Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28001) t72killer válasza Vesa (#27999) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, ezt elb.szták az elején, de nagyon.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28002) PuMbA válasza Csatravi (#27997) üzenetére


PuMbA
titán

Nem. Ez sajnos olyan buli, hogy immunrendszer + vakcina kell együtt és még ilyen esetben is lehet nagyon ritkán szomorú kimenetele. A vakcina segít, de ha valaki pl. idős vagy elhízott vagy stb. és az immunrendszere gyengébb, ott nagyobb eséllyel lehet baj. Nálunk eléggé meglátszott a lakkosságarányos halálozásban, hogy egészségileg nem állunk a toppon és az egészségügy is olyan amilyen.

[ Szerkesztve ]

(#28003) PuMbA


PuMbA
titán

Most mondják a hírekben, hogy Izrael-ben, hiába vették már fel 1,2 millióan a 3. oltást is, még mindig terjed a Delta, pedig ott csak Pfizer van....a 80%-os átoltottság miatt ettől még korlátozott a hatás. Szóval vakcinázhatunk 6-8 havonta :)

[ Szerkesztve ]

(#28004) radi8tor válasza PuMbA (#28003) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez van. Lapozni kellene.
Pont erről beszéltünk ma valakivel. Hogy a szakértők már tavaly megmondták, hogy itt lesz velünk örökké, mikor lesz az, hogy az országok vezetői is elfogadják ezt a tényt és nem próbálnak "széllel szembe pisilni".

USA meg Anglia talán már elfogadta a dolgot. Feneketlen kút ez.

⭐ Stella

(#28005) t72killer válasza PuMbA (#28003) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Csak Pfizer de sietősen, ha jól tudom 4hetes oltásközzel adva, a többségnek "régesrégen".

Meg ugye jópár hónapja ugatom már, hogy legfőbb ideje prezentálni, hogy milyen gyorsan lehet új mRNS oltóanyagot letenni az asztalra, de még mindíg csak le vagyok hurrogva + elzavarva, h lövessem be a múltszázadi Astrát. Akartam egyébként jelentkezni tesztalanynak az új típusú oltásukhoz, de csak eleve dupla AZ-vel oltottakat kerestek :(((

Ugyanaz a nóta, mint anno a maszkokkal, csak pepitában. Még Karikó Katalin is azt mondta, hogy még nem kell a jelenlegi szekvenciához hozzányúlni - pedig akkor már volt delta nagyüzemi méretekben. Majd, ha vmi csoda folytán lépnek, akkor meg annyira alapelvárás lesz a mutáns-specifikus oltóanyaggal oltottság, mint idén tavasszal a maszk-kötelezettség.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28006) Vesa válasza radi8tor (#28004) üzenetére


Vesa
veterán

Azt senki nem állította, hogy egyszercsak eltűnik a Föld színéről. Épeszű módon -tehát nyilván már nem full lezárásokkal-, még védekezni kell (pl. oltásokkal), különben ismét sokan meg fognak halni.

Az oltások védenek, milliók életét mentették meg már eddig is! Az más kérdés, hogy a fertőzés továbbadásától és a tünetes lefolyástól a Delta ellen már kevésbé védenek, de arról is jönnek a hírek, hogy így is lényegesen kevesebb halott van a beoltottak között, mint a korábbi hullámokban. Miért lenne az széllel szemben pisilés, hogy próbálnak életeket menteni?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#28007) Cs1csó válasza t72killer (#28005) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tényleg jó lenne már egy delta variánsra kigyúrt módosított Pfizer azt én is beadatnám.

(#28008) radi8tor válasza Cs1csó (#28007) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem azt vette meg az EU milliárdszámra. Hülyék lennének udatelni a formulát ha ez már el van adva.

⭐ Stella

(#28009) fatal` válasza radi8tor (#28008) üzenetére


fatal`
titán

Így meg addig szarakodnak, hogy mire elszánják magukat, addigra a Delta se lesz sehol.

