Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58001) Soulfly842 válasza kolopele (#58000) üzenetére


Soulfly842
addikt

És ez mit jelent jelen esetben?

#57998Parci

Tudom-tudom, eszerint is járok el, de nekem ezt fejben nehéz feldolgozni.

Influenza, vírusok, stb, amik úgy 'közkézen jártak' nekem ilyen 1-2 hét helyett mind volt 1-2 nap, utána már teljesen jól voltam. Ez a dög makacs. Nagyon makacs :(

[ Szerkesztve ]

(#58002) kolopele válasza Soulfly842 (#58001) üzenetére


kolopele
nagyúr

Magas az ALT az AST - hez viszonyítva, de az ALT önmagában is közel négyszerese a határértéknek. Belgyógyászat, kardiológia indokolt minél hamarabb. Mivel a Troponin szint rendben, inkább a májra gyanakszom, kissé megviselte a fertőzés. Mindenképpen kellene újabb labor két hét múlva. Addig is nyugi, semmi megerőltetés, vigyázzatok magatokra.

[ Szerkesztve ]

(#58003) Soulfly842 válasza kolopele (#58002) üzenetére


Soulfly842
addikt

Háziorvos is ezt mondta, de azt is, hogy 2 hét múlva valósabb képet fognak látni (megismételt vérvizsgálat stb mellett). Most még dolgozik aktívan ez a vacak. Senkit ne tévesszen meg a negatív gyorsteszt, munkálkodik utána még rendesen. Kicsit normalizálódhatnak a számok addig, ha nem akkor viszont várhatóan kicsit intenzívebb posztcovid tünetek megkerülhetetlenek. :(

Ezt már kivárom, s addig is nagyon vigyázok magamra (Magunkra; páromnak is intézzük, hogy egyszerre le legyen tudva a kardiológiai vizsgálat)

[ Szerkesztve ]

(#58004) Parci válasza Soulfly842 (#58003) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az valószínűleg már nem a vírus, hanem a rombolás, amit maga után hagyott. és ezért kell majd az x hónap, mert az nem két hét alatt regenerálódik.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58005) Drizzt


Drizzt
nagyúr

De legyen valami jó hír is. UK-ben sokkal jobban csökkenni látszik az omikron, mint anno a delta. Ez alapvetően egy jó hír. Lehet most ennek még ott is hullámszerű természete lesz.
Hogy rossz hír is legyen: Dél-Afrikában is ugyan szépen csökken a kórházak teltsége, de azért már vagy 8 hét eltelt a fertőzésszám csúcs óta. Tehát van esély, hogy március végéig nem csökken le nagyon itt sem a kórházban levő száma. De az jó hír, hogy egyelőre úgy néz ki jobbak lesznek a számok, mint amitől tartottam.

I am having fun staying poor.

(#58006) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Parci
kolopele
Ringman

Köszi a kommenteket!

(#58007) t72killer válasza simonjoe (#57972) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R . Aggódnivaló, pláne ha nincs már tünet, semmi. Munkábajárással nem tudom mi van ilyenkor, mifelénk azt javasolják az embernek, h nyomjon egy gyorstesztet, az igen valószínű negatív lesz, akkor mehet dolgozni. (Átesés után, 0 tünet csak "vírusmaradvány emésztés").

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58008) t72killer válasza Drizzt (#58005) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Látszik" a helyes kifejezés, az emberek bejelentési és tesztelési hajlandósága ment le.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58009) gergo5991 válasza Soulfly842 (#58006) üzenetére


gergo5991
őstag

nekem február-március környékén volt enyhe covidom, aztán juniusban 220as vérnyomással a kórházban kötöttem ki (saját lábamon mentem be), bár nekem az egész testemben erős szurkálás jelentkezett mintha valami mászott volna az ereimben és belülről szurkálta volna, én meg azt hittem vérrögök vannak a testemben hát bepánikoltam és gondolom ez okozta a 220as vérnyomást, kb halál félelmem volt, (na de ez a tünet vérrögre igaz google szerint :D ) Kórházban mikor elmondtam hogy belülről szurkál valami meg mintha a bőröm alatt giliszta mászna, hát jobban érdekele őket hogy mit szivok, és hogy melyik pszichiátriáról szöktem, minthogy rendesen kivizsgáltak volna. Kaptam infuzióba nyugtatót, nyelvem alá tablettát, meg még pár szedáló cuccost, és 180ra levitte a vérnyomásom 1-2 órán belül, utána meg haza engedtek, hogy ha majd télleg nagy a baj akkor jöjjek vissza..Voltam kardiológusnál, ultrahang rendben volt, mértek ott is egy 220ast, és azon csodálkozok, simán haza küldött hogy menjek pihenni, semmi nyugtató, nyelv alá tabletta semmi. Azóta eltelt fél év, volt egy 24 órás ekg gépem, ott minden rendben volt, most fogok menni 24 órás vérnyomásmérésre.
Annyival még kibőviteném, voltam immunológushoz is 5 év után kontrolra, és emlitettem, hogy átment rajtam a covid, ő azt mondta sose lesz ezentul jó vérképem immunrendszer téren, és mikor hivtam az eredményért ledöbbent, meglepődött hogy igaz enyhe covid után, de jobb értékeim voltak mint bármikor máskor. De gondolom ehhez rá segitett az is hogy szarrá nyomattam magam c,d,cink vitaminokkal covid alatt meg mikor kontakt személy voltam

