Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8001) t72killer válasza szabi__memo (#7997) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A brit félúton van a v1.0 és a románjapán között, azaz ha a brit kap el, akkor semmivel sem járok rosszabbul, mint v1.0-ás Pfizerrel.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#8002) szabi__memo válasza t72killer (#8001) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

És az indiai-brit? Vagy a francia? :)

(#8003) Lauda válasza t72killer (#7996) üzenetére


Lauda
félisten

Nocsak, hajlunk az oltás felé? Elég nagy fordulat történt itt kéremszépen. :D

(#8004) kisninja válasza kisninja (#7691) üzenetére


kisninja
őstag

No Sputnik után a második napon már semmi bajom úja erőben érzem magam, jókedv stb. Az oltás helyét érezni de ennyi. Pulzusom még az éjjel visszatért a normál szintre.
Várom a második lövést :D

[ Szerkesztve ]

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#8005) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Szlávik: ha az oltások beadása ütemezetten halad, nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
koronavirus.gov.hu-ról

[ Szerkesztve ]

(#8006) attiati válasza bigdady (#8000) üzenetére


attiati
veterán

Regisztrált, ha nem tud róla, hogy átesett rajta.
Abban igazad van, hogy 75% nál mindenképp nagyobb lesz a védettség (amit inkább idézőjelbe tennék).

(#8007) szabi__memo válasza attiati (#8006) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ha elmegy mind a 75% :)

(#8008) rednifegnar


rednifegnar
senior tag

ma voltam a koranyinal, baromi sokan vannak, mint egy ikea nyitas :D

A camera does not make art, the artist makes art.

(#8009) t72killer válasza szabi__memo (#8002) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Meg kell nézni, mi melyikre hasonlít a legjobban.

#8003: már a legelején megmondtam, hogy az első 100M beoltott után énis hajlandó leszek oltakozni, hacsak nem derül ki valami ordas nagy disznóság, mint anno a nakrolepszia a h1n1 oltásnál ÉS hatékony a cucc. Derültek ki huncutságok, de ahogy nézem, nem tartozok "oltás által veszélyeztetett" rizikócsoportba - a hatékonysági kritériumot meg ugye most is odaírtam. Nem megyek sokra v1.0 AZ-vel, ha élesben igen-igen valószínű, h valamelyik duplamutáns fog elérni jövő ősszel (Mo.-ra nyár előtt nem tervezek utazni, addira meg kb mindenki kipusztul arrafelé)

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#8010) szabi__memo válasza t72killer (#8009) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

De ugye látod hogy ez akár egy soha véget nem érő játék lehet? :) Csak ezt akartam kihozni..

(#8011) t72killer válasza szabi__memo (#8010) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hálistennek a covid "lassabb" mint az influenza, úgyhogy remélhetőleg utol fogja érni a vakcinagyártás, és nem lesz végtelen a játék. Egyelőre 99.9%, hogy lesz még egy fullos kör, pláne, hogy még mindíg nincs a piacon mutánsfehérjés oltás.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#8012) tboj válasza Parci (#7990) üzenetére


tboj
tag

Én is hasonlóan éreztem, mintha nem lettek volna felkészülve a legfrissebb információkból. Még a 3 héttel ezelőtti alacsonyabb számokat idézték, vakcinagyártók közötti politikáról beszéltek, miközben a gyártó ország saját vakcináját korlátozza bizonyos korosztályon belül. Nyilván nem akarnak a vakcina ellen beszélni, mert egy bizonyos rétegen belül továbbra is veszélyesebb az éles fertőzés, mint az AZ, de azért lehetett volna ezt normálisan is kommunikálni, ahogy a briteknek is sikerült, és nem ilyen bagatellizáló stílusban.

