Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) rednifegnar


rednifegnar
senior tag

kollegam behivtak tegnap sms-el, ma reggel ota all sorban es eddig semmi. es persze semmi hivatalos info ezert nem mernek hazamenni. :W

(nyugati vaccinara ennyit tudok)

[ Szerkesztve ]

A camera does not make art, the artist makes art.

(#3002) Jablocskov válasza kw3v865 (#3000) üzenetére


Jablocskov
tag

"A Covidos halálozási szám egy fontos mérőszám a járvány elleni védekezéssel összefüggésben, azonban nemzetközi összehasonlításra alkalmatlan."

Főleg akkor, ha az adatok megbízhatósága erősen kétséges.

(#3003) Kékes525 válasza fatal` (#2992) üzenetére


Kékes525
félisten

[Talán itt kiderül, de eléggé rosszul olvashatók]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3004) Kékes525


Kékes525
félisten

[Változik a koronavírusos betegek otthoni kezelése]

"kidolgozták a Favipiravir hatóanyagot tartalmazó gyógyszerkészítmények alkalmazásával kapcsolatos szakmai protokollt, amelyet most már nemcsak kórházakban lehet alkalmazni, de a koronavírusos betegek meghatározott köre otthon is igénybe veheti a Favipiravirterápiát."

Minden antivirális szernek a tünetek megjelenésével indított alkalmazása a leghatékonyabb. Sőt ez kiterjeszthető, bármely mikróba által okozott betegségre is. A mikrobaellenes gyógyszerek a betegség legelején a leghatékonyabbak, hisz a legkisebb ilyenkor a számuk és a legkevesebb kárt okozták a szervezetben.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3005) Rive válasza mozso (#2977) üzenetére


Rive
veterán

Ezekkel a görbékkel annyi a gond, hogy ha az első púp tetejének belapulását tényleg kapkorlát okozta akkor a második púp sem lesz annál jelentősen magasabb, hiába 'lenne rá igény' :(

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#3006) #86564352 válasza kw3v865 (#3000) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ez igaz, lehet játszani a számokkal és tényleg a végén derül ki. Viszont az intézkedéseket nézve is lehet hasonlítgatni országokat. Időben döntöttek? Hatékony intézkedések? Tesztelés és oltás szervezettsége? Kommunikáció színvonala? Mennyire rugalmasan kezelik melyik intézkedés jó és melyiken kell változtatni? Mennyire több szintű a védekezés, hatékony rövid lezárások és célzott intézkedések vagy hosszú maszatolás?

Amikor pár hete laboréknál Ausztriában mondták készüljön mindenki muszáj lesz szigorítani, felpörgetni a tesztelést, FFP2 maszkot, még plusz korlátozást a mutáns változat miatt, ugyanakkor nálunk még a nyitás konzultációról kezdtek el ámítani mert a vezír azt hitte tényleg kap egy hét alatt milliós adag kínai és orosz vakcinát és húsvétra ő lesz a messiás. Nem olvasta egy hónapja a Reuters cikket, hogy bizony az oroszok és kínaiak is csak második negyedévben tudják felpörgetni a gyártást. Mióta írják a cikkek izraeli, brit és más tapasztalatok alapján ebben a körben a fiatalok is jobban érintettek és terjesztik, 40-50 évesek is kerülnek kórházba egyre többen, mégis pörgött az iskola, ovi és nincs az elöregedett pedagógus szakma kiemelve az oltási tervben. Totojáztak vagy két hetet ezzel a mostani bejelentéssel is, hiába látták az emelkedő mutatókat. És akkor még mindig:
Telex: Mivel nyitva kell tartaniuk, soron kívüli oltást követelnek a bölcsődei dolgozóknak
Itthon: 5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését | hvg.hu

"Ha a magyar hatóságok ennyire balfaszok, akkor milyen jelzővel lehet illetni a többi EU-s országot, Máltát és Dániát leszámítva?"

