Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59001) Mr K válasza t72killer (#58998) üzenetére


Mr K
senior tag

A Moderna technológiáját próbálják másolni, amit részben publikáltak, illetve ígéretük szerint a pandémia alatt ingyen licenszelik (legalábbis nem kérnek érte pénzt.) Ugyanakkor konkrét gyártási technológiát nem adnak át, bár a WHO és partnerei szerették volna. Az EU pénzt ígért ugyan a projekthez, de a szellemi tulajdonról átmenetileg sem hajlandó lemondani. (pl. forrás, forrás)

(Az más kérdés, hogy mennyire fogja a "saját" vakcina megoldani az oltási kérdést ezekben az országokban. Mert azért év vége óta jelentős vakcina felajánlásokat kaptak, de logisztikai problémák miatt (pl. hűtési lánc), vagy szervezésileg (pár hónap szavatosságú oltóanyag terítését nem tudják megoldani) ezek nem realizálódnak. Válogatnak is, a vektor vakcinák arrafelé sem népszerűek (pl. Indiában állítólag már felesleges gyártási kapacitások is vannak.) És a lakosság még oltásellenesebb, mint a "fejlettebb" világban.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#59002) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

7. hét: Enyhén csökken a szennyvizekben mért koronavírus örökítőanyag koncentrációja

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#59003) Kékes525


Kékes525
félisten

Tegnap ere céloztam. A Magyar Orvosi Kamara acetilcisztein tartalmú készítményeket (NAC) is javasol a háziorvosoknak az enyhe vagy közepes lefolyású koronavírusos megbetegedések kezelésére az eddig javasolt szereken túl. [Gyorsíthatja a koronavírusból a felgyógyulást egy hatóanyag, ami itthon is kapható recept nélküli gyógyszerekben] A hivatalos terápia része ez a táplálék kiegészítő is. Attól, hogy nincs 80-90%-os hatékonysága mint a vakcináknak vagy a paxlovidnak, meg sem közelíti azt, még jó kiegészítés ad a kezelésekhez, mert a mellékhatásai a hatékonyságához képest elhanyagolható.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59004) Parci válasza Kékes525 (#59003) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

és ez is olyan szer, amit amúgy is célszerű szedni egész évben és ha szeded egész évben, akkor magas szintet tud tartani a szervezeted és zéró hatása van, ha covid alatt is szedsz még belőle? :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59006) pjen válasza Parci (#59004) üzenetére


pjen
félisten

Mi ez a nac és mért célszerű egész évben szedni?

(#59007) Kékes525 válasza Parci (#59004) üzenetére


Kékes525
félisten

[Az N-acetilcisztein (NAC) hatékonysága a COVID-19 súlyos betegsége való előrehaladásának megelőzésében]

Valószínű, hogy előnyösebb, ha alacsonyabb dózisban állandóan szeded, időseknek ajánlatos, de csak COVID-19 alatt is hatékony. A kamara csak COVID-19-ben ajánlja. Nem említi az állandó szedést. A COVID-19 betegségre gyakorolt hatását kizárólag csak a betegség alatti szedésekre vonatkoztatják a tanulmányok. Hosszabb idejű szedésének hatásait most vizsgálják. Nem igazán értem az ellenérzéseidet, nem csoda szerekről és nem vakcina pótlókról írok.

[ Módosította: Parci ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59009) Kékes525 válasza pjen (#59006) üzenetére


Kékes525
félisten

[link] , [link] [link] , [link] [link] , [link]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59010) VIPowER


VIPowER
senior tag

Ma a szemembe fújt egy automata légfrissítő.
A covid nagyon szar volt, de ha választanom kellene 100-szor kapjam el inkább a covidot.