(#28010) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

"Izgalmas" lesz ez a sulinyitás :F - apnews

(#28011) Rage47 válasza radi8tor (#28008) üzenetére


Rage47
veterán

[link]
De vettek módosítottat is.

(#28012) Asbee válasza Cs1csó (#28007) üzenetére


Asbee
veterán

Egy hónap múlva (mondtam valamit) meg majd jön a következő variáns. Folyamatosan mutálódik, változik, ki tudja már hány száz féle van, aztán éppen melyik lesz domináns. Ezt már borítékolni lehet, olyan lesz mint az influenza. Senki ne várja, majd itt folyamatosan jönnek a módosított oltások. Jó ha évente majd változtatnak. Aztán reméljük idővel elkezd gyengülni, még ha jobban is terjed. Teljesen igaza van abban radinak, lassan ezt elkéne fogadni, és valamennyire elengedni. Évi 1 "kúra" oltással, talán lassan gyógyszerekkel , esetleg 1-1 alap szabállyal. Kb ezt lehet tenni. Nem fogják tudni lenyomni a lakosság torkán az orrba szájba lövetést, láthatóan felemás sikerrel.

[ Szerkesztve ]

(#28013) mozso válasza Asbee (#28012) üzenetére


mozso
senior tag

Mi a francért kellene elfogadni az itthoni semmilyen védekezést, amikor nem beoltható gyerekeink vannak?

Látszik, hogy nektek nincs fiatal gyereketek, mégis úgy kommunikáltok, hogy aki akart oltakozott, aki meg nem az így járt. Azaz minden rendben.

Nagy ló…szt van minden rendben, megyünk suliba 3 hét múlva nem beoltható gyerekkel (mert neki NEM létezik oltás!), oltástagadó szülők semmit sem védekező gyerekei közé egy jóval veszélyesebb vírus változattal.

Tök jó lesz.

(#28014) Asbee válasza mozso (#28013) üzenetére


Asbee
veterán

Nektek mindenki oltástagadó, aki nem rohanna vakon oltatni mindenkit akit létezik. Nem egy családos ismerős van, akik bevannak oltva de gyerekeiket nem merik vagy nem mernék. És valahol meg is értem őket. Én sem tenném, pedig nem vagyok oltástagadó...... Ha tetszik ha nem, a fiataloknál nagyon kicsi az esélye bármi olyat okozna, a normális oktatásnak pedig mennie kell. Senki nem mondta minden rendben van, de tévút azt hinni itt az össze vissza oltások hozzák el a csodát. Ezt most már így kb ki lehet jelenteni. Valamennyit segítenek, kell 1-2 alapszabály és ennyit lehet tenni. Vagy megint végezzünk ki szektorokat, csináljunk egy elbutult digitálisan oktatott társadalmat. Biztos ez az a járvány ami miatt ez kell? :U Ráadásul láthatóan nem hoz túl nagy sikert.

[ Szerkesztve ]

(#28015) Cs1csó válasza Asbee (#28014) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezt azért érdemes lenne átolvasni: [link]
Már kisgyerek is iszonyat sok oltást kapnak, persze biztos, hogy pont ettől az mRNS-től fog harmadik karjuk nőni.

(#28016) Asbee válasza Cs1csó (#28015) üzenetére


Asbee
veterán

Látom a túlzás az megy ezerrel. Az új típusú mrns oltásokat, amiknek rendes engedélye sincs, 2-3 havonta fedezik fel az újabb komoly mellékhatásokat, hasonlítjuk a kiforrott teljesen ismert védőoltásokhoz? Végülis az ivermectint is említhetjük egy lapon a c vitaminnal. Kb ugyanaz a szint. Ha neked ez egy felelősségteljes és egyetlen járható út, hogy persze, lőjjük csak csecsemőkbe is nyugodtan, akkor csak gratulálni tudok. Lassan teljesen ledöbben az ember mik jönnek itt elő.... És már látom előre a oltástagadó jelzőt, tehát tisztázzuk már egy jó ideje 2 pfizerrel a vállamban írom ezeket...