Nézőpont kérdése, mondhatni akkor ők jobban védekeznek, mert ők egyelőre csak EMA engedélyes vakcinákat használnak és mégse állnak annyival rosszabbul. Nálunk amikor még csak Pfizer volt és ment a brüsszelezés és nagyotmondás a kínaival egy hétvége alatt és milyen szuper oltási terv... többen írtuk ha lenne elég vakcina akkor se biztos képesek lennének hatékonyan felhasználni, ez most ki is derült, nem? Orbán Viktor péntek reggel az állami rádióban bejelentette, hogy technikai problémák vannak az adatalapú tömeges oltással, ezért az egész rendszert meg kellett állítani. Vagány parasztgyerek a búcsúban nagyot mondva vetített a haverjainak hogyan döntené meg a falu szépét, aztán mikor tényleg előkerül a leányzó, hogy na mizu akkor csak hebeg-habog zavarában löttyedt pöccsel.

[ Szerkesztve ]

(#3007) Tamás2310


Tamás2310
csendes tag

Sziasztok!
Hétfőn nyitva lesznek az számítástechnikai boltok, vagy azok is bezárnak.

(#3008) #86564352 válasza Tamás2310 (#3007) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az zárva lesz.

(#3009) #22743424 válasza fatal` (#2990) üzenetére


#22743424
törölt tag

Tisztelt Oltàsra Regisztràlt! Tàjékoztatjuk, hogy az AstraZeneca vakcinàval hétvégére tervezett oltàs technikai problémàk miatt elmarad. ìgy az Ön oltàsàra is egy késöbbi idöpontban, de rövidesen sor kerül. Kérjük, hogy a csütörtökön SMS-ben kapott meghìvòjàt vegye tàrgytalannak. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk. Üdvözlettel: Vakcinainfo :)

(#3010) #86564352 válasza #86564352 (#2979) üzenetére


#86564352
törölt tag

(#3011) bigdady válasza rednifegnar (#3001) üzenetére


bigdady
nagyúr

03.06 és 03.07-re hívtak tudtommal sms-ben, ma meg 03.05 van :)

(#3012) Soulfly842


Soulfly842
addikt

nem az itteni hozzászólásokhoz kapcsolódva, hanem úgy általánosságban:

Azért úgy látom, hogy elég sokan komolyan veszik ezt a 03.22-vel kezdődő korlátozások feloldását.

Ez több, mint naivitás az emberek részéről.

1, lappangási idő: 2-14 nap, de nagy átlagban inkább 5-6 nap
2, A tünetek jelentkezésétől ~2 héttel később szorulnak nagyon sokan kórházi/intenzív kezelésre korábban is megfigyelhető volt, hogy hetek teltek el sok esetben a nagyobb állapotromlásig.

Két hét múlva látványos változást fogunk látni a számokban? Kötve hiszem, ha mégis akkor erősen kérdésesek az adatok. Inkább itt a fokozott beadagolásról szól minden, hogy utána két hét múlva széttárják a karukat, hogy mi enyhíteni akartunk, de az adatok nem engedik...

(#3013) rednifegnar válasza bigdady (#3011) üzenetére


rednifegnar
senior tag

szoval akkor te igy fotelbol megoldottad mert amirol nem tudsz az nincs is.

A camera does not make art, the artist makes art.

(#3014) sarkanyolo2 válasza Soulfly842 (#3012) üzenetére


sarkanyolo2
őstag

+1. Szerintem is legalább egy hónappal kell számolnunk.

Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6

(#3015) Braavos válasza #86564352 (#3006) üzenetére


Braavos
tag

Maximálisan egyetértek. :R :R

(#3016) bigdady válasza rednifegnar (#3013) üzenetére


bigdady
nagyúr

03.05-re hívták tuti? Felőlem lehet :)

(#3017) Soulfly842 válasza sarkanyolo2 (#3014) üzenetére


Soulfly842
addikt

A három nappal későbbi szigorítás, az 5-6 nap lappangási idő összegezve:
8-9 nap hátrány. Onnantól két hétig még őrült tempóban fog nőni a kórházban ápoltak és az intenzíven ápoltak száma.

OV is tudja ezt, a matematikusok/járványügyi szakemberek kiszámolták neki:
Az a drasztikus szám, amit a ma reggeli rádióinterjúban közölt: "15-20 ezres" kórházban ápoltak száma máshogy nem jön ki.

