Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31251) Ringman válasza Teodor52 (#31248) üzenetére


Ringman
nagyúr

ne számíts rá, és középtávon arra sem hogy 3. oltásnak mrns-t fogsz kapni.

orvosszakmai javaslat adatok hiányában nincs, hogy mi mástoltass 3.-nak mrns-re

(#31252) Lauda válasza #86564352 (#31249) üzenetére


Lauda
félisten

Nem tudom elolvasni a cikket. :)

Az ár egy dolog, a lényeg, hogy eu szerződés ide vagy oda, mégis kaptak vakcinát. Amúgy nézzük csak meg a kínai szikvizet mennyiért vettük. ;)

(#31253) Parci válasza Ringman (#31250) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

amíg elég sok fertőzött van, lesz mutáció. a vakcinák ezen javítanak, mert vakcina nélkül még több fertőzött lenne. mindenképpen egyre fertőzőbb lesz a cucc, ez sima matek, az terjed el egyszerűen. és igen, nagyon komoly gond, hogy a szurik mellett megfertőződsz, mert még mindig a teljes populáció terjeszteni tudja/fogja. amíg nem lassul le a folyamat, ez lesz újra és újra.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31254) Ringman válasza Lauda (#31252) üzenetére


Ringman
nagyúr

izrael többet fizetett + rengeteg eü-adatot átadott a biontechnek.

szerintem Mo már az adatok strukturált átadására és rendes is képtelen lenne, főleg ilyen rollout mellett, mint ami náluk volt.

(#31255) Ringman válasza Parci (#31253) üzenetére


Ringman
nagyúr

amíg nem lassul le a folyamat, ez lesz újra és újra.

vö. hazai hivatalos és nem hivatalos kommunikáció a 3. oltással kapcsolatban (igazából ne siessen senki, csak időseknek kell, csak sinopharmra, csak aki fél)

(#31256) t72killer válasza Ringman (#31244) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ok, nem emlékeztem a számokra :( . A vasfüggönyt nem hiszem, h évekig üzemeltetni akarják... De egyelőre+jövőre úgy néz ki, ez lesz.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31257) #86564352 válasza Lauda (#31252) üzenetére


#86564352
törölt tag

Kezdem elveszíteni a fonalat te mi mellett is érvelsz tulajdonképpen? Szerintem ostobaság volt kimaradni az új EU Pfizer szerződésből. A nem túl népszerű vasfüggönyös kínai vakcina drágább volt. A kínai receptre épülő gyár is WTF szerintem.

Kapacitás gondok második körben kevésbé lesznek, EU-ban és USA-ban is lesz bőven mRNS. Persze lehet külön is tárgyalni Pfizerrel, van rá jó példa és rossz is (Ausztrália például későn kapcsolt, mert AZ-re alapoztak először)

Az első körben izraeli előnyhöz ne felejtsd el, hogy a több pénz mellett gyakorlatilag átadták a lakosok eü-i adatait is a gyártónak.

(#31258) t72killer válasza Parci (#31246) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyelőre úgy tűnik, "életbenmaradás" szinten van, teret hódítani nemigazán tudott még. Ami kiemelten fontos kérdés, elnézve a deltás járványt:

#1: az oltott, de deltával találkozók vajon termeltek-e deltás antitesteket, megjegyezték-e az újfajta antigént, vagy csak a vuhani cucc dőlt belőlük?
#2: az így termelt antitestek adnak-e extra védettséget a µ ellen? Azaz a µ közelebb van-e szerkezetben a δ-hoz, mint a Vuhanihoz :F?

Sokmillió ember, köztük oltott és oltatlan találkozik most a δ-val - főleg, hogy a világ nagy részén effektíve elengedték a járványt, a folytatás nagyban függ ezektől.