[ Szerkesztve ]

(#28017) Cs1csó válasza Asbee (#28016) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezekben a COVID ellenes "csodaszerekben" mint amit írták ezekben nem hiszek én sem, ugyanis ha épp pontosan tudod, hogy elkaptad valamelyik variánst és akkor azonnal elkezded szedni akkor lehet hat.
De folyamatosan szedni mondjuk hónapokon át mint valami vitamint az már tuti nem jó.

Ha pedig már javában bene vagy - jönnek a tünetek - csináltatsz tesztet arra is várni kell aztán kiírják ezt a gyógyszert és elkezded szedni már lehet késő.

Amúgy megint kérdezem, mire számítasz? Harmadik karja nő a gyereknek?

[ Szerkesztve ]

(#28018) Asbee válasza Cs1csó (#28017) üzenetére


Asbee
veterán

Igen sajnos ez a baj ezekkel az antivirális gyógyszerekkel. Nagyon időben kell kezdeni. De mire az ember oda kerül, már általában késő.
Amúgy megint kérdezem, mire számítasz? Harmadik karja nő a gyereknek?

Látom nem érted....

[ Szerkesztve ]

(#28019) Cs1csó válasza Asbee (#28018) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az egész élet veszélyes, ennek a vírusnak akármelyik variánsa is nagyon veszélyes te döntesz, hogy ez a kisebb veszély vagy az oltás.
Maga az mRNS tecnológia sem "új" van már egy ideje.

Igazság szerint fölösleges bárkinek bárkit szemrehányással illetni, mert csak az idő fogja megmondani, hogy kinek volt igaza és ez az igazság is adott személyre lebontva lesz majd igazán érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#28020) Mr K válasza Vesa (#27999) üzenetére


Mr K
senior tag

Azért ez az "éljünk együtt a vírussal" is rejt magában kockázatot. Még akkor is, ha eltekintünk a még veszélyesebb változatok kialakulásától. Ugyanis a jelenlegi változat(ok) hosszú távú hatásait sem ismerjük. Pl. egyre több jel mutat arra, hogy a fertőzésből nem lehet teljesen felgyógyulni. És itt nem csak a "long" covidra gondolok, hanem arra, hogy azoknak is lehet egészségkárosodása, akik azt hiszik magukról, hogy meggyógyultak. Volt itt szó többek között szívproblémákról, cukorbetegségről, vesekárosodásról, és a szellemi képességek csökkenéséről. És ha a covid évente végigsöpör a lakosságon, akkor lehet, hogy 20 év múlva mondjuk a lakosság negyede demens lesz, és országos hír lesz, hogy a csajágaröcsögei Mari néni megérte a hetvenedik születésnapját...

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#28021) Asbee válasza Cs1csó (#28019) üzenetére


Asbee
veterán

Mondta valaki, hogy az mrns technológia új? És mikor kezdték el élesben , nagy számban alkalmazni sikeresen? ;)
te döntesz, hogy ez a kisebb veszély vagy az oltás.
Ez a kettő egyre fiatalabakk korban egyre közelebb kerül egymáshoz, ezért is egy komoly dilemma egy felelősségteljes szülőnek. De ez az én véleményem.

(#28022) Asbee válasza Mr K (#28020) üzenetére


Asbee
veterán

Kb a maradj otthon halj éhen szinttel lehetne kiírtani. Sokkal sokkal több ember menne tönkre halna ebbe bele mint a vírusba. Még a long covid is kisebb kockázat.