(#3018) Vesa


Vesa
veterán

Ez mótvá?
A rendszeres Brüsszelezés mellett azért úgy tűnik, hogy eddig a Pfizer szállította ide a legtöbb vakcinát (850.000 dózis). Erről valahogy mégsem hallunk túl sokat...legalábbis, kiemelt hírként, pozitív értelemben. Szemben a kínai/orosz szákllítmányokkal kapcsolatos bő kommunikációval. :W

Engem egyébként Astra-val oltottak. Holnap veszek egy IgG/IgM antitest-tesztet, hogy kialakult-e bármilyen immunválasz.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#3019) Gabeee válasza Parci (#2950) üzenetére


Gabeee
tag

Köszi. a megerősítést.
Nyilván nem volt hiábavaló, hogy idejárogatok olvasgatni pár hete (Covid mellékhatás). :)

"Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan

(#3020) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Itt a közlöny felhőben is, ha éppen le lenne halva a közlöny oldala :)

[link]

(#3021) #86564352 válasza Vesa (#3018) üzenetére


#86564352
törölt tag

50-es évek győzelmi jelentés stílus van. :) na jól van kipanaszkodtam magam mára, eléggé ballábbal keltem ma, nem kell küldeni a narancssárga autót értem, szurkolok most már tényleg minket fog irigyelni a világ :D csak még egy utolsó panaszkodást léccilécci:

Azt mondja a néni hivatalos forrásból tájékozódjak, hát itt van a csodálatosan gagyi honlapjukról egy friss összefoglaló:
Magyarországra érkezett vakcinák típusa és mennyisége (gov.hu)

Saját táblázatuk szerint is több jött egyelőre a hanyatló nyugatról. Legalább várnának a propagandával addig, amíg a kínai és orosz üteme felgyorsul. Mert abból sem jön még úgy ahogy ígérték.
Oxford-AstraZenecahoz odaírják a "vártnál kevesebb" érkezett, az oroszhoz és kínaihoz nem. Aztán azt a kevesebbet se bírták beadni a gagyi rendszerük miatt és kavarodás lett belőle, szünetet kell tartaniuk most. Mint amikor tavaly tavasszal 10 soros szövegben 10x kiemelték "fővárosi fenntartású intézményben" mennyi beteg, hogy a színfideszes vidéki városok öregek otthonában is annyi vagy még több arról csak annyi szerepelt a "tömeges megbetegedések szakaszába léptünk" és "vigyázzunk egymásra"

Kiemelik "az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik" Itt vagyunk márciusban, pár hónapon keresztül ment a hülyítés a beharangozott milliós orosz és kínai szerzeményről és mégis a brüsszeli beszerzésből érkezett még mindig jóval több és anélkül sehol nem álltunk volna az oltással januárban és februárban. 20 ezer adaggal kevesebb oxfordinál már odaszúrnak, hogy "csak" és a vártnál mennyire kevesebb, a beígért milliós orosz, kínaiból jön tizede ott elmarad a "csak"? Legalább várnának a propagandával addig, amíg a kínai és orosz üteme felgyorsul. Ment az ámítás fel vannak készülve két nap alatt oltani:
„Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő átoltásnak a föltételei megvannak.” (2020. december 18.)„Ha sok vakcina van itt, akkor sokat és gyorsan oltunk.” (2021. január 03.)„Egymillió embernek a két nap alatt történő beoltására is fel vagyunk készülve.” (2020. január 19.)

Úgy felkészültek valahol heringparti volt a rendelőben három órás papírmunkával, mást Győrből küldtek Miskolcra, másnak keverték a típust, mást behívtak két napra is, másnak elkeverték a regisztrációját. Amikor kínunkban röhögtünk a gagyi honlapjukon, hogy egy falusi szalonna webshopnak komolyabb visszaigazoló rendszere van, abban benne volt ez lesz.