(#59013) Mr K


Mr K
senior tag

CDC changes guidance and advises longer interval between vaccine doses
(Megnövelték az első két dózis közötti javasolt várakozási időt: 8 hét lesz. Tartósabb védelem, kevesebb mellékhatás. Továbbra is a rövidebb intervallum javasolt a gyenge immunrendszerűeknek, a 65 éven felülieknek, és mindazoknak, akik fokozottan kitettek a fertőzés kockázatának.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#59014) t72killer válasza Mr K (#59013) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

haladunk, haladunk.

[ Módosította: Parci ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59017) VIPowER válasza #32839680 (#59011) üzenetére


VIPowER
senior tag

Sajnos volt.
Többek között azért nem azt írtam. :D

(#59019) Parci válasza Kékes525 (#59007) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az ellenérzésem továbbra is annak szól, hogy egy d3 vitamint, amire konkrét előírás van, hogy érdemes szedni, pláne télen, nem lehet covid gyógyszerként értelmezni semmilyen koordinátarendszerben. kivéve, ha az ember előtte gyorsan mesterségesen csinál magának egy hiányállapotot (továbbra sem randomjózsiról beszélek, ő férges is lehet és így az ivermectin is segíthet rajta. magunkról beszélek, a topikról), aztán beszedi, majd megállapítja, hogy lám-lám, segített. viszont legalább háromszor írtam már, hogy ugorjunk, innentől egyszerűen nem válaszolok és törlök. terminológiai vitánk volt elsősorban és igazából, nincs mit fejtegetni még rajta.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59020) Kékes525


Kékes525
félisten

Lehet lobogtatni: [Koronavírus: a D-vitamin nem véd a fertőzéstől]

"Sem a C- vagy D-vitamint, sem a cinket tartalmazó készítmények szedése nem csökkenti a COVID-19 okozta halálozás kockázatát - erősítette meg egy új tanulmány."

Lehet lobogtatni? Az eredeti cikk: [Nutritional risk of vitamin D, vitamin C, zinc, and selenium deficiency on risk and clinical outcomes of COVID-19: A narrative review]

"Despite the diversity of studies and the lack of randomized clinical trials and prospective cohorts, there is evidence of the potential protective and therapeutic roles of vitamin C, D, zinc, and selenium in COVID-19. The findings summarized in this review will contribute to guide interventions in clinical practice or in future clinical studies."

Ez cikk arra is jó, hogy mennyire hitelesen lehet tudományos témában a bulvár sajtóból tájékozódni. A védő szerep korántsem csak halálozás elleni védelmet jelenti. A COVID-19 betegségnek van enyhe, középsúlyos, súlyos szakasza is és az esetleges halál csak ezután következik be. Mindegyik szakaszra ezek az anyagok más-más hatást váltanak ki, mint minőségben, mint erősségben.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59021) pjen válasza Parci (#59019) üzenetére


pjen
félisten

+1

[ Szerkesztve ]

(#59022) Kékes525 válasza Parci (#59019) üzenetére


Kékes525
félisten

"az ellenérzésem továbbra is annak szól, hogy egy d3 vitamint, amire konkrét előírás van, hogy érdemes szedni, pláne télen, nem lehet covid gyógyszerként értelmezni semmilyen koordinátarendszerben. "

Bocs, de ennyi minősítés után már célszerű lenne tanulmányokkal is bizonyítani, mert akkor a topik szellemével teljesen szembe mész.

Szálazzuk szét amit írtál.

1. Mi a gyógyszer?

"Olyan anyag, vagy azok keveréke, ill. olyan gyógyszerkészítmény, amelyet betegség megelőzésére, felismerésére, kezelésére vagy élettani funkciók fenntartása, helyreállítása, javítása vagy módosítása céljából emberi szervezetben vagy emberi szervezeten alkalmaznak" [link] Ha ezt a fogalmat elfogadjuk akkor a D3 vitamin gyógyszer. Azért mert valamilyen módon javítja, helyreállítja a szervezetben bizonyos rossz működéseket. Bocs, nem részletezem, tudod, hogy mire gondolok (nemcsak COVID-19-re). Az teljesen más dolog, hogy kinél és milyen mértékben. Tehát a D vitamin teljesen egyértelműen gyógyszer. Ezt általános értelemben mondom és tudom, hogy Te csak a covid-19-re gondoltál.