[ Szerkesztve ]

(#58010) bigdady válasza kolopele (#57992) üzenetére


bigdady
nagyúr

itt van pozitív teszt eeszt-n

(#58011) Drizzt válasza t72killer (#58008) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Hivatalos számokat nézve a tesztszám csak 10%-kal alcsonyabb, mint egy hete, az esetszám meg 30-cal. USA-ban is nagy esés látszik, de nyilván onnan sincs első kézből infom, ott sem élek. Itt Magyarországon sem tudnék ilyeneket mondani, mert fogalmam nincs. Én antigéntesztet(-) csináltam ma sajátot, nem jelentettem sehova, ennyit tudok. :D

I am having fun staying poor.

(#58012) kolopele válasza bigdady (#58010) üzenetére


kolopele
nagyúr

" Gulyás Gergely a koronavírus omikron variánsával kapcsolatos kormánydöntésekről közölte: február 15-étől (ez ugye változott a cikk óta) az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a másodikat hat hónapon belül.
A 18 éven aluliaknál a két oltás elegendő - tette hozzá.
Elmondta, a harmadik oltást négy hónap után lehet felvenni, de hat hónapon belül ahhoz, hogy az igazolvány érvényessége megmaradjon, mindenkinek fel kell vennie.
A koronavíruson "átesettség fogalma" az omikron variáns után mást fog jelenteni; nem az átesettség, hanem az oltás jelent védettséget - fejtette ki, utalva arra is, hogy ezen variáns miatt bizonyos változtatásokat Európában mindenhol meghoztak.
Hozzátette: nem kell új igazolványokat kiadni, a QR-kód alapján lehet ellenőrizni az okmányt."

(#58013) [CS]Blade2 válasza Drizzt (#58005) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Az rohadt nehéz, hogy ne menj kórházba, amikor kell, valamint nehéz eltitkolni, hogy meghaltál. Ezeket összenézve:
UK és a magyar rendben van ez alapján.
Dél-Afrika esetén a kórház rendben van, a halottak száma viszont nem, mert emelkedik, holott csökkenés lenne várható. (UK-ban 5 hét után már csökkenőben a halottak száma)

Az viszont törvényszerű, hogy fertőzöttből lesz a covid halott, és ált. a kórházban. Ha fertőzöttek nélkül is tudnak covid halottakat produkálni, akkor valamit ők nagyon tudnak.

(#58014) Ringman válasza [CS]Blade2 (#58013) üzenetére


Ringman
nagyúr

d-afrikában elég nagy a halálozási backlog.

(#58015) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Omikron fertőzésből gyógyult emberek plazmáját vizsgáló osztrák kutatás, amelynek eredménye nem függetleníthető az országban zajló kötelező oltási kampánytól

Négy különböző helyzetet értékeltek: 1) előzetes fertőzés nélküli oltottak (15 fő); előzetes fertőzés nélküli oltatlanok (13 fő); előző fertőzés utáni oltottak (10 fő); előző fertőzés utáni oltatlanok (13 fő).

Az előzetesen oltatlanok omikron fertőzése legfőképpen az omikron (BA.1) ellen termel semlegesítő ellenanyagokat, míg a többi variáns ellen csak esetenként. Ezzel szemben a korábban oltottak áttöréses omikron fertőzése vagy korábbi, más SARS-CoV2 variáns okozta fertőzésen átesettek omikron fertőzése esetén magas semlegesítő ellenanyagszint mérhető minden variáns ellen.