(#28023) Cs1csó válasza Asbee (#28022) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem lehet, "elméletileg" igen, így ki lehet de ez nem megvalósítható

(#28025) t72killer válasza fatal` (#28009) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az garantált, hogy a duplamutáns-generáció (delta, d-afrikai és a d-amerikai leves) jövő tavaszig igencsak intenzív formában átmegy a világon. Európa, Ázsia és É-Amerika a deltát kapja. Lassan nyitnak az iskolák, ahol a zárt osztályteremben, az órán ahol 30 centire ülnek egymástól maszk nélkül kb 32-35en szépen mindenki körbefertőz mindenkit és a 60éves tanárnéni tavasszal sebtiben 3hetes közzel beadott Spájzere tesztelve lesz. UFF, én (ismétcsak...) beszéltem.
Nem-múzeumszökevény, locsoljunkrá még 2 litert oltóanyagok még csak korai tesztfázisban léteznek, talán a ruszkiknál van deltás szputyin.
Ebben a körben a vírus fog immunizálni, élő egyenes adásban - remélhetőleg, mert még mindíg nem rémlik, hogy deltával találkozott, duplán oltott páciensből izoláltak volna delta-specifikus antitesteket.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28027) Vesa válasza mozso (#28013) üzenetére


Vesa
veterán

Ráadásul linkeltem a study-t -amit persze gyakorlatilag senki nem olvasott el azok közül, akik elengedésről beszélnek-, amibnen világosan leírják, hogy nem csak a halálos kimenetel a gáz, hanem nagyon sok embernél, akinél a fertőzés előtt semmiféle pl. szívprobléma nem volt, a fertőzés után mindenféle kardiovaszkuláris és egyéb anomáliák maradtak vissza (szívizomgyulladástól kezdve a ritmuszavaron át a pitvarfibrillációig).

Mennyi logika van abban, ha valaki retteg az oltástól, de ignorálja a vírus okozta kockázatokat és azzal simán együttélne?

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#28028) balojazz válasza Cs1csó (#28015) üzenetére


balojazz
tag

Ööö. NAGYON kevés típusú oltást kapnak a gyerekek, azokat ismételgetik. És ezek nagy része évszázados betegségek ellen nagyon alaposan finomhangolt régi vakcinák újabb változatai. Nem kapnak iszonyat sok oltást, hanem nagyon keveset.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#28029) Mr K válasza Asbee (#28021) üzenetére


Mr K
senior tag

"te döntesz, hogy ez a kisebb veszély vagy az oltás.
Ez a kettő egyre fiatalabakk korban egyre közelebb kerül egymáshoz, ezért is egy komoly dilemma egy felelősségteljes szülőnek."

1. Erről az oltások kezdetén, a vérrög mizéria idején voltak viták, csakhogy akkoriban (a) csak a halálozási kockázatot nézték, ami a vérrögös eseteknél fiatal korban nagyobb, (b) feltételezték, hogy hogy a fiatalok (gyerekek) csak nagyon kis valószínűséggel kapják el a vírust (1-5%). Ez utóbbi a Delta óta biztosan változott, mert az kimondottan jól terjed a fiatalabb korosztályban, és jelen thread onnan indult, hogy elengedjük a védekezést, azaz a fiatalok 100%-a fogja elkapni.

2. Az mrns vakcina kb. úgy készül, hogy kidobjuk a vírus RNS-éből az összes veszélyes részt, és csak a tüskefehérjét kódoló részt tartjuk meg (ami önmagában funkciótlan), a kódból (módosított) mRNS-t gyártunk, és egy ártalmatlan lipid burokba csomagoljuk. Ha jól értem, akkor az az állítás, hogy az így kapott szubsztancia egy oltásnyi dózisa majdnem akkora kárt tud okozni szervezetben, mint az ehhez képest több ezerszeres mennyiségre szaporodó, mindenféle random testi sejtet vírusgyárrá transzformáló eredeti vírus. Hát, nekem laikusként ez elég meredek állításnak tűnik...

3. Ha nézünk konkrét kockázatokat, akkor nem igazán látszik az összemérhetőség. Pl. a szívizomgyulladás oltás nagyon ritkán jelentkezik, csak enyhe tüneteket okoz, és pár nap alatt gyógyul. A covid fertőzés után szívizomgyulladás sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki, gyakran válik krónikussá, és okozhat halálos szövődményeket is. (De nem értek hozzá, csak olvasgattam.)