2. Másrészt olvasd el az előző hozzászólásomat. [link] Ez is bizonyítja, hogy a COVID-19 esetében is gyógyszer. Az hogy milyen a felhasználási köre, kinek, mikor, mennyit adnak, a betegség melyik szakaszában, és ott milyen erősséggel és minőségben hat az már teljesen más kérdés a gyógyszer megítélése szempontjából.
Mint ahogy az is, hogy egy hatóanyag hatásának bizonyítási lépéseinek szintjei vannak. Ezek az anyagok a bizonyítási szint alsóbb szakaszában találhatók, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet alkalmazni őket, nem gyógyszerek, nincs hatásuk, hanem csak azt, hogy további vizsgálatok szükséges. Ezt a gyógyszereink nagy hányadára el lehet mondani. A te felfogásod szerint a gyógyszereink legalább 1/3-a nem gyógyszer. Mos nem a homeopátiás szerekre gondolok, mert azok NEM gyógyszerek, lásd a definíciót.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59023) Parci válasza Kékes525 (#59022) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mivel te szemmel láthatóan nem fogod abbahagyni, ezért én abbahagytam. tök világos az álláspontom, azon kívül meg nem óhajtok menni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59024) pjen válasza Parci (#59023) üzenetére


pjen
félisten

Most olvastam a hirstarton. Angolok meglépték amit lassan mindenkinek meg kell. Minden korlátozást feloldottak,,mondván együtt kell élni a vírussal.

(#59025) Parci válasza pjen (#59024) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én meg az idióta tibiatyán olvastam: "gratulálok, túlélted a világjárványt. a jutalmad a iii. világháború" :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59026) t72killer válasza Parci (#59025) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:DDD , vagyis :((( . Ezek még a végén tényleg képesek lesznek...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59027) pjen válasza Parci (#59025) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos itt van a szomszédban. Ne fesd az ördögöt a falra mert megver a házmester. Viszont az angolok tényleg elengedték.

(#59028) proci985 válasza pjen (#59024) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

svedeknel is ez megvolt ket hete

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#59029) t72killer válasza proci985 (#59028) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

SzVSz ez most a helyes irány. Az uralkodó variáns nem túl durva, oltások működnek. Bármilyen korlátozás a mindentIS tagadók hisztijét és táborát növeli. Ráadásul az igencsak megújult mutánson átesés komoly plusz a későbbi védelem számára.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59030) Mr K


Mr K
senior tag

Trendek:
Új fertőzöttek száma: 5512, változás(1): -3066 (-35.7%) | elmúlt 7 napban összesen: 35732 (átlag: 5104.6), változás(2): -18780 (-34.5%) | incidencia: 923.7
Új halálos áldozatok száma: 102, változás(1): -13 (-11.3%) | elmúlt 7 napban összesen: 698 (átlag: 99.7), változás(2): +1 (+0.1%) | incidencia: 14.3
Új mintavételek száma: 24939, változás(1): -6390 (-20.4%) | elmúlt 7 napban összesen: 141252 (átlag: 20178.9), változás(2): -36798 (-20.7%)
---
Kórházban: 4199, változás(1): -863 (-17.0%) | elmúlt 7 nap átlaga: 4612.4, változás(3): -559.0 (-10.8%)
Lélegeztetőgépen: 165, változás(1): -41 (-19.9%) | elmúlt 7 nap átlaga: 177.8, változás(3): -27.8 (-13.5%)
Tesztpozitivitás: 22.10%, változás(1): -5.28% (-19.3%) | elmúlt 7 nap átlaga: 31.51%, változás(3): -6.53% (-17.2%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#59031) Ringman válasza pjen (#59024) üzenetére


Ringman
nagyúr

együtt kell élni a vírussal

top1 hazugság a járvány kezdete óta.

