Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31351) #86564352 válasza Soulfly842 (#31338) üzenetére


#86564352
törölt tag

Olaszok leolvasták.

(#31352) t72killer válasza Ringman (#31350) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez nagyon jó hír, boosterként kéne őket elhasználni kb karácsonyig. Nincs egyébként kizárva, h az alfa tarolása miatt a δ hullám idén ősszel érdeklődés hiányában elmarad és vmi combosabbra kell igazából felkészülnünk jövő év elejére.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31353) Ringman válasza t72killer (#31352) üzenetére


Ringman
nagyúr

Nincs egyébként kizárva, h az alfa tarolása miatt a δ hullám idén ősszel érdeklődés hiányában elmarad és vmi combosabbra kell igazából felkészülnünk jövő év elejére.

igen, ez egy lehetséges forgatókönyv, csak ugye ezt nem fogják kimondani, mert ez gyak. a járványkezelés csődje, nehéz eladni sikerként, hogy tavasszal az ország kétharmadán átment a vírus.
nem véletlen, hogy béla már nem erőltette tavasszal sem a 2. felvonást a h-uncoverből.

(#31354) t72killer válasza Ringman (#31353) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Simán eladhatják a keleti csodavakcinák sikereként - de lényegtelen, mit mondanak, nagy könnyebbség lenne vmi visszafogottabb hullámmal...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31355) Teodor52


Teodor52
senior tag

Köszi az infót Ringman, Mr K.

(#31356) Parci válasza bajtokarpi (#31344) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

védettek vagytok, a legnagyobb parát szerintem el lehet engedni. nem kell most kétségbeesni, ha egyszer csak jönnek a tünetek és kiderül, hogy elkaptátok. viszont enyhén vagytok védettek, ami - szerintem - azt is jelenti, abszolút indokolt a harmadik oltás és csak az a kérdés, hogy mikor. ha nem vagytok nagyon kitettek és nem tartjátok valószínűnek, hogy elkapjátok a fertőzést, várhattok még, mondjuk egy hónapot, illetve látni fogjátok, hogy hogy alakul a járvány stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31357) daneel_hu válasza t72killer (#31324) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ha a harmadik oltás nyugati, mintha eltűnne a kínai oltás az uniós Covid-igazolványról
Persze bármi változhat akár hetek-napok leforgása alatt is, szóval erre nem alapoznék hosszabb távon. Após nem véletlenül "játszotta a burzsuj válogatósdit" amikor sorban 3x ajánlottak neki Szputyint tavasszal..."

Ahhoz képest, hogy elméletben még a gyártási számnak is meg kéne lennie, igaz gondolom 1 ampullának van száma, az meg több adag töltet. :D

(#31358) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mu COVID Variant Outbreak in Florida as Hundreds of Cases Detected [link]

Lassan ahogy terjed az "első világban" lehet majd mindenféle érdekeset megtudni róla.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31359) bajtokarpi válasza Parci (#31356) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia!

Köszönöm szépen a válaszodat. Meg mondom őszintén csalódott vagyok az eredményeket látva. Az Az. 3 hónapja lett beadva a 2. shot, a Pfizer lassan fél éve, többet vártam. Na azt hiszem én is elmegyek megnézetni.

Mindenkinek nagyon köszönöm aki válaszolt a kérdésemre.