A komoly és hivatalos honlap még ezt írja:
"A Janssen és CureVac még nem rendelkezik uniós engedéllyel, így még nem is szállított oltóanyagot hazánkba. A Janssen március közepén kaphatja meg az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) engedélyét, ebből a vakcinából egy oltásra lesz csak szükség, így a lekötött 4,36 millió adag ugyanennyi ember oltását teszi lehetővé."

Ennél várnak EMA engedélyre, a kínainál és orosznál nem lényeges. Oxfordinál vesztettek pár hetet mit mondanak a németek 60 felettiek kapcsán, pedig EMA szerint és bőséges brit minta alapján mehetett volna kezdettől, a kínainál nem volt ilyen óvatoskodás. Fő a következetesség, gondolom.

(#3022) fatal` válasza #86564352 (#3021) üzenetére


fatal`
titán

Az egész egy kabaré, de az utolsó bekezdéshez: Muszáj várniuk, ugyanis azokból a vakcinákból, amikből rendelt az EU, nem köthetnek külön szerződést.

(#3023) Vesa válasza #86564352 (#3021) üzenetére


Vesa
veterán

Nekem az a kedvencem, amikor megmagyarázzák a templomok nyitvatartását. Fel kéne tenni a kérdést -bár tudjuk a választ- hogy szakmai vagy ideológiai szempontok alapján védekezünk? A vírust aligha érdekli, hogy templomban vagy kocsmában terjed...

A tudomány a valóság költészete!

(#3024) #86564352 válasza fatal` (#3022) üzenetére


#86564352
törölt tag

Na, már a bátor vezír is Brüsszel kottájából játszik? ;]
Viccet félretéve mindenhol gyártáskapacitás és logisztika probléma van politikától függetlenül, nyugati vagy keleti gyártótól függetlenül. Ezért kellene mellőzni kicsit a bullshitelést. Szomszéd laborban a Kurz srác szintén elégedetlen az EU tempóval, csak ő előbb világosan közölte miért jött kevesebb Pfizer (gyártósorok állítás, 2. negyedév) majd a dánokkal és izraeliekkel fogtak össze saját gyártásra: Israel, Austria and Denmark establish vaccine-supply alliance | Reuters
Nem tudom mi lesz belőle és mikor.
Ebben egyébként az szerepel EU szerint lehet külön szerződést kötni, aki akar: The European Commission has said member states were free to strike separate deals should they wish to. Viszont talán ez csak gyártásra vonatkozik és nem meglévő szerződésre? :F Akkor tényleg várni kell a Janssenre.

Vesa: a cikkekben az volt, hogy a pápa és püspökök igazolt hiányzásnak tekintik és felmentést adtak, szóval innentől egyéni felelősség aki mégis megy. Ők is mutogathatnak másra a lottózó nyitva lehet, a cigis nyitva lehet, üzemi étkezde nyitva lehet, nagyköveti konferencia lehet... Idősebb rokonok elmondása szerint valahol szétszórtan ülő maszkos tíz főnek szónokol a pap, másik youtube-on streameli, másik szabadtéren ha jó idő volt. Valaki mezei vasárnapi misét simán kihagyja igazolt hiányzással, húsvétire ha törik ha szakad. Mert azt tekintik a legnagyobb ünnepnek és egy öreg néni aki egész életében járt... Majd akkor döntenek arról akkori számok függvényében. Nagyon fogadkoznak, hogy húsvétra 2,5 millió beoltott lesz már.

A szerb haverjától kellene oltás szervezési tippeket kérnie a vezírnek?
„Ennyire jól szervezett dolog ebben az országban még nem volt” – Szerbiában nyitva a kocsmák, pörögnek az oltóközpontok - Qubit

A regisztrációnál a személyazonosításhoz szükséges adatok mellett vakcinát is lehet választani, egyet vagy többet
Aki a nyugati vakcinát választja, annak azt kell mérlegelnie, hogy esetleg később kerül csak sorra, mintha a keleti oltóanyagokat is bejelölné – tehát az esetleges késedelem nem büntetésként van beépítve a rendszerbe, mint itthon
Emellett a szerb megoldás nyilván az egészségügyi rendszer adminisztrációs terheit is csökkenti, hiszen nem kell naponta több tucat pácienst végighívni, hogy vállalná-e az éppen beérkezett vakcinatípust.
Az országban nem háziorvosi rendszer, hanem úgynevezett egészségházak működnek, a kisebb településeken, járási központokban tehát ezekben az intézetekben szervezik meg az oltást, míg a nagyobb városokban sportcsarnokokat, vásárcsarnokokat is kijelölnek, Belgrádban a BelExpo területét is igénybe vették erre a célra.