(#59032) Parci válasza t72killer (#59029) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ugyanezt mondtad 3 hete a ba.1-re, oszt mégsem ér sokat...

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59033) fatal` válasza t72killer (#59029) üzenetére


fatal`
titán

"Ráadásul az igencsak megújult mutánson átesés komoly plusz a későbbi védelem számára."

Nekem nem úgy tűnik. A sima omikronra se ért sokat, hogy valaki átesett valamelyik korábbin. Semmi nem garantálja, amit írsz.

(#59034) pjen válasza Ringman (#59031) üzenetére


pjen
félisten

Pedig látod, ez van. Együtt élünk vele, csak az átlag országokban tized annyi fertőzött hal meg mint nálunk. Nem egy járvány közepén verték szét az EÜ t.

(#59035) Ringman


Ringman
nagyúr

[link]
An important new study suggests that, after taking the vaccine, #LongCovid symptoms "disappeared (30.8%) or improved (4.7%) in 35.5% of cases, were stable in 28.7%, and worsened in 3.3%." Note: The study was not randomized; bias is possible.

(#59036) pjen válasza Ringman (#59035) üzenetére


pjen
félisten

Sto eta?

[ Szerkesztve ]

(#59037) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

2022.02.24.

Új fertőzöttek: 5512 (az előző napi adathoz képest -774)
Új tesztek száma: 24 939 (a hétvégi napi átlaghoz képest +7649)
Új halálos áldozatok száma: 102 (a hétvégi napi átlaghoz képest -30)
Kórházi ellátást igénylők száma: 4199 (az előző napi adathoz képest -264)
Lélegeztetőgépre szorulók száma:  165 (az előző napi adathoz képest -5)
Az első dózissal oltottak száma: 6 390 568 (az előző napi adathoz képest +468)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 161 000 (az előző napi adathoz képest +1457)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 796 660 (az előző napi adathoz képest +2024)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#59038) t72killer válasza Parci (#59032) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nemrég írták, hogy lett kb kemény egy ezrelék ba.2 újrafertőződés, szóval ja, a véleményem áll.

#59033: szigorúan oltással kombinálva, és volt már itt is linkelve cikk róla, még az omi feltűnése környékén.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59039) Kékes525 válasza t72killer (#59029) üzenetére


Kékes525
félisten

Szerintem is ez a helyes irány, de csak módjával. A maszkviselést azért még tartani kell. Talán a lezárásokon lehet enyhíteni. Már csak azért is mert mindenütt a világon nagyon elcseszték az egész járványkezelést és ez miatt az emberek nagyon sokszor ellentétes információt kaptak, ezért komolytalannak tartották a járványt és a védekezést. Másrészt nem lehet ezt évekig folytatni. Egyszer mindenki találkozik a vírussal és reméljük hamarosan kapható lesz a patikában a Paxlovid is és ezzel lesz egy dedikált gyógyszerünk ellene. Másrészt ebben az évben még biztosan újabb és újabb hatékony fegyvereink lesznek ellene (vakcina spray, újabb antivirális szerek és esetleg ez is kijön, de ez inkább csak jövőre várható: [A SARS-CoV-2 ferritin nanoparticle vaccine elicits protective immune responses in nonhuman primates] persze, ha átmegy a fázisvizsgálatokon.

Persze ezt az egészet totál felrúghatja egy újabb, súlyosabb és esetleg fertőzőbb betegséget okozó variáns. A lehetősége, esélye, valószínűsége megvan, mert a vírus másolatok száma még mindig hatalmas.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59040) t72killer válasza Kékes525 (#59039) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egy antitesteket tartalmazó, vagy egyenesen azokat generáló orrspray szuper lenne. Szemcsepp nem tudom, mennyire releváns szembeturkálós egyéneknek - bár a szembeturkálásról legjobb leszokni, mert nem csak covid van.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#59041) Ringman válasza Kékes525 (#59039) üzenetére


Ringman
nagyúr

rendes tesztelési protokollal (gyorsteszt és pcr+rt lamp ha szükséges) lezárásra/korlátozásokra se nagyon lenne szükség.