Én egyébként végül lemondtam a tegnapra előjegyzett AZ oltást. A doki megértő volt, és egyetértett a felhozott érveimmel, amiket korábban itt is írtam a döntés meghozatala előtt. Mondtam neki, hogy a jelen információk alapján bármelyik másikat elfogadom, ezzel viszont várnék, amíg normálisan kivizsgálásra kerül. Azt mondta, hogy valószínűleg Szputnyik vagy Pfizer lehet a következő ajánlat. Szerinte ha kihúzom még 2-3 hétig, akkor akár Pfizert is kaphatok. Ennek ellenére a Szputnyikot is el fogom fogadni, ha azt ajánlják fel előbb (és persze nem derülnek ki arról is hasonló problémák addig :D)

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#8013) panoly válasza t72killer (#8011) üzenetére


panoly
tag

Szerintem a gyakorlatban még mindig nem tudunk eleget a mutánsok elleni védelemről. Klinikai vizsgálatokban kimutatták hogy nagyon csökken az antitestek hatékonysága mondjuk a Dél-Afrikai ellen, de nagy adathalmazon még nem látszik ez mit is okoz. Az általad is sokszor hivatkozott 10%-os Astra vizsgálatot pedig ha jobban megnézed és szívedre teszed a kezed, akkor nyugodtan mondhatsz 0%-ot is vagy teljes hatékonytalanságot is, mert ha átolvasod a vizsgálatot azt látod hogy nincs érdemi különbség a placebo és az oltott között - valami nagy gebasz van ott. A briteket szétoltották Astraval, majd ott ki fog derülni mi lesz a játék vége ott, hiszen már jelen vannak az antitest kerülők is, de nem tudjuk, hogy a sejtes immunválasz jó lesz-e valamire.

Az Astra-nak szinte csak hátránya van a többihez képest, ezt aláírom, de ettől függetlenül egy 1500 főn, egy geológiai lokáción végzett kísérlet kevés infó ahhoz hogy már temessük az oltást teljesen a mutációkkal szemben.

Azon meg tényleg érdemes lehet elgondolkozni, hogy a J&J-t is vizsgálják vérrög témában holott az ad26-ot használ pont mint a sputnyik egyik shotja.

Tegnap kaptam AZ-t, a családban ketten kaptak még rajtam kívül köztük a 31 éves baratnőm, bennem van a félsz természetesen + ki is fektetett éjszakára keményen, de nem merem teljes meggyőződéssel azt mondani, hogy pl egy Sputnyikkal, de akár az mrns-sekkel nem lehet hasonló mértékű probléma.
Ezek mellé úgy gondolom hogy a 222/34m még mindig jó szám, de úgy hiszem hogy az esetek jelentékeny része felszínre sem került.

Én bízok benne hogy jó védelmet fog adni nekem az AZ, és abban is hogy mondjuk ha a sputnyikkal oltott anyukámmal beszívjuk az übermutánst, akkor is megússzuk kórház nélkül.

Szerk.: Természetesen én is inkább Pfizerrel oltattam volna a családot, de hiszek benne, hogy egy minél gyorsabb társadalmi szintű átoltottság segít visszaszorítani a járványt és ehhez az AZ is megteszi, majd más felveszi a Pfizert, aki az AZ-t nem fogadta volna el. Legalább 1 oltottal több lesz.

[ Szerkesztve ]

(#8014) Lauda válasza t72killer (#8009) üzenetére


Lauda
félisten

Helyes helyes! :K

(#8015) t72killer válasza panoly (#8013) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Argentin laborkísérlet is volt többek között AZ-re generált antitestekkel.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#8016) Kékes525 válasza t72killer (#8011) üzenetére


Kékes525
félisten

"Egyelőre 99.9%, hogy lesz még egy fullos kör, pláne, hogy még mindíg nincs a piacon mutánsfehérjés oltás."

Nem valószínű. Ha lesz is valami az sokkal kevesebb embert fog érinteni és azoknál is enyhébb tünetekkel. Olyan mutáns keletkezése amire a mostani védelem egyáltalán ne hasson annak a valószínűsége gyakorlatilag nulla. Inkább az a valószínű, hogy a 3. hullám csak nagyon lassan fog lecsengeni, mert hamar kifog fogyni az oltakozó emberek száma, a védekezés egyre lanyhul és aki nem kap oltást az elfogja kapni és csak utána lesz immunis. Ezt természetesen Magyarországra értem, a világon még 2024-2025-ig tartani fog a járvány.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#8017) Chesterfield válasza t72killer (#8015) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Hát igen, ezért(S-2P) jobbak az amcsi szurik.