Más: a "másik" topikban már jártas vagyok, értem, hogy vannak "oltásszkeptikusok", különböző racionálistól az 5g-chip szintig. Viszont ma kinyitom a f#xbúkot (de minek...): egy viszonylag normális, utazós csoportban egy adag humanoid, aki a járvány, illetve a vírus létét se képes valóságként abszolválni. Egy dolog, hogy mi lehet emögött az illető pszichéjében, menekülés a valóságtól valami álomvilágba vagy saját csapdájába eső hiperparanoia. Másik kérdés, hogy a politikai populizmus illetve a különböző vallási irányzatokhoz hasonlóan ezek mennyit tudnak megtéríteni? A fiatalok körében dőlhet el, ha a tinik körében "gáz oltottnak lenni", akkor bebuktuk...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31259) Ringman válasza t72killer (#31256) üzenetére


Ringman
nagyúr

A Fradi-ultrák inkább otthon maradnak, mert keleti vakcinával nem engedik be őket a Leverkusen stadionjába

A Fradi-ultrák vezetője azonban pénteken közölte, hogy a szurkolói csoportok közös döntése az, hogy otthon maradnak.
„A jelenlegi német szabályok szerint, a Leverkusen stadionjába CSAK ÉS KIZÁRÓLAG, az EU-s vakcinákkal lehet bemenni. NEGATÍV PCR TESZT SEM JÓ! Mivel a csoportok nagyrésze, így nem felel meg a belépési feltételeknek, így közösen úgy határoztunk, hogy amint az lenni szokott, most is egységesek maradunk” - írta Hamberger.

---
amúgy megy ez eu felé a lobbi, hogy a 2x orosz/kínai oltás utáni boostert fogadják el hivatalosan is teljes értékű oltásnak.

(#31260) Mr K válasza Teodor52 (#31248) üzenetére


Mr K
senior tag

A jelek szerint nem nagyon létezik olyan, hogy vakcinagyár. Pl. általában máshol készül a hatóanyag, és máshol csomagolják (töltik fiolába és dobozolják). A hatóanyag sem feltétlen áll elő egy helyen, pl. az mRNS-nél használt lipid burok anyagát külön erre specializált gyárak állítják elő. És a hatóanyag előállításához kellenek különféle eszközök és komponensek, amik úgyszintén különböző beszállítóktól származnak.

Éppen azért van vakcinahiány, mert nem lehet csak úgy újabb vakcinagyárakat felhúzni a semmiből, azokat be is kell rendezni, és alapanyaggal is el kell látni. (Pl. az Astra mizéria idején volt sajtóhír, hogy hiánycikk az a nagy méretű félig áteresztő hártya, amiket az autoklávokban használnának. Ugyanis ezeket egyetlen manufaktúra gyártja évi néhány százas darabszámban...) És a termelés felfuttatása is időigényes. (Szintén az Astra idején cikkeztek arról, hogy egy új gyárban 6-18 hónap, mire be tudják úgy szabályozni a tartályokat (meg az egész kiszolgáló gépezetet), hogy azok képesek legyenek a névleges kapacitásuk közelében üzemelni.)

Európa nem csak azért nem korlátozta a vakcina kivitelt, mert olyan átkozottul jó fej, hanem mert figyelmeztetést kaptak, hogy a gyártáshoz szükséges alapanyagok egy része EU-n kívülről származik, szóval csak óvatosan az embargóval. India nem azért lobbizik az USÁ-nál, hogy kapjon vakcinát, hanem hogy ne korlátozzák az alapanyagok exportját. És nem véletlen, hogy az EU új stratégiájában is központi szerepet kap, hogy a vakcinagyártáshoz szükséges teljes beszállítói láncot is EU-n belül kell létrehozni.

Ehhez képest nem tudom, hogy mi akar lenni a magyar vakcinagyár. Ha egy komplett, mindenkitől független gyártási kapacitást akar kiépíteni, az iszonyú drága lesz (biztos nem jön ki 120 milliárdból). Ha meg arról lesz szó, hogy kínai berendezésekkel, kínai alapanyagokból, kínai munkások által gyártott vakcinák készülnek Mo-n, az megint nem tűnik olcsónak, és nem feltétlen csökkenti a kiszolgáltatottságunkat.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#31261) szabi__memo válasza Mr K (#31260) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

nem tudom, hogy mi akar lenni a magyar vakcinagyár
Újabb nagyszerű lehetőség lopásra

(#31262) t72killer válasza Mr K (#31260) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Ehhez képest nem tudom, hogy mi akar lenni a magyar vakcinagyár. "

Ampullázóüzem, ahol a kínából hordókban érkező kész oltóanyagot a végfelhasználó számára csomagolják :DDD? De neaggódj, fog annyiba fájni az adófizetőnek, mintha a komplett láncot kiépítenék...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31263) mozso válasza t72killer (#31262) üzenetére


mozso
senior tag

Én ezt értem, de azokra a kérdésekre amit nemrég feltettem nem ad megoldást az “átcsomagoló üzem”.