battletag: bossi#2666

(#31360) balojazz válasza fokukac (#31282) üzenetére


balojazz
tag

Hja, ezek veszélyes emberek. Attól veszélyesek, hogy nem tudják, mi a valóság, mi veszélyes. Volt egy haverom, aki tök normális egyszerű ember volt, sokat bográcsoltunk, ovitársak voltak a gyerekeink stb. Akkor jöttem rá, hogy gáz van vele, amikor még az előző parlamenti választás előtt szóba került a fidesz ostoba migráns- és Sorosellenes propagandája, és fölényes átéléssel kérdezte: "ugye, te sem örülnél, ha megerőszakolná a kislányodat egy migráns?!" Akkor tudtam, hogy reménytelen eset, és nem is nagyon taliztunk utána, mert minek: nem tudja fölmérni, mi fontos és mi veszélyes az életben. Utoljára tavaly nyáron találkoztunk. Most összefutottam a feleségével, és kérdem, mi van velük (legkisebb gyerekem óvónénije). Hát minden szar, mert ugye oltásellenes volt, júliusban (sic!) elkapta a covid, munkahelyről mentő vitte, kétoldali tüdőgyuszi, 3 hét kórház, tüdő és szív helló. Összesen annyit tud csinálni, hogy ha elmegy kocsival a gyerekért a suliba, a gyerek megkeresi az autót a parkolóban, mert kiszállni már nem tud a srác. Két hónapja nem dolgozik, 8-10 féle gyógyszerr szed, esélye sincs a közeljövőben dolgozni, nyilván ki fogják rúgni egyszer csak, talán leszázalékolják, és nem tudni, fölépül-e valaha ebből a 80-90 évesekre jellemző állapotból. Az oltást múlt héten megkapta. "Áthajtott a lábán a kamion." Ha ezeket valahogyan bemutatnák a köztévén, néhányan névvel-arccal vállalva magukat, talán, de csak talán! beszarnának a nagyokosok. Vagy csak az itteni fórumozók lövetnének egy n+1 edik szurit. A szelekció picit lecsippent a hülyékből.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#31361) Parci válasza bajtokarpi (#31359) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Fél évre nem rossz az a Pfizer, 231 egység még most is, ráadásul idősebb korosztálynál. A te eredményed gyengébb, kérj egy mrns vakcinát.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31362) t72killer válasza bajtokarpi (#31359) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez kb ennyit tud, az AZ alapból nem egy ütős cucc, a Pfizer 3-4 hetes közzel közepes és idővel onnan gyengül. Ha 8-12 hetes közzel adták volna a Pfizert is, előrébb lennél valamennyivel.

#31360: És hányezer ilyen eset lesz még, világszerte millió. Nem tudom sajnálni, főleg, hogy az ilyen bizonytalanokat is rá tud beszélni a baromságra - akiket sajnálok, az a családja.
"néhányan névvel-arccal vállalva magukat" - most hogy mondod, a fehér holló kész dúvad manapság. Én olyan emberrel még nem találkoztam főleg Mo.-gon, aki kimondja-bevallja, hogy "hülye barom voltam, ökörnagyot hibáztam és totál rossz irányba tereltem az embereket, bajba kevertem a saját családomat." Bár igaz, régebben nemigen voltak olyan szituk, hogy a delikvens túlélő mellől sorba hordták ki a halottakat és lehetett pár éjszakája amikor gondolkozik, hogy kedden vagy szerdán jönnek-e érte.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31363) daneel_hu válasza balojazz (#31360) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Utoljára tavaly nyáron találkoztunk. Most összefutottam a feleségével, és kérdem, mi van velük (legkisebb gyerekem óvónénije). Hát minden szar, mert ugye oltásellenes volt, júliusban (sic!) elkapta a covid, munkahelyről mentő vitte, kétoldali tüdőgyuszi, 3 hét kórház, tüdő és szív helló. Összesen annyit tud csinálni, hogy ha elmegy kocsival a gyerekért a suliba, a gyerek megkeresi az autót a parkolóban, mert kiszállni már nem tud a srác. "

Ha ez igaz, akkor rendkivül felelőtlenek. Ha fizikálisan ennyire rottyon van, szerintem nem lenne szabad kocsit vezetnie sem. :O Otthon meg kiszedi a gyerek a kocsiból?

(#31364) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Alaska COVID-19 Genomic Surveillance - 3. oldal, úgy tűnik egyelőre van remény. Kérdés mi történik akkor, ha a delta elvonul :F?

#31363: nem ismerem a szitut de el tudom képzelni, hogy egyfajta kényszerhelyzetben vannak sulibajárás-kérdésben. Rengetegen ezt se gondolják végig, hogy a felelőtlen agymenésük a saját kisgyerekeiket sodorja veszélybe, semmivel sem különb hozzáállás, mint amit az asszonyt a gyerekek előtt fél liter pálinka után elverő teleplakó művel.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31365) balojazz válasza daneel_hu (#31363) üzenetére


balojazz
tag

Gondolom, itt a "felesleges" erőkifejtés kerülése a lényeg, meg hogy ne lássák mások ott rogyadozva és lihegve a suli előtt, ne kérdezgessék, hogy van. Ez a szégyenérzet. Otthon kimászik négykézláb is a kocsiból. És valószínűleg örül, hogy ennyit meg tud tenni, mert amúgy éppen csak pelenkázni nem kell.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#31366) daneel_hu válasza balojazz (#31365) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Gondolom, itt a "felesleges" erőkifejtés kerülése a lényeg, meg hogy ne lássák mások ott rogyadozva és lihegve a suli előtt, ne kérdezgessék, hogy van. Ez a szégyenérzet. Otthon kimászik négykézláb is a kocsiból."