(#8018) erahurka


erahurka
félisten

Sziasztok! Vakcinákkal kapcsolatban van valami friss összehasonlítás? Melyiket milyen alapbetegségek esetén nem ajánlott kérni meg ilyenek.

Egy Colitis Ulcerosám meg egy Esszenciális Trombocitémiám van amúgy, utóbbi miatt tartok most az Astrától.

:R

(#8019) t72killer válasza Kékes525 (#8016) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

RE világ: mondjuk a Braziloknál nagyon rákapcsolt a vírus a "természetes immunizálásra" :(.

Igen, ez a v1.0-ás vektorvakcina vs v2.1-es mutánsok (D-Afrikai, RománJapán, New York-i) történet érdekes igazán. A cikk, amit fentebb linkeltem, pont ezt boncolgatja.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#8020) Vesa válasza Parci (#7990) üzenetére


Vesa
veterán

"még így is nyugtalanított ez az egész astra-sztori, nem is mertük meglépni."

Ok, de akkor mRNS-t kellett volna választanod, mert az orosz is pont olyan vektor, mint az Astra, a különbség annyi, hogy míg nyugaton transzparencia van, így mindenről tudunk az Astra-val kapcsolatban, addig az orosznál meg nem tudunk semmit. Vagyis nem zárható ki -nem állítom, hogy ez a helyzet, de esélyesnek tartom-, hogy az összes vektorvakcina hordozza a szóban forgó kockázatot. Ugye a J&J már most vizsgálják rá, pedig abból még messze nem adtak be annyit, mint az AZ-ből.

Sum: Akinek ez a vérrög izé gondot okoz, annak valószínűleg nem az AZ-től kell tartania, hanem minden vektoros cucctól, tehát nekik mRNS vakcinát kell választaniuk. Vagyis sok logika nincs abban, hogy akkor az oroszt meg elfogadtad. De ez csak a magánvéleményem.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#8021) kw3v865 válasza UberMutant (#7946) üzenetére


kw3v865
senior tag

Már 4 millió felett van a regisztráltak száma, és eddig 2,78 millió ember kapta meg leglaább az első oltást. Odébb van az még, hogy elfogyjanak a regisztráltak. Áprilisban tuti nem fogynak el, utána pedig bedobják a védettségi igazolvánnyal járó előnyöket, és ismét megugrik majd az oltakozási kedv.

(#8022) Parci válasza Vesa (#8020) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezek mind feltételezések. a sputnikról meg soha nem fog kiderülni, mert nem tudni róla semmit, így nyugodt az ember :DDD

(nekem szimpatikus volt, hogy két különböző, és humán adenovírust használ. és a logika mindössze annyi volt, hogy azt a tanácsot kaptuk, hogy inkább ne. lehet, hogy a sputnik épp olyan rossz, de nem biztos, míg az astránál tudjuk, hogy mi a helyzet. mindazonáltal valószínűleg azzal sem lett volna gond, 1:150e-hez semmi)

amúgy mrns-t választottam volna, ha bárki felajánlotta volna.........

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8023) emvy


emvy
nagyúr

[SARS-CoV-2 vaccines in advanced clinical trials: Where do we stand?]

Na, ha valaki informaciot akar arrol, h milyen vakcina hogy mukodik, stb. akkor ^^^

while (!sleep) sheep++;

(#8024) erahurka válasza Vesa (#8020) üzenetére


erahurka
félisten

Hm akkor ez nekem is jó tanács. Bár elvileg az Astra nem vérmelezkék összetapadásával csinált vérrögöt. De nem akarok túl nagy hülyeséget írni, erről egy szedjünk-e Aspirint Astra oltás után cikkben olvastam.

(#8025) Dr.NX válasza Parci (#8022) üzenetére


Dr.NX
addikt

Szerintem engedélyezni fogják az EU-ban és akkor ki fog derülni, hogy a Sputnik-V is okoz-e VIPIT-et, ha milliós nagyságrendben kerül beadásra az EU-ban, ahol transzparens a farmakovigilancia.
Tehát hiába adtak be rengeteget Oroszországban, ahol nem érdekük, hogy kitudódjanak az esetek.

Elfogadom a sütiket.