Források (pl.):
* Vaccine Side Effects vs. COVID-19 Damage? There’s No Comparison
* COVID ‘Long Haulers’: Long-Term Effects of COVID-19
* More than 50 long-term effects of COVID-19: a systematic review and meta-analysis

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#28030) t72killer válasza Mr K (#28029) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Ez a kettő egyre fiatalabb korban egyre közelebb kerül egymáshoz,"

Ezt, konkrétan a kisiskolás-ovis-bölcsis korosztály longcovidját mélyen, 3 réteg kínai szőnyeg alá söpörte a politika. Minimum annyiban maradhatunk, hogy nem látunk még tisztán az ügyben.

más: a tüskefehérjének VAN funkciója, ACE2 receptorhoz kötődik. Azaz nem lenne egészséges, ha negyedkilót töményen belőnél magadnak.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28031) balojazz válasza Z.É.T. (#28010) üzenetére


balojazz
tag

Helyezzük azért valóságos perspektívába a gyermekek érintettségét. A cikkben az van, hogy emelkedő tendencia mellett 100 ezer gyermekből nulla egész negyvenegy század (tehát félnél kevesebb) szorul kórházi JÁRÓBETEGellátásra Amerikában. Ami nyilván egy-két nagyságrenddel kevesebb (mondjuk tizede vagy százada) a felnőttek százezres mintájának. Vegyünk egy másik statisztikát. Mondjuk USA autóbalesetek éves szinten. Százezer autóbalesetből 267 esetben legalább 1 ember meghalt. Még ha azt is feltételezzük, hogy a balesetek 1%-ában legalább 1 gyerek halt meg, akkor 2,67-et kapunk, ami majdnem hétszeres szorzó a gyerek covid járóbetegekéhez képest, és mondjuk 700-szoros vagy 7ezerszeres a gyermek cividhalottakéhoz mérve. A kérdés úgy szól ezek után, hogy le kell-e állítani a teljes autóközlekedést, vagy agyon kell-e korlátozni, mivel százszor vagy ezerszer vagy akár tízezerszer veszélyesebb a gyermekek számára, mint a covid? Mennyire kell aggódnom a suli és a covid miatt, ha már azzal meggyilkolom, ha elviszem edzésre vagy vidékre a nagyihoz?

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#28032) Mr K válasza t72killer (#28030) üzenetére


Mr K
senior tag

"a tüskefehérjének VAN funkciója, ACE2 receptorhoz kötődik"
Szűken nézve. Tágabban nézve az, hogy hatékonyan és biztonságosan bejuttassa a vírust a sejtbe. (Lásd az animációt ennek a (korábban már linkelt) cikknek a közepe táján.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#28033) t72killer válasza Mr K (#28032) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ha önmagában van, akkor csak a kötődést tudja.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28034) Mr K válasza balojazz (#28031) üzenetére


Mr K
senior tag

Almát hasonlítasz körtével. A tényleges kockázathoz a számaidat még fel kellene szorozni a "balesetet szenvedés" illetve a "covid fertőzés" valószínűségével. Előbbiről fogalmam sincs, hogy mennyi. Utóbbinál viszont abból indultunk ki, hogy az oltás hiánya illetve a járvány elengedése miatt tartani fog az egyhez (köznapian a 100%-hoz).