De egy rakás long-covid tünet van amiről szinte semmit nem tudunk.
Ott van a demencia, és egyéb agygondok.
Én azért decemberben telibetaláltam a robotajtót a kocsival... nem kellett volna még vezetni ilyen hamar. (szívem, tüdőm rendben volt)

(#31367) BlackV válasza balojazz (#31360) üzenetére


BlackV
senior tag

- mert kiszállni már nem tud a srác.

- és nem tudni, fölépül-e valaha ebből a 80-90 évesekre jellemző állapotból.

Csak remélem, hogy legalább ettől visszaveszel kicsit te is az arcodból, a könnyelműségedből, a terminátorkodásodból, a "mennyire király voltam, hogy nem zártam magam karanténba" dolgokból. ..ha másért nem, legalább azért, hogy ezt a múltbéli "diadalmadat" legalább a jövőben nem sugárzod a környezetednek. Remélhetőleg.

(#31368) t72killer válasza balojazz (#31365) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mindenesetre nem ártana áthajtani egy komolyan vett eü alkalmasságin, reflexek, látás-hallás-szívműködés megbízhatósága, ébrenlét... Ki garantálja, hogy egy covid által tönkrevágott ember nem játszik Joe Bident és alszik be a kamerák útkereszteződés előtt 10perc vezetés után?

Érdekes gondolat, de Európa nem kis részét elég durván telibekapta a covid, többmillió sofőr lehet ketyegő kardiológiai bomba...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31369) Csatravi


Csatravi
senior tag

Boys more at risk from Pfizer jab side-effect than Covid, suggests study

"Their analysis of medical data suggests that boys aged 12 to 15, with no underlying medical conditions, are four to six times more likely to be diagnosed with vaccine-related myocarditis than ending up in hospital with Covid over a four-month period."

**szameg ez nem hangzik jól. :(

(#31370) Ringman válasza Csatravi (#31369) üzenetére


Ringman
nagyúr

a hivatkozott study a vaers nyers számai alapján készült, már kapja az ívet a szakma egy részétől, szerintem pár nap múlva több infó / szakmai vélemény lesz magáról a studyról is.

(#31371) Parci válasza Csatravi (#31369) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem, ez nem

én egyébként elvi síkon tökre nem vetném el a fiatal korosztálynál a sinót, mint műfajt. de doksi, az rohadtul kell!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31372) Csatravi válasza Ringman (#31370) üzenetére


Csatravi
senior tag

Valamiből, adatból ki kell indulniuk.
Remélem rávetik magukat az igazán hozzáértő szakik és ízekre szedik aztán kiderül, hogy mennyire kell megfontoltnak lennünk ennél a korosztálynál.

(#31373) Ringman válasza Parci (#31371) üzenetére


Ringman
nagyúr

[link]

What is the premise of that article? directly scanning VAERS data will result in capturing more cases of myocarditis, and therefore the "conclusion" that COVID vaccine generates a higher risk of myocarditis than COVID disease. But - cardiologists have diagnostic criteria

van tovább is, de nem akarom bemásolni az egészet

(#31374) Csatravi válasza Parci (#31371) üzenetére


Csatravi
senior tag

Sajna az a baj hogy ennyi idő után sincs se a kínai se az orosz vakcináról megbízható és valós adat.

(#31375) Parci válasza Csatravi (#31374) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

érdekes lesz, mert tök más egy éles járványban felnőttként, az először hozzáférhető vakcinánál bevállalni, és megint más sokkal később, választék mellett egy eleve alacsonyabb kockázatú korosztálynál beadatni. doksi nélküli csingcsung izét én sem akarnék feltétlenül a gyerekekben látni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31376) t72killer válasza Csatravi (#31369) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Linkeltem már, ha jól rémlik. 200/1M alatti esetszám - nem vagyok benne egyáltalán biztos, hogy ennél kevesebb kárt okoz egy a korosztályban szabadon eresztett (iskolakötelezettség...) delta. És akkor ez egy oltáspesszimista álláspont.