(viszont ezekután milyen öngól, hogy a szerbeknél nyitva lehet a kocsma, étterem, mennek is gyorsan felfele a számok)

[ Szerkesztve ]

(#3025) bohoc71 válasza Vesa (#3023) üzenetére


bohoc71
aktív tag

Kocsmát nem nyithat...Magyar ember,ha iszik bátor...Ha bátor akármi is lehet... ;)

Meghajlás...Puszi...Taps....

(#3026) #86564352 válasza bohoc71 (#3025) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ez a laza topikba való inkább, gyorsan offba is teszem: Felénk ahogy megyek a pékség felé, a kocsma teraszán gyakran ott van a törzsgárda kitartóan főleg az utóbbi tavaszias időben. Utca oldaláról magas és sűrű tuja és sövény. Nem látod őket, csak hallod röhög a bokor. :D

[ Szerkesztve ]

(#3027) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Nagyon helyes!

Kiállt az olasz vakcinaeltérítés mellett az EU

"Megvédte az Európai Bizottság Olaszországnak azt a lépését, hogy lefoglalta az AstraZeneca Európában gyártott, de ausztrál exportra szánt, 250 000 dózisból álló vakcinaszállítmányát."

össze-vissza simliznek az AZ-nál mindenben... számokban, százalékokban, megállapodásokban, haszonlesésben.

[ Szerkesztve ]

(#3028) #86564352 válasza Soulfly842 (#3027) üzenetére


#86564352
törölt tag

Szerencsére az ausztráloknak nem olyan sürgős, gyors diplomáciai adok-kapok lejátszva.

(#3029) Kékes525


Kékes525
félisten

Maximum 2 héten belül elérjük a lélegeztetőgép kapacitásunk határát. Mivel maximum ennyi embert tudunk viszonylag jó minőséggel lélegeztetni, mert nincs elég szakápoló hozzá. Ezután még jobban felfog gyorsulni a halálesetek száma.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3030) Tüzi válasza #86564352 (#3006) üzenetére

velkám in populáris illiberális autokrácia máj frend.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#3031) Somatom


Somatom
veterán

Sziasztok!
Ide irányítottak.
Mindenhol látom, olvasom ezt az oltásra értesítő SMS -t. Beregisztráltam a 83 éves nagynénémet a vezetékes számával. Ilyenkor mi a szitu? Ecccercsak küldenek e-mail -t? Mert arra SMS -t nem fognak.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#3032) Kékes525


Kékes525
félisten

Nagyon jó helyzet elemzés a magyar járványkezelésről: [Lantos Gabriella: Nem hiszem, hogy a kormány az uniótól kérne segítséget. Oldják meg a kórházak, ahogy tudják, és főleg hallgassanak]

"Más járványkezeléssel el lehetett volna érni, hogy ne 15 ezer halottnál tartsunk egy év után – állítja Lantos Gabriella, aki szerint már hetekkel ezelőtt szigorítani kellett volna az ország egyes részein. De szerinte amíg mi a politikai játszmákban a másik legyőzésével foglalkozunk, addig a koronavírus nevet rajtunk és terjed. Úgy látja, átláthatatlanság, bizalmatlanság és a szabályrendszer hiánya jellemzi az első magyarországi Covid-fertőzés óta eltelt egy évet, de a járványkezelést nem csak Magyarország szúrta el. Interjú az Új Világ Néppárt elnökségi tagjával, egészségügyi szakértővel."