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#28035) balojazz válasza Mr K (#28034) üzenetére


balojazz
tag

Persze, hogy alma a körtével, pont ez a lényeg. Éves autóbalesetek vs gyermekcovid járóbetegek. Sokkal (nagyságrendekkel) nagyobb valószínűséggel halsz vagy nyomorodsz meg autóbalesetben, ha gyerek vagy, mint hogy akár csak járóbetegellátásra szorulnál a covid miatt, pláne, ha halálozást vagy long covidot nézel vs halálozást vagy megnyomorodást a 2 esetben. Ha nem értenéd: sokkal nagyobb valószínűséggel lesz baja a kölyöknek mástól, mint a covidtól. Ne vicceljünk: millió gyerekből 4 járóbeteg? Sima görkoris vagy rolleres vagy biciklis balesetből több van HETENTE, ami miatt járóbeteg lesz. Kockázatelemzés szintjén mégcsak nem is létezik alma meg körte.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#28036) balojazz válasza Mr K (#28034) üzenetére


balojazz
tag

De hogy tényleg értsd. A biztosítási szatisztikák a legegzaktabbak. Ha beáraznák az 1-17 évesek különböző baleseteit a biztosítók, a covid "balesetek" havi díja meglehetősen alacsony volna a bicikli- vagy autóbalesetekhez képest. Itt nincs alma vagy körte, csak statisztika és dollár.

[ Szerkesztve ]

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#28037) Mr K válasza balojazz (#28035) üzenetére


Mr K
senior tag

Szerintem nem értetted, amit írtam. (Minden gyerek el fogja kapni a covidot, de nem minden gyermek fog balesetet szenvedni (csak egy elenyésző töredékük, és csak ennek a töredéknek a töredéke hal meg az általad állított arányban).)

(Amúgy autóban ülve 2019-ben 612 gyermek halt meg (0-13 éves) az 52 millióból. Covidban az elmúlt 16 hónapban 440 gyermek halt meg (0-18 éves) a 75 millióból (kb. 4,5 millió ismert fertőzött közül). (forrás1, forrás2, forrás3) Ezek a számok nehezen vethetők össze direktben, de azért azt a (több) nagyságrendi különbséget messze nem mutatják, amit felvetettél.)

[ Szerkesztve ]

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#28038) Darmol válasza BlackV (#27966) üzenetére


Darmol
senior tag

"Az elmúlt két hétben kettőt fogtam a mindenre alkalmatlan magyar vizslam helyett. Tudom nem arra specifikus de azért valami keresztreakciot elvartam volna"

Hehhe, ez így reggel most jól esett. :DD

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#28039) radi8tor válasza Mr K (#28037) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Minden gyerek el fogja kapni a covidot

Ezek azért nagyon erős kijelentések. Minden ember se fogja elkapni, hát még minden gyerek.

⭐ Stella

(#28040) Darmol válasza Vesa (#27978) üzenetére


Darmol
senior tag

Pont azért. Majd nálunk most megnézzük. Lehet kiderül ez a kombó menti meg a világot a járványtól. :N

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#28041) Darmol válasza Ringman (#27985) üzenetére


Darmol
senior tag

Legfeljebb a felső tízmilliónak.

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#28042) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Ezt csak úgy ide rakom: https://index.hu/techtud/2021/08/19/delta-varians-koronavirus-a-vilagban-oltas-vakcina-fertozes-pfizer-astrazeneca/

"Egy Angliában, az Oxfordi Egyetem által készített kutatás azt mutatja, hogy a delta-variánssal megfertőződött oltottak szervezetében ugyanolyan számban van jelen a vírus, mint az oltatlanokéban – írja a Guardian.

Ezek az eredmények azokat a feltételezéseket erősítik meg, amelyek szerint a nyájimmunitást nem lehet a beadott vakcinák számához kötni."

⭐ Stella

(#28043) Darmol válasza Vesa (#27999) üzenetére


Darmol
senior tag

Erről "A halál 50 órája" jut eszembe, mikor a tisztiszolga beszélget Hesslerrel.
"- Akkor megnyerjük a háborút?
- Akinek van egy kis esze az '41 óta tudja, hogy ezt a háborút nem nyerhetjük meg."