Ez felveti azt, hogy a csak omikronnal fertőzött, korábban oltatlan személyeknél nagyobb eséllyel alakulhat ki más variánssal okozott fertőzés.
Ennek a cikknek az alapján érthetővé válik az az Ausztriában és Németországban is hangoztatott vélemény, hogy a kötelező oltás vagy a harmadik oltás most sem felesleges a jövőre nézve, mert nem zárható ki, hogy esetleg a delta variáns újra terjedni kezd.

Hivatkozás: Annika Rössler, Ludwig Knabl, Dorothee von Laer, Janine Kimpel: Neutralization profile of Omicron variant convalescent individuals. medRxiv preprint doi: https://doi.org/10.1101/2022.02.01.22270263; this version posted February 2, 2022
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2022.02.01.22270263v1.full

(#58016) Parci válasza Z.É.T. (#58015) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

gyönyörű. a delta monnyonle.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58017) t72killer válasza Drizzt (#58011) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Viszont emögött drasztikus visszaesés lehet az esetfelderítést tekintve, uis a tesztek többsége "kötelező" dolgozói, stb teszt. Ahol ez a visszaesés történt az igen valószínű 1:1ben a "tüneteim vannak, beugrok egy tesztelőpontra" típus.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58018) Soulfly842 válasza t72killer (#58017) üzenetére


Soulfly842
addikt

Afrikában? Dél-afrikában? A teljes esetszám töredéke van csak felderítve. Egy elitista szűk réteg, s hatalmas társadalmi szakadékkal vannak a a többiek... Az oltás, az egészségügy természetük ellen való.

Ott pl. hiába oltanának, lenne is rá keret, a lakosságnak mégis ~28%-a rendelkezik két oltással... Az ilyen emberek nem is fognak tesztelgetésre rohangálni, s kérdés,hogy ezeknek hány százaléka kerül be a statisztikába (valószínűleg kevés..)

Dél-Afrikában semmilyen adatot nincs értelme nézni: max a többlet-halálozást, s abból következtetni.

[ Szerkesztve ]

(#58019) Soulfly842 válasza gergo5991 (#58009) üzenetére


Soulfly842
addikt

Az érdekes, hogy stabilra is beáll olyan magasan. Kovidból eredően szerintem inkább ugrál, nem stabilan magasan áll be.

Fertőzés után mennyivel néztek vérképet?

(#58020) gergo5991 válasza Soulfly842 (#58019) üzenetére


gergo5991
őstag

februárban voltam covidos, és október 21.-én voltam immunológia kontrollra.

Arra vonatkozóan tud valaki bármilyen információt vagy kutatást, hogy aki átesett a nyugat nilusi lázon arra milyen hatással volt a covid? mert az pld rendesen földhöz vágott, épp hogy csak túléltem.

[ Szerkesztve ]

(#58021) t72killer válasza Soulfly842 (#58018) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

UK-ben élek, és látok egyet's mást a tesztelési morált illetőleg.

A D-Afrikai többlethalálozás 1ébként jóval kedvezőbb, mint a 2 korábbi hullám idején.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58022) Ringman


Ringman
nagyúr

Biological E seeks EUA for its Corbevax vaccine for 12-18 yrs age group - indiában (patent free, fehérjealapú, "hagyományos" oltóanyag)

(#58023) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Tegyük fel, hogy pericarditis-gyanú játszik és holnap nagyon nem érek rá, nagyon felelőtlen lenne keddig várni a dokival? :U

(#58024) BlackV válasza Z.É.T. (#58023) üzenetére


BlackV
senior tag

Szerintem igen mert verrog is lehet.

(#58025) Ringman


Ringman
nagyúr

Plan to jab children aged 5-11 delayed amid No 10 and JCVI impasse
Expert committee gave verdict a week ago but government’s decision will not be announced until 21 February

:U

(#58026) Z.É.T. válasza BlackV (#58024) üzenetére


Z.É.T.
őstag

:R
Akkor megpróbálom holnap

(#58027) Parci válasza Z.É.T. (#58023) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ne már, basszus :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58029) kolopele válasza Z.É.T. (#58023) üzenetére


kolopele
nagyúr

Jobb lenne, ha holnap elmennél. Két dolog lehet mint komplikáció, az egyik hogy túl sok folyadék gyűlik össze a szívburokban, ezáltal nagy nyomás alakulhat ki ahhoz, hogy a szív ne tudjon megfelelően működni, a másik lényegében a szív teljesítménycsökkenése ugyanúgy, csak ilyenkor a szívburok hegesedik, összeszűkül, és nem képes emiatt elegendő vért felvenni. Szúr a szív környéke, van éles fájdalom a mellkasodban? Ha lefekszel rosszabbodik, levegővételre fokozódik? Mert akkor tényleg ne várj.