(#59042) Kékes525 válasza Ringman (#59041) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez csak kontakt kutatással és rendes, ellenőrzött karanténnal lenne hatékony. Ilyen fertőzés szám mellett amit az omikron produkált, ezt szinte lehetetlen lenne megvalósítani.

Kína ilyenkor nem csinál kontakt kutatást, lezárja a teljes várost, ha szükséges.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59043) Ringman válasza Kékes525 (#59042) üzenetére


Ringman
nagyúr

célzott kontaktkutatásnak a jelenlegi terjedési sebesség mellett már nincs értelme, tömeges tesztelésre lehetne átállni. (persze ez pénz+logisztika, de a krónikus betegségek kezelése és az elmaradt munkaórák is pénzbe kerülnek)

persze a kontraproduktív intézkedéseken is kellene változtatni.(maradt 50-60%-os táppénz, iskolai hiányzások miatti évismétlés, stb)

(#59044) Kékes525 válasza Ringman (#59043) üzenetére


Kékes525
félisten

A tömeges tesztelésnek is csak akkor van járványtanilag értelme, ha karanténoznak, vagy lezárnak. Mivel a fertőzöttekről szóló tudás nem állítja meg a fertőzés átadását. És az emberekben sem lehet bízni, hogy otthon fognak maradni, ha csak tünetesek, vagy simán csak fertőzőek, tünet nélkül.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59045) Ringman válasza Kékes525 (#59044) üzenetére


Ringman
nagyúr

persze, karantén nélkül nem megy, azt hittem hogy szisztematikus lezárásra gondolsz.

(#59046) Kékes525 válasza Ringman (#59045) üzenetére


Kékes525
félisten

Vagy-vagy alapon. A sima karantén is elég, ha tudjuk, hogy kit kell karanténba küldeni. Kína nem lacafacázik, ha kell egy 10 milliós várost is lezár és kijárási tilalmat rendel el. Ez a legbiztosabb és egyben a legrosszabb is az embereknek.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#59047) Sped válasza Kékes525 (#59046) üzenetére


Sped
aktív tag

Kína az Kína, hagyjuk őket szerintem, mi EU-ban élünk, és ez az irány:

Az angolok mától korlátozások nélkül élnek együtt a vírussal

Megszűnt csütörtöktől Angliában a koronavírus-járványhoz kötődő összes jogi hatályú előírás. A kormány ezzel egy időben életbe lépett új stratégiája szerint meg kell tanulni együtt élni vírussal úgy, hogy ez ne járjon az egyéni szabadságjogok korlátozásával. Ennek jegyében megszűnt az az előírás is, amely elkülönítésre kötelezte azokat, akiknek koronavírus-szűrési lelete pozitív lett.

Megszűnt emellett a gyakorlatszerű kontaktkutatás is, és azoknak sem kell a továbbiakban elkülönítésbe vonulniuk, akik koronavírus-fertőzöttekkel kerültek közeli kapcsolatba és nincsenek teljes körűen beoltva a koronavírus ellen.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#59048) Mr K válasza Kékes525 (#59042) üzenetére


Mr K
senior tag

Hongkong leteszteli teljes lakosságát az omikron miatt
(Avagy azért próbálkozni lehet(ne))

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#59049) Ringman válasza Kékes525 (#59046) üzenetére


Ringman
nagyúr

Kína nem lacafacázik

;]

(#59050) lacafaca válasza Ringman (#59049) üzenetére


lacafaca
őstag

ki mint vet.... :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.