gondoltam, az immunrendszert viseli meg a közösség. Májusban oltottak pfizerrel kétszer, feleségemet júniusban. Ma estére a 14 hónapos lányunk belazasodott, más tünete nincs, de eléggé meg vagyok ijedve... nurofent kapott... igazabol azt se tudom, minek irok ide, csak mondjatok valamit: ha reggelre nem megy le a laza, orvost hivunk természetesen.. de lehet ez korona?

Ha az anya oltott es a táplálás szilárd táplálék mellett mèg most is részben anyatejes, az számít valamit?? És mi ez a nagy hiányzási hullám? Ez már a delta? Rengeteg hasonlóról hallok. Vagy csak az immunrendszer van próbára teve a tavaszi lezárás után??? Tudom, én vagyok a hülye, hogy egy gyorstesztet legalább akkor nem csináltam.

[ Szerkesztve ]

(#31788) t72killer válasza seredy (#31787) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Dokinál megpróbálhatsz tesztet kérni. Nem valószínű, hogy covid lenne, nagyon beindultak mostanában a rhino-félék, én egyre a múltkorában ellőttem 4 nálunk ingyenes antigén tesztet, mind negatív. Gyerkőcnek tegnapelőtt egyet, az is negatív.

Az anyatej jó, oltott anyuka tejében vannak covidra antitestek :R De alighanem rhinokat rugdal a pici.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31789) seredy válasza t72killer (#31788) üzenetére


seredy
tag

Koszonom, kicsit megnyugtattal, várok a reggelre. Csak baj ne legyen. Lehet, volt itt szó róla, de akkor az iskolai betegségek valószínűleg ezek szerint megfazasok? Jól értelek? Többen írnak más fórumokon szinten negatív tesztekrol.

(#31790) t72killer válasza seredy (#31789) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kevés a teszt sajnos, de egyelőre úgy tűnik. Ez egyúttal marha nagy mázli is lehet, uis a rhinovírusok kiszorítják a covidot, amíg rhino-s vagy, képtelen benned szaporodni a covid, így lehet a sulikezdési covid-hullámot is kinyírták. Én UK-ben élek, de apósék "hoztak nekem" a pesti jóból 3 hete (arra ment az összesen 5 teszt - illetve az utazás miatt őket PCR-el is tesztelték).

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31791) seredy válasza t72killer (#31790) üzenetére


seredy
tag

Érdekes, nem hittem volna! Koszonom a választ!

(#31792) Mr K válasza Chesterfield (#31784) üzenetére


Mr K
senior tag

További kérdések.
- Japánban találtak eddig összesen 39 db szennyezett fiolát (a 165 ezerből). Hallott valaki arról, hogy bárhol máshol is találtak volna?
- A három japán halálesetnél sikerült legalább a halál közvetlen okát megállapítani? (Egyiknél szívritmus zavarra gyanakodtak egy időben.)
- Sikerült bárkinek kiötölnie valamilyen reális elképzelést arról, hogy milyen módon okoznak az esetlegesen beinjekciózott acél vagy gumi darabok halált?

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#31793) t72killer válasza Ringman (#31781) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kieg, most látom csak: egyrészt a lányok kockázata minimális, másrészt a fiúknál is az 1. és a 2. dózis rizikója között van egy 10es szorzó. Nem lehetne csak 1 dózist beadni a fiúknak?? Egy dózis, pláne fiatal szervezetben, is csökkenti a komolyabb komplikációk esélyét.

Egyébként a moderna anyagát is használják tiniknél pl Kanadában.

#31791: :R

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31794) bigdady


bigdady
nagyúr

Felmondtak a kutatók a gyógyszerhatóságnál, mert szerintük nem kell a harmadik oltás.