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3033) bigdady válasza Somatom (#3031) üzenetére


bigdady
nagyúr

18-59 év között ment csak sms tegnap

[ Szerkesztve ]

(#3034) Kékes525 válasza Somatom (#3031) üzenetére


Kékes525
félisten

Legtöbbször telefonon értesítenek, mivel az van mindenkinek. Másrészt e-mailt is küldhetnek. Engem is telefonon értesítettek, a kormányól pedig reklám szövegeket kaptam e-mailen. Ha úgy érzed, hogy már sorra kellett volna kerülni, és 83 éveseknél minden bizonnyal, először érdeklőd meg az OEP-nél, telefonszám az összefoglalóban. Ott kérdezd meg, hogy melyik háziorvoshoz küldték a regisztrációt. Ha az OK, akkor hívd a háziorvost.

Ha valami nem tiszta írj, mert sokuknak sajnos gyakorlati tapasztalata van ebben.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3035) Somatom válasza bigdady (#3033) üzenetére


Somatom
veterán

Jó, akkor másképpen kérdezem. Az a 18-59 éves, aki vezetékes számmal regisztrált, hogyan kap értesítést? E-mail címre is kiküldik nekik?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#3036) kw3v865 válasza Somatom (#3035) üzenetére


kw3v865
senior tag

Egy próbát megér, írj erre a címre: adatvedelem@mk.gov.hu
Nekem ezt adták meg, hogy ezen érdeklődjek, ha a regisztrációs adataimmal kapcsolatosan van kérdésem.

(#3037) bigdady válasza Somatom (#3035) üzenetére


bigdady
nagyúr

Sehogy. Ez Mo

[ Szerkesztve ]

(#3038) Somatom válasza Kékes525 (#3034) üzenetére


Somatom
veterán

Köszi! Tulképp az öreglány hibázott. Nem voltam itthon és a szomszéd öreglányt kérte meg, hogy regisztráljon. De, nem kapott semmi értesítést és szólt, hogy nézzek már utána. Sztem vmit elronthatott a szomszéd, mert a helyes adatokkal nekem engedte a regisztrációt. Amikor másodszor próbáltam, akkor errort dobott, mert azzal az e-mail -lel már volt érvényes regisztráció. Tehát, a helyes adatokkal elsőre is errort kellett volna dobnia, ha a szomszéd azokkal regisztrált volna.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#3039) attiati válasza Ezekiell (#2963) üzenetére


attiati
veterán

Ugyanerre gondoltam, hogy erre gondolnak :)

Csak hát ez egy légutakon terjedő betegség, vagyis minden ki-, és belégzéssel fertőzhet, illetve csecsemők nem fognak maszkot hordani.

#2973 Kékes525

Lényegében bármi jó lett volna, ha nem felülről akarják megmondani a tutit.
Néhány eü dolgozó, eü vezető, egy informatikus, meg egy logisztikus beül egy szobába brainstormingra.

Úgy, hogy a közelben nincs politikus.
Hogy ne azon stresszeljenek, hogy Orbánnak megfeleljenek.
Orbán meg a végén vakon aláírja, amit a fenti szakemberek mondtak.

Lassan úgy érzem, hogy egy tájékozottabb fórumos brigád jobbat összerak.

[ Szerkesztve ]

(#3040) fatal` válasza Somatom (#3031) üzenetére


fatal`
titán

A 83 éves nagymamád valószínűleg Pfizert vagy Modernát fog kapni és a háziorvos fogja értesíteni.

#3035: Sehogy, ez a Fidesz módszer. Bár állítólag le lehet hallgatni valahogy az SMS-t a vezetékes telefonoknál, de ezt nem tudom hogyan működik. De közben lefújták az egészet egyelőre.

[ Szerkesztve ]

(#3041) Vesa válasza #86564352 (#3021) üzenetére


Vesa
veterán

Ez is beszédes.

A tudomány a valóság költészete!