A pénz egy dolog, van akit nem érdekel mennyire hatékony a közös elköltése, de itt potenciálisan kijöhet, hogy nem utazhatunk, nem véd minket, rejtett kockázatokat hordozhat ha beadatod és nem lesz kutatás ami alapján ezt te előre meg tudod saccolni, stb.

Ez már nem úgy fáj, mint a közös adók nem hatékony költése, ez már az egyes egyéneknek fog fájni.

(#31264) Ringman válasza mozso (#31263) üzenetére


Ringman
nagyúr

komolyan nem értem, hogy ebből miért nem volt közfelháborodás

(#31265) szabi__memo válasza Ringman (#31264) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Miből van?

(#31266) t72killer válasza szabi__memo (#31265) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

1. Fizetőssé teszik az ingyenp0rnót
2. Csökkentik a nyugdíjakat és még böskeutalvánnyal vagy fél zsák krumplival se enyhítik a helyzetet.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31267) BlackV válasza Ringman (#31264) üzenetére


BlackV
senior tag

Mert az emberek nagy része szarik erre az egészre. Egyszer még hajlandóak voltak magukat beoltani, aztán ennyi. Egyre alacsonyabb lesz az oltási hajlandóság és magasabb az ingerküszöb kovid ügyben.

szabi__memo: vasárnapi boltzárból. Ment is a levesbe. Mert azt nagyon sokan nem akarták, az oltás viszont offtopikos.

[ Szerkesztve ]

(#31268) Ringman válasza BlackV (#31267) üzenetére


Ringman
nagyúr

Egyszer még hajlandóak voltak magukat beoltani, aztán ennyi.

sajnos igen, a nyár közepi közvéleménykutatást azért megnézném 1-2 hónap múlva, a szerint az emberek fele úgy döntött hogy ennyi elég volt az oltásból (0 v 2 oltás után), mintha ezen múlna.
elég tanulságos a csoportokra lebontott válaszadás is: [link]

(#31269) szabi__memo válasza BlackV (#31267) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Abból sem volt semmiféle felháborodás. Szimplán buktak volna egy népszavazást és megelőztlk. Több mint egy év után

(#31270) t72killer válasza BlackV (#31267) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az ember nem változik/nem hajlandó változtatni a szokásain. Minimálisat se. Ennek extrém, de nem ritka formája a komplett alternatív "valóságba" menekülés, amiben nem létezik járvány, vírus, stb. A lábfejen parkoló IFA örökérvényű tétel, amíg a sapiens jelzőt bitorolja a csupasz majomfaj...

#31268: A 31% indokait szívesen meghallgatnám :F.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31271) Parci válasza t72killer (#31270) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mazochista vagy? :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31272) Ringman válasza t72killer (#31270) üzenetére


Ringman
nagyúr

A 31% indokait szívesen meghallgatnám

[link]

(#31273) #86564352 válasza Ringman (#31268) üzenetére


#86564352
törölt tag

Szerintem sincs sok értelme nyár közepén ezt kérdezni úgy igazán részletek hiányában... szakmai, EU utazás stb. Én azt válaszoltam volna átesett + 2 Pfizer kombinációval, hogy mRNS-t ha adnak, akkor igen jöhet valamikor február-március körül. (USA úgy tervezi a booster kampányt, hogy 2. dózistól számítva 8 hónap után) Ha Béla azt mondja, nekem az eddigi két Pfizerre csak kínait ad, akkor passzolom. AZ vagy J&J is passz, mert külföldön nem alkalmazzák tömegesen mRNS után, egyelőre úgy vagyok vele várom télen milyen tanulmányok jönnek, milyen hullám lesz...