Más: UK-ben szép stabilan emelkedik a kórházi esetek száma, hiába állt be az esetszám kb fix 35-40e közé:

(forrás)

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31377) Csatravi válasza Parci (#31375) üzenetére


Csatravi
senior tag

Nem irigylem azokat akiknek most kell azzal a problémával megküzdeniük, hogy a serdülő gyermeküknek mit válasszanak.

(#31378) balojazz válasza BlackV (#31367) üzenetére


balojazz
tag

Az a helyzet, hogy az én meccsemnek már vége van, nem volt dopping sem, szóval a győzelmet nem lehet elvenni. És hát ugye én vakcinapárti vagyok, és amint lehetett, beadattam. A februári természetesimmunitás-hajhászásomat nem bántam meg, csak azt sajnálom, hogy csak március végére sikerült, és csak véletlenül. Ha februárban összejön, az még talán wuhani lett volna. És nem is azt gondoltam, hogy vasember vagyok, hanen csak, hogy az esélyek mentén mázlim lesz. Jó eséllyel ez egy egyszeri történet volt, letudtam happy enddel. És végül az is kiderült, hogy mégis vasember vagyok. :)

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#31379) t72killer válasza balojazz (#31378) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Lapot húztál 19-re és 2est dobott:)). Mert így ugye meglett a természetes + oltás kombó, ami elvileg bármelyik dupladózisú oltásnál ütősebb.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31380) Csatravi válasza t72killer (#31376) üzenetére


Csatravi
senior tag

Gyanítom hogy a kórházi adatok majd nálunk sem lesznek különbek. A hátrafelé nyilazás meg a szittya vér kevés lesz ahhoz hogy nálunk másképp legyen.

(#31381) radi8tor válasza t72killer (#31376) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

2 hónap alatt emelkedett 3000-el a számuk. Nekem nem tűnik vészesnek.

⭐ Stella

(#31382) bigdady válasza Csatravi (#31369) üzenetére


bigdady
nagyúr

Most örülök lányom van..

(#31383) t72killer válasza Csatravi (#31380) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az előző hullámcsúcs negyede kétlem, hogy kiverné a biztosítékot a választók körében, simán óriási sikerként könyvelnék el. Viszont Mo-on sokkal több az idősebb antivaxer, ami be fog kavarni.

#31381: igen, ahhoz képest hogy full nyitva vannak, totál relaxos.:R, a korábbi hajrá negyedéig jutott el, oda is szép komótosan. Persze az érintetteknek ez sokat nem segít.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31384) balojazz válasza t72killer (#31379) üzenetére


balojazz
tag

A hasonlat jó, amennyiben az eredmény fölötti örömöt jelképezi, de rossz, amennyiben az esélyeket: 90-95% esély volt a kettesre, minden másra 5-10. Szóval nem mázli volt, hanem a másik kimenetel lett volna pech.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#31385) kolopele válasza Csatravi (#31377) üzenetére


kolopele
nagyúr

Egyre inkább látszik, hogy nagy felelőtlenség volt kinyitni az óvodákat, iskolákat, engedni a nyári bulikat, a maszklevételt, védettségit nem kötelezővé tenni. A gyerekek sorra betegednek le, már a pedagógusok is, mindegy be vannak e oltva vagy sem. Gyerekeim is elkaptak valamit, holott ők be lettek oltva. Ilyen azért nem volt eddig soha, hogy alig indult el az oktatás és máris üresednek a tantermek. Tesztet fogok csináltatni jövő héten nekik, és ha covid, akkor kő kövön nem marad azt garantálom. Lesz majd miről olvasniuk a "mindent megengedőknek", meg akik b@sztak magukat meg a gyerekeiket beoltatni plusz még betegen is vitték őket közösségbe. Az a tény engem nem érdekel, hogy az oltás miatt enyhébb lesz a lefolyás nagy valószínűséggel covid, de akkor is elkapták (vagy ez tényleg nem az?). A fura, hogy nekem is van valami a szemeimmel, még mindig van hogy fájnak meg szúrnak olykor, a két Moderna ellenére is. A delta egyik tünete pont ez.

[ Szerkesztve ]

(#31386) Rolly válasza kolopele (#31385) üzenetére


Rolly
veterán

a távolságtartás, maszhordás, kézfertőtlenítés mind az immunrendszer ellen dolgozik... ellustul és olyan vírusok baktériumok amiket naponta lepattintott magáról most komolyabb megbetegedést tudnak okozni...

Feleségem is nagyon könnyen meghül / megfázik 1,5 éve nem volt beteg... most sima nátha 1 hétre kiütötte...