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#28044) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

#28022:

Mostmár azzal se, mert megtelepedett az állatvilágban. A fentebbi hasonlat stimmel, ezt a háborút elvesztettük. Az egykori német vezetés fafejű-makacs hibái ráadásul több helyen, több szinten visszaköszönnek, tovább rontva a helyzetet, további felesleges civil áldozatokat követelve.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28045) t72killer válasza radi8tor (#28042) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezek is elfelejtettek angolból fordítani, vagy sose tudtak.
A "CAN match" nemigazán azt jelenti, hogy "van"...

Ettől persze a probléma valós, x=elég magas % oltott tényleg kiesett a játékból és terjeszti vadul az áldást.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28046) Tigerclaw válasza bigdady (#27992) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Szerintem emiatt nem is olt a legtobb haziorvos. En tegnapelott regisztraltam a szuleimet es mondjuk egy 2 hetes intervallumra csak 3 helyet dobott fel. Ez harom korhaz, az egyik 2 oranyi, a masik 1.5 oranyi autoval, a harmadik pedig a szomszed varos korhaza szerencsere. Valoszinuleg ezzel kezelik azt a problemat, hogy ne legyen, vagy csak keves legyen a kidobott dozis.

Szoval emiatt kvazi semmi ertelme nem volt annak, hogy "majd a haziorvos donti el". A legjobb esetben annyi tortenik, hogy a haziorvos naponta kap egy listat az oltasra jelentkezo hozza tartozo paciensekrol es o jelezheti, hogy ha valamelyik egyedi kezelest kivan.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#28047) Tigerclaw válasza t72killer (#28001) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Nem sok olyan orszag van, ahol nem csesztek el az intezkedeseket es eleve illuzio azt gondolni, hogy ilyen nepsuruseg mellett nem terjed at az allatvilagra is a virus, ha talal gazdatestet.

A kovetkezo helyes lepes az lenne, hogy sehol se legyen az problema, hogy nincs mivel oltani, illetve ki kell vezetni a gyengebben teljesito vakcinakat is. Ha kell, kerjek kolcson azokat a vakcinaszallitmanyokat amiket egy orszagban nem hasznalnak fel az alacsony oltasi hajlandosag miatt.

Remelhetoleg nem az a celja a nagyhatalmak vezetoinek, hogy ezzel tizedeljek meg a lakossagot a fejletlen orszagokban. Az ENSZ-nek jajveszekeles helyett epitettnie kellene vakcinagyarakat, hiszen mar most kiderult, hogy a kovetkezo vilagjarvany idejen ugyanezzel a problemaval szembesulnek majd. A legjobb persze az lenne, ha ok is beszallnanak a fejlesztesbe is.

Ha pedig mindenki, mindenhol megkapta, aki kerte, tegyek kotelezove az oltast ASAP.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#28048) Tigerclaw válasza Z.É.T. (#28010) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Pont azert kellene kotelezove tenni az oltast, hogy az orvosoknak "csak" azokkal kellene foglalkozniuk, akik valamiert nem kaphattak oltast.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#28049) t72killer válasza Tigerclaw (#28047) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Gyege védelem azzal takaródzni, h "mások is elb.szták" TAVALY januárban minden szükséges infó rendelkezésre állt, a kínaiak még bár későn de plusz be is figyelmeztettek, hogy európa álljon neki kórházakat építeni. Reakció: büdös nagy semmi, Brüsszel+az EU politikai elit Merkelékkel (saját, tünetmentesen behozott esetük volt már) a fülén alszik. SEMMI válságterv v bármi hasonló, még ötletelés szintjén se! Focimeccsek, karneválok pörögnek...

És hol vannak ezek a vezetők? 25+évre lecsukva Hágában? Frászt, pl kamcellári székben továbbra is.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#28050) daneel_hu válasza radi8tor (#28039) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ezek azért nagyon erős kijelentések. Minden ember se fogja elkapni, hát még minden gyerek."

Pedig ilyen-olyan formában mindenki találkozni fog a vírussal. Legfeljebb vannak akikről lepattan, szó szerint. 210 millió megerősített eset van, az mennyi lehet a valóságban? 2 milliárd?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.