Ha jól tudom, Mo-on most 3. oltásnál úgy van a rendszer, hogy nem választhatsz neten. Hanem amikor odamész akkor derül ki mi van, max. dobsz újra más oltóponton, ha nem tetszik Béla ajánlása.

[ Szerkesztve ]

(#31274) Parci válasza Ringman (#31272) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

fú, ezért majd még kapsz, kiégett az agyam

megfejtik, hogy a mu variáns azért van, mert a vakcinalobbikok érdeke, hogy vakcinát adjanak el

rengeteg emberről derült ki a járvány alatt, hogy nincs agya :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31275) t72killer válasza Parci (#31271) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:)) :Y

#31272: hja, bár elég szűk szelete a magyar társadalomnak:)).

#31274: minden van. Ma délután kaptam a nyakamba pár hektó FB-moslékot, ott óvatosan a "kísérleti vakcina" irányból kezdte az egyik, másik próbált tavaly júliusi brit halálozási adatokkal példálódzni, hogy "ez csak egy influenza", amikor rávilágítottam, hogy heló, akkor ment le az alfás hullám, nézzen már meg pár másik hónapot: akkor hirtelen "novemberre került az influenzaszezon" az illető agyacskájában, és a 2020 késő őszi halottak biztosan influenzásak voltak - szval ez a lapátolni kell róla az izzadtságot kategória, BÁRMI igaz lehet, kivéve a valóságot.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31276) Sir Pocok válasza Parci (#31274) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nem vicc:

Volt kolléganőm édesanyja idegösszeroppanást kapott mert beoltatta magát a lánya augusztus végén. Bent van a pszichiátrián, az apja őt okolja ezért, plusz nem hajlandó vele és unokákkal találkozni mert szerinte meg fogják őt fertőzni.

Öcsém cégénél csapatépítőre csak az mehetett aki oltott, az egyik csaj sírva ordítozott, hogy nem fog magának mérget beadatni....

Megérett a világ a pusztulásra. :( :( :(

[ Szerkesztve ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31277) t72killer válasza t72killer (#31258) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Chilében a mű legyűrni látszik a deltát. igaz, csak 85 mintát szekvenciáltak, nagyon nagy a hibahatár.

Angol átirat.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31278) Parci válasza Sir Pocok (#31276) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

teljesen agyhalott az ilyen, kapott már egy tucat oltást, pont ugyanilyenek. pontosan. mindenben. azoknak is van mellékhatása, akár halál is, igen. de felőlem abba pusztul bele, amibe csak akar, csak nem bánnám, ha a hülyeségük miatt nem tartana még akárhány évig ez a szar.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31279) mozso válasza Parci (#31278) üzenetére


mozso
senior tag

1 éve azt becsültük, hogy még 1 év kell. Talán emlékszel arra privát chatre. Most már azt mondom ez a szar még 2023-ban is itt lesz, köszönhetően sokmindennek. De mindenkit szivatni fog így vagy úgy, parázókat és nem parázókat egyaránt.

Jobb lett volna együtt harcolni.

(#31280) Ringman válasza Sir Pocok (#31276) üzenetére


Ringman
nagyúr

re:méreg:
[link]

Raskó György, korábbi földművelésügyi miniszter szeptember 2-án a következő Facebook-bejegyzést tette:
„Ma kényszerűségből felvettem a harmadik oltást, mivel a két korábbi Szputnyik semmire sem jó, ha átlépi az ember a nyugati országhatárokat. Nekem meg utazni kell, s elegem volt az állandó PCR tesztekből. Így ma kaptam végre egy Pfizert és hozzá az igazolást, mert manapság az a kérdés, hogy "dokument jeszt"? A viccet félretéve kijelentem, hogy semmi szükségét nem éreztem a 3. oltásnak, a fene mérgezi magát feleslegesen, de az utazási kényszer felülír mindent.”