(#31387) BlackV válasza balojazz (#31384) üzenetére


BlackV
senior tag

1:300 adták még a vasembereknek is a középsúlyost, lassú felépüléssel, félrottyos tüdővel hónapokig, ki tudja milyen hosszútávú szövődményekkel. (Lásd pl. olimpikonok.) Nem volt egy nagy biznisz ez a kaparósod február-márciusban, amikor már indultak be az oltások. Nagy volt a pot amit betettél, alacsony a hozam.

[ Szerkesztve ]

(#31388) kolopele válasza Rolly (#31386) üzenetére


kolopele
nagyúr

A mai világban át kellene térni erre az életmódra akkor, mert a covid soha nem fog eltűnni, ráadásul ez még csak a kezdet. Inkább legyen zárt terekben maszkhordás, távolságtartás, stb. betegségek nélkül, mint azonnal lerohadni amikor az emberek egymás nyakába lihegnek, mert ugye enélkül nem élet az élet.

[ Szerkesztve ]

(#31389) kolopele


kolopele
nagyúr

Van ahol képesek a gondolkodásra:
https://index.hu/belfold/2021/09/12/pte-pecsi-tudomanyegyetem-kotelezo-maszkviseles-koronavirus/
[link]

(#31390) Ringman válasza kolopele (#31389) üzenetére


Ringman
nagyúr

Magyarország sajnos eléggé lemaradt már oltások tekintetében és nem látom hogy változna ez.

emirátusokban azt hiszem már sino-val is oltanak gyerekeket, azért vannak 90% fölött 1. oltásban.

(#31391) BlackV válasza Ringman (#31390) üzenetére


BlackV
senior tag

Egyébként elég bénák a kínaiak, hogy nem csinálnak a sinonak normális gyerekprogramot itt európában. Lehet, hogy az mrns egyáltalán nem lesz jó kicsiknek, egyszerűen vannak gyógyszerek, amik nem jók gyerekeknek. Akkor pozícióban lehetnének az aluval.

(#31392) andor80 válasza kolopele (#31385) üzenetére


andor80
senior tag

Egyre inkább látszik milyen jó volt ,hogy az emberek boldogan felszabadultan élhették a csodálatos nyarat. A bezárás fetisiszták ebbe szinte beleőrültek. Pedig a tények ellenük dolgoztak...

Terasznyitás tavasszal -SEMMI
Foci EB nyáron -SEMMI
Fesztiválók iszonyat jó bulik-SEMMI
Ősszel allergia szezon közepén pár köhigcsélő emberke elvétve 1 pár halál néhány száz fertőzött pár naponta(NEM BETEG feltétlen)ugyan már nagy büdös semmi.
Ezért bezárni maszkot kényszeríteni bulikat betiltani beteg dolog lett volna.
A védettségi igazolványban egyetértek veled azt valóban keményen követelni kellett volna.

"Tesztet fogok csináltatni jövő héten nekik, és ha covid, akkor kő kövön nem marad azt garantálom."
Ne haragudj de mi lesz? .
Kiállsz a gödény helyére ? :D :D :D

Csináltass tesztet moss kezet hordj maszkot sokszor fertőtleníts. Ha elkaptátok maradjatok otthon.
UI:
Mindenki olttasson!!!

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#31393) andor80 válasza kolopele (#31388) üzenetére


andor80
senior tag

Mindig van másik
Mindig van nagyobb hal

Akkor majd lesz olyan betegség ami szemen keresztül támad.
Mindig lesz betegség.Az életnek mennie kell ameddig nem jön egy full zombie virus ami kiírtja az emberiséget. HAHA
Látom téged nagyon rosszúl érint a vírushelyzet. Sajnálom nagyon :R
Ázsiában már szinte megszokták.
Velünk itt eu közepén eddig kegyes volt a sors.