(#8027) Drizzt válasza Dr.NX (#8025) üzenetére


Drizzt
nagyúr

De addigra mar o regen tul lesz a feltetelezheto veszelyes idoszakon, ugyhogy akkor mar nem fog aggodni miatta. Neki meg most ugy tunik pszichologiailag az a gyoztes, ha inkabb nincs ismert tuti riziko. Ez is egy ertheto allaspont, bar en pont az ellenkezojen vagyok. Azert johetett az AZ, mert arrol lehetett tudni az egyik legtobbet. Jot is, rosszat is.

I am having fun staying poor.

(#8029) Parci válasza Dr.NX (#8025) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kíváncsi leszek, utólag is

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8030) Ringman válasza Sir Pocok (#8028) üzenetére


Ringman
nagyúr

azt is érdemes nézni, hogy a járvány óta új-zélandon milyen korlátozások voltak: [link]

(#8031) Parci válasza Drizzt (#8027) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bár nem kizárt, de úgy voltam vele, hogy ha ez valami "vektoros" tulajdonság, akkor nem kerülünk jobb helyzetbe, de rosszabba sem. ha viszont nem, mert mondjuk köze van a csimpi adenovírushoz, akkor jobban járunk. ezen felül az AZ nem acélos a mutánsokkal (közben kiderülni látszik, h a sputnik sem), valamint 3 hónapra jön a második shot, amivel még bármit variálhatnak, míg a sputniknál az eleve egyedi, úgyhogy tuti félreteszik nekem és beadják időben. a dokik dicsérték, tudott para nincs, így bevállaltam.

de simán lehet, hogy ennyi erővel az AZ-t is kérhettem volna, persze.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8032) Ringman válasza Parci (#8031) üzenetére


Ringman
nagyúr

majd a j&j-nal kapcsolatban kiderülhet.

kiderült, hogy azt háziorvosoknak terítik v oltópontos lesz?

(#8033) pit stop válasza Đusty (#8026) üzenetére


pit stop
addikt

USA közölte, hogy végül nem használnak AZ-t, akkor az ott lévő sok millió adagról van hír, mikor hozzák át?

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#8034) Ringman válasza pit stop (#8033) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem tudni, mert trump úgy szerződött le a vakcinákra, hogy nem lehet odaadni másoknak.

“We Are Hoarding”: Why the U.S. Still Can’t Donate COVID-19 Vaccines to Countries in Need
Thanks to America First–style contracts negotiated by the Trump administration and an alarming uptick in domestic cases, the urgent work of planning to vaccinate the rest of the world is stuck in limbo.

(#8035) Đusty válasza Ringman (#8034) üzenetére


Đusty
addikt

Azért az érdekes, hogy csomó helyen felfüggesztették még sincs belőle annyi mint amivel számoltak.

(#8036) Vesa válasza tboj (#8012) üzenetére


Vesa
veterán

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy fosnak a kormánytól. Régóta követem pl. a Pécsi virológiát, Jakab Ferenc és Kemenesi Gábor 5 évvel korábbi ebola előadása mai napig az egyik kedvencem (youtube-on megnézhető), és azt látom, hogy változott a kommunikáció, mióta a Nemzeti Víruslabor létrejött. Nyilván csak magánvéleményem lehet a kérdésről, mert nem látok bele, de figyelve a tudomány területén is végbemenő korményzati ellenőrzési és irányítási szándékot (MTA pl.), esélyesnek tartom, hogy az invesztálásért cserébe már nekik is úgy kell táncolniuk, ahogy a döbrögi fütyül.

Ugye korábban még kritikusan fogalmaztak mind az orosz, mind a kínai vakcináról, aztán annak ellenére, hogy akkor még nem volt fázis 3 vizsgálat, elkezdték propagálni azzal párhuzamosan, hogy ez lett a kormánykommunikáció vezérfonala is.

Sajnálatosnak tartom, mert egyébként a legjobb szakembereknek tartom őket az országban, és nyilván kényszerpályán is mozognak, de azért kicsit rossz a szájízem.
Merkelin pedig ltszik a politikai elfogultság, amikor az mRNS vakcinák ellenében a vektorosokat favorizálja, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem egy súlycsoport a kettő az adatok szerint.