(#31281) t72killer válasza Parci (#31278) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egyelőre nem játszanak kritikus szerepet az antivaxxerek, többmilliárd emberhez szimplán nem jutott még el az oltás, illetve a fejlett világban is igencsak foghíjas az immunitás: olyan szintű immunitás, ami a terjedést/hordozóvá válást/vírus szaporodását is megfogja, csak igen kevesek számára érhető el (3 dózis, vektor után mRNS, fertőzés után mrns kombók). Onnan kezdve végtelenítve van ez a történet, hogy visszatért az állatvilágba a cucc és ott mutálódik szépen, amíg el nem ér a tevékig...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31282) fokukac válasza Parci (#31274) üzenetére


fokukac
nagyúr

Nekem apámról derült ki az elmúlt hetekben, hogy nem csak oltásellenes, hanem igazából összeesküvés-elméletes álhíreket olvas és terjeszt nagy elánnal.
Most már nekem is küldözgeti, egy-két ilyen megrökönyödésemet már beírtam az off topic-ba...
igazából elképesztő irodalma van ennek, és elhiszik. És ha idézek neki egy CDC statisztikát a hospitalizációs rátáról, vagy egy tanulmányból, azt meg nem hiszi el, az hazugság. De ha dr. med. habil günternek látja valami szar minőségű feliratozott videóját, az biztos igaz. És ha egy-két dologról bemutatom neki, hogy miért nem igaz, vagy miért nem hiteles a forrás, lepereg róla....

Nem tudom mióta olvasgatja ezeket, de láthatólag már full fóliasisakossá vált, és érvekkel nem meggyőzhető.
Amúgy mérnök, és egész életemben azt hittem, hogy hisz a tudományban, meg minden, erre tessék. 67 éves, és csak az összeesküvés-elméletek, meg az ezotéria, ez megy neki.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#31283) Parci válasza t72killer (#31281) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem is az a lényeg, hogy kihaljon, az a hajó elment, de egyelőre gyorsabban mutálódik, mint ahogy oltást fejlesztünk és így végtelen történet. ha lelassulna a terjedése, megnőne az oltások "szavatossága" is, elég lenne 3-5 évente oltani stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31284) Parci válasza fokukac (#31282) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezoterikus mérnök? hát, részvétem :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#31285) Cs1csó válasza fokukac (#31282) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sajnos tipikus, 70 felé közeledve főleg ha nyugdíjas és nem csinál valamit aktívan, csak tévézik és netezik egész nap akkor erősödhet az antiszociális állapot és az ilyen összeesküvésekbe vetett hit.

(#31286) t72killer válasza Parci (#31283) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A gond az, hogy a c.1.2-vel úgy tűnik, elrágta a lassú evolúciós pórázt is, amibe olyan nagy bizalmat fektettek még tavaly: "C.1.2 variant mutating 41 times a year, twice as fast other known Sars-CoV-2 variants"

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31287) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Hogy On is legyek: Én továbbra is azt gondolom, hogy az esetleg gyengébb hatásfokú oltások miatti visszaesést a fejeltebb kezelések és gyógyszerek, hamarosan kompenzálni fogják, ugyanis ezek esetében (kivétel a mesterséges antitest) teljesen mindegy milyen variánsról beszélünk.

Illetve Karikó Katalin említette valahol, hogy a Pfizer már úgy fejleszt, hogy mesterséges intelligenciával modellezik az eddigi mutációk alapján, milyen változásra lehet számítani a tüskefehérjében, így időtállóbb oltásokat tudnak majd megjelentetni.

Szóval én továbbra is optimista vagyok.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31288) Sir Pocok válasza fokukac (#31282) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Nem lehet az ilyenekkel mit csinálni.

Én mindig azt kapom meg ezektől az illetőktől, hogy azért ne terjesszek hülyeségeket mert én a mainstream médiából tájékozódók, ami a milliárdos gyógyszer cégek kezében van.
Bezzeg ezek a szerencsétlen YT szabadságharcosok mindent jobban tudnak csak hát el vannak nyomva és ellehetetlenítik őket kapitalista mohó gyógyszercégek....

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#31289) pit stop válasza Sir Pocok (#31276) üzenetére


pit stop
addikt

Nagyszülőket jövő héten virtuálisan el kell temetni... Egy idő után talán észbe kapnak, ha mégsem akkor úgy is menthetetlenek.