“A két kutató szerint nem szükséges mindenkinek beadni az mRNS-vakcinák, így a Pfizer–BionTech, illetve a Moderna harmadik dózisát.
A SZERZŐK ÚGY ÉRVELNEK: NINCS TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉK ARRA, HOGY AZ EMBEREK TÖBBSÉGÉNEK SZÜKSÉGE LENNE AZ ÚJFAJTA, MRNS-OLTÁSOKBÓL ÚJABB SZÚRÁSRA, MERT MÁR ELEGENDŐ VÉDETTSÉGGEL BÍRNAK.
A tekintélyes orvosi folyóiratban, a The Lancetben megjelent cikkükben arra is utalnak, hogy szerintük a meglévő dózisokkal azokat kellene beoltani, akik súlyos betegséggel küszködnek, emiatt meg kell erősíteni a védekezőképességüket”

[link]

[ Szerkesztve ]

(#31795) mpo


mpo
veterán

Az 5-11 évesek oltásához:

A Pfizer bejelentette a gyermekoltások időzítését
A vállalat közölte, hogy várhatóan a hónap végéig benyújtják az 5–11 éves gyermekek COVID-19 elleni vakcinaadatait az FDA-nak. Gyermekkori COVD-19 esetek az esetek majdnem 30% -a.

Még ezt találtam a hírről:
Dr. Scott Gottlieb, az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) volt biztosa vasárnap azt jósolta, hogy az általa vezetett ügynökség október végéig engedélyezi a Pfizer koronavírus elleni védőoltását 5-11 éves gyermekek sürgősségi használatra.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#31796) mpo


mpo
veterán

A kormány ellehetetleníti, hogy digitális oktatást vezessenek be azokban az osztályokban, ahol a diákok már kaphatnak oltást

az iskolák olyan intézkedési tervet kaptak kézhez, melyben az áll, hogy bárki (tanár, diák vagy más iskolai dolgozó), aki megkapta a védőoltást vagy az elmúlt hat hónapban átesett a koronavírus-fertőzésen, nem minősül kontaktszemélynek, még akkor sem, ha például egy közvetlen családtagja betegszik meg. Azaz a karanténkötelezettség sem vonatkozik rá.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#31797) Ringman válasza mpo (#31796) üzenetére


Ringman
nagyúr

brit modell.

(#31798) t72killer válasza bigdady (#31794) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Műhiszti, mára sok publikáció igazolja, hogy 6+hónap után a Spájzer se annyira király, pláne az usa 3hetes kiszerelésben. Oltóanyag meg van bőven. Ha erről nem tudnak, nem is baj, ha antivaxxer kollégáikhoz hasonlóan kitakarodnak a rendszerből.

Mindenesetre a magam részéről tartok tőle, hogy egyes eü-rendszerek, pl a brexit+sokminden súlytotta NHS igencsak smucig módra fog bánni az oltásokkal úgyhogy egyelőre a kettőt próbálom úgy elosztani hogy max időtartamig hasson...

#31795: arról vajon tudni, hogy ez felnőtt mennyiség, vagy szlovák módra harmadolt adag?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31799) tisn válasza Vesa (#31777) üzenetére


tisn
addikt

Mondjuk két dózis közel nullázott Astrára, vagy eleve hatástalan sinóra egyetlen dózis akármi vajon mit tudhat?

miert terjesztesz faszsagokat bro?
delta ellen az AZ 90 nap utan hatasosabb, mint a csodafajzer, de az alap ket oltas utani 70%-os hatekonysaga sem veszes (hiszen ez csak a tunetekre vonatkozik, nem a sulyos betegsegre)

es hat a sino is 70%-ot hoz delta ellen

(#31800) Ringman


Ringman
nagyúr

UK adatok:
[link]
New data on waning immunity justifying 3rd shot (boosters) from @PHE_uk today, reviewed and graphics @FT
2. Effectiveness (VE) vs symptomatic infection over time and, in age 80+, difference dose in spacing (<4 weeks vs 8+ weeks) Note for AZ drop in VE is to < 50% at >5 months

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.