(#3042) forceberg


forceberg
veterán

Nem emlékszem, hogy bő egy év alatt volt-e olyan elmélet, hogy valaki úgy legyen immunis, hogy el sem kapja, azaz, ha bejut a korona a szervezetébe, akkor ott a vírus lényegében el sem tud szaporodni? Aztán így ellenanyag sem mutatható ki. Ez azért érdekes, mert több ismerősöm van, akik 100%-os kontaktok voltak, de minden tesztjük full negatív.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3043) Vesa válasza forceberg (#3042) üzenetére


Vesa
veterán

A fertőzések zöménél mindig akadnak olyanok, akiknek a szervzetében valamilyen oknál fogva, nem képes szaporodni a kórokozó. A környezetemben már sokan érintettek valamilyen szinten, de az átfertőződés elég nagyot szór. Volt ahol az egész cslád elkapta (itt apuka kórházba is került, de felépült), volt ahol csak a férj és a gyerek, de volt olyan is, ahol csak a gyerek, ráadásul hosszas lefolyással, ízvesztéssel és lázzal, miközben egyik szülő sem fertőződött meg, full negatív teszteket hoztak pedig végig a gyerek mellett voltak. Ez biológia, itt nincs 100% bizonyosság semmiben, csak statisztikai valószínűságek.

A tudomány a valóság költészete!

(#3044) VÁMpír válasza Kékes525 (#2736) üzenetére


VÁMpír
aktív tag

arról van esetleg infód, h a K2 vitamin esetében ez jogos aggály, és ha igen, akkor melyik cég terméke ajánlható?

a cisz térszerkezetü teljesen hatástalan sőt a transz szerkezetü k2 felszívódását is gátolja. Minimum 95% transz térszekezetü MK-7 kell legyen hogy hatása legyen. S mivel vizsgálatok bizonyitották, (Osloi laboratorium)hogy komoly cégek is trükköznek az előállítási ár miatt

(#3045) Soulfly842 válasza Vesa (#3041) üzenetére


Soulfly842
addikt

De mégiscsak elszúrta...
Három megdöbbentő adatot én is kiolvastam belőle.

Amellett, hogy túlalkudta nem láttam olyan kulcsszavakat, mint hogy határidő/rész-határidő és kötbér.

Olyan szintű megállapodásokat, amin az EU jövője múlik felőltlen ilyen kitételek nélkül aláírni.

Erre mondják mifelénk, hogy óccsó húsnak híg a leve! ;]

[ Szerkesztve ]

(#3046) Kékes525 válasza attiati (#3039) üzenetére


Kékes525
félisten

"Lassan úgy érzem, hogy egy tájékozottabb fórumos brigád jobbat összerak."

Az tuti, hogy mi jobban csináltuk volna ezt. És sok minden mást is, amit ők csinálnak... A vicc az, hogy ezt komolyan mondom.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3047) forceberg válasza VÁMpír (#3044) üzenetére


forceberg
veterán

a Jutavit 99%+-os. Van sima K2 és kombinált.
K2
K1-K2-D3

(#3046) Kékes525 : ez tényleg nem vicc, mert két lehetőség van.
1. Nem az éles kések kerülnek a fiókból a szemétdomb tetejére.
2. Ennyire hülyék nem lehetnek, akkor meg valamiféle fondorlat eredménye az egész...

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3048) #22743424 válasza fatal` (#3040) üzenetére


#22743424
törölt tag

Sztem nem fújták le ,csak az AZ oltásra behívottakat.

(#3049) Kékes525 válasza VÁMpír (#3044) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez pontosan így van. Nagyon sok molekulánál (pl. Resveratrol-nál is a transz forma a hatékony) fennáll ez. Ez az enzimek aktív centruma miatt van, mert azokba csak az egyik térszerkezeti forma tud illeszkedni. Én ezt használom és innen is szoktam minden táplálék kiegészítőt rendelni. [Doctor's Best, Natural Vitamin K2 MK-7 with MenaQ7, 100 mcg, 60 Veggie Caps ] , de ez is jó: [Now Foods, MK-7 Vitamin K-2 , 100 mcg, 120 Veg Capsules] Megjegyzem nagyon drága, mert vámot és áfát is kell utánuk fizetni. Sajnos még nem találtam Uniós boltot (az vám mentes lenne), ahol ennyi és ilyen jó minőségű választék van.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#3050) forceberg válasza Kékes525 (#3049) üzenetére


forceberg
veterán

Mivel megbízhatóbbak ezek, mint a Jutavit termékei?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.