Kolléganőnek pedig legyen igaza: nincs vírus, nem kell oltás se, viszont a gazdaság rosszabbul teljesít, sajnos le kell építeni egy-két pozit a fene vinné el ha bele kerül ( és ezzel jelzik többi kételkedőnek is irányt)

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#31290) Ringman válasza Sir Pocok (#31287) üzenetére


Ringman
nagyúr

+ van ez is: [link]
(a hazai "intézkedések" miatt nem vagyok optimista)

(#31291) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

A magyar vakcináról ezt közölték még februárban, a Magyar Közlönyben is megjelent:
Palkovics: a jövő év végén megkezdődik a hazai koronavírus-elleni vakcina gyártása

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#31292) Lauda válasza t72killer (#31270) üzenetére


Lauda
félisten

#31176t72killer egy racionális ok lehet, ha nemrég átesett rajta. :P

(#31293) Viktoár


Viktoár
addikt

Nálunk a héten volt szülői értekezlet a suliban. A 19 fős osztályból 3 gyerek (hatodikosok) van beoltva és a szüleik. (mi is benne vagyunk a 3-ban) Egyetlen férfiként, fel mertem tenni a kérdést hogy miért nem éltek a lehetőséggel?

A sok anyuka elkezdett hőbörögni, aztán a legnagyobb szájú buta picsa önjelölt szektavezér flegmán felvilágosított hogy 3 hullámot túl éltek nyugodtan jöhet a negyedik. :U A többiek helyeseltek majd sokkal égetőbb témán kezdtek el rágódni, mégpedig hogy milyen nehéz a matek mert nem értik és otthon nem tudnak segíteni a gyereknek illetve hogy a lányok most kezdenek el nővé érni és hogyan reagálják le a dolgot.

Ennél a pontnál becsuktam a jegyzetfüzetet, hátra dőltem és az ablakon kifelé bámulva elmerengtem. Vajon a racionális gondolkodás egy veleszületett képesség vagy elsajátítható? Esetleg a nővé éréstől kezdve a havonta "elszenvedett" vérveszteség miatt egyre kevesebb vér jut az agyukba?

Hazaérve megöleltem a családom és rájöttem hogy milyen szerencsés vagyok, a feleségem hallgat rám és fiam van. :DDD

[ Szerkesztve ]

Üdv:Viktor

(#31294) t72killer válasza Lauda (#31292) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mármint ha VALÓBAN átesett rajta... Jaigen, az említett FB-moslékban az egyik bölcsasszonynál a 2017/18-as influenzája pedig COVID-dá minősült át. Tehát ezekszt a 2019-21 állapot egy influenza, de a korábbi influenza nem is influenza, hanem covid :DD. Rá se ránts, hogy akkoriban nem volt olyan, hogy szaglásvesztés, véroxigén-beesés - ha már a halálozási adatokat átírta a billgéc.

Egyetemista koromban egyszer leálltam jehovásokkal tárgyalni - arra nem tudtam rávenni az embert, hogy az idézett mondatot olvassa végig, úgy már teljesen más értelme van. (azzal ugye nem is próbálkoztam, hogy nézzen magának érdekesebb mesekönyvet). Ez ugyanaz, akkor hisz el bármit, amikor viszik intubálni.

#31293: "Esetleg a nővé éréstől kezdve a havonta "elszenvedett" vérveszteség miatt egyre kevesebb vér jut az agyukba?"

Vélemény: sztem nincs átjárás max agyátültetéssel. Alkati kérdés: van a logikus gondolkodó-bizonyítékok alapján építkező és van az elétolt könyvet bemagoló típus. Tűz és víz.

"a feleségem hallgat rám" <<- :Y. Itt valami gyanús, nézz utána nem stasi-ügynök-e? Esetleg küldd el dokihoz, h minden OK...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31295) Ringman válasza Viktoár (#31293) üzenetére


Ringman
nagyúr

a statok szerint az oltásellenesség nem annyira függ a nemtől, a legutóbbi hazai felmérés szerint sincs nagy különbség (településtípusok szerint nézve pl nagyobb az eltérés):

a nők ciklusát meg tudja kavarni átmenetileg az oltás, fentebb is volt szó róla.