A kovidőket levezetők meg nem képesek elmondani 2 mondatot összefüggően...Fiatal magyar értelmiség.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#8037) Kékes525 válasza t72killer (#8019) üzenetére


Kékes525
félisten

Braziloknál? Inkább nálunk. Nálunk minden járványtani paraméter rosszabb.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#8038) Parci válasza Vesa (#8036) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, kb. mindenben egyetértek. pedig amikor viktor beugatta az "ízlés kérdése, hogy mennyire hiszünk a virológusoknak", az nagyon gyanús, hogy jakab ferencnek szólt. abba is hagyta a kommunikációt egy időre.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8039) Đusty


Đusty
addikt

Ha nem fér el itt tegye át a modi légyszi a politika topikba.

Magyarországon csak Orbán kameráját engedik be a kórházakba - 444

[ Szerkesztve ]

(#8040) t72killer válasza Kékes525 (#8037) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, csak Mo. pici, globálian nem tétel.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#8041) Asbee


Asbee
veterán

Pfizer tapasztalat, váll fájdalom, gyengeség mint aki beteg, 37,4. Nem vészes eddig. :)

(#8042) Ezekiell válasza Asbee (#8041) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nálunk is bemákolt asszony délután egy Pfizert 4:30kor, még egyelőre csak a helyét érzi, más semmi. Az oltóponton a doki szerint "esetleg előfordulhat enyhe hőemelkedés, de az is csak ritkán". Hát, ezzel azért nem értek teljesen egyet :D

Én meg újra kezdek belázasodni, 37.9 és 39.0 között ingadozik - de legalább már nem fáj (nagyon) semmi, szóval ez így semmi.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#8043) attiati válasza emvy (#8023) üzenetére


attiati
veterán

Á, még az olvasási időt sem írták oda.
Két mondatban össze tudnád foglalni a lényeget? :D

(#8044) Parci válasza Ezekiell (#8042) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csináljak a pfizereseknek külön egy luxustopikot? ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#8045) Asbee válasza Ezekiell (#8042) üzenetére


Asbee
veterán

Sok ismerősömnek volt mellékhatása. Láz, fejfájás, váll nyirokcsomó duzzanat, vállfájdalom, fém íz érzet. Szóval akad azért. :) Te melyiket kaptad? Elsiklottam felette. Vagy covid?

[ Szerkesztve ]

(#8046) Asbee válasza Parci (#8044) üzenetére


Asbee
veterán

Én kínainak is örültem volna, csak végre legyen valami. :)

(#8047) Ezekiell válasza Asbee (#8045) üzenetére


Ezekiell
veterán

Én AZ-t kaptam tegnap, az borított meg kicsit. De én is úgy voltam vele, hogy kínain kívül bármi jöhet.
Ha meg itthon is bevezetik azt, hogy AZ ismétlő shot helyett Pfizert adnak (mint a franciák), akkor az hatalmas win lenne.

#8044Parci
Valóban nem kellene a topikot elvinni "engem beoltottak ám már" irányba, bocs :) Én asszonyt azóta csak übermensch-nek hívom :)

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#8048) Ringman


Ringman
nagyúr

Kásler Miklós: Az egészségügy jelen pillanatig sem omlott össze
Az emberi erőforrások minisztere szerint az oltások eddig 3500 65 év feletti életét mentették meg.

(#8049) Depression válasza Kékes525 (#7919) üzenetére


Depression
veterán

"Az adatközlés enyhén szólva NEM transzparens."
Te is jól tudod, hogy ez a mondat nem igaz. Transzparensnek transzparens, csak amit látunk benne, az tömör hazugság.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

(#8050) eisento


eisento
addikt

Sziasztok. Most fedeztem fel ezt a topikot. Ma hivott a haziorvosom, hogy hetfon mehetek oltopontra szputnikot fogok kapni. Cukor (gyogyszeres) bajom van. Kell esetleg felnem. Doki azt mondta jo vakcina. Meg a korhaz ellen mindenkepp jobb... Persze mint ahogy eddig is probalok vigyazni :) esetleg van aki hasonlo cipoben jar es szputnikot kapott? :F

Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.