(#58030) Z.É.T. válasza kolopele (#58029) üzenetére


Z.É.T.
őstag

"Ha lefekszel rosszabbodik, levegővételre fokozódik?"

Igen, pont ezek miatt gyanakszom. Olyasféle szúró fájdalom, mint a rekeszizom-görcs, csak ez mellkas felső-középső része, kissé balra eltolva.
A kisugárzást - amit még tünetként olvastam - nehéz lenne megmondani, mert eleve a covid harmadik-negyedik napjától fáj a nyak-hát, szóval passz.

@Parci: őszintén remélem, hogy nem az lesz, abszolút nem vagyok hipochonder (sőt, inkább az ellenkezője, szőnyeg alá söprő, "majd elmúlik magától" típus), de azért szívvel nem játszanék. Csak holnapra van halaszthatatlan dolog is, meg lett volna halasztható, amit viszont több emberrel leszerveztem már.
Mindegy, ez van ha reggel a nullánál több tünet lesz, akkor doki.

(#58031) Parci válasza Z.É.T. (#58030) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

helyes, persze, egy darab nap, vizsgáltasd ki!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58032) kolopele válasza Z.É.T. (#58030) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nyaki sérv is ki tud sugározni a mellkasba, lapockába, nekem a porckorongsérv pl. csodákra képes olykor...Remélhetőleg inkább ilyesmi van a háttérben. Amikor előrehajolsz érzel változást?

(#58033) Z.É.T. válasza kolopele (#58032) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ülve, állva jelentősen enyhébb, de az érzés-fájdalom középpontja elég egyértelműen szívtájéki.
Nem tippelgetek, majd csekkolja a doki.
Most magam miatt is különösen sajnálom, hogy néhány hónapja elhunyt a háziorvosom, mert ő kardiológus is volt, amellett, hogy volt köztünk egy haveri viszony 25 éve. :((

@Parci: jaja, az lesz, ez van.

(#58034) kolopele válasza Z.É.T. (#58033) üzenetére


kolopele
nagyúr

Nagyon remélem hogy nincs komolyabb bajod. Majd írd meg mit mondott a doki. Az én háziorvosom is kardiológus, már 70 felett jár, de még csinálja.

[ Szerkesztve ]

(#58035) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Antitestportfólió BA.1 átesés után. Az sajna nem derül ki a cikkből, hogy az oltott mikor és hányszor oltott :F ?
Forrás.

#58015: most látom, hogy a fenti mótvá :R .

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#58036) mpo válasza Soulfly842 (#57997) üzenetére


mpo
veterán

Neki mindig iszonyatosan (!) alacsony a pulzusa. Most mondta, hogy mérjünk egyet.

Novemberben a BF alatt vettem Xiaomi Smart Band 6-ot, mert az okosóra túlzás lett volna, nekem ez elég, így elkerültem, hogy karácsonyra okosórát kapjak.
A pulzusfigyelést beállítottam 100-ra, ha átlépi, rezeg a csuklón és kiírja. Mi Fit-tel használom.
(Kerestem, de nem találtam meg, hogy írtál-e arról, hogy használsz hasonlót).

Ha érted, akkor már elavult.

(#58037) Kékes525


Kékes525
félisten

Nem tudom, hogy köztetek van e olyan, aki ért meteorológiához? Most valamilyen elképesztő időjárás (fronthatás) lehet, ami a ritmuszavaromat kiváltotta. Ezt onnan is látom, tapasztalom, hogy van egy rádiófrekvenciás órám már 15 éve és csak egy alkalommal állt be azon a helyen, ahol tartom. Máshova szoktam vinni, ha be akarom állítani. Naponta kétszer szokott próbálkozni. Most azonban már egy hete mindig fogja a jelet és beáll naponta 2x. Ilyen a 15 év során csak 1 alkalommal volt, akkor is csak 1 nap 1x állt be. Most mindennap 2x be tud állni 1 hete.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58038) previa69


previa69
csendes tag

Üdv szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet pozitív pcr tesztet produkálni? Egy autóban utaztunk vannak tüneteim és többen közülük covidosak lettek nálam nem jelzett a teszt pedig nekem is erős tüneteim vannak. Nem szeretnék már többször szenvedni ezzel a fájdalmas teszteléssel. Köszönöm a segítséget.