(#31296) Viktoár válasza Ringman (#31295) üzenetére


Viktoár
addikt

A story második részét poénnak szántam, nem gondolom hogy azért mert nők.... Ezúton is elnézést kérek ha valakit megbántottam a firkálmányommal. :B

Viszont az első részt "átélni" elég meredek volt számomra. Eddig sem szerettem szülőire járni, valamiért mindig azt várom hogy elkezdenek beszélni a hüvelygombáról amíg ki nem megyek a gec.be. :D

Üdv:Viktor

(#31297) kolopele válasza Viktoár (#31293) üzenetére


kolopele
nagyúr

A mi osztályunkban is csak az én két 13 éves gyerekem van beoltva, meg persze mi szülők, nagyi. Plusz a HPV elleni oltást is megkértük. Nem tudod a buta embereknek megmagyarázni miért kellenek ezek az oltások, miért kell a maszk, stb. Az a nagy baj ezzel viszont, hogy már most valami más rhino vírus terjed elég erősen, már az enyémek is elkapták, ha kellene maszkot viselni mindezt meg lehetett volna előzni, meg persze nem kellene bedobni a beteg gyerekeket sem az iskolákba, óvodákba, illetve a pedagógusoknak felszólítaniuk a szülőket, hogy vigyék haza őket mert köhögnek, taknyuk nyáluk egybe folyik, és fertőznek mint állat. Mindenesetre kíváncsi leszek majd ezekre a covid oltás ellenes szülőkre mit mondanak akkor, amikor a kórházban kell Istenhez fohászkodniuk a gyerekeikért.

[ Szerkesztve ]

(#31298) BlackV válasza Ringman (#31290) üzenetére


BlackV
senior tag

"the double-stained B cells (i.e., B cells that bind RBDs from both SARS-CoV-1 and SARS-CoV-2) were significantly enriched in the SARS-CoV-1–vaccinated panel as compared with both the healthy–vaccinated and SARS-CoV-2–vaccinated panels."

Köszi.
Ez nagyon érdekes. Utána is mentem a bejegyzésben lévő studynak.
Ha jól értem nemhogy imprinting, sokkal inkább a "leguniverzálisabb" B sejtek választódnak ki, minél szélesebb spektrumú az immunizálás a különböző mutációk által. Ez a megfigyelés lehet ígéretes a jövőben egy (alcsoport)pánkoronavírus vakcinához, jól értem?
Hát mondjuk tök logikus: már rég kihaltunk volna, ha az evolúció során az ADE meg az imprinting lett volna az úr.


Pan-Sarbecovirus Neutralizing Antibodies in BNT162b2-Immunized SARS-CoV-1 Survivors

[ Szerkesztve ]

(#31299) Viktoár válasza kolopele (#31297) üzenetére


Viktoár
addikt

Az oltottak közül az egyik anyuka nagyon jó barátunk, hetente átjön a gyerekével, beszélgetünk nevetgélünk, közben a gyerekek is nagyon elvannak. Ez az anyuka azért oltatta be a gyerekét és a családját mert rajtuk még a kezdetekben átment a covid. Az anyuka longos lett, a kisgyerek nagyon nagyon beteg volt, élet halál között lebegett. Azt mondta ő mégegyszer nem élné túl azt a poklot, sem fizikailag, sem érzelmileg! Neki kellene kiállni és a saját szavaival elmesélni az egész történetet azoknak akik azt gondolják hogy ő rajtuk nem fog a covid. Nem a lóf.szt!

Üdv:Viktor

(#31300) t72killer válasza kolopele (#31297) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Amíg a t72 nem parkol a tyúkszemükre, az anyjuk életére is megesküdnének, hogy papírból van.

A birka-szarvasmarha Az ember ilyen, pláne, ha egy korábbi pánik-szitu (2020 április) után próbálja a saját kis lelkének bemagyarázni, hogy minden a legnagyobb rendben, lehet folytatni mm-re pontosan úgy az életet, mint korábban.

#31299: van, akin nem fog, vagy ha igen, könnyen ereszti - csak mire megtudod, melyik térfélre pottyantál, késő.

#31298: akkor meg is kaptuk az übercsúcs vakcinakombót: élő SARS-CoV1, utána mRNS

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.