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#31394) balojazz válasza BlackV (#31387) üzenetére


balojazz
tag

"Nem volt egy nagy biznisz ez a kaparósod február-márciusban, amikor már indultak be az oltások. Nagy volt a pot amit betettél, alacsony a hozam." - Ó, dehogynem. A hozam szuperjackpot volt: kiderült, hogy 100% alfaproof vagyok, nyugodtan megvárhatom a legjobb szurit, utána ultramega titánember leszek. Ennél nagyobb nyeremény nem volt lehetséges. A februárhoz képest 10 hétre sikerült oltást szerezni, és ez még nem is rossz. A súlyosra meg a longra pedig kevés volt az esélyem. Nekem megérte, többet ilyet úgyse kell játszanom.
Más: az ismeretségi körben 5 db breakthrough volt augusztus végén deltával: 4 pfizeres és 1 AZ-s. Többnyire fiatalok (3 huszonéves, 2 középkorú). 1 és 2 hét közötti otthoni kifekvéssel megúszták. Az oltások "régiek" voltak: január-március, előtte nem voltak covidosak. Az újabb oltás és a kórelőzmény (natural boost) miatt optimista vagyok, és nem tervezek boostert, max orrdugulás várható.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#31395) koncsik válasza Csatravi (#31369) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

CDC: VAERS accepts and analyzes reports of possible health problems—also called “adverse events”—after vaccination. As an early warning system, VAERS cannot prove that a vaccine caused a problem. Specifically, a report to VAERS does not mean that a vaccine caused an adverse event. But VAERS can give CDC and FDA important information. If it looks as though a vaccine might be causing a problem, FDA and CDC will investigate further and take action if needed.
Ahogy Ringman is citálta, nyers VAERS adatokból ilyen következtetést levonni tévedéshez vezet(het). Aztán persze nem lesz tisztázó cikk, az olvasóknak ez marad meg.
És persze ez megint egy review előtti "study".

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#31396) Ringman válasza BlackV (#31391) üzenetére


Ringman
nagyúr

szerintem egyszerűen ez nem céljuk, ők jól elvannak a maradék piaccal (és vakcinadiplomáciával, vsz az az elsődleges, a hazai oltás mellett természetesen)

indiában is megy több trial 3 és 5 éven felüliekkel, azt hiszem verocell és recombinant protein típusúval is.
szerk: covaxin, corbevax amit elsőre találtam
+ sinovac trialja fél éves kortól (!) d-afrikában [link]

a dns-alapúval is lehet 12 éves kortól oltani: [link]

[ Szerkesztve ]

(#31397) kolopele válasza andor80 (#31393) üzenetére


kolopele
nagyúr

Az ázsiaiak nem szégyelltek soha maszkot hordani, nem röhögött pár barom mindig a képükbe mint nálunk. Azt meg hogy mit csinálok elég ha én tudom.
"Egyre inkább látszik milyen jó volt ,hogy az emberek boldogan felszabadultan élhették a csodálatos nyarat"
Meg is lesz az eredménye.

(#31398) balojazz válasza kolopele (#31385) üzenetére


balojazz
tag

"Ilyen azért nem volt eddig soha, hogy alig indult el az oktatás és máris üresednek a tantermek." - Nálunk csakis ilyenek voltak. Második héten menetrend szerint lerohadt mindhárom, de csak orrfolyás, köhögés, tüsszögés, csakis a szokásos. Élénkek amúgy, foci, meccsek stb. Nincs baj, 2 már múlóban (5 nap), 1 most kezdi, nincs teszt, nincs homeschool, ha meg covid, akkor annak nagyon gagyi.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#31399) kolopele válasza balojazz (#31398) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nálatok lehet, nálunk nem. Oviba járáskor voltak utoljára betegek, azóta nem is rémlik, hogy apró kis náthán kívül lett volna bármi bajuk is. Láz meg pláne nem volt, se hőemelkedés. Így azért nem a legjobb focizni, nyilván iskolába nem engedem őket a jövő héten, nem úgy mint más "kedves" szülők hasonló tünetek esetén. Kár, hogy sokan csak a pénzért szülnek, a magam részéről két-három gyerek után egy fillér családit nem adnék, többet csak az vállaljon akiben a felelősség is ott van, plusz gond nélkül fel tudja nevelni őket (persze a legszívesebben senkinek sem adnék, ne az állam támogassa őket a szülők helyett).

[ Szerkesztve ]

(#31400) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

izgalmas a pikk ászos eszmefuttatásokat olvasni, miközben azon gondolkodunk kétségbeesve, hogy hívjunk-e mentőt az éppen croupos kisebbikhez (lázas, köhög, éjfél előtt beinduló croup). illetve mostanra talán nem, különben nem itt fórumoznék. bár ez sosem lefutott meccs egy-két éjszakán belül.

(qrva prednisolon lejárt tavasszal, tegnap vettük észre :U, holnap mentünk volna a frissért, de a croup leállósávba kivágott és előzött)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.