(#58039) mpo válasza Kékes525 (#58037) üzenetére


mpo
veterán

Az attól függ, mire reagál az órád, de nem az időjárás befolyásolta, inkább az ukrán helyzetre készülődés is lehet.
[link]

Ha érted, akkor már elavult.

(#58040) Parci válasza Kékes525 (#58037) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a feleségem meteorológus. ha van konkrét kérdésed, shoot away.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58041) Kékes525 válasza Parci (#58040) üzenetére


Kékes525
félisten

Milyen fronthatás van most, és az elmúlt héten volt és mennyire szokatlan az utóbbi évek időjárásához képest? Orvos meteorológiailag mennyire erős és különleges, ha egyáltalán az. Lehet, hogy csak az én érzékenységem változott meg. Köszi előre is! :R

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58042) Kékes525 válasza mpo (#58039) üzenetére


Kékes525
félisten

Úgy gondolod, hogy az ukrán helyzet miatt nagyobb teljesítménnyel sugároznak, hogy a katonai órák is jobban, gyorsabban, pontosabban álljanak be? Eddig az volt a tapasztalatom, hogy akkor állt be gyorsabban, ha egész Európa felett (főleg Németországtól keletre) felhőtlen volt az ég. De akkor sem állandóan 1 héten keresztül, csak egy-egy alkalommal.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#58043) ubyegon2 válasza Kékes525 (#58042) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Úgy gondolod, hogy az ukrán helyzet miatt nagyobb teljesítménnyel sugároznak, hogy a katonai órák is jobban, gyorsabban, pontosabban álljanak be?

Hát nem éppen a katonák órája miatt van különösen aktív radiotech és egyéb tevékenység, azt se tudom, ezek milyen hatókörűek, de a kolléga tippje eléggé jó irányba visz. Kérdés, hogy szerdától ezek milyen irányba fognak változni... :(

Milyen fronthatás van most

Erre a kérdésedre sajnos azt lehetne válaszolni, hogy ukrán. (de nagyon nem akarnám elviccelni a helyzetet)

Ez csak egy a sok közül, de érdemes elolvasni, aztán vannak kevésbé publikus hadviselési technológiák is.....

AZ ELEKTRONIKAI HADVISELÉS JELENE
ÉS LEHETSÉGES JÖVŐJE

[ Szerkesztve ]

(#58044) mpo válasza Kékes525 (#58042) üzenetére


mpo
veterán

Az idokep.hu tartózkodási helyre jó, ez nagyobb távlatokra.
[link]
Ezen kívül
[link]
a NATO mit vet be, azt nem tudjuk.
Neked lesz a legpontosabb órád, nem késed le az ebédet. :)
Már írtam, "Az attól függ, mire reagál az órád,", most kiderítheted a leírásból, mi történik körülöttünk.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#58045) mpo válasza ubyegon2 (#58043) üzenetére


mpo
veterán

Már akartam szólni az aláírásodra, (bátorak) de kiderült, honnan vetted. :)
Mennyit fejlődhetett 5 év alatt a haditechnika?

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#58046) Rage47 válasza Kékes525 (#58041) üzenetére


Rage47
veterán

Hétfőn markáns fronthatás nem érvényesül, de a fokozottan érzékenyek kettősfront jellegű tüneteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet az erős fejfájás, a szeles tájakon fokozódhatnak a tünetek. Emellett ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet, többen emésztési panaszokat tapasztalhatnak.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#58047) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

2022.02.14.

21.081/271
5.186/199

Részletek később.

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#58048) Ringman


Ringman
nagyúr

Among 177 healthcare workers, ALL of them had persistent self-attacking antibodies that persisted at least 6 months after infection regardless of illness severity

[link]

(#58049) Parci válasza Kékes525 (#58041) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát nem harapott most rá a feladatra. azt mondta, hogy most nyugi van, de lehet, hogy érzed a közelgő melegedést, mert persze jön. de ilyen sok éve kiugró valami szerinte nem volt mostanában, de nem ásta bele magát a térképekbe, csak letudta ilyen kamu válasszal :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#58050) Sir Pocok válasza Sir Pocok (#58047) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Új fertőzöttek számának napi átlaga: 7027 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -4532)
Új tesztek számának napi átlaga: 27 789 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest -9947)
Új halálos áldozatok számának napi átlaga: 90 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -1)
Kórházi ellátást igénylők száma: 5186 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest napi +34)
Lélegeztetőgépre szorulók száma:  199 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest -10)
Az első dózissal oltottak száma: 6 383 007 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +1314)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 140 331 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +2990)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 769 557 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +4953)

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.